Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

WASHINGTON CAPITALS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Ja bych se tak neradoval, ikdyz kazdemu hraci to sedi nekde jinde... Driv vyborny centr, ale za minulou sezonu bych mu dal 5-..... Myslim ze uz je co rict kdyz ho z pozice 2.centra vytlacil naprosto neznamy Andrew Ebbett.
Já si myslím že hodně dobrý podpis - sice mu loňská sezóna přesně jak říká Selly vůbec, ale vůbec nevyšla, ale hokej snad hrát nezapomněl, není to ještě žádný stařík a přichází za velice slušný peníz na 1 rok, takže Was nic neriskuje. Myslím že se u Vás zase probudí. Já se domnívám že u nás v Dallásku by jsme ho jinak podepsali, ale v současné době máme centrů až až !!!!
Hmm..tak mame noveho trenera brankarov.."trochu" necakane je to Arturs Irbe..niektore kroky vedenia mi stale pridu dost divne, ked uz chceli byvaleho brankara za trenera osobne by som nevidel lepsiu posilu ako prave Ollieho. Jedine co ma prave napadlo preco prave Irbe je Simeon, kedze nevie dobre po anglicky a Irbe by mu mohol byt blizsi, ale aj tak si myslim, ze prave Ollie by to zvladol najlepsie.
XruC píše:Hmm..tak mame noveho trenera brankarov.."trochu" necakane je to Arturs Irbe..niektore kroky vedenia mi stale pridu dost divne, ked uz chceli byvaleho brankara za trenera osobne by som nevidel lepsiu posilu ako prave Ollieho. Jedine co ma prave napadlo preco prave Irbe je Simeon, kedze nevie dobre po anglicky a Irbe by mu mohol byt blizsi, ale aj tak si myslim, ze prave Ollie by to zvladol najlepsie.
no presne aj mne napadlo meno Ollieho...lenze neviem ci by tu ponuku prijal,ked sa takto Caps k nemu zaxovali....a pokial viem,tak este neukoncil hok. karieru...hoci je to len otazka casu,kedy sa tak stane
chlapci..toto odporucam kuknut http://www.youtube.com/watch?v=QCkUjPqFLaU
stara dobra NHL a najviac sa mi pacilo, ako sa na konci potlapkali..
XruC píše:chlapci..toto odporucam kuknut http://www.youtube.com/watch?v=QCkUjPqFLaU
stara dobra NHL a najviac sa mi pacilo, ako sa na konci potlapkali..
Toto je ešte krajšie :D. Ale už to tu bolo :D
http://www.youtube.com/watch?v=tuT2p3ABcCQ
Xruc: jj stará dobrá NHL tedka jsem si koupil na dovolenou knihu Bitkařský kodex a co tam píšou co se dělo v takových 50 letech tak tohle není nic :D jinak tu knihu vřele doporučuji :good:
Martin #27 píše:Xruc: jj stará dobrá NHL tedka jsem si koupil na dovolenou knihu Bitkařský kodex a co tam píšou co se dělo v takových 50 letech tak tohle není nic :D jinak tu knihu vřele doporučuji :good:
Já tuhle knížku mám doma už rok a ještě jsem se na ni nepodíval! :oops:
Fanda Caps? Tak vitaj..ked som prisiel na forum vidim novy nick..v duchu som si hovoril, ze by to mohol byt konecne novy fanusik Caps..a ono to zatial tak vyzera :)
XruC píše:Fanda Caps? Tak vitaj..ked som prisiel na forum vidim novy nick..v duchu som si hovoril, ze by to mohol byt konecne novy fanusik Caps..a ono to zatial tak vyzera :)
Ahoj. Díky za přivítání. Ano fanoušek Caps, který je nadšen z toho, že našel takové suprové fórum. Dlouho jsem něco podobného hledal. A tady to vážně žije. :yes:
bendere: čuss at se ti tu líbí...jinak tu knihu si přečti chlape!!!!
Martin: Díky. Už jsem ani nedoufal, že něco takového najdu. No, člověk nemá ztrácet víru. :D

S tou knížkou to je ostuda. Hned na ní vlítnu. :yes:
Návrat späť - 1998: Tikkanenovo minutie rozhodujúcim okamihom

Pred vyše dekádou sa slovenská dvojica vo farbách Washingtonu, Bondra - Zedník, dostala do finále Stanley Cupu. Prekvapenie play-off nastúpilo proti Detroitu. Napriek prehre Caps 0:4 na zápasy zostala táto séria v mysliach fanúšikov a často nesie séria prívlastky ako najvyrovnanejšia z jednoznačných.

Detroit chcel v druhom zápase nadviazať na úspech z predchádzajúceho zápasu, kedy na svojej pôde zdolal Washington 2:1. Naopak Washington si chcel z Joe Louis Areny vziať aspoň, tenisovou terminológiou povedané, jeden brejk. 11. júla 1998 sa tak diváci mohli tešiť na druhý finálový zápas série o Stanleyho pohár.

Tak ako v prvom stretnutí, skóre otvoril Detroit. V ôsmej minúte Holmström za bránou zabojoval a tiesnený prihral Yzermanovi k bráne, a ten pohotovo zakončil za Kölziga - 1:0.

Už o minútu neskôr sa odohrala takmer identická situácia. Spoza brány Kozlov nahrával Fiodorovovi, ale Kölzig si už postrážil pravú žŕdku a ani následné dorážky sa neujali. V prvej tretine už viac gólov nepadlo, a tak do kabín sa išlo za stavu 1:0

Síce Detroit mal viac z hry, vyrovnať sa podarilo Washingtonu. A to vskutku kurióznym gólom. Nikolišin nahodil puk, Osgood si myslel, že sa pískalo rovnako ako hráči Detroitu, ktorí prestali hrať. Lenže hrať neprestal Peter Bondra a vypálil z ťažkého, priam nemožného uhla puk a prekonal Osgooda. Najlepší strelec základnej časti tak ukázal, že pre Washington je hlavnou postavou.

Po vyrovnávajúcom góle Washington ožil a prebral iniciatívu. Dôkazom toho bol gól Chrisa Simona, ktorý v 27. minúte, dorážkou po strele Jeffa Browna od modrej, upravil na 2:1. Ale to nebolo všetko. O štyri minúty zvýšil na 3:1 Adam Oates.

Dvorný nahrávač Caps bol sviatočný strelec, ale keď sa trafil, tak vždy to stálo za to. Tak tomu bolo i teraz, kedy sa krásne uvoľnil cez dvojicu protihráčov a samostatný únik zakončil nádhernou strelou švihom do ľavého vinkla Osgoodovej brány, ktorý nemal najmenšiu šancu.

A o pár minút mohlo byť aj 4:1, keďže sa Washingtonu naskytla možnosť presilovky, keď Chris Osgood neudržal nervy na uzde a hodil puk do rozhodcu. Washington akoby na excesy brankárov mal šťastie. Veď vo finále konferencie proti Buffalu sa Dominik Hašek ohnal vyrážačkou po Petrovi Bondrovi, ktorý ho chvíľku predtým zvalil na zem pri jeho výjazde do rohu ihriska. Presilovku však Washington zahodil, tak ako i viaceré šance v druhej tretine. No napriek tomu museli byť hráči z hlavného mesta USA s výsledkom po dvoch tretinách spokojní. Viedli 3:1

Tretia tretina však bola opäť v znamení Detroitu. Ten priam neuveriteľne pritlačil Washington, ktorý odolával len vďaka heroickému výkonu Olafa Kölziga. Síce Washington v 47. minúte získal možnosť presilovky. Jej začiatok však Caps absolútne nezvládli. Vyhodený puk zachytil v strednom pásme Steve Yzerman, ktorý si v situácii jeden na jedného skúsene poradil s obrancom, ktorého si zasekol a popod pazuchu Kölziga znížil.

Bolo znížené, ale Capitals odpovedali o pár sekúnd neskôr. V tej istej presilovke, po prihrávke spoza brány, napálil spomedzi kruhov nikým nekrytý Joe Juneau krásne pod hornú žŕdku Osgoodovej svätyne. Washignton získal späť dvojgólový náskok.

Lenže tlak Detroitu bol veľký. Hneď o minútu, po zmätkoch v obrannej tretine, doklepol puk Martin Lapointe. Presne toto Detroit potreboval. Rýchlu odpoveď. Na vyrovnanie, či prípadné otočenie, mal ešte 12 minút, a tak Red Wings vrhli všetky sily do útoku. Ale to sa im mohlo kruto vypomstiť.

V polovici tretiny spravil v strednom pásme hrúbku Steve Yzerman, ktorý do jazdy poslal puk fínskemu bitkárovi Esovi Tikknenovi. Ten išiel sám na Osgooda, položil si ho, obišiel a voči nemu stála len prázdna brána. Situácia, ktorú by hádam každý s prehľadom využil. Ale Tikkanen zaváhal. Minul prázdnu bránu, a tým aj možno rozhodol o osude stretnutia.

4 minúty pred koncom riadneho hracieho času totiž po individuálnej akcii Doug Brown vystrelil ponad rameno Kölziga a vyrovnal stav tohto nerváku. Detroit ešte mal mnoho šancí na strhnutie víťazstva v riadnej hracej dobe. To sa však nestalo, hlavne kvôli skvelému Kölzigovi. Nasledovalo tak predĺženie.

I v ňom mali prevahu červené krídla, ale Kölziga akoby nie a nie prekonať. Až prišlo nevydarené vyhodenie zo strany Capitals, zachytenie puku Martinom Lapointom, ktorý okamžite nahral pred bránu Krisovi Draperovi a ten bekhendom prekonal Kölziga, pre ktorého to už bola 60. strela vyslaná medzi jeho žrde.

Práve Kölzig bol smutným hrdinom tohto zápasu, ktorý mal Washington rozohraný priam skvelo. Bol to Kölzig, ktorý výrazne držal šance Washingtonu, o čom svedčí i 55 (!) zákrokov. Ale zahodenie Tikkanenovej tutovky a tlak Detroitu rozhodli o osude tohto stretnutia.

Ako sa neskôr ukázalo, Esovi zaváhanie bolo možno rozhodujúcim faktorom série. Ak by strelil gól, tak by to už Detroit s najväčšou pravdepodobnosťou nedotiahol aspoň do predĺženia a Washington by vyhral jeden zápas v Detroite, čím by získal výhodu. Nevyhral však a nezvíťazil ani v zvyšných dvoch zápasoch, ktoré rozhodli o obhajobe Stanley Cupu, ktorý tak zostal v Detroite. Zdroj: Slovaknhl.sk

prave toto bol rok, kedy som zacal sledovat nhl a fandit Was, celu seriu som pozorne sledoval..Podla mna to bol najlepsi team, aky sme kedy mali, ale tato nova generacia to moze zmenit..
To je super článok od ThrashersFana :good: :good: :good: .

http://www.youtube.com/watch?v=QkZVHY4QDdo
Kua drat, tak McPhee sa stal funkcionarom roka vo Washingtone, to tam musia mat inych looserov potom. Ja uz cakam 10 rokov, kedy ho vymenia, dalsich 10 uz nevydrzim.. :x
"Michal Neuvirth má velké šance prosadit se v organizaci Washingtonu, hvězdu jarního play off AHL pochválil kouč Capitals Bruce Boudreau. „Varlamov je velkolepý gólman, ale poněkud nestabilní. Neuvirth má velkou vnitřní sílu, nikdy se neuspokojí. Minulý rok pro něj znamenal velkou zkušenost,“ pochválil českého brankáře trenér Boudreau v zámořských médiích."Zdroj:nhl.cz

Ja len doplnim, ze neviem, ci je Varly vnutorne nestabilny, ale urcite casto zraneny, ak bude Michal na sebe tvrdo pracovat, svoju sancu dostane. Pripomina mi to suboj Careyho a Olafa, myslim, ze WSH potrebuje noveho Kolziga, ktory z nich to bude?
nasa zostava na nocny zapas proti Buff:

FORWARDS
21-Laich, 19-Backstrom, 22-Knuble
33-Giroux, 9-Morrison, 17-Clark
56-Bourque, 83-Beagle, 63-A. Gordon
59-Finley, 94-Gustafsson, 90-Pinizzotto

DEFENSE
89-Sloan, 2-Pothier
27-Alzner, 74-Carlson
55-Schultz, 62-Collins

GOALTENDERS
40-Varlamov
31-Bacashihua
XruC píše:Pripomina mi to suboj Careyho a Olafa, myslim, ze WSH potrebuje noveho Kolziga, ktory z nich to bude?
Spomínam si na to. Bude pokračovať aj paralela, že Varlamov zažiari ako Carey, pričom Neuwirth bude tak trocha v úzadí ale v konečnom dôsledku spraví lepšiu kariéru? Uvidíme.

S týmito brankármi sa Washington budúcnosti báť nemusí ALE nezabúdajme, že na playoff treba skúseného a psychicky odolného brankára. Prvú podmienku ešte nespĺňajú a žiaľ druhú nespĺňa TheOpenDoor.
Tak Ollie uz naozaj skoncil..aj ked sa to ocakavalo, zostalo mi dako prazdno na dusi..viem ze takeho cloveka a brankara v NHL uz nenajdem, fakt som ho mal rad. Tak teda last good bye :rozlucka: Ollie
http://www.nhlpro.cz/clanek/15477-previ ... n-capitals
Som nevedel, ze mal Bruce sedet v lietadle z 11. Sept/zari..tomu sa povie stasticko.
Hmm...no sezona nam este ani nezacala a marodka Caps sa rozrasta jak prasacia xripka.Fehr operacia ramena....Fleischmann krvna zrazenina....Neuvirth zatial nespecif. zranenie....trosku mi to zacina pripominat uvod minulej sezony,ked sme peknu stvrtinu zakl. casti odohrali s nasimi farmarmi.
No len sa dajte dokopy, bo sa chystám vsadiť nejaké € čisto na váš zápas s Rangers... Kurz 3.00... parádička :D
Varlamov sa mi v PO nezdal psychicky labilný. V jeho prípade sa toho báť pravdepodobne nemusíte.
....neviem odkial pan redaktor prohockeya nabral,ze jednotkou v brane v uvode sezony bude Varly,ked Bruce sa jasne vyjadril,ze aj napriek nie velmi presvedcivym vykonom Thea....bude jednotkou aj najdalej Theodor.Ja osobne si myslim,ze bude tuto dvojicu pravidelne striedat ale v konecnom dosledku bude mat Varly viac startov v branke :yes:
4067 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS