Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLUMBUS BLUE JACKETS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Už mi bolo smutno za touto témou, takže sa asi znovu vrátim. ;)

Bohužiaľ, v zápase s Chicagom nám nezahrala obrana, nadôvažok si Steve Mason vybral nie práve dobrý deň. Obrana je ale vec známa, jediní obrancovia, ktorí spĺňajú slovo obranca sú Ťjutin (po HS, bohužiaľ posledný zápas mu nevyšiel) a najmä "farmár" Clitsome. Sklamaním sú pre mňa výkony Krisa Russella, od ktorého som v tejto sezóne očakávala oveľa viac. Naopak, príjemným prekvapením pre mňa sú výkony Matta Calverta, vyrastá nám z neho kvalitný krídelník do tretieho, v prípade nutnosti druhého útoku. Preto je pre mňa zarážajúce, prečo hrá tak málo. Niečo podobné platí o Bollovi, ktorý je určite lepší ako Dorsett a nič na tom nemení ani po dlhej dobe kvalitný Dorseho výkon. Je to skôr výnimka z pravidla. Prećo sedí Murray mi taktiež rozum neberie. Bol by určite platnejší ako Clark.

Čo ma ale zaráža sú výkony Huseliusa v útoku Huselius--Vermette--Umberger. Je zaujímavé, že v tomto útoku horí už druhý technický hráč. Dajme tomu, že Filatov nehral tak ako mal a ako vie. Ale nech mi nikto nevraví, že Huselius na NHL nemá, prípadne, že všetky hry v tomto útoku odflákol. Taktiež dokázal, źe vie hrať kvalitne aj bez Nasha. Umby je môj obľúbený hráč (spolu s Jaredom Bollom, Sammym Pahlssonom a Codym Goloubefom), kým Juiceho moc nemusím. Preto mi nie je trikrát príjemné priznať, že práve on pochováva útok. Nie, žeby nebojoval, práve naopak. Bohužiaľ, jeho "hockey sense" je dosť nízky, čo ničí kombinácie. Takto vlastne druhý útok nahadzuje puky na mantinel, čo len trochu pohyblivejšia obrana pochytá. Byť na mne, dám ho do tretieho útoku spolu s Calvertom a Pahlssonom, na SH a do prvej PP cloniť pred bránku, čo vie parádne.

Skúsila by som povolať Filatova (keď sa vyzdravie a rozohrá), Sestita (Kubalíkovi údajne nejde hra bez puku, aspoň podľa Dispatchu, bohužiaľ, hrať som ho nevidela), Mooreho a Savarda. Cody Goloubef by sa mal viac vyhrať, je dosť v tieni týchto dvoch obrancov. Vymenila by som Stralmana, Hejdu, Kleslu, Clarka, Moreaua, Dorsetta a moźno aj Masona. Pokúsila by som sa o Vokouna. V zálohe máme Corbeila, z ktorého môže vyrásť dobrý brankár, podobne ako z Yorka. Taktiež by nebolo od veci získať Brulého, môźe hrať tak na krídle, ako aj v centri, takže by sme nemuseli tŕpnuť, či sa nám niektorý z dvojice Brassard/Vermette nezraní a zároveň by bol vyvinutý väčší tlak na ich výkony. Nadôvažok, Gilby by nás veľa nestál a v Arnielovom štýle by mohol pookriať.
Vítej zpět kolegyně :D :good: A ne asi, ale určitě se vrátíš. :) Samotného mi to tu nebavilo :D

Bohužel jak jsi řekla v zápase s Chicagem nám nešlapala naše obrana. I když...Kdy nám šlape, že? :)
Máme už dávno za polovinou sezóny a tak bychom se mohli podívat trochu na ty naše slavné beky:
Russell: Absolutní zklamání. Minulá sezóna mu vcelku vyšla a tak jsem čekal, že tuhle zařadí na vyšší stupeň a potáhne naší děravou obranu. Místo toho stojí na místě a v některých zápasech dokonce dělá kroky zpět. Lepší průměr. Nic víc.
Methot: Největší překvapení. Neupozorňuje na sebe, ale svoji práci si plní a je to náš nejlepší bek. Defenzivní práce, která se od něho čeká je skoro vždy znamenitě splněna.
Klesla: Co bych o něm měl říci? :D Napsáno o něm bylo dost. Takže se zbytečně nebudu opakovat. :D
Hejda: No nevím. Jasně typický buldok, který v minulých sezónách byl snad bezchybný v tomto oboru. Bohužel letos začal na jeho poměry až moc často chybovat a vznikl z něho takový nemastný - neslaný produkt. :D
Stralman: Velká nespokojenost. Snad nejhorší článek. Doufám, že po sezóně půjde a nepodepíšeme ho. Ten kluk neví co je to pořádná hra ve vlastní třetině a už ani ofenzivu netáhne jako minulý ročník.
Commodore: Bez komentáře :D
Tjutin: Určitě ihned po Methotovi zaslouží největší pochvalu. Po velice vlažném startu se rozjel a ofenzivu podporuje jak má a i defenziva mu něco říká. Spokojenost s ním.
Clitsome: Typický farmář, který chytil svoji šanci za pačesy a hraje jak o život, ale nevěřím, že mu to vydrží dlouho.
Z tohoto malého recapu jasně vyplývá, že bychom až na dva, tři jména potřebovali vyhodit všechny :)

Jinak Huselisu s Chicagem naprosto tragický a to nebylo jen minulý mač. Nechápu co se s ním stalo. Plat má vysoký. Výkony hrozné. Pryč s ním.
Umberger zase bojoval a tohle na něm opravdu oceňuji.
Dorsett tomu to taky sedlo. A určitě souhlasím, že Boll by si zasloužil místo ve třetím útoku. S Pahlssonem a Derekem - to by se mi sakra líbilo.
Calvert příjemné překvapení a ten jeho gól. No...pěkný :) Hlavně, aby dostával šance a hrál. Ukázal, že na to má a takovýto hráč do třetího, čtvrtého útoku s hokejovým myšlením se nám hodí jako sůl. Nejde tam mít jen bořiče.

Každopdáně jsme prohráli a zkrátka už nad tím jen tak hodit rukou nemůžeme. Sezóna letí ke konci a každá ztráta nám snižuje naděje na účast v play off. Potřebujeme nějakou bodovou sérii. S tímto směrem (výhra, prohra, prohra, výhra, výhra, prohra) nikam nedojdeme.
S tvojím hodnotením obrany vcelku súhlasím, aj keď nechápem, čo sa deje so Stralmanom. Predsa nemohol zabudnúť hrať hokej? Kde je Stralman z MS? Alebo mu vadí rýchla hra na úzkom klzisku? Pri jeho pohyblivosti ma to dosť prekvapuje.

K Clitsomovi. Grant defenzívne veľmi kvalitný hráč, má celkom slušné hokejové myslenie, jeho potenciál by som ohodnotila známkou 7,5. Pravdu povediac, najmä kvôli defenzíve. :frajer2: Ideálny hráč do treťej obrannej dvojice.

Z Calverta sú všetci na vetvy, ale ja tvrdím, je to hráč do tretej formácie, v druhej môźe hrať iba v prípade zranenia niektorého hráča ako náhrada. Jeho rýchlosť by sa mala využiť pri napádaní súperových protihráčov a nie len pár minút vo štvrtom útoku s centrom ako Mackenzie, čo je drevo nad drevo. Matt nemá dostatočné hokejové myslenie na hráča v druhej formácii a vyššie. Podobne je na tom Tomáš Kubalík, ten je ale vysoký, takže pri dvoch zručných hráčoch s hokejovým myslením môže cloniť pred brankárom.

Inak, podľa mňa je naším najlepším defenzívnym prospektom Cody Goloubef, je to rýchly démon, čoho sa nedostáva Savardovi, má perfektné hokejové myslenie a zároveň je spoľahlivý v bránení (v čom má problémy Moore). Bohužiaľ, je v ich tieni, takže nedostáva toľko šancí, tým pádom je nevyhratý. Ešte by mal zlepšiť hru telom. Vôbec, naši mladíci mi robia radosť, Goloubef, Holden, Moore, Savard (podľa abecedy)... dobrá budúcnosť.

Mimochodom, v prípade Russella uvažujem o ovplyvnení zranením. Ak si spomínaš, na začiatku sezóny sa zranil, potom nastúpil skôr, ako by mal, takže aj tam môže byť nie extra istota v obrannej činnosti. Predsa, je to mladý chalan, ktorý nemá za sebou kvalitnú obranu.

Dorsetta by som okamžite vymenila. Bojovník to síce je, o tom źiadna, ale Boll je omnoho platnejší, zároveň mu to viac myslí.
Skvelá prácička fanúšika Columbusu, alebo skomentované výmeny Scotta Howsona:

A look at every Scott Howson transaction from the beginning
Povolaný Johny Moore. :good:

http://blog.dispatch.com/cbj/2011/02/mo ... _way.shtml

Naša obrana bude rýchlejšia. Hold, Detroit to nebude mať také ľahké. :D
Moore povolaný. :good: Popravdě jsem si myslel, že se snad letos už nedočkáme našich mladých obránců v A týmu. :)
Moore nakonec z trojice nejtalentovanějších (Moore, Savard, Goloubef) přišel na řadu první. Celkem mi to překvapilo. Johny je kvalitní, talentovaný, bek, ale z té trojice vypsaných má nejslabší defenzivu a to je náš hlavní problém letos. Takže jsem očekával spíše Savarda, který práci ve vlastní třetině zatím ovládá lépe. Na druhou stranu Johny je lepší bruslař a ten nám v obranné linii také výrazně chybí. Takže uvidíme jak se mu bude dařit a jestli bude pro tým přínosem. Každopdáně mu přeji hodně štěstí a jsem na něho velice zvědavý. Pokud nastoupí tak doufám, že to odnese Stralman.

Dnešní utkání bych rád skoukl, ale Plzeň dnes hraje též a asi jen bůh ví kdy se dostanu domů. :)
Takže Moore bude proti Detroitu healthy-scratch, nastúpiť by mal až proti Edmontonu. Údajne mu chce šéfstvo dať priestor na aklimatizáciu.

http://twitter.com/#!/APortzline
Takže moje želanie bolo vyslyšané a Huselius zostal HS. :clap: Ten chlap mi liezol na nervy. Som ochotná pochopiť, že si nesadol s Umbergerom (inak, druhý šikovný hráč, ktorému to s ním nejde ;)), ale nie som ochotná odpustiť jeho flákanie sa v obrane. A v tom Kristian exceluje.

Som rada, že sa presadzuje Calvert, ktorý hrá môj obľúbený štýl, rýchle korčuľovanie a napádanie. Bude z neho skvelý útočník do tretej formácie a v prípade zranenia nahradiť hráča v druhej formácii. Na plnohodnotnú druhú formáciu nemá "hockey sense". Taktiež dúfam, źe sa čas Jareda Bolla a Andrewa Murrawa zvýši na úkor Dorsetta, ktorý mi tam zavadzia.

Inak, rozhovor Arniela s redaktorom Sovsportu o Fillym (zo 14.1.2011):
Nikita prišiel pripravený vo výbornej forme, skvele pracoval v kempe, preto sme sa rozhodli na začiatku súťaźe dať mu šancu hrať v základnej zostave, aby prejavil svoje útočné kvality. Jednako, potom prišlo čierne obdobie, 30 zápasov bez gólov a, podľa mňa, dve prihrávky (23 zápasov, 7 prihrávok Scottie ;)) - sami chápete, to je veľký neúspech.

Čo sa stalo s Filatovom, ktorého nazývajú nádejou ruského hokeja?
Je vidno, že celý problém je v tom, źe je to ešte veľmi mladý hokejista, ktorý sa pokúša nájsť svoju hru. V danom prípade sme sa rozhodli, že je pre neho lepšie nejakú tu dobu hrať v AHL, aby získal sebadôveru.

Čo, podľa vášho názoru, chýba Filatovovi ako hráčovi? Nezlomil ho predchádzajúci tréner Ken Hitchcock, ktorý ho nútil hrať obranným štýlom
Opakujem, Filatov si musí viac dôverovať. Plus musí chodiť viac pred bránku (výraz на пятачок) a nie korčuľovať po obvode klziska. Zároveň by som chcel vypichnúť jeho umenie hrať v obrane - v tomto pláne urobil skvelú prácu. Teraz sa mu treba sústrediť tak isto dobre hrať v útoku. Ak chce byť Nikita v šestici našich najlepších hráčov, musí strieľať góly. A to sme po 30 hrách nevideli.

Kedy sa môźe vrátiť späť?
Nejako bolo, nejako bude. (toto doslovne znamená výraz Поживем - увидим, mohlo by sa to ale aj preložiť ako počkáme a uvidíme)

CSKA by nebolo proti vrátiť Filatova, ak sa mu znovu nepodarí sezóna v NHL.
Nie, nie je to mladý človek a náš majetok do vypršania kontraktu. Ak sa Filatov rozhodol, že je pripravený hrať v NHL, my urobíme všetko preto, aby tu hral.
Nabudúce vám vyhľadám rozhovory s inými hráćmi či trénermi z rôznych klubov v ruštine a preložím.
No jsem mile překvapen. :good: Do Detroitu si většinou jezdíme pro porážky, ale dnes jsme ukázali, že zase tak špatný tým nemáme. :good:

Moore jen na tribuně. Sice trochu zklamání před zápasem, ale na druhou stranu myslím, že dobrý tah. :yes: Johny si musí zvyknout na tempo NHL a nasadit ho ihned po příletu by nemuselo být dobré. Je vidět, že jsme opravdu opatrní a záleží nám na výchově. :good:
Huselius nenastoupil do zápasu a tím mi Arniel udělal snad největší radost. :) Ukázal, že není slepý a nasazení Calverta na jeho místo se nakonec ukázalo jako dobrá volba. :good:

Jinak zápas jsme odehráli výborně. Plně koncentrovaní, agresivně a obrana mi přišla jako vyměněná.

Když s námi Wings začali zametat až moc a naši hráči udělali chybu stál v brance Mason, který je první hvězdou večera úplně zaslouženě. Mezi třemi tyčemi se mohl přetrhnout a předvedl několik výborných zásahů. Dlouho jsem od něho neviděl takový výkon. Jenom kdyby Steve stabilizoval ty svoje výkony. Pak by to bylo :good:

Poté bych rád vyzdvihl třetí a čtvrtou lajnu. Jezdili tam jako draci a hráli přesně to co od těch kluků očekávám. Agresivní hokej s dobrým forčekinkem. K tomu všemu když měli puk nezbavovali se ho zbytečně a vytvořili si i některé šance.

Sice pochvalu zaslouží všichni, ale já se neubráním nezmínit ještě jednoho playera. Matt Calvert odehrál další výborný match. Ukázal, že z něho opravdu něco může být. Jeho zásluha na prvním gólu je veliká a doufám, že dostane ještě více příležitostí se ukázat.

Takže je sice hezké, že jsme porazili Wings. Nestává se nám to často a tak si to užijme, ale aby tato výhra k něčemu vůbec byla musíme dnes znovu vyhrát a zahájit tím velkou sérii. Tak Jackets pojďme!!! :wave:
Dawe4 píše:Moore povolaný...z té trojice vypsaných má nejslabší defenzivu...
Pokud chce hrat NHL tak by mel na defenzive hodne zapracovat :yes: Se svymi -13ti nema na farme konkurenci...ale ja chapu ze je mlady a zdokonaluje se :)
leo píše:
Dawe4 píše:Moore povolaný...z té trojice vypsaných má nejslabší defenzivu...
Pokud chce hrat NHL tak by mel na defenzive hodne zapracovat :yes: Se svymi -13ti nema na farme konkurenci...ale ja chapu ze je mlady a zdokonaluje se :)
A tu je vyjadrenie Mooreho:
"I know what my strengths are," he said last night. "I know what I have to do, night in and night out. That's what it means to be a pro, to bring a certain level - a high standard - to the rink every night."
Takže Johny, ukáž sa proti Edmontonu. Je ale otázne, kto z obrancov bude HS, keďže podĺa fanúšikov sa dnes neukázal v dobrom svetle Jan Hejda. Presnejšie, z nšich obrancov bol najhorší.

Ešte k Mooremu, len aby to nebol náš Kaberle, perfektná ofenzíva, tragická defenzíva. :wink:

Súhlas Dawe, najväčšou smolou Masona (a nielen jeho) je jeho psychická nevyrovnanosť. Myslím si ale, že týmto zápasom sa to zlomí. Predsa, takto zachytať proti Wings na ich ľade je dobrá práca. :good:

Ešte ku Calvertovi. Myslím, že fanúšikovia ho začínajú preceňovať, pritom podobných prihrávok vidím u hráčov len druhej formácie množstvo. To skôr trefa Vermetteho bola perfektná. :good: Je ale pravdou, že priniesol energiu a a najmä štýl, ktorý mne po odchode Gilberta Brulého chýbal. :good: Preto ak Matta pošlú späť, prípadne sa mu zníží čas pod 10 minút, Howson s Arnielom ma poriadne.... nebudem vypisovať. :frajer2: Taktiež sa mi páči chémia útoku Calvert--Vermette--Umberger, byť na Arnielovom mieste, nerobím experimenty a udržím ho. No, myslím, že by sme mali začať uvažovať, komu strelíme Huseliusa. :frajer2:

Inak ku štatistikám obrancov v AHL a ich prepočet na plý počet zápasov:

Savard 41 5 13 18 -3 82 10 26 36
Moore 47 3 15 18 -14 82 5 26 31
Holden 41 2 11 13 +2 82 4 22 26
Goloubef 31 4 8 12 -8 82 11 21 32

Nemožno zabúdať, že Goloubef hrá z tejto štvorice najmenej v PP a má najnižší ice-time. Plus vďaka nie tak častému hraniu nemá hernú istotu. Napriek tomu má, na to koľko hrá, skvelé čisla. Podľa mňa je Cody naśa najväčšia nádej. Pre mňa je to druhý Shea Weber (teraz nemám na mysli śtýl, ale výber v drafte ;)).

Taktiež sa zabúda na Brenta Regnera, pritom jeho potenciál odhadujem na 7,5. Kruci, my máme dobrú zásobáreń obrancov, eśte s nimi dobre pracovať a o budúcnosť máme vystarané. :good:
Ještě se vyjádřím k naší nově povolané akvizici - John Moore.

Souhlasím s tím že pokud se Moore chce probojovat do NHL a vybudovat si nějaké jméno a tím pádem i místo v první obranné linii (potenciál na to má...bez debat) tak se bude muset v té defenzivě zlepšit.

Už když jsme ho draftovali tak jeho největší mínus spočívalo v obranné činnosti. Často je mimo svojí pozici a poté v té obraně vznikají trhliny. Také mu byla vytýkána jeho agresivní hra. Parametry nemá špatné, aby přitvrdil.
Od draftu už uběhl nějaký čas a podle zpráv se snaží na sobě zapracovat a postupně odstraňovat chyby. Jeho hra ve vlastním obranném pásmu se prý zlepšila. Též agrese u mantinelu, ale i před brankou je na tom lépe. Takže jeho vývoj jde správným směrem a to jsem nesmírně rád. Ale cesta je dlouhá a jsem rád, že se Johny snaží používat zkratky.

Ale abych ho jenom nehanil tak se podívejme na plusy.
Je to doopravdy prvotřídní bruslař. Zrychlení je přímo ukázkové. Jeho rychlost využívá k přechodu do útoku, které je též skvělé. Tím pádem k vytváření útočných šancí je jako dělaný a z té jeho rychlosti útočníci vždy hodně těží.
Je chytrý a dokáže být hodně kreativní. Tyhle dvě vlastnosti využívá v útočném pásmu a na modré čáře kde je téměř na rozdíl od obranné činnosti bezchybný. Též střela není jen ledajaká. (náš tým tohle potřebuje jako sůl)
Být lídr mu nedělá problémy a je skvělý do kabiny. Mezi spoluhráči vždy hodně oblíbený.

Zkrátka tady je jasně vidět, že Johny má nakročeno být oboustranným obráncem, ale to na sobě ještě musí hodně pracovat, ale věřím, že do dvou, tří let by se mu to mohlo povést. Je cílevědomí a má to v hlavě srovnané. Takže :good:

Dnes se na něho těším a jsem velmi zvědavý jak svůj debut zvládne. Osobně bych ho spároval s Methotem. Tihle dva by se mohli dobře doplňovat. Tak schválně jestli Arniel bude mít stejný názor. :)
a takto hodnotím našich mladých obrancov:

(hráči sú podĺa abecedy), stupnica od 1-10, výnimkou je využitie potenciálu, kde sú použité %.

Obrázek
Čo sa týka spŕovania, volila by som skôr Ťjutina. V Johnyho prvom kempe hrali spolu a klapalo im to perfektne. Okrem toho podáva Fjodor výborné výkony, je naším najspoľahlivejším obrancom. A predsa, jeho pozičná hra v defenzíve je lepšia ako Methotova. Taktiež jeho skúsenosti sú na nezaplatenie. Skôr by som volila obranné dvojice:

Stralman/Hejda, Methot (tu je to absolútne jedno, tak Anton ako aj Jan hrajú tužku, čo ma u jana dosť mrzí)
Ťjutin, Moore
Russell, Clitsome
Hovorí sa, že Scottie Arniel nemá v láske bitkárov... aôe ktože je to na tých videách, hádam nie Scottie :D:

:hehe:
mt-svk píše:Inak ku štatistikám obrancov v AHL a ich prepočet na plý počet zápasov:

V AHL se hraje jen 80 zapasu zakladni casti ale to nevadi :)
leo píše:
mt-svk píše:Inak ku štatistikám obrancov v AHL a ich prepočet na plý počet zápasov:

V AHL se hraje jen 80 zapasu zakladni casti ale to nevadi :)
Nevedela som presne, tak som dala poćet zápasov v NHL. Díky leo. :)

Zaujímavý článok o Commiem: http://nhlportal.cz/?page=clanekdetail&id=593
Zápas proti Edmontonu jsme zvládli. Tedy alespoň bodově.
Oilers nehráli vůbec špatně. Ba naopak jejich hra dnes neodpovídala postavení v tabulce. Jejich hokej byl rychlý a tvrdý. Přechod po křídlech ve velké rychlosti nám dělal velké potíže.
Určitě jsme nebyli lepší. Bylo to zcela vyrovnané utkání, ale z našich jsem cítil trochu větší touhu po vítězství a myslím, že za bojovnost si dva body zaslouží.
Obránci už dnes dělali více chyb než v zápase s Wings, ale hra v defenzivě přesto nebyla vůbec špatná a možná se nám začíná blýskat na lepší časy. A je to vidět i na oslabeních, které jsme ve dvou dnech zvládli na výbornou.
Naopak ty přesilovky jsou fakticky velká bída.

A jaký že byl debut našeho mladíka Moora? Myslím, že to zvládl. Svoji pověst potvrdil - Perfektní bruslař s dobrým myšlením. Dokonce se mi líbila i jeho kritizovaná fyzická hra. Samozřejmě, že nějaké chyby udělal a ne ve všech soubojích byl jistý a to především ze začátku, ale je to mladý kluk. Odehrál své první utkání v NHL. Každopdáně pokud bude dostávat příležitosti a bude na sobě stále makat tak v něm vidím budoucnost.

Umberger dnes rozhodl. Je to jasná první hvězda večera. Řádil jako hurikán. Byla radost se na něho dívat. Také na něm bylo vidět, že si Columbus opravdu oblíbil a má ho v srdíčku. Momentálně nepostradatelný hráč!!!

Huselius se nám vrátil do sestavy a zpočátku to vypadalo, že zlepšení nepřichází, ale postupem času se rozehrál a vstřelil dva důležité branky. Jeho hra sice nebyla oslňující, ale dvě vstřelené branky jsou dvě střelené góly. Kdyby to takhle vypadalo každou noc tak bych se nezlobil.

Co mi trochu mrzí, že Calvert byl posunut do čtvrté řady kde se postupně vytratil ze hry. Času na ledě moc nedostal a i na jeho hře se to vcelku podepsalo. Připadalo mi to, že se nemohl dostat pořádně do tempa.

Nash se mi poslední zápasy nelíbí vůbec a dnes mu to vůbec nešlo. Nevěděl co s pukem. Přihrával nesmyslně a bohužel i v defenzivě propadal. Toto se celkově dá říci o celé první linii.

Jinak Mason sice už tak nezářil, ale přesto dokázal v některých situacích podržet. Góly co dostal určitě na jeho vrub nejdou. Doufám, že tento dvojzápas mu pomůže v psychice a bude chytat o sto šest.

Z dvanácti únorových střetnutí máme za sebou tři. Z toho jsme dva vyhráli. Což znamená určitě spokojenost. Zbývá nám jich odehrát devět a pokud chceme reálně pomýšlet na účast ve vyřazovacích bojích musíme z nich vyhrát takových sedm, osm. Takže čas na chyby už není. Musíme bojovat a nedělat žádné chyby. A když je uděláme tak čas na jejich nápravu už není. Takže je to složitá situace, ale zvládnout se to dá.
Teď si hlavně odpočinout (únava byla místy doopravdy znát) a připravit se na další a to ještě těžší dvojsouboj.
Dawe4 píše:Zápas proti Edmontonu jsme zvládli. Tedy alespoň bodově.
Oilers nehráli vůbec špatně. Ba naopak jejich hra dnes neodpovídala postavení v tabulce. Jejich hokej byl rychlý a tvrdý. Přechod po křídlech ve velké rychlosti nám dělal velké potíže.
Určitě jsme nebyli lepší. Bylo to zcela vyrovnané utkání, ale z našich jsem cítil trochu větší touhu po vítězství a myslím, že za bojovnost si dva body zaslouží.
Obránci už dnes dělali více chyb než v zápase s Wings, ale hra v defenzivě přesto nebyla vůbec špatná a možná se nám začíná blýskat na lepší časy. A je to vidět i na oslabeních, které jsme ve dvou dnech zvládli na výbornou.

A jaký že byl debut našeho mladíka Moora? Myslím, že to zvládl. Svoji pověst potvrdil - Perfektní bruslař s dobrým myšlením. Dokonce se mi líbila i jeho kritizovaná fyzická hra. Samozřejmě, že nějaké chyby udělal a ne ve všech soubojích byl jistý a to především ze začátku, ale je to mladý kluk. Odehrál své první utkání v NHL. Každopdáně pokud bude dostávat příležitosti a bude na sobě stále makat tak v něm vidím budoucnost.

Umberger dnes rozhodl. Je to jasná první hvězda večera. Řádil jako hurikán. Byla radost se na něho dívat. Také na něm bylo vidět, že si Columbus opravdu oblíbil a má ho v srdíčku. Momentálně nepostradatelný hráč!!!

Huselius se nám vrátil do sestavy a zpočátku to vypadalo, že zlepšení nepřichází, ale postupem času se rozehrál a vstřelil dva důležité branky. Jeho hra sice nebyla oslňující, ale dvě vstřelené branky jsou dvě střelené góly. Kdyby to takhle vypadalo každou noc tak bych se nezlobil.

Co mi trochu mrzí, že Calvert byl posunut do čtvrté řady kde se postupně vytratil ze hry. Času na ledě moc nedostal a i na jeho hře se to vcelku podepsalo. Připadalo mi to, že se nemohl dostat pořádně do tempa.

Nash se mi poslední zápasy nelíbí vůbec a dnes mu to vůbec nešlo. Nevěděl co s pukem. Přihrával nesmyslně a bohužel i v defenzivě propadal. Toto se celkově dá říci o celé první linii.

Jinak Mason sice už tak nezářil, ale přesto dokázal v některých situacích podržet. Góly co dostal určitě na jeho vrub nejdou. Doufám, že tento dvojzápas mu pomůže v psychice a bude chytat o sto šest.

Z dvanácti únorových střetnutí máme za sebou tři. Z toho jsme dva vyhráli. Což znamená určitě spokojenost. Zbývá nám jich odehrát devět a pokud chceme reálně pomýšlet na účast ve vyřazovacích bojích musíme z nich vyhrát takových sedm, osm. Takže čas na chyby už není. Musíme bojovat a nedělat žádné chyby. A když je uděláme tak čas na jejich nápravu už není. Takže je to složitá situace, ale zvládnout se to dá.
Teď si hlavně odpočinout (únava byla místy doopravdy znát) a připravit se na další a to ještě těžší dvojsouboj.
A práve tohoto som sa bála, posunutia Calverta do 4. útoku a zníženia jeho ice-timu. Pritom práve taký tip ako on je proti rýchlym hráčom Edmontonu platný, je to taký zmenšený Umberger. Podobne ako Jared Boll, ktorého fyzická hra a napádanie sú najlepšie z tímu. Ak by sa zlepšil v korčuľovaní, ideálny hráč do tretieho útoku. Zaráža ma, čo robil také minúty Derek Dorsett, je to hráč pomalý (pomalší ako Boll), už aby bol vymenený.

Umby je skvelý vodcovský tip, ak by nie Nash, bol by ideálny kapitán. Nie je to síce klasický hráč do druhého útoku, ale jeho bojovnosť je na nezaplatenie. A keďže hrá Umby najlepšie vtedy, keď o niečo ide, jeho výkony budú len a len stúpať.

Huselius dal síce dva góly, ale stále mám z jeho hry zmiešané pocity. Ak by hral 100%, jeho štatistiky by boli úplne iné. Ibaže on jeden zápas zahrá, na 5 sa vytratí a postup sa zopakuje. Preto by som ho vymenila, teraz, keď sa mu cena zvýšila. A ja mám taký ciťák, že bude ešte túto sezónu vymenený. No, nechajme sa prekvapiť. ;)

Bohužiaľ, zápas som nemohla pozerať, keďže na mňa liezol epi-záchvat (našťastie nebol) a nechcela som riskovať.
Dawe4 píše:Zápas proti Edmontonu jsme zvládli. Tedy alespoň bodově.

Už jsem se vyjádřil na fóru Oilers, takže krátce. Tom Gilbert --> PLESK
Jordan Eberle--> PLESK
Proč? To, jak hrajou lajcky, jak si ťukají na půl metra od sebe, či kličkují na modré čáře a pak z toho sou brejky, to ať si zkoušej doma na zahradě... Tady jsou v NHL. Nejradši bych je za ty blbůstky !OBA! posadil na tribunu. Hlavně Gilberta, ten mi pije krev pomale každý zápas. (samozřejmě, chyb bylo v zápase nespočetně a to nejen na naší straně) Možná ta výměna Commodora za Gilberta by nemusela bejt zas tak hrozná... :ja_neviem: ... Furt lepší jak ten dlouhovlasej velikán, co se mu povedla jedna sezóna a od té doby jde stabilně dolů. :ja_neviem:
Souhlasím, že Edmonton to někdy hrál až moc naivně, ale přesto to nebylo zase tak špatné. Jsou to mladí kluci. Učí se. A každá chyba, kterou udělají a poučí se z ní jim jen pomůže.
Máte rychlej tým a dnes ty průniky po křídlech nám dělali problémy. Kdo se mi hodně líbil byl Paajarvi a Omark.

Co se týče Gilberta tak to děkuji nechci. Opravdu dalšího přeplaceného a přeceněného beka nepotřebujeme. Jak jsem ho dneska tak pozoroval tak takovýchto obránců máme v týmu už dost. To ať Commodore hraje radši na farmě až do konce své smlouvy.
Ale pokud ho chceš tak by mi stačil třeba pátý pick. :)
Dawe4 píše:Souhlasím, že Edmonton to někdy hrál až moc naivně, ale přesto to nebylo zase tak špatné. Jsou to mladí kluci. Učí se. A každá chyba, kterou udělají a poučí se z ní jim jen pomůže.
Máte rychlej tým a dnes ty průniky po křídlech nám dělali problémy. Kdo se mi hodně líbil byl Paajarvi a Omark.

Co se týče Gilberta tak to děkuji nechci. Opravdu dalšího přeplaceného a přeceněného beka nepotřebujeme. Jak jsem ho dneska tak pozoroval tak takovýchto obránců máme v týmu už dost. To ať Commodore hraje radši na farmě až do konce své smlouvy.
Ale pokud ho chceš tak by mi stačil třeba pátý pick. :)
Jediný Gilbert, ktorého chcem z Edmontonu je:

Obrázek

a to hneď :!: :!: :!:
Blue Jackets general manager Scott Howson told The Dispatch late last week that the club won't negotiate a contract extension with any of its five unrestricted free agents until after the NHL trade deadline passes Feb.28.
http://www.bluejacketsxtra.com/live/con ... ml?sid=101

To znamená, že Moreau, Garon, Murray, Hejda a Clark nebudú u nás pokračovať. U Garona ma to prekvapuje, toho by som podpísala. Za Hejdom mi bude smutno, dosť som si ho obľúbila, aj keď sa mu nedarilo. Nadôvažok, má záujem hrať za Columbus. Ak ho nevymeníme tak by som v jeho prípade rozhodnutie zmenila.
mt-svk píše:
Blue Jackets general manager Scott Howson told The Dispatch late last week that the club won't negotiate a contract extension with any of its five unrestricted free agents until after the NHL trade deadline passes Feb.28.

To znamená, že Moreau, Garon, Murray, Hejda a Clark nebudú u nás pokračovať. U Garona ma to prekvapuje, toho by som podpísala. Za Hejdom mi bude smutno, dosť som si ho obľúbila, aj keď sa mu nedarilo. Nadôvažok, má záujem hrať za Columbus. Ak ho nevymeníme tak by som v jeho prípade rozhodnutie zmenila.
Hm. Hm. No, zajímavé.
Za prvé bych chtěl říct jestli je to dobrý tah od Howsona zveřejňovat jeho plány. Pokud to těm hráčům řekl z očí do očí tak fajn, ale pokud si to přečtou s medií nevím, nevím. Já být hráčem tak nějak ztratím motivaci, ale především chuť bojovat za Columbus. K tomu všemu ještě můžeme bojovat o play off. No snad se na to ti hráči nevykašlou.

Moreau, Murray a Clark ty jsou OK. S těmi bych nepodepisoval ani já a tak trochu jsem s tím i počítal, že v klubu pokračovat nebudou.
Ani jeden z těch tří bohužel není vyměnitelný. Moreau a Clark mají vysoké platy a týmy jdoucí a hledající možné posily pro play off na ně peníze mít nebudou.

Hejda mi trochu překvapil. Sice máme mladíky v záloze, ale budou od příští sezóny schopni hrát v NHL? Hejda je spolehlivý a to i vcelku tuto sezónu kdy se mu tak nedaří. Já být GM tak mu nabídnu jednoletou smlouvu v hodnotě 1,5. mil do 2 mil.
Když už ho tedy nechceme dále tak bych se ho pokusil vyměnit. Určitě by se našli týmy, který by stali o typického defenzivního buldoka. A k tomu všemu levného. Colorado, San Jose a další by určitě měli zájem. Tak Howson šup, šup. Nabízej a snaž se.

Garon odchází? Hmm. Též překvapení. Jedna z nejlepších dvojek v NHL. Aby to nebyla chyba ho pouštět. Počítal jsem s ním do dalších dvou let na tuhle pozici.
Každopdáně to samé platí u něho jako u Hejdy. Někomu mu ho střelit i když tady už zájemců bude asi méně, ale Islanders by se chytit na udici mohli.
Dawe4 píše:
mt-svk píše:

Hm. Hm. No, zajímavé.
Za prvé bych chtěl říct jestli je to dobrý tah od Howsona zveřejňovat jeho plány. Pokud to těm hráčům řekl z očí do očí tak fajn, ale pokud si to přečtou s medií nevím, nevím. Já být hráčem tak nějak ztratím motivaci, ale především chuť bojovat za Columbus. K tomu všemu ještě můžeme bojovat o play off. No snad se na to ti hráči nevykašlou.

Moreau, Murray a Clark ty jsou OK. S těmi bych nepodepisoval ani já a tak trochu jsem s tím i počítal, že v klubu pokračovat nebudou.
Ani jeden z těch tří bohužel není vyměnitelný. Moreau a Clark mají vysoké platy a týmy jdoucí a hledající možné posily pro play off na ně peníze mít nebudou.

Hejda mi trochu překvapil. Sice máme mladíky v záloze, ale budou od příští sezóny schopni hrát v NHL? Hejda je spolehlivý a to i vcelku tuto sezónu kdy se mu tak nedaří. Já být GM tak mu nabídnu jednoletou smlouvu v hodnotě 1,5. mil do 2 mil.
Když už ho tedy nechceme dále tak bych se ho pokusil vyměnit. Určitě by se našli týmy, který by stali o typického defenzivního buldoka. A k tomu všemu levného. Colorado, San Jose a další by určitě měli zájem. Tak Howson šup, šup. Nabízej a snaž se.

Garon odchází? Hmm. Též překvapení. Jedna z nejlepších dvojek v NHL. Aby to nebyla chyba ho pouštět. Počítal jsem s ním do dalších dvou let na tuhle pozici.
Každopdáně to samé platí u něho jako u Hejdy. Někomu mu ho střelit i když tady už zájemců bude asi méně, ale Islanders by se chytit na udici mohli.

Moreau si už možno nezahrá, Clark je tiež nadbytočný, nadôvažok môźeme zavolať dravé mládí z Falcons (a najmä rýchlejšie, že áno... :D). Podľa mňa to ale Howson hráčom povedal, nemá vo zvyku ich obchádzať. Aspoň to tak bývalo.

Na Západ by som Jana nevymieňala, predsa, posily pre konurentov v boji o PO nie sú prípustné. :D A Jan by ňou bol. Najlepším riešením by bolo predĺžiť s ním o dva roky za 1,7 milióna. Za rok mladíci skúsenosti nepoberú. I keď sa mi zdá, že do ďalších sezón sa na jeho miesto počíta s Holdenom (ako defenzívnym buldogom, ktorý je nadôvažok rýchlejší). Taktiež nie je isté, či nebude vymenený Kris Russell, i keď jeho výmenu by som ťažko niesla. No a ruku do ohňa by za zotrvanie Pahlssona by som taktiež nedala.
3779 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2012 LOS ANGELES KINGS