Asi má petrik fotky nahých členů komise. Jinak si to neumím vysvětlit. A jestli i příští rok se bude ten hybrid používat, tak snad doopravdy začnu věřit, že vše co tady plácalThrashersFan píše:Na tejto debate krásne jednu vec vidno. Jedine petrik sa zastáva nového zápasového kola a len vďaka petrikovi ho už tu musíme trpieť druhú sezónu
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
sezona 2012/2013 - system
jj, ja som si to tiez tak predstavovalarek píše:WildCelt: ja si to napr. predstavujem tak, ze ti tiperi nebudu k tomu timu viazani a stale budu akoby volni a k "mani" pre dalsie timy. Nebude tam ani ziadny GM. Ten tim bude vytvoreny len pre to, aby v 6. kole uz nikto neziskal body zadarmo od F4F len preto, ze netipuju. Ale toto sme este v komisii nedotiahli.
ak by bol takyto tim dlhodobejsie riesenie (napr celu buducu sezonu) tak by som ho bud vobec nedaval do konferencnych tabuliek, alebo ak by sa aj vyhodnocoval vramci tabulky niektorej z konferencii tak by na konci sezony nemal pravo postupit do PO
predstavujem si to asi tak ze napr:
na zaciatku sezony sa prihlasi dajme tomu 19 timov a zostane 5 volnych tiperov. komisia vytvori tento "Expendables tim" kam vezme 4 z volnych tiperov, pocet timov sa zaokruhli na 20.
od 2. kola sa mozno niekto z volnych tiperov osmeli a vytvori vlastny standardny tim (kludne aj z tiperov ktori tvorili Exp.). takemuto timu by sa samozrejme nepocitali body ktore tim exp. ziskal v 1. kole, zacinali by od 2. kola od nuly. pre tim Exp. by uz nebol dostatok volnych tiperov a tak by v 2. kole vobec nefiguroval.
pocas 2. kola by ale pribudli dlasi novi tiperi, takze od 3. kola by sa mohol Exp. tim "ozivit" a opat pokracovat s novimi tipermi... ak by pocas 3. kola pribudli dalsi novi tiperi, takze by ich uz bolo viac ako 4, ale nikto z nich by nechcel vytvorit standardny novy tim, tak by som tiperov v Exp. time kazde kolo prestriedal, aby si timove tipovanie postupne vyskusali vsetci volni tiperi
ak by bol tento Exp. tim neparnym a teda by mal dodrbat rozpis pripadnych zapasovych kol tak sa do rozpisu nemusi vobec zahrnat, v opacnom pripade ak je standardnych timov neparny pocet tak tento Exp. tim pomoze aby nikto z nich nemusel mat v jednotlive dni volno
osobne na tom nevidim prakticky ziadne negativa :ja_neviem:
Sorry ale toto je jeden z najvacsich bludov co som v tejto teme zatial cital... ze v tabulkovom kole nie je kazdy den dolezityWanic píše:to Petrik: v tabulkovym systému je to od prvního kola do posledního to samí... koho vyvede z míry když jednou natipuješ blbě.. koho potěší že jednou dobře? koukneš akorát kam si poskočil... v zápasovim hraješ o důležitý body každej den a už pak zamrzí, když si věděl že ten Detroit doma hraje tužku a stejně si dal jedničku která ti prohraĺa zápas, naopak, že tu nulu kterou si tipnul v Calgary ti zajistila ty důležitý dva body, díky kterým si vyhrál v prodloužení![]()
competition... tipy každýho dne hrajou roli.. každej den je důležitej a proto to má náboj... v tabulkový každej den důležitej neni...
“V zapasovom hrajes o dulezity body kazdej den“ – ale v tabulkovom resp. hybridnom nie? Ked v zapasovom mozes ziskat kazdy den max. 3 body, ale v tych dalsich dvoch aj 40+? Kola zalozene na tabulkovom systeme su nudne, ked 1-2 nadpriemerne vydarene/nevydarene dni ta mozu v tabulke posunut z uplneho dna na popredne priecky alebo naopak?
Ok, je to tvoj nazor, mas nan plne pravo, ale tie tvoje zdovodnenia mi pridu take ze skor podporuju tabulkove a hybridne kola
Najzakladnejsi roziel medzi zapasovym a tabulkovym/hybridnym je ten ze v tabulkovom je zakladnym predpokladom a zaroven podmienkou uspechu kvalitne tipovanie. Tim co tipuje dobre skonci v tabulke vysoko, tim co tipuje slabo skonci nizko. Garantovane.
V zapasovom kole je pomerne vysoka sanca ze v tabulke moze vysoko skoncit aj tim co tipuje slabo, resp nizko skoncit tim co tipuje dobre. Naozaj je toto pre KTL (sutaz v tipovani pre pana jana
petrik píše:Najzakladnejsi roziel medzi zapasovym a tabulkovym/hybridnym je ten ze v tabulkovom je zakladnym predpokladom a zaroven podmienkou uspechu kvalitne tipovanie.
Ani v hokeji sa nehrá na to, kto najlepší hokej hrá, ale kto strelí viac gólov. Takisto aj v tipovaní by sa malo pozerať na to, kto získa viac bodov. Navyše pri zápasových kolách odpadajú rozdiely medzi dňami, lebo pri tabuľkovom koel sa v pohode môže stať, ěz tímu jeden deň vyjde veľmi dobre a v tom dni sa práve hrá najviac zápasov. Nazbierajú na jednom dni veľa bodov a z toho budú žiť celý zvyšok kola. Zápasové kolo dáva všetky dni na jednu úroveň, bez rozdielu či sa hrajú 4 zápasy alebo 14. A tak by to malo byť. Lebo kvalitné tipovanie (a sme pri tom, že sa tvoje vnímanie kvalitného tipovania dosť líši od môjho) nie je o tom, aby si uhádol všetky zápasy v jedeň deň z piatich, ale aby si mal konštantnú výkonnosť dlhdobo.petrik píše: Naozaj je toto pre KTL (sutaz v tipovani pre pana jana) ta najlepsia cesta?
mne je to viac menej jedno :frajer2: ale zase ten zápasový sa mi asi lúbi najviac a aj preto,lebo sa dá použiť taktika
nie každý môže byť silný,ale s taktikou odbrou môže uspieť a to je to čo sa mi páči
a k tomu by som to bral tak že aby sa rátali tipy každého jedného tipéra
ak nenastúpi jeden je to len smola toho týmu a od toho je gm aby si dal tu prácu a zohnal všetkých a motivoval ich k tipovaniu
Súhlasím takmer so všetkým. takmer všetky tvoje argumenty totiž podľa mňa dávajú za pravdu mne a obhajujú tabuľkové a hybridné kolá pred zápasovýmiThrashersFan píše:Ani v hokeji sa nehrá na to, kto najlepší hokej hrá, ale kto strelí viac gólov. Takisto aj v tipovaní by sa malo pozerať na to, kto získa viac bodov. Navyše pri zápasových kolách odpadajú rozdiely medzi dňami, lebo pri tabuľkovom koel sa v pohode môže stať, ěz tímu jeden deň vyjde veľmi dobre a v tom dni sa práve hrá najviac zápasov. Nazbierajú na jednom dni veľa bodov a z toho budú žiť celý zvyšok kola. Zápasové kolo dáva všetky dni na jednu úroveň, bez rozdielu či sa hrajú 4 zápasy alebo 14. A tak by to malo byť. Lebo kvalitné tipovanie (a sme pri tom, že sa tvoje vnímanie kvalitného tipovania dosť líši od môjho) nie je o tom, aby si uhádol všetky zápasy v jedeň deň z piatich, ale aby si mal konštantnú výkonnosť dlhdobo.
Aj podľa mňa by sa malo pozerať na to kto získa koľko bodov, ibaže to neporovnávať iba s jediným náhodne vybraným súperom každý deň, ale so všetkými, čo je nepochybne objektívnejšie a spravodlivejšie.
V tabuľkových či hybridných kolách je jedno či ti vyjde dobre 1 deň s veľa zápasmi, alebo viac dní s málo zápasmi, o úspechu rozhoduje koľko % uhádneš z celkového objemu zápasov za celé kolo, nie ako tie uhádnuté zápasy rozložíš medzi jednotlivé dni.
No a k tej konštantnej dlhodobej výkonnosti ti poviem len toto: pri zápasových kolách je teoreticky možné (krajne nepravdepodobné, ale teoreticky možné), že tím každý deň podá druhý najlepší výkon zo všetkých a napriek tomu všetky zápasy prehrá, resp. naopak, že s druhým najhorším výkonom všetky svoje zápasy vyhrá. Čiže práve tá konštantná dlhodobá výkonnosť v zápasových kolách absolútne nič negarantuje, zato pri tabuľkových a hybridných kolách je celkový úspech/neúspech závislý v najväčšej miere práve od nej
Firstly - Diakritikapetrik píše:Súhlasím takmer so všetkým. takmer všetky tvoje argumenty totiž podľa mňa dávajú za pravdu mne a obhajujú tabuľkové a hybridné kolá pred zápasovými
Aj podľa mňa by sa malo pozerať na to kto získa koľko bodov, ibaže to neporovnávať iba s jediným náhodne vybraným súperom každý deň, ale so všetkými, čo je nepochybne objektívnejšie a spravodlivejšie.
V tabuľkových či hybridných kolách je jedno či ti vyjde dobre 1 deň s veľa zápasmi, alebo viac dní s málo zápasmi, o úspechu rozhoduje koľko % uhádneš z celkového objemu zápasov za celé kolo, nie ako tie uhádnuté zápasy rozložíš medzi jednotlivé dni.
No a k tej konštantnej dlhodobej výkonnosti ti poviem len toto: pri zápasových kolách je teoreticky možné (krajne nepravdepodobné, ale teoreticky možné), že tím každý deň podá druhý najlepší výkon zo všetkých a napriek tomu všetky zápasy prehrá, resp. naopak, že s druhým najhorším výkonom všetky svoje zápasy vyhrá. Čiže práve tá konštantná dlhodobá výkonnosť v zápasových kolách absolútne nič negarantuje, zato pri tabuľkových a hybridných kolách je celkový úspech/neúspech závislý v najväčšej miere práve od nej
No, ale k veci.
Toto by bola pravda v prípade, že sa počítajú výsledky všetkých 4 tipérov. Tým, že sa počítajú len vyśledky 2 tipérov tak toto stojí na hlinených nohách.V tabuľkových či hybridných kolách je jedno či ti vyjde dobre 1 deň s veľa zápasmi, alebo viac dní s málo zápasmi, o úspechu rozhoduje koľko % uhádneš z celkového objemu zápasov za celé kolo, nie ako tie uhádnuté zápasy rozložíš medzi jednotlivé dni.
Z jedného extrému do druhého - Pri tabuľkovom a tvojom systéme (hádam sa nenahneváš, ak ho nazvem tvojím, ale on je skutočne tvoj ten systémNo a k tej konštantnej dlhodobej výkonnosti ti poviem len toto: pri zápasových kolách je teoreticky možné (krajne nepravdepodobné, ale teoreticky možné), že tím každý deň podá druhý najlepší výkon zo všetkých a napriek tomu všetky zápasy prehrá, resp. naopak, že s druhým najhorším výkonom všetky svoje zápasy vyhrá. Čiže práve tá konštantná dlhodobá výkonnosť v zápasových kolách absolútne nič negarantuje, zato pri tabuľkových a hybridných kolách je celkový úspech/neúspech závislý v najväčšej miere práve od nej
Toto si obhájim aj pri vyhodnocovaní 2 tipérov. Aj vtedy je totiž možné každý deň a teda aj za kolo ako celok získať určitý konkrétny maximálne možný počet bodov. Napr. pri 100 zápasoch za kolo, ak žiaden z nich neskončí remízou môže tím maximálne za kolo získať 400 bodov. No a kritérium podľa ktorého sú tímy pri tabuľkovom resp. “mojom“ hybridnom kole zoradené do výslednej tabuľky je práve to, koľko percent z tohto maximálne možného počtu bodov získali. A to podľa mňa aj najlepšie vyjadruje úroveň ich dlhodobej výkonnosti (za kolo ako celok).ThrashersFan píše:Toto by bola pravda v prípade, že sa počítajú výsledky všetkých 4 tipérov. Tým, že sa počítajú len vyśledky 2 tipérov tak toto stojí na hlinených nohách.V tabuľkových či hybridných kolách je jedno či ti vyjde dobre 1 deň s veľa zápasmi, alebo viac dní s málo zápasmi, o úspechu rozhoduje koľko % uhádneš z celkového objemu zápasov za celé kolo, nie ako tie uhádnuté zápasy rozložíš medzi jednotlivé dni.
Nie, to sa stať nemôže. Najlepšie tímy získajú za cca20 dní trvajúce kolo +/- 300 bodov, pričom rekordné výsledky z jedného dňa čo sa KTL týka sú myslím na úrovni cca 50 bodov, ale už aj výsledok 40+ bodov je pomerne zriedkavý. Takže 1-2 vydarené dni s veľa zápasmi automaticky negarantujú vysoké miesto v tabuľke.ThrashersFan píše:Z jedného extrému do druhého - Pri tabuľkovom a tvojom systéme (hádam sa nenahneváš, ak ho nazvem tvojím, ale on je skutočne tvoj ten systémNo a k tej konštantnej dlhodobej výkonnosti ti poviem len toto: pri zápasových kolách je teoreticky možné (krajne nepravdepodobné, ale teoreticky možné), že tím každý deň podá druhý najlepší výkon zo všetkých a napriek tomu všetky zápasy prehrá, resp. naopak, že s druhým najhorším výkonom všetky svoje zápasy vyhrá. Čiže práve tá konštantná dlhodobá výkonnosť v zápasových kolách absolútne nič negarantuje, zato pri tabuľkových a hybridných kolách je celkový úspech/neúspech závislý v najväčšej miere práve od nej. Absolutista
) sa zas môže stať, že tím nahrá 99% svojich bodov v jeden deňa napriek tomu bude prvý v kolovej tabuľke. Jeden náhodný deň a pozri ako sú vysoko. Pri zápasovom systéme by s takouto (ne)úspešnosťou boli poslední. Takže o podstatnej konštantnosti výkonov v tabuľkovom kole nemôže byť ani chýru ani slychu. Lebo fakt pri tabuľkovom a tvojom systéme sa rozhoduje len v pár dňoch, v ktorých sa dá nabrať najviac bodov. A to nepovažujem za správne
Petrik, teraz nerozumiem tvojej rétorike. Predsúvaš tu nepravdepodobné hypotézy na obranu svojho systému a toho tabuľkového, ale keď ja dám nepravdepodobné hypotézy pri obhajobe zápasového kola, tak tie okamžite vyvraciaš. Mne je jasné, že je to len hypotetické, ba priam nemožné
, ale chcem tým len poukázať na to, že aj ten tvoj systém má výrazné diery.
Jj, zhodnut sa asi nezhodnemejanik píše:vidim ze sa nezhodntene teraz je otazne ci petrik je ochotny dajme tomu odtrpiet 2 kola cisto zapasove a ci ostatnym nebude vadit ked budu napriklad 4 kola tabulkove klasicke :ja_neviem:
O tom ze su tabulkove resp. hybridne kola ferovejsie a spravodlivejsie asi niet pochyb, konieckoncov to v podstate ani nikto nijako vyrazne nespochybnuje (argumenty na to jednoducho nie su).
Debata je tu o tej atraktivnosti. To je samozrejme kazdeho osbna vec co sa mu zda atraktivne a co nie, bolo by divne keby sa nam vsetkym pacili rovnake veci. Ale aj v tejto debate mi tu este nikto nenapisal ani jeden argument v prospech vacsej atraktivnosti zapasoveho kola (preco je atraktivnejsie ako tie tabulkove a hybridne), ktory by ma presvedcil, resp. by som ho nevedel vyvratit...
nie nie, ja dávam nepravdepodobné a ty nemožnéThrashersFan píše:Petrik, teraz nerozumiem tvojej rétorike. Predsúvaš tu nepravdepodobné hypotézy na obranu svojho systému a toho tabuľkového, ale keď ja dám nepravdepodobné hypotézy pri obhajobe zápasového kola, tak tie okamžite vyvraciaš. Mne je jasné, že je to len hypotetické, ba priam nemožné, ale chcem tým len poukázať na to, že aj ten tvoj systém má výrazné diery.
Tak ako tu viacerí písali tak pri tom hybride rozhoduje hlavne počet bodov ktoré nahral tím. A to sa mi tam nepáči, pretože tie zápasy sú úplne zbytočné a vôbec ma nezaujíma kto je náš súper ale kolko bodov sme nahrali. Ja to beriem len ako tabulkové kolo ktoré je zbytočne komplikované, to či dostaneš 2-3 bonusové body je tiež len otázka štastia na rozpis...petrik píše:Ale aj v tejto debate mi tu este nikto nenapisal ani jeden argument v prospech vacsej atraktivnosti zapasoveho kola (preco je atraktivnejsie ako tie tabulkove a hybridne), ktory by ma presvedcil, resp. by som ho nevedel vyvratit...![]()
Pri čistom zápasovom kole je dôležitý len počet bodov ktoré nehral súper. Zápasy sú rozhodne atraktívnejšie ako v hybride lebo majú zmysel, na druhej strane tie hecovačky z diskusií sa už ajtak úplne vytrácajú čo je škoda
netrpezlivo cakame na petrikove kroky v pripade ohlunda
podla mna je najvhodnejsie riesenie navrat k 4+2 (zapasove tradicne), ktory tu odznel. Ked berieme do uvahy, ze hybrid je takmer tabulkove kolo, tak aj tato sezona je vlastne 4+2. Takze by to nemalo vadit ani petrikovi ani dalsim zastancom hybridu, stupen spravodlivosti zostane zachovany, dokonca o nieco vyssi.
podla mna je najvhodnejsie riesenie navrat k 4+2 (zapasove tradicne), ktory tu odznel. Ked berieme do uvahy, ze hybrid je takmer tabulkove kolo, tak aj tato sezona je vlastne 4+2. Takze by to nemalo vadit ani petrikovi ani dalsim zastancom hybridu, stupen spravodlivosti zostane zachovany, dokonca o nieco vyssi.
Ok tak jsem nezvolil nejlíp větu: "každý den nemá význam"... ale "každý den nemá význam sledovat"petrik píše:Sorry ale toto je jeden z najvacsich bludov co som v tejto teme zatial cital... ze v tabulkovom kole nie je kazdy den dolezityved si pozri tabulku na konci tabulkoveho kola, uvidis kolko timov od seba po 20 dnoch deli 1 ci 2 body – ako mozes povedat ze tam nebol kazdy den dolezity?
“V zapasovom hrajes o dulezity body kazdej den“ – ale v tabulkovom resp. hybridnom nie? Ked v zapasovom mozes ziskat kazdy den max. 3 body, ale v tych dalsich dvoch aj 40+? Kola zalozene na tabulkovom systeme su nudne, ked 1-2 nadpriemerne vydarene/nevydarene dni ta mozu v tabulke posunut z uplneho dna na popredne priecky alebo naopak?
Ok, je to tvoj nazor, mas nan plne pravo, ale tie tvoje zdovodnenia mi pridu take ze skor podporuju tabulkove a hybridne kola
Navíc jak psali jiní, když se hrajou tři zápasy kua koho zajímá jak to dopadlo... jenom dva body, to je tragéide, to sme přišli o hodně.. kdežto v zápasovym má i takovejhle den náboj... Další pro mě velkej argument pro zápasové zápasy je fakt, že každej prostě nestihne natipovat každej den a když zrovna nenatipuje velkou porci zápasů, tým potom ztrácí strašně bodů a vytvoří ztrátu kterou už jen tak nedožene... v zápasovym tenhle faktor neni... jeden zápas nestihneš natipovat a jedeš dál.. a né že už můžeš pomalu odepsat celý kolo
Já jsem proti poměru 4:2... byl bych zastáncem 3:3 ať se obě formy pravidelně střídaj... To že neni tolik diskutujících, kteří by tenhle návrh podpořili, neznamená, že neni dost hráčů, kteří by pro tento model hlasovali v anketě..
Takže aby nedošlo k nedorozumění. Jako že nedošlo, jen petrik se nemůže zbavit přesvědčení, že tady ovšem rozhoduje (teda doufám, že je to jen jeho přesvědčenípetrik píše:ja tiežšvolco píše:tiez by som bol radsej pre model 3:3 :ja_neviem:
3 tabulkové + 3 hybridné s vačšou doležitosťou KTL zápasov (za víťazstvo viac bodov - 5)
ale proti vetru sa šťať nedá či ako sa to hovorí, takže sa zrejme budem musieť zmieriť aj s variantou 4+2
Tak my myslíme 3 tabulkové a 3 zápasové. Hybrid si může vyplňovat petrik sám každý večer místo křížovky.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé