Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Philadelphia Flyers - Rono

5. ročník tejto prestížnej HF hry. Kto sa stane najlepším manažérom? :hmm:

Obrázek

Filip Forsberg - Robert Thomas - Claude Giroux "C"
Matias Maccelli - Nico Hischier - Travis Konecny
Trent Frederic - Ryan McLeod - Nino Niederreiter
Will Cuylle - Pontus Holmberg - Michael Eyssimont

Miro Heiskanen "A" - Christopher Tanev
Mikey Anderson - Drew Doughty "A"
Juuso Valimäki - Connor Timmins

Igor Shesterkin
Devon Levi

cap payroll: 87 895 000
cap space: 105 000
Projel jsem si 6 posledních finalistů :cup: v NHL, udělal si checklist k jednotlivým položkám/formacím, co můj tým musí mít, aby dosáhl minimálně průměru kvality (v dané položce) z těch šesti finalistů.

• elite forward :plus: (Filip Forsberg)
• elite center :plus: (Robert Thomas)
• elite winger :plus: (Filip Forsberg)
• elite defenseman :plus: (Miro Heiskanen)
• elite goalie :plus: (Igor Shesterkin)

• top line center :plus: (Nico Hischier)
• top line winger :plus: (Travis Konecny)
• top pairing defenseman :plus: (Drew Doughty)

• 1st line :plus: (Forsberg-Thomas-Giroux)
• 2nd line :plus: (Maccelli-Hischier-Konecny)
• 3rd line :plus: (Frederic-McLeod-Niederreiter)
• 4th line :plus: (Cuylle-Holmberg-Eyssimont)

• 1st pair :plus: (Heiskanen-C. Tanev)
• 2nd pair :plus: (Anderson-Doughty)
• 3rd pair :plus: (Valimäki-Timmins)

Ano, podařilo se mi checklist KOMPLETNĚ SPLNIT. A za to jsem moc rád. :yes: Navíc se mi tento tým líbí ještě víc než letošní Florida Panthers. Byť samozřejmě Thomas je horším centrem než Barkov. Ale ve všech ostatních aspektech bych dal přednost těmto hráčům/formacím. (Což samozřejmě by tak mělo být vzhledem k tomu, že máme v soutěži jen 20 týmů. Ale na druhou stranu bych tu našel několik slabších týmů než letošní Panthers.) V dalším díle komentáře k jednotlivým formacím/hráčům.
Myslím si, že největší pochybnosti u lidí jsou 1C Thomas, 1RW Giroux, 2LW Maccelli, 1RD C. Tanev a 2LD Anderson.

Robert Thomas

Nejlepší hráč St. Louis. Kdyby Blues v poslední sezoně udělali play off, Thomas by skončil velmi pravděpodobně v TOP10 MVP sezony. Ano, tak skvělý byl. 86 bodů v 82 zápasech. Druhý nejproduktivnější Kyrou 67 bodů.

To ale není vše. ŽÁDNÝ JINÝ 1C v celé lize nehrál těžší matchupy v sezoně 2023/24 než právě Thomas. Pokud vezmeme v potaz všechny centry, těžší roli měli pouze Jordan Staal, Charlie Coyle & Nic Dowd.

K tomu navíc Thomas hrával nejen přesilovky, ale také pravidelně i oslabení. V obou aspektech byl lepší než 90 % ostatních útočníků NHL.

To jsou elitní hodnoty po všech směrech. Do ofenzivy elita, do obrany při hře 5 na 5 průměr. (Pro porovnání: MacKinnon, McDavid, Draisaitl, Point a další do obrany horšími centry.) V této herní situaci Blues s Thomasem na ledě vstřelili 60 gólů a jen 42x inkasovali. Opět samozřejmě nejlepší poměr v rámci týmu.

Thomas je momentálně pro mě nejvíc underrated hráč ligy. A věřím, že za rok se tu už daleko více lidí bude bavit o tom, že je to přinejhorším TOP10 C na světě. Pro mě je tam už nyní. I proto jsem ho měl v merku na nejvyšších volbách KD.
Claude Giroux

Jak pronesl autor X účtu HockeyViz, který nejvíce respektuji společně s EvolvingHockey, u Girouxa stále není vidět žádný declining.

V sezoně 2023/24 měl stejnou obtížnost matchupů jako Robert Thomas. Oba v TOP10 mezi útočníky. To znamená jediné, nebál bych se tuto lajnu hrát proti jakémukoliv útoku v lize. Notabene, když na levém křídle je Filip Forsberg, který je TOP5 LW ligy, elitní útočník za poslední 3 sezony v rámci NHL.

Taktika by pak byla postavena tak, že Konecny by v základní části hrával více minut oproti Girouxovi, aby Claude byl 100% fit na zápasy v play off. Konecny je ve 2. lajně kvůli tomu, aby vyvážil sílu TOP6.

U Girouxa, stejně jako u Thomase, opět výhoda, že dokáže zahrát všechny situace. Tedy i na oslabení. A patří také mezi nejlepší hráče na buly. V této činnosti by rozhodně Thomasovi výrazně vypomáhal.
Matias Maccelli

Maccelli je v TOP6 až tím 6. útočníkem. Což je pro mě samo o sobě důkaz obrovské kvality. Jeden z nejlepších playmakerů mezi křídly v rámci celé NHL. Jeho slabinou je "pouze" střelba. I proto je v útoku s Hischierem a Konecnym, kteří mají potenciál vstřelit +30 gólů za sezonu.

Je mi jasné, že Arizona není moc sledována (a chápu to :giggle:). Ovšem Maccelli byl za poslední roky jedním z mála hráčů, které stálo za to v poušti sledovat. Fun to watch player. Ve středním pásmu je s pukem vynikající, o jeho tvůrčích schopnostech jsem už hovořil. Hráč s potenciálem udělat 20+40 bodů v mém týmu. Od útočníka číslo 6 si nemůžu přát více.
Christopher Tanev

V éře platových stropů TOP 10 defenzivní obránce NHL. Dost možná i TOP 5.

Rok co rok brání nejlepší útoky soupeře. A že mu je 34 let? Stále to není znát. V dresu Dallasu v posledním play off nastupoval pravidelně i například proti McDavidovi. Přesto s ním na ledě při hře 5 na 5 vykázali Stars pozitivní gólový poměr 13:10.

V play off odehrál s Mirem pouze 33 minut, což ano, je malý vzorek. Ale poměr 61,3 % v očekávaných gólech pro a proti naznačuje, že tato dvojice by spolu dominovala i po celou sezonu. A nebylo by to žádným překvapením. Miro je elitní obránce NHL. Christopher Tanev stále jeden z nejlepších defenzivních beků ligy.

A naopak cítím, že s takovým parťákem by Miro ještě více vyletěl nahoru v ofenzivě a mohl opět atakovat PPG sezonu jako v roce 2022/23.
Neni uz pozde na kampane? :giggle:
Mikey Anderson

Když na mě zbyl ještě na 107. pozici Drew Doughty (což bylo pro mě trochu wtf, i když chápu, že vysoký cap hit..), tak Mikey Anderson byl pro mě volba číslo jedna jako parťák k Doughtymu.

Společně totiž odehráli už několik sezon, tudíž o jejich spolupráci nemám nejmenší pochyb.

Jenom v minulém ročníku spolu odehráli přes 1 150 minut při hře 5 na 5.

Gólový rozdíl: 44:34
Poměr xGF%. 53,7 %

A k tomu opět bránili ty nejtěžší soupeře. Anderson měl těžší roli než 89 % ostatních obránců sezony. Doughty detto.

A přesto vykazovat takto pozitivní čísla? To odpovídá prvnímu obrannému páru v rámci NHL. A ano, i v rámci 20 týmů v KD. A já je mám ale až ve 2. obranném páru. Myslím si, že jsem nikdy lepší obranu nesložil.

K tomu všemu na #5 mám Juuso Valimäkiho, který v poušti předváděl vynikající výkony směrem do defenzivy.

Co se týče rozdělení minut, samozřejmě nejvíce by hrál Heiskanen. Druhý Doughty. Třetí-čtvrtý Tanev s Andersonem. Pátý Valimäki. Šestý Timmins.
Ať už to komise ohodnotila jakkoliv, já jsem letos se svým týmem nad míru spokojený. :yes:

V týmu nevidím žádnou slabinu. V bráně navíc Igor Shesterkin, který je za poslední 3 sezony jednoznačně TOP2 brankář NHL společně s Hellebuyckem.

A jsem nesmírně i rád za složení třetí lajny (Frederic-McLeod-Niederreiter). Mají potenciál i přes nižší TOI nasbírat 40-30-40 bodů. Od 3. útoku nemůžu chtít více.

A na závěr díky všem GMs za skvělou a rychlou hru. :good: :klobuk:
petrik píše:
ned 04. srp 2024 13:16
Neni uz pozde na kampane? :giggle:
Je to tak i trochu účel. A navíc pochybuju, že by komisaři nějak četli kampaně. :giggle:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2011 BOSTON BRUINS