begbeee píše:To preto lebo majú preeuropanizovaný team, mali sa držať starej cesty s francuzskymi Kanadanmi a kanadskeho stylu. To im vždy svedčilo

Částečně souhlasim a částečně musim odporovat.Opustili jsme tuto úspěšnou cestu protože hokej se vyvíjel jinou cestou a to i mimo oblast Ameriky.
Dnes není pravidlem,že nejlepší hráči se rodí v Americe.S vybudováním nových hokejových středisk po celém světě s veškerým komfortem/posilovny,regenerační bazény,vyškolený personál - př. ,trenéři,asistenti,maséři,lékaři aj./spolu s dispozicí internetu a z možností aplikovat zdokonalené,veřejně dostupné,treningové metody dosahují skvělých úspěchů s mládeží a dospělími hráči všude ve světě.Asi by jsi se se mnou před několika lety hádal,že velkou hvězdou bude slovinec Kopitar a své místo v NHL budou mít němci nebo dáni.
Dnes není ani problém pro Evropu angažovat trenéry ze všech koutů světa,tedy i ze zámoří.Čili globalizace se rozrůstá!!!Otázkou je pouze a jen cena.
Po odeznění doby six klubů a následnému rozšiřování NHL se změnila pravidla vstupních draftů a také ekonomické možnosti klubu.Ještě poměrně nedávno na tom byly kanadské kluby poměrně špatně/vzpomeň na tu dobu,kdy Canadiens hrozil bankrot/,teprve s příchodem ekonomické recese v Americe se to mírně zlepšilo a v posledních letech jsou na tom kanadské kluby zase poněkud lépe.
Změnily se podmínky!!!!
Dalším limitujícím faktorem jsou také platové stropy/s tím ovšem souhlasim,to je celkem v pořádku/,který majetným klubům omezuje nákup velmi drahých posil a pak samozřejmě samotní hráči,jejichž finanční nároky jsou rok od roku větší!!!
Čili již není doba,kdy si Canadiens ukázali na hráče a ten za ně hrál!!!!!Kdy ostatní kluby ustupovali HABS a ponechávali jim hráče jenom proto,protože mluvil francouzsky.
Dnes je to daleko složitější a poskládat tým pouze z jedné příslušnosti nebo státu je téměř nemožné!!!
Navíc,co si budeme povídat jedni z nejlepších hokejistů hrající NHL jsou hokejisté pocházející z Evropy a zříkat se jich by byla obrovská chyba!!!!/viz Ovečkin,Lidström,Malkin,Zetterberg,Kiprusoff,Thomas,Kopitar aj. co mě zrovna napadli/

To si nemohou dovolit ani Montreal Canadiens,aby se zřikali hráčů mimo Kanadu!!!!!!!
Také v minulosti poměrně bezcenný draft je v současné době ostře sledovanou společenskou událostí,kde si kluby podle stanovených pořadí velmi pečlivě vybírají hráče.
Nekupují zajíce v pytli.Rozšířený scouting všech klubů poměrně přesně zmapuje mladé hráče po celém světě a odhad jejich budoucí výkonnosti je poměrně přesný/občas se taky seknou,ale to je vyjímka potvrzující pravidlo viz. Štefan/
Ono je to logické.S nováčkovskou smlouvou a svou vlastní perspektivou,podloženou stále zdokonalující se výkonností,hrají v klubu dobře a za velmi přijatelné peníze jak pro sebe,tak pro klub!!!
Proto ostatní kluby by je jen tak pro HABS neuvolnili jenom proto,že mluví francouzsky :smile03:
Protože kupovat hotového hráče na trhu je dnes velký problém!!!Především ekonomický problém!!!Zvláště to platí u hvězd,které žádají vysoké smlouvy na několik let dopředu.
A to je riziko i pro klub,uvážíš-li zranění nebo pokles výkonnosti hráče.Navíc klub nemůže spoléhat pouze na jednoho hráče.Podle svých ekonomických možností musí sestavit konkurence schopný tým a to tak,aby se vešel do platového stropu,ale také aby vyváženě spolu komunikoval a na ledě si vyhověl.Hokej se přece hraje minimálně ve 20 hráčích + náhradíci.
Mě by se taky líbil tým jenom z frankofonních kanaďanů,Ale je to dnes reálné?Asi ne
Někteří nemají ani takovou výkonnost jako hráči HABS a hvězdy po kterých šilháme mají zase takové platy,že bychom je nezaplatili a nevešli by se nám do platového stropu.Navíc konkurenční kluby by je ani neuvolnili a když, tak za velmi vysokou protihodnotou.
Abych to ukončil.Přál bych si také čistě kanadský klub sestavený z frankofoních kanaďanů,ale v dnešní době to je téměř nemožné přání!!!
Po sezóně k tomu Gainey bude mít určitě příležitost pokud se nestane sám obětí svých posledních nápadů.Dobře,tak to třeba udělá někdo jiný ,to ještě uvidíme ,jak se to vyvine.
Hodně hráčů je UFA a já jen doufám,že pozorně Bob sleduje komu smlouvu nabídne a komu NE!!!
Osobně bych se již některých hráčů rád zbavil.Zvláště těch co nehrají dlouhodobě dobře a mají vysoké smlouvy.Zbytečně zaclání místo jiným,kteří by za náš klub rádi hráli!!!!
A už jsem to tady kdysi psal.Už konečně chci,aby vypadl z mužstva kapitán Koivu!!!!V jiném svém příspěvku jsem mu dával ještě šanci,ale teď už NE!!!!Chci aby odešel,to není kapitán pro Montreal Canadiens!!!!
Neberu mu co pro nás udělal a kolik vytrpěl,ale pod jeho vůdcovském vedení se léta úspěch nedostavil a nedokázal strhnout mužstvo k takovým výkonům jako kapitáni před ním Cournoayer, Gainey,Carbonneau,Damphousse.Sám výkonnostně stagnuje již několik let a já nevěřím,že natom ještě může sám něco změnit!!!Pouze se k němu uchovává úcta a oddanost za prodělanou rakovinu/což sám ctim/,ale na ledě nám to nepomůže.Už NE,chtěl bych,aby odešel štěstí zkusit jinam!!!!
Chci jiného kapitána - kanaďana z jiného těsta - tipu Marka Messiera. V současné NHL by představoval moje představy Getzlaf z Anahaimu .