Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

cepi píše:Jeffa je velka skoda...hm, ze by krizny väz :sad2: no, tak to ja s mojim kolenom budem fit o nieco skôr, ppst leci, angazuj ma namiesto Jeffa :lol2: :angel: samozrejme, skore uzdravenicko
:lol2:

Jinak se s námi loučí švedský útočník Andreas Karlsson, který příští sezonu bude nastupovat za Frölundu. Mě osobně chybět nebude.

Obrázek
Dívám se na aktuální spekulace ohledně Tampy. Moje angličtzina je bohužel slabá, takže čerpám jen z mála, které dokážu přeložit.

1. Melrose za Tortorellu :?:

Bývalý obránce, který je momentálně komentátorem na ESPN (aspoň to se píše na wikipedii) by mohl převzít Tampu, místo Tortorelly. S koučovaním už má zkušenosti. Koučoval LA Kings a taky v AHL.
Obrázek
Tortorella má "prý" špatné vztahy s vedením Lightning. Feaster krtizoval Tortrellu za to, že nechal na lavičce sedět Andreho Roye a Shane O´Briena.
"Chci zůstat a podílet se na obnově mužstva. Jsem připravený do toho jít s Feastrem a jsem připravený do toho jít s novým vlastníkem" řekl Tortorella pro St.Petersburgh Times. Jen jestli do bude chtít jít s bouřlivákem Tortorellou taky nový vlastník.
Pokud to tam skřípe, je to špatné. Uvidíme jak to dopadne.

2. Evgeny Artyukhin:?:

Nedávno jsem psal že by se mohl vrátit zpět k Bleskům. A objevili se spekulace, že zde opravdu míří. Nejsem si tím jistý, jelikož v nedávném rozhovoru se Feaster vyjádřil, že s Ruskými hookejsty je velký problém a Artyukhina dal za příklad. Měl by ale prý hrát v lajně s Grattonem a Tarnaskym. Byla by to brutální lajna, která by každého srazila bez problémů, stačí se podívat na jejich váhu 8)

Obrázek

3. Rozsíval do Tampy :?:

Stejně jako na MS by měl prý hrát v lajně s Kubou. Byl by to skvělý obránce, ale pochybuji že jej získáme.

Obrázek

4. Tim Taylor jako kouč Norfolku Admirals :?:

Nedávno ukončil kariéru kvli otřesu mozku. Do letosšní sezony nezasáhl. Proč by ne?

Obrázek

5. Roy nebo Tortorella :?:

Vztahy Andreho Roye a Johna Tortorelly jsou na bodu mrazu. Jeden z nich bude muset odejít. Roy je sice pro nás méně důležitý, ovšem Torts je opravdu velmi přísný kouč. Uvidíme jak to s nim bude u nás dále.
leci píše: Měl by ale prý hrát v lajně s Grattonem a Tarnaskym. Byla by to brutální lajna, která by každého srazila bez problémů, stačí se podívat na jejich váhu
Jo, v poslední době jsem taky četl podobný informace, ale přece jen... formace těžkých vah by to sice byla, jenže s rychlostí a technikou hráčů v lajně by to už asi bylo horší :| Navíc, není moc dobré, když dáte do jedné řady hokejisty, kteří mají téměř stejný vlastnosti.... :!:
ad1) Torts=Tampa, ikdyž sem s ním někdy nesouhlasil a divil se, tak přesto myslím, že je to kvalitní trenér a ví, co tým potřebuje, nechodí kolem horké kaše. Určitě by mě mrzelo, kdyby odešel
ad2) Artyukhin? nevím, jako prioritní posila určitě ne, my potřebujem hráče minimálně o třídu lepší, ale pokud by odešel Roy tak snad....
ad3) Rozsíval by byl výborný, to určitě, ale znova - né na prvním místě, potřebujem útočníky
ad4) Lets Go Tim, přeju mu to!
ad5) Jasně Torts, leda že by se jednalo o Dereka Roye od Sabres, tak snad by nad tím šlo uvažovat, ale takhle ne :)
martin-)artyukhin na tom technnicky není vůbec špatně, kvalitně hraje i gratton, tarnasky je hráč který tu tvrdost hodně využívíá
mountain-)myslím, že se můžeme těšit na nějaké kvalitní křídla, jedno do první lajny a další do druhé k Jokinenovi
Teď po MS, jak sem sledoval hráče, kteří sou potenciálně na výměnu, tak se mi celkem líbil Afinogenov, Sabres by ho určitě pustili, ale má tuším ještě smlouvu a Sabres stejně jak my hledají asi posilu do útoku :-/ Takže nevím, co bysme mohli nabídnout, ale Afinogenov by se mi líbil, top6 forward by to byl, určitě má na takových 60-70 bodů za sezonu....no sem zvědav co Feaster vymyslí, my asi moc vyměňovat nemůžem, co můžem nabídnout to potřebujem, takže leda podepsat volné hráče bez omezení a těch moc nebude.
leci píše:martin-)artyukhin na tom technnicky není vůbec špatně, kvalitně hraje i gratton, tarnasky je hráč který tu tvrdost hodně využívíá
mountain-)myslím, že se můžeme těšit na nějaké kvalitní křídla, jedno do první lajny a další do druhé k Jokinenovi
Já ti věřím, ale jak říkám, asi by bylo lepší rozptýlit tyhle tři hráče aspoň do dvou formací, to by pak podle mě bylo lepší :wink:
jj i tak by se to samozřejmě dalo, no necháme to na Tortorellovi ať to nějak vymyslí :wink:

Afinogenov je kvalitní útočník, ale mám takový pocit že Ruského hráče Feaster přiliš nechce
"25.5.2008 21:25 - Urostlý mladý ruský útočník Jevgenij Artjuchin podepsal smlouvu s Tampa Bay Lightning. Na Floridě již působil a v této sezóně oblékal dres celků CSKA Moskva a Avangardu Omsk."
spekulace se potvrdili. Jsem za jeho podepsaní rád. Bude to skvělý hráč do třetího, čtvrtého útoku. No a v létě by to chtělo ještě pořídit hráče do první, druhé lajny...
leci píše:jj i tak by se to samozřejmě dalo, no necháme to na Tortorellovi ať to nějak vymyslí :wink:

Afinogenov je kvalitní útočník, ale mám takový pocit že Ruského hráče Feaster přiliš nechce
Tak to se má Arťuchin na co těšit :D Ale i tak, zdá se mi docela divné, že Feaster o něm prohlásí něco ve smyslu plivnutí do ksichtu a teď ho podepíše... :eek2: VYpadá to, jako by si nestál za svým tvrzení
"31.05.2008 Komentátor ESPN a bývalý trenér Los Angeles Kings, Barry Melrose, se vrací na střídačku klubu NHL. Podle deníku Toronto Star bude trénovat Tampu Bay Lightning a nahradí tak Johna Tortorellu. Melrose v roce 1993 dovedl Kings až do finále Stanley Cupu."
chjo, tohle mě moc nepotěšilo....to bude příští sezonu úplně jiná Tampa :-/
to už je potvrzené :?:
já si na to počkám dokud to nebude oficiální
No je to z nhlpro.cz .Navíc na ofic webu Tampy žádné aktuality nevedou, o podepsání Arťuchina tam taky není ani řádek :-/
Tampa Bay nabídla novou smlouvu obránci Alexandru Picardovi, kterého získala v únoru z Philadelphie výměnou za Václava Prospala. 22letý zadák se upsal Lightning na dvě sezóny za 1,6 mil. dolarů.

Obrázek

Dobrý podpis. Picard se mi moc líbil a jsem rád že jej budeme mít i v budoucnu :good:

Novým členem klubu se včera stal obránce Kevin Quick, draftovaný Blesky v roce 2006 ve třetím kole. Dostal dvoucestnou smlouvu.

Obrázek

Uvidíme co z něj bude. Měl by to být útočně laděný bek do přesilovek. V této sezoně si za nás asi ještě nezahraje. Nevadí. Do budoucna by z něj něco mohlo být a lepší bude to neuspěchat.
V této sezoně odehrál Quick 21 zápasů za University of Michigan (NCAA), kde nasbíral 6 bodů (2+4) a za Norfolk Admirals (AHL) 18 zápasu, kde si připsal 4 body (0+4).
Už je to oficiální.John Tortorella u nás končí . Dík Johne za vše :thumbsup:

http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&id=1 ... iew=clanek
jj je to tak, loučíme se s Johnem Tortorellou:cry: Přeju ti nějaké nové dobré angažmá (San Jose?)

„Bylo to těžké rozhodnutí vzhledem k tomu, co John znamenal a dokázal pro naši organizaci. Po příchodu do Tampy nejenže položil základy týmu, ale změnil také klubovou kulturu a vylepšil naše vyhlídky, což vedlo až k zisku Stanley Cupu v roce 2004. Na druhou stranu musíme při rozhodování hledět do budoucnosti. John měl před sebou poslední rok kontraktu, jehož prodloužení nebylo reálné. Nechat ho dokončit práci s vizitkou člověka, kterému se nevedlo, nebylo něco, co bych doporučil majitelům,“ vysvětlil GM Feaster.

Změna vlastnických vztahů ve floridském klubu může být jednou z příčin, proč jeden z nejlepších amerických koučů z Tampy odchází. Melrose je blízkým přítelem Orena Koulese, holywoodského producenta stojícího v čele skupiny budoucích majitelů Blesků.

Feaster se však navenek tváří, že nic není určeno a o novém muži na lavičku se se svým chlebodárcem bude bavit až v době draftu. To už by měl být prodej klubu definitivně posvěcen i ze strany NHL.

“Mluvil jsem o tom s Orenem a dvakrát jsem dostal odpověď, že žádná dohoda neexistuje. Mám poměrně jasné představy o tom, koho bych tu chtěl vidět koučovat, jaký typ trenéra by to měl být a jakého potřebujeme. Novou skupinu vlastníků bych s nimi rád seznámil,” vykrucuje se Jay Feaster.

Obrázek :bye2:
Hergot to je škoda, ten rok sem počítal že tu ještě (minimálně) bude....měl sem ho rád :cry: Letošní poslední místo není jeho chyba, to bylo díky ztraceným bodům v závěrech zápasů... anyway, thx John, za Cup a teď i za Stamkose když se to vezme z té dobré stránky. (snad aspoň zůstanen na lavičce USA)
Presne..ak uz nemate byt v PO, tak je vzdy najlepsie skoncit co najnizsie, ten draft sa 100x vrati. Ja som min. rok tiez nadaval, ked WSH vyhralo v case, ked uz bolo PO stratene. Kazde miesto na drafte je dobre a Tampa sa moze tesit, ze bude mat dalsiu star.
zmena trenera môze tim nakopnut, obzvlast ak bol Torty na lavicke pomaly tak dlho Ferguson :D inak, ta zmena trenera nemohla prist v idealnejsom case ako pocas letnej pauzy, ako priklad Caps môze tento nazor poslat niekam, ale ja osobne som aj nasu BOS zmenu kvitoval ked uz bolo po vsetkom a bol som presvedceny o tom, ze nas couch pocas leta dokonale spozna kolektiv, vnuti mu svoj system a vysledok bol na svete..priaznivci Tampy môzu v novej sezone ocakavat docela sympaticke napredovanie..
Wes Walz, byvaly hrac Minnesoty sa mozno stane asistentom trenera v TB :(
WildCelt píše:Wes Walz, byvaly hrac Minnesoty sa mozno stane asistentom trenera v TB :(
odkud to máš Wild :?:
nevím jestli to není jen nějaký výmysl, protože asistent trenéra je u nás Sullivan, který byl podepsán před sezonou a s ním se zřejmě počítá i nadále
jj dneska je to i na nhl.cz

Osm let patřil k základním stavebním kamenům Minnesoty. Nikdy nestřílel hromady branek, přesto o něm Jacques Lemaire kdysi prohlásil, že má pro něj hodnotu třicetigólového střelce. „Deset branek dá, dalším dvaceti za sezónu zabrání.“ V sestavě Wild měl nezastupitelné místo, v systému rotujícího céčka podtržené několikerým kapitánováním. Nyní je po všem. Hokejový důchodce Wes Walzsi hledá novou práci.

Období nejistoty netrvalo dlouho. Osmatřicetiletý vysloužilec, který se rozloučil s aktivní kariérou v prosinci, dostal nabídku od Blesků z Tampy Bay, zda by zde nechtěl působit jako asistent trenéra. Návrh ho zpočátku možná trochu zaskočil, rozhodně ho ale nevyloučil. V průběhu jednání, která trvají už tři týdny, se mu začíná líbit víc a víc. Všechno by se mohlo uzavřít s oficiálním potvrzením vlastnické změny u Lightning, které by měla Rada guvernérů formálně učinit tuto středu.

V okamžiku, kdy budou Oren Koules a Lan Berrie právoplatnými majiteli floridského klubu, se očekává jmenování Barryho Melrose jako jeho hlavního kouče. Jednoho z asistentů by mu měl dělat právě Walz. „Byl jsem dotázán, zda by mě tahle práce zajímala,“ přiznává někdejší hokejista Wild listu Star Tribune. „Moje odpověď zněla: ano.“

„Samozřejmě nemůžu podepsat oficiální kontrakt před 18. červnem,“ pokračuje Walz, „nicméně pokud to bude v pořádku finančně a termínově, tak mě to velmi zajímá. Termín v pořádku je, zní na tři roky. Pro mě a rodinu akorát na to začít život někde jinde.“

Obrázek

Podle blíže neurčeného zdroje jsou na post asistentů trenéra v hledáčku Lightning ještě kontroverzní Rick Tocchet, dosavadní asistent Waynea Gretzkyho ve Phoenixu, a Cap Reader, skaut San Jose a bývalý brankář. Pokud to vyjde, doplní všichni skupinu kolem dvaapadesátiletého Melrose, který dovedl v roce 1993 jako nováček mezi trenéry NHL Los Angeles až do finále Stanley Cupu. V posledních letech pracoval jako analytik pro televizní společnost ESPN.

Walz se se svým potenciálním nadřízeným zatím osobně nesetkal, má prý ale dobrý vztah s majitelem Lanem Berriem, bývalým hokejistou Philadelphie, Floridy, Pittsburghu a Los Angeles. Oba proti sobě hráli v juniorské WHL, následně se pak sešli v AHL u Hershey Bears. Walz je navíc akcionářem Barrieho realitní společnosti.

„Zatím jsem neměl práci, takže o tom nechci moc hovořit. Poslední roky mě ale v šatně jako staršího hráče bavila práce s mladými,“ vysvětluje Wes Walz. „Sledoval jsem, jak pracovali Mario Tremblay a Mike Ramsey (asistenti trenéra u Wild). Je určitě důležité mít kolem sebe na postu hlavního kouče ty správné lidi.“
Tak to navzdory jarním tvrzením vypadá, že se nám vrátí Vinny Prospal :good:
http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&view ... &id=117724
Feaster sice říkal, že Vinniho nebude chtít, protože si pravděpodobně řekne o hodně peněz, ale někdo z těch dvou asi změnil názor. Tak doufám, že Vinnyho za nějakou rozumnou částku podepíšem.
Už by to mohlo vypadat nadějně, první lajna stará jak loni, druhá když bude hrát tak dobře jako letos ke konci sezony bude to fajn, třetí se Stamkosem a s nějakou dobrou posilou.....no budu se těšit na přestupový kolotoč :)
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 PRAHA