Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ANAHEIM DUCKS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Pokud to dobre sleduju tak hrajeme 1.kolo s Winnipegem, kteremu jsem plejof spolu s Calgary od srdce pral. Oba tymy jsou ted spolu s Wild poradne rozjeti takze to nebude zadna vegetarna. Ze soupere mam respekt, ale verim ze pres nej prejdeme dal, tym mame zkuseny a snad se pres 2 kanadske tymy prokousem az do konferencniho finale. Nepostoupili Kings a Sharks a jediny dalsi tym na ktery neumime zahrat je Chicago a to myslim ze finale neda. Tudiz tu sanci bychom letos meli poradne chytnout za pacesy a vyuzit ji. To stokrat omilane ze pacific je letos nejslabsi a celkove vychod je lepsi beru, uvidime kdo se nakonec do finale SC prokouse. Nechci aby to vyznelo nabubrele coz z mych ust ci prstu ani nejde, takovy ja nejsem, ale letos je ta sance pro nas opravdu velika. No zase na druhou stranu se zase ty sily a pomery v NHL dost pretaci a ta letosni sezona muze byt opravdu prelomova a po 1.kole plejof bude bojovat o pohar terba jen 1-2 od kterych se to pred sezonou cekalo.
Selly8 píše:Pokud to dobre sleduju tak hrajeme 1.kolo s Winnipegem, kteremu jsem plejof spolu s Calgary od srdce pral. Oba tymy jsou ted spolu s Wild poradne rozjeti takze to nebude zadna vegetarna. Ze soupere mam respekt, ale verim ze pres nej prejdeme dal, tym mame zkuseny a snad se pres 2 kanadske tymy prokousem az do konferencniho finale. Nepostoupili Kings a Sharks a jediny dalsi tym na ktery neumime zahrat je Chicago a to myslim ze finale neda. Tudiz tu sanci bychom letos meli poradne chytnout za pacesy a vyuzit ji. To stokrat omilane ze pacific je letos nejslabsi a celkove vychod je lepsi beru, uvidime kdo se nakonec do finale SC prokouse. Nechci aby to vyznelo nabubrele coz z mych ust ci prstu ani nejde, takovy ja nejsem, ale letos je ta sance pro nas opravdu velika. No zase na druhou stranu se zase ty sily a pomery v NHL dost pretaci a ta letosni sezona muze byt opravdu prelomova a po 1.kole plejof bude bojovat o pohar terba jen 1-2 od kterych se to pred sezonou cekalo.
No ještě není jisté, že Winnipeg. Pokud Blues udělají víc bodů jak my v posledním zápase, tak půjdeme na první WC, tedy Wild, nebo nedejbože ještě Hawks. Z těchhle variant je nejschůdnější ten Winnipeg, který je ale rozjetý a svým pohybem by nám mohl dělat problém. Nepočítám ale, že by Pavelec takovouhle superformou oplýval v 7 zápasech ještě. Takže doufám, že porazíme Arizonu a půjdeme z prvního místa.

Je fakt, že tenhle divizní systém nám fakt dává docela velkou šanci na finále konference, s Canucks hrát umíme, máme i u nich vynikající bilanci. Flames zase nevyhráli v Anaheimu od roku 2004 nebo kdy. Tím nechci naznačovat jakože to máme v kapse, ale jsem prostě klidnější a cítím větší šance, než kdyby tam byly Kings nebo týmy z centrální divize třeba.
Tak dneska měl nejspíše chytat Gibson, ale při včerejším tréninku se zranil a je day-to-day. Po čtyřce Andersena od Dallasu měl šanci zabojovat o start PO, takhle o něj bohužel přišel a kdo ví, jestli bude vůbec zdravý :cry:
On John Gibson’s status
He’s got an upper-body injury, but from what I gather, for next Wednesday or Thursday, it’s going to be close. It’s not going to be much longer, if it is. I just hope he’s ready for the playoffs.
Jinak stačil návrat kapitána a hned ten výsledek vypadá jinak. Naštěstí jsme vyhráli a jdeme teda na Jets. Snad se přijde podívat Teemu :)
Jets jsou rozjeti, ale ja jsem hlavne rad ze se vyhnem Chicagu. Sice to bylo malo pravdepodobne, ale i tak :)
Selly8 píše:Jets jsou rozjeti, ale ja jsem hlavne rad ze se vyhnem Chicagu. Sice to bylo malo pravdepodobne, ale i tak :)
No popravě, my jsme s nima ani hrát nemohli snad. Protože prohra Blues s Wild by automaticky znamenala naše 1. místo a Hawks se mohli, pokud se dívám správně, propadnout jenom na 1. WC. Jejich propad byl podmíněn porážkou a výhrou Wild. Jenže výhra Wild by nám zajistila 1. místo.

Tak či tak to dopadlo dobře, i když jsem se po výhře Blues trošku bál, že to projedeme.
MOST WINS WHEN TRAILING AT ANY POINT IN THE THIRD PERIOD IN NHL HISTORY

TEAM SEASON GAMES
Anaheim 2014-15 18
Dallas 2005-06 15
Dallas 2006-07 15
Tampa Bay 2006-07 14
Detroit 2008-09 13

MOST WINS WHEN TRAILING AFTER TWO PERIODS IN NHL HISTORY

TEAM SEASON GAMES
Anaheim 2014-15 12
Dallas 2005-06 12
Pittsburgh 2008-09 11
Vancouver 2009--10 11

TOP PLUS/MINUS SINCE 2013-14 AMONG DEFENSEMEN

RANK PLAYER (TEAM) AGE RATING
1 Hampus Lindholm (ANA) 21 54
2 Johnny Boychuk (NYI) 31 46
3 Francois Beauchemin (ANA) 34 43
Marc-Edouard Vlasic (SJ) 27 43
5 Matt Niskanen (WSH) 28 40
Kevan Miller (BOS) 27 40
Ked sme ho tu nedavno spominali: Samuel Pahlsson ukoncil tento tyzden karieru.
Shea Theodore named WHL Defenseman of the Year. Shea finished the 2014-15 WHL season with 48 points in 43 games. Congrats!
:frajer2: :good:
tomasinho píše:Shea Theodore ...
:yes: Shea a Sanheim letos ve WHL naprosto dominantní a bezkonkurenční. Myslím, že oba nám v NHL hodně ukážou.
Rono píše:Shea a Sanheim letos ve WHL naprosto dominantní a bezkonkurenční.
Bowey, Provorov,...
http://www.ocregister.com/articles/boud ... tml?page=2" onclick="window.open(this.href);return false;

Murray asi nechá BB, ale negarantoval mu místo, jistý si zřejmě není, což je dobře. Teď to chce vyčkat, jestli se nebudou dít ještě nějaké změny v jiných týmech a neuvolní se nějaký kouč. Nabízí se třeba Boston. Jinak moc variant není, jedině MacLean, který to u nás zná, když asistoval Babcockovi u nás. U toho si nejsem zrovna jistý taky, sice po jeho odchodu Ottawa vzrostla, ale nemyslím si, že by tam odváděl špatnou práci. Cameronovi e to pak dost sešlo, hlavně ten Hammond.
No tak nic, Boston Juliena asi nechá. Takže nám zbude BB :cry:
http://www.ocregister.com/ducks/ducks-6 ... odore.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tak Theodora a Ritchieho asi zřejmě ještě v prvním týmu neuvidíme :-( Theodore už si ale dá sezonu v Norfolku, uvidíme, co Ritchie, ten hrál PO OHL v beast modu. U něj bude hodně záležet, jestli podepíše Beleskey. Když jo, Ritchie bude prakticky bez šance s tím počtem křídel, které máme. Theodor jako obránce má asi ještě čas, i když by podle mě mohl být ready. Ale zase, my máme teď ofenzivnějších beků tolik, že to bude fakt těžké ho někde procpat.
Boudreau zůstává, odchází jen Lauer, zejména kvůli chabým přesilovkám. Bohužel, žádná výrazná změna to není. Přesně, jak jsem čekal. Finále je finále, to zalepí hubu všem, nehledě na to, jak velký fail to zase v PO byl. Super no, takže z bojů o SC si můžete Ducks zase na rok škrtnout.
Ale plán je zřejmě jasný - na asistenta dosadit Scottyho Niedermayera, který už stejně byl součástí trenérského týmu a trénoval s hráči po zranění a pomáhal s obránci. A pokud BB zase selže, dosadit Scottyho do čela :frajer2:
Niedermayer tusim nechcel cestovavat na tripy. Uz si to rozmyslel?
harold píše:Niedermayer tusim nechcel cestovavat na tripy. Uz si to rozmyslel?
Kdo ví, ale kéž by si to rozmyslel. Zatím právě jen trénoval doma s hráči po zranění, ale bylo by to fakt ideální. Byl vždycky nesmírně inteligentní na ledě i mimo něj, měl by tomu co dát určitě.
No a Getzlaf hrál s kýlou. A BB udělá co? Nechá ho tam na Toewse. Majstryštyk, jen co je pravda. Mít ten tým na lávce někoho normálnějšího... :matika:
Surgery performed this week on Anaheim Ducks forward Nate Thompson has reportedly revealed further damage to his injured shoulder.

According to a report from Eric Stephens of the Orange County Register on Friday evening, the operation revealed two labral tears, with a recovery time of five to six months for the 30-year-old Thompson.
Shit, takže klidně dva měsíce nové sezony bez jednoho z klíčových hráčů na buly a oslabení. To abychom hledali i provizorní řešení na centra, Wagner to podle mě teda nespraví :neviem:
Je to na pytel, ale v zakladni casti tohle osral pes. Mame kvalitni mancaft a nejdulezitejsi je nechat si to stesticko se zdravim klicovych hracu na plejof.
Selly8 píše:Je to na pytel, ale v zakladni casti tohle osral pes. Mame kvalitni mancaft a nejdulezitejsi je nechat si to stesticko se zdravim klicovych hracu na plejof.
To je fakt, ten měsíc dva to možná Wagner zvládne, důrazný je, úplný dřevák taky ne. A je pomalu čas, aby se začal Rakell začal přeučovat na 2-way centra, v juniorkách platil za dobrého centra dozadu. Zlepšit buly, práci dozadu a bude to fajn. Určitě ještě přes léto na sobě zamaká, už tak hodne zesílil.

To štěstíčko nás docela opustilo, když si vezmu, že závěr hrál kapitán zraněný :evil:
The Anaheim Ducks have been granted permission by the Ottawa Senators to speak with Paul MacLean about their vacant assistant coaching job, ESPN's Pierre LeBrun reported Saturday.
No tak to by bylo parádní. Ale kdo ví, jestli by Paul bral místo asistenta, když ještě nedávno byl hlavní kouč. Bylo by to super, prostředí zná, kvalitu má a mohl by BB hodně pomoct.
Do hodnocení sezony se pouštět nebudu, každý ví, jak to skončilo. Mrknul bych se ale na naše možnosti v off season, na UFA či RFA hráče a případné doplnění kádru.

UFAs

Beleskey - Ten je na víc jak 90 % na odchodu. Včera se objevila zpráva, že bychom se přeci jen mohli domluvit, ale proti tomu, co vydělával letos (cca 1,4), půjdu nahoru tak o dva miliony a na trhu může dostat mezi 3,5 - 4 miliony. Letos je trh s volnými hráči na levém křídle fakt slaboučký, proto bude o Bellse velký zájem, jelikož hráče s takovouhle střelou, orientací před brankou, tvrdostí a vůbec ne špatným bruslením, nenajdete jen tak. I když on sám by rád zůstal a my máme docela dost místa pod stropem, vypadá to, že půjde. Po příští sezoně totiž bude třeba podepsat spoustu klíčových hráčů. Navíc na křídlech máme slušný depth.

Beauchemin - Co se zdálo před dvěma měsíci jako jasná věc, teď vypadá hodně bledě. Francois totiž v PO, dá se říct, zklamal. Pořád je to obránce schopný dozadu, velký lídr s dobrou střelou, ale začínám se obávat, že ho necháme jít a do základu se posune Wisniewski, což by mi moc velkou radost neudělalo, jelikož to je další ofenzivní bek, kterých máme dost, navíc bere 5,5 mega. Být to na mně, tak Beauche podepíšu na dva roky a klidně mu časem snížím IT, aby nebyl na konci sezony tak vyflusnutý. On je takovej srdcař, že by asi i souhlasil se snížením ze svých 3,5 mega.

Fleischmann - Není co řešit, tam je to jasný konec. V PO zahrál v případě potřeby slušné zápasy, ale nezůstane. Jedině, že by se při zranění Thopmsona zkusil jako 4. centr, což pochybuju, tam to zaujme asi Wagner, který hrál ke konci sezony výborně.

Holzer - Jasný konec, ten přišel jenom proto, že narozdíl od Brewera mu končil kontrakt už letos. Neodehrál ani jeden zápas.

LaBarbera - Kdo ví, ale asi tak odchod, spíše bych podepsal RFA Bobkova, aby dělal jedničku v AHL a byl připraven jako trojka v případě zranění gólmanů.

Souray - To je jasné, ten už si ani nezahraje v kariéře.

RFAs

Silfverberg - Tady je to jasné, jednoznačný podpis, který se snad vyřeší co nejdříve. Od nového roku to byl úplně jiný hráč a ke své výborné práci dozadu začal být hodně produktivní, což vygradovalo v PO, kde byl náš nejlepší útočník, druhý nejlepší v bodování, ale dozadu lepší jak Getzlaf. V sérii s Chciagem povětšinou musel bránit Toewsovu lajnu, i tak se ale dokázal prosadit. Četl jsem, že by mohl chtít smlouvu alá Palát či Johnson, tedy 3 roky/10 milionů, což bych bral jako výhru, jelikož se z něho stal naprosto nepostradatelný hráč a legitimní člen top 6. S Keslerem si rozumí skvěle, RW v druhé lajně má předplacené.

Etem - Ti, kdo čtou tenhle topic, vědí, jak velkým fanouškem Etema jsem. V PO ukázal záblesky toho, čeho je schopen a snad už konečně příští rok dostane šanci trvale v áčku a hlavně dostane víc než 10 minut na zápas. Rád bych jeho či Sekáče viděl častěji v top 6. Emmer je neskutečný bruslař s čichem na góly. Jednoznačně podepsat, nějaký solidní bridge by nás neměl bolet.

Wagner - Jednoznačně podepsat. Jak jsem zmínil, je to momentálně centr číslo 5 a pokud nepřijde nový centr, tak by měl zastoupit během zranění Thompsona, který bude mimo nejspíše až do listopadu. Vhodný i jako RW do čtvrté lajny.

Plány pro off season

1) Vedení si dalo za cíl začít vyjednávat s Keslerem. Ten se stal důležitým členem kádru a za rok mu končí smlouva na 5 mega. Bude po ní mít už 32, ale pořád vidím jako klíčové jej podepsat, protože i přes letošní pokrok Rakella v něm ještě nevidím druhého centra. Takhle schopného two-way centra jako Keslera neseženeme, takže snad se dohodneme.

2) Už jsem to nakousl. Pokud odejde Beauchemin, dost možná zůstane Wiz. Já osobně bych těch 5,5 na další dvě sezony mega nejraději vytrejdoval, nechal si Beauchemina a poohlédnul se po jiném bekovi do top 4, který by hrál s Lindholmem. Ne nic ofenzivního alá Green či Franson, máme v záloze ještě Theodora, takže potřebujeme spíše někoho na styl Seabrooka. A když ne, tak zkušeného all-round beka (Sekera, Martin třeba). Bojím se, že Wiz by s Lindholmem hořel.

3) Pokud se nepodepíše Beleskey, budeme podle mě hodně intenzivně hledat LW do prvních dvou lajn. Maroon je fajn hráč, ale není to ideál, bruslařsky proti top lajnám soupeře nestačí, jeho přednost je akorát skvělý cycling za brankou. Jeho výhoda je, že je použitelný do všech čtyř útoků, takže bych se nebál ho posunout dolů. Jak už jsem říkal, na jednom LW místo v top 6 bych chtěl vidět Sekáče/Etema, kteří skvěle napadají a jsou zodpovědní dozadu, což by se hodilo zvlášť té první lajně.

Jednou z možností by bylo vytáhnout Ritchieho, PO měl famózní, ale já bych mu dal ještě jeden rok. Měl by začít v San Diegu a vyhrát se, příští rok bude ready a bude z něj elitní power forward.

Spíše ale počítám s tím trejdem, pokud nepřeplatíme Beleskeyho, což i přes to, že je to oblíbenec, doufám, že neuděláme. Jako hráč má pořád mezery. Jak už jsem poznamenal, mezi volnými hráči není jediné LW, které by zlepšilo naši top 6, proto čekám nějaký trejd. Disponujeme 27. pickem, pak až čísly 80 a 84. Vzhledem k tomu, že náš pool prospektů je docela široký, tak bych se nebál vzdát toho prvního kola ve prospěch top LW.

Nespojuje se s námi nikdo, ale logicky se nabízí Sharp či Lučič nebo zkusit offer sheet na Saada. Sharp má 34 a neměl ideální rok, ale pořád je to velmi kvalitní hráč, kterého bych bral. Samozřejmě by muselo Chicago slevit z nároků. Bral bych i Lučiče, ale tam si myslím, že zájem nebude. Letos při deadlinu chtěl Murray získat spíše skill a speed než size, navíc máme právě Ritchieho v záloze jako power forwarda. Minimálně na ten jeden rok bych ho ale u nás uměl představit. Lajna Perry-Getzlaf-Lučič vypadá tak ultimátně zmrdsky, až je lákavá :-D

Jen zkouším hádat jména, o kterých se píše, že by mohla být k mání. Útočníka míní trejdovat i Blues, takže mě napadá Steen či případně kalifornský trejd pro Marleaua, ale to už fantazíruju.

4) Gólmani zůstanou tak, jak jsou. Gibson byl v posledních zápasech možná i lepší než Andersen, pozici jedničky v PO mu zhatilo zranění. U něj je to jen o tom zdraví. Když vydrží v pohodě, měl by si získat pozici jedničky, i když Freddy je vynikající brankář a evidentně zkušenější zatím (pochopitelně i díky věku).

5) Najít asistenta. Četl jsem jen o MacLeanovi a Niedermayerovi, obě varianty bych bral. Paulovi se zřejmě nechce dělat asistent, takže bych bral Scottyho.

6) Po příští sezoně kromě Keslera končí smlouva spoustě hráčů, kteří budou RFA - Lindholm, Despres, Vatanen, Sekáč, Rakell, Palmieri + oba gólmani. Bude třeba tedy během sezony vyjasnit situaci v obraně a brankovišti.

7) Co se týče hráčů, které bychom mohli nabídnout jako protihodnoty při trejdech, tak z útočníků jednoznačně Palmieri, u kterého si pořád nejsem jistý, zda na to má. Díky výkonům Silfa přišel o své místo v top 6, dozadu je slabší, ale pořád má šikovné ruce a dobrou střelu. Má rok smlouvu na 1,4 milionů, takže by společně s pickem mohl vzbudit zájem. Případně teda ten Wiz, Stoner nebo klidně i Vatanen.

EDIT: Zapomněl jsem dodat, jak bych viděl ideálně tu sestavu. LW v první a druhé lajně klidně prostřídat. Samozřejmě je to za předpokladu, že odejde Palmieri, jinak jako 3. RW nejspíš a pryč pak Jackman.

Posila - Getzlaf - Perry
Sekáč/Etem - Kesler - Silfverberg
Cogliano - Rakell - Etem/Sekáč
Maroon - Thompson (při zranění Wagner) - Jackman/Wagner

Lindholm - posila/Beauchemin
Fowler - Despres
Stoner/Beauchemin - Vatanen

To je snad pro tuto chvíli vše. Pokud bychom měli první pick i při draftu, doufám, že by na to 27. místo mohl spadnou Joel Ek Eriksson, kterého jsem měl možnost vidět na turnaji 5 zemí v Kravařích ve všech 4 zápasech a zaujal mě svou taktickou vyspělostí, two-way centr s dobrým vhazováním. Jinak si nároky nekladu. Snad jste se dostali až sem :lol:
Takže upgrade ohledně Beleskeyho a Beauchemina.

Bob McKenzie: The Ducks are still talking with UFA defenseman Francois Beauchemin about new deal. They are hopeful that they can get something done.
:good:

Bob McKenzie: The Ducks don’t have any plans to trade either Frederik Andersen or John Gibson unless they get an offer they can’t pass up.
:good: Taková nabídka ani nepřijde.

Luke Fox of Sportsnet: Ducks GM Bob Murray will make one last attempt to sign pending UFA Matt Beleskey, but it’s looking like Beleskey will hit the open market.

“It’s a bumpy road right now. I’m not going to lie. We’re going to take one more shot at it, and then we’ll have to move on,” Murray told Hockey Central at Noon Monday.

“You gotta protect yourself. It’s not just the contract this year; it’s what it does to your team in future years. You’ve gotta be looking one, three, five, seven years out. You gotta see what that contract does to you, the term of it. There’s lots of things that go into this that people don’t see right off the bat.”

The Ducks could look to trade his rights before July 1st.
Takže jak jsem říkal, za rok máme kupu důležitých hráčů k podpisu, proto Beleskeyho jen tak nepřeplatíme :good:
Tak hotovo, Beleskey podle Murrayho odmítl poslední nabídku smlouvy. Údajně to mělo být 4x4, což je dobře, že odmítl, tolik bych mu asi ani nedal teda. A když tohle nechce, tak ať teda jde, my se bez něj obejdeme.
2707 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: dunim
2022 COLORADO AVALANCHE