Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

BOSTON BRUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Rozhovor se Savardem

centr Boston Bruins, narozen 17. ÄŤervence 1977 v OttawÄ›, Kanada

Vzor z dětství: Wayne Gretzky

Koníčky: Takové ty základní – golf, rybaření.

Přezdívka: "Savvy." (v překladu důvtipný, chytrý)

OblĂ­benĂ˝ film: Nesvatbovi

Oblíbená hudba: cokoliv

PrvnĂ­ auto: ÄŤervenĂ˝ Dodge K, roÄŤnĂ­k 1986

První zaměstnání: Živil jsem se jenom hokejem.

První hokejové vzpomínky: Na jednom z velkých hokejových žákovských turnajů v Quebecu jsem jel trestné střílení ve třetím prodloužení a proměnil ho. Bylo mi dvanáct. Pamatuji se také na svůj první zápas v NHL v hale Maple Leaf Garden v roce 1998. Rangers mě povolali a já zaznamenal čtyři asistence. Hned v prvním utkání, které jsem hrál. Bylo to něco neskutečného, celou noc jsem nespal.

Pocity před zápasem: Přemýšlím, jak pomoci týmu k výhře.

Nejúsměvnější hokejová vzpomínka: "V Calgary jsem nalepil Andy Suttonovi samolepku na čelo helmy a on si toho všimnul až po tréninku. Stálo na ní Orr a my mu celý trénink říkali Bobby. Nechápal, proč.

NejvÄ›tší sportovnĂ­ moment: Ĺ

Tenhle obrázek se mi líbil tak jsem ho sem dal
http://www.nhl.com/nhl/app?service=page ... ozenMoment
ten Thomasův zákrok vypadá :cool:

extreme7 -) mal si dost co :shock: veru aj ja :roll: tak, tak, za ten druhy vyrovnavajuci gol, si mĂ´ze Miller sam
bude mat moznost napravit si to hned v dalsom zapase a opät proti Bruins..

leci -) dik za rozhovor s Marcom, fajn chlapik, no a Timmyho foto zakrok :thumbsup: len mam pocit, ze z toho padol gol :(

Sakra, ďaľší trade, Yan Štastný putuje do St.Louis, výmenou za 5.kolo v drafte...Dosť zvláštny trade...Štastného som mal celkom rád, ale zrejme hlavne kvôli menu jeho tatka

veru tak, nic neriesiaci trejd, da sa povedat, ze Boston sa zbavil viac menej hraca do poctu, mam na mysli jeho neustale pendlovanie medzi 1 timom a farmou v Providence
cakam na podstatnejsie zaujimavy trejdik..do konca februara to snad pride..

inac, nechapem co chcel Yan tymito slovami povedat "Táta má z mĂ©ho pĹ™estupu velkou radost,“ uvedl Yan. „Tady je ĂşplnÄ› jiná situace něž v Bostonu. Blues jsou tĂ˝mem zaměřenĂ˝m na budoucnost. PoskytujĂ­ příleĹľitost kaĹľdĂ©mu hráči. BĂ˝t mladĂ˝ a mĂ­t šanci hrát v NHL je velmi vzrušujĂ­cĂ­ pocit,“ dodal. :beee: skĂ´r sa mal zamysliet nad tym, preco mu to moc neslo (napr. na rozdiel od svojho brasku v Colorade) a potom by ma zaujimalo, co potom robia v time Bruins Alberts, Bergeron, Kessel, Chistov, Boyes, vsetko Obrázek ze Yanci..

dnes Buffalo, bodik by bol viac ako cenny, o 2 ani nehovorim :modlenie:
:!: sabliam dnes bude chybat trojica hracov Connolly, Gaustad a Hecht...

cepi píše:inac, nechapem co chcel Yan tymito slovami povedat "Táta má z mĂ©ho pĹ™estupu velkou radost,“ uvedl Yan. „Tady je ĂşplnÄ› jiná situace něž v Bostonu. Blues jsou tĂ˝mem zaměřenĂ˝m na budoucnost. PoskytujĂ­ příleĹľitost kaĹľdĂ©mu hráči. BĂ˝t mladĂ˝ a mĂ­t šanci hrát v NHL je velmi vzrušujĂ­cĂ­ pocit,“ dodal.
Pamätám si pár rokov dozadu, vtedy mal Peter Šťastný v St.Luis nejakú funkciu týkajúcu sa práve mladých hráčov, ktorí tam mali výborné rastové podmienky. Vtedy sme tam mali slovenksý útok Handzuš - Demitra - Bartečko.

BUFFALO Sabres vs. BOSTON Bruins 6:3 :?

ked som dnes rano zacul v radijku, ze Zdeno Chara 2x asistoval, bol som presvedceny o tom, ze medvede zabodovali!, po zhliadnuty txt som vsak zostal trochen zaskoceny :eek2:
hm, tak sabliam sa odveta dokonale vydarila, i ked rozhodovalo sa az v zavere zapasu, ktory uz po niekolky krat v sezone Boston spackal :evil:
potesil tak aspon 2 golovy prispevok Kessela
bodovo prehra mrzi, ale hraci su uz urcite myslou doma v Bostone, kam dnes zavita nebezpecne tucniacke duo Crosby – Malkin, takze dalsi den, dalsi zapas, dalsia motivacia bodovat :!:

next: BOSTON Bruins vs. PITTSBURGH Penguins

dnesny suboj proti tucniakom, bude z kategorie viac ako dĂ´lezitych a dalsia strata sa v konecnom uctovani kruto spocita
momentalne cini bodovy rozdiel medzi tymito celkami jeden, jediny bodik (PIT o jeden viac) takze domaca strata, by bola velmi neprijemna
na postupovu 8 priecku stracame 4 bodiky, pocet odohr. zapasov hra este ako tak do karat, no pomer V a P cini uz len 21:19...
som vsak zvedavy, kto sa dnes ocitne v bostonskej kleci, mam pocit ze to bude Toivonen?, neostava mi nic ineho, ako drzat jemu, ci Timmymu a celemu muzstvu palce, aby dnesna bodova strata bola zajtra kompenzovana :!:

to los -) nikto nepochybuje o tom, ze v St.Louis sa s mladezou pracuje na vysokej urovni, ale zo slov Yana som mal pocit, ako keby v Bruins na to kaslali
pre Yana bol kazdopadne odchod z Bostonu vykupenim, predsa len, ak ma sancu presadit sa v 1 time bluesmanov, nie je o com, Boston vsak jeho odchodom nestratil, iba ak, slavne priezvisko svojho otca..

Podla highlightov Chara pri styroch goloch supera na lade. Nepozdava sa mi ako hra poslednu dobu.

debil píše:Podla highlightov Chara pri styroch goloch supera na lade. Nepozdava sa mi ako hra poslednu dobu.
Nejseš sám, vedení Bruins také není s jeho výkony spokojeno.
Los píše:
cepi píše:lec. -) a myslis, ze Boston si prehru necha?..z posl. 7 z. Bruins prehrali 6 krat..

Obrázek

1. Buffalo Sabres 45 65
2. New Jersey Devils 45 58
3. Atlanta Thrashers 47 58
4. Montreal Canadiens 45 55
5. Ottawa Senators 47 54
6. Carolina Hurricanes 47 53
7. New York Rangers 46 50
8. Tampa Bay Lightning 46 48
9. New York Islanders 44 46
10. Toronto Maple Leafs 46 46
11. Pittsburgh Penguins 43 45
12. Washington Capitals 45 45
13. Boston Bruins 42 44
14. Florida Panthers 47 43
15. Philadelphia Flyers 45 26

(1 - Z, 2 -B)
pomer síl v Západnej a Východnej konferencii je veľmi nevyrovnaný, Východná je omnoho ťažšia... :evil:
Proč myslíš, že je východní konference těžší? Dnes na východě na postup stačí 50b, na západě je to 51b. A to východní týmy mají v průměru více odehraných zápasů. Navíc západní týmy bodují více jak východní.

Obrázek vs. Obrázek 5:4 (sn) :roll:

preview: uff, uff, uff
tie predlzenia, resp. realizacia samostatnych najazdov vychadza Bostonu znamenite, ale tak napinat fanusikov, to nerobi dobre na srdiecko :D
ako som "predpovedal" pred samotnym zapasom, prilezitost dostal Toivonen a musim priznat, ze co na nom obdivujem je jeho brankarska maska, ktora stoji fakt za to, no to je asi tak vsetko..na jeho inkasovane goly sa môzete pozriet aj vy a urobit si tak vlastny nazor :arrow: HIGHLIGHT´S Bruins vs. Penguins
aj ked na strane druhej, aj Toivimu dakujeme za mimoriadne dĂ´lezite 2 bodiky, ktorymi sa pricinil svojim zakrokom pri sn Crosbyho
za stavu 0:2 som neveril, ze to Bruins dokazu zvratit, ved den pred tym absolvovali narocny zapas v Buffale a dravost, sikovnost mladych tucniakov da zabrat nejednemu timu, ale zda sa, ze v time Bruins vladne timovy duch a takto sa bojuje o dĂ´lezite body :!:
o zvrat v stretnuti sa postarali osvedcene opory na cele so Savardom (1+2), Murrayom (1+1), no ceresnicku na torte si zlizol s neuveritelnou chutou hrajuci Kessel, ktory rozhodol toto dramaticke stretnutie svojim golom pri sn;
to co po prekonani zakernej choroby predvadza Phil si zasluzi obdiv, uznanie, respect :poklona:

shots and goal

Pittsburgh: 35 (12-9-12-2)
Boston: 44 (6-17-12-2)

3 stars:

M.Savard (1+0)
E.Malkin (2+0)
P.Kessel (0+1)

attendance: 16468

photos:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

pozn. zaverecne photo som ponechal zamerne o nieco väcsie, pri sn je totiz v Bruins zvykom (u niektorych hracoch) ze si svoje prilby prehodia, tak ako to v tomto pripade vidiet na hlave Sturma + Savarda; zda sa, ze tento ritual funguje znamenite :wink:

next: Obrázek vs. Obrázek

tito rivali z divizie sa stretnu v kratkom casovom intervale 2x po sebe, 1x bude mat vyhodu domaceho prostredia Boston po zapase All-Star Game sa garde obrati; rozdiel medzi muzstvami cini neprijemnych, ale nie nedostiznych 8 bodov
dobrou spravou je, ze senatori dnes zakopli s kosatkami, medvede naopak zabodovali naplno, takze domaca vyhra by znamenala opät o krôcik blizsie k Ottawe, no ovela razantnejsi krok k postupovej 8 priecke, na ktoru medvede momentalne stracaju 2 bodiky..

:!: Další spekulace se objevila „na účtu“ týmu Boston Bruins. Generální manažer „Medvědů“, Peter Chiarelli, stojí před rozhodnutím, jak dál vyztužit tým. Zvěsti se šíří rychle a jedna taková navrhuje výměnu brankáře Hannu Toivonena za obránce, který by měl zkušenosti, jinými slovy zkušeného veterána.

kto si spomenie, aky bol mĂ´j nazor k brank. otazke v Bostone, urcite touto informaciou nebude prekvapeny; nie je co riesit, cas sa krati, ved koniec februara je na spadnutie, no nepochybujem o tom, ze do Bostonu zavita v blizkej dobe skuseny zadak..

Kessel vypada byt celkom slusne ozivenie ofenzivy. Chara na lade pri troch goloch ale nebudem to nejak jednoznacne hodnotit lebo som ten zapas nevidel a highlighty mozu byt klamlive, inak mohol hrat vyborne. Ak by som to hodnotil iba na zaklade highlightov tak stale plati ze hra ktoru Chara produkuje a to staticke statie pred branou resp automaticke obsadzovanie tejto pozicie pri utoku supera robi obranu Bruins neelastickou. Ostatni hraci samu prisposobuju co je v niektorych situaciach nestastne, nefunguje tam dobre preberanie hracov si myslim ale je to len dohad. Vid prvy gol co dostali. Protiutok 3 na 2, Crosby vezie po kraji puk prvy obranca sa rozhodne vystupit na Crosbyho zostavaju dvaja utocnici + Chara + velmi tesne dobiehajuci dvaja hraci bruins. Chara si nikoho nevybera ale ide na svoju tradicnu poziciu pred brankara. z dvoch hracov nie je ani jeden kryty. Ono nebola to uplne Charova chyba lebo to bolo predsa len precislenie ale dobre tam bolo vidiet ako sa Chara zase cpe na svoj flek pred brankara a spolieha sa na nacahovanie hokejky ze to bud tomu strednemu vypichne alebo chyti Crosbyho prihravku na druhu stranu ale akurat zakryl brankarovi vyhlad.
Podobne a este horsie dopady ma jeho cpanie sa pred branku a iba nacahovanie hokejky v mnohych inych situaciach. V Ottawe hral omnoho dynamickejsie, nestal tolko pred brankou a bolo to o dost lepsie.

to debil -) na margo 1 golu Pens, ja osobne som videl nieco uplne ineho a to vybornu akciu pens hracov, konkretne skvelu korculiarsku a palicovu pracu Crosbyho; hostujuci hrac vyuzil svoju rychlost (Boston medzi tym striedal), prihravky na jeden dotyk, absolutne bez sance; takemu to golu sa patri zatlieskat a nie hladat chybu u Zdena.. :) Zdeno si strazil flek pre brankou a vratit sa, resp. pokryt Malona sa nestihla #37 Patrice Bergeron
ak uz hladas u Zdena chybu, tak tu by som hladal skĂ´r v predoslych zapasoch, resp. highlightoch, kde to bolo ocividne, ale v tomto pripade asi tazko; v NHL je to tak neuveritelne rychle, ze zareagovat v zlomku sekundy a zabranit niecomu, je niekeddy fakt nemozne; ale ved jasne, najjednoduchsie je kritizovat doma pred TV.. 8)

ja osobne si Zdena ako hokejistu nesmierne vazim, uz len to, ze to so svojou vyskou, s ktorou by sa uplatnil skĂ´r v NBA dotiahol do NHL, ba co viac patri medzi TOP obrancov najlepsej ligy sveta, to netvrdim ja, ale odbornici na slovo vzaty
to, ze mu sla hra v Ottawe lepsie, to je take neporovnatelne, novy klub, novi spoluhraci, zrejme odlisny system hry ako u senatorov, vsetko chce predsa svoj cas, zohratost, Zdeno podpisal na 5 rokov, casu habadej, na lade travi skoro 30 minut cisteho casu, tak je sakra nemozne, aby sa tie (chyby) minusky v jeho statistickej kolonke (z casu na cas) neobjavili, ved je to "len" clovek..
mna o svojich kvalitach Zdeno dostatocne presvedcil v casoch, ked som mal moznost sledovat zapasy Bostonu v TV
samozrejme, stale je co zlepsovat, Zdeno o svojich rezervach urcite vie, je vsak nespochybnitelne, ze to bola pre Boston mimoriadna (uspesna) kupa a nebyt jeho, obrana medvedov, by stale na ovela zranitejsich labach, ved, staci si spomenut na predoslu sezonu..

no a trochu zo Zdenovej statistiky na zaver: 43z 8g 22a 30b -7..

Obrázek vs. Obrázek 0:3 Obrázek

Boston nastupil v zostave:

Axelsson-Savard-Murray
Sturm-Bergeron-Kessel
Hoggan-Mowers-Donovan
Chistov-Boyes-Tenkrat

Mara-Chara
Allen-Stuart
Alberts-Jurcina

Toivonen

preview: co pisat po takomto vykone?; dnes nie je co hodnotit, staci sa pozriet na pocet striel domacich..viac asi k tomu nemam co dodat
len vdaka Toivonenovi (ktory pomerne prekvapujuco dostal opät sancu pred Thomasom) a jeho bravurnym zakrokom môze Boston vdacit za veeelmi lichotivu 3...svojim vykonom ma velmi prijemne prekvapil
Toivonen save :arrow: Toiviho beton I :arrow: Toiviho beton II

video highlights:

Bruins vs. Senators

shots and goal

Ottawa: 39 (15-11-13)
Boston: 18!!! (5-7-6)

3 stars:

D.Heatley (2+0)
R.Emery (saves: 18.)
H.Toivonen (saves: 36)

attendance: 17565 (vypredane)

photos:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

next: Obrázek vs. Obrázek

po takomto vykone aky dnes predviedli hraci Bruins, pochybujem, ze si z Ottawy odnesu co i len bod
a v tomto pripade porusim aj svoje "nepisane pravidlo", za trest :!:
nova maska Toivonena, farebne je zladena dokonale, velmi sa mi pozdava, no a zda sa, ze mu tato zmena prospela :wink:

Obrázek Obrázek

Na hokejportali spekulacie ohladom spojenia Boston - Visnovsky. Kazdy by chcel takeho obrancu jak Lubo iba za dva miliony rocne.

Update

Chara Mid-Season Evaluation priamo od Bostonskych fanusikov.
http://hfboards.com/showthread.php?t=333726

debil píše:Na hokejportali spekulacie ohladom spojenia Boston - Visnovsky. Kazdy by chcel takeho obrancu jak Lubo iba za dva miliony rocne.
:o

Lubo Visnovsky -) udajne sa o tohto hraca velmi zaujima klub Boston Bruins, v ktorom je kapitanom Zdeno Chara.; ten by teraz a aj do buducnosti potreboval vyrazne zlepsit hru obrancov pocas presiloviek. Paul Mara, letna posila, ktora to mala zlepsit, sa zatial moc neosvedcila"

uff, to by bolo ine kaficko, Bruins potrebuju vykonnostou riadne namazneho zadaka, ale aj keby som si to neskutocne prial, a bola by to posila prvej velkosti, neverim, ze sa tak udeje :(
Boston Bruins se derou ve statistikách nahoru. Jde jim především hra v přesilové hře, kde patří s úspěšností 19,4 % na 4. místo v celé lize. Naopak 170 obdržených branek je třetí nejhorší počin mezi všemi týmy.

..bolo by na case, aby sa stverali hore aj vo vychodnej konferencii..

V BOSTONE CAKAJU OD ZDENA VIAC

Po neúspešnej sezóne si vedenie Bostonu Bruins uvedomilo, že pre úspech tímu je ho treba výrazne posilniť. V lete sa im podarilo ulovil asi najväčšiu rybu v prestupovom rybníku ( najvyššiu určite) a podpísali 5 ročnú, multimiliónovú zmluvu s obrancom Zdenom Chárom. Nikto nečakal, že podpisom tejto zmluvy sa vyriešia všetky problémy a Boston sa stane najlepším tímom, ale v Bostone sa začínajú ozývať hlasy, či dostávajú takú kvalitu, akú očakávali.

„Myslím si, že sa v niektorých oblastiach môže zlepšiť,“ povedal pre denník Boston Herald tréner Dave Lewis. „Učí sa, ako byť dobrým kapitánom. Toto je jeho tím a on chce aby to bol jeho tím. Ako tím sa stále zlepšujeme.“ Toto zlepšenie však zatiaľ neprináša očakávaný úspech.
Boston je na poslednom mieste v Severovýchodnej divízii, za postupovým ôsmym miestom zaostáva o 2 body. 48 bodov v 45 stretnutiach je iba o 3 body viac, ako tomu bolo v rovnakom čase v predchádzajúcej sezóne.
Chára je pritom jadrom tohto tímu. Nie je to len kvôli tomu, že mu bolo odovzdané kapitánske „C“ bez toho, aby odohral čo len jediný zápas za Medvede. Je to kvôli tomu, pretože on žije pre tento tím, či už je to v šatni, alebo na ľade. Jeho čísla sú celkom slušné. Priemerne trávi na ľade viac ako 28 minút, čo je najviac v celej NHL. Na svoje konto si pripísal zatiaľ 8 gólov a 22 asistencií, vedie klubovú štatistiku v počet bodyčekov (111), v počte zblokovaných striel je druhý (80) a zaznamenal 70 trestných minút.
Na druhej strane má na svojom konte 50 stratených pukov, čo je v Bostone Bruins najviac a 7 mínusových bodov. „Na tom nezáleží. Všetko je to o tíme,“ vyjadril sa na túto tému samotný Zdeno. „Nie je to o individuálnych štatistikách, ale je to o tíme.“
Avšak tím ako taký nepredvádza obdivuhodné výkony. Stále je moc pasívny, postráda väčšiu agresivitu a nedokáže sa vyrovnať s fyzickou hrou súperov. Toto všetko sa malo zlepšiť príchodom Zdena, ktorý sa však akosi zdráha rozdávať svoje tvrdé bodyčeky. Je príliš dôležitý na to, aby strávil dlhý čas na trestnej lavici. Doteraz však zaznamenal 30 dvojminútových trestov a 1 vylúčenie do konca zápasu. Ani jeden krát však nedostal trest za bitku.
Takže tento hráč podľa niektorých ľudí v Bostone neukazuje všetko to, čo od neho v lete očakávali. „Viem ako dobrý je tento hráč,“ povedal o Chárovi jeho spoluhráč Paul Mara.
„Ale teraz keÄŹ s nĂ­m hrávam, ho ešte viac rešpektujem. KeÄŹ hráte proti nemu, neuvedomĂ­te si ako je skutoÄŤne dobrĂ˝, ako dobre posĂşva puk. AĹľ potom to ocenĂ­te, ak to vidĂ­te kaĹľdĂ˝ deĹ

Kedysi som tiež myslel že Chára je veľmi nemotorný a výnimočný je len svojou výškou. Postupom času začal hrať z roka na rok lepšie, ale nikdy sa mi nezdal byť extra triedou medzi obrancami.. Teraz som len viac zaujatý, lebo hrá v mojom milovanom tíme, taks a ho snažím vnímať lepšie. Ale určite ho nepovažujem za najlepšieho slovenského obrancu v NHL, práve spomínaný Višnovský je nim bez pochyby, veľmi dobrý bol aj Sekeráš. Višnu mať v Bostone, to by bola paráda, už len tá samotná predstava že polovicu obrannej sily Bruins by tvorili Slováci :D

veru tak los, s Visnom si to vystihol do bodky; Visna ma v sebe obrovsky potencial, jeho velkym + je utocna podpora, rychlost a jeho strely maju taktiez tu spravnu stavu
je obdivuhodne, ako dlho si udrziava vysoku kvalitativnu latku a to aj napriek momentalnemu stavu ktory panuje v L.A...jeho bodova produktivita si zasluzi uznanie
mat takeho to "dablika" v muzstve by bola neskutocna parada, ale v tomto smere som pesimista :(

na margo Zdena, po kvalitnom doplneni zadnych radov sa aj jeho hra urcite zlepsi, som o tom presvedceny
vsetko chce cas a Zdeno ma na to velmi sympatickych 5 rokov :wink:

doplnene: Aj bostonské medvede by „Višnu“ tiež radi privítali vo svojich radoch. So Zdenom Chárom by tvorili obávanú obrannú dvojicu a bol by veľmi platným hráčom hlavne pri presilovkách.

Avšak Višnovský má ešte rok platnú zmluvu s L.A. Kings a vedenie momentálne nerozmýšľa nad trejdom. „Dead line“ je už 27. februára a králi nutne potrebujú do bránky kvalitného brankára. Boston by v tomto prípade mohol byť úspešný; vo svojej organizácii majú vynikajúceho fínskeho brankára Tuukka Raska, momentálne asi najväčší juniorský talent na svete! Ten na svoju šancu chytať NHL ešte len čaká a bol by určite vhodnou protihodnotou za . Ľubomíra Višnovského (slovaknhl.sk)

no, neviem, nemyslim si, ze by spominana obranno-brankarska vymena bola realna; jedna vec je, ze L.A. potrebuju brankara (to bez debaty), ale Boston taktiez, ak sa bavime o buducnosti..v podobe Raska je bostonsky brankarsky problem buducnosti vyrieseny na :thumbsup: a takyto brankarsky klenot by bolo asi hriechom pustiti k vode :evil: tobĂ´z ak je kazdemu zname, ako to s brankarmi v Bostone chodi..
ten Visna mi sice neda pokoja, ale za cenu Raska, to asi nie, radsej by som hladal ine hracske, ci brankarske? zdroje.. :wink:
cepi píše:nova maska Toivonena, farebne je zladena dokonale, velmi sa mi pozdava, no a zda sa, ze mu tato zmena prospela :wink:

Vypadá dobře :cool:

Los píše:Kedysi som tieĹľ myslel Ĺľe Chára je veÄľmi nemotornĂ˝ a vĂ˝nimoÄŤnĂ˝ je len svojou výškou. Postupom ÄŤasu zaÄŤal hraĹĄ z roka na rok lepšie, ale nikdy sa mi nezdal byĹĄ extra triedou medzi obrancami.. Teraz som len viac zaujatĂ˝, lebo hrá v mojom milovanom tĂ­me, taks a ho snažím vnĂ­maĹĄ lepšie. Ale urÄŤite ho nepovaĹľujem za najlepšieho slovenskĂ©ho obrancu v NHL, práve spomĂ­nanĂ˝ VišnovskĂ˝ je nim bez pochyby, veÄľmi dobrĂ˝ bol aj Sekeráš. Višnu maĹĄ v Bostone, to by bola paráda, uĹľ len tá samotná predstava Ĺľe polovicu obrannej sily Bruins by tvorili Slováci :D
Ješte bych dodal Švehlu, to byl výborný bek.
Obranca Bostonu Zdeno Chára môže chodiť s hlavou hore, pretože okrem toho, že je najvyšším hráčom histórie NHL, má aj najtvrdšiu strelu.

Zdeno Chára vyhral v SuperSkills súťaž o najtvrdšiu strelu; jeho najväčším konkurentom bol Sheldon Souray z Montrealu, ktorý zaznamenal strelu s rýchlosťou 160,934 (km/h) Chara zaznamenal rýchlosť 161,578 (km/h); obaja zaznamenali svoje najtvrdšie strely z druhých pokusov.

"Stavil by som svoje peniaze na Sheldona, keďže prežíva neuveriteľnú sezónu a jeho strely sú veľmi tvrdé. Vedel som, že sa bude rozhodovať medzi nami dvoma. V danej chvíli som však vystrelil tvrdšie, bolo to aj o šťastí," povedal Chára, ktorý v rozcvičke dokonca vypálil puk rýchlosťou 167,336 (km/h)
"Všetko závisí od vašich pocitov pri danom pokuse. Určite nikomu nepomôže, keď bude polhodinu sedieť a potom príde a vystrelí," dodal Chára, podľa ktorého nie je dôležité, či obranca blokuje strelu letiacu rýchlosťou 160 alebo iba 144 (km/h)
"Stále budete cítiť bolesť," uviedol kapitán Boston Bruins. Chára je po Mariánovi Gáboríkovi a Petrovi Bondrovi tretím Slovákom, ktorý vyhral niektorú z hlavných súťaží zručnosti. Jeho predchodcovia sa presadili v súťaži korčuliarov. Gáborík sa stal najrýchlejším v roku 2003, Bondra dokonca dvakrát v rokoch 1997 a 1999. "Dnes som mohol byť aj lepší, ale som presvedčený, že tvrdšie mohol vystreliť aj Chára. Vedel som, že dnes to budú od nás oboch tvrdé rany," povedal Souray.

Obrázek Obrázek Obrázek

necudujem sa preto trenerovi Bruins, ze pocas presilovych hier stavia Zdena na utocnu modru odkial to v 161 rychlosti (km/h) napali :thumbsup:
7927 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 PRAHA