od
Walt » ned 13. pro 2009 12:56
Tak som sa troška popozeral po článkoch k poslednému zápasu a hlavne k vyjadreniam hráčov a dal som si tú námahu a preložil ich, nech si to pracne nemusíš hádať cez prekladač (blusfan :smile03: ) Tu je výsledok :
Po tom čo v poslednom zápase s Edmontonom súper znížil na 2:3 vypýtal si náš tréner oddychový čas. Na otázku čo hráčom prízvukoval počas tých 30 sekúnd odpovedal takto :
Time-out bol len pripomienkou toho, o čom všetkom som im hovoril, na predzápasovej porade. "Máme 11. minút zápasu na ceste k víťazstvu, vedieme v našej hale 3:2, súper zvýšil obrátky a úroveň hry. Teraz nie je čas len o tom hovoriť. . . ale teraz je čas na to, aby sme to realizovali na ľade, dostali to do hláv a hrali naplno.!" Bolo to len o otázke (hovorí tréner), či veríme tomu, čo robíme? Nebolo potrebné kričať alebo kričať na niektorého konkrétneho hráča, bolo potrebné im povedať :
"Tu je to, čo som vravel pred zápasom, teraz to musíte urobiť, máme na to..!"
Bolo to 3:2 a mali sme hrať hokej ešte 11 minút. "Musíme hrať 11 minút a musíme vyhrať 11-minútový hokejový zápas, to bolo celé. Nemôžme ísť do obranného režimu a iba vyčkávať..!" vraví Murray. Možno som mal hovoriť, aby sme boli agresívni a forčekovali, možno sme to mali urobiť, pretože som o tom hovoril pred treťou tretinou, že musíme hrať naplno, musíme hrať v ich pásme a musíme zostať agresívni a forčekovať súpera. Verím, že sme si povedali všetko, čo je správne.
"Boli sme úspešní v zápase proti San Jose, pretože sme jednoducho išli do nich. To je to, čo sme chceli urobiť včera. Hráči Edmontonu vycítili, že musíme urobiť niečo s tým stavom a to ako ťažko sme hrali ale aj fakt, že sme neboli dosť dôrazní . Môžme povedať čokoľvek, ale my sme nehrali dosť tvrdo. "
Ak Blues boli poučení, aby boli agresívni proti Edmontonu, tak prečo to neurobili..?
"Je to dosť ťažké, na takú otázku odpovedať," vraví BJ Crombeen. "Myslím, že každý z nášho tímu vedel, že sme museli zostať agresívni, museli sme sa dostať s pukom hlboko do ich pásma a ďalej ísť do nich. Je to jedna z prvých vecí, ktoré sa naučíte, keď hráte hokej. . . Ak budete vyčkávať, tak to nie je dobrá vec, súper to vycíti a začne na vás útočiť, a to najmä v tejto lige.“
"Na striedačke sme si to hovorili : 'Poďme do nich. Vedeli sme, že máme byť agresívni na pobyte v ich pásme, v šatni pred tretinou sme si to povedali, že to máme robiť. Z nejakého dôvodu - ja neviem, či sme boli nervózni, alebo kde bol problém, sme sa k tomu nedostali a nie je sa na čo vyhovárať, berieme vinu na seba. "
Ostatní hráči sa tiež škrabali za hlavu :
- obranca Darryl Sydor. "Neviem prečo je to tak. Hovoríme, čo je správne, ako to urobiť, ale ideme na ľad a psychicky sa zložíme. "
Kvôli posledným výkonom, bol sobotný ranný tréning o niečo intenzívnejší ako obvykle a tréner sa viac zameral na tvrdšiu prípravu, čiže hráči dostali viac do tela :
"Bolo to jednoduché, tréner chcel, aby sme sa dostávali do správnych pozícii a pracovali trocha bez puku," povedal obranca Erik Johnson. "Bez puku sa môžete viac sústrediť na svoje úlohy, a na to, kde počas hry máš byť."
Murray, keď odpískal posledný hvizd dňa, hráči sa prihnali k nemu, čo je obvyklé. Je tiež tradíciou, že hráč, ktorý dokorčuľuje posledný si dá ešte ďalšie kolo okolo štadióna. Na posledný hvizd dnes prišli poslední Barret Jackman, Darryl Sydor a T.J. Oshie všetci korčuľovali extra kolo a urobili bez ohľadu na to, aby skúmali, ktorí z nich bol posledný.
Po hodine tréningu na viac sa hráči vrátili do šatne, je zaujímavé, že pripustili, že si tento „bonus“ zaslúžili...
BJ Crombeen povedal. "Všetci v tejto šatni hrajú hokej dosť dlho na to, aby vedeli, že sme zodpovední za svoje činy a posledná noc bola jednoducho neprijateľná. Naša hrať na domácom ľade bola neprijateľná po celý rok. Musíme sa vrátiť na zem, začať od bodu nula, robiť si svoju prácu a pokúsiť sa zamerať sa na našu ďalšiu hru."
Murray ich oboznámil s časmi tréningov na zajtra (v nedeľu) a potom v pondelok, pred stretnutím, ktoré bude v utorok večer s Calgary v Scottrade Center.
"Určite sme si to všetko zaslúžili, čo teraz absolvujeme za tieto štyri dni," hovorí Sydor. "Je to naša práca a ak nie ste schopní urobiť viac v hre, musíte byť pripravený nahradiť to na tréningu"