Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

BOSTON BRUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Dik za info, ale som presvedceny o tom, ze zasa si najde nejaku zamienku nenastupit. (BTW: Z vlastnej skusenosti ale viem, ze niekedy ani nemusite ist do fyzickeho stretu alebo cvicit a nejaky zdravotny problem typu presilena slacha na kolene sa moze vyskytnut.)
:oslava: Obrázek :oslava:

Hokej zmenil ako málokto. Bobby Orr, legendárny obranca Bostonu Bruins a Chicaga Black Hawks, ktorý i napriek tuctu operácií kolien pozbieral v NHL 17 individuálnych cien, získal Stanley Cup i Kanadský pohár, oslavuje 60 rokov

Obrázek

"Nepoznám iného hráča, ktorý by v kolektívnom športe čnel nad druhých tak ako Bobby Orr. V tomto sa mu nevyrovnajú ani Gretzky či Jordan," poklonila sa mu niekdajšia brankárska hviezda Ken Dryden. Obranca so 4 na chrbte dokázal na ľade všetko: brániť, tvoriť hru, zaútočiť aj skórovať. Od jedného rohu klziska k druhému lietal v zámorí ako prvý: v jeho časoch sa zadáci na výlety nevydávali.

Po väčšinu kariéry obliekal dres Bostonu - spolu s Philom Espositom vytiahol Bruins z pozície najslabšieho tímu NHL až ku dvom triumfom v rokoch 1970 a 1972. "Má pre nás cenu dvoch gólov: najmenej jeden strelí a aspoň jednému zabráni," tvrdil trenér Bostonu Harry Sinden. Chronické problémy s kolenami ho donútili skončiť s hokejom už v tridsiatke. V roku 1978 sa lúčil so skvostnou bilanciou 270 gólov a 645 asistencií v 657 zápasoch. O rok neskôr ho prijali do Siene slávy NHL, v tom istom roku dostal aj Rad Kanady. Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu získal osemkrát za sebou, dva razy dokonca ovládol kanadské bodovanie celej ligy, zahŕňajúce i útočníkov.

Na korčuliach stál muž, ktorého neskôr prezývali Bobby Hockey či Mr. 2:0, po prvý raz ako štvorročný. V dvanástich upútal skautov Bostonu Bruins, a klub si jeho služby zaistil v predstihu. Do NHL mohol naskočiť až ako plnoletý a tak v drese juniorského tímu Oshawa Generals štyri sezóny prevyšoval o niekoľko rokov starších protihráčov. V NHL debutoval v roku 1966, keď po desiatich sezónach prestupoval do Chicaga, Boston sa ho snažil udržať aj ponukou vlastníckeho podielu 18,6% klubu. Ešte predtým podpísal s Bruins ako prvý hokejista miliónový kontrakt. V Chicagu však plat odmietal. Pre problémy s kolenami nehrával, a tak tvrdil, že si ho nezaslúži (pravda)

:pivo2:

Bobby a jeho legendarna "lietajuca" fotka :cool:

Obrázek
:) Jsem rád,že jsi jubileum Orra připomenul cepi

č. 4 Bobby Orr obránce mužstev Boston Bruins a Chicago Blackhawks

. "Orr je skvělý hokejista, který se rodí jednou za 15 let. Má pro nás cenu dvou gólů: nejméně jeden vstřelí a alespoň jednomu zabrání," tvrdil tehdy trenér Bostonu Harry Sinden.

Nikdo neovlivnil vývoj nejrychlejší kolektivní hry na světě víc, než Bobby Orr.Postavil na hlavu zažité představy, že obránce musí pouze bránit. Před rokem 1966, kdy se připojil k týmu Boston Bruins, obránci jen zřídkakdy opouštěli vody středního a vlastního obranného pásma. Výlety do soupeřovy třetiny byly pro beky zapovězený ovocem. Až legendární Orr zbořil mýtus, že obránce je pouze od slova bránit a dokázal, že zadáci mohou být úspěšní na obou koncích kluziště. NHL.cz

Dnes pracuje jako hráčský agent.Má třeba podepsané útočníky Shanahana, Spezzu nebo bratry Františka a Tomáše Kaberleovy. Když měl posledně jmenovaný v Torontu těžkosti s vyjednáním nové smlouvy, stačil jediný Orrův telefonát do kanceláře klubu Maple Leafs. A smlouva byla na stole.Moji kluci si Bobbyho nemohou vynachválit," říká Kaberle starší. Kdysi kvůli kolenům musel do schodů ručkovat po zábradlí, ale po sérii lékařských zákroků je z něj zase čipera. Šarmantní čipera. Když si mladý hokejista vybírá svého agenta, kolikrát v Orrův prospěch zasáhne hráčova maminka. Patřila přece ke generaci, která fešáka Orra zbožňovala.

"Maminky ho milujou," potvrzuje Kaberle. "Kluk hraje, jeho máma sedí na tribuně. Najednou slyšíme jekot a maminka se už Orrovi věší kolem krku hokej iDNES.cz

Takže k šedesátinám blahopřeju !!!!!

hezký článek o Bobby Orrovi
http://www.nhl.cz/index.php?view=clanek ... 651&flag=7
montreal píše::) Jsem rád,že jsi jubileum Orra připomenul cepi
takato legenda sa neda opomenut..ja som jeho eru na rozdiel zrejme od Teba :wink: nezazil, ale co som sa docital je to chlapik a charakter s velkym CH..tak dufam, ze mu dnes v noci chalani zablahozelaju 1 tohto sezonnym vitazstvom nad Montrealom :modlenie: o tom, ako nutne potrebujeme bodovat je zbytocne sa bavit.. Obrázek

AHL: Skutočne svižné tempo nasadil Providence Bruins, ktorý ako prvý tím dosiahol hranicu 100 bodov a takisto sa ako prvý dostal do play-off (nhlpro) :good:
Dnes nas caka naozaj velke derby s odvekym rivalom!

Obrázek

Podla info z ranneho korculovania, Zdeno ho absolvoval naplno a pokial sa neobjavia bolesti tak vecer nastupi na zapas. V brane nastupi Thomas, ziadne ine zmeny sa v zostave necakaju.

Dnes verim vo vitazstvo ak sa nam podari udrzat Montreal v 1. tretine a nebudeme robit zbytocne fauly lebo ich presilovka nas vie rychlo polozit.
Kower píše:Podla info z ranneho korculovania, Zdeno ho absolvoval naplno a pokial sa neobjavia bolesti tak vecer nastupi na zapas.
vyborna sprava :thumbsup: tak ako som naznacoval, ze proti Habs by uz mohol byt Zee k dispozicii..tak snad bude fit i po zapase...musime verit vo vitazstvo, ak sa tak nestane, bude zle nedobre, v odvete totiz o plnom bodovom zisku pochybujem..

:arrow: 2 body -) nas PO naskok
Tak dufam, ze sa nam uz konecne podari porazit Montreal :twisted: . So Zdenom to je dobra sprava. Bez neho nam evidentne neslo.
zatím velmi pěkný zápas, dost šancí na obou stranách, bohužel to tam ani jendomu týmu zatím nespadlo.
Tak zasa nam to s tym Montrealom nevyslo :x . Beh do play-off este bude narocny. Dufam, ze sa chalani troska preberu :bitka3: . Zdeno odohral podla statistik celkom dobry zapas, na to ze bol po zraneni.
Mne prehra Bostonu, urobila radosť. :) Rangers si tak udržali pred nim 4 bodový náskok, čo je dôležité, pred finišom boja o play off. :good:
14 bodov, presne tolko to sme pocas tejto sezony stratili s nasim divznym superom :| 7 prehra s Habs a vo vzduchu citit 8 :| vitazstvo na ich lade by sa rovnalo zazraku..po tomto zapase sa nas PO naskok definitivne vytrati..osobne si nepripustam moznost, ze ak sme pocas celej sezony v PO 8 v samom zavere o nu prideme :sad2: neexistuje :!: :ee:

dnes musime moc, moc drzat palecky hracom Rangers, no najmä Leafs..
Dennis Wideman
:?: Trejd, vdaka ktoremu si sa dostal do Bruins, nebol vo fanusikovskej obci prijaty prave najlepsie. Ake to je potvrdit kritikom, ze sa mylili?
:!: Snazim sa len robit to co viem a co najlepsie. Ci to ludom dokazuje, ze sa mylili, to je na nich. Som rad, ze som v Bostone.

:?: Oblubeny teammate?
:!: Tazke. Nechcel by som niekoho urazit. Vsetci su moji oblubeny.

:?: Co potrebuje tym, aby sa dostal do PO?
:!: Viac skorovat a predcit ostatnych

:?: Ake to je byt zvoleny Najziaducejsim slobodnym chlapom v Bostone?
:!: Je to skvela pocta, a tymto chcem podakovat vsetkym co za mna hlasovali :lol2:

:?: Oblubeny hrac ked si bol teenager?
:!: Nicklas Lidstrom.

:?: Co ta najviac prekvapilo odkedy si v Bostone?
:!: Prekvapil ma ten zapal chalanov, hlavne ked mame full-house, ako na Washington pocas posledneho vikendu.

:?: Ako vnimas to, ze Savard si pusta Britney Spears v satni?
:!: Je to hanba pre hokejovy klub Boston Bruins a Savard by mal dostat zakaz na hranie akelkovek hudby v satni pocas zvysku jeho kariery.

:?: Proti ktorym utocnikom je hra najtazsia?
:!: Kovalcuk a Oveckin.

:?: Oblubena cinnost mimo stadiona?
:!: Golf

:?: Myslis si, ze si Ference zasluzi titul Najlepsia postava?
:!: Nie, podla mojho nazoru to mal vyhrat Savard :lol2:

:?: Kto by vyhral bitku medzi tebou a Wardom?
:!: Asi Wardo, ma tu silu veterana.

:?: Predzapasove ritualy?
:!: Ziadne

:?: Keby si mal zostat na opustenom ostrove s 3 spoluhracmi, kto by to bol?
:!: Thornton aby premohol vsetky dive selmy, "Z" keby sme potrebovali dosiahnut na nejake ovocie na strome a nemali rebrik a Ference aby sme mali istotu, ze nezabijeme nejake ohrozene druhy zvierat. To bola zatial najlepsia otazka :lol2:

:?: Najlepsi hokejovy moment?
:!: Prvy NHL zapas v drese St.Louis proti Blue Jackets.

:?: Oblubene mesto na tripoch?
:!: Calgary

:?: Rychlost strely?
:!: Neoficialne 103,9 mph

:?: Okrem Britney, aku hudbu hra Savvy ktoru nemozes vystat?
:!: Kedze nehra ziadne country, tak nemam rad vsetko co pusta.

:?: Preco si sa rozhodol ostrihat si vlasy?
:!: Nerozhodol, oni skratka odpadli.

:?: Najlepsi hrac v NHL
:!: Celkovo Iginla, ale ako strelci Oveckin a Kovalcuk.

:?: Najvacsi vtipalkovia v satni?
:!: Kombinacia Savvy, Muzz, Ax a Sturmy. Maju prsty vo vsetkom.

:?: Uz ta niekedy dobehli?
:!: Zatial nie!

:?: No myslim, ze si prave na seba poukazal.
:!: Mozno, ale budem pripraveny!

:?: Ako celkova unava vplyva na hru v tejto casti sezony? Patris medzi hracov, ktorym dochadza dych kvoli zraneniam a pod.?
:!: Sme profesionaly a musime sa cez to prebojovat. V tomto obdoby nas zenie aj adrenalin.

:?: Co robis pocas leta?
:!: Polozil som strechu na domoch troch kamaratov pocas posledneho leta. Okrem toho som hral golf a relaxoval na chate. Ak niekto potrebuje polozit strechu, zavolajte moderatorovi diskusie.

Moderator diskusie: Nevolajte mi

:?: Ktoreho brankara je najtazsie prekonat?
:!: Manny Legace

:?: Cital si niekedy report Andrewa Albertsa na bruins.com? A co si o tom mysis?
:!: Posledny film, ktory mi odporucil bol strasne zly. Klamal som mu a povedal, ze sa mi pacil, takze nech aj on strati tie 3 hodiny zivota.

:?: Kto by vyhral bitku Alberts - Wideman?
:!: Ja, jednoznacne!

:?: Precita si to Alberts?
:!: Urcite ano. Nepovedal som nic co by som mu nepovedal z oci do oci. Chodime sa spolu zabavat skoro kazdy den, takze je to len v ramci srandy.

Moderator diskusie: Dennis suhlasil, ze natiahneme rozhovor este o 10 minut
Moderator diskusie: Uz ziadne otazky o Albertsovi!

:?: Andrew Alberts: SOM TU!!!
:!: Hi Drew!

:?: Prva reakcia ked si sa dozvedel o trejde do Bruins minulu sezonu?
:!: Bol som vzruseny, ze budem hrat za Original 6 team. Bol som v Bostone uz predtym a vedel som, ze to je super mesto.

:?: Aka cast hry potrebuje podla teba vylepsenie?
:!: Stale musim pracovat na obrannej cinnosti a myslim, ze to moze byt lepsie.

:?: Najlepsie bitka, ktoru si tuto sezonu videl z lavicky?
:!: Thronton vs. Cote a tiez Lucic vs. Ruutu.

:?: Ktory hrac ma najlepsi talent mimo hokeja?
:!: Lashoff je skvely gitarista a spevak.

:!: Vdaka vsetkym, bola to sranda!
To ma dost pobavilo, chlapec je vtipalek.

Napr.
:?: Ako vnimas to, ze Savard si pusta Britney Spears v satni?
:!: Je to hanba pre hokejovy klub Boston Bruins a Savard by mal dostat zakaz na hranie akelkovek hudby v satni pocas zvysku jeho kariery.

:haha:
paraaada :cool: to su fakt haluzy co tam pustaju :lol2: a najviac ma pobavil Dennis s tou hlaskou na Savvyho, ked pusta Britney :lol: Savvy je teda pekne ciselko :biglol:

alebo toto: "Ak niekto potrebuje polozit strechu, zavolajte moderatorovi diskusie.

Moderator diskusie: Nevolajte mi"
:lol2:

tak dufam, ze chalanom tato naladicka vydrzi aj po skonceni zakladnej casti.. :modlenie:
cepi píše:tak dufam, ze chalanom tato naladicka vydrzi aj po skonceni zakladnej casti.. :modlenie:
Cepiku,dnes už jde znovu do tuhého,Philly to i když s problémy zvládla :clap: :frajer2: ,Šavle dostaly lekci :ejha: ,jen ten Washington mě naštval :? ,teď je na řadě Boston,takže - Let´s Go Habs :povzbudzovanie: Obrázek
tak bodik dnes potesil konecne sme dokazali ziskat nejaky bod aj s habs, a mam taky pocit ze to nebol posledny zapas v tejto sezone s Habs
No tak aspon bod...

S Habs to bolo posledne meranie sil (nastastie :modlenie: ). Este nas caka toto:
Maple Leafs (V)
Maple Leafs (D)
Senators (D)
Sabres (V)
Devils (V)
Senators (V)
Sabres (D)

Skoro vsetko voci diviznym rivalom, kde sa body pocitaju 2x.
veru tak, aspon ten bod..

s Leafs sa nam dari, tam by sme mohli prihodit dalsie bodiky, verim, ze vonku co to trhneme, nakolko na lade superov neriesime zle particky..suboje s Laefs a Sabres budu brane ako zapasy PO a tak to budem brat aj ja.. :fan:

inak skoda, tych posl. pp, ci sn..z posl. 5 takto riesenych sme sa z konecneho vitazstve tesili len z 1x..pri opacnej situacii sme mohli veruze pokojnejsie velkonocne relaxovat :)
Skoda, ze Kessel trafil brvno, mohol nas opat spasit na najazdoch ako uz niekolkokrat v tejto sezone.

Torontu musime bezpodmienecne zobrat aspon 3 body :!: :fan:
tak sa mrknime na zaverecne zapasove rozpisy nasich najväcsich prenasledovatelov

LEAFS

Toronto - Boston
Boston - Toronto
Toronto - Montreal
Toronto - Buffalo
Toronto - Ottawa
Montreal - Toronto

..o tom ze ich 2 najblizsie zapasy budu klucove sme sa uz bavili..ich suboj s Buffalom bude podobne zaujimavy, kde by jeden z tychto superov mohol stratit, co by sme mohli vyuzit, no a 2x s Habs to nebude taky tak prechadzak ruzovym sadom..aj ked absencia Antropova nie je z posl. zapasoch badatelna, tento hracik rozhodne listkom chyba (bude OUT do konca sezony) jo, este jedna dôlezita vec: Leafs maju odohraty o 1 zapas viac ako Bruins..

BUF

Buffalo - Ottawa
Ottawa - Buffalo
Buffalo - Montreal
Buffalo - Boston
Toronto - Buffalo
Montreal - Buffalo
Boston - Buffalo

..podobne ako u Leafs, ci Bruins, tak i Sabres budu mat narocnych to superov v zaverecnom finisi...2X Bruins. 2x Habs, 2x Ottawa..ak by sa malo o postupujucom rozhodovat az v ich poslednom subojislak ma trafi :x dôlezita a aktualna zalez.; Timm Connolly do konca sezony OUT!

CAPS

Carolina - Washington
Tampa Bay - Washington
Florida - Washington
Washington - Carolina
Washington - Tampa Bay
Washington - Florida

fuu, tu to bude este zaujimave..ich prve 3 suboje rozhodnu o vsetkom..som presvedceny o tom, ze najmä hurikani a panteri, ktori este ziju nepredaju svoju kozu lacno..ak by sa tak nestalo, zostavajuce 3 domace suboje zvladnu Caps lavou zadnou..v nasom pripade hreje 1 zapas k dobru..

samozrejme, supnem tu aj PHI, s ktorou sme tetkom bok po boku..ta veru nema v zavere prilis jednoduchy zreb..dnes musi pisat proti ostrovanom bezpodmiencne 2 body, inak bude v prusvihu..ale tak snad sa nam dnes Mirko rozstriela :cool:

Philadelphia - NY Islanders
NY Rangers - Philadelphia
New Jersey - Philadelphia
NY Islanders - Philadelphia
Pittsburgh - Philadelphia
Philadelphia - New Jersey
Philadelphia - Pittsburgh

:!: ..v prvom rade su NAJpodstatnejsie nase vysledky..
Doplnim ta bilanciou z poslednych 10 zapasov (Vitazstva - Prehry - Prehry po predlzeni):
Toronto: 7-3-0
Buffalo: 4-4-2
Washington: 7-3-0
Philadelphia: 4-3-3
Ottawa: 5-4-1
Nie a nie prelomit tu "fantasticku "seriu s MTL.....Cim to je,cim to je? 8)
Alex píše:Nie a nie prelomit tu "fantasticku "seriu s MTL.....Cim to je,cim to je? 8)
neriesim 8) Habs su uz za nami, jedine ak by sme ich vyfasovali do PO :D to by bola ina haluz, ak by sme ich tam porazili :cool:
Skorpion píše:Doplnim ta bilanciou z poslednych 10 zapasov (Vitazstva - Prehry - Prehry po predlzeni):
Toronto: 7-3-0
Buffalo: 4-4-2
Washington: 7-3-0
Philadelphia: 4-3-3
Ottawa: 5-4-1
tak bilanciu mame so vsetkymi timami sympaticku..3 body s Torontom by boli :thumbsup: s Buffalom beriem aj 2 a s Ottawou taky tak pocitam s nejakym tym bodikom, kedze ta tetkom nehra nejako extra oslnivo a ak dnes (nahodou) Philka zakopne bude to :good:
aj tuto photeckami photeckami oprasime nas pre zmenu predposledny tohto sezonny zapas :frajer2:

Obrázek2:4Obrázek

Marc Savard v pred zapasovej debatke s Timom Thomasom
Obrázek
Timmy a jeho ukazkovy glove save
Obrázek
TIME OUT
Obrázek
MTL radost (Koivu / spol. / fan´s)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Seria zraneni pokracuje dalej- Marc Savard po cross-check-u od Begin-a v sobotu dnes podstupil CT vysetrenie a nepocestuje s timom do Toronta. Doba a ani charakter zranenia zatial neboli zverejnene. Dalsim "cerstvym" marodom je Ference- zranenie nohy (tiez v zapase s Habs). Jeho stav je day-to-day ale zajtra urcite nenastupi.

Pozitivnou spravou je ze Alberts dnes po prvykrat trenoval v riadnom drese cize mohol mat telesny kontakt s hracmi ale kedy bude k dispozicii aj do zapasoveho rytmu je stale neurcite. Bergeron je stale 10 pounds (cca 5 kg) pod jeho hmotnostou z uvodu sezony ale snazi sa nabrat hmotnost a velmi slubne je ze uz vyse tyzden nemal bolest hlavy. On este stale trenuje v cervenom drese bez fyzickeho kontaktu.

Toronto bude neprijemny super a bez Savard-a a Ference-a to budeme mat este tazsie.
7927 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS