DRAFT 2025 - Philly Flyers
Letošní draft, byl takový utahaný a první kolo nekonečné ALE musím říct, že tím jak jsem na něj těšil a zkoumal vše, highligty, články, mocky, zápasy - "shift by shifts", tak sem si jej velice užil, líbili se mi osobnosti, které hlásili picky, někdy to bylo takové trapné ale někdy skvělé, třeba u Bruins v případě pičku Jamese Hagense, kterého odtajnil Happy Gilmore
Trošku takový NBA draft, protože šlo se po SIZE a i u ostatních týmů, to byl rozhodující faktor.
#6 - Porter MARTONE
Obrovské nadšení, měl jsem velké obavy, jak už jsem psal výše, nás "scouting" nepatří k těm nejlepším, jsem odpůrce práce Brenta Flahra (šéf scoutingu) a tak nějak si troufnu říct, že poznám jeho "dino" pičk

. Zde byly náznaky a velké "rumours" okolo Brady Martina či Jake OBriena... ikdyž jsou centři, kde nás tlačí bota nejvíce, tak oba dva nedosahují kvalit Portera MARTONA.
On a Frondell je dle mě nejvíce NHL ready na další season... Má vše, stickhandling, size, playmaking, skvělou střelu, hockey IQ... přirovnávají jej k Mattu Tkachuckovi či Corey Perrymu. Velké plus, že byl velkým fanouškem FLYERS a měl plakát Clauda Girouxe ve svém pokoji, to je takové vždy příjmené slyšet
RW ale dokáže zahrát i LW, na MS hrál právě jako LW, kde si zahrál společně s Konecnym a Sanheimem.
#12 - Jack NESBITT
Tady jsem trošku zklamaný, trejdovali jsme #22 + #31, tak jsem čekal, že půjdeme po Reschnym, Bearovi, Aitchetsonovi Cootesovi, Lakovicovi ...
Volba padla na Jacka NESBITTA, dle mne by vydržel i do té #22 ALE Danny říkal, že byl o něj velký zájem a nechtěl aby nám jej někdo vyfouknul... prý jej chtělo Red Wings #13 či Canucks #15, tak těžko říci, mohl to být takový "smokescreen".
196 cm - SIZE, dobrý stickhandling...
Příjde mi to jako takový "dino" pick Flahra, má size a dává bod na zápas a je to centr, tak toho berem... Za mne mohl být daleko lepší pick... Ale moc se mi líbil po-draftových rozhovor, je si vědom, že jeho slabina je bruslení, chce na tom pracovat přes léto, je to leader ve svém týmu a přesně ví, které jsou jeho slabiny. Sympaták, vypadá jako takový "work-harder", to se mi líbí.
Windsor Spitfires - OHL 65GP 64P , ne vyloženě provar ale spíše takové překvapivé. Potvrzeny rumours, že chtěl brát Detroit i Vancouver.
#38 - Carter AMICO
Jeden z nejvyšších a nejtěžších hráčů na draftu - RHD, Agresivní a na svou výšku dost hbitý. Tento pick se mi moc líbí dobrá rozehrávka, dobře čístí předbrankový prostor. Chtěli jsme Alexandra Zharovskyho, po kterém šáhlo Canadiens, poté jsme trejdovali níže. Zde byl stála k dispozici - Malcom Spence, Daniil Prokhorov .. volba padla na Cartera. Jsem stím relativně OK.
Opět SIZE - 198 cm. Ale měl jsem tam jiné favority TBH... Díky zranění odehrál pouze 13 utkání. Po-draftový rozhovor super, přirovnal se k hře Setha Jonese... Měl by hrát také za BOSTON University v nadcházející sezóně.
#40 - Jack MURTAGH
Veliká spokojenost s tímto pickem, C/LW, skvělý bruslař, dobrá střela zápěstím. Pouze 17 let. Dle mock draftů expertů byl predikován ke konci prvního kola. Velice zajímavý hráč, další rok, by měl hrát v Boston University v NCAA, kde bude hrát proti starším hráčům a bude zajimavé sledovat, jak si povede, pro vývoj dle mne NCAA skvělá.. Společně s Carterem Amicem, by měli hrát spolu v Boston Uni..
U.S. National U18 Team NTDP 56G 53P
#48 - Shane VANSAGHI
Opět jsme šli po SIZE, Shane má 190 cm hrající na RW. Zdobí jej dobré hokejové IQ, stickhandling a také je skvělý bruslař. Predikován v mock draftech - late first / starting second. Tady jsem doufal v ruského obránce Kurbana LIMATOVA či Ivana RYABKINA (okolo Ryabkina, prý byly hrozné pohovory a na combine se v dobrém světle neukázal, proto byl tak níže).
Michigan State Univ. - NCAA 37GP 16P
Zbylé hráči
#57 - Matthew Gard
#132 - Max Westergård
Pozdější picky, tam už je to velká loterie, každopádně bych se soustředil na Švédy, Rusy, Čechy, kde nejsou pod takovým drobnohledem, jako hráči v NCAA, OHL, WHL....