Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

sezona 2012/2013 - system

aky typ kola

tabulkove (stara klasika)
21%
7
hybridne (terajsia verzia)
12%
4
hybridne (upravene vyhodnotenie)
6%
2
zapasove (cisto zapasove)
21%
7
kombinacia dvoch typov (lubovolnych)
26%
9
kombinacia troch typov
12%
4
ine
3%
1

ThrashersFan píše:Na tejto debate krásne jednu vec vidno. Jedine petrik sa zastáva nového zápasového kola a len vďaka petrikovi ho už tu musíme trpieť druhú sezónu :protest:
Asi má petrik fotky nahých členů komise. Jinak si to neumím vysvětlit. A jestli i příští rok se bude ten hybrid používat, tak snad doopravdy začnu věřit, že vše co tady plácal :dudo:, je pravda.
arek píše:WildCelt: ja si to napr. predstavujem tak, ze ti tiperi nebudu k tomu timu viazani a stale budu akoby volni a k "mani" pre dalsie timy. Nebude tam ani ziadny GM. Ten tim bude vytvoreny len pre to, aby v 6. kole uz nikto neziskal body zadarmo od F4F len preto, ze netipuju. Ale toto sme este v komisii nedotiahli.
jj, ja som si to tiez tak predstavoval :yes: tiperi budu de facto volni, iba ich tipovanie sa zastresi pod 1 tim, cisto preto aby si vyskusali tu atmosferu tipovania v time a zvysila sa tak sanca ze ich KTL "chyti" a neseknu s nou po par nudnych dnoch/tyzdnoch individualneho tipovania... :P

ak by bol takyto tim dlhodobejsie riesenie (napr celu buducu sezonu) tak by som ho bud vobec nedaval do konferencnych tabuliek, alebo ak by sa aj vyhodnocoval vramci tabulky niektorej z konferencii tak by na konci sezony nemal pravo postupit do PO

predstavujem si to asi tak ze napr:
na zaciatku sezony sa prihlasi dajme tomu 19 timov a zostane 5 volnych tiperov. komisia vytvori tento "Expendables tim" kam vezme 4 z volnych tiperov, pocet timov sa zaokruhli na 20.
od 2. kola sa mozno niekto z volnych tiperov osmeli a vytvori vlastny standardny tim (kludne aj z tiperov ktori tvorili Exp.). takemuto timu by sa samozrejme nepocitali body ktore tim exp. ziskal v 1. kole, zacinali by od 2. kola od nuly. pre tim Exp. by uz nebol dostatok volnych tiperov a tak by v 2. kole vobec nefiguroval.
pocas 2. kola by ale pribudli dlasi novi tiperi, takze od 3. kola by sa mohol Exp. tim "ozivit" a opat pokracovat s novimi tipermi... ak by pocas 3. kola pribudli dalsi novi tiperi, takze by ich uz bolo viac ako 4, ale nikto z nich by nechcel vytvorit standardny novy tim, tak by som tiperov v Exp. time kazde kolo prestriedal, aby si timove tipovanie postupne vyskusali vsetci volni tiperi

ak by bol tento Exp. tim neparnym a teda by mal dodrbat rozpis pripadnych zapasovych kol tak sa do rozpisu nemusi vobec zahrnat, v opacnom pripade ak je standardnych timov neparny pocet tak tento Exp. tim pomoze aby nikto z nich nemusel mat v jednotlive dni volno

osobne na tom nevidim prakticky ziadne negativa :ja_neviem:
Wanic píše:to Petrik: v tabulkovym systému je to od prvního kola do posledního to samí... koho vyvede z míry když jednou natipuješ blbě.. koho potěší že jednou dobře? koukneš akorát kam si poskočil... v zápasovim hraješ o důležitý body každej den a už pak zamrzí, když si věděl že ten Detroit doma hraje tužku a stejně si dal jedničku která ti prohraĺa zápas, naopak, že tu nulu kterou si tipnul v Calgary ti zajistila ty důležitý dva body, díky kterým si vyhrál v prodloužení :arrow: :cool: competition... tipy každýho dne hrajou roli.. každej den je důležitej a proto to má náboj... v tabulkový každej den důležitej neni...
Sorry ale toto je jeden z najvacsich bludov co som v tejto teme zatial cital... ze v tabulkovom kole nie je kazdy den dolezity :lol: ved si pozri tabulku na konci tabulkoveho kola, uvidis kolko timov od seba po 20 dnoch deli 1 ci 2 body – ako mozes povedat ze tam nebol kazdy den dolezity?
“V zapasovom hrajes o dulezity body kazdej den“ – ale v tabulkovom resp. hybridnom nie? Ked v zapasovom mozes ziskat kazdy den max. 3 body, ale v tych dalsich dvoch aj 40+? Kola zalozene na tabulkovom systeme su nudne, ked 1-2 nadpriemerne vydarene/nevydarene dni ta mozu v tabulke posunut z uplneho dna na popredne priecky alebo naopak?

Ok, je to tvoj nazor, mas nan plne pravo, ale tie tvoje zdovodnenia mi pridu take ze skor podporuju tabulkove a hybridne kola :)

Najzakladnejsi roziel medzi zapasovym a tabulkovym/hybridnym je ten ze v tabulkovom je zakladnym predpokladom a zaroven podmienkou uspechu kvalitne tipovanie. Tim co tipuje dobre skonci v tabulke vysoko, tim co tipuje slabo skonci nizko. Garantovane.
V zapasovom kole je pomerne vysoka sanca ze v tabulke moze vysoko skoncit aj tim co tipuje slabo, resp nizko skoncit tim co tipuje dobre. Naozaj je toto pre KTL (sutaz v tipovani pre pana jana :!: ) ta najlepsia cesta? Mne osobne to teda atraktivne vobec neprijde... :P
petrik píše:Najzakladnejsi roziel medzi zapasovym a tabulkovym/hybridnym je ten ze v tabulkovom je zakladnym predpokladom a zaroven podmienkou uspechu kvalitne tipovanie.
petrik píše: Naozaj je toto pre KTL (sutaz v tipovani pre pana jana :!: ) ta najlepsia cesta?
Ani v hokeji sa nehrá na to, kto najlepší hokej hrá, ale kto strelí viac gólov. Takisto aj v tipovaní by sa malo pozerať na to, kto získa viac bodov. Navyše pri zápasových kolách odpadajú rozdiely medzi dňami, lebo pri tabuľkovom koel sa v pohode môže stať, ěz tímu jeden deň vyjde veľmi dobre a v tom dni sa práve hrá najviac zápasov. Nazbierajú na jednom dni veľa bodov a z toho budú žiť celý zvyšok kola. Zápasové kolo dáva všetky dni na jednu úroveň, bez rozdielu či sa hrajú 4 zápasy alebo 14. A tak by to malo byť. Lebo kvalitné tipovanie (a sme pri tom, že sa tvoje vnímanie kvalitného tipovania dosť líši od môjho) nie je o tom, aby si uhádol všetky zápasy v jedeň deň z piatich, ale aby si mal konštantnú výkonnosť dlhdobo.
mne je to viac menej jedno :frajer2: ale zase ten zápasový sa mi asi lúbi najviac a aj preto,lebo sa dá použiť taktika :) nie každý môže byť silný,ale s taktikou odbrou môže uspieť a to je to čo sa mi páči :) a k tomu by som to bral tak že aby sa rátali tipy každého jedného tipéra :) ak nenastúpi jeden je to len smola toho týmu a od toho je gm aby si dal tu prácu a zohnal všetkých a motivoval ich k tipovaniu :)
ThrashersFan píše:Ani v hokeji sa nehrá na to, kto najlepší hokej hrá, ale kto strelí viac gólov. Takisto aj v tipovaní by sa malo pozerať na to, kto získa viac bodov. Navyše pri zápasových kolách odpadajú rozdiely medzi dňami, lebo pri tabuľkovom koel sa v pohode môže stať, ěz tímu jeden deň vyjde veľmi dobre a v tom dni sa práve hrá najviac zápasov. Nazbierajú na jednom dni veľa bodov a z toho budú žiť celý zvyšok kola. Zápasové kolo dáva všetky dni na jednu úroveň, bez rozdielu či sa hrajú 4 zápasy alebo 14. A tak by to malo byť. Lebo kvalitné tipovanie (a sme pri tom, že sa tvoje vnímanie kvalitného tipovania dosť líši od môjho) nie je o tom, aby si uhádol všetky zápasy v jedeň deň z piatich, ale aby si mal konštantnú výkonnosť dlhdobo.
Súhlasím takmer so všetkým. takmer všetky tvoje argumenty totiž podľa mňa dávajú za pravdu mne a obhajujú tabuľkové a hybridné kolá pred zápasovými ;)

Aj podľa mňa by sa malo pozerať na to kto získa koľko bodov, ibaže to neporovnávať iba s jediným náhodne vybraným súperom každý deň, ale so všetkými, čo je nepochybne objektívnejšie a spravodlivejšie.

V tabuľkových či hybridných kolách je jedno či ti vyjde dobre 1 deň s veľa zápasmi, alebo viac dní s málo zápasmi, o úspechu rozhoduje koľko % uhádneš z celkového objemu zápasov za celé kolo, nie ako tie uhádnuté zápasy rozložíš medzi jednotlivé dni.

No a k tej konštantnej dlhodobej výkonnosti ti poviem len toto: pri zápasových kolách je teoreticky možné (krajne nepravdepodobné, ale teoreticky možné), že tím každý deň podá druhý najlepší výkon zo všetkých a napriek tomu všetky zápasy prehrá, resp. naopak, že s druhým najhorším výkonom všetky svoje zápasy vyhrá. Čiže práve tá konštantná dlhodobá výkonnosť v zápasových kolách absolútne nič negarantuje, zato pri tabuľkových a hybridných kolách je celkový úspech/neúspech závislý v najväčšej miere práve od nej ;)
petrik píše:Súhlasím takmer so všetkým. takmer všetky tvoje argumenty totiž podľa mňa dávajú za pravdu mne a obhajujú tabuľkové a hybridné kolá pred zápasovými ;)

Aj podľa mňa by sa malo pozerať na to kto získa koľko bodov, ibaže to neporovnávať iba s jediným náhodne vybraným súperom každý deň, ale so všetkými, čo je nepochybne objektívnejšie a spravodlivejšie.

V tabuľkových či hybridných kolách je jedno či ti vyjde dobre 1 deň s veľa zápasmi, alebo viac dní s málo zápasmi, o úspechu rozhoduje koľko % uhádneš z celkového objemu zápasov za celé kolo, nie ako tie uhádnuté zápasy rozložíš medzi jednotlivé dni.

No a k tej konštantnej dlhodobej výkonnosti ti poviem len toto: pri zápasových kolách je teoreticky možné (krajne nepravdepodobné, ale teoreticky možné), že tím každý deň podá druhý najlepší výkon zo všetkých a napriek tomu všetky zápasy prehrá, resp. naopak, že s druhým najhorším výkonom všetky svoje zápasy vyhrá. Čiže práve tá konštantná dlhodobá výkonnosť v zápasových kolách absolútne nič negarantuje, zato pri tabuľkových a hybridných kolách je celkový úspech/neúspech závislý v najväčšej miere práve od nej ;)
Firstly - Diakritika :-O :sok:

No, ale k veci.
Toto by bola pravda v prípade, že sa počítajú výsledky všetkých 4 tipérov. Tým, že sa počítajú len vyśledky 2 tipérov tak toto stojí na hlinených nohách.
Z jedného extrému do druhého - Pri tabuľkovom a tvojom systéme (hádam sa nenahneváš, ak ho nazvem tvojím, ale on je skutočne tvoj ten systém :jn:. Absolutista :giggle: ) sa zas môže stať, že tím nahrá 99% svojich bodov v jeden deň a napriek tomu bude prvý v kolovej tabuľke. Jeden náhodný deň a pozri ako sú vysoko. Pri zápasovom systéme by s takouto (ne)úspešnosťou boli poslední. Takže o podstatnej konštantnosti výkonov v tabuľkovom kole nemôže byť ani chýru ani slychu. Lebo fakt pri tabuľkovom a tvojom systéme sa rozhoduje len v pár dňoch, v ktorých sa dá nabrať najviac bodov. A to nepovažujem za správne :nono:
ThrashersFan píše:
Toto by bola pravda v prípade, že sa počítajú výsledky všetkých 4 tipérov. Tým, že sa počítajú len vyśledky 2 tipérov tak toto stojí na hlinených nohách.
Toto si obhájim aj pri vyhodnocovaní 2 tipérov. Aj vtedy je totiž možné každý deň a teda aj za kolo ako celok získať určitý konkrétny maximálne možný počet bodov. Napr. pri 100 zápasoch za kolo, ak žiaden z nich neskončí remízou môže tím maximálne za kolo získať 400 bodov. No a kritérium podľa ktorého sú tímy pri tabuľkovom resp. “mojom“ hybridnom kole zoradené do výslednej tabuľky je práve to, koľko percent z tohto maximálne možného počtu bodov získali. A to podľa mňa aj najlepšie vyjadruje úroveň ich dlhodobej výkonnosti (za kolo ako celok).
ThrashersFan píše:
Z jedného extrému do druhého - Pri tabuľkovom a tvojom systéme (hádam sa nenahneváš, ak ho nazvem tvojím, ale on je skutočne tvoj ten systém :jn:. Absolutista :giggle: ) sa zas môže stať, že tím nahrá 99% svojich bodov v jeden deňa napriek tomu bude prvý v kolovej tabuľke. Jeden náhodný deň a pozri ako sú vysoko. Pri zápasovom systéme by s takouto (ne)úspešnosťou boli poslední. Takže o podstatnej konštantnosti výkonov v tabuľkovom kole nemôže byť ani chýru ani slychu. Lebo fakt pri tabuľkovom a tvojom systéme sa rozhoduje len v pár dňoch, v ktorých sa dá nabrať najviac bodov. A to nepovažujem za správne :nono:
Nie, to sa stať nemôže. Najlepšie tímy získajú za cca20 dní trvajúce kolo +/- 300 bodov, pričom rekordné výsledky z jedného dňa čo sa KTL týka sú myslím na úrovni cca 50 bodov, ale už aj výsledok 40+ bodov je pomerne zriedkavý. Takže 1-2 vydarené dni s veľa zápasmi automaticky negarantujú vysoké miesto v tabuľke.
vidim ze sa nezhodntene teraz je otazne ci petrik je ochotny dajme tomu odtrpiet 2 kola cisto zapasove a ci ostatnym nebude vadit ked budu napriklad 4 kola tabulkove klasicke :ja_neviem:
Petrik, teraz nerozumiem tvojej rétorike. Predsúvaš tu nepravdepodobné hypotézy na obranu svojho systému a toho tabuľkového, ale keď ja dám nepravdepodobné hypotézy pri obhajobe zápasového kola, tak tie okamžite vyvraciaš. Mne je jasné, že je to len hypotetické, ba priam nemožné :slap:, ale chcem tým len poukázať na to, že aj ten tvoj systém má výrazné diery.
janik píše:vidim ze sa nezhodntene teraz je otazne ci petrik je ochotny dajme tomu odtrpiet 2 kola cisto zapasove a ci ostatnym nebude vadit ked budu napriklad 4 kola tabulkove klasicke :ja_neviem:
Jj, zhodnut sa asi nezhodneme :D
O tom ze su tabulkove resp. hybridne kola ferovejsie a spravodlivejsie asi niet pochyb, konieckoncov to v podstate ani nikto nijako vyrazne nespochybnuje (argumenty na to jednoducho nie su).
Debata je tu o tej atraktivnosti. To je samozrejme kazdeho osbna vec co sa mu zda atraktivne a co nie, bolo by divne keby sa nam vsetkym pacili rovnake veci. Ale aj v tejto debate mi tu este nikto nenapisal ani jeden argument v prospech vacsej atraktivnosti zapasoveho kola (preco je atraktivnejsie ako tie tabulkove a hybridne), ktory by ma presvedcil, resp. by som ho nevedel vyvratit... :P jediny takyto argument ktory by som uznal a proti ktoremu by som nemal protiargument by bol, ak by niekto napisal ze sa mu zda atraktivnejsi system kde mozu uspiet aj slabsie tipujuce timy a naopak kde dobre tipovanie nemusi stacit na dobry vysledok... ale preco by prave toto malo byt pre niekoho v tipovacej sutazi atraktivne to vazne netusim... :ja_neviem:
ThrashersFan píše:Petrik, teraz nerozumiem tvojej rétorike. Predsúvaš tu nepravdepodobné hypotézy na obranu svojho systému a toho tabuľkového, ale keď ja dám nepravdepodobné hypotézy pri obhajobe zápasového kola, tak tie okamžite vyvraciaš. Mne je jasné, že je to len hypotetické, ba priam nemožné :slap:, ale chcem tým len poukázať na to, že aj ten tvoj systém má výrazné diery.
nie nie, ja dávam nepravdepodobné a ty nemožné :D to je rozdiel :nono:
Nič v zlom petrik, ale teraz zisťujem, že debata s tebou nemá zmysel. Myslím to v dobrom slova zmysle :giggle:
petrik píše:Ale aj v tejto debate mi tu este nikto nenapisal ani jeden argument v prospech vacsej atraktivnosti zapasoveho kola (preco je atraktivnejsie ako tie tabulkove a hybridne), ktory by ma presvedcil, resp. by som ho nevedel vyvratit... :P
Tak ako tu viacerí písali tak pri tom hybride rozhoduje hlavne počet bodov ktoré nahral tím. A to sa mi tam nepáči, pretože tie zápasy sú úplne zbytočné a vôbec ma nezaujíma kto je náš súper ale kolko bodov sme nahrali. Ja to beriem len ako tabulkové kolo ktoré je zbytočne komplikované, to či dostaneš 2-3 bonusové body je tiež len otázka štastia na rozpis...

Pri čistom zápasovom kole je dôležitý len počet bodov ktoré nehral súper. Zápasy sú rozhodne atraktívnejšie ako v hybride lebo majú zmysel, na druhej strane tie hecovačky z diskusií sa už ajtak úplne vytrácajú čo je škoda :? . A čo že sme prehrali s dobrým výkonom, na druhý den zas môžme vyhrať so slabším, rozpis má každý rovnaký a štastie k tomu patrí. A to píšem ako člen tímu ktorému zápasové kolá vôbec nejdú a za šéfa mám práve petrika, ktorý vymyslel hybrid.
Ohlund píše: A to píšem ako člen tímu ktorému zápasové kolá vôbec nejdú a za šéfa mám práve petrika, ktorý vymyslel hybrid.
Už máš zbaleno?
netrpezlivo cakame na petrikove kroky v pripade ohlunda :nervozny:

podla mna je najvhodnejsie riesenie navrat k 4+2 (zapasove tradicne), ktory tu odznel. Ked berieme do uvahy, ze hybrid je takmer tabulkove kolo, tak aj tato sezona je vlastne 4+2. Takze by to nemalo vadit ani petrikovi ani dalsim zastancom hybridu, stupen spravodlivosti zostane zachovany, dokonca o nieco vyssi.
ohlunda uz nikto nenajde aspon tyzden a potom pride a bude tvrdit ze jedine hybrid :jn:
petrik asi uz hlada vhodneho hraca z inych timov do vymeny s ohlundom :cool:
petrik píše:Sorry ale toto je jeden z najvacsich bludov co som v tejto teme zatial cital... ze v tabulkovom kole nie je kazdy den dolezity :lol: ved si pozri tabulku na konci tabulkoveho kola, uvidis kolko timov od seba po 20 dnoch deli 1 ci 2 body – ako mozes povedat ze tam nebol kazdy den dolezity?
“V zapasovom hrajes o dulezity body kazdej den“ – ale v tabulkovom resp. hybridnom nie? Ked v zapasovom mozes ziskat kazdy den max. 3 body, ale v tych dalsich dvoch aj 40+? Kola zalozene na tabulkovom systeme su nudne, ked 1-2 nadpriemerne vydarene/nevydarene dni ta mozu v tabulke posunut z uplneho dna na popredne priecky alebo naopak?

Ok, je to tvoj nazor, mas nan plne pravo, ale tie tvoje zdovodnenia mi pridu take ze skor podporuju tabulkove a hybridne kola :)
Ok tak jsem nezvolil nejlíp větu: "každý den nemá význam"... ale "každý den nemá význam sledovat" :D Ratši se kouknu na fotbalovej zápas, kterej skončí dva nula, než na individuální soutěž alá kdo promění víc penalt ... :ja_neviem: sry. ale ta touha někoho porazit mě baví sledovat víc, než jenom mrknout o kolik jsme poskočili nahoru...

Navíc jak psali jiní, když se hrajou tři zápasy kua koho zajímá jak to dopadlo... jenom dva body, to je tragéide, to sme přišli o hodně.. kdežto v zápasovym má i takovejhle den náboj... Další pro mě velkej argument pro zápasové zápasy je fakt, že každej prostě nestihne natipovat každej den a když zrovna nenatipuje velkou porci zápasů, tým potom ztrácí strašně bodů a vytvoří ztrátu kterou už jen tak nedožene... v zápasovym tenhle faktor neni... jeden zápas nestihneš natipovat a jedeš dál.. a né že už můžeš pomalu odepsat celý kolo :D

Já jsem proti poměru 4:2... byl bych zastáncem 3:3 ať se obě formy pravidelně střídaj... To že neni tolik diskutujících, kteří by tenhle návrh podpořili, neznamená, že neni dost hráčů, kteří by pro tento model hlasovali v anketě..
tiez by som bol radsej pre model 3:3 :ja_neviem:
švolco píše:tiez by som bol radsej pre model 3:3 :ja_neviem:
:yes:
ja tiež :yes:
3 tabulkové + 3 hybridné s vačšou doležitosťou KTL zápasov (za víťazstvo viac bodov - 5) :giggle:

ale proti vetru sa šťať nedá či ako sa to hovorí, takže sa zrejme budem musieť zmieriť aj s variantou 4+2 :P
petrik píše:
ja tiež :yes:
3 tabulkové + 3 hybridné s vačšou doležitosťou KTL zápasov (za víťazstvo viac bodov - 5) :giggle:

ale proti vetru sa šťať nedá či ako sa to hovorí, takže sa zrejme budem musieť zmieriť aj s variantou 4+2 :P
Takže aby nedošlo k nedorozumění. Jako že nedošlo, jen petrik se nemůže zbavit přesvědčení, že tady ovšem rozhoduje (teda doufám, že je to jen jeho přesvědčení :hmm: ).

Tak my myslíme 3 tabulkové a 3 zápasové. Hybrid si může vyplňovat petrik sám každý večer místo křížovky.
myslim hosi ze toto uz ci 4-2 alebo 3-3 nema cenu teraz riesit verim ze co sa toho tyka tak komisia potom urobit anketu ked sa rozhodne pre ktory system - a da nam vsetkym vybrat v hlasovani to sa nebojte :)
okej janik, ja som sa len preto ozval, aby nenastal mylny pocit, ze vsetci suhlasia so 4-2 :)
210 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES