Tak mám za sebou záznam a musím říct, že mě docela strhnul. Především díky třetí třetině a prodloužení, kdy jsme naprosto dominovali. Především prvních deset minut zápasu bylo špatných, Canucks tam měli snad 4 střely ze svých celkových 14. Pak to až do půlky druhé třetiny bylo takové nijaké, i když jsme se trochu zlepšili. Od poloviny druhé třetiny jsme ale zapli na vyšší obrátky a Vancouver mohl děkovat Millerovi a brankovým konstrukcím, že šel zápas do prodloužení.
Pomohlo prohození křídel, kdy hráli spolu DSP a Beleskey a Etem s Maroonem. Tyhle dvojčky si prohodily během druhé a třetí třetiny i první dva centry. Především Etem s Maroonem hráli pak úplně jinak, jak už i v domácím zápase s Kings v listopadu. Emmer byl podle mě nejlepším útočníkem Ducks, hlavně jeho neustálý forchecking a schopnost vynutit si turnover byly klíčové. Jenom se bojím, že po návratu Palmse a Perryho pofičí zpátky do Norfolku
Naštěstí to dopadlo v náš prospěch, když se vyplatilo, že Fowler doplnil útok v prodloužení, což občas dělá při hře ve 4 a je z toho někdy brejk soupeře. Dneska to vyšlo a Cam se trefil už popáté (loni dal gólů 6). Dneska hrál celkově dobře.

Já bych dneska pochválil BB za to, jak zneutralizoval Sedinovce tím, že hodil mezi Cogliana a Silfverberga Thompsona a nasazoval je na ně. Byli prakticky vypojení ze hry, Thompsona v té lajně jsme se Sellym občas kritizovali, ale dneska jim dodal důraz, lepší hru dozadu a nějaké to buly, na kterých je Rakell slaboučký.

Viva la Francois! Neskutečně chyběl, prostě nejlepší defenzivní bek v týmu, nejzkušenější bek, který dodává klid celé obraně. Vedle něj stoupá i kvalita výkonu Hampuse a hlavně, jak dneska ukázal, nebojí se střílet. Fowler a Lindholm často ještě hledají přihrávku, Francois to tam prostě napálí a nazdar. Snad se dočká prodloužení smlouvy, klidně bych mu dal takové dva roky ještě. Konečně máme obranu v plném složení a bylo to znát, spousta zablokovaných střel a dvě třetiny prakticky žádné šance Nucks.

Štěstěna Coga fakt opustila, to je hrůza, dvě konstrukce zase dneska. Jinak ale odehrál výborný zápas.

Je to již nošení dříví do lesa, ale zase to musím zmínit. Bourque je prostě k ničemu. On není hráč do 1. lajny, není to hráč do 4. lajny, je prostě na prd. Puk nepodrží, bruslařsky průměrný, bránění taky moc nedá. Já bych ho nejraději fakt hodil na waiver nebo ho vykoupil po sezoně, protože díky takovému sráči nedostává pořádné šance Etem, který zase ukázal, že si je prostě zaslouží.