No, kde začít. I přes smutek a stále trvající zklamání je třeba si říct, že to byla neskutečná sezona a každý fanoušek Ducks si ji musel náramně užívat. Základní část byla parádní, hlavně začátek a období mezi prosincem a lednem, skvělé série, během kterých jsme vyhrávali jeden záaps za druhým. Tým prostě pod vedení Boudreau bavil, dával hodně gólů i přes to, že Bruce rád točí sestavou. V PO se nemáme za co stydět, nepříjemný Dallas, na který dlouhodobě neumíme jsme sice s problémy, ale přesto vyřadili a vyhli se 7. zápasu.
S Kings to byla jiná, herně jsme na ně rozhodně měli, jenže jsme nevyužili momentum a neukončili to v 6. zápase, který byl z našeho pohledu zřejmě klíčový. O dnešku škoda mluvit. Prostě je to zkušený PO tým s vítěznými typy jako Williams, Richards, Carter a Quickem v bráně. Ta naše směska mlaďochů s hráči, kteří v PO nemají skoro nic odehráno byla prostě málo. Ten tým čeká vrchol za nějakou dobu. I přes vypadnutí musíme ale hodnotit sezonu pozitivně.
Není třeba žádná výrazná přestavba, jen vyřešit dva tři posty a můžeme jít do další sezony zase s vysokým očekáváním. Letos nám před sezonou moc lidí nevěřilo, totéž před PO, ale ukázali jsme velkou sílu. Dneska se zaměřím na trenéra, GM a brankáře, pak rozeberu zvlášť obranu a útok zřejmě, UFA's a RFA's.
GM: Myslím, že tady není co řešit, Murray dělá výbornou práci, ani odchod Bobbyho s náma nezamával, jak jsem očekával. Při deadlinu se umě zbavil Fastha s Pennerem, zkoušel Keslera a nepřeplácel Vaneka, který by stejně po sezoně utekl, takže jeho práci musím hodnotit pozitivně. Uvidíme, jak vyřeší kádr v létě. Vše nasvědčuje ale tomu, že se chystá vyřešit dva nejožehavější problémy, tedy post 2. centra a zkušeného všestranného obránce, nejlépe praváka, jelikož Robidas po tom zranění těžko podepíše.
Trenér: Tady začínám být trošku skeptický. V ani nejmenším neočekávám, že by Boudreau byl odvolán, pozici má podle mě opravdu silnou, ale začíná už být fakt kritické, jak nezvládá PO a hlavně 7. zápasy. I s tím dnešním v nich má bilanci 1:5, což není dobré. Jeho ofenzivní styl je fajn pro základní část, ale organzice defenzivy pokulhává. Já bych o tom hodně přemýšlel, jestli nenastal čas na změnu, ale počítám, že minimálně rok ještě dostane.
Brankáři: Tady je zřejmě po PO taky rozhodnuto. Hodně bych se divil, kdyby chtěl samotný Hiller podepisovat po tom, co ho nejdříve docela ponížil Boudreau Andersenem a pak ještě víc, když pro 4. zápas vybral Gibsona. Ten si o svou šanci řekl hodně hlasitě a myslím, že je NHL ready a příští rok půjdeme do sezony s dvojkou Andersen-Gibson, čímž navíc ušetříme, vyšli by nás oba jenom na $1.87 milionu. Doufám, že tím padnou i spekulace o Millerovi. Jsem přesvědčený, že tihle dva to zvládnou.