od
Rono » ned 04. srp 2024 12:56
Myslím si, že největší pochybnosti u lidí jsou 1C Thomas, 1RW Giroux, 2LW Maccelli, 1RD C. Tanev a 2LD Anderson.
Robert Thomas
Nejlepší hráč St. Louis. Kdyby Blues v poslední sezoně udělali play off, Thomas by skončil velmi pravděpodobně v TOP10 MVP sezony. Ano, tak skvělý byl. 86 bodů v 82 zápasech. Druhý nejproduktivnější Kyrou 67 bodů.
To ale není vše. ŽÁDNÝ JINÝ 1C v celé lize nehrál těžší matchupy v sezoně 2023/24 než právě Thomas. Pokud vezmeme v potaz všechny centry, těžší roli měli pouze Jordan Staal, Charlie Coyle & Nic Dowd.
K tomu navíc Thomas hrával nejen přesilovky, ale také pravidelně i oslabení. V obou aspektech byl lepší než 90 % ostatních útočníků NHL.
To jsou elitní hodnoty po všech směrech. Do ofenzivy elita, do obrany při hře 5 na 5 průměr. (Pro porovnání: MacKinnon, McDavid, Draisaitl, Point a další do obrany horšími centry.) V této herní situaci Blues s Thomasem na ledě vstřelili 60 gólů a jen 42x inkasovali. Opět samozřejmě nejlepší poměr v rámci týmu.
Thomas je momentálně pro mě nejvíc underrated hráč ligy. A věřím, že za rok se tu už daleko více lidí bude bavit o tom, že je to přinejhorším TOP10 C na světě. Pro mě je tam už nyní. I proto jsem ho měl v merku na nejvyšších volbách KD.