No myslím, že se shodneme na tom, že včerejší výkon byl doopravdy mizerný.
Bohužel je smutné, že naše hra rozhodně nemá nikterak vysoké parametry ani při vítězných duelech.
A když narazíme na soupeře, který rád bruslí a ještě k tomu má jeho hra nějaký určitý směr máme velké, ale velké potíže.
Zatím se ubezpečuji, že tým potřebuje čas pod novým koučem, ale pomaličku tomu sám nevěřím a bojím se doby, která tady panovala celých devět let.
Ale myslím, že na nějaká velká prohlášení a soudy je ještě čas. Po takovém listopadu už bychom, ale rozhodně mohli.
Jinak je za námi první měsíc soutěže. Z deseti utkání nemáme tak špatnou bilanci. Já osobně jsem s ní třeba velice spokojen.
Z předvedou hrou už tolik, ne. Ale o tom jsem se nejen já už zmiňoval.
Útok za deset zápasů vstřelil 24 gólů. Což dělá průměr 2,30 branek na utkání a tady je rozhodně velká nespokojenost. Ono slovíčko tristní se nabízí a to tak, že hodně.
Přesilovky ty jsou prach bídné ještě více. Bez nápadu a především bez pořádně vypracované šance. Ono ze čtyřiceti čtyř nabídnutých jsme při nerovnoměrném počtu vsítili jen pět branek. Sakra kde to jsme? No s úspěšností 11,4% jsme čtvrtý od konce v celé NHL. Hrůza.
Zatímco útok je velice, velice podprůměrný tak obrana s 29 inkasovanými brankami jen průměrná. Ono s průměrem 2,90 na zápas a když k tomu připočteme jaký problém nám dělá střílení branek tak se celkově divím, že jsme získali tolik bodů.
Oslabení s 83,3% úspěšností je na patnáctém místě celé NHL. Takže nic víc než průměr.
Pokud se podíváme na hráče tak osobně například já jsem spokojen s naším nejproduktivnějším mužem -
Clarkem - Na to, že minulou sezónu, ale i v přípravě byl na výměnu tak letos předvádí velice slušné výkony. Na oslabení je dobrý a svoji práci ve třetí popřípadě čtvrté lajně si plni na jedničku. Jinak už jenom proto, že je to náš nejvýše postavený hráč v bodování si zaslouží pochvalu. 159 místo mezi hráči je obrovský úspěch
Pochválit by se také měli a rozhodně vyčnívají nad všemi ostatními: Umberger, Methot, do zranění také Moreau a dále Holden, Pahlsson nebo třeba za bojovnost Filatov.
Naopak na úplném dně se válí Nash, Voráček, Vermette, Klesla (překvapivě má a to třeba vůbec nechápu +6).
Tak to jsem si udělal jen takové malé okénko do ne dlouho staré minulosti.
Listopad bude náročný. Už v úterý nás čeká mimořádně silný Montreal, ale to zdaleka silnými soupeři nekončí - Colorado, Blues, Kings, Sharks, Predátoři a 2x Detroit.
To jsem osobně velice zvědavý kolik bodů uděláme. Pokud bychom náhodou následujících 30 dní nezvládli mohl by se sen o druhém PO rozplynou celkem brzy.