Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

WASHINGTON CAPITALS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

hned od uvodu sme na nich vybehli, supli 3 goly a bolo v podstate vymalovane...nedas (4:0) dostanes (3:1) a Caps boli spät v hre....1.tretinu si Caps nepipli, 2.tretinu sme mali tiez pod kontrolou, v zaverecnej tretine malo vidana strelecka prevaha Caps, ale su strely a strely...zabalil som to zhruba 10 minut pred koncom zapasu a do tej doby slo skôr o take propagacne strely, takze tu mega brutal strelecku prevahu by som bral malinko s rezervou....samozrejme, ze ich prevaha bola jasna, prekvapenie? ani nahodou, co ineho im zostavalo, na krku im visela 8! prehra v rade a mozne po zapasove fuc*ingovanie od Boudreau.... :giggle: .stavili vsetko na jednu kartu, utocnu kartu, kde je stale ich sila, ktora sa skôr ci neskôr prejavi, ale ako podotkol Andy, ta unava v zaverecnej tretine musela zohrat svoju rolu, preto sme to vseko nadupali do tej uvodnej tretiny, no a v tej zaverecnej sme nechali zahrat aj Timmyho :-P tak ovecky, snad nekdy priste :ahoj:
Tak dnes ve Washingtonu se behem zapasu s New Jersey zacalo z hlediste z niceho nic mohutne ozyvat: "We want Pittsburgh, we want Pittsburgh"... O co jim jako jde? Ano, rivalitu tam citime v Pittsburghu i my, ale tohle by se u nas behem ZC prece jen cekat asi nedalo... Komplex?
Atlantik píše:Tak dnes ve Washingtonu se behem zapasu s New Jersey zacalo z hlediste z niceho nic mohutne ozyvat: "We want Pittsburgh, we want Pittsburgh"... O co jim jako jde? Ano, rivalitu tam citime v Pittsburghu i my, ale tohle by se u nas behem ZC prece jen cekat asi nedalo... Komplex?
O co by jim šlo? Chtějí zápas s Pens a chtějí je vidět pokořený, toť vše! Já jsem za podobný projevy vděčný, aspoň je vidět, že se ti lidé nechodí na stadión jenom cpát hamburgery! :thumbsup:
Winter Classic sa nám blíži. Včerajšia previerka bola výbornou ochutnávkou a shootout mal fakt náboj, nakoniec so šťastnejším koncom pre Pittsburgh. 24/7 Episode #2 príjemne prekvapila, nakoľko sa opäť zamerala na niečo nové. Pre tých, ktorí čírou náhodou ešte tento fantastický obrázok fungovania klubu NHL nevideli pridávam linky oboch prvých dvoch dielov a pripomínam, že ďalší diel sa odvysiela už zajtra, teda u nás v pondelok o 3. hodine rannej, dostupný tak bude 27.12.. Posledný 4tý je naplánovaný až po Winter Classic 1.1.2011. + Neuvirthova WC maska

Obrázek
A jedna aj pre Varlamova (Neuvirthova je krajšia) :smile03:

Obrázek
Dobrá reklama. :cool:

Sakra...Me by uz docela zajimalo, jak je mozne ze WSH takhle dokazali zmenit styl. Oni zjistili ze se da vyhravat i na defenzivu. Sleduji temer vsechny zapasy Caps a ono je to vazne nuda. Poslednich 9 zapasu inkasovali po 60-minutach hry jen 12 golu. Defenziva klape na jednicku na cele s golmanem. Ale utok je velmi nevyrazny, poslednich 12 zapasu skorovali jen 24-krat a i to povetsinou hraci, od kterych se to neocekava.

Hvezdny kapitan Ovechkin je totalne ale totalne nevyrazny a kazdy obrance uz presne vi co udela. Rozbehne se s pukem z vlastni poloviny az do utocneho pasma, kde zkousi strilet spoza obrance. Vsechno mu to blokuji a jsou z toho i protiutoky nebo giveawaye, nebo to jde vedle, nebo i ten golman to ocekava a nema s tim problem. Velka slabota. Pro me asi nejvetsi zklamani sezony, i kdyz nesleduji vsechny tymy a Ovechkina rad nemam, myslim ze tahle kritika na neho je objektivni a ma realny zaklad.

Backstrom, tady ani nevim co napsat. Ma velkou krizi. Ono je to jedno s druhym, nehraje Ovce nehraje ani on. Ale mel nekolik sanci, jen je hrozne, az neskutecne nedurazny v koncovce. Chybi tam jiskra, napad.
Semin, tak ten se vytratil uz naprosto kompletne, toho tam v tech zapasech ani neregistruji :D takze nevim zhodnotit jak vlastne hraje. Ghost :D
Dalsi hvezda Green ma z poslednich 22 zapasu pouhych 5 bodiku, probouzi se az v poslednich zapasech...

Tak jak je mozne, ze presto vsechno Washington vyhrava? Hlavne Varlamov, Carlson... U Varlamova to az na takovehle urovni nemuze vydrzet porad, ma i hodne stesti v nekterych momentech, ale jasne ze je to vyborny golman. Boudreau uz asi zjistuje svuj omyl, kdyz tam cpal porad Neuvirtha, ktery je o tridu slabsi (spatny zas neni, ale je to prumer a na Varlamova nema ani nahodou). Carlson, ten to proste v sobe ma. Takova kopie Letanga, zatim je trosku slabsi nez Kris, ale je mladsi a muze jit jeste vys.
Uz i ten Hannan zacina mit smysl. Destrukci on prece jen trosku umi a to Caps asi potrebovali, ale co se tyce utoku, to jsem snad neschopnejsiho hrace ani nevidel... 4,5M na takoveho hrace bych stejne nedal ani omylem.
A pak potahne vzdycky nekdo jiny, sikovny Perreault, Fehr, celkem dobre hraje Beagle, nebo Johansson, spolehlivy je Laich, Alzner.

Ale stejne nechapu, jak jim tohle muze stacit a neverim, ze to muze v takovemhle trendu vydrzet. Proste bez jakekoliv podpory Semina, Backstroma, se stereotypnim Ovechkinem a nevyraznym Greenem, neverim a nechapu... Otazka je dokdy bude WSH takhle odolavat v obrane a dokdy bude hvezdna trojka v utoku takhle slumpovat.
Fakt vedia lámať zápasy, kde na to vôbec nevyzerajú. Proti defenzívnej otrasne hnusne hrajúcej Ottawe to opäť potvrdili. V POs sa na nich teším. Čosi pre fanúšikov Ovechkina:

Jedna otazecka... Seriozne uplne vazne...
Nevite nekdo co se ve Washingtonu stalo? Jaky byl ten impulz a kde byl ten zlom pro takovou radikalni zmenu stylu hry? Dnes jsem se dival na zapas WSH-NYR a opet a zas to byl jeden z ciste defenzivnich vykonu Caps. Hrali doma na 1-0 a nebyt obrovske haluze Gaborika, tak to WSH takhle i udrzi. Na domacim lede vyprodukoval tenhle "powerhouse" po 60-ti minutach jenom 17 strel, zas nutno uznat ze Rangers byli lepsi a vyrovnat si zaslouzili(i kdyz ten gol Gaborik ani nevedel ze dal :D ) a za ty lahudky na najezdech maji NYR opravnene i tu vyhru...

Ale proste co se stalo s tim WSH? Tam musel prijit nejaky prikaz shora od GM nebo co? Nebo Boudreau sam od sebe propracoval defenzivni strategii :lol2: ? Nevim, proto se ptam... Fakt jsou Capitals momentalne asi nejdefenzivnejsi team v NHL a to je pro me absolutni sok. Ackoliv Caps nesnasim, na jejich hokej byla kdysi alespon sranda se divat, ted jenom betonuji (nekdy se uchyli i ke trapu) a jinak ta obrana jim slape fakt dobre. A golmani jedou taky, ted i ten Holtby, jen opet nechapu co ten team sleduje tim tocenim golmanu a jak si to predstavuji v playoffs s nima?
Je to opravdu zajímavé. Z Capitals se stala betonárka ze dne na den a pokračují v tom vesele dále. Já neříkám, že je to špatně. Ať si každý hraje co chce, ale být fanoušek...no nevím jestli bych byl spokojený.
Jinak dle mého se toto rozhodnutí prostě usadilo tak nějak ve všech hlavách. Majitel, GM, ale snad i trenér se rozhodli, že Stanley cup nevyhrají hurá hokejem. Což na druhou stranu je pravda. A nutno dodat, že tenhle systém jim doopravdy šlape a jde jim to skoro na jedničku.
Co je taky zajímavý, že média vcelku mlčí. Buď si toho nevšimli nebo jim to přijde v normálu.
No a co se týče brankoviště tak tam je situace zajímavá a tak trošku zamotaná. Očekával jsem že sáhnou po Nabokovi, ale to se nestalo a je to pro mě určitě překvapení. Přeci jen jít s touto trojicí do play off. Risk to je. No jsem zvědavý jak se to u nich bude dál vyvíjet.
Nechcel som sa k tomu vyjadrovať, nakoľko si myslím, že dokonca ani XruC ani minalu na to odpoveď nepoznajú, ale kedže sa vyjadril nejak Dawe, vyjadrim sa aj ja. Ty môj názor poznáš Atlantik, taktiež nechápem ako došlo k 180 stupňovému obratu. Áno 180, vlani boli total offense powerhouse, ktorý pomaly nič nebránil a neudržal, otáčal a súpera prestrieľal. A teraz? Presný opak. Myslím, že vôbec nie je ťažké uvedomiť si, že po dvoch rokoch kritiky za to čo v PO predviedli a hlavne po minuloročnom vyradení, kde sa presne ukázalo, čo v PO rozhoduje ani nie je potrebné sa zamýšľať od koho podnet prišiel. Aj slepý to videl, hovorilo sa o tom mnoho. Že si to médiá nevšímajú? Ako si to myslel Dawe? Naše? Lebo tie zámorské to vnímajú normálne, je to step ahead. Každému je zrejmé nakoľko sa zmenila hra hráčov tímu, je to poznať aj na štatistikách. Materiál sa nezmenil (Hannana, Johanssena, nováčikov ako Beagle, Perreault a Carlsona v tomto smere nerátajme, sú to dobrí hráči na oboch koncoch, ale nič čím by predtým Caps nedisponovali), len forma. Najvýraznejšie to cítiť na dvojici Ovca-Backstrom. Zatiaľ čo však aj dozadu slušný center sa nám nejako fest zadrhol (čo je pre mňa prekvapenie), Ovca napriek stats hrá fakt výborný hokej, omnoho lepší než vlani, akurát mu to tam tak nepadá. (pri početnosti streľby ktorú mal bežne a tento rok vcelku logické). Prekvapením je najmä Boudreau...ja som fakt netušil po tých rokoch, že on aj vie čo je to betón, podobne ako McLellan. Neviem si to vysvetliť. Každý tréner predsa chce pre mužstvo to najlepšie, to zahŕňa aj defense a to nerobili. Zmenil asistenta? Iné funkcie v klube? :ja_neviem: Každopádne zatiaľ to náramne vychádza a konečne vyzerajú, že aj v PO môžu spraviť damage...akurát v roku keď sa už hovorí buď-alebo...takže ja to beriem ako pozitívum, nakoľko im v PO budem spoločne s Bostonom na východe priať. Chcelo by to spýtať sa Amíkov...až odpoveď dostanem, vrátim sa a ich názor sem prerozprávam. Dnes ale čas nemám.

Btw. Dawe...nie, Nabokov nie je prekvapenie, dvojici ktorú majú (teda trojici) veria a Varlamov je aj PO brankár. Ak bude zdravý a tím bude hrať tak ako doteraz (na čo vezmi jed), nebudú mať absolútne žiaden problém. Len by to chcelo dve veci IMO:

1. nepúšťať si pomedzi prsty zápasy, ktoré držia pevne...to sa im ešte stáva.
2. strieľať viac gólov, puck-possesion, miesto brejkov...na to si taká parta za polsezónu len tak ľahko nezvykne.

Inak, to Atlantik vie, ja ich túto sezónu tiež celkom často sledujem. Škoda ale, že naša offseason bola tak vyčerpávajúca, že na ostatné čas nezostal, možno by som na túto zapeklitú otázku odpoveď aspoň sčasti poznal.
Dawe... K Nabokovovi? Kdepak, toho Caps vubec nepotrebuji, ja jsem to myslel spise tak, ze maji v brankovisti pretlak, golmani jim praveze letos chytaji velmi dobre, jen me zarazi ta jejich rotace. Tam maji chaos a nestabilni situace v brankovisti se muze obratit proti nim v nejmene vhodnou chvili! Ale Nabokov by to tam jeste vice zkomplikoval, takze na to opravdu nebyl duvod. Proste chtelo by to pred playoffs tu brankarskou otazku vyjasnit, to je myslim bez debat jasne a Varlamov by mel mit misto jednicky vyarendovane zlatym pismem :yes:

Jinak tady budu polemizovat ve vice vecech. Vim ze Getzo taky WSH celkem sleduje, ale myslim ze ja jsem tady na foru prece jen v tehle pozici "jednicka" a ze na Caps se divam nejvic :D Duvody jsou jasne a neda se nima prilis chlubit :D

Takze co se tyce Ovechkina, nevim jestli hraje o tolik lepe nez loni, hraje jinak, ale lepe? Je pomerne neefektivni a porad casto udela i nejakou naivnou akci, ktera je snadno prectena. Tim nerikam, ze hraje spatne, zablesky ovsemze ma, ale na hvezdu nejvetsiho kalibru je to podle me malo... Backstrom je pro me letos asi nejvetsi zklamani cele NHL, uplne vazne a to jsem ho nehorazne uznaval... Je hodne nedurazny, nehraje nic moc, uz ani ta kombinace neni tak dokonala. Sebevedomi nema...

Taky me zarazi, jak si Getzo zmenil na Caps nazor, ze zacatku kdyz jsme se o nich bavili, tak si je radil mezi tymy, ktere nemusis a najednou takova zmena... OK, tvoje vec :) Ale opravdu nevim cim si te tolik ziskali? Timhle konzervativnim (anti)hokejem? OK, to "anti" je asi prisilny vyraz, ale blizi se to k tomu, ten hokej rozhodne neni vubec zazivny.

Jinak jeste kdyz hodnotis, ze jim to naramne funguje... Globalne ja ti ani nevim, jestli je to zmena k lepsimu a jestli takhle maji vetsi sanci na uspech. Vzdyt ty vysledky nejsou zas nic extra, v zapasech jsou casto pod mirnym tlakem, ty vykony proste nejsou zdaleka presvedcive. Ano, obranny system je vyborny, ale na ukor utoku, ktery je temer na bode mrazu. Ovsem dalsi problem je presilovka, to pokud se zlepsi, budou nehorazne nebezpecni i s timhle systemem co hraji. Loni byla primo drtiva a letos je to katastrofa, opet jedna z veci ktera me zarazi.

Stejne jako Boudreau, ktereho jsem jiz odepisoval, ze zustane vzdycky stejny a prece jen ten stary demen* prisel s necim novym. Jsem na to vsechno velmi zvedavy, kazdopadne Caps maji letos nuz na krku vic nez kdokoliv jiny. Pokud ani ted neprijde uspech, tak jim fans daji i tenhle herni projev neskutecne vyzrat... Totiz jde o to, ze oni zmenili styl (jak spravne pises) o 180 stupnu, z ultraofenzivy se stala az prilis tuha defenziva, ja jsem spise ocekaval jen castecnou zmenu. Dejme tomu, ze neco jako u Penguins, kteri loni byli temer stejni jako WSH a ted hraji neco mezi(i kdyz taky spise prevazuje obrana, ale divat se na ten hokej kdyz je team komplet rozhodne da). Za sebe uprimne reknu, ze kdyby se i Pittsburgh vydal stejnym brutalnim smerem promeny jako Caps, tak bych byl hodne nasrany.
To je sice hezký, že své trojici mezi tyčemi věří, ale jít s nimi do bojů o Stanley cup? No odvážný a troufalý to krok. Ať si říká kdo chce co chce. Varlamov sice ukázal, že boje o všechno celkově zvládá. Chytá dobře a to ne jen on. Ale dojít s takto mladým/i a nezkušeným/i gólmany až k poháru? S čistým svědomí říkám - zázrak. Nikdo zkušený v případě neúspěchu, aby ho podpořil, udělil rady a nebo zaskočil neexistuje. Tohle je prostě sebevražda a na tomhle faktoru pokud ho nevyřeší dle mého ztroskotají. S tímhle to prostě nepůjde:

Neuvirth zatím v zákl. části odchytáno 50 zápasů. 22 let.
Varlamov zatím v zákl. části odchytáno 50 zápasů. V play off 19 utkání. 22 let.
A Holtby zatím krásných 8 zápasů. 21 let.

Tohle mluví za vše!
Súhlasím (že je to risk, to je proste pravda) a aj napriek tomu to samovražda nie je. Stačí sa pozrieť s čím tam došli vlani Philly a Chicago (to vlastne s rovnakým receptom dôjde aj tento rok :D ) a ver, že brankár už nie je tak rozhodujúci faktor ako býval kedysi.

Už vôbec nehovoriac, že ty by si to "vyriešil" v PO bezchybným Nabokovom :giggle:
Getzo tady se neshodneme. Brankář je základ. To je u mě bez debat. Stavba týmu by vždy měla vycházet od něho. Protože bez vynikajícího a skoro bezchybného gólmana nikdy nic velkého nevyhraješ.
A já bych nebyl ani proti jejich věku, ale zkušenosti nemají skoro žádné. A to je to co rozhoduje matche v play off. Vždyť počet zápasů, které odchytali je po sečtení všech tří jmen jen sto v základní části a devatenáct ve vyřazovacích bojích! A to je sakra málo! K tomu všemu ani jeden nemá nějak extra talent a nebo výraznou osobnost, která by zkrátila právě ty nezkušenosti. Jsou dobří, ale musejí na sobě ještě pracovat.

Jinak vloni to byla výjimka, která jen potvrzuje pravidlo. :smile03:
Co se týče Nabokova tak v PO je sice takový...no...divný :) ale věk a ty již několikrát ode mě omílané zkušenosti má! To je oč tu běží!
Pozri s čím šiel a ide Detroit...Uvedomuješ si, že tvoja teória sa potvrdí len pokiaľ vyhrá jeden zo trojice Vancouver, Pittsburgh, Boston? Uvidíme :smile03: Do roku 2009 som zastával podobný názor, teraz som si už však takmer istý opakom. Dnes rozhoduje skladba tímu, miešanie formácií, taktika a koncentrovanosť, nie brankár. Ja dokonca ani nesúhlasím s tým, že minulý rok bola nejaká výnimka. Pre víťazné tímy možno, ale anomálie sa našli aj v predchádzajúcich kolách v rokoch predošlých. Marty je žiarivý príklad, keď sa už zastavím pri nás. Inak kľúč, a to tvrdím nielen ja, ale aj na slovo vzatí odborníci - je spojka, to čo nám momentálne chýba. Stačí si spomenúť na hráčov ako Boyle, Niedermayer, Pronger či Kieth. To by si si mal uvedomiť. Ale tak ok, je to tvoj názor, máš naň plné právo.

EDIT: Napr. Boston tých gólmanov dokonca až dvoch mal, často sa na nich spoliehal a spoľah na nich bol...zranil sa Krejčí, beka ako Doughty nemali, strelec chýbal, Savard nebol ok a tím, ktorý bol 3:0 proti dobiehačom a neskorším finalistom zrazu začal dostávať na frak. Skladba Dawe, skladba.
Tak například Detroit má Osgooda, že? Prostě zkušeného chlapa. A ať už je v pozadí a nebo ne. Prostě ho mají. A taky chtěli Nabokova.
A proč by zrovna podle mé teorie měli mít šanci na SC jen Vancouver, Pittsburgh, Boston? Nepožaduji od muže s maskou, aby měl odchytáno nějakých 500 utkání. Já za zkušeného gólmana považuji toho, který má za sebou minimálně tři sezóny na pozici jedničky. Pokud tohle brankář nemá musel bych hodně přemýšlet jestli s ním do toho play off jít. Jak jsem zmínil minule. Tahle trojice nemá nějaký extra mega talent. Zkušenosti nulové. A ani jeden z nich není nějaká výrazná osobnost. A ani jeden z nich podle mého nemá tu vítěznou, sebevědomou povahu. Takže v žádném případě bych s nimi do toho nešel!
A Getzo ty mi tvrdíš, že je důležitá skladba. To je samozřejmé. A je to přeci jasné. Ale gólman snad do té skladby patří taky ,ne? Kdyby je například Boston neměl vypadli by mnohem dříve.
Jo a ještě jedna poznámka. Mít dobrého a vynikajícího brankáře je výhoda například v tom, že pokud nastane absence beka z druhého nebo třeba i prvního páru dokáže ho nahradit. Zkrátka si tady každý bude mlýt svojí pravdu pořád dokola a nikam se asi neposuneme.

Tohle play off nám tuhle diskuzi může roztrhnout. Tak se nechme překvapit. :)
Jo jeste tady neco mam pro fandy Alexandra Velkeho... V poslednim zapase proti Rangers se Alex cinil, sice nebodoval, ale byl vyhlasen 3. hvezdou zapasu. Asi za umelecky dojem :ja_neviem:

Obrázek

Tady je pak k tomu jeste o neco vic i s videem:

http://nhl.fanhouse.com/2011/01/25/alex-ovechkin-diver/
:lol2: Tak to bolo riadne trápne od neho. Predtým naň podrazenie, tak to potom osladil, ale na nesprávnom mieste. Ale že to postne práve fanúšik Crosbyho, to je také...ehmm... :roll:
No do diskuzi ohledne Crosbyho, Ovechkina a divingu zachazet nechci, ale posledni dobou tady v tomhle minisouboji Sid urcite nehraje prim... To myslim uplne vazne. Tohle neni zdaleka jediny diving co jsem letos od Ovechkina videl, ale tenhle byl fakt silene afektovany, tak jsem to tady proste musel postnout :D Jo a to podrazeni, to bylo jeste o hodne driv v tom zapase a tam si taky nejsem jisty jestli tomu nepridal :ja_neviem:
Organizace Washingtonu Capitals dnes prodloužilo o jeden rok s Alexanderem Seminem, který se mněl stát po letošní sezoně volným nechraněným hráčem. Viceprezident a generální manažer George McPhee v souladu s klubovou politikou neprozradil podmínky kontraktu.
Semin bude brat nakonec 6,7M... Ja bych mu tolik urcite nedaval, ale at si dela McPhee co chce :ja_neviem:
Tak dnes opet nastoupi Semin, tak doufam ze probudi ofenzivu caps :clap:
davidoil píše:Tak dnes opet nastoupi Semin, tak doufam ze probudi ofenzivu caps :clap:
ze by z toho vznikla ofenzivna sopka? :giggle:
Atlantik píše:Stafetu nudnosti probrali ted jednoznacne Capitals, kterym ani ta tvrdost nic nerika, proste totalni nuda.
ich premenu tiez nechapem.... :eek2: z roka na rok to takto dojebabrat :roll: ktohovie mozno sa startnu v PO? kazdopadne z posl 3 zapasov - 2 strelene goly... :sarcasm:
davidoil píše:Tak dnes opet nastoupi Semin, tak doufam ze probudi ofenzivu caps :clap:
Semin nenastúpil, ale prvý útok konečne zabral, Ovca a Backs po 4 body, dúfam že to nie je zas len neaká výnimka, minulý rok bodovali takto v každom 2 zápase... Dúfam že sa ešte WSH zlepší, nechcem aby bol vo finále SC už 4. rok po sebe tím z Pennsylvánie a momentálne to tak vyzerá.
4067 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2011 BOSTON BRUINS