Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLUMBUS BLUE JACKETS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Mt, tak jsem zabloudil do topiku Columbusu a vidim ze i tady rozvijis sve uvahy o Jordanovi. Mne se celkem libi, ze ho mas v oblibe, protoze ja taky :yes: . Ale musis vedet, ze Jordan do Columbusu, to je jen sen. Mozna by mu to hokejove prospelo, ale my ho jen tak nepustime, ma 20 let. A kdyby, tak cena by byla velmi vysoka - podle me Vermette + Umberger, to bych prijal. Pripadne by se to dalo jeste trochu dorovnat z nasi strany. Ted se ti to mozna bude zdat prilis vysoka cena, ale casem by se to vyrovnalo a asi by jste nelitovali, protoze Jordie je typ hrace, ktery by se presne hodil do vasi koncepce hry. A pro Pittsburgh by to bylo samozrejme jeste vyhodnejsi :D , Vermette a rodak z Pittsburghu - Umby jsou hraci, kterych opravdu uznavam. Ale to jsou vsechno jen hodne vzdalene hypotezy.
Atlantik píše:Mt, tak jsem zabloudil do topiku Columbusu a vidim ze i tady rozvijis sve uvahy o Jordanovi. Mne se celkem libi, ze ho mas v oblibe, protoze ja taky :yes: . Ale musis vedet, ze Jordan do Columbusu, to je jen sen. Mozna by mu to hokejove prospelo, ale my ho jen tak nepustime, ma 20 let. A kdyby, tak cena by byla velmi vysoka - podle me Vermette + Umberger, to bych prijal. Pripadne by se to dalo jeste trochu dorovnat z nasi strany. Ted se ti to mozna bude zdat prilis vysoka cena, ale casem by se to vyrovnalo a asi by jste nelitovali, protoze Jordie je typ hrace, ktery by se presne hodil do vasi koncepce hry. A pro Pittsburgh by to bylo samozrejme jeste vyhodnejsi :D , Vermette a rodak z Pittsburghu - Umby jsou hraci, kterych opravdu uznavam. Ale to jsou vsechno jen hodne vzdalene hypotezy.
Umbyho nie, niekoho iného, ale Vermetteho áno + niekoho ;). Jordana mám rada a vy ho budete musieť aj tak PRAVDEPODBNE pustiť (tým netvrdím že k nám). Takže by ste mali myslieť na nás (nejakú dobu vás neohrozíme v play-off a možno vďaka Jordiemu by sme mohli vyradiť Reds :frajer2: ). ;) Rozvádzam to preto, lebo uvažujem nad tým, kto by nám pasoval do koncepcie. A Jordie je tým ideálnym hráčom. :)

taký útok:

Umberger - Staal - Voráček by bol veľmi zaujímavý ;)
Jiřímu Novotnému nebola ponúknutá kvalifikačná ponuka, takže sa od 1. júla stáva UFA. Podľa môjho názoru to bol dobrý krok. Jirko do prvých dvoch útokov nepatrí, čo jasne ukázala minulá sezóna keď aj napriek tomu, že hral väčšinu času so Źerdevom jeho kanadské bodovanie bolo biedne. Je to hráč do tretieho útoku a tých máme dosť. Jeho miesto by v prípade nepredĺženia zmluvy s Williamsom mohol zastať buď Dorsett (ktorý v junioroch údajne hrával centra), prípadne Malhotra. Prajem mu veľa šťastia v inom tíme. :)
Niečo o Codym Goloubefovi a Willovi Weberovi

Cody Goloubef - 7,5 C a Will Weber - 7,0 D. Plus Kris Russell - 8,0 B. Takže o omladinu v obrane máme svojím spôsobom postarané. Cody bude ešte tento rok pôsobiť v univerzitnej súťaži, ale dúfam, že ho na budúci rok privítame v tíme.

Čo sa týka budúcnosti ,sme na tom celkom dobre:

útočníci:
pk Jakub Voráček 8,5 B
k/c Niktia Filatov 8,5 C
c Derick Brassard 7,5 B
k Maxim Majorov 7,5 C

plus v zálohe sú Alex Picard a Stefan Legein u ktorých je hodnotenie dosť skreslené vďaka zraneniam (Picard), prípadne dočasnému prerušeniu kariéry (Legein). V dobrom svetle sa ukazuje Derek Dorsett

V obrane sú to už spomínaní Kris Russell, Cody Goloubef a Will Weber. Nemožno zabúdať na Teddyho Rutha a Jonantana Sigaleta.

Na poste brankárov sú to všeobecne známy Steve Mason aveľké prekvapenie Dan LaCosta, v zálohe je to Kevin Lalalande.
John Moore

Obrázek Obrázek

NHL Central Scouting's Jack Barzee
"I watched John Moore as an underage player and I knew he was a must see player for this year; he hasn't disappointed me one bit. His first two strides are like Paul Coffey and he has been labeled as a world-class skater. He is poised with the puck, he gets his shots through to the net and he has gotten a lot stronger this season. He resembles (Calgary Flames) defenseman Jordan Leopold and similar to Leopold at the same age he needs to get a little bit better at playing more aggressive and more physical, but John is going to be a one-two defenseman in the NHL."
John je prirovnávaný k Ryanovi Suterovi.

-----------------------------------------------------------------

:cinka:
Rick Nash byl pobouřen úvodní nabídkou Blue Jackets. "Ve středu se protočila opravdu velká spousta peněz," řekl Nash. "Pokud se nedohodneme, tak jsem si jist, že příští rok nebude problém podepsat jinde." Deník Columbus Dispatch spekuluje o tom, že klub nabídl pětiletou smlouvu, která se pětadvacetiletému útočníkovi nelíbila. nhlpro.cz
každej fanoušek Columbusu o tomhle už dávno ví. Pohoda, první nabídka se holt nelíbíla, já však považuji za úspěch, že se k ní obě strany v první den vůbec dokázaly dostat. Nash chce Howsona trochu poškádlit, aby přitlačil na pilu :frajer2:
A je to tady!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: Rick Nash podepsal s Columbusem novou smlouvu na 8 let za celkových 62,4 milionů dolarů :clap: :clap: http://tsn.ca/nhl/story/?id=283635#videoyourcallarticle Rick Nash u nás tedy zůstane až do 33 let a své nejlepší léta kariéry stráví už jistě u nás :biglol: :biglol: Skělá práce Scotta Howsona, teď už jen získat nějakého ofenzivně laděného obránce na příští sezónu a je to všechno :smile03:
Gratulace k podpisu s tímto hráčem - sice peněz jako želez, ale komu jinému je ve Vaší organizaci dát než-li Rickovi :yes: :yes: . Příští rok počítám s Vaším opětovným útokem na PO, myslí, že i proto Nash zůstal, že zkrátka loni zjistil že tento tým má na PO. Domnívám se že kdyby Columbus loni nepostoupil, tak by tu nepodepsal !!!!
BRANKÁRI: Mason, Garon, LaCosta - Steveho výkony komentovať nemusím, Garon je spoľahlivá dvojka, v prípade dlhšej neprítomnosti alebo poklesu Steveho formy môže zaskočiť aj ako jednotka. Danny sa prejavil ako talentovaný brankár, na dôvažok je mladý. Ak podpíše, v budúcnosti očakávam brankársku dvojicu Mason-LaCosta

OBRANA: Commodore, Hejda, Ťjutin, Russell, Klesla, Methot, v zálohe Sigalet - čo sa týka defenzívy sme na tom celkom slušne, ale chýba mi ešte jeden ofenzívny obranca, Kris Russell nestačí. Na druhej strane máme v zálohe ofenzívnych obrancov Goloubefa a Mooreho, ktorí by na budúci rok mohli hrať v AHl, prípadne jeden z nich v NHL.

ÚTOK: Nash, Huselius, Brassard, Voráček, Umberger, Vermette, Filatov, Pahlsson, Modin, Chimera, Torres, Boll, Murray, Dorsett, Picard - máme tak ofenzívnych hráčov (Brassard, Nash, Huselius, Voráček, Filatov) ako univerzálov (Umberger, Vermette), prípadne silne defenzívnych hráčov (Pahlsson). Predpokladám, že sa do zostavy presadia Filatov, ktorý ukźala svoje prednosti - skvelé korčuľovanie, pohyb a streľba, s Picardom (Alex sa pozviechal z následkov nepríjemného zranenia). Takže ak nebude Hitch presadzovať striktne obranný systém, ako tomu bolo doposiaľ, mohli by sme sa posunúť vyššie v rubrike strelených gólov. Dúfam, že manažment vymení Modina s Chimerom, pre nás sú prebytoční.
Columbus by potřeboval doplnit kádr o útočně laděného obránce, ale generální manažer Modrokabátníků Scott Howson při jeho hledání nespěchá. Dobře ví, že někteří jeho kolegové budou mít problémy s platovým stropem a časem budou nuceni přistoupit na výměnu za jednoho z útočníků Blue Jackets. Nedávno se Columbus pokoušel neúspěšně získat Christiana Ehrhoffa ze San Jose, na oplátku nabízel Jasona Chimeru.zdroj-nhl.cz

Doufám, že Howson ví co dělá. Útočně laděného obránce bychom opravdu potřebovali a zbavit se Chimery též. Takže doufejme, že někdo Chimeru bude chtít vyměnit za ofenzivního obránce.
Dawe, koho chceš získať za Chimeru? Jedine tak obrancu do tretej dvojice. To by musel byť Jason v balíčku s inými hráčmi. Hneď by som tam šupla Modina a Hejdu (Jana len kvôli zvýšeniu hodnoty balíka). Ibaže kvantita neznamená kvalita. Ale za nejaký draft by to išlo, napr. Chimera - 3.kolo (vyššie nám nik nedá) v drafte.
Za Chimeru to bude těžké sehnat obránce do aspoň do druhé pětky, ale myslím si, že by to s trochu větším štěstí šlo :D Hejdu bych rozhodně neměnil jedině jak říkáš - Chimera + výběr v draftě nebo Chimera + Modin :) Nevím no bude to hodně těžké sehnat pořádného obránce. Každopádně za každou cenu bych se ho zas nesnažil sehnat.
Dawe4 píše:Za Chimeru to bude těžké sehnat obránce do aspoň do druhé pětky, ale myslím si, že by to s trochu větším štěstí šlo :D Hejdu bych rozhodně neměnil jedině jak říkáš - Chimera + výběr v draftě nebo Chimera + Modin :) Nevím no bude to hodně těžké sehnat pořádného obránce. Každopádně za každou cenu bych se ho zas nesnažil sehnat.
Dawe, ak chceme získať kvalitného hráča, budeme musieť niekoho obetovať. Takže sa môžeme rozlúčiť s niekým z dvojice Hejda-Klesla, prípadne s oboma. Čo by až taká tragédia byť nemusela, keďže by boli obetovaní za obrancu. I keď skôr to vidím tak, že obetovaný by bol len jeden z nich. Otázne je za koho? Ehrhoff padol, Ďalšou dôležitou vecou bude zbaviť sa dvojice Modin- ( a najmä) Chimera. Možno by stáli za úvahu Joni Pitkanen z Caroliny, prípadne Denis Grebeškov z Edmontonu.
mt-svk píše:
Dawe4 píše:Za Chimeru to bude těžké sehnat obránce do aspoň do druhé pětky, ale myslím si, že by to s trochu větším štěstí šlo :D Hejdu bych rozhodně neměnil jedině jak říkáš - Chimera + výběr v draftě nebo Chimera + Modin :) Nevím no bude to hodně těžké sehnat pořádného obránce. Každopádně za každou cenu bych se ho zas nesnažil sehnat.
Dawe, ak chceme získať kvalitného hráča, budeme musieť niekoho obetovať. Takže sa môžeme rozlúčiť s niekým z dvojice Hejda-Klesla, prípadne s oboma. Čo by až taká tragédia byť nemusela, keďže by boli obetovaní za obrancu. I keď skôr to vidím tak, že obetovaný by bol len jeden z nich. Otázne je za koho? Ehrhoff padol, Ďalšou dôležitou vecou bude zbaviť sa dvojice Modin- ( a najmä) Chimera. Možno by stáli za úvahu Joni Pitkanen z Caroliny, prípadne Denis Grebeškov z Edmontonu.
No já vím, že za kvalitního hráče budem muset nabídnout též dobrého. Ale když já bych už se nikoho nezbavoval. Všechny hráče co tu jsou mám rád a maji svoji kvalitu. Hejdy se rozhodně nezbavovat. Kleslu bych rozdejchal ba dokonce by mi to bylo nějak jedno. Zbavit se Modina a Chimery považuji za prioritu. Pitkanen a Grebeškov nejsou špatní hráči a rád bych je zde uvítal, ale myslím si, že za ně bychom museli obětovat více než jen Kleslu, Modina a Chimeru. Mě osobně by se zde líbil Hudler. Bohužel šel do Ruska :-( Další z českých hráčů by nemusel být špatný Vrbata. A to si myslím, že takový Modin za něho by stačil. Obzvlášť Tampě. :)
Vrbatu Vám kldině dáme a kýbl puků k tomu :D jinak Modin už v Tampě hrával :) no, my v Tampě bysme byli rádi už jenom za to, kdyby se si ho vzali, a nic nám dávat nemusíte :D
painkiller píše:Vrbatu Vám kldině dáme a kýbl puků k tomu :D jinak Modin už v Tampě hrával :) no, my v Tampě bysme byli rádi už jenom za to, kdyby se si ho vzali, a nic nám dávat nemusíte :D
Proč pak ho nemáte tak v oblibě? Já ho považuji za solidního hráče druhé (třetí) pětky. Škoda no kdyby bylo na mě tak s tebou tu výměnu uskutečním hned. :D
Já sem měl taky Vrbatu za kvalitního hráče, popravdě nějaký ty kvality má, ale čekal sem že v Tampě udělá minimálně 40 bodů, jenže se mu u nás vubec nedařilo, ani pak v Čechách, takže mě zklamal. Ale asi ne jenom mě, protože LAwton se prý snaží Vrbatu prodat, ale kvuli jeho smlouvě (3 mega) to asi tak lehko nepůjde :?
painkiller píše:Já sem měl taky Vrbatu za kvalitního hráče, popravdě nějaký ty kvality má, ale čekal sem že v Tampě udělá minimálně 40 bodů, jenže se mu u nás vubec nedařilo, ani pak v Čechách, takže mě zklamal. Ale asi ne jenom mě, protože LAwton se prý snaží Vrbatu prodat, ale kvuli jeho smlouvě (3 mega) to asi tak lehko nepůjde :?
Tak já Vrbatu stále rád mám a stále si myslím, že kvality má. Angažmá v Tampě mu nevyšlo a poté ani v Čechách se mu nedařilo, ale myslím si, že to všechno bylo způsobeno tím, že Tampa mu prostě nesedla a vezlo se to s ním celou minulou sezónu. On by potřeboval znovu nastartovat kariéru v týmu, kde by hrál hodně. Takový Phoenix byl pro něj ideální. A jak říkám. V Colombusu bych ho rád viděl. I když ta smlouva je vysoká. :?
Přesně, já taky Vrbatu nezatracuju, ale Tampa neni místo, kde by sbíral body, jak řikáš, pro něj byl ideální Phoenix. Největší problém pro nás v Tampě ted bude, ho prodat, protože 3 mega na rok je docela dost :| Pravdou je, že třeba v Columbusu by se zase chytnul, kdo ví :wink:
painkiller píše:Přesně, já taky Vrbatu nezatracuju, ale Tampa neni místo, kde by sbíral body, jak řikáš, pro něj byl ideální Phoenix. Největší problém pro nás v Tampě ted bude, ho prodat, protože 3 mega na rok je docela dost :| Pravdou je, že třeba v Columbusu by se zase chytnul, kdo ví :wink:
No tak uvidíme kde se nakonec upíchne. Ta smlouva je asi největší překážkou pro zájemce. Já bych ho i s tou smlouvou, přesto v dresu Colombusu rád uvítal.
No vy pozoruju spíš hledáte ofenzivního obránce, a my opravdu kvalitního top6 forwarda, pravděpodobně k Vinnymu. Tak nevím, jestli bysme si vyhověli :) (ale jako Matt "the Finger" Walker je za jedno náhradní plexisklo váš)
Vrbata měl loni i docela smůlu - jednak Melrose, to nebyl trenér, pak hrál v lajně Malone-Stamkos-Vrbata. Stamkos hrál první polovinu sezony úplné prd, Malone, ten taky, protože ten bez hvězdného centra nezahraje nic a Vrbata hrál tím pádem taky špatně. Na top6 myslím momentálně nemá a do 3.lajny je za 3M poněkud drahý. To by chtělo tým, který by mu tu šanci v top6 dal, jako třeba Rangers Kotalíkovi (za úplně stejnou smlouvu). U Panthers bych si ho dovedl představit, ale radši někde na západě.
U vás fakt nevím, jestli by ho bylo třeba, když se celkem loni chytl Voráček, pak očekávám taky Filatova v prvním týmu...
Nič v zlom, ale ja o Vrbatu nemám absolútny záujem. My máme krídelníkov do prvých dvoch útokov dosť: Nash, Huselius, Filatov, Voráček, Umberger, krídlo môže zahrať Vermette, na kvalitného krídelníka vyzrieva Majorov, uvidíme, ako to bude s Picardom, toho by som neodpisovala. Skôr by som privítala kvalitného centra a najmä ofenzívneho obrancu. Ibaže, ako tvrdím, ak sa nám netrafí kvalitný voľný hráč, budeme musieť meniť.
Ja viem, že za Grebeškova a Pitkanena by sme pravdepodobne museli prihodiť, ale až toľko by to nemuselo by´t. na druhej strane by bol možno lepší skúsený ofenzívny obranca ako Mathieu Schneider. Je to voľný hráč, mohol by vo vývoji pomôcť Russellovi a najmä, jeho kontrakt by nebol extra vysoký a najmä by bol krátky, takže by za sezónu, dve nezaberal miesto obrancom ako Goloubeff a Moore.
mountain píše:No vy pozoruju spíš hledáte ofenzivního obránce, a my opravdu kvalitního top6 forwarda, pravděpodobně k Vinnymu. Tak nevím, jestli bysme si vyhověli :) (ale jako Matt "the Finger" Walker je za jedno náhradní plexisklo váš)
Vrbata měl loni i docela smůlu - jednak Melrose, to nebyl trenér, pak hrál v lajně Malone-Stamkos-Vrbata. Stamkos hrál první polovinu sezony úplné prd, Malone, ten taky, protože ten bez hvězdného centra nezahraje nic a Vrbata hrál tím pádem taky špatně. Na top6 myslím momentálně nemá a do 3.lajny je za 3M poněkud drahý. To by chtělo tým, který by mu tu šanci v top6 dal, jako třeba Rangers Kotalíkovi (za úplně stejnou smlouvu). U Panthers bych si ho dovedl představit, ale radši někde na západě.
U vás fakt nevím, jestli by ho bylo třeba, když se celkem loni chytl Voráček, pak očekávám taky Filatova v prvním týmu...
Já nevím, ale napadla mě již možná výměna Umberger - Meszároš. R. J. mám rád, ale ofenzivního obránce potřebujeme a pro Vás by mohl být Umby to, co hledáte. Umí hrát jak na centru, tak i na křídle a platy obou hráčů jsou zhruba porovnatelné.
My bysem se rádi zbavili Meszároše, ani nevíte jak :D ale my potřebujem křídlo do první lajny, typu Gionta apod., a to je u Vás akorát Huselius :-(
3779 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES