Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

hmm tak přišli k vám Mara a Moen...Montreal to letoss fajně rozjel :)
:) Díky kluci za info.Odešel mi modem/mám už nový/ a mám problém s linkou.Technik mě přijde proměřit tento týden,mám chybu někde na trase,ale kupodivu dnes se mi to spojilo.Tak jsem tu pár dní nebyl a teprve se rozkoukávám,co se za tu dobu u Canadiens událo.
A hned čtu posila pro útok Travis Moen a pro obranu Paul Mara.Z webu Habs vím,že podepsal centr Chipchura a kapitán Saku Koivu odešel do Anahaimu/zaplať pánbůh,že NE,jak už se stává tradicí k divizním soupeřům/.Přestože jsem si přál ,aby letos už odešel, chci mu od srdce poděkovat za obětavost a sebezeapření po těžké nemoci.To obdivuju!!!
Za ta léta za nás statečně bojoval,byť jeho výkonnost byla mnohdy kolísavá!! Jako kapitán mi nikdy moc nevoněl. :beee: Především mu zazlívám,že jsme se s ním nepříblížili k finále o SC ani nemluvě! :?
Končí jedna velká dlouhá éra Koiva a já doufám,že nová vítězna teprve začíná!!!!! :wink:

:) Nové dvě posily?Řekl bych dobré posily!!!!!Moen s Marou jsou chlapi jako hora a těch se nám nedostává.Mám docela radost.Byť jsou to dělníci ledu na černou práci,kteří mnoho gólů nestřílejí,ale Moen udělá pro spoluhráče v rozích a před soupeřovou brankou prostor a Mara doufám přidá zodpovědnost v defenzívě!!!.Takové také v mužstvu potřebujeme . :yes: Už to s naší fyzickou hrou vypadá poněkud lépe.Jsem víc spokojený,jen ten velký centr druhé řady mi stále chybí!!!! :?
Nepodepsaný arbitrážník Tomáš Plekanec je také nejistý a pořád mi není jasné,kdo ho nakonec bude hrát!! :?

Souhlasim Míro i s křídlem do druhé řady,protože Tanquye zřejmě nepodepíšeme.Na to nebude prostor pod platovým stropem.Ano kvalitní křídlo druhé řady nám bude chybět pokud Gainey někoho ještě nevymění.Že by ještě nějaká výměna ?
Nebopoužít někoho z farmy?Glumac, a nebo snad dokonce mladý Kristo?/Ten asi ještě NE,pro NHL pochybuju,že je připravený i když Pacioretty loni také bez většího rozkoukávání naskočil a šlo mu to/
No,jedno kvalitní křídlo není,to je pravda :?
Mám-li být upřímný, ještě bych zkusil jednu výměnu a nebál bych se směnit toho vámi zmiňovaného mladšího S.Kosticyna třeba spolu s obráncem O´Byrne za nějaké zajímavější křídlo.´To by se nám vážně hodilo!!!! :smile03:
montreal píše::) Díky kluci za info.Odešel mi modem/mám už nový/ a mám problém s linkou.Technik mě přijde proměřit tento týden,mám chybu někde na trase,ale kupodivu dnes se mi to spojilo.Tak jsem tu pár dní nebyl a teprve se rozkoukávám,co se za tu dobu u Canadiens událo.
A hned čtu posila pro útok Travis Moen a pro obranu Paul Mara.Z webu Habs vím,že podepsal centr Chipchura a kapitán Saku Koivu odešel do Anahaimu/zaplať pánbůh,že NE,jak už se stává tradicí k divizním soupeřům/.Přestože jsem si přál ,aby letos už odešel, chci mu od srdce poděkovat za obětavost a sebezeapření po těžké nemoci.To obdivuju!!!
Za ta léta za nás statečně bojoval,byť jeho výkonnost byla mnohdy kolísavá!! Jako kapitán mi nikdy moc nevoněl. :beee: Především mu zazlívám,že jsme se s ním nepříblížili k finále o SC ani nemluvě! :?
Končí jedna velká dlouhá éra Koiva a já doufám,že nová vítězna teprve začíná!!!!! :wink:

:) Nové dvě posily?Řekl bych dobré posily!!!!!Moen s Marou jsou chlapi jako hora a těch se nám nedostává.Mám docela radost.Byť jsou to dělníci ledu na černou práci,kteří mnoho gólů nestřílejí,ale Moen udělá pro spoluhráče v rozích a před soupeřovou brankou prostor a Mara doufám přidá zodpovědnost v defenzívě!!!.Takové také v mužstvu potřebujeme . :yes: Už to s naší fyzickou hrou vypadá poněkud lépe.Jsem víc spokojený,jen ten velký centr druhé řady mi stále chybí!!!! :?
Nepodepsaný arbitrážník Tomáš Plekanec je také nejistý a pořád mi není jasné,kdo ho nakonec bude hrát!! :?

Souhlasim Míro i s křídlem do druhé řady,protože Tanquye zřejmě nepodepíšeme.Na to nebude prostor pod platovým stropem.Ano kvalitní křídlo druhé řady nám bude chybět pokud Gainey někoho ještě nevymění.Že by ještě nějaká výměna ?
Nebopoužít někoho z farmy?Glumac, a nebo snad dokonce mladý Kristo?/Ten asi ještě NE,pro NHL pochybuju,že je připravený i když Pacioretty loni také bez většího rozkoukávání naskočil a šlo mu to/
No,jedno kvalitní křídlo není,to je pravda :?
Mám-li být upřímný, ještě bych zkusil jednu výměnu a nebál bych se směnit toho vámi zmiňovaného mladšího S.Kosticyna třeba spolu s obráncem O´Byrne za nějaké zajímavější křídlo.´To by se nám vážně hodilo!!!! :smile03:
Koivu sice nikdy mužstvo do finále nedotáhl, ale s tvým hodnocením jeho kapitánské role nemůžu souhlasit. Byl a je to obrovský bojovník, což dokázal i v životě vítězstvím nad zákeřnou nemocí. Na ledě i v kabině to podle ohlasů byl ten správný vůdce a docela mě zajímá, kdo jeho roli převezme letos, protože podobné charakterové typy mně tam chybí :-( . Když teď budu hodně teoretizovat, tak nemít Gomeze, mohli jsme si dovolit jak Koivu, tak Kovaljova a to si myslím by byla sestava jako hrom! Teď už tedy zbývá určitě podepsat Plekyho a ostatně i Latendresseho a D´Agostiniho, protože by byla škoda o ně přijít jen tak pro nic za nic. Nějaká výměna by možná ještě prospěla, když se mužstvo totálně překopává, tak ať jsou zajištěny kvalitně všechny posty. Momentálně mi přijde, že máme v klidu první lajnu a třetí se čtvrtou, obrana se také zdá být komplet. Takže opravdu zbývá jen ten druhý útok. Snad to Gainey brzy rozlouskne k naší spokojenosti - já osobně bych proti výměně mladšího Kosticyna a O´Byrneho vůbec nebyl...
habs píše: Koivu sice nikdy mužstvo do finále nedotáhl, ale s tvým hodnocením jeho kapitánské role nemůžu souhlasit. Byl a je to obrovský bojovník, což dokázal i v životě vítězstvím nad zákeřnou nemocí. Na ledě i v kabině to podle ohlasů byl ten správný vůdce a docela mě zajímá, kdo jeho roli převezme letos, protože podobné charakterové typy mně tam chybí :-( . Když teď budu hodně teoretizovat, tak nemít Gomeze, mohli jsme si dovolit jak Koivu, tak Kovaljova a to si myslím by byla sestava jako hrom! Teď už tedy zbývá určitě podepsat Plekyho a ostatně i Latendresseho a D´Agostiniho, protože by byla škoda o ně přijít jen tak pro nic za nic. Nějaká výměna by možná ještě prospěla, když se mužstvo totálně překopává, tak ať jsou zajištěny kvalitně všechny posty. Momentálně mi přijde, že máme v klidu první lajnu a třetí se čtvrtou, obrana se také zdá být komplet. Takže opravdu zbývá jen ten druhý útok. Snad to Gainey brzy rozlouskne k naší spokojenosti - já osobně bych proti výměně mladšího Kosticyna a O´Byrneho vůbec nebyl...
:) Míro s Koivem se neshodnem.Mám na něj jiný názor!!Pro mě je již dlouho okoukaný a především coby kapitán - neúspěšný hráč!!!!Času na úspěch měl tady dost!!!Kdyby tu působil,zase ničeho bychom nedosáhli!!!!
Pokud jde o sumu za Gomeze.ANO je předražený!!
Je pravda,že za jeho plat bychom mohli mít jak Koiva,tak Kovaljova.Ztráta Alexe mě hodně mrzí!!! :verysad:
:thumbsup: Ale jedno ti řeknu.Bez Gomeze, by nebyl Gionta.A tahle dvojice spolu s Eliášem několikrát vyhrála SC!!!!! :yes:
Jsou to jednoduše sehraní berani znající se z dětství,kteří jdou za úspěchem a taky ho dosáhnou!!!!!Já jen doufám,že se jim to povede i u nás!!!! :smile03:
:-( Jako-li je mi Kovaljova líto,tak chápu Gaineyho :yes: .Chce mít okolo sebe lidi,kterým je jedno jestli se ostatním jejich styl hry líbí ,nebo NE!!Hlavně že to přinese kýžené ovoce -úspěch!!!! :good:

:eek2: Ke kapitánovi
1)nejpravděpodobnější varianta = Gomez.Dělal A a tipově se na tu funkci hodí!!!Osobně bych býval raději bral kanaďana,jenže plány mi zhatila Tampa - Lecavalier :roll: = zatím nepřijde :evil:
2)varianta Markov - kanadští fanoušci by ho rádi viděli kapitánem,ale komentátoři se shodují,že nemá příznivé povahové vlastnosti na tuto funkci,,Je příliš hodný,to se na kapitána a vůdce mužstva nehodí!!!"
3)varianta = rotace,,ala Minnesotta" No nevím,to se mě vůbec nelíbí,zřejmě by to musel Martin vyzkoušet.Osobně pro tuto variantu vůbec nejsem!!!!!!!

Také já bych nerad přišel o Tomáše Plekance,Latendresse a D´Agostini!!! S tim souhlasim

Moje nová sestava/zcela změněná/ a bez nepodepsaných hráčů/Plekance(L),D´Agostini(R),Stewarta(L),Latendresse(L)/,u kterých se neví jestli nakonec zůstanou,nebo jak to s nimi vůbec bude?
Ze hry zřejmě definitivně vypadávají obránci Bouillon,Dandenault a určitě Brisebois.Ti u nás podle mne skončí a půjdou jinam!!Z toho k prvním dvou jmenovaným říkám - je to docela škoda!!Ti mi nikdy nevadili a oba si odehráli svůj standart. :yes:
Tanquye už se vrátí těžko,na něho v platovém stropu místo pro jeho plat určitě nezůstane!!Celkem velká škoda :yes:
Jeví se akutně alespoň podepsat leváka D´Agostiniho a centra do druhé řady Tomáše Plekance!!!!Pokud se ještě neudělá nějaká výměna!!!
Pak by ze sestavy vypadl Darche a pravděpodobně také Chipchura/o tom jsem ovšem přesvědčen,že centra druhé řady hrát může!!!!!.Loni si ho na farmě pochvalovali a údajně se zlepšil!!Také on je vůdčí tip!!!!
Darche je hodně snaživý hráč a v Tampě cestoval celou sestavou a hrál i v prvním útoku!!!Zaskočit by mohl.
Moen podle fanoušků by měl hrát ve třetí řadě.Ale já se ptám proč?Fyzicky zdatný a důrazný Moen značně může přitvrdit druhou řadu!!!!Určitě ho Gainey nebral jenom proto,aby se pral!Zatím to vychází takto :

1)řada Gionta(R)-Gomez(R) -Cammaleri (L)
2)řada Moen(L)-Chipchura(L)-A.Kosticyn(L)
3)řada S.Kosticyn(L)- Lapierre(R)-Darche(L)
4)řada Laraquye (R)- Metropolit(R)-Pacioretty(L)

1)obrana Gorges(L) - Markov(L)
2))obrana Gill(L) - Hamrlík(L)
3)obrana Mara(L)- Špaček(L)

4)záložní obrana Weber (R)-O´Byrne(R)/Weber by měl být do zápasů nominován,aby s někým chodil na přesilovku/

Golmani Price (L),Halák((L)

pozn.
L -Left - držení hole doleva/pravák/
R -Right - držení hole doprava /levák/

Tak,co vy nato?
Andreas Engqvist podpísal s Montrealom trojročný kontrakt :!:

http://canadiens.nhl.com/team/app/?serv ... eid=433400
kanter píše:Andreas Engqvist podpísal s Montrealom trojročný kontrakt :!:

http://canadiens.nhl.com/team/app/?serv ... eid=433400
:) Pokud dobře čtu dvoucestná smlouva.Hráč pro farmu Hamilton Bulldogs.Gainey zřejmě četl jakýsi kanadský web,kde psali,že Canadiens často přehlíží hráče ze Švédska,dokonce tam údajně nemají ani pořádného svého pozorovatele. :eek2:
Zřejmě se Bob poučil a nominoval už druhého švéda,zatim tedy pro farmu.Po centru Mikael Johanssonovi přichází další švédský útočník Andreas Engqvist z Djurgardenu IF.Budu zvědav,co je to za hráče.
Snad je začas budeme moci použít!!!
vypada to ze Subban si letos NHL jeste nezahraje ani vy mu nedavate moc sanci tak by me zajimalo proc....ma obrovske kvality a potencial,skvela fyzicka,strela i brusleni....
Moen je dobry podpis a asi potrebny v trochu baletnom time minulu sezonu. moc bodov ale neda. a komisar bude chybat, ten sa este v drese toronta prebudi a budu to habs lutovat ze ho nepodpisali. bolo zaujimave sledovat ako komisarek bol najprv superoblubeny a buduca superhviezda ktoru zvolili dokonca do historickeho vyberu canadiens a zrazu minulu sezonu velmi neoblubeny a nechceny. trochu unahlene.
montreal píše:
habs píše: Koivu sice nikdy mužstvo do finále nedotáhl, ale s tvým hodnocením jeho kapitánské role nemůžu souhlasit. Byl a je to obrovský bojovník, což dokázal i v životě vítězstvím nad zákeřnou nemocí. Na ledě i v kabině to podle ohlasů byl ten správný vůdce a docela mě zajímá, kdo jeho roli převezme letos, protože podobné charakterové typy mně tam chybí :-( . Když teď budu hodně teoretizovat, tak nemít Gomeze, mohli jsme si dovolit jak Koivu, tak Kovaljova a to si myslím by byla sestava jako hrom! Teď už tedy zbývá určitě podepsat Plekyho a ostatně i Latendresseho a D´Agostiniho, protože by byla škoda o ně přijít jen tak pro nic za nic. Nějaká výměna by možná ještě prospěla, když se mužstvo totálně překopává, tak ať jsou zajištěny kvalitně všechny posty. Momentálně mi přijde, že máme v klidu první lajnu a třetí se čtvrtou, obrana se také zdá být komplet. Takže opravdu zbývá jen ten druhý útok. Snad to Gainey brzy rozlouskne k naší spokojenosti - já osobně bych proti výměně mladšího Kosticyna a O´Byrneho vůbec nebyl...
:) Míro s Koivem se neshodnem.Mám na něj jiný názor!!Pro mě je již dlouho okoukaný a především coby kapitán - neúspěšný hráč!!!!Času na úspěch měl tady dost!!!Kdyby tu působil,zase ničeho bychom nedosáhli!!!!
Pokud jde o sumu za Gomeze.ANO je předražený!!
Je pravda,že za jeho plat bychom mohli mít jak Koiva,tak Kovaljova.Ztráta Alexe mě hodně mrzí!!! :verysad:
:thumbsup: Ale jedno ti řeknu.Bez Gomeze, by nebyl Gionta.A tahle dvojice spolu s Eliášem několikrát vyhrála SC!!!!! :yes:
Jsou to jednoduše sehraní berani znající se z dětství,kteří jdou za úspěchem a taky ho dosáhnou!!!!!Já jen doufám,že se jim to povede i u nás!!!! :smile03:
:-( Jako-li je mi Kovaljova líto,tak chápu Gaineyho :yes: .Chce mít okolo sebe lidi,kterým je jedno jestli se ostatním jejich styl hry líbí ,nebo NE!!Hlavně že to přinese kýžené ovoce -úspěch!!!! :good:

:eek2: Ke kapitánovi
1)nejpravděpodobnější varianta = Gomez.Dělal A a tipově se na tu funkci hodí!!!Osobně bych býval raději bral kanaďana,jenže plány mi zhatila Tampa - Lecavalier :roll: = zatím nepřijde :evil:
2)varianta Markov - kanadští fanoušci by ho rádi viděli kapitánem,ale komentátoři se shodují,že nemá příznivé povahové vlastnosti na tuto funkci,,Je příliš hodný,to se na kapitána a vůdce mužstva nehodí!!!"
3)varianta = rotace,,ala Minnesotta" No nevím,to se mě vůbec nelíbí,zřejmě by to musel Martin vyzkoušet.Osobně pro tuto variantu vůbec nejsem!!!!!!!

Také já bych nerad přišel o Tomáše Plekance,Latendresse a D´Agostini!!! S tim souhlasim

Moje nová sestava/zcela změněná/ a bez nepodepsaných hráčů/Plekance(L),D´Agostini(R),Stewarta(L),Latendresse(L)/,u kterých se neví jestli nakonec zůstanou,nebo jak to s nimi vůbec bude?
Ze hry zřejmě definitivně vypadávají obránci Bouillon,Dandenault a určitě Brisebois.Ti u nás podle mne skončí a půjdou jinam!!Z toho k prvním dvou jmenovaným říkám - je to docela škoda!!Ti mi nikdy nevadili a oba si odehráli svůj standart. :yes:
Tanquye už se vrátí těžko,na něho v platovém stropu místo pro jeho plat určitě nezůstane!!Celkem velká škoda :yes:
Jeví se akutně alespoň podepsat leváka D´Agostiniho a centra do druhé řady Tomáše Plekance!!!!Pokud se ještě neudělá nějaká výměna!!!
Pak by ze sestavy vypadl Darche a pravděpodobně také Chipchura/o tom jsem ovšem přesvědčen,že centra druhé řady hrát může!!!!!.Loni si ho na farmě pochvalovali a údajně se zlepšil!!Také on je vůdčí tip!!!!
Darche je hodně snaživý hráč a v Tampě cestoval celou sestavou a hrál i v prvním útoku!!!Zaskočit by mohl.
Moen podle fanoušků by měl hrát ve třetí řadě.Ale já se ptám proč?Fyzicky zdatný a důrazný Moen značně může přitvrdit druhou řadu!!!!Určitě ho Gainey nebral jenom proto,aby se pral!Zatím to vychází takto :

1)řada Gionta(R)-Gomez(R) -Cammaleri (L)
2)řada Moen(L)-Chipchura(L)-A.Kosticyn(L)
3)řada S.Kosticyn(L)- Lapierre(R)-Darche(L)
4)řada Laraquye (R)- Metropolit(R)-Pacioretty(L)

1)obrana Gorges(L) - Markov(L)
2))obrana Gill(L) - Hamrlík(L)
3)obrana Mara(L)- Špaček(L)

4)záložní obrana Weber (R)-O´Byrne(R)/Weber by měl být do zápasů nominován,aby s někým chodil na přesilovku/

Golmani Price (L),Halák((L)

pozn.
L -Left - držení hole doleva/pravák/
R -Right - držení hole doprava /levák/

Tak,co vy nato?
Co se kapitána týče, můj názor je ten, že to bude někdo z obrany, tam je zkušenosti mraky... Tipuju Maru nebo Hamrlíka.
Teď k tvé prozatimní sestavě - když budu také vycházet ze zatím podepsaných hráčů, tak první řada je asi jasná. V druhé bych rozhodně neviděl Moena, to není určitě hráč do druhé lajny, a ani Chipchura mi tam nesedí - to raději Lapierra.
Takže (bez rozlišení křídel):
Gionta - Gomez - Cammalleri
Pacioretty - Lapierre - A.Kosticyn
Moen - Chipchura - S.Kosticyn
Darche - Metropolit - Laraque

Markov - Gorges
Hamrlík - Mara
Špaček - Gill (Weber)

Halák
Price

Ale každopádně si myslím, že Darche, Chipchura nebo Pacioretty se v sestavě neobjeví, protože minimálně dva ze zbývajících tří nepodepsaných určitě podepíší a budou v základu.
Jo a co to je za označení - držení hole doleva = pravák???
:) Nevim Míro jak to mám psát.Na webu HABS uvádí třeba Price left - český překlad nalevo http://canadiens.nhl.com/team/app?page= ... rvice=page ,ačko-li je jednoznačně pravák,viz obrázek.
Obrázek
Bere se to přece podle držení hole hráče :!: A Price jí drží jednoznačně v pravé ruce :yes: .Nechápu tedy proč ho uvádí obráceně :| .Vysvětluji si to tím,že hokejku drží pravou rukou ve směru doleva ke hře od středu pole.Jedině tak si to vysvětluju,že ho píší L = left= nalevo.Jinak dost dobře nechápu význam českého překladu z angličtiny.Podle mě by Price měl být psán right = vpravo/držení hole pravou rukou/ a niko-li left jak ho na webu HABS uvádí.
:D To už je tragedie,já nebo oni si pleteme pravou a levou ruku :lol2:

:) Jinak k sestavě,kterou uvádíš není špatná,ale na můj vkus je trochu bez odvahy!!!!Já bych Moena s Chipchurou klidně do druhé řady vecpal.
Jinak celkem souhlas i takhle by to šlo!!!Na rozdíl od tebe si myslím,že letos už Chipchuru do sestavy budou chtít zamontovat natrvalo.Je nejvyšší čas,už dlouho čekal a také vše tomu napovídá!!!O to stíženější pozici bude mít Tomáš Plekanec.Pokud se skutečně vrátí,bude muset přesvědčit,že mu místo v druhé řadě skutečně patří.Držim palce,aby se mu vedlo - jinak taky poputuje do světa!!!!Letos si nebude moc Tomáš dovolit slabou sezónu.V záloze číhá na jeho místo krom Lapierra,Chipchury také Maxwell a všude psali,že post druhého centra v budoucnu zřejmě obsadí nově draftovaní Leblanc a nebo vysoký fin Nattinen.To doufám,že zatím nehrozí.Na posledně jmenovaného Trimmins pěl jenom pochvalné ódy.Nattinen mu nějak padl do oka!!!!Tomáš se bude mít co ohánět!!!
S Darchem také víc počítám pro farmu stejně jako ty a pevně doufám,že Plekance,Latendresse,D´Agostini nakonec všechny podepíšeme a nenecháme si je postupně utéct

Nedá se nic dělat!!Nastávají nové časy!!!!!!! :yes:
Podle mně už nebudeme hrát tolik technický hokej s pokusem o kolmou kombinaci k bráně zakončený finální přihrávkou!!!Spíš budeme hlídat střední pásmo s důrazným napadáním a častými souboji v rozích.Odtud to budeme nahazovat před branku na střelu!!!
Jen se bojim,aby jsme to nehráli přílišným nahazováním obránců na zadní mantinel ze středního pásma s pokusem o puk dojet,vybojovat ho a zakončit.Tohle je úmorný styl a mě se moc nelíbí.Nato se obvykle nedá vůbec koukat.
Na přesilovku máme pouze jednoho obránce leváka Webera,a ostatní obránci jsou praváci. O´Byrne se dá použít na tuto herní variantu dost těžko. V záloze je ještě levák Subban.Ovšem to je úplně nevyzkoušený hráč!!!
Pochybuji že by přesilovku Martin chtěl hrát pouze s praváky, bez možnosti vyměnit si místa s hokejkou ke středu hřiště na střelu.To se obvykle takhle nehraje a pro nás by to byl handicap!!!!
No jsem nato všechno zvědavý!!Doufám,že nedopadnem jako loni Tampa!!!!Mnoho humbuku a nakonec vůbec nic!!!!! :?
Montreale na ten jak ty říkáš umorný styl ani moc nemáte hráče s postavou na to
Martin #27 píše:Montreale na ten jak ty říkáš umorný styl ani moc nemáte hráče s postavou na to
:) Vycházíš Martine z první řady,kde jsou hráči obecně menšího vzrůstu.Gionta je vyloženě střízlík a Gomez svou postavou a svým herním stylem nemůže také přejít na silový hokej.Ani Cammaleri není hráč co by se vyžíval v hitech.Ale ostatní posily výšku a váhu rozhodně mají včetně nově příchozích obránců Gilla a Mary.Jejich kilogramy budou určitě na soupeře platit!!!!Moen je také robustní,Lapierre je dost tvrdý při napadání,silou jde do toho i Latendresse o Laraquye ani nemluvě.Tito hráči silový hokej uplatnit určitě mohou!!!!
Samozřejmě NE všichni!!! Od Plekance,D´Agostini nebo Kosticynů se to čekat nedá,ale Gainey novými posilami naznačil,že se bude hrát jinak než dosud!!!!!! :yes:

Jinak koho zajímá jaká čísla nové posily budou na svých dresech nosit,tak dnes vyšla tato zpráva :

http://canadiens.nhl.com/team/app/?serv ... eid=442558

Gomez by mě hrát v dresu č.91,protože si nemohl vzít svá oblíbené číslo. Číslo.23 totiž nosíval jeho nový šéf a GM,jinak vynikající náš bývalý kapitán Bob Gainey :D ,ani dres č.19 ,podobný co nosil v Rangers si obléknout nemůže - toto číslo zde nosil Larry Robinson a oba dresy visí s úctou pod stropem haly.Gomez tu devatenáctku jednoduše obrátil na č.91 :)

Hal Gill si také logicky nemohl vzít dres č.2,který visí taktéž jako úcta pod střechou ,kdy ho nosil jiný slavný obránce Canadiens Doug Harvey a bude hrát s dresem č.75

Brian Gionta toužil po obsazeném dresu Tomáše Plekance č.14, ale bude nakonec hrát s Higginsovým dresem č.21.Zřejmě není až tak pověrčivý :D

Paul Mara měl v Rangers č.27, ale v Canadiens bude nosit dres č.22

Jarda Špaček zdědí po Kostopoulosovi svůj oblíbený dres č.6.S tímto číslem hrál i v Buffalu

Travis Moen rád oblékne dres č.32 ,protože se stejným číslem vyhrál v Anahaimu SC
jo samozřejmě jsem tím nemyslel že máte same "prcky" ale třeba ta první lajna si to fakt nahazovat podle mě nebude :D od te se dají čekat pěkné kombinační akce...jinak s ostatníma co si napsal souhlasím....jsem zvědavy na krále Laraqua snad se mu vyhnou zranění a ukáže že to je nejlepší šerif v NHL a dá i nějaky gol
montreal píše::) Nevim Míro jak to mám psát.Na webu HABS uvádí třeba Price left - český překlad nalevo http://canadiens.nhl.com/team/app?page= ... rvice=page ,ačko-li je jednoznačně pravák,viz obrázek.
Obrázek
Bere se to přece podle držení hole hráče :!: A Price jí drží jednoznačně v pravé ruce :yes: .Nechápu tedy proč ho uvádí obráceně :| .Vysvětluji si to tím,že hokejku drží pravou rukou ve směru doleva ke hře od středu pole.Jedině tak si to vysvětluju,že ho píší L = left= nalevo.Jinak dost dobře nechápu význam českého překladu z angličtiny.Podle mě by Price měl být psán right = vpravo/držení hole pravou rukou/ a niko-li left jak ho na webu HABS uvádí.
:D To už je tragedie,já nebo oni si pleteme pravou a levou ruku :lol2:
No, vidím, že tě budu muset trochu zasvětit do základů hokeje... :D . Ano, zda je hráč levák nebo pravák, se bere podle držení hokejky. Ale Priceho sis nevybral zrovna jako dobrý příklad, protože gólman přece drží hůl vždycky jen v jedné ruce na rozdíl od hráčů v poli - jak bys to chtěl posuzovat u nich? Takže je to podle toho, kam směřuje čepel hokejky, proto je třeba Price levák (u gólmanů se to bere i podle držení lapačky). Takže většina našich obránců nejsou praváci, ale leváci a právě praváci jsou obecně dost vyhledávaným zbožím, protože je jich méně. A třeba takoví útočníci hrající napravo mají údajně výhodu při nájezdech, když dobře ovládají bekhendový blafák, pokud tedy jedou proti gólmanovi, chytajícímu v normálním gardu (levák). Tolik tedy na vysvětlenou... :)
montreal píše:
Martin #27 píše:Montreale na ten jak ty říkáš umorný styl ani moc nemáte hráče s postavou na to
:) Vycházíš Martine z první řady,kde jsou hráči obecně menšího vzrůstu.Gionta je vyloženě střízlík a Gomez svou postavou a svým herním stylem nemůže také přejít na silový hokej.Ani Cammaleri není hráč co by se vyžíval v hitech.Ale ostatní posily výšku a váhu rozhodně mají včetně nově příchozích obránců Gilla a Mary.Jejich kilogramy budou určitě na soupeře platit!!!!Moen je také robustní,Lapierre je dost tvrdý při napadání,silou jde do toho i Latendresse o Laraquye ani nemluvě.Tito hráči silový hokej uplatnit určitě mohou!!!!
Samozřejmě NE všichni!!! Od Plekance,D´Agostini nebo Kosticynů se to čekat nedá,ale Gainey novými posilami naznačil,že se bude hrát jinak než dosud!!!!!! :yes:
Ano, máme hodně malé elitní útočníky, což není to nejlepší zjištění. Ale máme momentálně také dost silově založených hráčů, takže by si to mohlo sednout... A na rozdíl od tebe D´Agostiniho nebo staršího Kosticyna klidně k hráčům, kteří se nebojí hry u mantinelu, přiřadím.
habs píše: No, vidím, že tě budu muset trochu zasvětit do základů hokeje... :D . Ano, zda je hráč levák nebo pravák, se bere podle držení hokejky. Ale Priceho sis nevybral zrovna jako dobrý příklad, protože gólman přece drží hůl vždycky jen v jedné ruce na rozdíl od hráčů v poli - jak bys to chtěl posuzovat u nich? Takže je to podle toho, kam směřuje čepel hokejky, proto je třeba Price levák (u gólmanů se to bere i podle držení lapačky). Takže většina našich obránců nejsou praváci, ale leváci a právě praváci jsou obecně dost vyhledávaným zbožím, protože je jich méně. A třeba takoví útočníci hrající napravo mají údajně výhodu při nájezdech, když dobře ovládají bekhendový blafák, pokud tedy jedou proti gólmanovi, chytajícímu v normálním gardu (levák). Tolik tedy na vysvětlenou... :)
:) Díky za upřesnění Míro.Upřimně řečeno v životě rozdělujeme lidi na praváky a leváky podle přirozeně mobilnější končetiny(ruky nebo nohy),kterou upřednostňujeme při většině činností,před druhou polovinou těla.Přijde mi to přirozené!!!!Tvůj výklad je určitě správný,ovšem na mě působí dojmem nelogiky a nepřirozenosti. :-O Někdy se ptám jestli hokej skutečně vznikl v Kanadě a NE třeba v Bulharsku. :cry:
:shock: Tam také na ANO, pohybují do strany hlavou - zprava,doleva a na NE kývají hlavou nahoru a dolů :eek2:
Poněkud je to obráceně než u nás a člověku chvíli trvá než si na to zvykne!Takže,když se v Bulharsku zeptáš na cestu a bulhar kývne nahoru a dolů,tak po 100 km přijdeš nato,že jsi měl jet úplně jinam!!! :lol2:
Rozumim tvému výkladu,ale obávám se ,že ani v budoucnu se nevyvaruji v tomto ohledu chyb.

Samozřejmě už jistě všichni víte,že nás opustil Tom Kostopoulos a jeho novým týmem na tři roky bude Carolina http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=284713
Celkem mě odchod tohoto hráč tolik nemrzí,protože Moen nebo Laraquye ho bezezbytku nahradí..Rozhodně to nebyl nějaký tahoun mužstva, ačko-li hrál celkem svůj standart.Jeho hra do těla byla slušná s pokusem se za nás občas poprat.To už bylo výsledkově trochu horší.

Další zpráva je již ze včerejška a také ji asi znáte
:-( Ruský Omsk pokračuje v hledání středního útočníka k Jaromíru Jágrovi. Dlouho to vypadalo na Švéda Michaela Nylandera, který s Jágrem úspěšně hrával ve Washingtonu a NY Rangers. Teď je ale na řadě zcela jiná verze. Podle posledních informací jedná Omsk s Robertem Langem. Zkušený rodák z Teplic hrál minulou sezónu za Montreal Canadiens a nyní je nechráněným volným hráčem.NHL.cz

:-( K tomu řeknu asi tolik.Nevim jak Robert po zranění natom skutečně zdravotně a výkonnostně je.Píší,že je v pořádku,ale přece jen mám po tak vážném zranění achilovky svoje pochyby.Jako-li jsem ho zde po příchodu z Chicaga nevítal,tak později mne docela svou osobností nadchnul.Loni tu odvedl skutečně výkon,který jsem od něho vůbec nečekal a mít ho v plné síle,uvítal bych ho ve druhém útoku současných Canadiens.Teď už bych se připomínek na jeho pomalý pohyb určitě zdržel. :yes:
Proto mě docela mrzí,že pravděpodobně odejde i když jsem si vědom,že již v našem rozpočtu pro jeho služby místo není.To platí i o Schneiderovi,Tanquyeovi,Bouillonu a Dandenaultovi.Na ně peníze už nebudou!!!!!I tak se sluší Robertovi poděkovat!!!!!!!!!! :taptap: :taptap: :taptap:
:) A máme tu dva nové podpisy staronových hráčů.Nejprve na jeden rok podepsalo důrazné křídlo Canadiens Guillaume Latendresse.Loni pro zranění ramene měl slabší sezónu 56 zápasů 14 gólů ,12 asistencí = 26 bodů.Jeho podpis jsme celkem očekávali a já věřím,že se prosadí do druhého útoku k Plekancovi a Kosticynovi.
http://canadiens.nhl.com/team/app/?serv ... eid=442681

Druhý podpis je dvoucestný pro obránce tmavé pleti Shawna Belle.Zde se jedná o obránce farmy.Loni hrál stabilně za farmu Hamilton Bulldogs a jeho statistiky nebyly nijak úchvatné.V 60 zápasech 3 góly,10 asistencí =13 bodů a -19 bodů ve statistice +/- .Onehdy jsem o něm četl,že mu stále k dokonalosti chybí pořádná svalová hmota.Potřebuje udajně fyzicky zesílit a to údajně už váží 220 liber=asi 110 kg. :eek2: Tak nevím.Buď má těžké kosti,a nebo nějaké kilo tuku navíc.V každém případě mám dojem,že tento hráč nikdy za Canadiens hrát nebude.
http://canadiens.nhl.com/team/app/?serv ... eid=442700
tak přátelé řeknu vám tedka jsem se dodíval na film Maurice Richard The Rocket a jsem naprosto unešen ... uplně úžasný film a spolu s Hokejovým zázrakem nejlepší hokejový film co jsem viděl....fans Habs asi tento snímek viděli co?? já jsem na něj narazil náhodou až včera a dneska jsem si ho pustil .. prostě paráda!!!
montreal píše:
habs píše: No, vidím, že tě budu muset trochu zasvětit do základů hokeje... :D . Ano, zda je hráč levák nebo pravák, se bere podle držení hokejky. Ale Priceho sis nevybral zrovna jako dobrý příklad, protože gólman přece drží hůl vždycky jen v jedné ruce na rozdíl od hráčů v poli - jak bys to chtěl posuzovat u nich? Takže je to podle toho, kam směřuje čepel hokejky, proto je třeba Price levák (u gólmanů se to bere i podle držení lapačky). Takže většina našich obránců nejsou praváci, ale leváci a právě praváci jsou obecně dost vyhledávaným zbožím, protože je jich méně. A třeba takoví útočníci hrající napravo mají údajně výhodu při nájezdech, když dobře ovládají bekhendový blafák, pokud tedy jedou proti gólmanovi, chytajícímu v normálním gardu (levák). Tolik tedy na vysvětlenou... :)
:) Díky za upřesnění Míro.Upřimně řečeno v životě rozdělujeme lidi na praváky a leváky podle přirozeně mobilnější končetiny(ruky nebo nohy),kterou upřednostňujeme při většině činností,před druhou polovinou těla.Přijde mi to přirozené!!!!Tvůj výklad je určitě správný,ovšem na mě působí dojmem nelogiky a nepřirozenosti. :-O Někdy se ptám jestli hokej skutečně vznikl v Kanadě a NE třeba v Bulharsku. :cry:
:shock: Tam také na ANO, pohybují do strany hlavou - zprava,doleva a na NE kývají hlavou nahoru a dolů :eek2:
Poněkud je to obráceně než u nás a člověku chvíli trvá než si na to zvykne!Takže,když se v Bulharsku zeptáš na cestu a bulhar kývne nahoru a dolů,tak po 100 km přijdeš nato,že jsi měl jet úplně jinam!!! :lol2:
Rozumim tvému výkladu,ale obávám se ,že ani v budoucnu se nevyvaruji v tomto ohledu chyb.
Já si naopak myslím, že tohle rozlišování je naprosto logické a přirozené - když komentátor řekne o hráči "he shoots left", tak je to téměř doslovné, protože ten hráč má levou ruku níže a hlavně jí vykonává ten hlavní úder, pravá je nahoře a hokejku vede. Nikdy jsem si to ani nijak jinak nevysvětloval, nepřišlo mi to divné. Jinak s Bulhary mám své zkušenosti a je to jen o zvyku.
Podpis Latendresseho za tak malý peníz mě překvapil a zároveň potěšil, protože nám teď zbývá téměř 6 mil. do platového stropu, po započtení Paciorettyho nebo obránce Webera je to asi 5,1 mil. a to je na dva hráče hodně solidní!
:-( Tak několik dní se nic neděje!!Proto trochu malá REKAPITULACE!!!

Čeká se pouze na potvrzení nového majitele klubu vedením NHL,který by se měl uskutečnit na konci prázdnin!!Zbylých 80% akcií klubu od současného amerického majitele pana George N. Gilletta Jr.kupuje kanadský pivovar Molson, reprezentovaný bratry Geoffem, Andrewem a Justinem Molsonovými.

Odchazí z postu trenéra po trenéru Carbonneau samozvaný neúspěšný zachránce Bob Gainey :arrow: a jmenován je nový trenér Jacques Martin :frajer2: .Sám Gainey loňský neúspěch co by GM ve funkci kupodivu přežil!!!!!A hned začal v létě jednat!!!!!

:? Odcházejí asistenti trenéra Doug Jarvis, Don Lever trenér brankářů Melason a přichází k ostavájícímu asistentu trenéra Kirku Mullerovi nový asistent trenéra - Perry Pearn ,trenér brankářů byl jmenován Pierre Groulx :thumbsup:
K změně dochází i na farmě Hamilton Bulldogs.Rona Wilsona střídá nový trenér Guy Boucher :) pozn.Již dříve byl z farmy povolán do Canadiens Don Lever,aby po sezóně byl propuštěn!!!Chybí tedy podepsat asistenta trenéra pro farmu!!!!

Sestava

Brankáři
Carey Price -Jaroslav Halák

Obrana
levý obránci ---- pravý obránci

Andrej Markov ---Josh Gorges
Paul Mara------- Roman Hamrlík
Hal Gill ---------- Jaroslav Špaček
Alex Henry ------ Ryan O'Byrne
Mathieu Carle ----Yannick Weber
P.K. Subban

útok
Levá křídla-------------centři ------------ Pravá křídla

Michael Cammalleri - Scott Gomez ----- Brian Gionta
Travis Moen - ------Maxim Lapierre --- Andrej Kostitcyn
Sergej Kostitscyn ----Kyle Chipchura --- Guillaume Latendresse
Mathieu Darche ----Glen Metropolit ----Georges Laraque
........................... Mike Glumac
............................Ben Maxwell

RFA Gregory Stewart/kval nabídka :?: -Tomaš Plekanec/arbitráž/ :?: -Matt D'Agostini/kval. nabídka/ :?:
Máme letos nasmlouváno už za 52.439 mil.Jestli dobře počítám ze schváleného platového stropu na letošní rok 56,8 milionu zbývá zhruba 4,371 milionu.
:hmm: To tedy na tři RFA hráče není moc,mám obavy že se budeme muset s někým rozloučit!!Bob tedy dokázal,ty prachy roztočit :shock:
http://www.nhlnumbers.com/overview.php? ... eason=0910

pozn.je to sestava jak mě by se líbila po posledních debatách s vámi,včetně náhradníků.Hráči RFA stojí jaksi mimo,protože se ještě nedohodli a neví se jestli podepíší nebo jak to s nimi bude.Jinak samozřejmě Tomáš Plekanec,ale i D´Agostini do ni patří!!

Odešli :Kovaljov/Ottawa/ - Koivu/Anahaim/- Komisarek/Toronto/- Kostopoulos/Carolina/Chris Higgins,Pavel Valentěnko,Doug Janik a Ryan McDonagh./Rangers/

Zbylí UFA jsou Chad Anderson, Francis Bouillon, Patrice Brisebois, Mathieu Dandenault, Marc Denis, Ryan Flinn, T.J. Kemp, Robert Lang/nedohodl se v Omsku/, Yanick Lehoux/již ve švédském Södertälje. /, Mathieu Schneider, Alex Tanguay, Mathieu Aubin, Loic Lacasse, Olivier Latendresse.

Přišli Scott Gomez,Brian Gionta,Michael Cammaleri,Travis Moen,Jaroslav Špaček,Hal Gill,Mathieu Darche, Mikael Johansson, Andreas Engqvist, již dříve přišlo levé křídlo David Masse,Tom Pyatt,Michael Busto,Curtis Sanford
Znovu podepsáni byli útočníci Kyle Chipchura ,Guillaume Latendresse,Mike Glumac a obránce Shawn Belle

Byli Draftováni :18. Louis Leblanc,65. Joonas Nattinen, 79. Mac Bennett,109. Alexander Avtsyn,139. Gabriel Dumont,169. Dustin Walsh 199. Michael Cichy 211. Petteri Simila

Proběhl Nováčkovský camp 40 mladých hráčů,kde jsem zaslechl velmi pochvalná slova od Trevora Trimminse na čtyři hráče!!!!Obránce P.K.Subbana,Yannick Webera,hodně chválili nově draftovaného mladého obránce Maca Bennetta a mladého centra Dustina Walshe,který jinak hraje za Kingston z OJHL.Ti se jim zřejmě mimořádně líbili!!!!! :yes:

:D Pár otázek!!!!!
Podepíšou všechni hráči RFA,nebo bude nutný ještě trade?
Dojde ještě vůbec k nějakému trade a nebo se Bob už k ničemu neodhodlá?
Líbí se vám naše sestava nebo by jste ji ještě chtěli posílit?A kým?
Kde nás bude tlačit bota?Jsme silnější než loni?
Jakým stylem to budeme příští rok hrát?Povede to k úspěchu?
Dostanou šanci hrát mladí hráči z farem?
Máme vůbec naději s takovou sestavou v NHL proti soupeřům uspět?
Jaké vidíte naše šance?
obrana - dobře našlapaná
útok - Gomez(úplně zbytečnej kauf)
brankáři - nic moc :D
šance - asi jako poslední sezóna :)
Myslím, že odchod Saku Koiva nikterak týmu neublíží! Měl spoustu času s Habs něčeho jako kapitán dosáhnout! Nepovedlo se! Teď je na řadě někdo jiný! Koivu myslím strávil u Habs spoustu povedených let, ale upřímně řečeno, v poslední době v mým očích poněkud klesl. :-( Jsem zvědavý na jeho spolupráci se Sellanem u Kačerů! Možná jim to spolu bude klapat! :)
:D,, Co mohu očekávat od fandů Fleyrs!!To by bylo,aby to nebylo lepší!!!!"
Jedna oprava.V kolonce odešli jsem zapoměl na Chrise Higginse,Pavla Valentěnka,Douga Janika a Ryana McDonagha.
[quote="montreal"
Máme letos nasmlouváno už za 52.439 mil.Jestli dobře počítám ze schváleného platového stropu na letošní rok 56,8 milionu zbývá zhruba 4,371 milionu.
:hmm: To tedy na tři RFA hráče není moc,mám obavy že se budeme muset s někým rozloučit!!Bob tedy dokázal,ty prachy roztočit :shock:
http://www.nhlnumbers.com/overview.php? ... eason=0910[/quote]

No zrovna na té stránce máš čísla trochu jiný, když nepočítám Paciorettyho, který podle mě v kádru bude, tak je volných téměř 6 mil., s Paciorettym něco kolem pěti miliónů, což mi na dva hráče, které potřebujeme podepsat, přijde solidní suma. Podle mě bude stačit suma 4 mil. :) Jinak naše sestava není špatná, i když mám určité výhrady - hlavně mi vadí odchod Kovaljova a příchod Gomeze! S novým trenérem přijde určitě i nový styl hry, možná více defenzivnější, takže pro mě osobně možná trochu zklamání... Naše šance se tím ale paradoxně zvýší, takže doufám ve finále konference... :) !
:) Příchod Gomeze vázal Gainey na příchod Gionty.Podle mě to bude dobré.I když za jeho plat by jsme mohli mít lepšího útočníka nebo dokonce dva.Pokud jim to spolu půjde, nemůžeme nic namítat,ale v opačném případě vyměnit Gomeze nebude legrace.Navíc jeho vysoký plat bude zatěžovat platový strop pět let.To by byl průšvih.To mě taky štve!!!!
:) Jinak sestava nevypadá špatně.V obraně se zdá,že máme přetlak kvalitních obránců,ale musím konstatovat,že krom Markova tam není další vyloženě ofenzivní obránce.Loni to řešil Bob příchodem Schneidera,letos spoléhá,že produktivitu v přesilovkách obstarají útočníci.To jsem na to docela zvědavý.
Taky si myslim,že budeme hrát defenzivněji,ale nepředpokládám,že zalezeme před vlastní branku.Pokud se dobře pamatuji New Jersey v dobách své slávy také jen nebránili.Mám jen obavu,že pohledných kombinací ubyde a po získání puku to budeme často nahazovat na zadní mantinel na dojetí, se snahou to před bránu někomu přihrát!!! :? Hokej tedy nic moc,ale zřejmě výsledkově účinný!!! :good:
Obránci zřejmě budou častěji střílet na branku na dorážku útočníka.V tom bych řekl ,že nyní máme víc nebojácných hráčů před branku,včetně Gionty,který i při své postavě se nebojí jít do mlejnice .
:-( Jo a končí doba,kdy trenéři Canadiens celkem pravidelně začleňovali do sestavy mladé nadějné hokejisty.Mám dojem,že Martin vzhlíží víc ke zkušenosti a probojovat se do prvního týmu bude pro mladíky obtížnější!!!Letos počítám občas s Weberem,Subbanem a z útočníků Maxwellem.Ostatním mladíkům moc šancí do prvního mužstva nedávám!!
:lol2: A věčné téma naši brankáři.Jsou o rok starší,tak doufám,že letos konečně Price ukáže co v něm je!!!
Halák doufám nezatrpkne a perfektně mu bude sekundovat!!!!Doufám,že je Martin pořádně prostřídá!!
Jen taková zajímavost.Víte že jsme loni draftovali velikánského brankáře Jasona Missiaena a letos jako úplně posledního hráče draftu dalšího obrovitého golmana fina Petteri Similu.V Canadiens zřejmě vzhlížejí v budoucnu k ucpání branky ohromným brankářem.První jmenovaný měří totiž 6' 8"stop a druhý jmenovaný 6' 6" stop.Spolu s výstrojí rozměrné velikosti,,Goliáši"!!!!! :D

:) Paciorettyho jsem ve své sestavě nějak pozapoměl,ten by tam snad měl být!!!
5197 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2019 ST LOUIS BLUES