Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Zdeno Chara

Hráči National Hockey League a všetko okolo nich.

dost si ho vsima pocas dnesneho prenosu rezia prenosu..jedna z prvych preview info, bola prave tato all star sprava a kratko na to, v reklamnej pauze, s nim zreprizovali kratky rozhovor..no co mohol na to povedat, ze je to proste :good:
Kapitán Bostonu Bruins, 30-ročný rodák z Trenčína Zdeno Chára sa 27. januára v atlantskej Philips Arene po tretí raz predstaví v Zápase hviezd NHL. Prvý raz však v otváracej formácii mužstva Východnej konferencie. Rozhodlo o tom 271 272 hlasov hokejových fanúšikov, ktoré ho zaradili na druhé miesto medzi obrancami z východnej časti severoamerického kontinentu. Prvý raz hral Chára v Zápase hviezd NHL v roku 2003 na Floride, v ktorom Východ prehral 5:6 po samostatných nájazdoch, druhý raz vlani v Dallase, kde ani jeho dva góly neodvrátili prehru tímu Východnej konferencie 9:12. V individuálnych súťažiach však Chára dominoval v tvrdosti streľby. Puk z jeho hokejky letel v prvom prípade rýchlosťou 99,5, v druhom dokonca 100,4 míľ za hodinu.

V Bostone je aj v tejto sezóne najvýraznejšou osobnosťou mužstva, ktoré sa zatiaľ drží v neobyčajne vyrovnanej súťaži na postupovom mieste do play-off. Oproti predchádzajúcemu ročníku Chára v hre na telo znovu pritvrdil a málokto sa s ním dokáže pustiť za pasy, hoci on sám šarvátky a bitky nevyhľadáva. Patrí k najproduktívnejším hráčom Bruins. V štatistike je druhý za útočníkom Savardom. Z doterajších šiestich gólov strelil štyri v presilovkách, k tomu pridal ešte 29 asistencií. Medi obrancami v rámci celej NHL mu zatiaľ patrí 8 miesto.

JE TO VEĽKÁ POCTA

Po tretí raz sa predstavíte v All Star Game, Zápase hviezd, ale prvý raz v prvej formácii Východnej konferencie, ktorú vybrali hokejoví priaznivci. Je to iný pocit ako pri nomináciách na predchádzajúce dva duely :?:

„Určite je to pre mňa veľká pocta byť v nominácii päťky, ktorá otvorí stretnutie. Som nesmierne rád a veľmi si to vážim. Predovšetkým za to ďakujem hokejovým priaznivcom, ktorí mi dali svoj hlas, ale aj svojim spoluhráčom za ich pomoc a podporu.“

Čo hovoríte na zloženie prvej päťky: Brodeur - Markov, Chára - Crosby, Lecavalier, Alfredsson. Asi si rád po čase zahráte spolu s Alfredssonom, nie :?:

„V sezóne vlastne hráme proti sebe, takže budem rád, keď ich tentoraz budem mať na svojej strane. Sú to špičkoví hráči, samé svetové hokejové hviezdy. S Alfredssonom sa poznáme veľmi dobre z čias môjho účinkovania v Ottawe, takže si určite budeme mať čo povedať a podozvedať sa od neho všetko, čo sa od môjho odchodu od Senators v klube zmenilo, aj keď sú to iba dva roky a na ľade si zasa môžeme pripomenúť hokejovú spoluprácu.“

ROZHODUJÚ MALIČKOSTI

Boston sa po polovici základnej časti drží zatiaľ v prvej osmičke Východnej konferencie a až na momentálne trochu odskočenú Ottawu sa poradie môže každú chvíľu meniť. Za vami je to tiež natlačené a aj posledná Tampa má stále šancu. Čím si vysvetľujete takúto v minulosti nebývalú vyrovnanosť súťaže :?:

„Je to zapríčinené vyrovnanosťou jednotlivých tímov, čo spôsobil predovšetkým platový strop. Každý klub si musí vopred rozložiť peniaze a dobre pouvažovať, ako a do koho ich bude investovať. Súťaž je naozaj nesmierne vyrovnaná, boli a sú obdobia, keď je sa do rozdielu piatich bodov zmestí až sedem tímov konferencie. To hovorí za všetko.“

Pri vyrovnanosti mužstiev rozhodujú v zápasoch neraz aj hokejové maličkosti. V čom sú teraz zápasy trebárs z taktickej stránky iné ako v predchádzajúcich rokoch :?:

„Presne ako hovoríte, rozhododujú maličkosti a vhodne zvolená taktika. Je veľmi málo zápasov, kde je rozdiel viac ako dva či tri góly.“

Pri spomínanej vyrovnanosti a vzhľadom na play-off je určite cieľom každého mužstva pokúsiť sa vyhrať divíziu, čo mu zabezpečuje lepšie postavenie v bojoch o Stanleyho pohár. Je to aj váš cieľ a máte na to vyvážený tím :?:

„Našim cieľom je postúpiť do play-off, ale pri spomínanej vyrovnanosti to bude nesmierne ťažké. Mužstvo však na to máme, pôjde predovšetkým o to, aby sme podávali stabilnejšie výkony. Umiestnenie je tiež veľmi dôležité, každý chce začať boje o Stanleyho pohár na domácom ľade.“

TVRDO PRACUJÚCI TÍM

V čom sú momentálne prednosti Bruins a v čom by ste mohli byť lepší :?:

„Sme tím, ktorý na sebe veľmi tvrdo pracuje a ak dokážeme v zápasoch vyhrávať súboje o puk a na telo, blokujeme strely, robíme správne rozhodnutia v najdôležitejších momentoch a pridáme k tomu aj ďalšie zdanlivé maličkosti, tak sme veľmi efektívni. Ale na to, aby sme sa dostali do play-off, to musíme robiť v každom zápase, bez rozdielu o koho ide. Všetko je tímová práca.“

Na ľade neraz trávite aj polovicu či viac hracieho času. Vie sa o vás, že v tréningu driete a nakladáte si raz toľko ako ostatní. Necítite však niekedy, že už máte v zápase toho plné zuby, alebo vám vyhovuje byť čo najviac na ľade :?:

„Samozrejme, že únava príde a počas dlhej sezóny nie je jednoduché udržať si stále potrebnú výdrž. Pripravujem sa však na to celé leto a aj počas sezóny si stále zvyšujem kondíciu a snažím sa nevypadnúť z prípravy mimo ľadu. Teda tréning v posilňovni, behy, bicykel a ďalšie spôsoby udržiavania sa v stabilnej fyzickej forme. Hrám toľko, koľko ma tréner Julien posiela na ľad. Niekedy je to 25 minút a niekedy aj 35. Záleží na tom, proti komu mám za úlohu hrať, aká je taktika. Je nás však šesť obrancov a všetci ťaháme stále za jeden povraz.“

V posledných deviatich zápasoch ste nazbierali sedem bodov, čo hovorí o tom, že sa vám zrejme vo finálnych momentoch akcií darí. Ste spokojný so svojou produktivitou :?:

„Mať body na svojom konte je jedna vec, ale byť v bojoch o Stanleyho pohár druhá a podstatne dôležitejšia. Mňa zaujíma iba play-off, chcem vyhrávať a je mi úplne jedno, koľko mám v produktivite bodov. Hlavné je, aby mužstvo vyhrávalo a bol som spokojný so svojou hrou a výkonmi. Hrám za to, čo mám na drese vpredu a nie na chrbte"

ABSENCIA GÓLOV

V Bruins ste v štatistikách tretí celkovo za dvoma útočníkmi Savardom a Sturmom. Čo je s ďalšími vašimi útočníkmi :?:

„Nedávame toľko gólov ako iné mužstvá. To je jedna z vecí, ktoré sa snažíme vylepšiť. Určite nás pribrzdilo zranenie Bergerona a teraz Murphyho. Obaja sú skvelí zakončovatelia, lenže zranenia patria k hokeju, musíme sa s tým vyrovnať a nájsť cestu, ako dávať góly aj bez nich.“

Ste kapitánom mužstva. Ako vychádzate z hlavným koučom Julienom a jeho asistentmi. Radia sa niekedy s vami, čo by mužstvu mohlo prospieť :?:

„Áno a nielen so mnou, ale aj s ďalšími troma, štyrmi hráčmi. Komunikujeme s trénermi, keď je treba niečo si medzi sebou vysvetliť. To je veľmi dôležitý faktor, na ktorý netreba nikdy zabúdať.“

Vlani, keď ste sa stali kapitánom Bruins, ste trochu upustili od svojej fyzickej hry a aj ste sa vyhýbali stretom, ktoré sa končili bitkou. V tejto sezóne ste sa vrátil k svojej typickej hre a svetom obleteli fotografie, ako ste zmlátil Čecha Kočího z Chicaga. Vtedy ste povedali, že si robíte svoju prácu a chránite bránku a brankára. Možno tomu rozumieť tak, že vlani bez týchto vložiek trpela trochu aj vaša hra, alebo nie :?:

„Nechcem sa príliš vracať k minulej sezóne, tá už je za nami. Ale tréneri nechceli, aby som trávil čas na trestnej lavici, ale aby som bol radšej na ľade. Je pravda, že v tomto ročníku hrám zasa svoju hru a nemám problém zhodiť rukavice, keď je to potrebné. Patrí to k hokeju a raz za čas to pre tím treba urobiť. Vtedy, keď cítim, že je to tak správne.“

Ako ste strávili Vianoce, Silvestra a oslávil príchod Nového roka :?:

„Na Vianoce sme išli do Ottawy, kde sme boli na slovenskej ambasáde s našimi priateľmi a užili si s nimi kopec srandy, aj keď som mal iba dva dni voľna. Na Silvestra sme hrali zápas proti Atlante, takže na nejaké veľké oslavy nebolo času. (sport)

Obrázek
Chara sa takmer pobil na treningu s vlastnym spoluhracom :fight: . To uz co je, minule Emery, teraz Chara :lol2:
arek píše:Chara sa takmer pobil na treningu s vlastnym spoluhracom :fight: . To uz co je, minule Emery, teraz Chara :lol2:
no to som sa akurat aj ja docital chcel som to napisat sem na forum ale uz si ma arek obehol no nevadi :wink: je to fakt zaujimave a zaroven sokujuce :o dufam ze to nenarusi ich teamovi vztah :sad2: lebo to by nebolo dobre pre cely team ked je v teame vladne takato zavist a zaroven sklamanie :beee:
Zee dnes podal opät spolahlivy vykon ku ktoremu nepridal kiks :P do statistik si okrem +2 pripisal dalsi bodik za A a v tejto chvili ma na svojom konte viac ako slusnu bilanciu 46Z - 7G - 24A - 31B -) +/- = +6 skvele :good:
Obrázek
ObrázekObrázek
Zdeno má opäť najtvrdšiu strelu v NHL
Extreme7 píše:Zdeno má opäť najtvrdšiu strelu v NHL
165,9 km/h :roll:

"Som rád, že som obhájil tento titul, pretože som cítil veľký tlak. Moji spoluhráči túžili po výhre v tejto súťaži zručností," povedal Chára. "Tieto súťaže sú jednou z najvzrušujúcejších akcií v rámci víkendu Zápasu hviezd a tak som naozaj rád, že mi to vyšlo."

"Keď dosiahol Zdeno prvou strelou 101,4 míľ za hodinu, tak som už vedel, že jeho ďalšia rana bude ešte silnejšia. Nevadí. Sme v rovnakom tíme a tak máme spoločnú radosť z víťazstva," uviedol Lecavalier.

"Musím povedať, že pri prvej strele som sa necítil dobre. Letela príliš vysoko a prístroj ju ani nenameral. Vedel som, že pri ďalších dvoch pokusoch musím mieriť nižšie a musím pritvrdiť. Muselo to ísť pomerne nízko nad ľadom," pokračuje obranca Bostonu.

"Určite som si robil zálusk aj na prekonanie rekordu Ala Iafrateho, ale neviem, či to niekto niekedy vôbec prekoná. V jeho časoch sa totiž korčuľovalo už od červenej čiary, zatiaľ čo my máme na rozbeh iba priestor od modrej. Bude teda veľmi ťažké prekonať tento rekord."

Podobne silným strelám by však samotný Zdeno čeliť nechcel: "Ja by som sa do brány nepostavil. Zrejme by som z nej ušiel." (hokej.sk)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Prvý pokus:
Obrázek
Druhý pokus:
Obrázek

Náprah pred druhým pokusom:
Obrázek
Zdroj: Snapshot z programu VLC (kvalita závisí od prenosu)
Obrázek
Obrázek
cepi píše:Obrázek
Staal je popriňom ako syn. :D
Zdenova AllStars petelica :cool:
na HP vysiel clanok so Zdenom, aj s mojou reakciou nan,,vid. diskusia 8)

:arrow: http://www.hokejportal.sk/?q=clanok/14248
Obrázek Zdeno Chara sa opat strelecky presadil v zapase proti Caroline ked svojim golov otvaral skore zapasu presadil sa pocas presilovej hry :cool: toto bol uz jeho 11 gol v tejto sezone :frajer2:
a dnes na floride supol 12ty :cool: a na branu vyslal az 9 striel :shock:
arek píše:a dnes na floride supol 12ty :cool: a na branu vyslal az 9 striel :shock:
60Z - 41B

..niet co dodavat..aa samozrejme zabudol som na jeho +4 :frajer2: je neskutocny Obrázek po 4x v sezone sa Zee dostal cez 40 bodovu hranicu a to prosim pekne riesime obrancu..

apropo, dnes Zee mohol supnut 2 goly..nestava sa casto, aby hajlajty riesili opakovane zabery, dnes pri Zdenovej sanci sa tak stalo..Tomas Vokoun pri jeho golovej strele vytiahol famozny glove save, ktory sa 100%ne objavi v buducotyzdnovom Saves Of The Week..Voki ma polozil a urcite aj Zdena :roll: ale tak aspon 1 mu tam supol a viac ako dôlezity :good:

Obrázek
Edit: Zdeno prvym golom Ottawe vyrovnal svoje bodove maximum zo sezon 05/06 a 06/07, ktore je 43 bodov. Este mu chybaju 2 goly aby vyrovnal aj svoje golove maximum - 16 golov zo sezon 03/04 a 05/06. Myslim, ze to este zvladne.
No Chara ma neskutočnu formu ... čo som tak zbežne mrkol tak ma vo februari zatial bilanciu 8+3 a bude to jeho najlepšia sezona v jeho kariere :good:

Nečudoval by som sa keby Zdeno doviedol Boston ako kapitan do finale vychodnej konferencie :thumbsup: no a možno aj do FINALE o SC :oslava:

Good luck Zdeno a nech ti to ide aj nadalej takto :cool:
Určite by potvrdil aj ten najväčší laik, že Zdeno Chára je jeden z najlepších obrancov planéty. V tejto sezóne sa veľmi reálne vyskytuje možnosť, že by dosiahol až na James Norris Trophy, pre najlepšieho obrancu NHL. Je to skutočne reálne :?:

James Norris Trophy, trofej pre najlepšieho obrancu NHL, vznikla na počesť vtedy už zosnulému Jamesovi Norrisovi, ktorý odohral dlhé roky za Detroit Red Wing na poste obrancu. Každoročne sa odovzdáva už od roku 1954. Za posledných päť rokov to bola viac – menej exhibícia Nicklasa Lidstroma, ktorý získal za toto obdobia získal hneď štyri!

Ale tento rok má našliapnuté na veľa aj náš krajan Zdeno Chára. Síce do konca čo i len základnej časti zostáva niečo menej ako 20 zápasov, on už iste prežíva najlepšiu sezónu v celej svojej kariére! Doterajší najlepší bodový výsledok, zo sezóny 2005/06, 43 bodov (ktorý zopakoval aj o rok neskôr) mu vyniesol nomináciu na James Norris Trophy. V konkurencií Niedermayera a už spomínaného Lidstroma však neobstál a z trofeje sa radoval Švéd.

Tento rok je však situácia iná. V zatiaľ 68 zápasoch nazbieral 48 bodov (za 16 gólov a 32 asistencií). V bodovom hodnotení obrancov je na piatom mieste. Poviete si, že z bodového hľadiska je nominácia v nedohľadne, lenže je tu to povestné ALE .

Z tých štyroch pánov, ktorí sú pred ním je v – pre obrancov dôležitej štatistike +/– - len jeden lepší ako on - Lidstrom. Dokonca len dvaja majú v tejto kolónke plusové body! Gončar má 5 plusových bodov, kým Chára jedenásť. Lídrom je švédsky „super hrdina“, ktorý má +36. Ale predsa, on hrá v Detroite, ktorý je prešpikovaný skvelými obrancami ako Rafalski alebo Chelios a Chárovmu Bostonu sa o toľkých skvelých zadákoch môže len snívať.

O to viac narastá dôležitosť Cháru u Bruins. Ale vysvetlím na názorných ukážkach: 03.03.2008, zápas Washington proti Bostonu sa skončil ťažkou porážkou „Medveďov“, 10:2. Ale pre „Big Z“ to bol v podstate dobrý zápas, pripísal si jednu asistenciu, v +/- mal 0 a dokonca sa stihol pobiť s Brashearom. Alebo: 07.03.2008 Toronto vs. Boston, tentoraz Bruins prehrali 2:8 a Chára opäť slušne, asistencia a v +/- dokonca +1!

Čo z toho vyplýva? Keď je Zdeno no ľade, góly do siete jeho klubu padajú veľmi málo. Nečudo, do histórie NHL sa už zapísal ako najvyšší hráč vôbec, jeho 205 cm je skutočne až ozrutných. Navyše, „Medvede“ majú po dlhom čase našliapnuté na play-off a veľký podiel na tom práve kapitán a určite najväčší líder na ľade i mimo neho.

Zdeno Chára je jednoducho pre Boston Bruins nenahraditeľný. Je snáď najväčším lákadlom pre fanúšikov a obranná hra jeho zamestnávateľa by sa bez neho rozsypala. V najlepšej hokejovej lige sveta je len veľmi málo takých, ktorý by sa s ním mohli porovnávať a práve preto by mohol dostať James Norris Trophy. Pre nesmiernu snahu a úsilie byť každým dňom ešte lepšie brániacim hráčom ako predtým. Pre spoluhráčov je schopný sa aj pobiť a keď už zhodí rukavice, tak je ho veľmi ťažké dosať k zemi.

Zdeno Chára je jednoducho veľký hráč. Nie len pre jeho obriu výšku ale preto lebo takých ako on by ste v NHL museli hľadať veľmi, veľmi dlho. A práve preto by sme mali byť nesmierne hrdý, že je Slovák. A pokiaľ aj spomínanú trofej nezíska, nie je až taký starý, a v National Hockey League ešte pobudne dajaký ten piatok. A pokiaľ sa bude zlepšovať tempom ako teraz, tak mi verte, že ho Norris Trophy iste neobíde... (David Mikuš - svknhl)
Dalsi nas hrac po Valabikovi si mysli ze ked tam bude iba tak postavat, sem tam naciahne hokejkou a zinkasuje 7 milionov. Dneska si z Charu robil Kovalev dobry den. Keby nebolo jeho individualnych chyb Boston mohol kludne vyhrat.
uz mi tu len chyba dalsi Zdenov kriti menom chorche (ehm, uz to citim spomenies "diabla" a coby dub je tu :D a mame Zee_kritik duo pokope :roll: ty to podas aspon normalnou formou, aj ked mam na Teba jedno ALE..nic v zlom Mitch, ale mne to pride tak, ako by si kazdy zapas cakal na jeho chybu a ak sa pritrafi, akoby s radostou napises prispevok do jeho topicu..ked mal seriu cca 20Z pred svojim zranenim, kedy riesil svoju zivotnu formu, vtedy si ani nemukol, s tym ako mu ide karta, ale akonahle sa mu cosi pritrafi zle je..ja nemam zaslepene oci, tak voci Bostonu, tak voci Zdenovi, beriem, aj mna riadne vytoci svojimi obcasnymi kiksami, ale to co predvadzal pred svojim zranenim a prakticky pocas celej sezony si zasluzi uznanie, ak to porovname s predoslym rocnikom..neviem, nemrkol som hajlajty, tazko mi je teda posudzovat co sa pritrafilo, ale treba si vziat do uvahy, ze Zee nastupil po 4Z vypadku (aj ten jeho nocny start bol ?) a ten kto sportuje da urcite za pravdu, ze nie je take jednoduche naklusat do rozbehnuteho vlaku, o to viac, aku formu riesil Zee pred svojim zranenim a na strane druhej, treba vyzdvihnut aj kvality Kovaleva, u mna je to genialny hracik..ja len dufam, ze ak sa Zee opät predstavi v starej dobrej forme, das nam tu o tom vediet :frajer2: jo a k tej narazke ohladom vysky jeho platu sa radsej nevyjadrujem :beee:
jj zasluži si tych 7 melonov prečo nie ...ja by mu dal aj vecej :frajer2:
Pozor ja nie som proti Charovi. prave naopak! Mozno to tak nevypada ale takto si vsimam chyby prave tych hracov a timov na ktorych mi zalezi a ktori chcem aby hrali co najlepsie.
debil píše:Pozor ja nie som proti Charovi. prave naopak! Mozno to tak nevypada ale takto si vsimam chyby prave tych hracov a timov na ktorych mi zalezi a ktori chcem aby hrali co najlepsie.
:frajer2:

dufam, ze Zee si uz da v sobotu na nebezpecneho Kovalova veelke bacha :yes:
Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára a Robyn Regehr z Calgary Flames vycestujú ak vyslanci programu Right To Play v lete tohto roku do afrického Mozambiku. Obaja hráči navštívia v termíne od 24. do 28. júna hlavné mesto Maputo. Ich hlavným cieľom budú charitatívne akcie, no Zdeno Chára má pred sebou aj ďalší plán. Chce vystúpiť na najvyššiu horu v Afrike, Kilimandžáro, ktoré sa nachádza v Tanzánii. Svojim výstupom na 5895 m vysokú horu chce pomôcť vyzbierať 100 000 dolárov. Fanúšikovia ho môžu podporiť aj na internetovej stránke http://www.righttoplay.com/charakilimanjaro.

„Šport mi dal veľmi veľa a pri spolupráci s Right To Play mám šancu niečo vrátiť deťom a komunitám, ktoré nemali také príležitosti ako ja,“ povedal Zdeno Chára. „Vidieť deti v meste Maputo a hrať sa s nimi bude výborný zážitok a už sa neviem dočkať začiatku.“ V predchádzajúcej sezóne sa podobnej cesty zúčastnili Andrew Ference z Bostonu Bruins a Steve Montador z Floridy Panthers, ktorí navštívili Tanzániu (hokejportal)

Zdeno len potvrdil, ze je to clovek s velkym C, ktory to nema nielen v nohach, ci rukach...ja si vazem kazdeho jedneho cloveka vo vseobecnosti, ktory osobne prispeje nejakou tou korunkou na charitativnu akciu a takym sa patri

:taptap:
241 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2021 TAMPA BAY LIGHTNING