Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TORONTO MAPLE LEAFS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Captain Crunch píše:Steve má NMC v zmluve, bez jeho súhlasu nemôžete nič. S pribúdajúcim časom bude jeho hodnota "teoreticky" klesať
To bolo aj pri St.Jidášovi a ako to dopadlo dobre vieme (a to bolo ešte ťažšie lebo on povedal IBA rangers). Ono dalšia možnosť je že ak si ho zobere CAR CGY a im podobný môžu mu dať hned v marci zmluvu 12mega na 10rokov a to sa neodmieta a zisťovanie svojej ceny rýchlo skončí.
Prepáčte za hlúpu otázku, nevieš Captain, je nejaký špeciálny dôvod prečo hraje Nylander na farme ?
Prečo hráč jeho kalibru nebrázdi klziská NHL ?
MinonkySK píše:...je nejaký špeciálny dôvod prečo hraje Nylander na farme ?
Prečo hráč jeho kalibru nebrázdi klziská NHL ?
Nylander má svoju kvalitu na NHL, ale Toronto nemá svoju kvalitu pre Nylandera. Marlies sú najlepším tímom v AHL. North Division vedú s náskokom 9 bodov. Podobne ako Mitch Marner aj Nylander hrá túto sezónu na poste centra a sú tam drobné chyby, ktoré robí. S Keefem a ďalšími trénermi na tom pracujú ale podľa coacha Marlies je William výnimočný aj v tom, že je lídrom v tíme a nehovoríme teraz o bodoch. Okrem toho, že bude hrať za Švédov na WJC s Marlies môže mať deep run v boji o Calder Cup. Po drafte, podobne ako u Marnera, už nezáleží na tom, či te hráč spraví 150 bodov v CHL alebo AHL. Pracuje sa na jeho developmente a ako som písal dávnejšie, Leafs budú ťahať hráčov až budú 100% pripravený. Všeobecne v Toronte je veľká spokojnosť s nastoleným trendom a všetci berú za samozrejmosť, že ho netreba pripravovať o množstvo skvelých životných a hokejových momentov len na úkor jednej, tímovo neúspešnej, sezóny v NHL. Samozrejme je šanca, že bude hrať za Leafs už tento rok, napr. na 39 zápasov, ale to by išli proti svojim vyjadreniam a zatiaľ nespravili nič, čo by vyvrátilo nimi stanovený smer. Willy bude mať 20 rokov až v máji... nič mu neutečie a budúcu sezónu naskočí za Toronto Maple Leafs.
Vďaka za vysvetlenie :cool:

Ináč len tak na okraj. Ja byť Nylanderom, asi by ma trochu aj sra..o, že musím válčiť v AHL...
Ale samozrejme, každý človek je iný, tak je ľahko možné, že Nylander to vníma úplne ináč :-D
Veľká časť hráčov, ktorí momentálne obliekajú dres Leafs bude preč. Naopak, v Marlies je časť tých, ktorí budú hrať za Leafs. Myslím, že tie prípadné tímové úspechy v drese švédskej dvadsiatky, či v AHL, sú pre jeho/ich development dôležitejšie a čo som videl pár videí, tak si to pekne užívajú. :yes:
Nové logo?

Obrázek
JKL píše:Nové logo?
Druhého februára Leafs odhalia „nové“ logo v piatej epizóde Blueprint. Logo je inšpirované motívom 60. rokov, kedy Toronto vyhralo hneď 4-krát Stanley Cup. Nové smerovanie organizácie na čele s mladými hráčmi majú dať zabudnúť na dekády neúspechov. Nečakaj nič radikálne... skôr len staré logo s trochou modernizácie.
Captain Crunch:

Na koho si brousíte letos zuby? Chychrun by byl logická volba v případě TOP 5 ne?
Leo píše:Captain Crunch:

Na koho si brousíte letos zuby? Chychrun by byl logická volba v případě TOP 5 ne?
V prvom rade treba povedať, že ten rozdiel medzi tou draftovou elitou nie veľký. V porovnaní s minulým rokom, kedy bol rozdiel od McDavida priam priepastný, sú teraz kvality hráčov porovnateľné. Matthhews, Puljujarvi, Laine, Chychrun, Tkachuk, Nylander, McLeod... Logicky sa samozrejme ponúka Chychrun (hrával v Toronte), ale myslím si, že sa môže zopakovať to, čo sa stalo na drafte 2010, keď sa Cam Fowler prepadol až na 12. miesto. A napriek avizovanému začleneniu Marnera a Nylandera na pozíciu centrov nie som plne presvedčený, že tam budú skutočne hrať. Preto by som nepozeral na posty hráčov. Hunter bude opätovne raziť taktiku BPA, takže ťažko odhadnúť jeho osobný rebríček. Mňa skôr zaujímajú práve tie ďalšie voľby. Hráč, ktorému sa dúfam vyhneme je Pierre-Luc Dubois. Nerozumiem prečo je tak vysoko v rankingoch. Schopnosti má na 3rd line centra, akurát možno zohráva rolu fakt, že NHL spraví „viac-menej“ určite. Inak si to neviem vysvetliť. Naopak, Clayton Keller, Jake Bean, Riley Tufte a Charles McAvoy na mňa robia dojem. Osobne by ma neprekvapila ani výmena prvého picku o pár pozícii nižšie. Ťažko niečo predpokladať, draft je ďaleko. V prvom rade sa treba úspešne účastniť TDL (PAP, Grabner, Bozak, Winnik, Polák..?) a získať ďalšie voľby pre Huntera.

EDIT: Ešte som zabudol podotknúť len tak medzi rečou, že Patrik Laine je pre mňa, momentálne, najlepší hráč na drafte.
Obrázek

Not bad. :thumbsup:
:poklona: Tak nakoniec logo z roku 1938, ktoré sa využívalo do sezóny 62/63 - the winningest “jersey era” s 13 SC vrátane St. Pat´s. Keď avizovali zmenu k 60. rokom, trocha som sa obával toho ohraničenia, ktoré vtedajšie logo malo. To, že sa mali na mysli ešte pôvodne z 38-eho, si teda nechali na moment prekvapenia. Vrúbkovaný okraj listu má 31 "bodov", ktoré symbolizujú otvorenie Maple Leaf Garden z roku 1931. The era of the dark blue je tak, konečne, u konca. Nový management, nový coaching staff, nové logo. Teda nové, nové ale stále to isté - classic, clean, modern, sharp. Bye bye Harold Ballard Leaf.

Dresy s normálnym logom a s tým, čo nosili teraz sa nedá porovnávať.

ObrázekObrázek
Ted Kennedy a Turk Broda
“WE HAVE TO DO SOME THINGS, THERE’S NO QUESTION, BUT I THINK THE FOUNDATION HAS BEEN LAID
– LOU LAMORIELLO

Plán je zameraný na development v nižších ligách. To už všetci vieme. V AHL máme suverénne najlepší tím, keď Marlies vedú so 75 bodmi Východnú konferenciu s náskokom 15 bodov, a ligu so 14 bodmi. So 187 vstrelenými gólmi sú najproduktívnejším tímom, druhý Wilkes-Barre/Scranton má 144 GF. V GA je lepších len 7 tímov, pričom 3 z nich sú tesne pod naším číslom - 115. Podstatné však je, že Marlies dokázali vyhrávať bez Browna, Nylandera, Kapanena či Sparksa. Paradoxne najväčšiu radosť mám z Nikitu Soshnikova, ktorý je pre väčšinu neznámy pojem. Týmto sa dostávam do bodu, kedy chcem poukázať na ďalšiu zmenu v základnej filozofii Toronta, pričom nadväzujem na komentár, kde som spomínal Shannyho a Russian Five.

Soshnikov hrával v Mytishchi so Slavou Kozlovom, Shanahanovým spoluhráčom z Detroitu, s ktorým vyhrali 2x SC. V Toronte paradoxne nikdy neboli naklonení európskym hráčom. Samozrejme, sú výnimky ako Salming, Mogilny, Sundin, Kaberle... ale v porovnaní s ostatnými organizáciami tu o nejakej náklonnosti k hráčom zo starého kontinentu nemohla byť reč. Ak som spomínal Shannyho väzbu na Ruskú päťku, potom treba spomenúť Lamoriellove privedenie Slavu Fetisova do NHL. Tiež netreba zabúdať na Babcocka a proeorópskych Red Wings. To prepojenie je značné, možno trochu konšpiračné, ale kto vie, akým spôsobom „skautuje“ napr. Slovan hráčov, tak je mu jasné, že to je bežná vec. Okrem Fetisova je tu Fedorov, GM of the Red Army, Shanahan s ním hrával, Babs ho koučoval v Anaheime. Larionov, high-profile agent viacerých ruských hráčov, Shanahan s ním hrával, kariéru končil v New Jersey pod Louom. Evgeny Namestnikov je brother-in-law s Kozlovom, jeho syn hrával v London Knights, kde vzniká spojenie s Hunter bros. Kozlov je teraz trénerom Spartaku Moskva. Namestnikov asistent trénera v Yaroslavľ. Nikolishin, ktorý tiež hrával so Shanahanom trénuje Traktor.

Späť k Soshnikovovi, Keefe o ňom hovoril po viacerých zápasoch ako o najlepšom hráčovi Marlies bez ohľadu na to, či bodoval. K tomu treba brať do úvahy fakt, že Sosh sa učí anglicky a zvykal si na severoamerický štýl hokeja, alebo skôr rozmer plochy. Zväčša nastupuje s defensively-minded Gauthierom, pričom práve pod Babcocom by mohol hrať podobne ako Komarov top 6. Je pomerne rýchly, slušná strela, tlačí sa do brány, výborný pri mantineloch. Osobne by som ho označil ako "puck predator". Štatisticky, keď si vezmeme jeho posledný rok v KHL, tak 32 pts v 57 GP nie nič, čo by stálo nejak extra za zmienku. Keď si však vezmeme hráčov v jeho veku (vtedy 21), tak skončil druhý v bodovaní v rámci KHL. Kľúčový je tiež fakt, že keď sa jeho klub zbavoval veteránov, tak z priemerných 14 min mu TOI stúpol na takmer 19 min. Posledných 26 zápasov skočil z 0,3 PPG na 0,85. Posledných 15 zápasov rovno na 1,0 PPG. K záveru všetky štatistiky takmer zdvojnásoboval, G, A, point per 60. Shooting percentage 13,3% bolo blízko jeho 15,4% úspešnosti z jeho juniorských čias. Jeho 23 bodov v 41 zápasoch za Marlies je teda skôr vizitkou toho, že v prvom rade musí byť spoľahlivý smerom dozadu. Akonáhle dostáva priestor v top 6 produktivita mu rapídne stúpa. Lepší v PPG v rámci podobného veku bol posledný rok v KHL len Panarin.

Pomyselný kruh sa uzatvára tam, kde to všetko začalo – „bloody Sunday“. Z európskych scoutov zostal zaslúžene len Thommie Bergman a ruský Ladygin. Potom Mark Hunter (nie Shanahan), najal Ariho Vuoriho, ktorý pracoval 20 rokov pre Detroit a Roberta Nordmarka, ktorý zase pracoval pre Edmonton a Phoenix a má rozsiahle „siete“ po Európe. Týmto sa pomaly dostávame k Zaitsevovi, defenzívne solídny, strong-skating, puck-moving RHD-man, s first pass a dobrou strelou. Ďalší hráč s potenciálom, ktorého by Shanahan získal bez použitia draftového picku. Mimochodom, ako bolo spomenuté, manažérom CSKA kde Zaitsev hrá je Fedorov. V skutku komplexná prestavba, pričom zo starého Toronta nezostalo ani... ani logo.

Torontu celkom prajem aby sa tam konecne po nejakej dobe hral taky hokej aky si tento klub zasluzi
Anty píše:...po nejakej dobe
To sú presne tie slová, keď sa niekto snaží schovať 49 rokov sústavných neúspechov. :dudo:
Captain Crunch píše:
Anty píše:...po nejakej dobe
To sú presne tie slová, keď sa niekto snaží schovať 49 rokov sústavných neúspechov. :dudo:
snazil som sa byt mierny :giggle:

inak tvoje postrehy celkom rad citam pokracuj v tom :thumbsup:
Obrázek
Pre tých, ktorí si nevedia predstaviť nové logo na dresoch. :jn:
Captain Crunch píše:Hráč, ktorému sa dúfam vyhneme je Pierre-Luc Dubois. Nerozumiem prečo je tak vysoko v rankingoch. Schopnosti má na 3rd line centra, akurát možno zohráva rolu fakt, že NHL spraví „viac-menej“ určite. Inak si to neviem vysvetliť. Naopak, Clayton Keller, Jake Bean, Riley Tufte a Charles McAvoy na mňa robia dojem.
Tufte podľa mňa padne niekde do polovice druhého kola, ak nie až tretieho. Podľa mňa nezaujímavý hráč s dobrou postavou. Markantne mi však u neho chýba hokejová zručnosť. PLD sa mi tento rok páčil na Hlinkovi spomedzi Kanaďanov možnože aj najviac. Treba však povedať, že ročník 1998 Kanaďanov mi príde akosi slabší a nezaujímavý. Ani ten Nolan Patrick, ktorý pôjde na draft až o rok sa mi teda nepáčil tak, aby som tu o ňom písal ódy.
Captain Crunch píše:EDIT: Ešte som zabudol podotknúť len tak medzi rečou, že Patrik Laine je pre mňa, momentálne, najlepší hráč na drafte.
V tomto sa zhodneme. Keby som mal #1 overall pick k dispozícii, tak ja bez váhanie beriem Laineho.
ThrashersFan píše:PLD sa mi tento rok páčil na Hlinkovi spomedzi Kanaďanov možnože aj najviac. Treba však povedať, že ročník 1998 Kanaďanov mi príde akosi slabší a nezaujímavý.
Áno, aj v Top Prospects Game pôsobil zdanlivo najlepším dojmom. Avšak skôr by som to pripísal tomu, že je bližšie k akémusi vrcholu svojho potenciálu ako ostatní, ktorí môžu byť "o parník" lepší hráči, len potrebujú viac času. Uvidíme.
The Ottawa Senators (@Senators) announced today that the club has acquired defenceman Dion Phaneuf, forward Matt Frattin, forward Casey Bailey, forward Ryan Rupert and defence prospect Cody Donaghey from the Toronto Maple Leafs in exchange for defenceman Jared Cowen, forwards Colin Greening, Milan Michalek and Tobias Lindberg as well as Ottawa’s second-round pick in the 2017 NHL Draft. No salary will be retained by either team over the trade’s entirety.
Pierre LeBrun píše:There is ZERO salary retained in the Phaneuf blockbuster trade. Straight hockey deal as per source.
tak to je pecka ne?
Logan píše:tak to je pecka ne?
Pecka je to, že sme sa zbavili postupne kontraktu Clarksona, Kessela a Phaneufa behom jedného roku, pričom sme si ponechali len 1,2 milióna z 20,35 AAV. Väčšina toho zlého, čo zostalo po starom vedení je preč.
Takze sa pripravilo miesto pre Stamkosa.
Pali_Caps píše:Takze sa pripravilo miesto pre Stamkosa.
Haha, aby to nemalo opačný efekt... :psst:
Captain Crunch píše:
Pecka je to, že sme sa zbavili postupne kontraktu Clarksona, Kessela a Phaneufa behom jedného roku, pričom sme si ponechali len 1,2 milióna z 20,35 AAV. Väčšina toho zlého, čo zostalo po starom vedení je preč.
Je mi to jasne, nastal u vas podobnej proces ocisty jako u nas, ach ten macdonald.
Kazdopadne dobra prace.
Logan píše:
Captain Crunch píše:
Je mi to jasne, nastal u vas podobnej proces ocisty jako u nas, ach ten macdonald.
Kazdopadne dobra prace.
Najlepšie na tom je to, že vedenie netlačí na výmeny. Majú čas, o Phaneufa bol záujem už dávnejšie. O van Riemsdyka dokonca na drafte. Nedostali ponuku, akú vedeli, že môžu dostať neskôr tak ten trade nespravili. To bol najväčší "strašiak", že to všetko rozhádžu za nič, len aby sa ich kontraktov zbavili. V tejto výmene je nakoniec kľúčový Lindberg a 2nd round pick 2017.
1293 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG