edit maska Abbyho z Coloradskych cias, no do pozornosti davam pohlad novej masky
Luonga, ktory som tak ocakaval
pre zväcsenie
klik na masku
Brankár Vancouveru Canucks Roberto Luongo vstúpi do novej sezóny s novou maskou. Tú si navrhol prakticky sám a je prispôsobená histórii Canucks.
Celý proces výroby masky sa začal návrhom. Ten pripravoval Luongo spoločne s Marlene Rossovou takmer dva týždne. Táto umelkyňa má na svojom konte masky pre viac ako 50-tich elitných brankárov.
"Niektorí brankári nemajú ani potuchy o tom, čo by chceli na maske mať. V tomto prípade to ale bolo iné. Robert mi predostrel niekoľko vecí, ktoré ma inšpirovali," hovorí Rossová.
"Bol zaangažovaný do každého kroku. Cítil sa ako dizajnér a zvládol to výborne. Práve preto je táto maska odrazom jeho osobnosti a nie mojej. A to je veľmi dobré."
Pozrime sa teda, čo vlastne
Luongo na novej maske má:
JOHNNY CANUCK
Luongo tvrdil už od príchodu do Vancouveru, že je veľkým fanúšikom Johnnyho Canucka. Ide o drevorubača, ktorý sa stal národnou osobnosťou Kanady a podľa ktorej nesie klub z Vancouveru názov. Preto nesmie chýbať ani na jeho novej maske.
"Snažil som sa o napodobnenie jeho tváre. Vyšlo to celkom pekne," tvrdí Luongo.
Rossová vedela, že Johnny Canuck mal fúzy a bradu, ale pri tvorbe jeho tváre zapojila aj svoju fantáziu.
HORY:
Luongo chcel mať na maske i hory z okolia Vancouveru. Tie nakreslila dizajnérka na základe pohľadnice.
PRÍSTAV A CENTRUM
Mestou Vancouver je na jeho maske znázornené prostredníctvom najznámejšieho mrakodrapu Skyline.
"Minulý rok som sa do tohto mrakodrapu vôbec nedostal, ale na maske som ho mať chcel."
"Ja som túto budovu nepoznala, ale našla som si ju na internete. Vo Vancouveri som bola len raz v živote a aj to iba na letisku," uviedla grafička.
KORČULE
Na spodnej časti masky sa nachádzajú korčule.
Robert ich chcel mať v starom štýle, pričom si žiadal korčule v tónoch čiernej a hnedej farby.
RUŽOVÝ PANTER
Po prvýkrát od roku 2000 bude na maske Roberta chýbať ružový panter. Mal ho tam aj minulý rok, pretože ružový panter mu pripomínal korene a časy na Floride. Teraz ale zhodnotil, že nastal čas posunúť sa napred.
LOGO
Luongo si nechal na masku nastriekať viacero starých lôg klubu z Vancouveru, ktoré ale nenasledujú v presnom poradí.
(hokej.sk)
skvela praca! padla mi do oka aj farebnym prevedenim