Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ARIZONA COYOTES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

SEZÓNA JEŠTĚ NESKONČILA - Mimo led se stále bojuje
“This won't drag into June,” General Manager Don Maloney said on Friday. “You know it and I know it. Well, maybe you don't know it, but I do. This has to be resolved in the weeks ahead or in a month – and they're working very hard to find alternatives to make this work.”
Jednoduchý překlad:
"Nepotáhne se to až do června," řekl v pátek Generální Manažer Don Maloney. "Vy to víte, já to vím. No dobře, vy to možná nevíte, ale já jo. Tohle musí být vyřešeno v příštích týdnech maximálně do měsíce - a oni se snaží opravdu tvrdě, aby našli alternativu jak to bude fungovat."

Obrázek

To Petrik: Mno na 95 % jo... nás Evropany celkově vzato až tak ta lokace trápit nemusí, když zápasy na živo stejně nevídáme.... což na celkovym výsledku, že by to byla katastrofa bohužel nic nemění :cry: Nemůžu to říct ale s určitostí, protože si to dost dobře nedokážu představit... a navíc po odchodu Bryze, po roce možná i Doana, a dalších by to bylo celkem těžký ... ale jak už jsem psal kdysi, věřim týhle organizaci, takže nejpravděpodobněji jo... ale kuš s takovejhlema řečma, stěhování nebude.... WE CAN MAKE IT HERE!!

To Sidney77 O tý příští sezóně jsem už taky uvažoval... ale asi na tom budu podobně :giggle: no way, i když postup nám (vám) to letos (resp. loni) nepřineslo ;)) .. takže že by přece :|
Petrik, ja by som nefandil. Už som aj nad tým uvažoval. A pravdepodobne by som si nenašiel ani nový klub, ktorému by som fandil, len by som NHL sledoval tak zo všeobecného hľadiska, pozrel by som si hociaký zápas a pod. Na Phoenixe sa mi páči všetko, hala, dresy, organizácia, tréner, kouč, hráči, aj tá síce nehokejová kultúra, ale páči sa mi to a na srdci ma niečo hreje. Neviem si predstaviť, že by som mal fandiť napr. winnipegu aj keď tam budú tí istí hráči. Život rozhodne..
Ono je to s tím stěhováním fakt na pytel. Bude to úplně jiný klub, jiné logo, jiné dresy, jiné barvy, jiný název, který určitě vůbec nebude připomínat nic z Kojotů (při stěhování klubu mi napadají jen Stars, tam byla nějaká kontinuita jak s názvem, tak i s barvami, ještě jsem si vzpomněl na Atlantu Flames). Hráči budou pár let, sestava se poměrně rychle změní, i díky platovým restrikcím je ten pohyb už tak obecně dost velký. Fandit se má klubu a ne hráčům, ale v tomhle případě to budou mít příznivci Kojotů hodně těžké.
Otázka bola síce na fans Coyotes, ale keď sa vyjadril sidney, môžem sa i ja. So všetkým čo povedal súhlasím. Situácia, že sa reálne pre spory o prenájme haly a vlastníckych podieloch hovorilo o presune NJ do Nashvillu ma zachytila len minimálne, bol som ešte dieťa. Aj napriek tomu si pamätám vybučanie Bettmana pri finále SC v 1995. Ale fandiť som nezačal pre hráčov ale pre klub a neviem si predstaviť ani ja a ani dnes, že by som fandil presťahovanému klubu. Rozhodne by som si vybral iný. Nuž a podľa preferencií ťažko povedať, ale kedže som v období temna prial Chicagu a Toews je najobľúbenejší hráč, tam by viedli moje fanúšikovské kroky. Nadviazať vzťah k nejakému klubu nie je zas tak jednoduché (pre "poctivých fans"). Bandwagonerom je to šumák. Preto ak sa čosi také stane, verím že Wanic i yzy si cestu k inému skôr či neskôr nájdu. :yes: :klobuk_dole:
Tak tak, súhlasím s vami. Ide mi tu o rôzne detaily, aj tie klubové farby, dresy a celková organizácia, ako som spomenul. Mám takého čierneho koňa - Anaheim, ale zatiaľ na to nemyslím a som fanúšikom Yotes a stále verím, že sa nepresťahujeme, resp. zvykol som si na tie reči a aj na to, že sa to bude vliecť ešte dlhú dobu, avšak raz musí prísť konečný verdikt, víťazný pre nás!
It's not over till it's over... :!: I vzhledem k celé organizaci možnýho přesunu, by se to muselo stát maximálně do konce června... takže bysme měli celé léto na to, abysme mohli přemýšlet nad tim... how to figure out...

Do tý doby nám nezbývá nic jiného, než to co děláme už dva roky... povznést se nad tyhle řeči a věřit...

Celkově vzato Hulsizer je 10x lepší než všichni ostatní, co se snažili klub koupit před tím, protože všichni před ním měli určitou klauzoli o relocation... Mat to chce v Arizoně bez jakýchkoliv výhrad táhnout 15+ let.... a jestliže jsme věřili i předešlým možným majitelům... tak taková vyhlídka jakou nabízí Hulsizer... prostě stojí za to, abysme věřili dál...

Teď je na místě otázka... zvyknout si na nový název: Arizona Coyotes... protože i když už si nepamatuju, jestli jsem o tom slyšel zrovna v souvislosti s Hulsizrem.. aspoň dříve to byla jasná podmínka to stay... a když se do toho pustim ještě víc, tak Hulsizer je poslední střípek, kterej nám chybý k úspěchu... máme supr GM, máme supr trenérský tým a máme skvělý jádro hráčů na kterém se dá stavět... teď už jenom větší budget a pro jednu z příštích dvou sezón je jméno pro vítěze Stanley Cupu jasné.... Arizona Coyotes!!
Když jsem zkoumal naší sestavu z minulých dvou let, styl hry a také naše dvě prohrané série s Detroitem a hledal příčinu našeho neúspěchu, našel jsem hned několik významných rozdílů... které mi všechny jenom potvrdil svými slovi a činy Don Maloney (takže jsem se kua nemusel namáhat, ale bez toho jsem to tak jasně neviděl....)

Nedávno pro domovskou stránku Phoenixu uspořádal Maloney takovou malou tiskovku, kde se ptali samotný diváci, na otázku jakých tahů nejvíc lituje, odpověděl "nemožnost podespat Lombardiho a Michálka..."

Což je přesně první i druhý problém Kojotů:

1. Center číslo 1. Po odchodu Lombardiho se toto místo snažil nahradit Belanger, ale pravdou je, že Eric je spíše third line center... Chvíli se to snažil hrát Hanzal, ale to je spíš 2nd centr... Kyle Turris je stále ve vývoji, a také ještě na první řadu nemá.... V létě se dá očekávat tedy posílení právě na tomto postu...

Hanzal s Turrisem tvoří dobrou dvojici pro doplnění druhé a třetí řady, Fiddler je potom výborný 4th line player a také skvělý hráč do oslabení... jestli se nám ho podaří podepsat, bude nám sházet jediné... center number 1.

I když jsem ještě situaci na trhu moc nesledoval... 100 % tohle bude Maloneyho priorita... jména jako Richards, či možný trade s týmama jako Philadelphie nebo Pittsburgh (Malkin, Carter etc) se určitě nedá vyloučit... Pokud již bude Matt Hulsizer v křesle, určitě poskytne Donovi i potřebné finance, k takovému podpisu.... Kdyby do týmu přišel nědko z jmenovaných, problém by byl vyřešen... pokud se podaří sehnat jenom nějakou náhradu alá Lang, či Belanger... obávám se, že úspěch bude opět vyset jenom na bojovnosti... Tohle je prostě priorita number 1 sehnat hvězdnýho centra k Doanovi a Whitneymu....

2. problém je absence Michálka, kterou bohužel asi nepůjde jen tak nahradit... bohužel jsme ztratili skvělého hráče, kterého by měl v následujícím roce nahradit Klesla... bohužel to neni kus za kus, ale pochybuju, že se nám podaří sehnat lepší náhradu....

Když se podívame na obranu jako takovou, nejsou v ní vůbec špatná jména. Yandle s Rozsívalem zajištují skvělou rozehrávku, Morris s Kleslou potom dobrou defenzivní činnost, přičemž možnost mít AUcoina jako number 5. defensemana je víc než luxus. O poslední spot by se potom měli prát mladíci Schlemko, či Oliver Ekman-Larsson, což celkově dělá naší obranu velice silnou.

Alespoň na papíře tak vypadá, realita byla trochu jiná... Což nejspíš odnesl Ulf Samuelsson (jež měl právě obranu a hru v oslabení na starosti...) ... Hra oslabení byla naše achilova pata po odchodu Michálka.... Proto se zdá odchod Ulfa jako více než logický... v týmu jsou beci, kteří mají na to odehrát dobré oslabení... to že to s nima Ulf nedokázal byla víc jak jasná zpráva k vyklizení jeho pozice....

Uvidíme koho se nám podaří sehnat jako náhradu... to bude druhý problém, který bude muset Maloney řešit....

3. Podepsat stávající hráče: Bryzgalov, Vrbata, Fiddler, LaBarbera (u LaBarebry zrovna nevim, možná by nebylo na škodu, kdyby Ilja odchytal míň zápasů.. tudíž by to chtělo kvalitnější 2.) (UFA).. a Yandle, Turris, Boedker, Korpikovski, MacLean (RFA)... Jak už to tak bejvá... asi nebude možné podepsat všechny... Cíl Free Agency tedy bude jasný... Podepsat typově a kvalitativně podobné hráče (nebo pokud možno i lepší), jako byly ti, jež se podepsat nepodaří...

Bryzgalov, Yandle, Turris a Korpikovski přitom budou prioritou... neboť jejich náhrada by se hledala velice těžko.... Vrbata už dřív nastínil, že mu Kojoti vyhují a jeho podpis očekávam... stejně tak jako mladíky Boedkera či MacLeana... Fiddler s LaBarebrou jsou pro mě otázkou... ale přecijenom hráči jako oni se na trhu hledají snáž, než zbylý jmenovaný...

4. Už byla řeč o obraně, golmanech a centru... zbývá pozice křídla... Doan, Whitney a Vrbata jsou určitě perfektní křídla pro first and second line.... Pyatt, Korpikovski a Stempniak jsou potom skvělé křídla pro bottom line... což v poČtech znamená jediné... jedno křídlo do TOP6 a jedno křídlo do bottom six je potřeba... Je více než pravděpodobné, že jedno z těchto míst zaplní Boedker, či MacLean, jestli půjde o TOP6.... pokud se bude jednat o Bottom6 potom to bude spíše Boedker, Tikhonov, Ebbet či Hollweg...

Ať už tak nebo tak... určitě by se dalo o jednoho TOP6 křídlo posílit... ovšem na to by mohlo být dost času při trade deadline... předpokládam, že nejdříve dostanou šanci naši mladíci... neboť toto je až to poslední místo, kde by nás měla tlačit bota....

-----------------------------

Suma sumárum.... Pokud se tedy povede nahradit Ulfa Samuelssona trenérem, jež zlepší naší obranou hru a oslabení, povede se mu přivést hvězdu centra (Richards, Malkin, Carter), která si sedne s Whitneym a Doanem a vytvoří údernou first line.... Povede se podepsat klíčové hráče a odchozí posty vhodně nahradit alespoň podobnou náhradou... stane se s Phoenixu tým který může uspět v play off....

Už letos a minulý rok, jsme ukázali že i v play off umíme kousat... v obou ročníkách jsme však také doplatili na úzký kádr... Minulý rok to bylo zranění Doana a Upshalla... a celková nevyrzálost a nezkušenost s vyřazovacími boji... Letos to bylo horší, absence Morrise byla určitě znát... stejně jako výše zmiňované problémy (hlavně špatné oslabení. absence centra number 1) + když se k tomu přičte né zrovna oslnivá forma Bryzgalova 0:4 asi bylo na místě....

Whitney - Richards - Doan
Boedker - Hanzal - Vrbata
Korpikovski - Turris - MacLean/Hollweg/Bissonnette
Pyatt - Fiddler - Stempniak

Yandle - Morris
Klesla - Rozsival
Schlemko/Ekman-Larsson - Aucoin

Bryzgalov
LaBarbera/*posila*

nebo:
Whitney - Richards - Doan
Boedker - Turris - MacLean
Korpikovski - Hanzal - Vrbata
Pyatt - Fiddler - Stempniak

:oops: a o úspěchu v play off nepochybuju
Tak v úterý se uskutečnilo hlasovaní... kde se v poměru 5:2 odhlasovao, že Kojoti budou pokračovat v Arizoně minimálně příští sezónu... hlasování, které je pro Kojoty výhrou... pro fanoušky však docela tvrdou zkouškou, protože to znamená, že majitele nemusíme mít ještě rok...

a pokud bude Phoenix bez majitel i od 1. června... bude to mít neblahý dopad na součaný tým, který by lehce mohl ztratit svojí konkurenceschopnost a hlavně dobré jádro, které by nám mohlo v budoucnu zajistit možnost získat Stanley Cup....

Musíme jít ale krok po kroku... Vyhrát Stanley Cup se bez majitele nedá... a jestli je ztráta dosavadního týmu cena, za to že majitele budeme mít... musíme jí příjmout...

Pokud se tak opravdu stane a majitele mít nebudem... pravděpodobně nás může maximálně čekat podobná sezóna jako ta letošní with lose in 4 ... v horšim případě i non play off season...

Jedinej a hlavní cíl je získat majitele... Teprve až se to povede... můžem budovat tým pro úspěch ve Stanley Cupu
V problematice Phoenixu je moc neorientuju a proto se rád zeptám tady, v čem je hlavní problém?? Vždyť hrajete skvěle vzhledem k možnostem, takže pro investory by to mělo být lukrativní. Předpokládám, že problém je v lokalitě, ale určitě by byla velká škoda stěhovat zrovna Phoenix....To bych věděl o lepších adeptech :D
Mno musim přiznat že už se o to taky tolik nezajímam, jako jsem se o to zajímal dřív... výsledek na ledě je hezká věc.. ale investovat do klubu co prodělá ročně 38 milionů zrovna moc neláká ;))...

i tak ale zájemci jsou... ale stále se nedaří provést samotný prodej... Všechno už se zdálo být dohodnutý... a vypadalo to, že si Hulsizer s NHL konečně plácne, když se do případu vložil Goldwater Institude s tím, že ten způsob prodeje neni legální (resp. hlavně financování samotnýho prodeje, což jak jsem pochopil měli z části platit daňoví poplatníci) a celý proces znemožnil... NHL se teď tuhle instituci snaží obejít, když konkrétně jde o to, že celou výši sumi musí zaplatit investor.... Ta cena je ale příliš vysoká.... NHL chce klub prodat za 170 milionů, přičemž akciová hodnota klubu je někde níž....

Co vim, tak Hulsizer chtěl platit zpočátku jenom 50 milionů (když to ale později zvýšil na 100) = někde se musí sehnat dalších 70 milionů + ztráty za další sezónu, kterou začnem pod vedením NHL (25 zaplatí město a jestliže proděláme 38 tak cca 13 mega)... takže asi 83 milionů....

Hodně se toho taky namluvilo o parkovacích poplatcích okolo haly... jež by s části tuhle částku měli pokrýt... nicméně o tom už se toho napsalo tolik, že už se nějak neorientuju jakej je vlastně výsledek... a kdo by podle nový dohody tyhle peníze měl dostat....

Takhle to nějak vypadá... alespoň co jsem pochopil (i když tam můžou bejt nesrovnalosti, protože překládat většinou mluvenej projev v tý jejich spisovný právnický angličtině v kombinaci s nespočtem fake zpráv ze všech možných médií či fór... neni zrovna nejjednodší)

Řešení se stále hledá... a už jenom fakt, že byl prodej tak blízko, dodává velkou dávku optimismu, že se to nakonec opravdu podaří...

Mnohem horší ale je, že pokud nebude majitelská situace vyřešena do 1.června.. je dost možný, že klub opustí hráči jako Bryzgalov, nedejbože Yandle, a spousta dalších s tim, že do organizace s nejistou budoucností a omezenim balíčkem peněz, jež budem moct utratit, bude prakticky nemožné jakékoliv ztráty nahradit nebo snad dokonce posílit, což bysme po letošnim fiasku s Detroitem určitě potřebovali
No muj nazor tady je ze jsou dva naprosto jasni adepti na prestehovani a to Atlanta a phoenix.Dotovat takhle ztratovej podnik dlouhodobe nebude chtit nikdo.

Bohuzel phoenix mam jako tym celkem rad ale je to tak prestehovani je podle me otazka casu.
Anger píše:No muj nazor tady je ze jsou dva naprosto jasni adepti na prestehovani a to Atlanta a phoenix.Dotovat takhle ztratovej podnik dlouhodobe nebude chtit nikdo.
Bude a chce... problém je s koupí... Hulsizer by chtěl do 15 let udělat v Arizoně profit
taky nazor ale dobre beru.
Tak, Bryz dal PHXu papá :ahoj: Sťahuje sa dočasne do Philly a tá má šancu ho podpísať výmenou za:
3rd round choice in the 2012 NHL Entry Draft, future considerations and forward Matt Clackso
Real_ESPNLeBrun

Am told by source that Bryzgalov contract demands with Coyotes were off the charts
1 minute ago via Twitter for BlackBerry®
No, tak to som trochu prekvapený, myslel som si, že zostať chce.

Diskusia bude pilnejšia v topicu Flyers, tak potom asi tam. Dovi dopo dopi :giggle:
what the hell :cry: :cry: :cry: :cry: still can't believe....

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

WE'LL MISS YOU :hroza:
Tak a teraz som zvedavá, či sa Phoenix dostane do PO. Ak nezíska kvalitného brankára, śanca bude dosť nízka. Pri tom počte striel na všu bránku... a nie propagačných.
vsadim si na to, ze kojoti sa budu musiet s akoukolvek sancou na PO rozlucit, osobne ich vidim potacajucich sa na dne Zapad. konf,, a ktohovie co bude o par sezon, ci Phoenix zostane Phoenixom........ :angel:
mimochodom taky Shane Doan, ktoreho je podla mna vo Phoenixe skoda, riesi este jednu sezonu status UFA potom
:sarcasm:
Mno, rozhodně bych nás neodepisoval ještě před tim, než začne alespoň srpen a budou hotové soupisky... nesmíme zapomínat že Don Maloney je magic.. co před rokem vyhrál cenu pro nejlepšího GM....

Je to rána... je to obrovská rána.... ale stále máme celé léto na to jí zaplnit.... Díky odchodu Bryze a nejspíš i Jova se nám otevře sympatický balíček dolarů na utracení... léto určitě bude zajímavé....

jnk. představte si ten tým, kdybysme měli majitele před rokem... Michálek, Lombardi, Upshall, Bryzy by stále byly v týmu ... je to škoda no... jestli je tohle cena za kterou můžeme zůstat v Arizoně... tak jí musíme příjmout.... we have faith in you, Don Maloney
Phoenix určite postúpi do PO. Je to poctivé mužstvo a spolu dokážu potiahnuť. :thumbsup:
A navyše ako Wanic povedal, nemám boja, že po odchode Bryzgalova Maloney nesiahne po nejakom kvalitnom gólmanovi.
Ak by to nebolo na náš úkor, postup vám prajem, ale vaša obrana stála na Bryzovi.

Viď štatistiky v tejto sezóne:

SA/G: 32.6 /za vami skončili len Boston a Carolina/

ale

GA/G: 2,68 /13. v poradí/

Minulý rok niečo podobné:

SA/G 29,6 /12. miesto/
GA/G 2,39 /3.miesto/

plus Bryz vychytal mnohé kľúčové okamžiky. Skrátka, je to gólman o ktorého sa tím môźe oprieť.
Bluesfan píše:Phoenix určite postúpi do PO. Je to poctivé mužstvo a spolu dokážu potiahnuť. :thumbsup:
A navyše ako Wanic povedal, nemám boja, že po odchode Bryzgalova Maloney nesiahne po nejakom kvalitnom gólmanovi.
Ak nezoženie gólmana, tak to bude problém, viď štatistikyvyššie. Plus už nemajú blokujúceho obrancu a Klesla skôr či neskôr začne robiť chyby.
Bluesfan píše:Phoenix určite postúpi do PO. Je to poctivé mužstvo a spolu dokážu potiahnuť. :thumbsup:
menovite..?....ake su moznosti zriesit podobnu brankarsku kvalitu...?..ja osobne to veru nevidim 2x ruzovo.....volnych, resp. kvalitnych brankarov nebude pocas leta ako na rozdavanie a pochybujem, ze napr. taky Vokoun by sa ku kojotom hrnul....som presvedceny o tom, ze v pripade Bryzgalova to nebola otazka penazi, ale ? motivacie.....ano, kojoti chut PO okusili, ale ako v nom dopadi :sarcasm: a v dalsich sezonach to vidim este biednejsie.....Upshall, Michalek, tito hraci chybaju a ak by sa k nim postupom casu pridal aj ich nenahraditelny hrac Doan..........
no len aby z toho coyotes nevysli tak dobre, ze ozaj ziskaju toho vokyho :hmm: alebo co tak viktor fasth?
Don Maloney se kdesi nechal slyšet... že chce zkusit manšaft na styl Detroitu s tehdejším Osgoodem v bráně (nevim co je na tom pravdy, nijak oficiálně jsem to nečetl) :frajer2: tj. peníze utratit za posílení hráčů před ním a do brány někoho podobnýho....

Jmenovitě mě napadá Roloston (if Tampa takes Vokoun) nebo horší z dvojice Niemi/Nittimaky ... Ty statistiky jsou trochu zkreslující.. hodně střel bylo z úhlů či z dálky... Phoenix spolu s Tippetem si zakládají na obraně + obraném stylu hry... takže zas tak absolutisticky jak jste to podali bych to neviděl.... nicméně to nic nemění na tom, že jeho ztráta bude opravdu citelná....

I na takovém to zásahu do sestavy se ale dají najít jistá pozitiva... pokud nebudeme muset platit Bryze, znamená to, že budeme moct posílit v útoku... což je naše priorita.... třeba Kojoti v příštim roce nebudou tým, kterej se bude muset spoléhat na famózní výkon golmana... Koneckonců v play off nám to k úspěchu nepomohlo... a Bryzy letos celkem vyhořel.. třeba průměrný golman který chytne formu ve správný čas v kombinaci s lepším týmem budou náš nový začátek víttězné éry :-P

Já si nemůžu pomoct, ale hodnocení je zatím více jak předčasné... Pravdou je jen to, že máme celkem solidní budget potřebný utratit, abysme vůbec splnili cup low :D + předpokládam, že NHL nám dá pár milionu navíc, jako minulé roky... takže podle mě se můžem těšit na solidní aktivitu Yotes v letním období....

To Cepi: Co bude příští rok, se bude odvíjet podle toho, jak to s klubem dopadne... Pokud získáme stabilitu v Ariozně... silně pochybuju že Doan odpadne... Pokud se přestěhujem nebo budem další rok pod nadvládou NHL... tak nastane kolem tohodle týmu víc změn...

+ Podle mě je to jenom o penězích... Ilya se vyjádřil už několikrát, že chce pokračovat v Ariozně... Trenéři mu dávají přesně to, co on potřebuje (často vypouští tréningy a chytá větší porci zápasů), aby chytal svůj TOP (což jestli mu nedopřejou ve Philadelphii, tak ať si ratši naděje na dobrýho golmana nedělaj :D )
Phoenix nie je tradičné mužstvo. Je tŕňom v oku viacerých ľudí. Preto treba prijať skutočnosť, že sa ľudia pozerajú na nich cez túto optiku. Inak povedané. Môžu mať akokoľvek dobré mužstvo, stále bude to pre nich len "spodina" ligy. Opäť sa im neverí. Ani po tých dvoch rokoch...

Mňa osobne takýto pohľad, neskutočne serie. Obzvlášť, keď vidím ako každý tlačí Toronto pomaly za cup contendera a pri tom hrá rok čo rok ho*no. Achjaaaj.

Držím Phoenixu palce, hoci mám na nich sčasti aj ťažké srdce. Ale to je len závisť.
2310 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2019 ST LOUIS BLUES