Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tampa získala náskok v bitvě o Malonea a Robertse :clap:

Ryan Malone a Gary Roberts se minimálně na tři dny stali hráči Tampy Bay. Blesky získaly v sobotu práva na oba útočníky od Pittsburghu výměnou za možnost volby v příštím draftu. Podmínka je vázána na případný podpis nové smlouvy s Malonem. Pokud se s ním generální manažer floridského klubu Jay Feaster dohodne, dostanou Penguins právo výběru ve třetím kole. V opačném případě jim připadne čtvrtá volba, kterou Lightning získali v únoru od Dallasu při trejdu Brada Richardse.

“Řekli jsme už dříve, že musíme být agresivní při snaze získat volné hráče, kteří nás dovedou k vítězství,” komentoval záležitost nový vlastník Tampy Oren Koules. “Dnešní výměna nám zatím nic nezaručuje, ale věříme, že podpoří naše snažení o podpis těchto dvou hráčů. Nechtěl jsem, abychom se ztratili mezi ostatními zájemci. Myslím, že máme co nabídnout.”

Lightning mají díky včerejšímu tahu náskok a vytahují i trumfy osobní povahy. Nový viceprezident pro hokejové operace Brian Lawton byl ještě před rokem Maloneovým agentem, hokejistův otec Greg by se podle neoficiálních zpráv měl brzy stát šéfem profesionálního skautingu v Tampě. “Je to jako loterie. Uvidíme, jestli se vyplatí,” říká aktivní majitel organizace Oren Koules. “Ryan nám v tuto chvíli neřekl ne.”

Obrázek

Gary Roberts sice avizoval, že chce závěr kariéry strávit blíže svého ontarijského domova, ale fakt, že zrušil no-trade klauzuli ve své smlouvě svědčí o tom, že nabídku Blesků bude zvažovat. “Rob se v minulé sezóně cítil dobře vedle pittsburghských mladíků, teď by se mu líbila možnost spolupracovat se Stevenem Stamkosem,” připomíná hráčův agent Rick Curran čerstvou posilu, kterou Tampa získala prostřednictvím draftu. “Pokud by se podařilo dohodnout kontrakt, nebyl by proti.”

Obrázek

Koules dobře ví, co by v osobě dvaačtyřicetiletého veterána získal. Pouhých patnáct bodů z posledního ročníku připadá na vrub zlomenině nohy, kvůli které Roberts odehrál jen 38 zápasů. V Tampě však nehledí jen na statistická čísla.

“Hodně se bavíme o změně kultury v naší šatně. Chceme, aby všech dvacet kluků táhlo za jeden provaz. Nikdo nesymbolizuje týmového ducha a touhu po vítězství více než Gary Roberts. Chceme slyšet jeho hlas a cítit jeho vůdčí schopnosti v naší kabině,” říká Oren Koules.

Tak a teď je podepsat. Prioritou samozřejmě musí být Malone, který by mohl být křídlem v druhé řadě vedle Stamkose a Jokinena. Jeho plat? Viděl bych to na 3-4 mil. což by se dalo utáhnout. Ovšem mám trošku obavy, že ty skvělé čísla měl jen kvůlimtomu, že hrál v jedné lajně s Crosbym nebo Maliknem. Ale třeba mu to takto půjde i s Malkinem :idea:

Roberts je veterán. Nečekám, že by nám sbíral 50 bodů za sezonu, ale jak řekl Koules, bude to ten, který si v kabině vezme hlavní slovo. Navíc pokud chcete uspět ve Stanley Cupu, je nějaký veterán strašně důležitý. Společně s Halpernem a Grattonem máme takové trio!

Určitě by to chtělo oba podepsat. Když už jsme je získali. Věřím, že na to oba kývnou. Vidím to tak, že Tampa bude v příští sezoně velmi silná :twisted:
Tak další práva do Tampy, tentokrát na Briana Rolstona (RW)od Wild. Mě osobně by se tento hráč líbil víc než třeba ten Roberts. Poslední 3 sezony dal 34-31-31 golu, to sou slušné čísla. Už by to začalo vypadat zajímavě:
Marty-Vinny-druhý Vinny
Rolston-Stamkos(popř Craig/Gratton kdyby se mu nevedlo)-Jussi/Malone
Darche-Halpern(jestli se dá do kupy)-Quellet
.....
Ještě to sice není podepsané, ale mohlo by to být na dobré cestě :)
Malonea s Robertsem už má Tampa jisté, teď zkouší štěstí s Rolstonem

Tak po té smutné zprávě s chorchem alespoň jedna dobrá, tedy dvě...

Tampa Bay už se dohodla s oběma hráči, které získala v sobotu od Pittsburghu. Ryan Malone se upsal Bleskům na příštích sedm let za 31,5 miliónu dolarů. Gary Roberts získá za jednu sezónu v dresu floridského celku základní plat ve výši 1,2 mil. USD, s výkonnostními bonusy může jeho příjem vzrůst až na dva milióny. Uvedené údaje nemusí být zcela přesné, vedení klubu chystá oficiální vyjádření dnes.

“Jsme optimisty, myslím, že dohoda je na dobré cestě. Oba hokejisté jsou podle mého názoru nadšení, že můžou být součástí naší organizace,” uvedl jeden z vlastníků Len Barrie. “A řeknu vám, byl to fantastický víkend. Už nás s Orenem Koulesem bolí uši od neustálého telefonování.”

Kromě Ryana Malonea se minulý týden stal členem Lightning i jeho otec Greg, jenž se ujal funkce šéfa profesionálního skautingu. Management rozšíří i bývalý hráčský agent Tom Kurvers. Blesky ale nenechají své fanoušky v klidu a předložily jim další jméno.

Stejným stylem, jakým v posledních dnech rozšířily soupisku o Václava Prospala, Malonea a Robertse, zkoušejí uspět u Briana Rolstona. Práva na pětatřicetiletého útočníka získaly od Minnesoty výměnou za třetí volbu v draftu 2010, která se ale za splnění určitých podmínek může změnit na výběr ve čtvrtém kole draftu 2009. Divoši se svého druhého nejlepšího střelce z minulé sezóny zbavili pár hodin poté, co oznámil, že chce zjistit svoji tržní hodnotu.

Obrázek

“Byla to zajímavá zpráva, ale oproti včerejšku se nic nezměnilo,” upozorňuje Rolston své nové pány, že ani výměna nezvrátí jeho plány vyčkat na nejlepší nabídku. “1. července se stanu volným agentem a uvidím, jaká je moje cena. Možná je to naposledy, kdy to mohu vyzkoušet.”

Pětatřicetiletý hokejista dostal od Minnesoty několik nabídek na další spolupráci, ale v odpovědích jen jinými slovy zopakoval to, co si můžete přečíst o několik řádků výše. “Všechny nabídky jsem pečlivě zvážil, ale rozhodli jsme se s agentem, že zkusíme trh. Nemá to nic společného s Wild. V Minnesotě hraji rád, mám rád zdejší fanoušky, rodině se tady líbí. Ale jsme tak blízko 1. červenci, že stojí za to vyzkoušet, jaká je tržní cena. Nechci si v budoucnu vyčítat, že jsem tohle či tamto mohl udělat a neudělal.”

Je to skvělé. Jsem rád, že můžeme v příští sezoně spoléhat na Malonea a Robertse a ještě radši bych spoléhal taky na Rolstona, který je myslím ještě lepší než Malone. Sice jeho podpis zřejmě bude těžší než podpis těch dvou už podle jeho slov, ale věřím že to vyjde. Zatím tato taktika slavila úspěch, tak proč by se to nemělo podařit ani na počtvrté?

Rolston v minulé sezoně nasbíral 59 bodů, za 31 golů a 28 asistencí. Je určitě dobře že k nám přijde další střelec. Stamkos bude mít skvělé spoluhráče :!:
Jestli jsou ty čísla, resp. platy, pravdivé, tak podle mě je Malone přeplacený, 4.5mil na sezonu, to je plat za který se očekávají špičkové výkony(podobné částky berou např. Alfredsson, Doan, Gionta, Koivu, E.Stal... )a nejsem si jistý, jestli je Malone sám může podávat. S Vinnym hrát nebude a Stamkos-nic proti-ale nečekám, že by první sezonu udělal např. 70-80 bodů a táhl Malona, spíš opačně. Chtělo by to k němu ještě někoho, u Pens hrál s Malkinem, tady něco takového čekat nemůže. Ten Rolston by nebyl špatný, ale nevím, kolik máme ještě místa pod stropem, kdysi sem to tady počítal, ale nemůžu to najít :-/
Ale každopádně posily to sou, útočník do druhé řady a další veterán do sbírky, aspoň vytvoříme nějakou OLD-star line :P
Tak podle nhlpro.cz dokonce:
"Bývalý útočník Penguins, Ryan Malone, podepsal pětilětý kontrakt na 31 mil. dolarů."
Tak jestli se mi 4.5mil zdálo moc, tak 6.2mil, to už je ale špatný vtip. Tolik nabídli Rangers Jágrovi, nebo Gáborík, Thornton, Sakic i Marty mají srovnatelný plat a to jsou špičkoví hráči nhl, a to - s prominutím - Malone opravdu není.....
No zklamání celkem, za tyhle peníze šlo sehnat určitě lepšího hráče, takže Ryane, teď se od tebe čeká 80-90 bodů, tak sem zvědav.... :sad2:
( hergot už to zase vidím černě :) )
No tak s Tampy sa nam stava zralok ligy a nebezpecne zbroji :o Myslim ze v dalsej sezone nebude JV divizia len do poctu a kludne sa moze stat, ze postupia 3 kluby. Podla mna sa bude rozhodovat medzi TBL, WSH a CAR, uvidime co my, pretoze je u nas dake ticho, dufam len, ze pred burkou, lebo ked vidim Tampu :cinka:
V novembru,možno skôr vám dám tip na finále :wink: a pravdepodobne tam bude Tampa :roll: Ja sa vždy zvyknem trafiť :D
mountain-)je to dost peněz, ale spíše než nhlpro bych věřil nhl.cz a navíc na ostatních stránkách se taky píše, že jde o smlouvu na 7 let.
XruC-) jj nevypadá to zle, ale spíše si mylsím, že postoupí dva týmy-Tampa a Caps. Ale uvidíme... Myslím, že si to rozdáme o první místo :twisted:
Freddie-)Tak to doufám, že ti tip vyjde :wink: :good:
Tak se podíváme na náš platový strop...

Útočníci-Plat

Lecavalier - 6.875
St. louis - 5.250
Prospal - 3.500
Halpern - 2.000
Malone - 4.500
Roberts - 1.25
Jokinen - 1.812
Ouellet - 1.250
Ward - .675
Arthyukin - .800
Tarnasky - .525

Rolston okolo 5 mil.
Zbytek útočníků zatím není podepsán.

Útočníci celkem=33.387

Obrana-Plat

Boyle - 6.667
Kuba - 3.000
Lukowich - 1.567
O'Brien - 1.000
Ranger - .933
Lundin - .688
Smaby - .792
Picard - .800

Obrana celkem=15.447

Brankáři-Plat

Smith - .950
Ramo - .725
Denis - 1.000 (vykoupen)

Brankáři celkem=2.608

Celkem=51.442
Zbývá=4.858 Mil

A to nám ještě chybí podepsat dalších pár hráčů. Kolik bude stát Stamkos? Bude chtít nejvyšší nováčkosvký plat, nevíte kolik to je :?:
Jestli podepíšeme Rolstona, bude muset jít na farmu asi jeden z mladých obránců. Buď Lundin nebo Smaby. Nebo zabvit se lukowiche by mi vůbec nevadilo. Bude to ještě zajímavé...
leci: jj, máš pravdu, už to i na nhlpro opravili, opravdu je to na 7 let! no aspoň že tak, už sem se začínal strachovat co to bylo za kšeft :) sem vyskočil na těch 5 let jak čertík :)
ad útok: je to fajn, rookie contract je tuším 875tis (aspoň podle věty v jednom článku: " Patrick Kane, last year's No. 1 overall for the Chicago Blackhawks, earned a three-year deal at $875,000 per year, which is the maximum for rookies")
ad obrana: mě se loni Lukowich, nehrál nijak oslnivě, za ty peníze už vůbec ne. Radši nechat vyhrát mladé nebo někoho tak do 2mil sehnat)
ad branka: tady mám pořád pocit, že je to obrovský risk - můžem dopadnout jak třeba Detroit, že oba brankáři budou chytat dobře, nebo dopadnem jak Tampa, že se nebude dařit ani jednomu :)

Jinak taky doufám, že z divize postoupíme my a pravděpodobně Caps (jestli podepíšou Hueta a Fedorova, tak určitě).
Novacikovsky plat je bagatel..nejakych 850 000 ale myslim ze su tam mozne bonusi, ktore sa vsak do stropu nezapocitavaju
Freddie: to si trosku prehnala..tiez si myslim ze Tampa bude velmi silna, ale na finale to este nebude..mozno az dozreje Stamkos a utvovia s Lecavalierom nebezpecne duo. Kazdpopadne by som este na Stamkosa nevyvijal velky tlak, skor to uskodi ako pomoze. Myslim ze budete moct byt spokojny, ked nazbiera 55-60 bodov za sezonu.
Freddie92: Odvážny tip, snáď ti nevyjde.

No nerád to hovorím, ale naozaj bude Tampa túto sezónu silná :|. Stamkos, Rolston, Prospal, Lecavalier, St. Louis, Malone, Boyle, Kuba, Halpern. Už len pri tých menách mi naskakuje pocit strachu. Ale tá brána. Teda, vsádzať na Smitha. Bez urážky, ale je to šialené. V NHL odchytal minimum, a čo keď sa zraní? Ramo - to je "perfektná náhrada", ale nie žeby mi to vadilo :D. Ak chce Tampa útočiť na najvyššie pozície (čo pochybujem, že im vyjde :) ) tak musí zlepšiť brankársky post.

Ale opäť to bude posledné miesto v divízii a NHL :). Prepáčte, ale neodpustím si podpichnutie.
Rolston,Prospal a Malone zamešajú karty riadne.Asi to bude pravda,že tím,ktorý je jednu sezónu na posledných priečkach je v druhej medzi najlepšími a naopak.
věřím že Smith bude konečně spolehlivá jedinčka. Přiznám, že mě na konci sezony nepřesvědčil, ale myslím, že by to mohl zvládnout. A když ne? Myslím, že by náš nový majitel rychle našel náhradu.
Stamkos by mohl předvést to co v minulé sezoně Kane. Vím, není to Crosby ani Ovečkin, aby v první sezoně nasbíral přes 100 bodů, ale věřím, že bude produktivní.
Poslední místo letos nebude :) Spíše bych se bál o Atlantu :twisted: :wink:
Ja o Minnesotu.Tá podľa mňa klesne.A SOM OT
leci: O Atlantu sa bojím aj ja :(. Ak bude Waddell pokračovať vo svojej práci, ktorú využíval (t.j. nezmyselné trejdy a ničnerobenie cez leto) tak Atlanta naozaj bude túto sezónu klon Tampy z tej minulej :(. Nechcem tu však už robiť OT, tak viac v threade o Atlante :).
Takže TB by chcela Hossíka... :D Vraj mu chcú dať ponuku tak uvidíme... :roll:
Vy ste odborníci,ako dlho to bude trvať kým Hossa niečo podpíše?
tak toto co stvara Tampa je ine kaficko :roll: bojim, bojim :) Rolston ma zaklincoval..co sa tyka brankarkseho postu, tam obavy nemam, Smith bude spolahlivy, urcite viac ako ti drevaci z predoslych sezon...Smith / Ramo absolutne pohodova 2jka..Hossa? ee, utok je preplneny dost kvalitnymi borcami, ak, tak este by som vystuzil zadne rady..nech je tak ci onak, Tampa sa meni na inak nebezpecny tim..
ThrashersFan-)abych byl upřímný, nevadilo by mi kdyby nás Atlanta zopakovala :wink:
Freddie-)Tampa by ho možná chtěla, ale po tom co jsme podepsali Malona a chceme Rolstona, na Hossu asi nezbyde místo. I tak by se asi musel spokojit se druhou lajnou. Já tomu nevěřím.
Hossa podepíše zřejmě dneska po 6. Myslím že to bude hodně rychlé a nebude si vybírat dlouho :)
cepi píše:tak toto co stvara Tampa je ine kaficko :roll: bojim, bojim :) Rolston ma zaklincoval..co sa tyka brankarkseho postu, tam obavy nemam, Smith bude spolahlivy, urcite viac ako ti drevaci z predoslych sezon...Smith / Ramo absolutne pohodova 2jka..Hossa? ee, utok je preplneny dost kvalitnymi borcami, ak, tak este by som vystuzil zadne rady..nech je tak ci onak, Tampa sa meni na inak nebezpecny tim..
snad ti brankái vyjdou :) Pravda, že tak špatná dvojka jako Grahame/Burke už asi nebude. To byla hrůza!

Jednoho obránce jsme dovedli. Janne Niskala k nám přišel z Flyers za 4.volbu v draftu 2009.
Obrázek
Zde jsou jeho statistiky:

Obrázek

NHL tedy ještě nehrál, ale možná u nás se chytne. Uvidíme...Místa pod stropem není mnoho, chtělo by se někoho zbavit (Lukowich) a dovést spolehlivého obránce.
leci píše: Hossa podepíše zřejmě dneska po 6. Myslím že to bude hodně rychlé a nebude si vybírat dlouho :)
Bodaj by niečo podpísal už dnes,musím byť nalepená na pc. :)
tak přestu po přestupu...

:arrow: Radim Vrbata (RW, 27)
Obrázek

Vrbata bude parádní hráč do druhé lajny ke Stamkosovi. Od vedení jí má slíbenou. Navíc pro Tampu byl prioritou číslo jedna. 18:01 už obdržel nabídku.
Momentálně je v ideálních hokejových letech a má potenciál na 30 golů. Jeho úkol je jasný, pomáhat ofenzivě. Nastupovat bude nejspíše s Malonem a Stamkosem, takže spoluhráče bude mít velmi kvalitní.
Není to Rolston, ale abych pravdu řekl, vůbec mi to nevadí. Rolston už je přece jen starší, chtěl by větší plat a kvlity přitom nemá větší než Radim. Uvidíme jak to Vrbatovi půjde, doufám že výborně :thumbsup:

Obrázek

Plat:3 mil.
Délka:3 roky

:arrow: Olaf Kölzig (G, 38)
Obrázek

Brankář, který zatím neoblékal jiný dres než dres Capitals, přichází k diviznímu rivalovi. Měl by pomoct Smithovi s Ramem. Podle mě velmi dobrý trade, který nám pomůže. Jestli někdo pochyboval o naší brankářské jedničce, tak nyní se už bát nemusí.
Podespal na rok, což je dobrý podpis. Když odejde po sezoně do důchodu nebo do jiného klubu NHL, my už snad budeme mít Smithe připraveného. A v záloze připraveného Rama. O pozici golmana máme tedy taky vystaráno. Myslím, že v sezoně odehraje přibližně okolo 41 zápasů, což není velká porce, takže by mohl být popřípadě připraven i na play-off.

Obrázek

Plat:1,5 mil.
Délka:1 rok

:arrow: Adam Hall (RW, 27)
Obrázek

Pravé křídlo do třetího útoku. Největší úspěch zaznamenal v letošním finále play-off, když vstřelil Detroitu dva goly, z toho jeden vítězný.
Jeho nejlepšími sezonami jsou 02/03 a 05/06. V obou případech hrál za Nashville. V prvním případě vstřelil 16 golů, ve druhém nasbíral 29 bodů, což je jeho maximum. Ale já věřím že má na víc. V Tampě dostane dobré spoluhráče i do třetí, čtvrté lajny. Je navíc v ideálním hokejovém věku. Nad 30 bodů by se dostat mohl. Zdá se mi, že je to ale spíše hráč na oslabení a podobné situace. Takoví hráči jsou taky důležití!

Obrázek

Plat:0,6 mil.
Délka:3 roky

:arrow: David Kočí (RW, 27)

Obrázek

Přišel k nám český bitkař. Myslím, že pokud už nespoléháme na Andrého Roye, bude se nám hodit. Navíc se zvýšedným počtem čechů v týmu stoupá i zájem v českých novinách a o Tampě tak budu vědět mnohem více.
Myslím že je to spolehlivý bitkař, ovšem nevím nevím jestli se do kádru dostane.
Má dvoucestnou smlovu, takže moc peněz nám brát nebude.
Tak koukám že TB staví pro příští sezónu prakticky nové mužstvo - jsem opravdu zvědav jak jim to bude šlapat !!!!
"Poté co Dan Boyle z Tampy Bay odmítl zrušit no-trade klauzuli, začali Lightning nabízet šestadvacetiletého brankáře Mike Smithe."
COŽE???!!!!
Oni ho jako chtěli vyměnit? a za koho asi tak, za beka odpovídající kvality asi těžko, to by museli někoho kdo zrovna podepsal nebo někdo z Toronta....ale i tak, co to je za šachy, to budem hrát v pětce se čtyřma útočníkama s takovou :-/
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2024 FLORIDA PANTHERS