http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=450923
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
VANCOUVER CANUCKS
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
Torts <-> Trotz???
OMG ešte aspoň rok mu určite mali nechať. Stačilo že si to odniesol Gillis
. Väčšine fanúšikov sa nepáčilo že hral defenzívny hokej s tímom ktorý nebol nato stavaný, tak pochybujem že zrovna Tortz je ten správny kouč pre náš tím
, Tortz sa perfektne hodí na tú Floridu podla mňa. Nemáme ani GM ani trénera, toto bude ozaj "horúce" leto.
Sharks toto PO docela dobabrali... McLellan môže byť vyhodený a toho si viem predstaviť s našim tímom skôr. Ten štýl SJ sa mi páčil a to že v PO toho Todd moc nedokázal by som vôbec neriešil, Torts má prsteň a nedal ani PO..
Sharks toto PO docela dobabrali... McLellan môže byť vyhodený a toho si viem predstaviť s našim tímom skôr. Ten štýl SJ sa mi páčil a to že v PO toho Todd moc nedokázal by som vôbec neriešil, Torts má prsteň a nedal ani PO..
GM bude NaslundOhlund píše:OMG ešte aspoň rok mu určite mali nechať. Stačilo že si to odniesol Gillis. Väčšine fanúšikov sa nepáčilo že hral defenzívny hokej s tímom ktorý nebol nato stavaný, tak pochybujem že zrovna Tortz je ten správny kouč pre náš tím
, Tortz sa perfektne hodí na tú Floridu podla mňa. Nemáme ani GM ani trénera, toto bude ozaj "horúce" leto.
http://www.tsn.ca/nhl/teams/story/?id=4 ... hl-canucks" onclick="window.open(this.href);return false;
Celkom zaujímavý článok o tom čo môže čakať Canucks v lete.. len škoda že mne tie ratingy, corsi a pod moc nehovoria
. Ale taký Edler tam má najlepší rating spomedzi našich obrancov
. Taký fantomas by nám to mohol preložiť.
V stredu sa už vedenie stretlo aj s Benningom, hádam Bruins vypadnú už v 2. kole nech sa to uzavrie čo najskôr.
Celkom zaujímavý článok o tom čo môže čakať Canucks v lete.. len škoda že mne tie ratingy, corsi a pod moc nehovoria
V stredu sa už vedenie stretlo aj s Benningom, hádam Bruins vypadnú už v 2. kole nech sa to uzavrie čo najskôr.
Ty čísla není potřeba rozebírat. Jestli jsi Canucks tuto sezónu sledoval tak určitě víš co je potřeba změnit. A proto se tě rovnou zeptámOhlund píše:http://www.tsn.ca/nhl/teams/story/?id=4 ... hl-canucks
Celkom zaujímavý článok o tom čo môže čakať Canucks v lete.. len škoda že mne tie ratingy, corsi a pod moc nehovoria. Ale taký Edler tam má najlepší rating spomedzi našich obrancov
. Taký fantomas by nám to mohol preložiť.
Posledné 2 sezony som nemohol sledovať tolko zápasov kolko by som chcel
, preto som sem ani moc už nepísal, lebo ked som to nevidel tak som nemal o čom
. Ale hlavne v úvode sezony som pár zápasov videl a mne sa ten nový systém páčil vtedy. Tá druhá polovica sezony bola katastrofa, polka tímu bola na marodke. Preto som chcel dať ešte aspoň na jeden rok Tortsovi šancu
. Väčšina fanúšikov by najradšej toho Edlera vymenili za každú cenu, u mňa je to jeden z najoblúbenejších hráčov takže vymeniť by som ho nedokázal. A v tom článku so štatistikami písali že ozaj mal hlavne velkú smolu a na základe jeho hry je velká šanca že sa to výrazne zlepší do dalších sezon. Pred novou sezonou som hlavne zvedavý ako vyriešime bránu, či nový GM bude veriť tej mladej švédskej dvojici alebo siahne po Elliotovi, Millerovi či Halákovi. Dosť velký pretlak máme aj medzi bottom 6 centrami, s Richardsonom, Santorellim, Matthiasom či Schroederom to bude ťažké pre Horvata alebo Gaunceho aby spravili tím, ale tak ako aj Torts hovoril v poslednom rozhovore že tím už starne a musíme zabudovať mladíkov. Schroedera by som sa kludne zbavil ale zvyšní traja mali podarené sezony, zvlášť v závere patril ten útok Booth - Rich/Matthias - Kassian k našim najlepším.
Hráči (Kes,twins a Biieksa) sa (samozrejme) bránili a mali zas opačný názor že tá kostra tímu nestárne a že sú stále v ich prime veku a že ako budú v lete makať aby zas vrátili tím na špicu.
Dúfam že do dalšej sezony sa mi podarí vyriešiť osobné problemy a mohol by som sa vrátit k pravidelnému sledovaniu nucks, potom by som si mohol utvoriť realnejší obraz o tíme a ktorých hráčov sa už treba zbaviť...
Hráči (Kes,twins a Biieksa) sa (samozrejme) bránili a mali zas opačný názor že tá kostra tímu nestárne a že sú stále v ich prime veku a že ako budú v lete makať aby zas vrátili tím na špicu.
Dúfam že do dalšej sezony sa mi podarí vyriešiť osobné problemy a mohol by som sa vrátit k pravidelnému sledovaniu nucks, potom by som si mohol utvoriť realnejší obraz o tíme a ktorých hráčov sa už treba zbaviť...
Jj po první polovině sezony jsem byl spokojenej. Hráli jsme slušnej hokej a byli v TOP10 což bylo naše maximum... pak se zranil Santo a rázem jsme se stali NEJhorším mužstvem ligy. Samozřejmě to neznamená, že Mike je pro nás nepostradatelnej vždyt' před sezonou se od něj ani moc nečekalo, ale já osobně jsem mu věřil a on nezklamal
Takhle jednoduše by se dala shrnout naše letošní sezona.
K hráčům... Když se podíváme na statistiky tak tam můžeme vidět především 3 velké zklamání, které vyčnívají nad ostatními: Edler, Booth, Burrows. Edler zklamal jak bodově tak přístupem ke hře samotné. -39 v tabulce pravdy nebo kolik to vlastně bylo si nemůže dovolit. 2-3 roky zpět jsem si liboval jak máme skvělého ofenzivního beka, kterej když zapracuje taky na bránění a hře do těla může jít ještě výš. Na hře do těla by mělo zapracovat celé mužstvo, ale k tomu později. Dal bych Alexovi ještě šanci. Ještě rok nebo půl pokud zase vyhoří. Další pán na holení Booth zklamal po všech stránkách. Můj názor je, že hrát v NHL 2. lajnu na to nemá a za víc jak 4 miliony je drahá sranda. Zklamal mě moc byl to skvělej trejd a nadějnej hráč, ale v létě musí pryč! A Burrows? V utkáních jsem ho sledoval a viděl jsem jedno. Alex měl prostě smůlu. Měl na hokejce fůru branek, ale prostě to tam nepadalo. Byl aktivní, byl energickej, byl vidět a nelámal bych nad ním hůl. Zkusil bych ho v lajně s Keslerem.
K zadním řadám toho moc nemám. V bráně odešel Luongo což může mrzet, ale potřebovali jsme se jeho smlouvy zbavit, když je Gillis idiot a neudělal to včas. Já sám jsem vám prorokoval, že to špatně skončí. Zůstala nám TROJICE švédských borců (ano trojice, protože reprezentanta Erikssona nemůžeš opomíjet Ohlunde) a já bych sledoval jak se s puky soupeřů porvou. Dokud se sezona nerozběhne nikoho bych nehledal.
Obrana: O Edlerovi jsem se zmínil a se zbytkem nemám problém. Mám jedinou výtku a to je hra do těla. Edler 193/100, Garrison 188/100, Bieksa 185/90, Hamhuis 185/95, Tanev 188/84 (přibrat hmotu, podepsat), Stanton 188/93. S tímhle sborem chlapáků by se měly vlnit mantinely. Tohle je moje favorizovaná 6ka a pokud Edler zůstane nechal bych to tak. Co bude s Weberem je mi jedno, Alberts toho moc nenahrál. Víc šancí pro Corrada se Sauvém.
Útok: Dvojčata, Kesler, Higgins, Burrows, Hansen, Richardson, Matthias (dříč co ze sebe v zápase opravdu vydá 100%), Sestito a podepsat Kassiana se Santem. Schroeder je mi nějak fuk a Dalpeho nepodepisovat. U Jensena ukáže kemp, ale měl by začít na farmě, víc šancí pro Archibalda a osobně bych rád příští rok viděl v nějakém tom zápase Greniera 194/89 (68z a 39 bodů na farmě). Pro útok platí stejně jako pro obranu víc fyzického hokeje. S výjímkou Richardsona a Santorelliho jsou všichni dobře stavění takže nevidím důvod nepřitvrdit.
Prospekti: Subban a Cederholm potřebují ještě hodně času, ale Subban potřebuje hlavně výměnu. Bulls jsou jedním z nejhorších celků OHL a to mu ve vývoji rozhodně nepomáha. Navíc chlapec musí trávit víc času (s P.K.em
) v posilovně. Horvat, Shinkaruk (většinu sezony promarodil tuším s operovaným kolenem) a Cassels (skvělej progres
) ještě rok v juniorce, Gaunce a Fox farma.
Draft: Náš nejvyšší výběr musíme použít na útočníka a já mám 3 favority. Koho vybrat bude záležet na situaci v klubu. Hodně bude taky záležet jak se to vyvine kolem Keslera. Já tomu sice nevěřím, ale pokud by měl přece jenom odejít tak jedině za situace, že by jsme brali na draftě Reinharta. Tomuhle scénáři ale moc nedávám šance, takže reálnějším cílem je Nylander. Budoucí NHL player možná hvězdného kalibru, skvěle se předvedl na MS18 kde vyhrál bodování (7z 16b). Příští rok má odehrát ještě ve švédsku, ale rok na to by jsme mohli mít náhradu za Keslera. Favoritem číslo 2 je Ehlers. V létě potřebujeme doplnit útok minimálně o jedno kvalitní křídlo a právě Nikolaj by mohl mít dost talentu na to aby hned po draftu naskočil do NHL. Mix Naslunda a Forsberga bych postavil po levé ruce Keslera, ale i s dvojčaty by si mohl rozumět pokud by mu nevadil přesun na druhou stranu. Číslo 3 je Virtanen. Rodák z předměstí Vancouveru, kterého bych si přál nejvíce a to z jednoho prostého důvodu. Celé mužstvo Canucks potřebuje hrát více do těla a asi proto má přijít Benning. Virtanen je střelec (letos 45 branek), ale taky pořádně tvrdej, drzej klučina, kterej se i porve. Na to, že bude na draftě jedním z nejmladších je dobře vyvinutej (údajně 185/96) a třeba ho v NHL uvidíme už letos.
Posílení: Booth odchod - křídlo do první 6ky příchod. Letos jsme měli problémy se střílením branek a proto by měl příjít někdo kdo nám zajistí jejich přísun. Netuším kdo všechno bude v létě volnej, ale takovej Vánek by mohl být řešením. Dlouhodobé smlouvy padly a pod stropem by na něj mělo být místo.
Vedení: Benning už je asi jistej a nemám s tím problém. Na kouče jsem zvědavej, ale chci někoho kdo preferuje fyzickej, energickej hokej a kdo umí kluky postavit do latě
Práce máme dost alespoň co se pořádku v hlavách týče 
To bude odemně proted' asi tak vše
PS: Kdyby byla šance přívést Yakupova nebránil bych se
K hráčům... Když se podíváme na statistiky tak tam můžeme vidět především 3 velké zklamání, které vyčnívají nad ostatními: Edler, Booth, Burrows. Edler zklamal jak bodově tak přístupem ke hře samotné. -39 v tabulce pravdy nebo kolik to vlastně bylo si nemůže dovolit. 2-3 roky zpět jsem si liboval jak máme skvělého ofenzivního beka, kterej když zapracuje taky na bránění a hře do těla může jít ještě výš. Na hře do těla by mělo zapracovat celé mužstvo, ale k tomu později. Dal bych Alexovi ještě šanci. Ještě rok nebo půl pokud zase vyhoří. Další pán na holení Booth zklamal po všech stránkách. Můj názor je, že hrát v NHL 2. lajnu na to nemá a za víc jak 4 miliony je drahá sranda. Zklamal mě moc byl to skvělej trejd a nadějnej hráč, ale v létě musí pryč! A Burrows? V utkáních jsem ho sledoval a viděl jsem jedno. Alex měl prostě smůlu. Měl na hokejce fůru branek, ale prostě to tam nepadalo. Byl aktivní, byl energickej, byl vidět a nelámal bych nad ním hůl. Zkusil bych ho v lajně s Keslerem.
K zadním řadám toho moc nemám. V bráně odešel Luongo což může mrzet, ale potřebovali jsme se jeho smlouvy zbavit, když je Gillis idiot a neudělal to včas. Já sám jsem vám prorokoval, že to špatně skončí. Zůstala nám TROJICE švédských borců (ano trojice, protože reprezentanta Erikssona nemůžeš opomíjet Ohlunde) a já bych sledoval jak se s puky soupeřů porvou. Dokud se sezona nerozběhne nikoho bych nehledal.
Obrana: O Edlerovi jsem se zmínil a se zbytkem nemám problém. Mám jedinou výtku a to je hra do těla. Edler 193/100, Garrison 188/100, Bieksa 185/90, Hamhuis 185/95, Tanev 188/84 (přibrat hmotu, podepsat), Stanton 188/93. S tímhle sborem chlapáků by se měly vlnit mantinely. Tohle je moje favorizovaná 6ka a pokud Edler zůstane nechal bych to tak. Co bude s Weberem je mi jedno, Alberts toho moc nenahrál. Víc šancí pro Corrada se Sauvém.
Útok: Dvojčata, Kesler, Higgins, Burrows, Hansen, Richardson, Matthias (dříč co ze sebe v zápase opravdu vydá 100%), Sestito a podepsat Kassiana se Santem. Schroeder je mi nějak fuk a Dalpeho nepodepisovat. U Jensena ukáže kemp, ale měl by začít na farmě, víc šancí pro Archibalda a osobně bych rád příští rok viděl v nějakém tom zápase Greniera 194/89 (68z a 39 bodů na farmě). Pro útok platí stejně jako pro obranu víc fyzického hokeje. S výjímkou Richardsona a Santorelliho jsou všichni dobře stavění takže nevidím důvod nepřitvrdit.
Prospekti: Subban a Cederholm potřebují ještě hodně času, ale Subban potřebuje hlavně výměnu. Bulls jsou jedním z nejhorších celků OHL a to mu ve vývoji rozhodně nepomáha. Navíc chlapec musí trávit víc času (s P.K.em
Draft: Náš nejvyšší výběr musíme použít na útočníka a já mám 3 favority. Koho vybrat bude záležet na situaci v klubu. Hodně bude taky záležet jak se to vyvine kolem Keslera. Já tomu sice nevěřím, ale pokud by měl přece jenom odejít tak jedině za situace, že by jsme brali na draftě Reinharta. Tomuhle scénáři ale moc nedávám šance, takže reálnějším cílem je Nylander. Budoucí NHL player možná hvězdného kalibru, skvěle se předvedl na MS18 kde vyhrál bodování (7z 16b). Příští rok má odehrát ještě ve švédsku, ale rok na to by jsme mohli mít náhradu za Keslera. Favoritem číslo 2 je Ehlers. V létě potřebujeme doplnit útok minimálně o jedno kvalitní křídlo a právě Nikolaj by mohl mít dost talentu na to aby hned po draftu naskočil do NHL. Mix Naslunda a Forsberga bych postavil po levé ruce Keslera, ale i s dvojčaty by si mohl rozumět pokud by mu nevadil přesun na druhou stranu. Číslo 3 je Virtanen. Rodák z předměstí Vancouveru, kterého bych si přál nejvíce a to z jednoho prostého důvodu. Celé mužstvo Canucks potřebuje hrát více do těla a asi proto má přijít Benning. Virtanen je střelec (letos 45 branek), ale taky pořádně tvrdej, drzej klučina, kterej se i porve. Na to, že bude na draftě jedním z nejmladších je dobře vyvinutej (údajně 185/96) a třeba ho v NHL uvidíme už letos.
Posílení: Booth odchod - křídlo do první 6ky příchod. Letos jsme měli problémy se střílením branek a proto by měl příjít někdo kdo nám zajistí jejich přísun. Netuším kdo všechno bude v létě volnej, ale takovej Vánek by mohl být řešením. Dlouhodobé smlouvy padly a pod stropem by na něj mělo být místo.
Vedení: Benning už je asi jistej a nemám s tím problém. Na kouče jsem zvědavej, ale chci někoho kdo preferuje fyzickej, energickej hokej a kdo umí kluky postavit do latě
To bude odemně proted' asi tak vše
PS: Kdyby byla šance přívést Yakupova nebránil bych se
Už je to asi hotová vec, neviem aký velký podiel mal ako asistent GM na vybudovaní tej medvedej mašiny, ale hádam sa mu to podarí aj u nás. Ale mám aj obavy, pár zlých ťahov od "neskúseného" chlapíka a môžme byť v prdeli na x rokov dopredu
.
http://www.tsn.ca/nhl/teams/story/?id=4 ... hl-canucks" onclick="window.open(this.href);return false;
Podla toho co som cital tak jeho praca bola dost dolezita... mam dost obavy ze nam bude velmi chybat a to sa este spekuluje ze aj dalsi asistent GM Sweeney mozno odide za GM do Capitals.Ohlund píše:Už je to asi hotová vec, neviem aký velký podiel mal ako asistent GM na vybudovaní tej medvedej mašiny
Pri rozhodovani o vymene Seguina prave Benning povedal: “We’re not babysitters.” ... som zvedavy aky bude mat vztah so Sedin sisters a hryzacom Burrowsom.... najvacsia ironia osudu bude ak sa uskutocni planovany trade Edlera do Bostonu a k vam pojde mozno Brad Marchand.
Může se uvést rovnou na draftu...Moje představa pro 1. a 2. kolo je dvojice Hitmenů Virtanen, Sanheim a ve 3. bych bral golmana. Třeba zbude Nedeljkovič či DemkoOhlund píše:Už je to asi hotová vec, neviem aký velký podiel mal ako asistent GM na vybudovaní tej medvedej mašiny, ale hádam sa mu to podarí aj u nás. Ale mám aj obavy, pár zlých ťahov od "neskúseného" chlapíka a môžme byť v prdeli na x rokov dopredu.
Základní skupiny MS nám skončily a my se můžeme podívat jak se našim borcům dařilo. Z těch co už vypadli:
Yannick Weber - SUI 7z 4b (3+1) +1
Jannik Hansen - DEN 7z 4b (2+2) -3
Roland Kenins - LAT 7z 4b (0+4) +1
Nicklas Jensen - DEN 7z 2b (1+1) -6
Od Jensena jsem čekal mnohem víc je tak skoro jisté, že začne na farmě.
A ti co pokračují:
Kevin Bieksa CAN 7z 4b (2+2) +5
Jason Garrison CAN 6z 4b (0+4) +4
Alex Burrows CAN 5z 1b (0+1) -1
Joacim Eriksson SWE 1z 1ob, 0.909%
Obraná dvojice Garrison - Bieksa se mi hodně líbí
Po nominaci jsem nečekal, že by hráli spolu, když to tak nebylo ani u nás. Zkusil bych je tak a tím pádem by zbývající dvojice tvořili Hamhuis - Tanev a Edler - Stanton (Weber).
Benning má být představenej během týdne a šušká se o Trotzovi. Taky jsme podepsali nováčkovskou smlouvu s Cederholmem.
Yannick Weber - SUI 7z 4b (3+1) +1
Jannik Hansen - DEN 7z 4b (2+2) -3
Roland Kenins - LAT 7z 4b (0+4) +1
Nicklas Jensen - DEN 7z 2b (1+1) -6
Od Jensena jsem čekal mnohem víc je tak skoro jisté, že začne na farmě.
A ti co pokračují:
Kevin Bieksa CAN 7z 4b (2+2) +5
Jason Garrison CAN 6z 4b (0+4) +4
Alex Burrows CAN 5z 1b (0+1) -1
Joacim Eriksson SWE 1z 1ob, 0.909%
Obraná dvojice Garrison - Bieksa se mi hodně líbí
Benning má být představenej během týdne a šušká se o Trotzovi. Taky jsme podepsali nováčkovskou smlouvu s Cederholmem.
Očekávané se stalo skutečností
http://www.nhl.cz/CZ/35402/misto_genera ... nning.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
O Trotze se přetahujeme s Capitals, ale hádám to vyhrajeme on mi k nim nepasuje
http://www.nhl.cz/CZ/35402/misto_genera ... nning.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
O Trotze se přetahujeme s Capitals, ale hádám to vyhrajeme on mi k nim nepasuje
Můj favorit Jake Virtanen je po operaci ramena a doba rekonvalescence se odhaduje na 4-6 měsíců což nám dost komplikuje plány draftu
On by asi stejně nenastoupil hned po draftu, ale je otázka v jaké se vrátí formě a zda to neohrozí jeho hokejovej růst. Bojím se, že si ho můžu vyškrtnout ze seznamu. Ehlers? Nylander? Nebo na nás ,,zbude" někdo z TOP5?
Vedení Vancouveru s největší pravděpodobností vyplatí z posledního roku smlouvy Davida Bootha. Devětadvacetiletý útočník by si měl v nadcházející sezóně vydělat celkem 4,75 mil. dolarů, podle informací zámořských médií už však za Canucks nastupovat nebude. Booth dlouhodobě doplácí na chatrné zdraví, během uplynulých dvou let odehrál za Vancouver pouze 78 zápasů.
Že by nebyl vyměnitelnej?
Že by nebyl vyměnitelnej?
Tak ked berie 4M sa ani vymeniť nedá.. ale myslel som že ked už zostáva len 1 rok tej zmluvy tak by ho dokázali ešte v tíme "pretrpieť" a zvlášť keby pri tíme zostal Torts tak by asi zostal, John ho po niektorých zápasoch vyhlásil aj za naj hráča tímu (čo pri tejto sezone nebolo ťažké dosiahnuť) , škoda že tú formu mal takú nestabilnú, chvílu hral dobre a na druhý týžden už sedel na tribúne. Po tom jeho príchode z FLO som sa tešil a čakal velké veci... škoda ho
.
Vyměnit se nedá? No já třeba bych jej uvítal zpátky u nás. Prostor na něj rozhodně máme a na LW/RW nás tlačí bota. Protihodnota by se i díky vaší přestavbě taky našla. Já bych i věřil, že se u nás David zase rozjede. On u nás nehrál vůbec špatně. Vlastně, jaká je příčina, že tak spadl? Zranění?
Podla mňa už ten Richardsov hit ho zničil, aj u vás išiel riadne dolu odvtedy, to bol aj dôvod prečo ste ho vymenili lebo hral príšerne. U nás v tej prvej sezone začal dobre ale zas ho zastavilo zranenie kolena, potom sa dokázal zraniť aj pri testoch pred sezonou, to bola ozaj komédiaGuddy.44 píše:Vyměnit se nedá? No já třeba bych jej uvítal zpátky u nás. Prostor na něj rozhodně máme a na LW/RW nás tlačí bota. Protihodnota by se i díky vaší přestavbě taky našla. Já bych i věřil, že se u nás David zase rozjede. On u nás nehrál vůbec špatně. Vlastně, jaká je příčina, že tak spadl? Zranění?
Přesně to jsem měl na mysli. Některé týmy (Florida?) by mohli mít problémy s platovým stropem a tak by návrat starého známeho mohl přijít vhod. Protihodnota? Klidně ,,bezcenej" výběr v draftu či prospekt.Guddy.44 píše:Vyměnit se nedá? No já třeba bych jej uvítal zpátky u nás. Prostor na něj rozhodně máme a na LW/RW nás tlačí bota. Protihodnota by se i díky vaší přestavbě taky našla. Já bych i věřil, že se u nás David zase rozjede. On u nás nehrál vůbec špatně. Vlastně, jaká je příčina, že tak spadl? Zranění?
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé