Tak nějaké novinky ohledně zranění a spekulace o výměnách
Zranění
Getzlaf už trénuje, ale do konce týdne to asi nepůjde, někdy příští týden by se mohl vrátit.
Sekáč zmešká minimálně 3 zápasy kvůli kotníku, možná víc, už je na IR, povolán Friberg. Zrovna, když lajna Stewart-Rakell-Sekáč odehrála dobrý zápas.
Manson už taky v tréninku, takže toho tragéda Holzera co nejdříve vypudí ze sestavy.
Naopak uzdravený je již
Gibson, který dneska odchytal zápas v San Diegu.
San Diego
San Diego nadále šlape, z 8 zápasů 7 výher. Většinou jednogólové výhry, ale klape jim to. Především
Ritchie je v beast módu, v těch 8 zápasech má na svém kontě 9 bodů (8+1) a z 5 gólů v přesilovce (v AHL top). Hraje skvěle, ten rok v AHL mu pomůže a příští rok už bude v áčku a nebojím se říct, že hned bude důležitým hráčem. Už teď by byl prospěšný.
Spekulace o výměnách
Vzhledem k tomu, jak to s námi vypadá a že se Murray nepochopitelně rozhodl BB podpořit, vyrojilo se pár spekulací o trejdech našich hráčů. A to těch, kterých bychom se neměli za žádnou cenu zbavovat, protože by nás to nikam neposunulo tyhle trejdy. Ten tým je podle mě ok, chce to spíše změnu na lavičce.
Fowler - Po loňské ZČ, která byla spíše krokem zpět, bych to i chápal. Ale PO měl výborné a v sezoně hrál pořád s někým jiným, Despres, Manson, teď dokonce Holzer. Je dost v minusu, ale podle mě nehraje vyloženě špatně, spíše naopak. Byl by nesmysl ho měnit. Garioch z Ottawa Sun psal, že jsme ochotni naslouchat nabídkám od týmů z východu a zájem by měli mít Boston či Buffalo. Za mě ani v případě Erikssona nejspíš ne teda, má slušný cap hit, je to prakticky nezkušenější obránce po Bieksovi, letos začal i víc střílet a i když na to nevypadá, roste docela v lídra. Pokud bych měl vybrat, koho z obrany vyměnit, tak bych pořád volil Vatanena, nejlepší dopředu, ale bude RFA a možná na něj nebudou peníze, radši bych obětoval jeho vzhledem k tomu, že máme v záloze Theodora.
Cam Fowler looks to be the player both Boston and Buffalo want, although the Sabres as have interest in Andersen to sure up the team between the pipes. The Sabres have some extra picks and the price could be steep, but for the Bruins it may be a little easier if Loui Eriksson were to be included in a deal for just Fowler....
Andersen - Tady není nic konkrétního, že je zájem z týmu z Atlantické divize + to, že Toronto hledá brankáře. Freddy je letos zatím náš nejlepší hráč a asi by to nebylo vůči němu fér. Každopádně nebýt Gibson IP, asi by nás ta výměna trápila méně než ta Fowlerova. Přesto je to všechno hodně spekulativní a podle mě se k ničemu moc neschyluje (aspoň doufám).
Ten tým potřebuje dostat čas na zvednutí, kvalitu má ve všech řadách.
Let the Duck fly!