Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ANAHEIM DUCKS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Clendo už na waiveri a Horcoff suspendovaný na 20 zápasov :-O
“While recovering from an injury I suffered this past fall, I tried a treatment that I believed would help speed up the healing process," Horcoff said in a statement issued through the NHLPA. "Although I was unaware that this treatment was not permitted under NHL rules, that is no excuse whatsoever.

"I should have done my research and I should have checked with the NHL/NHLPA Performance Enhancing Substances Program’s doctors. I accept full responsibility for my actions, and I am sorry."
Ach jo, to je fakt v prdeli, Horcoff hrál prostě dobře, to, co bylo potřeba. Hlavně byl docela klíčový na oslabení, ve dvojici s Coglianem jim to šlo, navíc dobrý na buly. Teď, když Rakell hraje zpátky na centru to zas takový problém není, ale chybět bude. Je to zkušený hráč, lídr a hlavně to oslabení teda :-(
Wow, tak tenhle zkrácený dvouzápasový trip stoprocentní. To jsem tedy nečekal, říkal jsem, že ze zápasů v Detroitu a Bostonu by byly skvělé 4 body, ale bal bych i 3. Nakonec tedy opravdu 4 a dneska docela ve velkém stylu. Jen se musíme vyvarovat těch hloupých gólů v prvních minutách. Navíc Arizona i Vancouver ztrácí, což je super. Už jsme před Nucks a na Yotes mám 2 body a 2 zápasy k dobru. 4 body na WC spot Wild i Avs (o 4 zápasy více jak my).

Perron zatím válí, 5 bodů ve 4 zápasech, sedí mu to u nás. Getzlaf taky dobrý, poslední zápasy, když jsou s Perrym od sebe, se jim nějak daří, to nebýválo zvykem. Největší rozdíl je ale v produkci dua Kesler-Silfverberg, tam vězel ten největší problém, oba teďka drtí, Silfverberg má v posledních 8 zápasech 10 bodů. Takhle to mělo vypadat od úvodu sezony, ted hrajou jak loni v PO.

No a Theodore no comment, zase skvělý, má 2 PPG za tu krátkou dobu, kdežto Vatanen 1.
BB on Shea Theodore making it tough on him with deep blue line: "He’s not making it tough on me. He’s making it tough on Bob."
#NHLDucks reassign defenseman Shea Theodore to the @SDGullsAHL
:-( Očekávané. Snad teda co nejdříve trejdneme Vatanena, ať můžeme vzít lepšího Theodora do áčka.
Tam to bylo bohuzel dane no. Ja jsem si Vatanena dost oblibil, ale kdyz o tom zapremyslim tak asi opravdu neni jina moznost nez jej vymenit. Mame mladou ale uz ted schopnou obranu a nerad bych videl nekoho jineho odchazet. A co se tyka Horcoffa tak tam je to fakt velka skoda. Od nej jsem od prichodu pred sezonou narozdil od ostatnich nic velkeho neocekaval, ale hral fakt dost dobre.
Selly8 píše:Tam to bylo bohuzel dane no. Ja jsem si Vatanena dost oblibil, ale kdyz o tom zapremyslim tak asi opravdu neni jina moznost nez jej vymenit. Mame mladou ale uz ted schopnou obranu a nerad bych videl nekoho jineho odchazet. A co se tyka Horcoffa tak tam je to fakt velka skoda. Od nej jsem od prichodu pred sezonou narozdil od ostatnich nic velkeho neocekaval, ale hral fakt dost dobre.
Právě no, Theodora a Vatanena oba do obrany nenacpeme s těmi kontrakty Bieksy a Stonera. Navíc stejně by to bylo moc ofenzivní. A Theodore je už teď lepší v rozehrávce a na přesilovce. Vatanen je lepší bruslař no, ale Shea je hrozně inteligentní, má ohromně rychlé uvažování, bleskový 1st pass.

Uvidíme, co Bob vymyslí. Ono je tam spousta vhodných rentalů jako Ladd nebo Eriksson, ale oba berou kolem 4,5 a chtěli by tak 6 v nové smlouvě, což nevím, jestli si můžeme dovolit. A zas ztratit třeba 1. kolo draftu nebo dobrého prospekta za hráče jen na závěr sezony. Nechme se překvapit.
Tak pojďme. Nyquist for Vatanen.
Nereálné, my se hlavně potřebujem zbavit jednoho až dvou obránců.
Novis44 píše:Tak pojďme. Nyquist for Vatanen.
To vyste fakt chtěli? :-O Chápu, že teďka nemá Nyquist zrovna ideální formu, ale nemyslím si, že by vám Vatanen něco dal teda. A netuším, jestli zrovna Gus je to, co by chtěl Murray přivézt. Podle mě bude chtít nějakého two-way hráče jako Erikssona nebo Ladda. U nich je ale problém v té končící smlouvě. Murray rentaly rád moc nemá. Ale už vzal Perrona, tak proč ne. Četl jsem něco o Erikssonovi za Vatanena, ale jen nějaké vymyšlené spekulace zřejmě.
Nemám Vatanena moc nasledovanýho, ale čísla má slušný. Je to váš suverénně nejproduktivnější bek, kvalitní na přesilovky. Když k tomu připočtu letošní výkony Nyquista...Má 23 bodů, Goose má 26 bodů.
Novis44 píše:Nemám Vatanena moc nasledovanýho, ale čísla má slušný. Je to váš suverénně nejproduktivnější bek, kvalitní na přesilovky. Když k tomu připočtu letošní výkony Nyquista...Má 23 bodů, Goose má 26 bodů.
Je to ale v podstatě horší Greene a na přesilovky zas tak úchvatný není. Má 1 gól v přesilovce, což Theodore překonal v 13 zápasech. Kupí dost turnoverů a musí hrát s někým jako Stoner, protože se zkušeným dřevákem, který ho bude krýt. Jakmile je v páru s někým jiným jeho výkonnost prudce klesá. A na té přesilovce musí vždycky hrát v páru s některým z beků (Fowler, pak Theodore), protože to není nikterak dobrý PP quaterback. Na to, jak často střílí, má těch gólů ale málo. Nevím no, fakt nemyslím, že by zrovna vám v něčem pomohl.
With STL : Richards, Mantha/Pulkkinen and 2017 3rd for Shattenkirk¸(4.225M until 16-17) and Saari (6th rd in 2013, playing with HPK in Liiga).
With ANA : Nyquist and 2017 3rd for Vatanen and Noesen (both RFA in summer)
With CLB : Jurco and 2016 2nd for Johnson (4.357M cap hit until 17-18)
With CAR : Nyquist, Ouellet and 2016 1st for Falk (4.83M until 19-20) and McClement (1.2M until 16-17)

Toto vyšlo právě jako výhled Red Wings k trade deadline v Hockey News, tak jsem se inspiroval. Ještě, když si psal, že Vatanen je asi nejpravděpodobnější na trade. Přišlo mi to z těch 4 možností jako jediná reálná. Osobně bych spíš viděl 1. obranu: Vatanen-DeKeyser, než neviditelného Nyquista. Možná by zvedl i tu přesilovku.
Novis44 píše:With STL : Richards, Mantha/Pulkkinen and 2017 3rd for Shattenkirk¸(4.225M until 16-17) and Saari (6th rd in 2013, playing with HPK in Liiga).
With ANA : Nyquist and 2017 3rd for Vatanen and Noesen (both RFA in summer)
With CLB : Jurco and 2016 2nd for Johnson (4.357M cap hit until 17-18)
With CAR : Nyquist, Ouellet and 2016 1st for Falk (4.83M until 19-20) and McClement (1.2M until 16-17)

Toto vyšlo právě jako výhled Red Wings k trade deadline v Hockey News, tak jsem se inspiroval. Ještě, když si psal, že Vatanen je asi nejpravděpodobnější na trade. Přišlo mi to z těch 4 možností jako jediná reálná. Osobně bych spíš viděl 1. obranu: Vatanen-DeKeyser, než neviditelného Nyquista. Možná by zvedl i tu přesilovku.
Jako jo, z těch variant je to nejpravděpodobnější, ale Vatanen nemůže být ani omylem 1st pair a mít třeba nevyšší IT z beků. Na druhý pár ok, v silném týmu do pohody 3. pár s nějakým tím stay-at-home obráncem a na přesilovku. A což o to, mně by se Gus líbil, představa jeho na levém křídle vedle Keslera a Silfverberga je lákavá. Ale pochybuju, podle mě bude fakt reálnější ten Boston.
Vatanen? Načo? Role playera do obrany nepotrebujeme, bol by iba ďalší z mnohých. Tomashino píše správne, Vatanena nám netreba.

Btw, ten trade so St.Louis je tak veľmi nereálny, až neverím, že ho mohli vyplodiť THN. Pulkkinen sa v NHL sotva presadí a Richards nemá skoro žiadnu trade value... :lol2: Ale to je už mimo témy Ducks.
Pasha píše:Vatanen? Načo? Role playera do obrany nepotrebujeme, bol by iba ďalší z mnohých. Tomashino píše správne, Vatanena nám netreba.
Právě no. Já pro Vatanena pořád vidím ideální ten Boston, kde by jako pravák mohl nahradit Hamiltona, zahrál si na PP. A my bychom získali skvělého two-way Erikssona.
tomasinho píše: Právě no. Já pro Vatanena pořád vidím ideální ten Boston, kde by jako pravák mohl nahradit Hamiltona, zahrál si na PP. A my bychom získali skvělého two-way Erikssona.
To bys vážně vyměnil cap-controlled Vatanena (24 let) za UFA Erikssona (30 let), co bude žádat 5+ let a 5+M?

Obrázek

Vatanena jako ''role playera'' nemá cenu komentovat.
kisin píše:
tomasinho píše: Právě no. Já pro Vatanena pořád vidím ideální ten Boston, kde by jako pravák mohl nahradit Hamiltona, zahrál si na PP. A my bychom získali skvělého two-way Erikssona.
To bys vážně vyměnil cap-controlled Vatanena (24 let) za UFA Erikssona (30 let), co bude žádat 5+ let a 5+M?

Obrázek

Vatanena jako ''role playera'' nemá cenu komentovat.
Tak samozřejmě bych ho radši vyměnil za hráče, co není UFA, to je pochopitelné, ale prostě lepší fit nikde nenajdeš. Murray za UFA hráče moc nemění, ale už udělal výjimku s Perronem, takže by mohl udělat znovu. Vatanen je prostě momentálně skoro až navíc, zelenáč Theodore ho jasně přehrál. V době, kdy tým hraje nejlépe za celou sezonu, hraje on zdaleka nejhůř. Není to prostě obránce, který by měl pravidelně dostávat tolik minut, kolik dostává. Sice s návratem Desprese a Fowlera se mu IT sníží, i tak je to ale hráč, který by vůbec nechyběl.

Co se týče Erikssona, jasně, byl by to risk, ale podle mě by se jeden z dvojice Eriksson, Perron určitě pak podepsal. Vatanen stejně pod 3 miliony nepůjde a to myslím, že bude žádat spíš kolem 4, proto by třeba 5 milionů Erikssonovi nevadilo. Víc by byl zřejmě problém, to ano. Kdybych si měl vybrat, jestli mít za 4 miliony Vatanena nebo třeba za 5 či 5,5 Erikssona, tak neváhám. Letos mu konečně v Bostonu dali větší prostor a hraje výborně.

A kdyby to nevyšlo, tak co se dá dělat, stejně je Ritchie už skoro NHL-ready a příští rok by už měl minimálně roli v top 9 dostat. Vatanena s přehledem nahradí Theodore, který má daleko víc výhod než Vatanen. Minimálně letos by nám to pomohlo, stejně se nám čas na SC zkracuje. Psal jsem během spekulací o Drouinovi, že bych chtěl mladšího wingera, jasně, ideální by to bylo, ale pokud by přišel někdo zkušený jak Eriksson a udělal by se úspěch, nezlobil bych se.
tomasinho píše: Tak samozřejmě bych ho radši vyměnil za hráče, co není UFA, to je pochopitelné, ale prostě lepší fit nikde nenajdeš. Murray za UFA hráče moc nemění, ale už udělal výjimku s Perronem, takže by mohl udělat znovu. Vatanen je prostě momentálně skoro až navíc, zelenáč Theodore ho jasně přehrál. V době, kdy tým hraje nejlépe za celou sezonu, hraje on zdaleka nejhůř. Není to prostě obránce, který by měl pravidelně dostávat tolik minut, kolik dostává. Sice s návratem Desprese a Fowlera se mu IT sníží, i tak je to ale hráč, který by vůbec nechyběl.

Co se týče Erikssona, jasně, byl by to risk, ale podle mě by se jeden z dvojice Eriksson, Perron určitě pak podepsal. Vatanen stejně pod 3 miliony nepůjde a to myslím, že bude žádat spíš kolem 4, proto by třeba 5 milionů Erikssonovi nevadilo. Víc by byl zřejmě problém, to ano. Kdybych si měl vybrat, jestli mít za 4 miliony Vatanena nebo třeba za 5 či 5,5 Erikssona, tak neváhám. Letos mu konečně v Bostonu dali větší prostor a hraje výborně.

A kdyby to nevyšlo, tak co se dá dělat, stejně je Ritchie už skoro NHL-ready a příští rok by už měl minimálně roli v top 9 dostat. Vatanena s přehledem nahradí Theodore, který má daleko víc výhod než Vatanen. Minimálně letos by nám to pomohlo, stejně se nám čas na SC zkracuje. Psal jsem během spekulací o Drouinovi, že bych chtěl mladšího wingera, jasně, ideální by to bylo, ale pokud by přišel někdo zkušený jak Eriksson a udělal by se úspěch, nezlobil bych se.
Už jsme se o tom sice bavili na chatu, ale ještě dodatek:

Vatanen je stále váš nejlepší 'offense generating' obránce. Skvělý nástup Theodorea to přece pro tuto chvíli nezmění. Netřeba zminovat fakt, že Vatanen u vás ještě na konci prosince vedl produktivitu v ES, a ne náhodou. Jeden z mála kreativních hráčů, které v týmu máte. Nyní sice neprožívá ideální období (zranění?), ale nenech tím přebít fakt, jak kvalitní bek to je. Špatné období má každý, z různých důvodů. Výkyvy u vás měl i podstatně zkušenější Fowler. Navíc je třeba si uvědomit, že má za sebou stále jen 170 zápasů, stále se nedostal na tu ideální hranici pro beky (300), rozhodně to tedy není hotový produkt. Zcela jistě u vás zatím neukazuje maximum. Přestože dělá chyby a občas do očí bijící chyby, je důležitou součástí vašeho excelentního oslabení a obecně se jeho hra dozadu spíš podcenuje. Tyhle typy beků budou vždy dělat jisté procento chyb, ale tvoří, dominují v possession a posouvají hru správným směrem, to je klíčové. Stoner potřebuje Vatanena mnohem víc, než Vatanen potřebuje Stonera.

Ehm... pokud přeskočíte short-term a vykoupíte pár UFA sezon, Vatanen za 4M+ by měl být reálný a co si budeme povídat, byl by to totální steal (pokud by si v prvním roce nezlomil nohu...). Smlouva ve stylu Klingberga (trošku slabší term). Vatanena za 4M+ by brala většina ligy. Nechápu, proč bys upřednostnil na začátku sezony již 31letého Erikssona, který sice stále platí za velmi dobrého two-way forwarda, ale býval lepší (letošní sezona je z bodového pohledu spíš fluke - kontrakt year, hot PP atd.) a bude už jen na ústupu. Vatanen naopak na vzestupu. Navíc nedá se říct, že by Eriksson nabízel něco, po čem prahnete, co vám nyní chybí. Hráč jeho kvalit nepochybně pomůže vždy, ale potřebujete zejména talent a kreativitu. Nedává to žádný smysl. Kdokoliv, kdo dá navíc Erikssonovi jeho 5+ let a 5M+, zalituje.

Shodneme se však na tom, že Vatanen by se mohl využít pro zisk zmíněného forwarda, nicméně si myslím, že jeho ztráta by pro vaší obranu byla citelnější, než si hodláš připustit. Ale pochopitelně ''you gotta give to get''. Naštěstí máte v systému Montoura. Rozhodně bych však nešel do dealu za Erikssona. Deal Vatanen-Nyquist by mohl být potenciální win-win, ale spíš bych se přikláněl na stranu DRW (Vatanena). Nyquist je pochopitelně solidní, ale hraje na perimetru a člověk ví, že má v sobě trošku víc, než dlouhodobě ukazuje. A prostě již dnes velmi dobrý, potenciálně elitní PMD (navíc pravák)>(streaky) winger. Vatanen je navíc mladší, méně vyhranější atd. Já osobně bych do toho spíš nešel.

Jinak uvažování, že ''Eriksson či alespon Perron zůstane'' je poměrně zcestné. Btw, Perron může mít do konce sezony PPG a stejně by byla chyba ho prodlužovat, pokud by to nebylo vyloženě za babku. On prostě po tom otřesu mozku již není ten stejný hráč, je děsne one-dimensional a zkrátka toho příliš nenabízí. Je třeba se na to dívat z širšího hlediska.

Ještě poslední poznámka: Detroit nepotřebuje Vatanena? WTF? :-O Naposledy, co jsem se díval, obrana DRW čítala jména jako Quincey, Big E, uvadající Kronwall atd. Asi se tam od té doby něco změnilo, jinak nevím. Vatanen by byl kvalitou v DRW top-pairing D, zásadně by zlepšil puck-moving, possession, střelbu atd. DeKeyser-Vatanen by byl imho velmi solidní pairing, konečně by se tam věci trochu posunuly správným směrem.
Toho Erikssona jsme probrali v chatu. Jak jsem ti psal, nevidím to jako ideální variantu, ale cítil jsem tam potenciální fit pro Murrayho a jeho postižení brát two-way hráče. Naštěstí jsem pak četl, že je to hodně nereálné a raději by získal někoho mladšího s dlouhodobějším kontraktem. I já sám osobně jsem psal o pár příspěvků (možná stránek) výš, že nám zoufale chybí skill. A to v souvilosti se spekulacemi o možné výměně Drouina. A nejen to, že nám chybí skill, ale máme v tom útoku velkou generační díru, to všechno jsem psal, si to kdyžtak vyhledej. Ale to jsem taky zmínil v chatu už. Rakell, pak Ritchie a nic.

Co se týče Vatanena, tak podle mě to plyne z tvého naprostého přecenění Vatanena na základě pár statistických údajů. Nikdo mu neubírá, že je v generating offense z obránců prozatím nejlepší. Jde o to, že tu posilu do útoku nutně potřebujeme, nejen teď, ale i do budoucna. A Vatanen je prostě logická volba, když si vezmeš ten depth v obraně. Theodore by ho v jistých ohledech nahradil, minimálně na PP a v rozehrávce. Není to tak dobrý bruslař jak Vatanen, ale to je málokdo u obránců.

Lindholm je naprosto mimo jakékoliv uvažování o trejdu, to je i přes slabší úvod sezony naše jasná jednička a hráč, na kterém tu obranu musíme postavit. To koneckoncu dokládají i statistiky (níž v odkazu). Pravidelně dostává nejtěžší matchupy. Despres taky ne, ten má podepsaný dobrý kontrakt a je zas typově odlišný. Zbývají ti Fowler a Vatanen.

http://pucksofafeather.com/2016/01/25/a ... available/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jasně, z tohodle vychází Vatanen lépe než Fowler, ale to je to, proč umí být statistiky zavádějící. Fowler pravidelně dostává těžší matchupy a navíc většinu sezony hrál s Bieksou a jenom díky němu občas vypadal Bieksa jak hokejista. Stačí se podívat na Vatanena teď - jeho propad není daný zraněním (ne jeho teda), ale tím, že poslední měsíc hraje s Bieksou a hraje vlevo přes ruku. Ano, Stoner potřebuje Vatanena, s jiným typem beka by asi vypadal ještě hůř. Ale Vatanen ho taky potřebuje, protože s kýmkoliv jiným Vatanen hrál, nikdy to neklapalo. S Lindholmem do páru bych ho nedával a duo Fowler-Despres si loni vytvořilo jistou chemistry.

A ano, výkyvy má i zkušenější Fowler, ale i když čísla říkají něco jiného, Fowler i letos do zranění předváděl lepší výkony, je to celkově kvalitnější bek a to sám vím, jak moc se Vatanen směrem dozadu zlepšil třeba. Pořád mi ale nepřijde jako takové dělo, jaké z něj děláš, těch od očí bijících chyb dělá pořád dost, ale hlavně nespočetněkrát ukázal taktickou nevyzrálost, propadávání na modré, nechávání hráčů za sebou atd..

Pro Vatanena ale prakticky hraje jen to, že je pravák. Ti by nám ale stejně 2 zůstali po jeho odchodu (Manson, Bieksa :cry: ) + Montour, kterého jsi zmínil. Fowler je pro mě celkově lepší obránce, který nám toho dá víc než Vatanen. Nehledě na to, že dorostl do vůdčí osobnosti obrany a letos patřil k největším lídrům týmu. Proto je nejlogičtější volba na trejd Vatanen. Spoustě týmů by mohl vytrhnout trn z paty a nám by díky Theodora prostě až tak nescházel. Je třeba něco obětovat, Nashville taky pustil Jonese a to je jiný kalibr než Vatanen už teď.

Co se týče Vatanena a Red Wings, bral jsem to z pohledu, že Wings mají Greena, který byl na svém vrcholu podobný Vatanenovi, akorát daleko výš. Mají Marchenka jako dalšího praváka. Kvalitativně by jim určitě pomohl, ale to by se museli některých hráčů v obraně zbavit nejdříve.
Zatím jsem se nedočkal konkrétních věcí, v čem Vatanen vlastně zaostává. Jeho chyby pramení převážně z jeho agresivního stylu, vaší diskutabilní filozofie, pochybného systému (minimálně pro Vatanena) a jeho nezkušeností. Z větší části to není otázka jeho (ne)kvality. Navíc hrát po boku Bieksy, a zejména hrát přes ruku, to je sakra těžká úloha a vysvětluje to mnohé, co se s ním dle tebe poslední měsíc děje. Praváci nejsou zvyklí hrát na opačné straně. Moc se tedy nedivím, že poslední dobou z něj máte spíš smíšené pocity.

Já mám pocit, že od Vatanena očekáváš nereálné věci. Od rookie sezony ušel kus cesty a za sezonu a půl by se mohl posunout o dalšího pul levelu, který v sobě stále má. Již dnes bys měl problém najít 60 lepších obránců (spíš si myslím, že cca 40-45, od oka). A má potenciál být někde v rozmezí 20-30. Netřeba mluvit o tom, že typ jako Vatanen je do dnešní NHL jak dělaný - je to cesta k úspěchu, může se tím trochu přecenovat, ale tohle je dnešní NHL. Mám pocit, že některé starší normy (Karlsson sucks defensively! lol) do jisté míry stále platí a svým způsobem se to může promítat i do obrazu Vatanena.

Napadá mě příklad s naším Garrisonem. Přestože bývá (do jisté míry) v 99% zápasů solidní, neviditelný, ''mistake-free'', což je u beků samozřejmě velmi dobré, je fanoušky Tampy velmi přeceňován, navíc jde nenápadně již nějaký ten měsíc dolů. On je sice inteligentní, zná své limity, blabla, ale já z něj odvařený nikdy nebyl. Nedělá velké chyby, ale jinak zaostává ve věcech, na kterých doopravdy záleží: přestože jeho rozehrávka, transition game není na úrovni Gryby/Girardiho, you know, v tomhle aspektu nám vůbec nepomáhá, spíš je přehráván a už jen z principu to zvyšuje šanci, že inkasujeme. Čili kdybych si hypoteticky mohl vybrat, beru zcela jednoznačně stále se vyvíjejícího Vatanena, který udělá 5 golů a posere/svůj podíl má na 3, zatímco Garrison udělá 1 gol a posere/svůj podíl má na 2.

Vaše situace je dost ošidná. Bob a spol by měli vědět nejlépe, jak ji vyřešit. Zas tak hluboce jsem o tom nepřemýšlel, ale osobně bych jen velmi těžko měnil Lindholma, Theodorea a Vatanena. U zbytku se nepřikláním k ani jedné variantě. Je škoda, že jste pustili Perreaulta, potažmo Palmieriho, což samozřejmě souvisí s tou vaší filozofií, ale to jsme se bavili taky na chatu.

Každopádně ve Vatanenovi máte velmi cenný kousek, pokud ho nakonec vyměníte, věřím, že dostanete typ útočníka, který vám pomůže tvořit. Market pro Vatanena by měl být obrovský. Námátkově: my bychom v něm získali třetího legitimního beka a nejlepšího PMD od dob Boylea. V DRW by byl top-pairing D. Na Floridě, v Ottawě, v NYR (když nebudeme počítat Yandlea) by byl druhý nejlepší bek. Edmonton dává až MOC smysl. A takhle by se dalo pokračovat. Keep calm and enjoy Sami.
S mnoha věcma souhlasím, třeba to s tím Garissonem, to beru. Jenže mi pořád přijde, že Samiho moc idealizuješ, až takový poklad to vážně není. I když tu defenzivu zlepšil, pořád tam jsou obrovské mezery, které by už měl vychytat. Pořád je to jen 170 zápasů nebo kolik, ale už nějakou dobu stojí dost výrazně na místě. Teď už konečně nehraje s Bieksou, dostal k sobě Desprese a pořád byl dneska z obránců nejhorší třeba. Ano, plyne to z jeho agresivního stylu, který občas něco přinese, ale pořád mi nepřijde, že by toho vytvořil až tolik, přičemž těch bot pořád dost. Rozhodování nemá úplně vymakané, často místo na modré už covnul, tak se prostě vrhá po puku a je z toho přečíslení, nechává za sebou hráče.
kisin píše:Já mám pocit, že od Vatanena očekáváš nereálné věci
Já myslím, že to od něj očekáváš spíše ty. Souhlasím s Lindholmem a Theodorem, jak už jsem psal, ta volba je jasná - Fowler nebo Vatanen. A za mě to prostě je pořád Vatanen, protože je Fowler celkově lepší hráč. O oba by měl být velký zájem a mělo by se zjistit, co kdo z nich může přinést. Pro Vatanena hraje fakt akorát to, že je pravák.Ani v tom tvoření a puck-movingu ostatní beky (myslím ty nromální jako Lindholm a Fowler, ne Stonera s Bieksou) nijak nepřevyšuje. Samozřejmě nebude žádný průser, když se movne Fowler a nahradí jej levák Theodore, ale jak už jsem psal, já bych preferoval trejd Vatanena.
Wow, takže náš veledůležitý divizní trojboj dopadl s plným počtem bodů. Kdo by to byl čekal, i přes zlepšenou formu jsem čekal třeba 2 výhry ze 3. Tohle je určitě nadplán a skvělá výchozí pozice. Porazit Sharks i Coyotes se oplatilo, ztrácíme na Sharks bod a na Coyotes máme náskok 3 bodů + 2 zápasy k dobru. Na Vancouver už 5 a zápas k dobru. Calgary a Edmonton ztrácí 10. Ta pozice je výborná, konečně začínáme vyhrávat a nebojím se, že bychom to PO nedali. S touhle formou to bude v pohodě.

Teď nás čeká 7 zápasů venku, z toho tuším poslední 3 v Kanadě s divizními rivaly zase a pak máme Calgary ještě doma. Teď by to chtělo z těch prvních 4 zápasů (Pens, Flyers, Bambus, Hawks) uhrát aspoň 4-5 bodů, ideálně 6 a v Kanadě pak další třeba další 4 ze 6.

BB si konečně může pískat, že mu vyšlo rozdělení Getzlafa s Perrym, po několika pokusech, kdy to nevycházelo, to teď vychází perfektně. Hlavně díky tomu, že s Getzlafem boduje Perron a tomu, že s Perrym hraje senzačně Rakell. Taky Kesler se rozjel, v posledních 14 zápasech má 14 bodů, rozdíl oproti 12 v prvních 36 zápasech.
http://pucksofafeather.com/2016/02/05/a ... ts-debate/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jasně, neřeší to rozpor Fowler vs Vatanen, ale i tak zajímavý pohled. A jenom potvrzení toho, co tvrdím dlouho, že Lindholm je prostě náš nejlepší obránce a musí být podepsaný. Nevěřím, že by Murray byl tak hloupý a chtěl ho měnit. Ale jisto bude, až podepíše nebo až odejde jeden z dvojice Fowler/Vatanen. Každopádně, ať už by nám prospěl víc odchod Fowlera nebo Vatanena, jednoznačně nemůžeme přijít o poklad, který máme v Lindholmovi.
Finally! :yahoo: :clap:

Konečně jsme je po 4 zápasech porazili, v obou letošních zápasech jsme byli lepším týmem a stejně jsme prohráli v prodloužení, dneska jsme si to už utéct nenechali. Dvě třetiny to byl z obou stran hrozně nudný zápas, my jsme přijeli s docela jasnou taktikou, co nejvíc Chicago zpomalit, navíc jsme chytali rytmus střídání lajn. Ale dařilo se nám jejich hru rozbíjet, akorát po jednom z faulů nás pak potrestal náš skoro tradiční kat Seabrook. I přesto jsme měli víc možností a už v závěru druhé třetiny to tam mohlo spadnout.

Po těch 2 třetinách jsem nevěřil, že to otočíme, ale opět jsem se přesvědčil, že pokud něco BB umí, jsou to 3. třetiny. Jakmile asi nejlepší útočník zápasu Silfverberg vyrovnal, byl na ledě už jen jeden tým. Skvělá třetina, střelecká převaha 19:5, pak gól Perrona. Akorát tomu chyběla pojistka, protože pak jedno střídání zůstal proti naší 4. lajně Toews a vyplynul z toho vyrovnávací gól Seabrooka.

Škoda, že jsme nerozhodli už v regularu, před zápasem jsme totiž měli OT bilanci 0:5, kdežto Hawks 9:4. A ukazovalo se to i tam, Hawks měli snad 2 nebo 3 brejky a nebýt jejich blbého střídání, které nás poslalo do přesilovky, asi bychom ten dobře rozehraný zápas prohráli. Naštěstí je kapitán v beast modu a rozhodl. V posledních 6 venkovních zápasech měl pokaždé po 2 bodech, tento week má ze 4 zápasů 8 bodů, dostal se do neuvěřitelné formy :klobuk:

Jedinou kaňkou je zranění Gibsona, které by snad nemělo být vážné podle BB. Do té doby byl opět rock solid. Z individuálních výkonů musím k Silfverbergovi a Getzlafovi přidat i Silfovy spoluhráče Keslera s Coglianem, Lindholma a hlavně Desprese. Bože, jak já se na toho kluka těšil. A dneska jasně ukázal proč, výborný výkon.

První část tripu, kterou bych nazval východní i přes duel s Chicagem, máme za sebou a za mě spokojenost. 5 bodů z 8 možných bych před tripem bral. Škoda toho ztraceného bodu s Columbusem, ale jinak proti Flyers a Hawks dobré 4 body, proti Pens to prostě nevyšlo, zápas blbec, dvě teče, tři brejky, udělali jsme spoustu chyb a takový ten je potrestá. Důležité je, že jsme utekli Arizoně i Nucks trochu a držíme se Sharks jako klíště. To PO dáme do pohody.

Teďka nás čeká druháčást tripu, kde budou třeba minimálně 4 body ze 6, trojboj Calgary-Edmonton-Vancouver jinak dopadnout nemůže. Jestli proti nám nastoupí Hiller, o výhru se nebojím :yes:
No a Stewart 4-8 týdnů out. Zrovna, když se chytl a začal být prospěšný a i díky němu fungovala spolupruáce Getzlaf-Perron. Včera tam s nima hrál nejprve Garbutt, pak to zlepšil svým pohybem Santorelli. Povolaný je Ritchie, tak snad tam proti Calgary dá raději Ritchieho a Santo půjde zpátky do čtyřky k Thompsonovi a Garbuttovi.
2707 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS