Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

montreal píše:Buď jak buď,budou silní a vzhledem k tomu,že se s nimi potkáme 8x,tak mě to štve.O to víc,že nemám vůbec představu,jak MY budeme hrát a jak nám to výsledkově půjde!!!
Mno jenom doplním, že se s nima utkáte jenom 6x (pokud nepočítam přípravné zápasy)..... jenom, že někoho by to mohlo zmást a myslet si, že s divizníma rivalama se stále hraje 8 zápasů ;)))

jnk. s váma musim souhlasit, útok Ottawy vypadá silně ... obrana hůř, jsem moc zvědavej na aktivitu Senátorů před trade deadline....
:) Jinak jak probíhá náš camp v Brossardu,kterého se účastnilo původně 54 hráčů.Zde jsou jejich jména.

Golmani - Cedrick Desjardins,Jaroslav Halák,Robert Mayer,Jason Missiaen,Carey Price,Curtis Sanford

Obránci .Chad Anderson,Shawn Belle,Mac Bennett,André Benoit,Michael Busto,Mathieu Carle,Hal Gill,Roman Hamrlík,Josh Gorges,Alex Henry,Paul Mara,Andrej Markov,Ryan O´Byrne,Jaroslav Špaček,Frédéric St-Denis,Joe Stejskal,P.K. Subban,Yannick Weber

Útočníci Mike Cammalleri,Kyle Chipchura,Andrew Conboy,Matt D´Agostini,Mathieu Darche,David Desharnais,Olivier Fortier,Brian Gionta,Mike Glumac,Scott Gomez,Mikael Johansson,Andrej Kosticyn,Sergej Kosticyn,Maxim Lapierre,Georges Laraque,Guillaume Latendresse,Philippe Lefebvre,Dany Massé,Benjamin Maxwell,Glen Metropolit,Travis Moen,Eric Neilson,Max Pacioretty,Tomáš Plekanec,Tom Pyatt,Ryan Russell,Gregory Stewart,Brock Trotter,Ryan White,James T. Wyman

Ve zkratce.Byla velká spokojennost s obráncem Subbanem a jeho fyzickou hrou.Povedl se mu tvrdý hit na Ryana White a Maxe Paciorettyho a sklidil velkou pochvalu za svoji poziční hru.
Cammaleri nastupoval v útoku s Gomezem a A.Kosticynem.Střelecky se prosazovali Trotter,Gionta,kterému dělal centra Tomáš Plekanec.
Líbil se obránce Špaček a golman Halák označovaný na campu za dosud nejlepšího golmana.

Co je nemilé,hlásí zranění ramene S.Kosticyna a Chipchury.Oba půjdou zřejmě na operaci.

Zde jsou odkazy na camp
http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=498449
http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=498541
http://canadiens.nhl.com/club/news.htm? ... tl-home-dl

Philippe Lefebvre se stal hráčem Montrealu. Osmnáctiletý útočník nebyl draftován a smlouvu s Canadiens uzavřel jako volný hráč. Finanční detaily tříleté dohody nebyly zveřejněny. Rodák z Trois-Rivieres má za sebou dvouleté působení v týmu Drummondville Voltigeurs. V kanadské juniorské soutěži odehrál celkem 130 zápasů, ve kterých zaznamenal 83 bodů (41+42). NHL.cz

:) Uvidíme co z něj bude.Včera,ale byl poslán do svého mateřského ( klubu Drummondville - QMJHL), spolu s golmanem Jasonem Missiaenem (Peterborough - OHL), obránci Mac Bennettem (Cedar Rapids - USHL) a Joe Stejskalem (Dartmouth - ECAC).
Ještě před campem byli odesláni ke svým mateřským klubům mladíci,kteří se líbili na campu mladíků Gabriel Dumont (útočník Drummondville - QMJHL), Dustin Walsh (útočník Dartmouth - ECAC) a Petteri Simila (brankář Niagara - OHL).
:) Opravdu se nikdo na campu nefláká.Řídíme se heslem,,Těžko na cvičišti,lehce na bojišti!!!!"

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

:) Jak je vidět z obrázků,nešetříme se.Dokonce některé zákroky byly mírně řečemo un-fair!!!!A někteří toho měli opravdu plné zuby!!
tak to má ale být!!! když se jde v přípravě na plno tak to je jenom dobře a určitě se to projeví i v zápasech :good:
montreal píše::) Opravdu se nikdo na campu nefláká
Obrázek
niekto to flakenie nahradza niecim inym a ocividne si to uziva :lol2: :cool:
cepi píše:
montreal píše::) Opravdu se nikdo na campu nefláká
Obrázek
niekto to flakenie nahradza niecim inym a ocividne si to uziva :lol2: :cool:
Jo, taky mě to napadlo, když jsem tu fotku viděl... :) . Ale odlehčení k tvrdé přípravě také patří... A o její náročnosti vůbec nepochybuji.
:D Vidim chlapci,že vám to budu muset vysvětlit.
Tvoje překvapení cepi mne nepřekvapuje a jenom Míra pochopil,že se jedná o velice náročný cvik,který pravděpodobně do Bostonu ještě nedorazil.Přeci jen novinky do dalekého okolí doráží poněkud později.
:D Utužujeme pudovým způsobem nově navázaná přátelství a soudržnost.Důležitá vzpruha do dalších bojů. A kdo jiný by měl mladším náročný cvik předvést,než zkušený Markov.Bohužel nepoznám z obrázku ,kdo je ta oběť,ale předpokládám,že někdo z mladších.
Jak je vidět ,zaskočilo to i zírajícího A.Kosticyna, zatímco golmani Missiaen a pravděpodobně Sanford zrovna nedávali pozor a pak se diví,když je Martin pošle fárat na farmu.

:) Stále platí učit se,učit,se,,Jsou různé metody,jak navodit pohodu k dosažení vítězství a toto je jedna z nich!!!"
:) Tak první přípravné utkání z Floridou jsme vyhráli 3-2 a jak jinak,plná hala podle počtu diváků.Vítězství nelze brát vážně,ale lze vyjádřit před zápasem s Ottawou spokojenost,ačko-li je to pouhá doba zkoušení variant útoků a obran obou klubů před ostrým vstupem do NHL.

Montreal - Florida 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 18:24 Scott Gomez (Jaroslav Špaček, Michael Cammalleri), 28:21 Michael Cammalleri (Andrej Kosticyn), 32:51 Matt D’Agostini - 45:27 David Booth (Nathan Horton), 50:38 Jevgenij Dadonov (Gregory Campbell, Graham Mink).
Brankáři: Montreal - Carey Price 9/9, Curtis Sanford 21/19 (od 30:21); Florida - Scott Clemmensen 26/23, Alexandr Salák 5/5 (od 40:00).
Střely na branku: Montreal 17-9-5=31, Florida 7-6-17=30.
Přesilovky: Montreal 0-8, Florida 0-4.
Hvězdy utkání: M. Cammalleri, S. Gomez, M. D‘Agostini.
Diváci: 21,273.
Rozhodčí: Eric Furlatt, Stephane Auger - Pierre Champoux, Michel CormierNHL.cz

Scot Gomez to zhodnotil slovy :„Vítězství je vítězství a nesejde na tom, zda se hraje pouze příprava,“ řekl Gomez. „Na konci jsme sice ztráceli dech, ale to je před startem sezóny normálníNHLpro.cz

Bohužel se mi nepodařilo najít sestavu HABS v zápase,zřejmě se to v průběhu zápasu dost měnilo.Ale na webu Habs jsem našel Boxscore k zápasu,kde jsou údaje o počtu střel a počtu minut,který hráči na ledě ztrávili a další údaje.Nejpilnějšími našimi střelci v zápase byli D´Agostini 6 a Markov 5 vyslaných střel.

http://canadiens.nhl.com/club/boxscore. ... 2009010020

Nehráli hráči z mnou předpokládaného základu :Halák,Gionta,Pacioretty,Hall,Mara,Metropolit,Laraquye,Plekanec,Moen,Weber možná Maxwell + marodi S.Kosticyn a Chipchura.Zdravé zřejmě vyzkouší trenér Martin proti Ottawě a budou sedět zase jiní hráči.

Zde jsou hráči,kteří v zápase hráli
V bráně nastoupili Price 9/9 a v polovině zápasu poté Sanford,který měl daleko více zásahů 21/19 a dvakrát kapituloval
V obraně hráli Špaček,O´Byrne,Markov,Gorges,Benoit,Subban
A v útoku hráli centři Gomez,Lapierre,White,Desharnais,Johansson spolu s křídli Cammalleri,A.Kosticyn, D´Agostini,Darche,Trotter,Stewart,G.Latendresse

Alarmující je,že jsme z 8 přesilovek nevyužili žádnou!!!!! :?
montreal píše::) Tak první přípravné utkání z Floridou jsme vyhráli 3-2 a jak jinak,plná hala podle počtu diváků.Vítězství nelze brát vážně,ale lze vyjádřit před zápasem s Ottawou spokojenost,ačko-li je to pouhá doba zkoušení variant útoků a obran obou klubů před ostrým vstupem do NHL.

Montreal - Florida 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 18:24 Scott Gomez (Jaroslav Špaček, Michael Cammalleri), 28:21 Michael Cammalleri (Andrej Kosticyn), 32:51 Matt D’Agostini - 45:27 David Booth (Nathan Horton), 50:38 Jevgenij Dadonov (Gregory Campbell, Graham Mink).
Brankáři: Montreal - Carey Price 9/9, Curtis Sanford 21/19 (od 30:21); Florida - Scott Clemmensen 26/23, Alexandr Salák 5/5 (od 40:00).
Střely na branku: Montreal 17-9-5=31, Florida 7-6-17=30.
Přesilovky: Montreal 0-8, Florida 0-4.
Hvězdy utkání: M. Cammalleri, S. Gomez, M. D‘Agostini.
Diváci: 21,273.
Rozhodčí: Eric Furlatt, Stephane Auger - Pierre Champoux, Michel CormierNHL.cz

Scot Gomez to zhodnotil slovy :„Vítězství je vítězství a nesejde na tom, zda se hraje pouze příprava,“ řekl Gomez. „Na konci jsme sice ztráceli dech, ale to je před startem sezóny normálníNHLpro.cz

Bohužel se mi nepodařilo najít sestavu HABS v zápase,zřejmě se to v průběhu zápasu dost měnilo.Ale na webu Habs jsem našel Boxscore k zápasu,kde jsou údaje o počtu střel a počtu minut,který hráči na ledě ztrávili a další údaje.Nejpilnějšími našimi střelci v zápase byli D´Agostini 6 a Markov 5 vyslaných střel.

http://canadiens.nhl.com/club/boxscore. ... 2009010020

Nehráli hráči z mnou předpokládaného základu :Halák,Gionta,Pacioretty,Hall,Mara,Metropolit,Laraquye,Plekanec,Moen,Weber možná Maxwell + marodi S.Kosticyn a Chipchura.Zdravé zřejmě vyzkouší trenér Martin proti Ottawě a budou sedět zase jiní hráči.

Zde jsou hráči,kteří v zápase hráli
V bráně nastoupili Price 9/9 a v polovině zápasu poté Sanford,který měl daleko více zásahů 21/19 a dvakrát kapituloval
V obraně hráli Špaček,O´Byrne,Markov,Gorges,Benoit,Subban
A v útoku hráli centři Gomez,Lapierre,White,Desharnais,Johansson spolu s křídli Cammalleri,A.Kosticyn, D´Agostini,Darche,Trotter,Stewart,G.Latendresse

Alarmující je,že jsme z 8 přesilovek nevyužili žádnou!!!!! :?
Takže zahajovací sestava byla takováhle:

Mike Cammalleri - Scott Gomez - Andrei Kostitsyn
Guillaume Latendresse – Maxim Lapierre – Matt D’Agostini
Gregory Stewart – Mikael Johansson – Brock Trotter
Mathieu Darche – David Desharnais – Ryan White

Andrei Markov – Josh Gorges
Jaroslav Spacek – Ryan O’Byrne
André Benoit – P.K. Subban

Carey Price
Curtis Sanford

A první útok byl údajně velmi dobrý...
habs píše: Takže zahajovací sestava byla takováhle:

Mike Cammalleri - Scott Gomez - Andrei Kostitsyn
Guillaume Latendresse – Maxim Lapierre – Matt D’Agostini
Gregory Stewart – Mikael Johansson – Brock Trotter
Mathieu Darche – David Desharnais – Ryan White

Andrei Markov – Josh Gorges
Jaroslav Spacek – Ryan O’Byrne
André Benoit – P.K. Subban

Carey Price
Curtis Sanford

A první útok byl údajně velmi dobrý...
Díky Míro za pohotovou sestavu.Jak sleduju,Martin do zápasu s Floridou postavil dvě řady připravované pro NHL a dvě řady připravované pro AHL.První útok s Gomezem na centru už v tomto složení s Cammalerim a A.Kosticynem trénoval na campu a zdá se,že to složení si k sobě sedlo.Jsem rád,že je chválí. :yes:
Docela mě toto složení překvapuje,protože jsem si původně myslel,že Gomez a Gionta budou hrát spolu.Pořád omýlají jak se spolu znají odmalinka.Zřejmě Martin má s nimi jiné úmysli a takhle bude síla našich útoků určitě rozloženější.
Na campu spolu v jedné řadě nastupovali Moen - Plekanec -Gionta.Předpokládám,že to bude naše druhá nejsilnější řada připravovaná pro NHL.Zřejmě dnes by měla dostat možnost si zahrát proti Ottawě.Tak snad se jim bude dařit.
Lapierrově řadě s křídli Latendresse a D´Agostini bych také v tomto složení docela fandil.Zřejmě chce Martin vyzkoušet silové a dotěrné hráče Latendresse a Lapierre,aby dělali prostor D´Agostinimu na střelu a zakončení.To by mohlo zafungovat a podle počtu střel D´Agostiniho s Floridou - 6x vystřelil = 1x gól,je naděje,že to může fungovat.
Bedlivě budu sledovat,koho Martin připraví pro čtvrtou řadu.Zatim to vychází Laraquye -Metropolit/Maxwell/ - Pacioretty .Jsem moc zvědavý,jak to nakonec doopravdy bude.

Z obrany moc moudrý nejsem.První obranná dvojice Gorges-Markov je myslim pro NHL jasná.Ale další se mi zatím odhadují těžce.Nehráli zatim Hamrlík,Mara,Hall.Ti určitě,alespoň ze začátku soutěže v NHL dostanou přednost před Benoitem,Subbanem a doufám také O´Byrnem/v jehož zlepšení bruslení a stability přes léto moc nevěřim/.
Zřejmě dostanou šanci dnes si zahrát proti Ottawě,spolu s číhajícími obránci Weberem,Henrym a Carlem.To bych viděl,že Martin bude chtít vyzkoušet.

Doufám,že taky dnes dostane šanci Jarda Halák.Nejlepší golman na campu!!!!
:) Druhý přípravný zápas.Vyhrálo se = spokojenost.Gionta a Plekanec vyhlášeni hvězdami utkání

Montreal – Ottawa 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35:15 Maxwell (Metropolit, Mara), 55:56 Gionta (Plekanec, Pacioretty) – 2:02 Michálek (Spezza, Picard)
Brankáři: Halák 15/14, Sanford (od 30:12) 10/10 – Chiodo 17/16, Lehner (od 40:00) 13/12
Přesilovky: Montreal 1-5, Ottawa 0-5
Hvězdy utkání: Gionta, Plekanec, SpezzaNHL.cz

Podle boxscore hráli tito hráči :
Brankáři Halák,Sanford
Obránci Belle,Mara,Carle,Hall,Weber,Henry
Útočníci Moen,Plekanec,Gionta,Glumac,Metropolit,Pacioretty,Russell,Maxwell,Wyman,Conboy,Pyatt

Proměnili jsme jednu přesilovku a nejpilnějším naším střelcem byl Gionta s 6 střelami = 1 gól.

http://canadiens.nhl.com/club/boxscore. ... 2009010029

:? Žel musím konstatovat,že posilují divizní soupeři!!!!!!
:-( Toronto získalo Kessella a především do budoucna Boston,který získal dvě 1. kola v draftech 2010+2011, a jedno 2. kolo 2010.
Jestli dobře počítám,budou mít medvědi dva roky za sebou po dvou výběrech v 1.kole draftu dohromady v 1.kole volbu 4x+ bonbonek 2+1 výběry ve 2.kole =3x, dohromady sedum hráčů volby na předních pozicích draftu během dvou let. :-O
Hm,to mají budoucnost rozjetou nádherně, to se už dá opravdu něco pořádného vybrat uvážím-li,že hráci z prvních dvou kol si NHL obvykle zahrají..Draft 2010 by údajně měl být navíc silný!!!!
montreal píše::) Druhý přípravný zápas.Vyhrálo se = spokojenost.Gionta a Plekanec vyhlášeni hvězdami utkání

Montreal – Ottawa 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35:15 Maxwell (Metropolit, Mara), 55:56 Gionta (Plekanec, Pacioretty) – 2:02 Michálek (Spezza, Picard)
Brankáři: Halák 15/14, Sanford (od 30:12) 10/10 – Chiodo 17/16, Lehner (od 40:00) 13/12
Přesilovky: Montreal 1-5, Ottawa 0-5
Hvězdy utkání: Gionta, Plekanec, SpezzaNHL.cz

Podle boxscore hráli tito hráči :
Brankáři Halák,Sanford
Obránci Belle,Mara,Carle,Hall,Weber,Henry
Útočníci Moen,Plekanec,Gionta,Glumac,Metropolit,Pacioretty,Russell,Maxwell,Wyman,Conboy,Pyatt

Proměnili jsme jednu přesilovku a nejpilnějším naším střelcem byl Gionta s 6 střelami = 1 gól.

http://canadiens.nhl.com/club/boxscore. ... 2009010029

:? Žel musím konstatovat,že posilují divizní soupeři!!!!!!
:-( Toronto získalo Kessella a především do budoucna Boston,který získal dvě 1. kola v draftech 2010+2011, a jedno 2. kolo 2010.
Jestli dobře počítám,budou mít medvědi dva roky za sebou po dvou výběrech v 1.kole draftu dohromady v 1.kole volbu 4x+ bonbonek 2+1 výběry ve 2.kole =3x, dohromady sedum hráčů volby na předních pozicích draftu během dvou let. :-O
Hm,to mají budoucnost rozjetou nádherně, to se už dá opravdu něco pořádného vybrat uvážím-li,že hráci z prvních dvou kol si NHL obvykle zahrají..Draft 2010 by údajně měl být navíc silný!!!!
Zápas to byl celkem svižný na to, že je to teprve naše druhá příprava. Ottawa mi přišla po většinu zápasu sehranější a malinko hokejovější, nevím, do jaké míry to zapříčinil fakt, že na její straně nastoupila předpokládaná kompletní první řada Alfredsson-Spezza-Michálek, která byla samozřejmě nejnebezpečnější. U nás plnila roli prvního útoku formace Gionta-Plekanec-Pacioretty, která hrála velice dobře, hlavně pak duo Gionta-Plekanec ukázalo, že by jim to spolu mohlo nádherně klapat. Tak to vypadá, že ze zamýšlené a jasné dvojice Gomez-Gionta (kvůli které údajně Gainey Gomeze kupoval...) nebude nic a Gionta půjde k Plekymu... Hodně se mi také líbil Maxwell, hodně solidně zachytal v první půli zápasu Halák - poté ho střídal Sanford, ale ten už tak vytížený nebyl. Také jsme možná objevili nového bijce, Neilson absolvoval dvě úspěšné bitky, přičemž druhým soupeřem mu byl velezkušený Neil. Přimotal se i do třetí šarvátky, za kterou šel automaticky do konce zápasu... Vůbec to byl zápas o dosti šarvátkách, vesměs však mladí hráči, kteří se asi chtěli ukázat před plným Bell Centre...
Co se Toronta týče, bude teď hodně nepříjemným soupeřem a mám obavy, že nám bude dost zatápět. V přípravě zatím hraje výborně, teď ještě Kessel, takže se nám rýsuje strašně vyrovnaná divize. O budoucí posílení Bostonu se nějak nestarám, protože než se ti vybraní hráči dostanou do základu, bude už to složení mužstva úplně jiné a nikdo neví, jak to bude šlapat. Koneckonců, my máme spoustu kvalitních nadějí už několik let a kolik z nich se jich prosadilo? A co takový Stamkos v Tampě - jednička draftu a loni totálně vyhořel. Jsem na něj moc zvědavý letos.
:-( No,bezva.To byl tedy nářez.Kdo jiný nás načal,než Alex Kovaljov.Z Highlighty jsem koukal,že několik gólů jsme dostali v nájezdu dva na jednoho,kdy chudák náš bránící obránce už nestačil útočníka pokrýt.Ostatní v poklidu dojížděli a nesnažili se mu nějak zvláť pomoc. :? Price s tím mnoho dělat nemohl a některé ty góly Ottawy byly opravdu výstavní.
Doufám,že mě podobných výsledků hráči ušetří v sezoně.K mému překvapení ani ve třetím zápase nenastoupili Hamrlík a Laraquye.Co je s nimi?

Ottawa – Montreal 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Branky a asistence: 7:57 Kovaljov (Kuba), 17:11 Fisher (Foligno, Regin), 20:58 Regin (Fisher, Foligno), 38:44 Fisher (Foligno, Kovaljov), 47:57 Fisher (Smith, Foligno), 57:00 Hennessy (Regin, Hoffman) – 14:15 Špaček (Markov, Cammalleri)
Brankáři: Leclaire 23/22 – Price 16/12, Desjardins (od 40:00) 7/5
Přesilovky: Ottawa 2-5, Montreal 1-6
Hvězdy utkání: Fisher, Regin, Leclaire

hráli za nás
Brankáři Price - chytal 40 min dostal 4 góly Desjardins 20 min 2 góly
Obránci Markov,Andersson, O´Byrne,Špaček/trefil se v přesilovce :thumbsup: /,Benoit,Belle
Útočníci Cammaleri,Gomez,A.Kosticyn,Pacioretty,Lapierre,D´Agostini,Stewart,Maxwell,S.Kosticyn,Nielson,Johansson,White
hmm tak nevim nevim 1:6 je celkem dost...AK 27 zass ten jeho švih :roll: jinak zdálo se mi to nebo na Kovaleva fans Habs pískali?
Martin #27 píše:hmm tak nevim nevim 1:6 je celkem dost...AK 27 zass ten jeho švih :roll: jinak zdálo se mi to nebo na Kovaleva fans Habs pískali?
To jsem nějak nepostřehl. Ale Kovy hrál tu svou klasiku a ten gól o tom jen vypovídá. My jsme hráli špatně, chaoticky, chyběla jakákoliv solidní souhra, což je sice na začátku sezóny trochu pochopitelné, ale u Ottawy tomu zdaleka tak nebylo. Výsledek mě netrápí, daleko víc ta hra.
Proti Bostonu sice znovu prohra, ale hra mnohem lepší než s Ottawou. Hlavně třetí třetina byla z naší strany vynikající, jakoby nastoupilo na led úplně jiné mužstvo. Škoda jen, že jsme opět nedokázali proměňovat šance. A když už Gionta vyrovnávací gól dal, nebyl uznán pro údajný ofsajd... Už jsem to psal na habsczech.com, že v těchto přípravných zápasech mi připadá výběr kolem Gionty, Plekance a spol. lepší než ten s Gomezem a Cammallerim. Gionta s Plekym si znovu velice dobře rozuměli, jejich bruslařské schopnosti na soupeře platí. Včera se mi hodně líbil i mladý Desharnais, má dobrý tah na bránu a nebojí se. Zato Gill zase "perlil", jeho namazávky křížem obranného pásma jsou šílené a jen to potvrzuje mé obavy, že jsme v tomhle směru získali O´Byrneho číslo 2... Navíc je hrozně pomalý. S ním to budou ještě nervy... :-( . Celý zápas tentokrát odchytal Halák a chytal spolehlivě.
:-(Další prohra.
Diky Míro za stručný popis utkání.Alespoň,že naše hra se trošku lepší.Překvapuje mě tvoje hodnocení prvního Gomezova útoku s druhým Plekancovým.Čekal jsem to obráceně.Jenom dobře,že Tomáš zase šlape.Opět čtu,že měl asistenci.Zdá se že se vedle Gionty chytil a konečně má parťáka k sobě,který mu vyhovuje.Zřejmě Gionta bude hodně dobrá posila.Já tomu prckovi docela věřim,ten se u nás prosadí!!!!!Jestli tomu dobře rozumim hrál teď s nimi místo Paciorettyho Latendresse a šlapalo to.No tak,to je dobře!!!!!!!!!!
Koukal jsem na naši obranu ,odpočívali Markov,Mara,Špaček ani nenastoupil Hamrlík.Ten vůbec přípravu nehrál,co je s ním? A také Laraquye se vůbec v zápasech neoběvuje.
S tím Gillem mě docela strašíš,doufám,že se to zlepší,případně ho nechá Martin sedět,kdyby to byla úplná katasrofa.Jestli nestíhá jako O´Byrne,nebo dokonce má problém udržet se na bruslích,tak ať radši nehraje!!!
Nějak se zase vrácí do naší obrany časy Sourraye.Ten taky nestíhal a s rozehrávkou často chyboval,ale alespoň to nahrazoval efektivitou v přesilovkách.Za jeho působení byla obrana jako cedník, a ačko-li mě střelecky mnohokrát nadchnul, po čase jsem byl docela rád,že z mužstva odešel a už bych nechtěl aby se vrátil.
Uklidňuje mě,že obránců máme celkem dost a dá se z nich snad něco vybrat.Kupodivu v přípravě toho dost odehráli Belle,Carle,Subban a Benoit.Toho posledního vůbec neznám.Bohužel na stránkách habs jim pozornost věnována není a ani nikde jinde jsem nic o nich nenašel.Je někdo z nich výrazná posila,která by mužstvo opravdu posílila?
Na campu je upoutal pouze Subban,to vím,o tom psali.Udivuje mě,že Martin,už tak trochu nenasadil celou obranu s kterou by v 1 zápase NHL v řijnu chtěl vyjet.Už by to měl trochu stabilizovat,nechápu na co čeká.Pochybuji,že si spolu obránci vyhoví,když budou poprvé hrát,až v ostrém zápase.
Jak nebude trochu sehraná obrana je s námi amen!!Čas máme pouze do konce přípravy a to jsou tři zápasy pokud se nepletu!!!Dnes hrajeme s tučňákama,ob dva dny z Bostonem a o další ob den s Buffallem.Tím naše příprava končí.Pak už rovnou na ostro jdeme 1.10.na Toronto.
Alespoň,že na golmany zatim nebyla,žádná stížnost.Haláka chválíš a Price co dostal góly proti Ottawě,taky vinit nemůžu.To se chytat nedalo,zvláště ty nájezdy 2-1 na našeho jednoho obránce,byly pro Price nechytatelné.
Útoku dávám víc času.To si musí teprve sednout,vždyť je to vlastně v prvých dvou řadách zbrusu nové.Ale taky to nesmí trvat do nekonečna!!!!!!!Mám velkou obavu,že v řijnu to výsledkově bude katastrofa. :-(
:) Desharnais hrál už loni v Hamiltonu slušně.Na stránkách Bulldogs ho několikrát chválili,spolu s Russellem a Trotterem.To jsem rád,že občas některý nováček se občas ukáže.Posledně proti Ottawě jsi chválil Maxwella,tak snad se některý z mladých uchytí a bude hrát stabilně!!To se uvidí!!

Boston – Montreal 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a asistence: 4:12 Ryder (Wheeler, Wideman), 33:50 Kobasew (Recchi, Sauve) – 41:05 Gorges (Latendresse, Plekanec)
Brankáři: Rask 26/25 - Halák 18/16
Přesilovky: Boston 0-1, Montreal 1-3

Brankář Halák,Sanford
Obránci - Gorges, Weber, Gill, O´Byrne,Carle,Benoit
Útočníci - Latendresse, Plekanec, Gionta, S. Kosticyn, Desharnais, Moen, Metropolit,Wyman, Glumac, Darche, Pyatt, White
montreal píše::-(Další prohra.
Diky Míro za stručný popis utkání.Alespoň,že naše hra se trošku lepší.Překvapuje mě tvoje hodnocení prvního Gomezova útoku s druhým Plekancovým.Čekal jsem to obráceně.Jenom dobře,že Tomáš zase šlape.Opět čtu,že měl asistenci.Zdá se že se vedle Gionty chytil a konečně má parťáka k sobě,který mu vyhovuje.Zřejmě Gionta bude hodně dobrá posila.Já tomu prckovi docela věřim,ten se u nás prosadí!!!!!Jestli tomu dobře rozumim hrál teď s nimi místo Paciorettyho Latendresse a šlapalo to.No tak,to je dobře!!!!!!!!!!
Koukal jsem na naši obranu ,odpočívali Markov,Mara,Špaček ani nenastoupil Hamrlík.Ten vůbec přípravu nehrál,co je s ním? A také Laraquye se vůbec v zápasech neoběvuje.
S tím Gillem mě docela strašíš,doufám,že se to zlepší,případně ho nechá Martin sedět,kdyby to byla úplná katasrofa.Jestli nestíhá jako O´Byrne,nebo dokonce má problém udržet se na bruslích,tak ať radši nehraje!!!
Nějak se zase vrácí do naší obrany časy Sourraye.Ten taky nestíhal a s rozehrávkou často chyboval,ale alespoň to nahrazoval efektivitou v přesilovkách.Za jeho působení byla obrana jako cedník, a ačko-li mě střelecky mnohokrát nadchnul, po čase jsem byl docela rád,že z mužstva odešel a už bych nechtěl aby se vrátil.
Uklidňuje mě,že obránců máme celkem dost a dá se z nich snad něco vybrat.Kupodivu v přípravě toho dost odehráli Belle,Carle,Subban a Benoit.Toho posledního vůbec neznám.Bohužel na stránkách habs jim pozornost věnována není a ani nikde jinde jsem nic o nich nenašel.Je někdo z nich výrazná posila,která by mužstvo opravdu posílila?
Na campu je upoutal pouze Subban,to vím,o tom psali.Udivuje mě,že Martin,už tak trochu nenasadil celou obranu s kterou by v 1 zápase NHL v řijnu chtěl vyjet.Už by to měl trochu stabilizovat,nechápu na co čeká.Pochybuji,že si spolu obránci vyhoví,když budou poprvé hrát,až v ostrém zápase.
Jak nebude trochu sehraná obrana je s námi amen!!Čas máme pouze do konce přípravy a to jsou tři zápasy pokud se nepletu!!!Dnes hrajeme s tučňákama,ob dva dny z Bostonem a o další ob den s Buffallem.Tím naše příprava končí.Pak už rovnou na ostro jdeme 1.10.na Toronto.
Alespoň,že na golmany zatim nebyla,žádná stížnost.Haláka chválíš a Price co dostal góly proti Ottawě,taky vinit nemůžu.To se chytat nedalo,zvláště ty nájezdy 2-1 na našeho jednoho obránce,byly pro Price nechytatelné.
Útoku dávám víc času.To si musí teprve sednout,vždyť je to vlastně v prvých dvou řadách zbrusu nové.Ale taky to nesmí trvat do nekonečna!!!!!!!Mám velkou obavu,že v řijnu to výsledkově bude katastrofa. :-(
:) Desharnais hrál už loni v Hamiltonu slušně.Na stránkách Bulldogs ho několikrát chválili,spolu s Russellem a Trotterem.To jsem rád,že občas některý nováček se občas ukáže.Posledně proti Ottawě jsi chválil Maxwella,tak snad se některý z mladých uchytí a bude hrát stabilně!!To se uvidí!!

Boston – Montreal 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a asistence: 4:12 Ryder (Wheeler, Wideman), 33:50 Kobasew (Recchi, Sauve) – 41:05 Gorges (Latendresse, Plekanec)
Brankáři: Rask 26/25 - Halák 18/16
Přesilovky: Boston 0-1, Montreal 1-3

Brankář Halák,Sanford
Obránci - Gorges, Weber, Gill, O´Byrne,Carle,Benoit
Útočníci - Latendresse, Plekanec, Gionta, S. Kosticyn, Desharnais, Moen, Metropolit,Wyman, Glumac, Darche, Pyatt, White
Tak Canadiens provedli první větší "čistku" v kempu, vyřadili 17 hráčů, mezi nimi, mimo jiné, i nadějného Subbana, o kterém šli z přípravy celkem dobré reference. Zároveň oznámili, že šest hráčů je zraněno nebo jsou nemocní a u Hamrlíka je poznámka "virus", takže těžko říct, jakého rázu jeho onemocnění je. Ale myslím si, že do začátku sezóny bude v pořádku. Dalšími marody jsou Mara, Laraque, Chipchura, Henry a Fortier.
Tak zápas s Pittsburghem, alespoň tedy jeho druhá polovina, kterou jsem viděl, byl výborný :thumbsup: ! Zvláště pak (opět) třetí třetina a trio Gionta-Gomez-Cammalleri, to byla vysloveně lahůdka! Poprvé se Martin odhodlal je takhle spolu vyzkoušet a vypadá to, že tím hlavním aktérem, který vždycky zvedne kvalitu, je Gionta - ať už s Plekym nebo teď s Gomezem a Cammallerim. Jejich souhry byly oku lahodící a čtvrtý gól prostě nádherný... Dál už se rozplývat nebudu, v poslední části jsme prostě otočili z 1-2 na 4-2... Jen ty přesilovky nás pořád moc trápí, to už jsme lépe hráli v oslabení, kdy jsme i vstřelili vyrovnávací gól. Tak jsem tedy teď zvědavej, jak to s tím složením bude - už jsem si myslel, že Pleky s Giontou budou tutově spolu, ale po dnešku je zase všechno otevřené...
:) Po dvou porážkách vítězství nad PENS s Malkinem a Crosbym v sestavě.Potěšil jsi mne Míro,že kompletní Gomezova řada s Giontou a Cammalerim hrála skvěle.To rád slyšim,že se jim spolu dařilo.
Martin chce zřejmě zkusit několik variant a pak se teprve definitivně rozhodne,jak to celé poskládá.Osobně jsem před začátkem campu nečekal,že Martin Gomeze a Giontou roztrhne.Zvláště poté ,co po zpackané sezóně v Rangers Gomez v mediich opětovně poukazoval na sehranost s Giontou z dětství a těšil s na něj.Ostatně tak hráli v NJ.

Na highlightu jsem koukal na ten čtvrý gól Gionty v pokleku,to byla nádhera a také měl velkou zásluhu na Gomezově druhém gólu.Ta křížná Giontova přihrávka vlastně dostala Gomeze s pukem až do brány,taky nádherný gól.Z obrázků bylo jednoznačně vidět,že hráč s číslem 21 řádil a je jasné,že on bude tím tahounem mužstva.
Tak snad už to bude lepší.Díky Míro za marody,to jsem nevěděl ,že jich máme dokonce šest a Hamrlík virózu..

Montreal – Pittsburgh 4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
Branky a asistence: 18:12 Gionta (Špaček, Markov), 41:40 Gomez (Gionta), 47:22 Latendresse (Lapierre, A. Kosticyn), 49:47 Gionta (Cammalleri, Markov) – 23:27 Gončar (Orpik, Adams), 27:28 Malkin (Lovejoy), 56:46 Guerin (Letang)
Brankáři: Price 31/28 – Curry 28/24
Přesilovky: Montreal 0-3, Pittsburgh 1-3
Hvězdy utkání: Gionta, Gomez, Cammalleri

Brankáři Price,Halák
Obránci : Gorges,Markov,Weber,Špaček,Belle,Carle
Útočníci :Gionta,Gomez,Cammalleri,Latendresse,Lapierre,A.Kosticyn,Pacioretty,Maxwell,D´Agostini,Stewart,Pyatt,Neilson

Tady je ta sedmnáctka hráčů co byla přeřazena do Hamiltonu.Je tam Subban,Benoit i tebou chválený Desharnais a letní posila Darche.

Brankáři Robert Mayer, Cédrick Desjardins
Obránci Chad Anderson,André Benoit,Michael Busto,P.K. Subban,Frédérick St-Denis
Útočníci Ryan White,Mikael Johansson,James T. Wyman,Ryan Russell,David Desharnais,Andrew Conboy,Brock Trotter,Dany Massé,Mike Glumac,Mathieu Darche

:? A definitivně nás opustil Francis Bouillon.Za směšných 750 tisíc odchází na roční angažmá do Nashville Predators.V jeho případě dost dobře nechápu co bránilo Gaineymu podepsat tak kvalitního obránce.Za tyhle peníze mohl být i náhradník.Škoda ho!!
Giovi jak vidno změna prospěla a jsem za to rád a přeju mu to!! na jednu stranu mě mrzí že náss po ták dlouhé době opustil ale asi potřeboval nový impuls a taky má u Habs jiné peníze než by měl u náss
Martin #27 píše:Giovi jak vidno změna prospěla a jsem za to rád a přeju mu to!! na jednu stranu mě mrzí že náss po ták dlouhé době opustil ale asi potřeboval nový impuls a taky má u Habs jiné peníze než by měl u náss
Řekl bych ZATÍM, moc bych to nepřeceňoval, je to pořád jen příprava. Ale každopádně mě to samozřejmě těší, to je jasný.
:)Blíží se začátek NHL a Canadiens stále nemají pro NHL určeného KAPITÁNA
Oběvují se první hlasy,že by kapitána,,C" mohl dělat Brian Gionta
Nebývá zvykem,aby kapitánem byl zvolen nově příchozí hráč,ale zkušená hvězda mužstva obránce Markov funkci odmítl a jiného vhodného hráče z minulé sezóny na funkci kapitána v sestavě nemáme.
Před časem se spekulovalo jméno Gomez,nyní se uvažuje o Giontovi.Podle mě není pochyb,že on bude hlavním tahounem mužstva.Hráč,který všechny strhne - osobně bych mu kapitánskou pásku klidně dal.Tady na vzrůstu nezáleží,jde o autoritu a především srdce!!!!

Po přípravném zápase s tučňáky řekl v článku Globe Today Jacques Demers ,,Gionta bude jméno".

Poté Jacques Martin opakovaně chválil Giontův postoj a pracovní morálku a jeho velkou bojovnost. Poukázal,že Gionta má velký vliv na Scotta Gomeze, který se už nemůže vymlouvat jako dříve v Rangers na své spoluhráče a ocenil,že i Tomáš Plekanec se vedle Gointy výrazně zlepšil

:? Oběktivně řečeno stejně si myslim,že nakonec ,,C" dostane Gomez!!!Podle jeho lekcí francouštiny mám dojem,že ho na kapitánství nenápadně připravují!!!Jde přece také o francoužštinou vedené rozhovory s kanadskými novináři do quebeckých medií
V Montrealu je dlouhodobě velká touha po frankofoním kapitánovi,jako kdysi,za starých časů Vincenta Damphousse,Boba Gainey nebo Maurice Richarda..Bohužel vhodný typ kanadského hráče v mužstvu v současnosti nemáme!!!

http://www.habseyesontheprize.com/
Gionta je skvelý hráč, po sezóne som práve o ňom písal, ako o tajnom tromfe, ktorého do Blues naše vedenie pritiahne. Žiaľ nestalo sa :? a tak mi nezostáva, len vám ho úprimne závidieť. Bol by posilou každého tímu v NHL :good:
Celkovo mám s posilnenia MTL pred novou sezónou dobrý pocit a myslím si, že sa tento team bude pohybovať vysoko v tabuľke Východnej konferencie.
:-(Další přípravný zápas.Prohra na penalty.Podle střel jsme byli mírně aktivnější,žel bez gólového efeku.Nepilnějšími našimi střelci Gomez 7,Plekanec 6 a S.Kosticyn 4 střely.V penaltovém rozstřelu se našim střelcům na nájezdy moc nedařilo.Neúspěšný nájezd :D´Agostini,Plekanec,Gomez - Wheeler.Pouze medvěd Bergeron proměnil.

:eek2:Ve třetí třetině se s Halákem za brankou srazil český útočník Bostonu Vladimír Sobotka. Po střetu obou hráčů zůstal gólman Montrealu bez masky chvíli ležet na ledě. Nepříjemná událost si však naštěstí žádné zranění nevyžádala.NHLpro.cz
Zaplať pánbůh,to by nám tak scházelo,aby se zranil nejlepší náš brankář!!!!

Montreal – Boston 1:2sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
Branky a asistence: 20:59 S. Kosticyn (Plekanec) – 41:37 Stuart (Ryder), rozh. nájezd Bergeron
Brankáři: Halák 27/26 – Thomas 34/33
Přesilovky: Montreal 0-2, Boston 0-4
Hvězdy utkání: S. Kosticyn, O'Byrne, Thomas

Brankář Halák,Sanford
Obránci Goges,Hill,O´Byrne,Špaček,Weber,Carle
Útočníci Cammaleri,Gomez,A.Kosticyn,Latendresse,Plekanec,S.Kosticyn,Moen,Maxwell,D´Agostini,Stewart,Metropolit,Pyatt

Očekávaná zpráva :
- Na odchodu ze světa vrcholového hokeje je další z veteránů Patrice Brisebois. Dnes už bývalý hokejista Montrealu překonal v minulé sezóně hranici tisíce zápasů v NHL, během osmnácti sezón nasbíral 420 bodů. Canadiens byli jeho chlebodárcem po většinu uvedené doby, jen v letech 2005-07 oblékal dres Colorada. NHL.cz
Nezbývá než poděkovat!!! :taptap: :taptap: :taptap:

Pro zjímavost uvádim ještě zbylé hráče UFA z našeho mužstva respektive farem
Mathieu Aubin,Mathieu Dandenault,Marc Denis,Ryan Flinn,Loic Lacasse,Robert Lang,Olivier Latendresse
Zvláštní je,že angažmá nemá dobře bruslící universál Dandenault a loni úspěšný v AHL golman Denis,z Cinncinati Cyclones pravidelný golman farem Lacasse
U Langa je angážování vzhledem k operaci achilovky asi velké riziko - počítám,že skončí
5196 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES