Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Prekvapko sa konat dnes asi nebude :(
Kua, ale prehralis te znova a mali ste vyhrat, Bolts, wocaaap?! Najblizsie ale musite prehrat.
chorche píše:Kua, ale prehralis te znova a mali ste vyhrat, Bolts, wocaaap?! Najblizsie ale musite prehrat.
souhlasím, dneska ať klidně Caps vyhrajou, já jim postup do play-off přeju a navíc když prohrajeme, zas se trošku zvětší šance na 1 volbu v leotšním draftu.
No vidis, o to rozumnejsie PRE TAMPU by bolo prehrat.
ak dnes vyhrate,od buducej sezony ste moj 2. najoblubenejsi klub :D ...pozor,ale jedine v riadnom hracom case 8)
tak bohužel to canes nevyšlo, ale nevadí, Cpas postup přeju a navíc poslední zápas nám stačí prohrát a končíme tuto sezonu poslední, jelikož LA dneska vyhrálo :thumbsup:
Věřím že první volba na nás vyjde a od přiští sezony to bude úplně o něčem jiném než letos!
Vincent Lecavalier si ve čtvrtečním utkání proti Washingtonu poranil rameno. 27letý centr Tampy odstoupil ve třetí třetině po tvrdém střetu s útočníkem Mattem Cookem. Vedení Lightning čeká, co ukáže vyšetření magnetickou rezonancí. Nejproduktivnější hráč týmu si v 81 zápasech připsal 92 bodů (40+52). :(

Na poslední zápas jsem se chtěl s Atlantou kouknout, bez Vinnyho by to ale nebylo ono :(
Hej leci..nebol to pekny pohlad, Vinnie po hite od Cooka (ktory bol ale cisty) padol celou svojou vahou na ruku, som myslel, ze je zlomena, ale ked tvrdis, ze je to rameno...No daco si to muselo odniest, ved Vinnie je riadny macko, to ruka, alebo rameno nemohlo vydrzat :?
Jaj škoda Vinnyho, ikdyž už o nic nejde, tak musí být touhle sezonou pěkně znechucený, poslední místo (snad :D ), zranění a ještě ho čeká ta operace zápěstí, tak Get Well! ...a snad aspoň Marty se představí na MS když Vinny nee
Jinak dneska myslím, že Caps vyhrajou, mají postup ve svých rukou a moc bych se divil, kdyby nevyhráli, protože Alex (a určitě i všichni ostatní) tam nechá duši :) Ten dneska neodejed z ledu s míň jak dvěma-třema bodama :)
(o těch Caps myslím samozřejmě zápas s Panthers)
Philly: :frajer2:
mountain: jj Vinnyho je škoda, v posledním zápase jsme se na něj chtěl koknout. Jinak taky doufám že se aspoň Marty představí na MS, když tak uvažuju kdo by od nás mohl jít tak mě napadá Kuba (ČR), Jokinen (FIN), možná Halpern (USA) a pak Boyle, St.Louis (možná Ranger a nebo Smith) (všichni Kanada)

Jinak dneska poslední zápas sezony. Bohužel musím říct že doufám že jej prohrajeme. Nejlepší by sice bylo kdyby vyhrálo LA a my pak taky mohli vyhrát, bohužel Kings s Ducks nejspíše pohrají tak věřím v prohru! Nejlepší by bylo kdyby padl divoký výsledek s mnoha goly na obou stranách :roll:
to leci: jj, s tím výčtem na MS souhlasím, od nás o Dannyho a Martyho určitě zájem bude, o Kubu taktéž. Jussi myslím taky že bude pozvaný a Jeff, tak toho si Torts vezme stoprocentně :P hraje bezvadně, má od přestupu snad dobře bod na zápas a to ví Torts moc dobře. Každopádně čím víc hráčů od nás(a nejen od nás, z NHL celkově) na MS bude, tím líp.
jj aspoň je budu moct i nadále sledovat :)
tak bohužel poslední zápas sezony se nevysílá :( teď mě čeká hodně dlouhé léto bez hokeje :(
poslední zápas sezony skončil prohrou 4:1 s Thrashers :? Sezona skončila, byla to strašná sezona a jediné + vidím v tom, že nejspíše budeme vybírat z první pozice a jestli to nevyjde tak mě asi je*ne :x

Vincent Lecavalier letošní nevydařenou sezónu nedohraje. Proti Washingtonu si poranil rameno a půjde na operaci. Rehabilitace by měla trvat 12-15 týdnů, přípravný kemp nové sezóny tedy stihne.
Ještě že kemp stihne a snad bude pořádně nažhavený na hokej :!:
Snad Vincent stihne dvoj zápas v Praze :) jinak spackaná sezona - žádná novinka . Nicméně už je minulostí , je třeba se připravit na nadcházející ročník . Jinak Dan Boyle dohrál sezonu famozně - 37 utkání a -29 bodů , nezlobte se na mě ale to je hráč na ho*no . Nesnáším ho , doufám že pude do NYR :!:
Heh, Tampa pekne zamiesala kartami. Vdaka! Zozente konecne nejake poriadne posily, tych 7,8 M za Richardsa sa da investovat aj inam, daju sa za to zohnat snad 3 schopnejsi hraci....
Obrázek S týmto veru málokto počítal. V Tampe sa v tejto sezóne udialo niečo podobné, ako to bolo v tej predchádzajúcej vo Philadelphii. Aj tam mali vtedy slušný základ tímu, no výsledkovo to bolo mizerné. Rovnako je to aj s týmto klubom. Tím nabitý známymi menami, ktoré by mali zaručovať kvalitu sa zrútil ako domček z karát.

Pozrime sa teda na niektoré štatistické ukazovatele. Možno si pomyslíte, že ako posledný tím NHL by mali inkasovať najviac gólov. No nie je tomu tak. S 267 inkasovanými gólmi je to druhý najhorší tím v NHL. Horšia bola už len Atlanta Thrashers. No čo je zaujímavé, tak s 19,3 % využívaním presiloviek sa umiestnili na celom slušnom 5. mieste. Nedarilo sa im v predĺženiach. V tejto časti hry dokázali z 13 prípadov vyhrať iba 4 krát. Nazbierali celkom 71 bodov, čo je od sezóny 2001-2002 ich najhorší výsledok. Žeby návrat k starým a zlým časom :?:

Brankári

Je to už takmer obohraná pesnička, ale je to tak. Odchod Nikolaja Chabibulina po zisku Stanleyho pohára v roku 2004 tento tím tvrdo poznačil, pretože odvtedy ani jeden brankár nedokázal plnohodnotne nahradiť tohto ruského gólmana. Ani jeden z trojice brankárov, ktorí začali sezónu v tomto tíme, nepresvedčil. Ani Johan Holmqvist, ani Karri Rämo a ani Marc Denis neboli pre tím takou oporou, ako by sa žiadalo. Ani jeden z tejto trojice nemal gólový priemer lepší ako 3 góly na zápas (najlepší bol Johan Holmqvist – 3,01 GAA) a ani jeden z nich nemal percentuálnu úspešnosť lepšiu ako 90 % (najlepší Karri Rämo – 89,87 %). Všetci traja majú na svedomí iba 2 zápasy s vychytanou nulou. Vo februári však vedenie klubu zasiahlo a z Dallasu Stars získali Mika Smitha (13 zápasov, 2,79 GAA a 89,29 %). Ten by mal byť tým, ktorý tento tým v nasledujúcej sezóne vytiahne z bahna.

Obrana

Obrana sa ako taká snažila robiť to, čo by mala. Na svojich brankárov dovolili vyslať 2312 striel, čo je 12. najlepší výkon. Štyria obrancovia majú na konte minimálne 100 zblokovaných striel (Kuba, Rabger, Lokowich a O'Brien) a Kuba je so 137 zblokovanými strelami na celkovom 27. mieste. No iba jeden z obrancov mal v tabuľke pravdy plusové hodnoty. Bol to nováčik Mike Lundin, ktorý ich v 81 zápasoch zaznamenal 4. V tomto bol najhorší Dan Boyle s 29 mínusovými bodmi, čo bol zároveň aj najhorší výkon v celej NHL. Boyle však odohral iba 37 zápasov, v ktorých zaznamenal 25 kanadských bodov (4+21). Najproduktívnejším obrancom sa stal Paul Ranger s 31 bodmi (10+21).

Útok

Opäť to bolo najmä o Vincentovi Lecavalierovi a Martinovi St.Louisovi. Títo dvaja borci patria už dlhé roky medzi top útočníkov NHL a dokázali to aj teraz. Lecavalier nazbieral v 81 zápasoch 92 bodov (40+52) a 7 víťazných gólov. St.Louis si v 82 zápasoch pripísal 83 kanadských bodov (25+58), no ale aj 23 mínusových. Ako tak ich pred výmenou stíhal dopĺňať Brad Richards (51 bodov v 62 zápasoch za Blesky), no potom to už bolo horšie. Zaujal možno ešte tak Michel Ouellet, ktorý strelil 17 gólov. Brada Richardsa nakoniec spolu s Holmqvistom vymenili do Dallasu Stars za Mika Smitha, Jussi Jokinena a Jeffa Halperna. Halpern dal v 19 zápasoch za Tampy 10 gólov, takže s ním môže byť manažér spokojný. Jokinen však 20 zápasoch nazbieral 16 mínusových bodov, čo už tak skvelé nie je.

Najužitočnejší hráč

Jednoznačne Vincent Lecavalier. V tomto tíme to musí byť jednoducho najproduktívnejší hráč. Nič lepšie a užitočnejšie sa tam nedá nájsť.

Slováci

V tejto sezóne sme v tomto tíme nemali zastúpenie, aj keď sa ku koncu ukazovala možnosť pre Vladimíra Mihálika. Ten však nakoniec celú sezónu odohrá na farme v AHL a Stanislav Lašček odohral takmer celú sezónu v nižšej ECHL. S ním sa už však pravdepodobne rozlúčia, pretože podpísal zmluvu s Hkm Zvolen.

Najvyššia výhra sezóny: 8-4 nad New Yorkom Islanders.

Najvyššia prehra sezóny: 6-9 proti Calgary Flames.
(A.Cicman - hokejportalsk)
díky cepi :thumbsup:
cepi píše: Obrázek S týmto veru málokto počítal. V Tampe sa v tejto sezóne udialo niečo podobné, ako to bolo v tej predchádzajúcej vo Philadelphii. Aj tam mali vtedy slušný základ tímu, no výsledkovo to bolo mizerné. Rovnako je to aj s týmto klubom. Tím nabitý známymi menami, ktoré by mali zaručovať kvalitu sa zrútil ako domček z karát.
Věřím že Tampě se povede stejný obrat v příští sezoně jako se letos podařil Flyers, bohužel nemáme tolik finančních prostředků, takže to bude strašně těžké!
cepi píše:Pozrime sa teda na niektoré štatistické ukazovatele. Možno si pomyslíte, že ako posledný tím NHL by mali inkasovať najviac gólov. No nie je tomu tak. S 267 inkasovanými gólmi je to druhý najhorší tím v NHL. Horšia bola už len Atlanta Thrashers. No čo je zaujímavé, tak s 19,3 % využívaním presiloviek sa umiestnili na celom slušnom 5. mieste. Nedarilo sa im v predĺženiach. V tejto časti hry dokázali z 13 prípadov vyhrať iba 4 krát. Nazbierali celkom 71 bodov, čo je od sezóny 2001-2002 ich najhorší výsledok. Žeby návrat k starým a zlým časom :?:
Přesilovky musím pochválit, zvláště na konci sezony nám šly poměrně dobře. Prodloužení byly letos vylmi slabé :thumbsdown: Nasbírali sjme 71 bodů. To je o 23 bodů méně než loni-velký propad :cry:

Brankáři-) Bohužel to byla hrůza. O Denisovi se nemá ani cenu zmiňovat, Holmqvist střídal dobré okamžiky se strašnýmy a Ramo byl na post jedničky příliš mladý, snad v budoucnu. Modlím se aby příchod Smithe pomohl, zatím mě nepřesvědčil, ale už jsme o nic nehráli, takže nevadí, jsem zvědavý co předvede další sezonu!

Obrana-) Hodně toho zbolkuje, to je pravda. Ale když vidím ty mínusové body :cry: Stačí se podívat k Boylovi. Dopřčedu exceluje, dozadu bída. Ovšem obrana na tom není nijak hrozně. Boyle s Kubou jsou jistoty, Ranger je mladý a v budoucnu by z něj něco mělo být, O´Brien je taky ještě mladý, občas udělá nějaký kiks, ale jinak spolehlivý a důrzaný bek, s Picardem je velká spokojenost, Lundin si letos zahrál Young Star Game a v záloze máme ještě další talentované mladíky. Mihálika, Smabyho a další ze kterých by něco mohlo být. Na slovenského obra jsem zváště zvědavý. Naopak velkým zklamáním je pro mě Lukowich, který hrál strašně!

Útok-) Dvojka opět dominovala, i když letos Marty až tak nedominoval. Body ale nesbíral až ke konci sezony, takže se jeho stats nenechte zmást. Oproti loňsku je sice mírný pokles, ale z toho bych si moc velkou hlavu nedělal. Jokinen mě zatím nepřesvědčil, s už zmíněnou dvojkou by mě sbírat více bodů. Halpern je milé překvapení, snad mu to vydrží. Ouellet toho až tak neodehrál. Zatímco nejprve byl jeho výkon slabý, postupně se zlepšoval a příchodem Halperna pookřál. Darche se velmi snažil, ovšem hráč na druhou lajnu není. To samé platí o Wardovi. Spokojenost byla poměrně s Grattonem než se zranil. Andre Roy odváděl co se od něj čeká, vedl si celkem dobře, škoda že skončil takhle. MacDonald mě překvapil, uhrál pár bodů, dobrý centr do 4 lajny. Od Karlssona jsme čekal aspoň 10 bodů, uhrál 4 oproti loňským 9. Lessard toho příliš neodehrál, stejně jako Steward. Škoda že se zranil kapitán Taylor, který si již nezahraje a taky Craig, který by nám přinesl takových 30 bodů. Možná více. Kariéra se mu rozjížděla slibně.

Nejúžitečnější hráč-) Jasně že Vinny, kdo jiný :?:

O Lasčekovi jsem ani nevěděl. Škoda jej :( Mihalík by si mohl v přiští sezoně zahrát :idea:
Mno tak zatím jediná věc, co se v sezoně povedla:
Obrázek

První výběr se hodí, já osobně bych ho určitě využil(tedy nevyměnil) a vzal přece jen Stamkose. Předpovědi jsou, že to bude výborný hráč. Jediné, co se mi trochu nelíbí, že je to centr, a těch máme víc než dost (Vinny, Jeff, Gratton, Craig, Karlsson...) ...ti poslední dva a možná i Gratton se budou muset poroučet buďto na křídlo nebo úplně pryč.
Už sem slyšel i takové zvěsti, že Bolts by rozhodně měli vzít beka(tedy zřejmě Doughtyho), ale při pohledu na sestavu prvních dvou útoků je to blbost :D Navíc beka můžeme kdykoliv v létě přivést, místo pod stropem je.
Poslední věc, trochu mě naštvaly slova našeho GM při draftu: "“The move that we made at the trade deadline, trading away Brad Richards (to Dallas) and Vinny Prospal (to Philadelphia), we feel that we are a better hockey club." Tak nevím, jestli sme bez Prospala "better club" - ať mi někdo ukáže hráče, který za stejné peníze(tedy za malé) je schopný hrát poměrně kvalitně v prvním útoku...to prohlášení taky přidává na věci, že Feaster Prospala zpátky nechce...to je chyba podle mě!
gratulujem leci a spol... mate v kapse moznost 1 volby draftu..cekli ste draftovu loteriu :thumbsup:
paráda, jsem nadšen :cool:
Obrázek

„Po celou sezónu jsme měli samou smůlu. Bylo to jak v tom kresleném seriálu, pořád nad námi byl černý mrak a stále z něj pršelo. Aspoň, že nám už vysvitlo slunce.“ GM Jay Feaster

Souhlasím, jasnou prioritou bude vzít Stamkose. Já obránce nijak zvlášť nechci, jelikož ho příliš nepotřebujeme. Naopak Stamkos by mohl hrát například to co Kane :32:

Jestli jsme bez Richardse a Prospala lepší klub ukáže příští sezona. Už se na ní těším :clap:
leci píše:Jestli jsme bez Richardse a Prospala lepší klub ukáže příští sezona. Už se na ní těším :clap:
a mas preco, v buducej sezone to bude uplne ina Tampa..
tak o tom že to bude uplně jiná Tampa než leots nepochybuji :!: :wink:
Brad je vynikajcí hráč, bohužel vyměněn být musel a myslím že jsme tím získali. Halpern nám sbíral body (více než Brad), Smith by mohl vyřešit problém v brance a Jokinen nám bude vyhrávat nájezdy :)
Philly-The Scud píše:Jiná možná bude, ale určitě ne lepší proto, že odešel Brady!
nemyslim Philly, odchodom Brada Tampa urcite nestratila..tie posily ktore k nim zavitali su podla mna :thumbsup: navyse, maju po dlhociznych rokoch brank. stagnacie kvalitneho brankara, na drafte ziskaju mimoriadny talent a ak pocas leta poriesia nejake tie kozmeticke upravy (mozno ano, mozno nie) Tampa bude v nasledujucom rocniku pekne nebezpecna..
Lidi podle mých informací by předprodej vstupenek na NHL v Praze měl za chvíli začít a já pořád nevím na jakou stránku mám jít :? Nemáte už ponětí? Co ty leci?
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS