Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

EDMONTON OILERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

vs. Calgary

Tak po dlouhé době jsem konečně shlédl zápas. S výkony jsem docela spokojen, obrali jsme naše "namyšlené" rivaly o body, které je mohou stát PO. Zaplatili jsme za to však krutou daň. Taylor Hall byl zraněn a jde o otřes mozku. Ten kluk má bezesporu talent ale je jako z porcelánu. Kdybych ho měl k někomu přirovnat, napadá mě jedno jméno, Marian Gáborík. Oba jsou si dosti podbní hráči. Rychlost, akcelerace, prudká a přesná střela a především, náchylnost na zranění.. Dnes to však byla spíše smůla jak jasné zranění. Hit to byl čistý, o tom žádná.. Není třeba nijak připomínat, jaký význam má pro Oilers Hall.. Nahrazovat se bude těžko a to hlavně v přesilovkách, kde nastřílel spoustu gólů. Ale tak, k zápasu. Dubnyk moc práce neměl, Calgary předvedlo chabý výkon, který mi nepřipomínal boj o PO. Dubnyk jej jistil 19ti zákroky. Obdržel pouze jednu branku od Giordana. Na naší straně excelovali Eberle a RNH. Znovu a znovu si musím uznat, že Gagner 1. centr být nemůže a znovu a znovu musím smekat klobouk před RNH i když, Caldera přeji Henriquemu, ten toho pro Devils udělal ještě víc jak RNH pro nás.

Taylor Hall injury..

Irving on Gagner..

Konečně se dočkal kluk jeden ušatej :) A všechno to byly hezký goly :thumbsup:
vs. Blue Jackets

Ve škole všem mrdlo.. 8 písemek za týden odsoudilo mé Oilers na druhé místo a nemám na ně moc čas. Včerejší zápas jsem však koukal. První třetina byla katastrofa.. Jsme zas hráli rybník play.. Dubnyk nás ovšem držel nad vodou. Jen ta nechytatelná dorážka nešla, ale nevadí. Zlomová byla ta třetina, kdy Jackets dostali tuším 5 branek. Něco neuvěřitelného. Vypustili to + chyby v rozehrávkách obránců z toho zápasu udělaly jednoznačnou výhru Oilers. Poslední zápasy jsou hlavně díky formě Dubnyka opravdu skvělé. Gagner se konečně trefil.. A forma Šmída? Ta stojí taky za povšimnutí.. Strašně se zvedl.
Taylor Hall (labral shoulder surgery) will not return to the #Oilers lineup this season, according to GM Tambellini. "Recovery time will be between five and six months, so our hope is that Taylor will be ready for the start of next season." - Tambellini :?

Vaše předloňská jednička draftu, hráč který měl pozvednout hru Olejářů a takhle hnusně ho trápí zranění. Bude mít na léčbu celé léto, tak snad se vám hodí do kupy :thumbsup:
To je zlé :? .. Pokud se Taylor nedá do kempu do pořádku, nezbejvá než doufat, že Paajarvi rozkvete. Máme sice talentovaný tým ale zrovna na levém křídle to moc slavné není.. Nezbejvá nic jiného, jak doufat. :ja_neviem:
Tak dnes s Dallasem. Tenhle tým mi je tuze nesympatický a tak bych byl rád, kdyby naše skvělé výkony z posledních zápasů pokračovaly. Dallas se snaží uhajít svoji pozici na PO, tak snad kluci zabojují a přivaří jim. :yes:

Jinak, co sme tak koukal, Henrique s Landeskogem trochu polevili v boji o Calder trophy.. To je velká šance pro našeho R-N-H, který poměrně často buduje. I přesto ale na Caldera typuji Landeskoga.. No uvidíme,mé tajné přání je RNH.
ještě bych rád vyzdvihl Ladislava Šmída. Před touto sezónou činil jeho gólový půst celých 124 zápasů. Půst ukončil 26. listopadu. V posledních 3 zápasech se trefil hned 2x! To je na našeho defenzivního buldoka velice dobrá bilance. 15 bodů a +6 v tabulce pravdy je také velmi dobrý počin. S Jeffem Petrym utvořili velmi dobrou dvojku. (Petry je letos naším lídrem v bodování obránců). Šmíd má letos jednoznačně svoji nejlepší sezónu, pravidelně chodí na oslabení (odehraje zde zhruba 3:21 na zápas), blokuje střely, hituje.. nebojí se shodit i rukavice (tuším 9 soubojů). Pro mě letos jednoznačně náš nejlepší bek, ostatní by si z jeho pracovitosti a vytrvalosti měli vzít příklad..
Eberle, RNH a Hall. Trapas no, ale tak dám to sem.

"I`m gonna name my guy Grier." :lol2:
vs. Ducks

Ježiš .. to byl zas utrápený výkon.. Předvedli jsme výkon, za který by se kdekdo styděl. 14 střel.. to je opravdu bída.. Pohledný hokej to taky nebyl. Dubnyk dnes předvedl velice dobrý výkon, překonat jej dokázal pouze Selänne. Na naší straně 2x skŕoval Hartikainen.. Ta první střela, tomu jsem nevěřil, že to Hiller pustil. Dnes nás čekájí králové z LA. Bejt po mém, rád bych věřil v naší výhru ale, pokud předvedeme stejný výkon jak dnes, tak se můžeme s výhrou rozloučit.

Jinak Šmíd a Petry jsou OUT. Šmíd má zraněný krk po zásahu Dustina Browna a Petry je záhada, Oilers píší "Facial Contusion" a to opravdu nwm, co je.. Každopádně, zranění nejsou důležitá, důležitá je výhra a tak snad se o ni popereme a ztížíme králům boj o PO.
To je pomliaždenina, asi dostal zásah do tváre :arrow: lícna kosť. Skôr som prekvapený, že je kvôli tomu out. Volchenkov by si len odpľul. :giggle: Ale tak možno nerád hrá s mriežkou alebo čo. :ja_neviem: Pravdepodobne len silné bolesti, ale to už by si mal vedieť ty, či sa niečo také stalo...
Díky za upřesnění. Nwm, jak je to bolestivé, nezažil jsem to :D .. ale status ma Day to day :)
vs. Kings

Ostudný výkon dnes předvedli Oilers. Dubnyk dnes má odemne pochvalu a pochválit se dá i Smyth, který byl dopředu nic ale v obraně snad 2x zachránil jasný gól. DUbnyk poslední zápasy jednoznačně sklízí ovace a já doufám, že další sezónu už naplno prorazí a zařadí se mezi nadprůměr. Dnes mě nejvíc nasrala nevyužitá dvojnásobná přesilovka, kdy jsme měli cca 1 střelu. I tak ale, 19 střel? Co to je.. Na druhé straně musím pochválit hru v oslabení Kings. Dováděla mě doslova k šílenství a nedopřála náým vypracovat si tlak.. Další zápas snad vyhrajeme.
Renney nakonec s pokutou 10 000 USD. Nojo, otevírat si hubu není dobré, tohle dobře ví hlavně "Tortila" od Rangers.. Ale ten je tím známý. Ale já se Renneymu nedivím, spousta věcí v zápasech se dala, ale i nemusela pískat a totéž platí i u soupeře. Ale něco na víc bych nám pískl, to ať se na mě nikdo nezlobí ale máme cca průměr 1 přesilovku na zápas.. To je děs a to nutno podotknout, máme druhou nejlepší přesilovku (První je překvapivě Naschville). Ale dost keců, chlapci čiňte se :)

Renney: „Možná potřebují Hollywood v play-off." :yahoo:

Škoda, že nafta nezajímá tolik lidí, jako Hollywood :verysad:
Areku? Na čas PO si beru volno, stává se ze mě "dočasný" fanda Panterů a tak ti přenechávám veškerou zodpovědnost tohoto fóra, tak mě nezklam a občas sem něco napiš! :!: Jinak dostaneš :box: :!: .. Zatím se měj!
okej, uzi si tu floridu. Btw aj ja im prajem, minulu noc som si aj pozrel ich zapas s WSH :jn: i ked polku som prespal... a ked theodore striedal a neskor som ho zasa videl v brane, tak som myslel, ze sa mi to snivalo :-O :D

Dnes posledny match sezony na lade Canucks. V sezone sme s nimi vyhrali iba 1 zapas, oni 5, takze dnes by sa patrilo vylepsit si statistiku a ukoncit sezonu s dobrym pocitom. V brane Dubnyk, takze Khabi uz moze ist brazdit cesty do Arizony.
prehra na nulu, canucks vdaka tomu vyhrali prezidenta. Aspon Dubnyk co to pochytal, vid...

:cool:

a mozme ist na draft :jupi: v utorok sa zrebuje, mame 18.8 percentnu sancu na 1st pick. Najhorsie mozeme tahat ako #3.
Hodnocení týmu:

Brankáři:

Nikolai Khabibulin - Vstup do sezóny měl fámozní, poté se hrabal a hrabal až se dohrabal na svá stará známá čísla z posledních sezón u nás. Ke konci mu už došel dech a navíc měl potíže se zraněním.I tak ale za naší propustnou obranou odvedl slušný kus práce a za tu první půlku sezóny si pochvalu zaslouží.

Devan Dubnyk - Občas vyhoří, občas předvede parádní výkon. Začátek sezóny měl jako jeho kolega velmi dobrý, jenže v půlce sezóny se né a né najít. Ke konci to však byl už náš starý dobrý Dubnyk z minulé sezóny. V budoucnu by mohl vládnout našemu brankovišti ale chce to ještě hodně práce, má co zlepšovat.

Obránci

Ryan Whitney - Whitney to měl těžké Po minulé sezóně, kdy utrpěl vážné zranění se od něj čekaly výkony na úrovni. No bohužel se nedostal počas sezóny do formy a mnohdy dělal hloupé chyby a ztrácel puk. Hůl ale nad ním rozhodně lámat nehodlám, v příští sezóně očekávám, že se zhostí své role a předvede ten hokej, na který jsme u něj zvyklí.

Ladislav Šmíd - Letos náš nejlepší bek bez debat. Šmíd je ukázka, jak má vypadat pracant týmu. Lehá si do střel, hituje, rozehrává, dokonce se i popere. Má srdce bojovníka a letos zažil nejlepší sezónu své zámořské kariéry. Doufám, že nasazená laťka mu vydrží i následující sezóny. Zřejmě největší překvapení sezóny v dresu Oilers.

Jeff Petry - Jedno z překvapení v našich obranných řadách Petry má bezpochyby talent, to se vědělo ale že už letos bude naším nejproduktivnějším bekem čekal jen málokdo. Parádně si sedl do noty se Šmídem. Umí přitvrdit a i dobře rozehrát. Snad jen omezit ty chyby v rozehrávkách a zlepšit stabilitu. Další z těch, od kterých čekám příští sezóny další krůček kupředu.

Cam Barker - WTF bek. Tohle že byla 3. draftu 2004? Barker je příklad toho, jak dokáže člověk zahodit talent svým přístupem. Většinu času na ledě jen probruslil bez zájmu bojovat o puk, či někoho srazit. Občas se hloupě vyloučil a zhruba 3 v sezóně si hrál s pukem v obraném pásmu a soupeř ho o něj připravil a dal gól. Ke konci sezóny více seděl na tribuně jak hrál.

Corey Potter - AHL bek a tak to bylo, je a vždycky bude. Potter na NHL prostě nemá. Myslí pomalu, chybuje často a bruslí průměrně. V naší obraně si ten 6. flek vždycky našel a na power-play ukázal něco ze svého umění vypálit tvrdé od modré ale to je tak vše. Co se totiž obranné hry týče, vyhořel jak papír v ohni.

Andy Sutton - Nevyhořel a docela obstojně bránil, když si jej zrovna Bertuzzi neobsral kličkou a nedal gól. Je to urostlý obránce, který hraje dobře do těla a umí se poprat. Dokonce i ta střela, co občas použije je někdy k užitku. Jeho problém je rychlost. Je pomalý a neohrabaný. No svoje si odehrál a já s ním až na pár zápasů problém neměl. V průběhu sezóny prodloužil smlouvu.

Nick Schultz - Za toma Gilberta jsme si vzali deff. pilíř minnesoty. No, odvedl svůj standart a rozhodně je to větší jistota jak Tom Gilbert. Ná většií zhodnocení by bylo třeba více zápasů.

The Peckham - Potenciál měl obstojný a nedá se říct, že by zklamal, ale čekal jsme od něj přecijen víc. Jako jeden z našich deff. obránců byl hodně aktivní co se osobních soubojů týče ale mnohdy během sezóny mi přišlo, že se bojí hitovat/porvat/zblokovat střelu na úkor zranění.

Colten Teubert- Jako nováček si připsal 24 zápasů, ve kterých si vyzkoušel jak power-play, tak oslabení. Vyloženě nepropadl v ničem, ale nic moc ani neukázal a šancí měl poměrně dost. Je to však jeho první sezóna a já v něm v budoucnu vidím velký potenciál. Je velký, silný, poměrně slušně bruslí a má obstojnou střelu. Bodová mašina z něj nikdy nebude ale bude to takový univerzál, těším se na něj příští rok.

Útočníci

Jordan Eberle - Čekal jsem od něj opravdu hodně ale tohle? Opravdu ne.. Eberle ukazuje snad větší progres jak Hall. Nahrával, střílel, rozhodoval zápasy, byl prostě všude. Pořád jako jeho největší slabiny vidím bruslení (zlepšil však stabilitu) a fyzické souboje. Jinak je ovšem Eberle jednooký král mezi slepými. 34 branek a 42 asistencí budíž tomu dokladem. Vidím v něm budoucího lídra Oilers, nechť Hall promine. Velká chvála na jeho adresu.

Sam Gagner - Kolikátou sezónu se už snaží naplnit svůj potenciál? První centr už nikdy, alespoň u nás nebude. Definitivně jej z této pozice vytlačil RNH. Gagner má talent ale, né a né jej prodat za body. Mnoha fanouškům se letos zapsal hlavně svým 8 bodovým zápisem proti Chicagu (4+4) a formou po tomto zápase ale ke konci to už byl starý známý Sam. Zlepšil se jak hrou dozadu, tak na vhazování. Pořád je mu 22 let a může se zlepšit. Letos jsem s ním samozřejmě spokojen ale vím, že on má navíc..

Aleš Hemský - Ne, tak tohle asi nikdo nečekal. Dlouholetá opora Oilers zažila svouji nejhorší sezónu v kariéře. Hemského jsem na ledě vůbec nepoznával. Chyběly mi u něj jeho kličky, ladný pohyb a ta drzost udělat ze soupeřových obránců hlupáky. Byl neškodný a až na jeho Hat-rick nepředvedl za celou sezónu vůbec NIC. K tomu všemu podepsal novou smlouvu a zůstává tak i nadále u nás. Příští sezónu očekávám jeho trade..

Taylor Hall - Power-play scorer, tak by se dal i nazvat. 13 gólů z přesilovek, i díky němu jsme měli jednu z nejlepších přesilovek v lize a dokud byl zdravý, tak i jednu z nejlepších lajn v lize. Hall letos prožil rozporuplný ročník. Njdříve zůstal ve stínu Eberleho, poté utrpěl ošklivé zranění v obličeji a nakonec pro něj i díky dalšímu kurióznímu zranění sezóna skončila. Jeho přednosti jsou rychlost a tah na branku, má jedovatou střelu. Zatím to vypadá na nového Gáboríka, já ale doufám, že ukáže víc. Mnoho zápasů nám totiž vyhrál právě on a Eberle.

Ryan Nugent-Hopkins - Raketový vstup této jedničky draftu. Utvořil rekord NHL, kdy jako nejmladší hráč nasbíral v nováčkovské sezóně za zápas 5 asistencí, stihl už vstřelit i Hat-rick a ukázal nám i pár parádních kousků ze své sbírky technik a k tomu navíc, do konce listopadu se držel v top 10 bodování ligy. V Edmontonu se o něm začalo mluvit jako o novém Gretzkym. Jenže pak přišlo zranění, po kterém se RNH chvíli dostával do formy. Souboj o Calder Trophy ještě ztracen není, ale bude to mít těžké. Pokud zesílí a zlepší vhazování, vyroste z něj velmi brzy náš 1. centr.

Ryan Smyth - Návrat ztraceného syna. "Captain Canada" předvedl přesně to, co jsme od něj chtěli. Chodil před branku, bojoval v rozích, lítal po ledě jak tryskáč. Já osobně bych jej i nadále rád viděl v týmu, pořád má týmu co dát a minimálně jeho zkušenosti a vůdčí role, která je narozdíl od té Horcoffovy znát je k nezaplacení. Ještě jeden rok Ryane, prosím!

Shawn Horcoff - Kapitán týmu? Ale kdepak.. Toho se zhostil Smyth. Horcoff se snažil a jeho snahu oceňuji ale bylo to málo, sakra málo. Shawn povětšinu sezóny bral místo hráčům, jako Gagner či Lander a trpěla tak naše ofenzíva, protože, se vší úctou, co jsi pro tým udělal Shawne, tyvoje tvořivost je poslední léta na bodě mrazu a rád bych, kdyby jsi uvítal své místo ve 3. lajně..

Ryan Jones - Do třetí lajny je skvělý, splnil snad vše, co se po něm chtělo. Energetické křídlo, které dokáže nastřílet kolem 20ti branek. Nikdy se neunaví, vždy se rve o puk. Já mu snad nemám, co vičíst, svoji úlohu v týmu splnil. Dobrá práce Ryane!

Eric Belanger - Mistr vhazování se u nás bodově dosti trápil. Zklamal jak co se týče off. dovedností, tak i v těch defenzivních. Zdálo se mi, že ta střídání i fláká. Nevím jak v LA či jinde, ale u nás z něj svítila spíš jak energie tak slabost a nemohoucnost, čekám, že se zlepší jinak bych byl rád, kdyby odešel.

Ben Eager - Náš zlý hoch předvedl svůj standart. K tomu všemu zničil ve Vancouveru kameru na trestné lavici a byl naším nejrychlejším hráčem při dovednostích v Rexall Place. V sezóně měl pár povedených zápasů ale občas to i pěkně odflákl. Jeho přístup k hokeji se mi nelíbí, není to žádný pracant. Přitom, úplné dřevo to není. Doufám, že svůj přístup zlepší..

Lennart Petrell - Další "grinder" v našich barvách. Bojovník s dobrými fyzickými parametry a tvrdou střelou. jeho pozice byla jasně daná, clonit brankáři. Navíc je to univerzál, který dokáže hrát jak na centru, tak křídle. použitelný je i na oslabení. předvedl svůj standart.

Magnus Paajarvi - Jak už každý ví, druhá sezóna je pro zelenáče obvykle těžší, jak ta první. U Magnuse to bylo znát jak u nikoho jiného. Trápil se v zakončení, klesalo mu sebevědomí a s ním i čas na ledě. Poté byl dokonce odeslán na farmu. Někdy v lednu jej Renney vytáhl a on jako by ožil, ovšem jen na pár zápasů, pak spadl zase tam, kde byl. Já ale věřím, že Paajarvi tohle překoná a do kempu přijde jako profesionál a ukáže nám všem, že na NHL má.

Linus Omark - Stejně jako jeho švédský kolega, i Omark letos prožil nepovedenou sezónu a víc jak v hlavním týmu Oilers byl na jejich farmě. Tam předvedl pár husarských kousků, jako například 5 gólů v jednom zápase či nájezd alá Peter Forsberg. Ale v áčku nepředvdl zhola nic, uvažuje se o jeho odchodu do Evropy i když po něm touží pár klubů NHL.

Anton Lander - Nečekal jsem od něj nic světoborného a také až na svůj gól proti Columbusu nic extra nepředvedl. Spíše jak centr 4. lajny ani neměl šanci. Lander má typické švédské ručičky a má hokejové myšlení, my jej však na úkor trápícího se Horcoffa trápili ve 4. lajně. Pokud Renney dostane rozum a dá mu šanci alespoň v útoku třetím, mohl by ukázat víc.

Darcy Hordichuk - Další zlý muž týmu. Hordichuka jsem si hned po příchodu oblíbil. Sršel energií a narozdíl od Eagera bojoval o puky, v rozích a schodil i rukavice. Rád bych takový přístup viděl i od dalších hráčů v týmu. Vždy když byl na ledě jsem věděl, že nezklame a on nezklamal. Chválím.

Zbytek hráčů odehrálo příliš málo zápasů na zhodnocení.. :)
na MS bude hrat za Kanadu okrem Eberleho a Nugenta aj Dubnyk :-O :good:
Prajem vam, aby vam VSETKY vase prve picky vyhoreli, pripadne pre zranenia nemohli poriadne hrat, ste namakaceni stastkovia a tymto sa oficialne stavam Edmonton HATER :!: :!: :!:
??? to je preboha co za prispevok ??? Nechcem sa nikoho dotknut. Priznam sa, ze som do sekcie Columbusu chodil citat najma tvoje prispevky. Zena a hokej... hmm zaujimava kombinacia ...
Ale toto ? Ako sestrocne decko, ktoremu zoberu hracku.

Este raz sa ospravedlnujem za svoj prispevok, ale nemilo ma prekvapil Vas prispevok.
Ten prispevok som prepiskla, ako aj mnohe reakce... ale bola som napalena... teraz to uz vychladlo a vidim tie nezmysly, co som pisala, tymto sa za niektore reakcie ospravedlnujem. :oops: Proste sa mi nepaci system, ked Edmonton vyhra po tretikrat prve miesto v drafte za sebou. Vopred ale upozornujem, ze som nikdy nic nehovorila o protezovani, kedze tu islo ciste o loteriu, ktoru sme prehrali. Teraz dufam, ze nalozime co najrozumnejsie s nasim pickom a vyhovame si kvalitneho hraca do buducnosti. :yes:
mt-svk píše:Prajem vam, aby vam VSETKY vase prve picky vyhoreli, pripadne pre zranenia nemohli poriadne hrat, ste namakaceni stastkovia a tymto sa oficialne stavam Edmonton HATER :!: :!: :!:
Obrázek

Dvakrát sa tam presuckovali, raz na nich šťastena ukázala prstom. U vás platí, že na chudobného aj budár (WC) spadne. Za to môže blbý systém. :neviem:
Těch příspěvků je po fóru spousta.. Tohle jsi fakt přehnala.. tohle bych čekal od 15 letých dětí.
Taku prudku len tu (o hracoch), to som ale fakt prepiskla, nikdy som totiz zranenia,alebo neuspech hracom nepriala, mrzi ma to... mala by som byt nastvata na toho, kto vymyslel system, nie na Edmonton. Za to si zasluzim ... :banned: Ale luckeri ste, a to poriadni. :D
Hm, mě by zajímalo koho budete pickovat. Názor "edmontonských" expertů? :)
3198 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO