To je prostě pech...montreal píše:Souhlasim Míro,taky se mi to vůbec nelíbí.Pevně věřim,že Plekanec tuto sezónu bude mít parádní a centra druhého útoku zastane.Změna křídel by mu měla prospět.Osobně vnímám naši sestavu již téměř kompletní.Snad jen D´Agostiniho by ještě Bob měl podepsat a to je vše.Můžeme jít nato!!!
Poněkud dnes nemám na Montreal myšlenky.Již zítra nastupuji na operaci s přetrženým svalem na hýždi, spolu s hlubokým hematomem na ortopedii,kde mi to odsají a snad mi to dají nějak do pořádku.Dnes jsem absolvoval kolečko předoperačních vyšetření a zítra ráno mám nástup ve Vinohradské nemocnici a hned mě ten den kuchnou.
/Na výletě v lese se svými holkami se mi malinko zamotal pes pod nohy a nekontrolovatelně jsem spadl na kořen stromu zadnicí/ Zkrátka povedená dovolená
Tak mi držte palce ať to dobře dopadne!Jak to půjde,zase se ozvu!!!!
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
tak toto musim od BruinsFan skopcit aj sem
skoda len, ze uz pritom nebude pritomny Komisarek
ale ten si ako tak citam uzije taky tak svoje
tak uz sa neviem dockat, ked to Looch v BellCentre opät rozpaliBruinsFan píše:Držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu zámorskej NHL Zdeno Chára to mimo bostonskej arény s popularitou nemá ľahké. Napríklad v hokejovom Montreale patria k najpredávanejším tričká s nápisom "Zomri, Chára, zomri".
Obchod v kanadskej metropole s kúskami oblečenia, kde tvorí hlavný motív hokejová tematika, si všimol komentátor týždenníka The Hockey News Ryan Kennedy. Pri potulkách natrafil v centre Montrealu na butik, v ktorom sa v hojnom počte vyskytovali takéto tričká. Okrem "Anticháru" bol medzi populárnymi kúskami aj taký s vetou "S jedným Kosticynom dobre, ale najlepšie s dvoma", či ďalší s popisom "Laraque Obama".
V jej prielomovom sortimente je najpredávanejším artiklom práve Chárov dres, ale vraj "zlý muž" Bostonu Milan Lucic by si zasluhoval hanobiace tričko oveľa viac. "To bude náš nasledujúci model... Lucica nenávidíme oveľa viac ako Cháru. Vyhýbame sa však ostrým slovám na odevoch."
Budúci ročník ponúka šancu na odbyt ešte viac. Očierňujúce šatstvo by sa mohlo rozšíriť o mená, ktoré sú vryté v mysliach priaznivcov a ktoré zradili zmenou zamestnávateľa klub s rekordným počtom víťazstiev v Stanleyho pohári. Habs opustil Alex Kovaľov, ktorý pokračuje v Ottawe, kým obranca Mike Komisarek sa upísal arcirivalovi z Toronta. "Kovaľova asi nevybučíme, aj keď to robíme trebárs s Danielom Briereom, pretože pred troma rokmi nechcel prísť k nám. Ottawa, to nie je až tak zlé, ale prestúpiť do Toronta? To sa skrátka nerobí, Komisarek dopadne pri návrate do Bell Centre oveľa horšie ako Kovaľov," analyzovala St. Pierreová.
Minimálne počas jednej dekády však môže znamenať istý zisk "kostým", v ktorom by sa fanúšikovia Montrealu mohli promenádovať pred sokmi. Uvedenie trička s nápisom "Aj tak máme viac Stanleyho pohárov ako vy" môže v Montreale znamenať len univerzálny komerčný úspech, keďže 24 historických titulov tak rýchlo nijaký klub neprekoná.
No, Lučič to bude mít v Montrealu zase o něco těžší, protože přibyli dva hodně urostlí obránci (Gill, Mara) a důrazný Moen, který také nechodí pro ránu daleko... Co se Komisarka týče, už se mooc těším na jeho první návštěvu v Bell Centre a ten pískot a bučení mu z celého srdce přeju!!! Kovy byl v Montrealu modlou, tam si nemyslím, že by fanoušci byli nějak extra nevraživí. Spíše naopak, stejně jako v případě první návštěvy Saku Koivu v Montrealu - i když teď vlastně ani nevím, jestli v téhle sezóně bude u nás Anaheim vůbec hrát...cepi píše:tak toto musim od BruinsFan skopcit aj sem
tak uz sa neviem dockat, ked to Looch v BellCentre opät rozpaliBruinsFan píše:Držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu zámorskej NHL Zdeno Chára to mimo bostonskej arény s popularitou nemá ľahké. Napríklad v hokejovom Montreale patria k najpredávanejším tričká s nápisom "Zomri, Chára, zomri".
Obchod v kanadskej metropole s kúskami oblečenia, kde tvorí hlavný motív hokejová tematika, si všimol komentátor týždenníka The Hockey News Ryan Kennedy. Pri potulkách natrafil v centre Montrealu na butik, v ktorom sa v hojnom počte vyskytovali takéto tričká. Okrem "Anticháru" bol medzi populárnymi kúskami aj taký s vetou "S jedným Kosticynom dobre, ale najlepšie s dvoma", či ďalší s popisom "Laraque Obama".
V jej prielomovom sortimente je najpredávanejším artiklom práve Chárov dres, ale vraj "zlý muž" Bostonu Milan Lucic by si zasluhoval hanobiace tričko oveľa viac. "To bude náš nasledujúci model... Lucica nenávidíme oveľa viac ako Cháru. Vyhýbame sa však ostrým slovám na odevoch."
Budúci ročník ponúka šancu na odbyt ešte viac. Očierňujúce šatstvo by sa mohlo rozšíriť o mená, ktoré sú vryté v mysliach priaznivcov a ktoré zradili zmenou zamestnávateľa klub s rekordným počtom víťazstiev v Stanleyho pohári. Habs opustil Alex Kovaľov, ktorý pokračuje v Ottawe, kým obranca Mike Komisarek sa upísal arcirivalovi z Toronta. "Kovaľova asi nevybučíme, aj keď to robíme trebárs s Danielom Briereom, pretože pred troma rokmi nechcel prísť k nám. Ottawa, to nie je až tak zlé, ale prestúpiť do Toronta? To sa skrátka nerobí, Komisarek dopadne pri návrate do Bell Centre oveľa horšie ako Kovaľov," analyzovala St. Pierreová.
Minimálne počas jednej dekády však môže znamenať istý zisk "kostým", v ktorom by sa fanúšikovia Montrealu mohli promenádovať pred sokmi. Uvedenie trička s nápisom "Aj tak máme viac Stanleyho pohárov ako vy" môže v Montreale znamenať len univerzálny komerčný úspech, keďže 24 historických titulov tak rýchlo nijaký klub neprekoná.![]()
skoda len, ze uz pritom nebude pritomny Komisarek
ale ten si ako tak citam uzije taky tak svoje
![]()
:)Tak kluci jsem konečně doma.Nemohu sice ještě dlouho sedět, sedím na gumovém nafukovacím kole,ale už je to tisíckrát lepší,přestože mi to ještě trochu teče.Zítra mi vyndají stehy.Pouze ta kostrč mě pořád bolí,ale to chce čas na zhojení.Není to zranění na umření,ale opravdu to bolí,to mi věřte.Nikdy bych nevěřil,že je tak nepříjemné,když si nemůžete sednou na vlastní zadek
Opravdu všem bych chtěl poděkovat za podporu,ani nevíte jak mě to potěšilo.Člověka vždy v těžkých chvílích podpoří,když má okolo kamarády,kteří mu drží palce.Operace je zkrátka operace.
Až budu teď psát o zranění hokejistů budu ve svých komentářích o hodně opatrnější,protože jsem se přesvědčil,že i zdánlivě zanedbatelné zranění může být pro člověka problém a může to značně omezit jeho výkon.O hokejistech ani nemluvě.Už se ani Tanquyeovi nedivim,že s tím bolavým ramenem neudělal v Montrealu střelecký zázrak.Shodou okolností pacient vedle mě měl po pádu třikrát operované rameno,které mu před operací vypadávalo z ramenní jamky a pomáhal jsem mu to rameno fixovat do takové zvláštní ortézy,kterou čas od času musel odložit.Zkusil s tím také jako pes a v tom horku to velmi špatně snášel!!!Opravdu to není sranda.
Jinak k Montrealu.Podepsal poslední RFA Matt D´Agostini a teď už jsme skutčně kompletní,připravení na sezónu.Jediný úkon,který vlastně chybí je definitivní požehnání NHL bratrům Molsonům,ale to by měla být formalita!!!!!
Poté zvolit kapitána.Já bych doporučoval kanaďana nebo američana,který se nebojí na kluky zařvat a je věčně připravený kluky strhnout.Markov se mi na tuto funkci zdá příliš hodný.Fanoušci spekulují Gomeze/asi nejpravděpodobnější řešení/Já bych ještě pouvažoval o starších hráčích jako je třeba Gill možná Mara,nebo náš tvrďák Hamrlík.
Teď je to už jen a jen na Martinovi a jeho asistentech,aby mužstvo citlivě poskládali,sehráli a dali mu nějaký herní systém,který povede k úspěchu.Mám-li být upřímný ze začátku nečekám zázraky.Musí si to sednout a chvilku potrvá než se nám podaří chytit nějaký herní rytmus a vítěznou vlnu.Jen aby to netrvalo dlouho.
Moje sestava
Brankáři
Carey Price - Jaroslav Halák/Tady je to jasné.A trenére Martine koukat konečně na výkonnost.Jestli Price bude díra -bude jednička Halák,třeba napořád.V každém případě už konečně chci,aby je Martin řádně točil a Jarda si pořádně zachytal.Držim Jardo palce a doufám,že nám podepíšeš i za rok!!!/
Obrana
Andrej Markov - Josh Gorges
Hal Gill - Roman Hamrlík
Jaroslav Špaček - Paul Mara
Yannick Weber /bude nejčastěji využívaný náhrádní obránce v případě nějakého zranění atd./
Útoky
Michael Cammalleri -Scott Gomez - Brian Gionta
Max Pacioretty -Tomáš Plekanec - Andrej Kosticyn
Travis Moen - Maxim Lapierre - Guillaume Latendresse
Sergej Kosticyn/Gregory Stewart/ - Kyle Chipchura/Glen Metropolit/ - Matt D'Agostini / Georges Laraque /
Řekl bych že letos dostane přednost před Metropolitem Chipchura a konečně se nastálo prosadí do NHL.Laraquye se často vmísí do sestavy,zvláště budeme-li chtít přitvrdit a soupeře zastrašit!!!!
Náhradnici
brankář Curtis Sanford/popřípadě v AHL často preferovaný nadějný Cedric Desjardins/
obránci
Yannick Weber - Mathieu Carle,
Ryan O'Byrne - Alex Henry,/P.K.Subban/
útočníci
Mathieu Darche - Glen Metropolit - Gregory Stewart
Brock Trotter - Ben Maxwell - Mike Glumac
Až budu teď psát o zranění hokejistů budu ve svých komentářích o hodně opatrnější,protože jsem se přesvědčil,že i zdánlivě zanedbatelné zranění může být pro člověka problém a může to značně omezit jeho výkon.O hokejistech ani nemluvě.Už se ani Tanquyeovi nedivim,že s tím bolavým ramenem neudělal v Montrealu střelecký zázrak.Shodou okolností pacient vedle mě měl po pádu třikrát operované rameno,které mu před operací vypadávalo z ramenní jamky a pomáhal jsem mu to rameno fixovat do takové zvláštní ortézy,kterou čas od času musel odložit.Zkusil s tím také jako pes a v tom horku to velmi špatně snášel!!!Opravdu to není sranda.
Jinak k Montrealu.Podepsal poslední RFA Matt D´Agostini a teď už jsme skutčně kompletní,připravení na sezónu.Jediný úkon,který vlastně chybí je definitivní požehnání NHL bratrům Molsonům,ale to by měla být formalita!!!!!
Poté zvolit kapitána.Já bych doporučoval kanaďana nebo američana,který se nebojí na kluky zařvat a je věčně připravený kluky strhnout.Markov se mi na tuto funkci zdá příliš hodný.Fanoušci spekulují Gomeze/asi nejpravděpodobnější řešení/Já bych ještě pouvažoval o starších hráčích jako je třeba Gill možná Mara,nebo náš tvrďák Hamrlík.
Teď je to už jen a jen na Martinovi a jeho asistentech,aby mužstvo citlivě poskládali,sehráli a dali mu nějaký herní systém,který povede k úspěchu.Mám-li být upřímný ze začátku nečekám zázraky.Musí si to sednout a chvilku potrvá než se nám podaří chytit nějaký herní rytmus a vítěznou vlnu.Jen aby to netrvalo dlouho.
Moje sestava
Brankáři
Carey Price - Jaroslav Halák/Tady je to jasné.A trenére Martine koukat konečně na výkonnost.Jestli Price bude díra -bude jednička Halák,třeba napořád.V každém případě už konečně chci,aby je Martin řádně točil a Jarda si pořádně zachytal.Držim Jardo palce a doufám,že nám podepíšeš i za rok!!!/
Obrana
Andrej Markov - Josh Gorges
Hal Gill - Roman Hamrlík
Jaroslav Špaček - Paul Mara
Yannick Weber /bude nejčastěji využívaný náhrádní obránce v případě nějakého zranění atd./
Útoky
Michael Cammalleri -Scott Gomez - Brian Gionta
Max Pacioretty -Tomáš Plekanec - Andrej Kosticyn
Travis Moen - Maxim Lapierre - Guillaume Latendresse
Sergej Kosticyn/Gregory Stewart/ - Kyle Chipchura/Glen Metropolit/ - Matt D'Agostini / Georges Laraque /
Řekl bych že letos dostane přednost před Metropolitem Chipchura a konečně se nastálo prosadí do NHL.Laraquye se často vmísí do sestavy,zvláště budeme-li chtít přitvrdit a soupeře zastrašit!!!!
Náhradnici
brankář Curtis Sanford/popřípadě v AHL často preferovaný nadějný Cedric Desjardins/
obránci
Yannick Weber - Mathieu Carle,
Ryan O'Byrne - Alex Henry,/P.K.Subban/
útočníci
Mathieu Darche - Glen Metropolit - Gregory Stewart
Brock Trotter - Ben Maxwell - Mike Glumac
:)Tuto starou zrezivělou podkovu našel kdysi starý otec jednoho fanouška Canadiens 9.června 1992. O rok později na den, vyhráli Canadiens Stanley Cup.
Od té doby fotografii podkovy ze starých novin schovávají i jiní fanoušci HABS a jeden z nich ukrývá novinový výstřižek v kuchyňském dřezu ,kde ji nedávno oběvila jeho nejmladší devítiletá dcera.Zeptala se,jestli by jí nemohl vyprávět celý příběh o velkém štěstí této podkovy
A on jí vyprávěl celý příběh historie Montreal Canadiens a když se dostal k části o Henri Richardovi a zmínil Canadiens, vystříhla písmenko H a řekla. "Tati, to je to písmeno H,které patří do stojanu podkovy a vytváří písmeno CH "
A on odpověděl. "Ne drahá, to je náboženství ,to je to, proč stojí v Montrealu chodit na hokej"

Je to naše vzácná podkova pro štěstí!!Opět jsme ji po několika letech oprášili a doufejme,že nás v příštím roce přivede k vysokým cílům,Možná,že jsme to už měli udělat loni,ale nějak jsme nato zapoměli
Od té doby fotografii podkovy ze starých novin schovávají i jiní fanoušci HABS a jeden z nich ukrývá novinový výstřižek v kuchyňském dřezu ,kde ji nedávno oběvila jeho nejmladší devítiletá dcera.Zeptala se,jestli by jí nemohl vyprávět celý příběh o velkém štěstí této podkovy
A on jí vyprávěl celý příběh historie Montreal Canadiens a když se dostal k části o Henri Richardovi a zmínil Canadiens, vystříhla písmenko H a řekla. "Tati, to je to písmeno H,které patří do stojanu podkovy a vytváří písmeno CH "
A on odpověděl. "Ne drahá, to je náboženství ,to je to, proč stojí v Montrealu chodit na hokej"

Moje představa ideální sestavy je asi taková:montreal píše:...
Gionta - Gomez - A.Kosticyn
D´Agostini - Plekanec - Cammalleri
Latendresse - Lapierre - Moen
* Stewart (S.Kosticyn) - Metropolit (Chipchura) - Laraque (Pacioretty)
Markov - Mara
Hamrlík - Gorges
Špaček - Gill
Price, Halák (bez označení jedničky)
* - složení čtvrté řady by se odvíjelo podle soupeře, je jasné, že na takový Boston nebo Toronto by tam určitě nenastoupil mladší Kosticyn apod.
Hlavně,aby se neopakoval loňský pokus spolupráce Plekance s oběmi Kosticyny.To nefunguje,tomu už doufám odzvonilo.
Co tedy to zkusit jinak :
A.Kosticyn - Gomez - Gionta
Cammaleri - Plekanec - Latendresse/Moen/
Moen/Latendresse/ - Lapierre - D´Agostini
Pacioretty/Stewart/ - Chipchura - Laraque
Jo,to by snad šlo.
Ze sestavy mi vypadl S.Kosticyn,ale myslím,že nebýt v mužstvu bratra,tak by v Canadiens nehrál.Loni hrál mizerně a nevěřim,že se zlepší.
Vypadl také ze sestavy Metropolit o kterém si myslím,že bude dělat náhradníka Chipchurovi a nějak jsem mu loni nepřišel na chuť.Chipchura je určitě lepší než Metropolit i podle info,jak loni hrál v AHL.Podle mě letos naplno prorazí.Moc ho chválili za jeho vůdcovské schopnosti,hru tělem a schopnost puk rozehrát.Přitom se poctivě vrací dozadu a někde jsem četl,že ho přirovnávají ke Carbonneau v jeho začátcích.
Pokud se týká obrany to je pro mě velká neznámá a proti tvému návrhu nic nenamítám.Určitě v tebou složené obraně se dá hrát a možná je to i nejlepší řešení.Já nevim.
Prakticky je jasné,že všech šest zmíněných obránců/Markov,Hamrlík,Mara,Gorges,Hall,Špaček/by mělo trvale hrát,pokud nedojde k nějakému zranění.Ostatní obránci /Weber,Henry,Subban,O´Byrne/jsou vlastně jen náhradníci.
Jak obránce Martin k sobě přiřadí můžu jen hádat.Rozhodně nám chybí obránce s pumelicí na přesilovku ,,ala Souray." Potřebovali by jsme nějakého takového bombarďáka.Jinak z hlediska defenzívy se mi zdají současní obránci zdatnější,než ti co hráli za nás loni.
Ale vycházím z toho,že loni Markov s Gorgesem už hrál a i na webu HABS oba tyto obránce k sobě přiřazovali.Proto si myslím,že je nechají spolu.
Hamrlík má slušnou rozehrávku a myslím,že do druhé obrany rozhodně patří.Jenže,kdo k němu?
Hall jste říkali,že blbě bruslí,ale před bránou je nekompromisní a fyzicky hodně zdatný.Odstaví každého hromotluka.Maru moc neznám,tak snad máš pravdu a bude hrát výš než Hall.Proto proti svému předchozímu návrhu ho dám výš než Halla.
Špačka jsem mockrát viděl a to je dobrý obránce použitelný i na pořádnou střelu v přesilovce.Alespoň tak se mi jevil v Buffalu.Dokonce,klidně napíšu,že by mne nevadilo,kdyby ho Martin pasoval do druhé obrany.Zatím se zdá,že u nás bude hrát třetí obranu,ale kdo ví,jestli se to nezmění.
Takže po úpravách mi to vychází takhle :
Markov - Gorges
Mara - Hamrlík
Špaček -Hall
Víc se asi na tom vymyslet nedá,snad jen :ať už to Martin poskládá jak-koli,aby to fungovalo.
Samotnou kapitolou jsou brankáři
Jména jsou jasná : Price - Halák.Všichni víme,jak to s nimi je.Dává se přednost Pricemu a to i v momentech,kdy chytal mizerně.To už se konečně musí změnit a Martin je musí točit pořádně,podle výkonnosti a formy.
Náhradník je Sanford a jsem moc zvědavý jestli na farmě mu nebudou dělat potíže a neupředňostňovat nakonec mladého Desjardinse,kterého v Montrealu dost protěžují!!Snad proto,že je také frankofonní kanaďan.
Možná jste si všimli zajímavého jevu v Montrealu za poslední dva roky,kdy jsme draftovali dva ohromné dvoumetrové golmany kanaďana Missiaena 6' 8" a fina Similu 6' 6" jejichž výkonnost zatím neznám.Že by vzpomínka na Kena Drydena a touha vysokého brankáře?
Ale jo, Latendresse by byla možná varianta do druhé lajny, Moena bych naopak striktně nechal v "checking line", protože to má zažité a to je myslím to, proč ke Canadiens přišel. Čtvrtý útok se podle mě bude hodně točit, hlavně podle soupeřů. V obraně jsem se snažil vždy dát dohromady ofenzivnějšího a defenzivnějšího borce. Mara je něco mezi, ale hráče jeho postavy prostě do první obrany potřebujeme. No a zbytek mi vyšel tak, jak jsem psal. Samozřejmě pořadí zbylých dvou obranných dvojic může být klidně obráceně. Na rotaci gólmanů jsem moc zvědavý...montreal píše:Tvoje sestava Míro se m líbí.Narozdíl ode mne jsi rozdělil tři nově příchozí hvězdy/Cammaleri,Gomez,Gonta/ do dvou útoků a s tím bych souhlasil možná víc,než s mým návrhem.Rozložila by se víc ofenzívní síla rovnoměrněji do prvních dvou řad.Chybí mi tam,ale výška a pořádná síla.Je to strašně prťavý a mám obavy,aby hromotluci soupeřů nás fyzicky v osobních soubojích neodrovnali.Sám jsem strčil Moena do třetí řady,ale asi by se měl posunout výš,nebo Lattendresse.Zkrátka někdo,kdo to občas přišpendlí k mantinelu a použije důrazně svoje tělo.Ta sestava prvních dvou řad mi přijde pěkná,ale měkká.
Hlavně,aby se neopakoval loňský pokus spolupráce Plekance s oběmi Kosticyny.To nefunguje,tomu už doufám odzvonilo.
Co tedy to zkusit jinak :
A.Kosticyn - Gomez - Gionta
Cammaleri - Plekanec - Latendresse/Moen/
Moen/Latendresse/ - Lapierre - D´Agostini
Pacioretty/Stewart/ - Chipchura - Laraque
Jo,to by snad šlo.
Ze sestavy mi vypadl S.Kosticyn,ale myslím,že nebýt v mužstvu bratra,tak by v Canadiens nehrál.Loni hrál mizerně a nevěřim,že se zlepší.
Vypadl také ze sestavy Metropolit o kterém si myslím,že bude dělat náhradníka Chipchurovi a nějak jsem mu loni nepřišel na chuť.Chipchura je určitě lepší než Metropolit i podle info,jak loni hrál v AHL.Podle mě letos naplno prorazí.Moc ho chválili za jeho vůdcovské schopnosti,hru tělem a schopnost puk rozehrát.Přitom se poctivě vrací dozadu a někde jsem četl,že ho přirovnávají ke Carbonneau v jeho začátcích.
Pokud se týká obrany to je pro mě velká neznámá a proti tvému návrhu nic nenamítám.Určitě v tebou složené obraně se dá hrát a možná je to i nejlepší řešení.Já nevim.
Prakticky je jasné,že všech šest zmíněných obránců/Markov,Hamrlík,Mara,Gorges,Hall,Špaček/by mělo trvale hrát,pokud nedojde k nějakému zranění.Ostatní obránci /Weber,Henry,Subban,O´Byrne/jsou vlastně jen náhradníci.
Jak obránce Martin k sobě přiřadí můžu jen hádat.Rozhodně nám chybí obránce s pumelicí na přesilovku ,,ala Souray." Potřebovali by jsme nějakého takového bombarďáka.Jinak z hlediska defenzívy se mi zdají současní obránci zdatnější,než ti co hráli za nás loni.
Ale vycházím z toho,že loni Markov s Gorgesem už hrál a i na webu HABS oba tyto obránce k sobě přiřazovali.Proto si myslím,že je nechají spolu.
Hamrlík má slušnou rozehrávku a myslím,že do druhé obrany rozhodně patří.Jenže,kdo k němu?
Hall jste říkali,že blbě bruslí,ale před bránou je nekompromisní a fyzicky hodně zdatný.Odstaví každého hromotluka.Maru moc neznám,tak snad máš pravdu a bude hrát výš než Hall.Proto proti svému předchozímu návrhu ho dám výš než Halla.
Špačka jsem mockrát viděl a to je dobrý obránce použitelný i na pořádnou střelu v přesilovce.Alespoň tak se mi jevil v Buffalu.Dokonce,klidně napíšu,že by mne nevadilo,kdyby ho Martin pasoval do druhé obrany.Zatím se zdá,že u nás bude hrát třetí obranu,ale kdo ví,jestli se to nezmění.
Takže po úpravách mi to vychází takhle :
Markov - Gorges
Mara - Hamrlík
Špaček -Hall
Víc se asi na tom vymyslet nedá,snad jen :ať už to Martin poskládá jak-koli,aby to fungovalo.
Samotnou kapitolou jsou brankáři
Jména jsou jasná : Price - Halák.Všichni víme,jak to s nimi je.Dává se přednost Pricemu a to i v momentech,kdy chytal mizerně.To už se konečně musí změnit a Martin je musí točit pořádně,podle výkonnosti a formy.
Náhradník je Sanford a jsem moc zvědavý jestli na farmě mu nebudou dělat potíže a neupředňostňovat nakonec mladého Desjardinse,kterého v Montrealu dost protěžují!!Snad proto,že je také frankofonní kanaďan.
Možná jste si všimli zajímavého jevu v Montrealu za poslední dva roky,kdy jsme draftovali dva ohromné dvoumetrové golmany kanaďana Missiaena 6' 8" a fina Similu 6' 6" jejichž výkonnost zatím neznám.Že by vzpomínka na Kena Drydena a touha vysokého brankáře?
Pro všechny fanoušky Habs tu mám zajímavou zprávu - na web habsczec.com jsem včera umístil rozhovor s Tomášem Plekancem! Odpovídá v něm na otázky, které mu položili členové fanklubu a pravidelní návštěvníci našeho webu. Určitě si to přečtěte, jsou tam zajímavé věci
ale inak
Krásu amerických a kanadských měst sám neposoudim.Nikdy jsem tam nebyl,pouze mám nějaké knihy s fotkami a krásami zmiňovaných měst.Zvláště Vancouver mezi mořem a horami musí být nádherný,líbili se mi také obrázky z kalifornského pobřeží, Minnesoty, a také skály spolu s kaňony v okolí Denveru.
Udělal mi Tomáš radost s těmi steaky, kuřecím masem a rybami.Ty já taky rád i když sushi jsem ještě nikdy tušim nejedl/nějak mě nenapadlo si to koupit a je to tušim dost drahé/:D
:beee: Jdou mi totiž na nervy,ti dnešní zeleninovo zrnití zoufalci,kteří jsou téměř průhlední a říkají si vegetariáni či vegani co já vím.Kousnutí do kusu dobrýho masa to je něco!!!
Jinak Tomáš pro sebe zmínil nezávazně hráče na křídla A.Kosticyna a Cammaleriho.Já jsem předvídal Cammaleriho,Latendresse/Moena/,ty Míro D´Agostiniho a Cammaleriho.A řekl bych,že naše návrhy jsou určitě pro něj lepší řešení.
S A.Kosticynem hrál Tomáš spolu s Kovaljovem,než na ně dopadla herní krize a cestoval sestavou .Osobně bych místo A.Kosticyna raději viděl nějakého ostřejšího hocha před branku,který Tomášovi s Cammalerim bude dělat místo na kombinaci a střelu.Nějaký buldozér.Navíc A.Kosticyn dost vše bere na sebe a často nepřihraje.Vracet se mu taky moc nechce,kam se hrabe na Tomáše.
No uvidíme,co nato Martin.Doufám,že už to má v hlavě promyšlené a během campu jim nastíní srozumitelně své představy.
Pokud jde o nového kapitána také já tipuju Gomeze.Vše tomu nasvědčuje.Asistenti budou asi Markov a Hall.
http://www.nhl.cz/CZ/19644/gomez_se_tes ... realu.html - Gomez se těší na nové působiště.
Myslíte, že Habs udělali s jeho příchodem dobře?
Myslíte, že Habs udělali s jeho příchodem dobře?
Odpověď - uvidíme!!!!!!!
Nějak se nic neděje.Ani přestupy volných agentů,případně nějaké výměny.Naši zbylí UFA a RFA
UFA D Francis Bouillon, D Patrice Brisebois, D Mathieu Dandenault, G Marc Denis, F Ryan Flinn, F Mike Glumac, F Robert Lang,D Mathieu Schneider, F Alex Tanguay
RFA: F Mathieu Aubin, G Loic Lacasse, F Olivier Latendresse
Nejblíž podpisu je Tanquye,ale nějak se to zbytečně protahuje/Minnesotta?/Kupodivu zatím nikdo neprojevil zájem o Bouillona,Dandenaulta,Schneidera,ačko-li to jsou slušní obránci.
Schneider je schopen tvrdit muziku v přesilovce i nadále a Bouillon je podle mě slušně rychlostně vybavený poctivý defenzívní obránce.Na svou malou postavu má kupodivu i slušnou tvrdost a vůbec se v osobních soubojích nebojí.Dandenault je universál,kterých v NHL není moc.
S Langem to může být problém ho angažovat.Přeci jen loni přetržená achylovka ostatní kluby asi odrazuje angažovat.Těžko odhadnout jestli s tím půjde ještě hrát.
Také centr Glumac v AHL loni hrál docela slušně a v Hamiltonu se uplatnil golman Denis,který po mizerné sezóně v Tampě chytil druhý dech.Ani o ně není jinde zájem,to se divím
Našel jsem foto jednoho golmana,které často neuvidíte.Napovim je z treningu..Poznáte golmana,který loni nám pomohl v treningu?

Otázka :Byli by k nám soupeři ohleduplnější,kdybychom sympatického golmana angažovali a přineslo by to galantnost na kluzištích?
Jo, o tom vím, tenkrát jim pomohla "žena v masce"... Říkal jsem si, že je fakt odvážná, i když v ženském hokeji běžně chytá. Ale postavit se proti "bombám" chlapů...?montreal píše:Teprve výsledky prokáží jestli příchod Gomeze byl krok vedle nebo skvělý tah.Samozřejmě se spoléhá na spolupráci s Giontou jako kdysi v New Jersey,což vedlo k SC.Spíš bychom se měli ptát,jestli to lze znovu zopakovat.
Odpověď - uvidíme!!!!!!!Zde v Montrealu bude tlak na psychiku a výsledky hráčů enormní a pro oba hráče to nebude vůbec jednoduché.Z těchto důvodů tu vyhořela nejedna hvězda.
O ceně za Gomeze se nebavim.Ta je neúměrná jeho posledních výsledků,ale Gainey chtěl v klubu hvězdu,tak jí konečně má.Zvláště co mu loni nepodepsal Sundin a nenechali se přemluvit v Tampě o přestupu Lecavaliera k nám.Tedy zatim!!!!
![]()
Nějak se nic neděje.Ani přestupy volných agentů,případně nějaké výměny.Naši zbylí UFA a RFA
UFA D Francis Bouillon, D Patrice Brisebois, D Mathieu Dandenault, G Marc Denis, F Ryan Flinn, F Mike Glumac, F Robert Lang,D Mathieu Schneider, F Alex Tanguay
RFA: F Mathieu Aubin, G Loic Lacasse, F Olivier Latendresse
Nejblíž podpisu je Tanquye,ale nějak se to zbytečně protahuje/Minnesotta?/Kupodivu zatím nikdo neprojevil zájem o Bouillona,Dandenaulta,Schneidera,ačko-li to jsou slušní obránci.
Schneider je schopen tvrdit muziku v přesilovce i nadále a Bouillon je podle mě slušně rychlostně vybavený poctivý defenzívní obránce.Na svou malou postavu má kupodivu i slušnou tvrdost a vůbec se v osobních soubojích nebojí.Dandenault je universál,kterých v NHL není moc.
S Langem to může být problém ho angažovat.Přeci jen loni přetržená achylovka ostatní kluby asi odrazuje angažovat.Těžko odhadnout jestli s tím půjde ještě hrát.
Také centr Glumac v AHL loni hrál docela slušně a v Hamiltonu se uplatnil golman Denis,který po mizerné sezóně v Tampě chytil druhý dech.Ani o ně není jinde zájem,to se divím![]()
Našel jsem foto jednoho golmana,které často neuvidíte.Napovim je z treningu..Poznáte golmana,který loni nám pomohl v treningu?
Otázka :Byli by k nám soupeři ohleduplnější,kdybychom sympatického golmana angažovali a přineslo by to galantnost na kluzištích?
Jinak o Schneidera projevil zájem Vancouver a je to docela vážný zájem - měla by to být jednoletá smlouva. O ostatních, mimo Tanguaye, nevím nic, mně osobně bude nejvíc chybět právě Tanguay a Bouillon
Do zápasu by se asi nehodilo,aby nastupovala v mužské soutěži žena,ale nápad použít ženu v treningu byl docela dobrý.To beru
Poznáte trenéra,který má SC nad hlavou? V kterém to bylo roce?
Zprávu o jednání Schneidera s Vancouverem jsem postřehl.Na tomto angažmá kosatky určit neprohloupí.Mathieu má stále slušnou ránu od modré a podle mě ani v obraně nepropadal.Na svůj věk stále dobře bruslí a určitě i ve Vancouveru může být oporou.My už na něj bohužel nemáme prachy,ale nevadilo by mě kdyby býval zůstal.
Pokud jde o Tanquye a Bouillona i já si myslim - ,,škoda jejich odchodu!!!!"
S Tanquyem jsem to celkem očekával po masivních nákupech Boba.Přece jen jeho plat je někde okolo 5 milionů za sezónu/někde se psalo,jak jeho cena padá,ale já tomu moc nevěřim/ a počítal jsem,že Bob jeho cenu nebude akceptovat.Přitom lze předpokládat,že letos tolik marodit nebude,jako loni.
U Bouillona Bobovo rozhodnutí moc nechápu.Je to srdcem,, hawaiský montrealák"Za nás by dal srdce.Podle mě si nemůže říct víc jak 1,2 milionu.Nevynechal ho ze setavy ani jeden předešlý trenér včetně Juliena,Carbonneau ani samotný Gainey v roli trenéra.Za celkem nízkou cenu odvede vždy spolehlivou práci.Výborně bruslí a nebojí se zbourat většího hráče než je on sám.Góly přes něj nechodily,tak nechápu.
Nikdy jsem o něm nečetl zmínku nespokojenosti v Canadiens,nebo něco podobného.Bylo okolo něj ticho a přitom hrál dobře.Vážně nechápu co brání Bobovi pro něj ty peníze v rozpočtu najít,když neváhal přijmout tak předraženou Gomezovu smlouvu.
Nám by se jeho zkušenosti hodili a to i kdyby měl zůstat jako sedmý obránce v případě zranění někoho ze základu.Sám tomu,ale nevěřim,že by byl pouze náhradník.To je bek kterého by byla věčná škoda aby seděl.
Mě i štve,že odchází Lang.Jestli to s tou nohou má v pořádku,tak mu smlouvu mohli nabídnout.Třeba nižší na rok,ale měli ji nabídnout.Loni do svého zranění v Canadiens válel a udivoval herním přehledem a produktivitou.Divil jsem se jak lehce za nás často skóroval.Skutečně škoda,že od nás odchází.
Chlapa s čichem na góly nemáme!!!!!!Jsem zvědavý,kdo jím nakonec bude.Gionta?Nebo snad Cammaleri?A nebo se probudí hravý A.Kosticyn?Kdo tedy?
Tím se nabízí otázka.Dá někdo v Canadiens víc jak 30 gólů nebo dokonce 40 gólů za sezónu?
Jinak jsem zjistil,že zbrojíme na příští sezónu po všech stránkách.Naše první řada budoucnosti doplněná dvěmi náhradnicemi:D
stř 26. srp 2009 11:18
Však klikni na obrazok pravym a daj vlastnosti alebo niečo iné (aký prehliadac pouzivas) a mas tam demerscup.jpg.
Cize urcite to bude Scotty Bowman
Jaques Demers a bolo to naposledy :smile03:
K tomu strelcovi:
Ja verím Kostycinovi ze da okolo 40 golov a takisto Cammaleri sa dostane cez 30 golov, pricom Gomez herne a bodovo nesklame. Od Giontu by som viac ako 25 golov urcite necakal.
Cize urcite to bude Scotty Bowman
Jaques Demers a bolo to naposledy :smile03:
K tomu strelcovi:
Ja verím Kostycinovi ze da okolo 40 golov a takisto Cammaleri sa dostane cez 30 golov, pricom Gomez herne a bodovo nesklame. Od Giontu by som viac ako 25 golov urcite necakal.
Možná pro tvou zajímavost bych uvedl,že se později přiznal,že neumí číst ani psát,což všechny okolo hokeje dost šokovalo.Je negramotný a velkou část života svůj handicap tajil.
Na odkaze o tom máš hezké vyprávění :
http://www.nhl.cz/CZ/9239/demers_sokova ... nosti.html

Gomez by měl být dvorní nahrávač.Víc jak 20 - 25 gólů od něj nečekám!!!
U A.Kosticyna si nejsem vůbec jistý obrovským přínosem gólů a 40gólů určitě nedá.
Poté co se v NHL otrkal má tendence ,,brát věci do svých rukou" a někdy zbytečně sóluje na úkor přihrávky.Tím dost nadějných akcí loni zazdil.
Jeho bratr Sergej toho letos asi tolik jako loni nenahraje.Te myslím,že naším střelcem rozhodně nebude.
Nezbývá mi než si přát,aby se také u nás chytil a zase mu to tam padalo.
Bude záležet jestli najde společnou řeč se spoluhráči.Technický a nesobecký Tomáš Plekanec by mu měl snad vyhovovat!!!!Klidně oželim i Tomášovi góly,hlavně když góly Cammalerimu připraví a přihraje mu a on je zrealizuje!!!!!
Ovšem pozor!!I Tomáš Plekanec je také schopen nastřílet k 30-ti gólům pokud je v optimální pohodě!!!Což dokázal v sezóně 2007-08 vedle Kovaljova a A.Kosticyna,kdy dal 29 gólů!!!!
Góly čekám také od Lattendresse a D´Agostini.Alespoň každý po patnácti gólech může dát.Na to určitě mají.Zahanbit by se neměl nechat ani Lapierre.I on je schopen 20 gólů za sezónu dát.
Ostatní hráči Stewart,Moen,Laraquye,Chipchura se občas trefí,ale velký gólový účet od nich neočekávám.Snad jen Pacioretty může mít lepší statistiky,ale asi ani on zřejmě gólově neoslní!
Gólový účet také čekám od obránce Markova a ostatních obránců. Těch jeho 15-18 gólů za sezónu by neměl být problém!!!To samé Hamrlík a Špaček.Doufám,že i oni se v přesilovkách ukáží a nějaký ten gól do statistik přidají.
stř 26. srp 2009 23:32
Ak očakávaš 20-5 golov od Gomeza tak to si riadny optimista. Očakávam že dá 10-15 golov ale zaroven ocakavam ze nadviaze na svoje uspechu u nas a aspon zcasti potvrdi tie prachy. Verim v 50 A.
Gionta už svojich 48 golov nezopakuje nikdy. Je malý, rýchly a dobrý na presilovky. Ale ak dá 30 golov tak gratulujem k super-trejdu
Mozno sa ale mylim a defenzivny styl ho mozno zvazoval. Na druhu stranu minuly rok zas az tak NJ defenzivu nehralo a nebolo to ani tych 30.
A. Kostycin je typicky /bielo/rus - trosku solista ale ver mi ze na tych 40 ma, ma 24 rokov, je talentovany a pojde este hore. 26 golov urcite nebude jeho maximom v kariere :smile03:
Cammaleri by mal potvrdit ze je strelec a ak pojde pod 30 tak by som hovoril o sklamani.
Gionta už svojich 48 golov nezopakuje nikdy. Je malý, rýchly a dobrý na presilovky. Ale ak dá 30 golov tak gratulujem k super-trejdu
A. Kostycin je typicky /bielo/rus - trosku solista ale ver mi ze na tych 40 ma, ma 24 rokov, je talentovany a pojde este hore. 26 golov urcite nebude jeho maximom v kariere :smile03:
Cammaleri by mal potvrdit ze je strelec a ak pojde pod 30 tak by som hovoril o sklamani.
Podle komentátorů by naše obrana měla hrát lépe a Price by konečně měl za všeobecně zmiňovanou lepší novou obranou potvrdit své kvality.A to v záloze čeká na své docenění v Montrealu Halák.Sám jsem zvědavý,jak naši brankáři letos uspějí a zda na konci sezóny nám Halák neuteče!!!!
Dále se komentátoři často ptají na kolik nám budou chybět Koivu a Kovaljov, kteří pro mnohé představovali srdce a ducha týmu .Poukazují na fakt,že ještě nemáme nového oddaného kapitána,kterým byl určitě Koivu..Za sebe říkám,že si velice vážim jeho vůle překonat rakovinu a jeho věrných služeb v Canadiens,ale vzápětí dodávám,že jsem už konečně rád,že je pryč!!!!
On nás k SC nikdy nepřiblížil a s novými hráči a s novým kapitánem věřím
Sám za sebe říkám,že mě strašně mrzí ,že odešel
Tak snad to dobře dopadne!!!!
Chci už konečně s Montreal Canadiens vyhrát ten vysněný
Takže popořadě. Chtěl bys v mužstvu Langa i Bouillona, ale sám musíš dobře vědět, že je to nereálné. Navíc, po podpisu Špačka, Gilla i Mary by další setrvání Bouillona v týmu nemělo vůbec žádnou logiku - tím neříkám, že mi jeho odchod nevadímontreal píše:Nemůžu ti nějak reálně oponovat ani tvoje tvrzení vyvracet.Jsou to pouhé odhady a můžu se jen těšit,že to bude lepší než jsme před sezónou předvídali.
Ono to samozřejmě není jen o počtu vstřelených gólů,ale také jakým stylem budeme vůbec hrát,jak si noví hráči vzájemně budou na ledě rozumět,jak budeme bránit, kolik gólů dostaneme nebo naopak ubráníme,jak se nám budou dařit přesilovky,jestli se nám vyhnou zranění a mnoho dalších otázek.
Podle komentátorů by naše obrana měla hrát lépe a Price by konečně měl za všeobecně zmiňovanou lepší novou obranou potvrdit své kvality.A to v záloze čeká na své docenění v Montrealu Halák.Sám jsem zvědavý,jak naši brankáři letos uspějí a zda na konci sezóny nám Halák neuteče!!!!
Je obsáhle pozitivně zmiňován příchod a přínos obránce Špačka,který by měl zaplnit mezeru vzniklou odchodem obránce Streita k Islanders.Údajně by to měl být kvalifikovaný partner naší hvězdy v obraně vedle Markova a měl by zvednout hru v přesilovce.Poukazuje se na fakt,že lépe než Streit brání.Sourraye sice střelecky nenahradí,ale měl by v Canadiens na přesilovkách být vidět.Ostatní příchozí obránci Mara a Hall by měli nechat zapomenou na ,,hrdinu,blokaře střel"Komisareka.No,to jsem nato moc zvědavý!!!
Dále se komentátoři často ptají na kolik nám budou chybět Koivu a Kovaljov, kteří pro mnohé představovali srdce a ducha týmu .Poukazují na fakt,že ještě nemáme nového oddaného kapitána,kterým byl určitě Koivu..Za sebe říkám,že si velice vážim jeho vůle překonat rakovinu a jeho věrných služeb v Canadiens,ale vzápětí dodávám,že jsem už konečně rád,že je pryč!!!!Jeho éra u nás skončila a začíná úplně nová bez něj!!!!!!
![]()
On nás k SC nikdy nepřiblížil a s novými hráči a s novým kapitánem věřím- že se to v několika následujících letech konečně povede!!!!!!
![]()
O ztrátě Kovaljova komentátoři vyjádřují obavu , že to bude podobné jako by vypnuli elektřinu v Bell Centre. Poukazují na fakt,že fanoušci Montrealu milovali Kovaljova, a existuje jen málo hráčů,které lze porovnat k němu. Ottawa může být šťastná, že ho získala.
Sám za sebe říkám,že mě strašně mrzí ,že odešela podobný typ hráče k pobavení fanoušků svými technickými finesami nám bude asi dlouho chybět
.
Nezbývá mi než věřit,že se nové hvězdné trio Canadiens/Gomez,Gionta,Cammaleti/ od úvodu soutěže chytne a bude předvádět výkony,které od nich očekáváme!!!!
Tak snad to dobře dopadne!!!!![]()
Také doufám,že nás hráči letos ušetří téměř tradičních skandálů a soustředí se pouze na hokej.O tom,že se poflakují po nocích v barech,či styku s mafií, už nechci nikdy slyšet!!!!!
Chci už konečně s Montreal Canadiens vyhrát ten vysněný
Co se gólů týče, tak dle mého názoru se přes 30 gólů dostanou Cammalleri, A.Kosticyn a možná Gionta, Pleky dá tak 25 gólů, okolo 20 budou Gomez, Latendresse a Markov.
Kovaljov bude chybět strašně moc, nejenom z herního pohledu - jeho role "miláčka davů" již byla zmíněna. I samotný Pleky mi potvrdil, že Kovaljova je velká škoda, tím spíše, že je zrovna v Ottawě...
A na závěr k mimozápasovému působení hráčů - opravdu si myslíš, že hráči po nocích běžně neflámují...? Jestli ano, tak jsi hoodně velký optimista, řekl bych skoro snílek
Pokud jde o Bouillona po současném naplnění platového stropu je jeho příchod opravdu nereálný.To je pravda.Ale není nikde psáno,že ti co do obrany přišli se nezraní nebo okamžitě zapadnou do mužstva a budou hrát jako,,bozi".A Bouillon je jeden z mála obranců o kterém se domnívám,že by za nás další sezónu odehrál kvalitně, ať už přímo v zakladu nebo jako sedmý obránce připravený kdyko-li naskočit.Beru ho jako ,,jistotu obrany".Proto po něm tolik nářků!!Navíc když si představím,že sedmým naším obráncem je O´Byrne je mi všelijak.Yannick Weber mě táké zatim příliš nepřesvědčil a Subban neodehrál v NHL ani minutu..
Co se týká Langa beru to jak to je.Jeho angažmá by bylo zdravotní riziko a ani bychom ho nezaplatili.Škoda,za nás hrál loni výborně.
Divizní soupeři k nám nejsou tak vstřícní!!!!!
Mno hele, nevim jak to přesně funguje v NHL, ale v takovym profesionálnim fotbale je tohle vyloučený.... Každej má danou dokonce předepsanou stravu a do tý alkohol nezapadá... a kor hráči NHL, kteří mají zápasy třeba 3x tejdně, takový skandál si prostě jen tak dovolit nemůžou.. neříkam že občas k alkoholu nepřičihcnou, ale že by to měla bejt nějaká samozřejmost..... to bych určitě netvrdil.....habs píše:A na závěr k mimozápasovému působení hráčů - opravdu si myslíš, že hráči po nocích běžně neflámují...? Jestli ano, tak jsi hoodně velký optimista, řekl bych skoro snílek. Samozřejmě tím nemyslím jen hráče Montrealu...
pát 28. srp 2009 14:57
No tak to by si sa divil.
Nechám tě při tom, ale věz, že pravda je trochu jiná. Nebudu ti říkat, jak to vím, není to podstatné. Samozřejmě nechci paušalizovat, určitě se najde spousta výjimek, která k takovému stylu života nepřičichla.Wanic píše:Mno hele, nevim jak to přesně funguje v NHL, ale v takovym profesionálnim fotbale je tohle vyloučený.... Každej má danou dokonce předepsanou stravu a do tý alkohol nezapadá... a kor hráči NHL, kteří mají zápasy třeba 3x tejdně, takový skandál si prostě jen tak dovolit nemůžou.. neříkam že občas k alkoholu nepřičihcnou, ale že by to měla bejt nějaká samozřejmost..... to bych určitě netvrdil.....habs píše:A na závěr k mimozápasovému působení hráčů - opravdu si myslíš, že hráči po nocích běžně neflámují...? Jestli ano, tak jsi hoodně velký optimista, řekl bych skoro snílek. Samozřejmě tím nemyslím jen hráče Montrealu...
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé