Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLORADO AVALANCHE

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Avs podpisali 2yr ELC s Nikolaiom Kovalenkom (6th round pick z roku 2018). Kovalenko zazil v poslednej sezone KHL breakout (54b v 56z / 10. v bodovani ligy) takze sa zda ze by mohol mat celkom solidny potencial.
Najblizsiu sezonu ho Avs este nechaju v rusku “na hostovani“, po skonceni KHL sezony (marec/april) sa bude moct pripojit k Avs, takze s vysokou pravdepodobnostou na konci sezony naskoci aj do NHL. Uvidime ako zvladne ten prechod, ale v KHL je uz dostatocne vyhraty v kvalitnej lige tak snad to zvladne. V takom pripade by to bol veeelmi ojedinely pripad kedy sa Avs podari pretavit nizsi draft pick na hraca NHL. Predpoklada sa ze zo zaciatku by si mohol najst miesto v 3rd line s coltonom a woodom (napriklad) a dalej to uz bude na nom
Troška predikcie od ESPN do sezóny 2023-24:

MacKinnon: 69 GP, 41-65-106
Rantanen: 77 GP, 46-53-99
Makar: 75 GP, 25-60-85
Byram: 71 GP, 16-33-49
Lehkonen: 70 GP, 20-32-52
Nichushkin: 63 GP, 16-25-41
Johansen: 61 GP, 12-18-30
Colton: 60 GP, 10-9-19 👀
Toews: 73 GP, 7-39-46

zdroj: https://twitter.com/evanrawal/status/16 ... 6961004646

S tými prvými 5-timi (od Macka po Lehkonena) plus Toewsa, by sme asi boli aj spokojní, nie ? :)

Johansen a Colton, to by bolo sklamanie :thumbsdown:
3 zapasy vonku, 3 vyhry, 6 bodov... so startom sezony mozeme byt urcite spokojny, aj ked na vyhru v san jose sme sa natrapili viac ako sa predpokladalo... raz za cas sa skratka superov cednik zblazni, hlavne ze to dobre dopadlo.

V time mame noveho brankara. Georgiev sice zatial chyta ako pan, ale Francouz na dlhsiu dobu vypadol kvoli zraneniu, tak sme par dni pred zaciatkom sezony stiahli z waiveru Ivana Prosvetova z Arizony. Kedze Francouzovi po sezone konci zmluva, Prosvetov ma sancu zabojovat aj o dlhsiu buducnost v time, ak trenerov a vedenie timu vykonmi a pristupom zaujme viac ako Annunen, mohla by z neho byt aj dlhodobejsia dvojka... ale je ajlahko mozne ze onho po Francouzovom uzdraveni prijdeme na waiveri ak sa ho pokusime poslat do AHL...

Po waiver claime prosvetova prisiel aj trejd – za callahana burkea sme ziskali LHD caleba jonesa. Teoreticky by to mal byt v depth charte 7th-8th obranca, zatial zostal na farme

A tretim (najzaujimavejsim) pocinom GM McFarlanda bolo predlzenie zmluvy s Devonom Toewsom na 7yrs s cap hitom 7,25mil. prakticky vsetci komentatori sa zhodli ze Toews nam dal solidny home-town discout, lebo v let na UFA trhu by bol zrejme dostal podstatne viac... neviem, asi sa mu fakt paci hrat s makarom alebo co :giggle: paradna zmluvicka, napriek tomu ale bude prakticky nemozne udrzat nasu obranu pokope aj po tejto sezone. Ocakava sa ze minimalne jeden z dvojice manson-girard (ak nie obaja) budu musiet byt po sezone vymeneni (a to ani nepocitam s moznostou ze by sa uzdravil a do zostavy vratil landeskog, to by nam este len urobilo sarapatu pod platovym stropom...)

Novych hracov je po 3 zapasoch este priskoro hodnotit, ale napr. drouin ale ani ryjo zatial velmi nepresvedcili... uvidime co bude dalej

Teraz nas caka dalsi “must win“ zapas – home opener proti bedardovi – a potom uz predsa len vaznejsi test proti canes...
Hadam by s uz patrilo napisat nieco do tejto temy, od oktobra ju zanedbavam...
Avs si zatial sezonou prechadzaju bez vaznejsich kriz a zavahani. V tabulke centralnej divizie su pohodlne a s bezpecnym naskokom na top3 pozicii, vramci tej top3 je to s jets a stars dost tesne takze sa to moze este vseliako premiesat, ale zvysok divizie ma uz vyraznejsiu stratu takze smerom ku koncu ZC bude zaujimavy asi uz iba boj o home ice advantage v PO

Ako vyzera zostava pred bliziacou sa TD:
Georgiev v branke je urcite pretazeny. Vidno to na jeho kolisavych vykonoch, ked az prilis casto vyhravame zapasy napriek jeho (slabsiemu) vykonu ako vdaka jeho (dobremu) vykonu. Zatial nepotrebujeme aby predvadzal vynimocne kvalitne vykony, zapasy dokazeme vyhrat aj s vyssim poctom inkasovanych golov, ale v PO to moze byt a zrejme aj bude uplne ina pesnicka, takze by nebolo od veci keby georgiev dostane ku koncu ZC viac oddychu.
Dvojkou je Prosvetov ktory podava vykony ake sa od dvojky daju ocakavat (obcas fajn, obcas slabsie), ale bednar mu zda sa prilis neveri a nasadzuje ho len minimalne. Preto vobec nie je vylucene ze pred TD dotiahneme este nejakeho insurance cednika ako poistku pre pripad ze by sa georgiev zranil. S navratom francouza sa uz vobec nepocita (skoda)

Obranu mame papierovo jednu z najlepsich v lige, samozrejme nie kazdy zapas im vyjde rovnako dobre, ale tuto velke zasahy pri TD neocakavam (ak sa este dovtedy niekto vazne nezrani). Mozno nejaky veteran 7th D s minimalnym platom za future considerations, ale to by bolo asi tak vsetko. Pohyby v obrane (smerom von) skor ocakavam v off-season, hlavne kvoli platovemu stropu. Ale aj to este bude zalezat od roznych faktorov (napr. ci sa bude dat realne ocakavat landeskogov navrat do zostavy)

V utoku zaziva zivotnu sezonu MacKinnon, verim ze mu to vyjde na ArtRoss aj Hart trophy. Zasluzil by si. Popri nom sa “zvezie“ aj rantanen, ktoreho herny prejav zdaleka nevyzera tak dobre ako jeho statistiky. Velmi dobru sezonu mal rozbehnutu nichuskin, ale ju prerusil kvoli vstupu do hracskeho asistencneho programu – udajne pre problemy s nespavostou. Este predtym bol niekolko tyzdnov v tom programe aj sam girard (kvoli alkoholu) a po navrate podava kvalitne vykony, snad to rovnako dopadne aj s nichuskinom. Spekuluje sa ze vratit by sa mohol zaciatkom marca. Lehkonen bol po vacsinu sezony zraneny, ale nedavno sa uz vratil. Velmi dobru sezonu ma zatial logan o´connor ktory si zrejme zarobi na velmi peknu dalsiu zmluvicku (aktualna mu ale skonci az v 2025).
Predsezonne posily boli uspesne tak cca na polovicu. S woodom a coltonom sa zatial da vyjadrit spokojnost, hraju priblizne to co sa od nich ocakavalo. Po dost biednom uvode sezony sa nakoniec velmi slubne rozbehol aj drouin. Naopak johansen a tatar boli krok vedla, tatarovi to u nas nesadlo a uz bol vymeneny do seattlu za 5th round pick. s johansenom to nie je take jednoduche kedze ma zmluvu este aj na dalsiu sezonu s nezanedbatelnym cap hitom 4mil... zbavit sa ho nebude lahke, ale zrejmeto bude pre macfarlanda jednou z priorit ci uz pri TD alebo potom v off-season.

To nam zaroven urcuje aj najvacsiu prioritu smerom k TD – zohnat kvalitneho 2C. johansen v tej ulohe zlyhal na celej ciare, coltonovi predsa len viacej svedci 3C.
Jeden z hlavnych potencialnych “cielov“ Lindholm uz bol vymeneny do vancouvru, spekuluje sa este o dalsich menach ako monahan (dufam ze nie), henrique (celkom pavdepodobne podla mna), mittelstad (ak by ho sabres chceli vymenit), samozrejme nesmie chybat niekto z columbusu (jenner by nemusel byt zly add).
V kazdom pripade na 2C niekoho pred PO nevyhnutne potrebujeme. Bolo by hriechom nedat timu v tejto sezone ked hra mackinnon v zivotnej forme co najlepsiu sancu na cup.
Na kridlach mame naopak vynikajuci depth: rantanen, nichuskin, lehkonen, drouin, o´connor, wood, cogliano, cerstvo podpisany parise, z KHL pride kovalenko (ma tam bod na zapas) a stale je v hre aj mozny navrat landeskoga na PO

Tak sam som zvedavy co nakoniec macfarland pri TD vycaruje...
4804 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES