“It was a special thing,” said Crouse of his thunderous welcome to South Florida. “When I was up on stage and they were cheering…it’s something I can’t even explain. I couldn’t be happier to be a Florida Panther.”
Co se týmového depthu týče tak:
Pozice centra by měla být zajištěna na mnoho let dopředu. Trocheck, Grimaldi, Pirri, Bjugstad, Barkov, Hawryluk, Rau a Knight.. A to jsme pustili Shorea. Tady strach rozhodně nemám. No v budoucnu předpokládám že: 1. Barkov 2. Trocheck 3. Bjugstad 4. xxx s tím, že onen zbytek se může směle poprat o pozice na 2.-3. centra. potenciál na top centra má asi jen Barkov a Trocheck (Bjugstada bych nerad podceňoval, ale je strašně nevyrovnanej a nezdá se mi, že by měl nato, vést první pětku), V brance se očekává, že Luongo ještě nějaký ten pátek chytat bude. Tady problém nevidím a řešit se to dá buďto trejdem, nebo draftem v příštích letech. Co mě trápí, tak jsou křídla. Tady je náš největší problém. Howden, i díky zranění, nenaplňuje očekávání a stále hraje jen na farmě. S McFarlandem už snad nikdo nepočítá. Ten má strop v AHL. Lammikko potenciál má, což o to. Ale nevěřím, že se dokáže uchytit v NHL. Potenciál má, což o to. problém je, že je to spíše agilní two-way forward a na tento post aspiruje Howden, který na to má mnohem lepší předpoklady. Na RW je to úplná bída. Tu stojí za zmíňku snad jen Hyman. Hayese už nepočítám. Trocheck na RW dopadl nevalně. Boyes a Jágr tu věčně nebudou, je potřeba na tomto postu zapracovat a přivést posilu (Kessel?). V obraně je to pak podobné jako na centru. Matheason a McCoshen spolu hrají na bostonské univerzitě, kde předvádí slušný potenciál (Matheason tu je i kapitánem). Matheasonovy přednosti jsou skvělé bruslení, přehled a klid při rozehrávkách. Letos byl oporou Boston College. McCoshen, parťák z obrany, má podle některých větší potenciál jak Matheason. Je to rozený tvůrce hry, který si rád hraje s pukem na hokejce. I jeho zdobí perfektní bruslení a finální rozehrávka. Chybí mu však hra do těla. na tom se však dá zapracovat. V příští sezóně bych rád oba viděl alespoň na pár zápasů v NHL. Matheasonovi podle slov trenera Boston College další rok na univerzitě nic nedá. Takže buďto AHL, nebo rovnou NHL. Do prospect poolu by se dal zařadit i Alex Petrovic. ten letos kdekoho překvapil. Na úrovni NHL předváděl co se defenzivní činnosti velice kvalitní služby (už před sezónou jsem tu psal, že by mohl udělat áčko). Zajímavé jméno je pak MacKenzie Weegar. Minulej kemp zanechal slušnou vyzitku. Předváděl dobrou práci na modré čáře. Především se uplatnil jako dirigent přesilových her. Potřebuje však nabrat svalovou hmotu a podle vyjádření trenéra ustálit výkony. Blacker a Racine AHL.
Letos se nám poměrně dost uleví co se smluv týče. Kopecký, Upshall, to je dobrých 6,5 mega volnejch! Navíc, další rok končí smlouva Boyesovi, Jágrovi, Mitchellovi (očekávám Guddy kapitán) a Campbellovi (ten by mohl být před PO žádaný, pokud my sami se tam nedostaneme). RFA, co letos máme jsou Huberdeau a Hayes. Huberdeau dostane něco kolem 5 mega na 5 let. Hayes.. těžko říct. Je fakt, že branek nastřílel dost. Ale je to dřevák a jediné, co zvládá je dorážet odražené puky. Dal bych mu 2 mega. No dostane víc. Netroufám si tvrdit kolik. Rokování už začaly, brzy se dozvíme, kolik to bude. další rok končí smlouva Pirrimu. Na toho jsem zvědav, jestli zopakuje letošní sezónu a bude tím střelcem, co ke konci základní části střílel více gólů jak Ovečkin, tak nazdar.. Smlouvy skončí i Gudbransonovi, Olsenovi a Trocheckovi (ten musí zabrat..).
Cítím návrat ztraceného syna Frolíka s tím, že ho Tallon, jak je jeho zvykem přeplatí. Takže Old Jágr with baby Jágr v jednom týmu. Ha! Uvidíme, jestli mě ten nos svrbí jen z natěšení na červenec, nebo se skutečně něco kuje. :frajer2: