Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

no jako nechci se tady nějak vychloubat nebo něco ale znám pár lidí co se vrcholově sportu věnují a řeknu to takhle po česky : chlastá se všude :D
Však aj hokejisti sú len ľudia.
Napr minule som bol na diske s utocnikom prvej lajny nemenovaného extraligoveho klubu a ledva stál na nohách.
Jinak tady mám pro všechny fanoušky Canadiens odkaz na krátký článeček a fotogalerii z letošního "minisetkání" s Tomášem Plekancem. Škoda, že nás nebylo víc, ale bylo to tak nějak narychlo. Snad příště...
http://www.habsczech.com/article.php?id=1232813084
:? Celkem škoda,že jste nedali vědět dřív.Jsem sice ve stavu nemocných a nemůžu dlouho sedět,ale na hodinku bych určitě přišel s vámi pokecat a Tomáše podpořit.
:) Na Náměstí republiky na zahrádku vedle obchodního domu Kotva to mám zhruba 20 minut..Škoda,třeba příští rok pokud se sejdete opět v Praze a nebudu zrovna v práci.
Budu držet všechny palce,aby sezóna zase Tomášovi vyšla a těm ukecanejm jako jsem já,vytřel zrak ,až jim spadne brada!!!!!! :wink:
montreal píše::? Celkem škoda,že jste nedali vědět dřív.Jsem sice ve stavu nemocných a nemůžu dlouho sedět,ale na hodinku bych určitě přišel s vámi pokecat a Tomáše podpořit.
:) Na Náměstí republiky na zahrádku vedle obchodního domu Kotva to mám zhruba 20 minut..Škoda,třeba příští rok pokud se sejdete opět v Praze a nebudu zrovna v práci.
Budu držet všechny palce,aby sezóna zase Tomášovi vyšla a těm ukecanejm jako jsem já,vytřel zrak ,až jim spadne brada!!!!!! :wink:
Ano, přesně tam to bylo... :) . Vidíš, to máš z toho, že jsi rezignoval na návštěvy na stránkách habsczech.com, protože jinak bys o tom věděl, dával jsem to tam zhruba s týdenním předstihem... Pokud Pleky v Montrealu zůstane, nebude problém se s ním sejít i příští rok - ono samozřejmě nebude problémem se s ním sejít, i když bude někde jinde, ale to už by tě asi tolik nezajímalo, viď?
habs píše: Ano, přesně tam to bylo... :) . Vidíš, to máš z toho, že jsi rezignoval na návštěvy na stránkách habsczech.com, protože jinak bys o tom věděl, dával jsem to tam zhruba s týdenním předstihem... Pokud Pleky v Montrealu zůstane, nebude problém se s ním sejít i příští rok - ono samozřejmě nebude problémem se s ním sejít, i když bude někde jinde, ale to už by tě asi tolik nezajímalo, viď?
:) Tak Praha je pro mne nejdostupnější místo,protože tu žiju.Kladno ačko-li neznám ,je ještě kousek od Prahy,to bych zvážil.Ale asi do Ostravy bych nejel.To je pro mne daleko.
Jinak vám to na těch fotkách sluší,vyzbrojeni motivy Canadiens.Jen ten Tomáš tam jaksi přišel v triku Buffalla :D
Dělám si legraci,ono je to úplně jedno,hlavně že jste pokecali a Tomáš ví,že v České republice má příznivce a taky podporu!!!!
Musím říct,že jsem hodně zvědavý jak mu to půjde!!!O Canadiens ani nemluvě.Noví majitelé,noví trenéři, noví hráči.Jsem samý otazník plný zvědavosti.Horší snad jako loni to být nemůže!!!!
Nakonec všude to píšu,,Pozor soupeři,budeme lepší!!!!!"
montreal píše:
habs píše: Ano, přesně tam to bylo... :) . Vidíš, to máš z toho, že jsi rezignoval na návštěvy na stránkách habsczech.com, protože jinak bys o tom věděl, dával jsem to tam zhruba s týdenním předstihem... Pokud Pleky v Montrealu zůstane, nebude problém se s ním sejít i příští rok - ono samozřejmě nebude problémem se s ním sejít, i když bude někde jinde, ale to už by tě asi tolik nezajímalo, viď?
:) Tak Praha je pro mne nejdostupnější místo,protože tu žiju.Kladno ačko-li neznám ,je ještě kousek od Prahy,to bych zvážil.Ale asi do Ostravy bych nejel.To je pro mne daleko.
Jinak vám to na těch fotkách sluší,vyzbrojeni motivy Canadiens.Jen ten Tomáš tam jaksi přišel v triku Buffalla :D
Dělám si legraci,ono je to úplně jedno,hlavně že jste pokecali a Tomáš ví,že v České republice má příznivce a taky podporu!!!!
Musím říct,že jsem hodně zvědavý jak mu to půjde!!!O Canadiens ani nemluvě.Noví majitelé,noví trenéři, noví hráči.Jsem samý otazník plný zvědavosti.Horší snad jako loni to být nemůže!!!!
Nakonec všude to píšu,,Pozor soupeři,budeme lepší!!!!!"
No s tím trikem jsem mu taky hned říkal, že jsem si myslel, že podepsal v Montrealu a ono je z toho nakonec Buffalo... :D . On jen prohodil "Ježíš, jenom to ne...!" - nevím proč to takhle kategoricky pronesl. Jinak Pleky potvrdil, že jeho vztah k fanouškům, aspoň tedy co já vím tady v Čechách, je naprosto pohodový a snaží se vyjít všemožně vstříc. Jsem rád, že zrovna takový typ člověka hraje za Habs a známe se s ním trochu blíže.
:) Našel jsem docela zajímavou úvahu,proč a jak nominovat Roberta Langa.

http://www.habseyesontheprize.com/2009/ ... lities-and

Zkusím to nejdůležitější přeložit,jinak počtětě sami.
:) Zvláště ten závěr odkazu,kde autor uvažuje,že 35-letý Robert Lang by mohl dělat kapitána Canadiens je zajimavý!!!
Údajně je v mužstvu jedoznačně vůdčí tip a Robert by byl ideální do doby,než se během sezóny objeví noví lídři mužstva .
Tvrdí,že Lang může nastoupit bezproblému v prvních třech řadách a stále by byl výborným pomocníkem Tomáši Plekanci,který potřebuje, aby ho někdo vedl a také by Robert umožnil Lapierremu, aby se nadále rozvíjet svým vlastním tempem.
Dokonce tvrdí,že jako hráč nad 35 let na jeden rok, má Robert nárok na placení ligou - peníze nevyplácí tým - bonusy.Samozřejmě záleží také na ochotě Roberta takovou smlouvu podepsat.

Údajně kdyby byla k podpisu doložka na bolestné riziko v částce jednoho milionu,zůstali by Canadiens nadále v požadovaném manévrovacím prostoru v případě jeho zranění, s ohledem na všechny další náhradníky,kteří poté přijdou levněji.Tolik autor.

Tak co tomu řikáte?Zajímavá úvaha.
Měl by do toho Gainey jít ? A nebo je to neúnosné riziko?A je to s těmi penězi od NHL vůbec pravda?Podepsal by to Robert?
Tak co?Jak to je?
montreal píše::) Našel jsem docela zajímavou úvahu,proč a jak nominovat Roberta Langa.

http://www.habseyesontheprize.com/2009/ ... lities-and

Zkusím to nejdůležitější přeložit,jinak počtětě sami.
:) Zvláště ten závěr odkazu,kde autor uvažuje,že 35-letý Robert Lang by mohl dělat kapitána Canadiens je zajimavý!!!
Údajně je v mužstvu jedoznačně vůdčí tip a Robert by byl ideální do doby,než se během sezóny objeví noví lídři mužstva .
Tvrdí,že Lang může nastoupit bezproblému v prvních třech řadách a stále by byl výborným pomocníkem Tomáši Plekanci,který potřebuje, aby ho někdo vedl a také by Robert umožnil Lapierremu, aby se nadále rozvíjet svým vlastním tempem.
Dokonce tvrdí,že jako hráč nad 35 let na jeden rok, má Robert nárok na placení ligou - peníze nevyplácí tým - bonusy.Samozřejmě záleží také na ochotě Roberta takovou smlouvu podepsat.

Údajně kdyby byla k podpisu doložka na bolestné riziko v částce jednoho milionu,zůstali by Canadiens nadále v požadovaném manévrovacím prostoru v případě jeho zranění, s ohledem na všechny další náhradníky,kteří poté přijdou levněji.Tolik autor.

Tak co tomu řikáte?Zajímavá úvaha.
Měl by do toho Gainey jít ? A nebo je to neúnosné riziko?A je to s těmi penězi od NHL vůbec pravda?Podepsal by to Robert?
Tak co?Jak to je?
Já tedy neví, jak to s těmi penězi od NHL v takovém případě je, ale přijde mi to trochu podivné. Takových případů by se v celé NHL našlo několik a nevím o tom, že by někdo tohle využíval. Potom by jeho angažmá prakticky žádným rizikem nebylo...
Obrázek

:-( Syn Patricka Roy bude souzen.
Jonathan Roy /golman Quebec Remparts/bude čelit obvinění z napadení,když napadl brankáře soupeře v Quebecké juniorské lize,který se prát nechtěl.Mladý Roy se snažil,aby žaloba byla zamítnuta.
Jeho návrh byl zamítnut rozhodčím soudem v Quebec Valmont Beaulieu.

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=290388

:-( Co k tomu dodat?Jsem sám zvědavý jak rozhodne kanadský soud.
Pokud jsem dobře informován tak táta Roy v roli trenéra syna Jonathana prát poslal/později se zato veřejně omluvil/ a mladý Roy se zachoval podle nepsaného pravidla dospělých.Vlítl na svůj protějšek,tedy golmana soupeře a zmlátil ho.Nakolik ho brutálně zmlátil nevím,ale rozhodně to dělat neměl!!!!!! :-(
:hmm: Hm,všechno špatně!!Najednu stranu hráče vzor, trenér a táta poslal se prát,jak se to dělá v dospělých a NHL nevyjímaje a na druhé straně junioři jsou ještě děti,které se prát nesmí!!!
To přece nechtějí žádní rodiče, aby jejich děti byly někým zmláceny,byť se jedná o vrstevníka.Co víc!!!!!!V civilním životě jsme proti napadení chráněni zákony všichni,tedy i dospělí bez vyjímky!!!!!!!!!
Soud určitě vyměří mladému Roy spravedlivý trest,ale nabízí se otázka,jak vychováváme vlastně děti ,jak nás mají děti chápat a odkud mají čerpat vzory?
Mezi dospělými hokejovými vzory je přece takové chování běžné a prochází bez soudů/myslim si o tom své/ a mladý Roy bude zato spravedlivě souzen!!!!Nechápu,jaké poučení si z toho mladý Roy může do budoucna vzít?? :sad2:
Jednou nesmíš - jsi mladý, a podruhé - až budeš starší můžeš? :eek2:
To je přece všechno úplně mimo logiku .Navíc je tu velký rozpor mezi tím, co se smí mezi dospělými lidmi v hokeji a co v civilním životě.Dvojí metr!!!

Tak co vy nato ?Měly by se posuzovat rvačky mezi dospělými v hokeji soudem?Je to předzvěst konce bitkařů?

Až zase někdo na mě vystartuje s,,bitkařským kodexem" pouze upozorňuji,že mezi platnou judikaturou/tedy platnými zákony/ jednotlivých zemí,kde se hokej hraje ,, to má hodnotu nula!!!!!!"Ani hodnotu legislativy to nemá!!!!
To je pouze nepsané pravidlo hokeje mezi bitkaři,bez judikativní hodnoty, tedy zákonné hodnoty/jestli to dal někdo na papír,tak vás upozorňuji,že i tak to má v judikatuře jednotlivých zemí hodnotu nula/.To by nevzal žádný soud!!!!!!!!!
Všude platí jen a jen schválené platné zákony parlamentem nebo senátem jednotlivých zemí./ V různých státech je to různě - někde je systém jednokomorový,u nás je systém dvoukomorový atd./
V našich podmínkách je tedy posuzování zákonů dvoukomorové,tudíž musí schválení zákonů projít krom parlamentu ještě senátem a měl by nový zákon podepsat i prezident/to ovšem není úplně pravidlem,u některých zákonů,které prezident vetuje může být president přehlasován oběmi komorami požadovanými počty hlasů a jeho podpis může na přijetí nového zákona chybět/.
To neplatí tušim u ústavních zákonů,kde podpis prezidenta je z ústavy povinný.Nejsem právník,ale tak nějak to je!!!To uvádim jenom pro ty,aby mě někdo z vás nebral náhodou za slovo,že nevím jak to probíhá.
A podle těchto zákonů se,,ohlášené a řádně na tiskopisu zažalované napadení oběti pachatelem -nejprve případ od případu policií posuzuje a vyšetřuje-poté u nezávislého soudu odsuzuje - a je řádně s odůvodněním trestáno úměrným trestem k jednotlivému případu - tečka!!!!!!"
ze srdce přeju tomu málemu frajírkovi co nejpřísnější trest... co si dokázal že surově zmlátil soupeře který se bít nechtěl ??? ubohost ... a ten pro mě další debil jeho tatíček by měl taky dostat trest že ho tam poslal .... ty Roye nemužu ani vy.... to je můj názor.
Martin #27 píše:ze srdce přeju tomu málemu frajírkovi co nejpřísnější trest... co si dokázal že surově zmlátil soupeře který se bít nechtěl ??? ubohost ... a ten pro mě další debil jeho tatíček by měl taky dostat trest že ho tam poslal .... ty Roye nemužu ani vy.... to je můj názor.
S tímhle naprosto souhlasím, férová bitka je jedna věc, ale tohle s tím nemá vůbec nic společného! Starší Roy byl bezesporu vynikajícím gólmanem, ale byl to zároveň uzlíček nervů, který se nedokázal mockrát kontrolovat. Nyní to přenáší i na svého syna, což je ještě smutnější.
:-(,,Bitky jsou nutné zlo!!!!!"Je to pouze fenomén vyslyšený pro potřeby diváků a zaplnění stadiónů.Nevidim natom nic civilizovaného, zvláště když dojde k újmě soka na zdraví.Klidně by se bez bitkářů a bitek dal hokej hrát,ale to by musel mít někdo odvahu to zásadně trestat - třeba i soudem.V jiných sportech,se bitky také netolerují/ s vyjímkou sportů,,kde je hlavní náplň sportu přímý boj - viz box,karate atd. podle přesně stanovených pravidel/

Bohužel z minulosti a současný hokej dospělých, bez bitkařů hrát nejde.Nikdo se nenechá přece otloukat a zbavil by se nepsané výhody.Jsem jen rád,že i borci jako Laraquye pochopili,že nechtějí být pouze,,rváči bez mozku,"ale chtějí také hrát hokej.

Najednu stranu bitky jako diváci u dospělých chceme a nadruhou stranu si stěžujeme,,že to není dobrý příklad pro děti" a bitky pro děti a juniory nechceme a správně zakazujeme!!!!!!
To vůbec nedává mládeži výchovný příklad,ani smysl!!!

Proto termín ,,férová bitka" mi vůbec nesedí.Pokud to takto todiž budu chápat,tak bitky vlastně navěky schvaluju.Pokud je mi známo,tak v hokejových pravidlech není o domluvených bitkách ani zmínka.Jsem pro tvrdost v osobních soubojích tělo na tělo,ale bitky neuznávám.Přijde mi to stupidní v ,,kruhovém tanečku" mlátit jeden druhému jednou rukou do hlavy. :evil:
Nechápu,co je natom zábavného pro oba aktéry,když je to bolí a mnohdy jim teče krev!!!!Dělají pouze divadlo pro okolí s rizikem,že budou mít otřes mozku s celoživotními následky.Přijde mi to hloupé!!!!
Moderní cesta hokeje je přece bitky omezit na minimum.
Jinak souhlasim - potrestat zaslouží oba Roy.Skoro bych řekl,že táta Patrick Roy víc!!!!On nesl zodpovědnost a on měl mít rozum!!!!Jinak Míro souhlasim,Patrick Roy byl vznětlivý nervák a neuměl se kontrolovat!!!!!!!!Paradoxní je,že ale tuto jeho vlastnost mnozí komentátoři přisuzují jeho úspěchům a tleskají jí!!!!!!
montreal píše:
Proto termín ,,férová bitka" mi vůbec nesedí.Pokud to takto todiž budu chápat,tak bitky vlastně navěky schvaluju.Pokud je mi známo,tak v hokejových pravidlech není o domluvených bitkách ani zmínka.Jsem pro tvrdost v osobních soubojích tělo na tělo,ale bitky neuznávám.Přijde mi to stupidní v ,,kruhovém tanečku" mlátit jeden druhému jednou rukou do hlavy. :evil:
Nechápu,co je natom zábavného pro oba aktéry,když je to bolí a mnohdy jim teče krev!!!!Dělají pouze divadlo pro okolí s rizikem,že budou mít otřes mozku s celoživotními následky.Přijde mi to hloupé!!!!
Férovou bitkou je v tomto případě myšlen souboj, kdy bojovat chtějí oba, ne, když jeden bezhlavě mlátí svého soka, který se vůbec nebrání... Nic víc, nic míň! Není to o tom, jestli bitky jsou nebo nejsou správné či snad dokonce "výchovné"... Ani já je v hokeji nemusím, ale chápu, že to kolikrát vyplyne z průběhu hry. A co se týče domluvených bitek, tak to je jen "atrakce" pro pobavení někdy až moc jednoduchých hokejových diváků za "velkou louží".
habsi pod to se podepisuji :good:
:) Nemyslel jsem to Míro nějak zle,ale vím že nás čtou především mladší lidi,kteří by mohli dospět k názoru,že se nám domluvené bitky líbí.
V TV nebo na netu bitka vypadá jako skvělé šou a obvykle si diváci nadchnou agresivitou borců zvlášť,když jeden padne na led.Buď nikdy někteří diváci pořádně nesportovali,a nebo si neuvědomuji,že je to hra se zdravím sportovce a to poměrně dost drsná.Bitky bolí a někteří hráči dostanou pořádně přes hubu,včetně krvavého zranění!!!!! :evil:
:thumbsdown: Placení bitkaři podstupují riziko pěstních bitek,aby mohli být součástí špičkového mužstva,kam by se ze svou vlastní výkonností normalně nedostali,ale především vydělali prachy,které by jinde nedostali.
Některé by pro nedostatek bruslařských schopnosti nezaměstnal vůbec nikdo,ani mužstvo třetí třídy.Lidé si neuvědomují,že zaclánějí v lize šikovným mladým hráčům,ale také technicky vyspělým hráčům,kteří jsou výkonnostně někde mezi AHL a NHL.
Jsem jen rád,že někteří bitkaři už od své původní profese ustupují a snaží se divákům nabídnout také hokej.

:eek2: Nepřijmout v hokeji výzvu se považuje za slabost,což já považuju za hloupost.Vždycky budou hráči,kteří budou provokovat/viz Avery,to je už v jeho povaze/ a hráči,kteří budou především chtít hrát hokej.Nebudeme si nic namlouvat jsou dokonce hráči,kteří se prát moc neumí a ani nechějí.Viz Jaroušek Jágr.To ovšem neříkám proto,že bych si myslel,že je to slaboch.On prostě takový je a nemá duševní potřebu se s někým prát!!!Má jiné přednosti,on především baví lidi hokejem a dokáže strhnout spoluhráče svou skvělou hrou!!!!! :good:
Narozdíl od boxerů nemají hokejisti žádné boxerské rukavice ani jiné chrániče.A jak známo rána holou pěstí na obličej způsobuje,vyražení zubů, zlomeninu lícni kosti,sanice apod.Čili vážný úraz!!
:? Kecy,že vyhraná bitka posiluje mužstvu sebevědomí je pouze zastírání skutečnosti,že se to pořádně netrestá.Kdyby aktéři bitky po bitce byli trestáni zastavením činnosti na několik zápasů, nebo dokonce na celou sezónu jak se to děje v jiných sportech,tak by spoluhráči takové kecy neměli.Naopak by se vztekali,že kvůli jeho chvilkové hlouposti oslabuje mužstvo na několik zápasů dopředu.
Neobstojí ani rčení,že by nepřišli diváci.Podle mě by přišli.Ty co zajímá hokej určitě by přišli!!!!!/a těch je většina/Bitky jsou pouze zanedbatelný časový úsek v zápase.Nepřišlo by pouze těch pár,co touží po krvi,ale to je úplně fuk.Ať jsou doma!!
Jak jsem řekl.Jsem pro tvrdé souboj tělo na tělo a fandim tvrdým hitům ve hře a především ostrým soubojům před brankou.Beztak u těchto střetů občas dojde k vážnému zranění a to úplně bohatě stačí!!!!
Hokejisti nejsou,žádné panenky a hokej je tvrdý kontaktní sport.Jestli to má někoho přesvědčit o mužnosti hráčů a dodání odhodlání za vítězstvím,tak hity jsou ta správná cesta!!!!!! :yes:
:evil: Bitky NE,ani ty domluvené!!!!Bez těch se klidně obejdu!!!
úplne súhlasím s montrim :yes:
hokej je predovšetkým o hre a tie bitky (hlave tie dohodnuté) sú pre fans, ktorí prišli pozerať hokej o ničom. Mlátia sa do hlavy ako barani a čo z toho..? Neuznávam to a prikláňam sa k názoru, že by to malo z hokeja časom vymiznúť. Ak sa pobijú hráči v zápale boja ok, ale ak ide o obyčajné exempóre dvoch inak zbytočných hráčov, je to cirkus, naviac pre deti ktoré na hokej chodievajú tiež - nechutné :thumbsdown:
Nehovoriac o množstve trestných minút za celú sezónu, ktoré si musia v oslabení odmakať samotní hráči... (a zákonite aj množstve zbytočne inkasovaných gólov)
na jednu stranu s názorem Montreala souhlasím na druhou si myslím že prostě bitky k NHL patří !!! já osobně nic porti bitkám v NHL nemám beru to jako součást hry a samozřejmě taky jako show ale toto téma je fakt na dlouho .... doporučuju montrealu si pujčit knihu bitkařský kodex dozvěděl jsem se tam celkem hodně věcí z bitkařských kruhů o kterých sem neměl ani páru :good:
Martin #27 píše:na jednu stranu s názorem Montreala souhlasím na druhou si myslím že prostě bitky k NHL patří !!! já osobně nic porti bitkám v NHL nemám beru to jako součást hry a samozřejmě taky jako show ale toto téma je fakt na dlouho .... doporučuju montrealu si pujčit knihu bitkařský kodex dozvěděl jsem se tam celkem hodně věcí z bitkařských kruhů o kterých sem neměl ani páru :good:
Teď ti musím souhlasné gesto vrátit zpátky... :) . Je to prostě tak, bitka k hokeji patří, protože je to jednoduše kontaktní sport a ze hry taková situace snadno vyplyne.
To, že vyhraná bitka kolikrát posílí sebevědomí třeba již odevzdaného mužstva a získá si hlavně respekt soupeře, o tom není, montry, vůbec pochyb! Pokud jsi někdy hrál nějaký kolektivní sport, musíš mi dát za pravdu. Jo a mícháš tu dvě věci dohromady - nikdo tady přece neřekl, že ten, kdo souboj odmítne, je slaboch. Znovu opakuji, že ani já jsem nikdy pro pěstní souboje v tomhle podání nebyl a nejsem a je naprosto zřejmé, že většina hráčů je na hřišti úplně od něčeho jiného. Ale když jsi narazil na Jágra, tak co myslíš, kdo mu dělal takového "bodyguarda"? Vždy to byl nějaký ostrý hoch, který pro ránu nechodí nikam daleko. A to proto, že každý trenér takovéhle hvězdy ví, že se vždycky najde nějaký Ruuttu, který se bude snažit jakýmkoli způsobem mu tu jeho hru znepříjemnit. No a když to přesáhne únosnou mez, nastoupí právě tenhle bijec a ukáže mu, že tohle se prostě nedělá! A je klid a ta hvězda se může znovu plně soustředit jen na hokej a předvádět své kousky pro diváky.
Nikdy jsem si nemyslel, že zrovna já, zastánce technického hokeje, budu obhajovat bitkaře... :) .
habsi je to přesně jak říkáš.... já z vlatní zkušenosti mohu dát příklad.... hráli jsme jednou zápass a prohrávali jsme a byli jsme marní najednou naše golmana surově zajel soupeřuv utočnik a kámoš který se nikdy nebije nebo nebil okmažitě si ho chytl a dal mu pár ran až mu tekla krev....trener k nám přišel a řekl nám ... ku*va vidíte to Hlavis (náš hráč) který se nikdy nebil a ani se bít neumí do toho šel tak do prdele začněte už makat a dejte do toho všechno...ten okamžik náss všechny tak nahecoval že jsme ten zápass otočili a tak nějak to podle mě funguje i v NHL
:) Ale jo,já vim jak to v hokeji chodí a co Míro píšeš je pravda.Bitky se zkrátka v hokeji tolerují, včetně těch bodyguardů.
Mužstvo bez bitkařů má malou naději uspět a šidilo by se,kdyby se o podobnou psychologickou výhodu nechalo v rámci vlastního zamítnutí bitek ošidit.Zvykli jsme si,že se to důrazně netrestá a jaksi očekáváme,že v rámci zábavy se něco na ledě semele a mnozí komentátoři to radostně obhahují.
V jiných sportech se také bitky netolerují.Když se poperou fotbalisti nebo basketbalisti aj. neboxoví či zápasoví sportovci,tak to okamžitě kritizujeme a padají vysoké tresty,včetně těch zastavení činnosti na několik let,včetně těch do konce kariery.Je to pouze o přístupu zodpovědných lidí k tomuto problému.
Je věcí zodpovědných hokejových funkcionářů,že nejsou schopni tomu udělat ráznou přítrž a říct jasné NE!!!!!! :yes:
,,Nic takového přece v hokejových pravidlech není a domluvené bitky jsou nad rámec této hry :evil: .
/tím odpovídám Martin #27 - žádný bitkařský kodex mě nezajímá - to nejsou pravidla hokeje!!!!!/

:? Hokej v tomto směru je příliš konzervativní a sebemenší změnu provází velmi dlouhý bolestný proces přeměny.Jen si přečtětě historii,jak dlouho trvalo než hráči pochopili,že brankářská maska není symbol zbabělosti,ale ochrana obličeje brankáře.Co hráčů odmítalo přílbu.
:eek2: Těch keců a výmluv,že to změní hokej,že se hráči v tom necítí dobře a omezuje to jejich výkonost.Nakonec brankáři zlomili nos a byl nakonec sám rád,že může s ochrannou maskou do dalšího zápasu nastoupit!!No,a dnes nosí masku brankáři a přílbu hráči povinně všichni!!!A nikomu to nevadí!!!
Konečně pochopili.že zdraví je přednější než nějaká pochybná tradice.
A to platí i pro bitky včetně těch domluvených!!!Budou do té doby dokud je někdo definitivně nezakáže,pod pohrůžkou trestu zastavením činnosti na velmi dlouhou dobu, nebo zákazu kariery vůbec.Podle mě je v dalekém budoucnu k tomu stejně přimějí podobné žaloby napadených hráčů s újmou na zdraví,které budou muset řešit civilní soudy.Pak teprve NHL a ostatníevropské ligy řeknou definitivně ,,dost!!!!!!"
Už jenom poslední věc k tomuto tématu. Ano, ve fotbalu nebo basketbalu se bitky netolerují, ale dají se tyto sporty co se "kontaktnosti" protihráčů srovnávat??? U basketu o tom nemůže být řeč ani omylem a fotbal sice kontaktní sport určitě je, ale tvrdost těchto střetů, rámcově daná pravidly, je diametrálně odlišná, a proto si myslím, že tohle srovnávání je mimo mísu.
Jinak, co říkáš na Michálka s Cheecooem u Senators? Pro mě osobně nebezpečné posílení našeho divizního soupeře a dokonce bych řekl, že budou silnější než s Heatleym posledních měsíců loňské sezóny.
:) Máš pravdu Míro.Ottawa bude ještě silnější než byla.Její útočné řady budou vyrovnané a na Kovaljova nebude takový tlak jako u nás.Sám říkal,že se třeba spokojí s druhou lainou a když to poskládáš Míro, tak mě vychází nesmírně silný útok :

Cheechoo -Spezza - Alfredsson
Michálek - Fischer - Kovaljov
Foligno - Kelly -Ruutu

Podle mě v trade za Heatleyho neprohloupili,naopak vhodně doplnili první dva útoky..Jediné co mě překvapilo,že neposilovali obranu.Obrana se dlouhodobě spolehá na Phillipse,Kubu,Volčenka.Ostatní obránci jsou pouhý průměr,včetně nadějného Karlssona.Obrana bude jejich nejslabším článkem,tak se docela divim,že si od San Jose neřekli o obránce..
Buď jak buď,budou silní a vzhledem k tomu,že se s nimi potkáme 8x,tak mě to štve.O to víc,že nemám vůbec představu,jak MY budeme hrát a jak nám to výsledkově půjde!!!
Rozhodně Sens nebudou v divizi poslední,jak jsem někde četl a proženou,kde koho!!!!.
montreal píše::) Máš pravdu Míro.Ottawa bude ještě silnější než byla.Její útočné řady budou vyrovnané a na Kovaljova nebude takový tlak jako u nás.Sám říkal,že se třeba spokojí s druhou lainou a když to poskládáš Míro, tak mě vychází nesmírně silný útok :

Foligno - Kelly -Ruutu

Podle mě v trade za Heatleyho neprohloupili,naopak vhodně doplnili první dva útoky..Jediné co mě překvapilo,že neposilovali obranu.Obrana se dlouhodobě spolehá na Phillipse,Kubu,Volčenka.Ostatní obránci jsou pouhý průměr,včetně nadějného Karlssona.Obrana bude jejich nejslabším článkem,tak se docela divim,že si od San Jose neřekli o obránce..
Buď jak buď,budou silní a vzhledem k tomu,že se s nimi potkáme 8x,tak mě to štve.O to víc,že nemám vůbec představu,jak MY budeme hrát a jak nám to výsledkově půjde!!!
Rozhodně Sens nebudou v divizi poslední,jak jsem někde četl a proženou,kde koho!!!!.
Rozhodně mají útoky silově daleko lépe poskládané než my - žádný z útoků nebude vyloženě malý tak, jako náš první a vlastně i druhý. Z toho mám pořád největší obavy, Boston, Ottawa a vlastně i Toronto na tom budou v tomhle ohledu lépe. Tak uvidíme, jak se s tím náš tým vypořádá...
montreal píše::) Máš pravdu Míro.Ottawa bude ještě silnější než byla.Její útočné řady budou vyrovnané a na Kovaljova nebude takový tlak jako u nás.Sám říkal,že se třeba spokojí s druhou lainou a když to poskládáš Míro, tak mě vychází nesmírně silný útok :

Foligno - Kelly -Ruutu

nuž ja neviem montri, mne sa Cheechoo na prvú lajnu teda nezdá, ale uvidíme, možno prekvapí...
5198 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 FLORIDA PANTHERS