Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLORADO AVALANCHE

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

petrik píše:
čtv 09. kvě 2019 15:43
Zo zvysnych hracov dufam ze Francouz zostane – mal by mat viac-menej istu poziciu dvojky, ktoru si vykonmi v AHL bez debaty zasluzil.
prvy bod si mozeme odfajknut, Francouz predlzil - 1yr, 1-way, 0.95 mil :thumbsup:
osobne by som mu dal aj viac $ a 2yr, ale aj takto je to v poho :)
petrik píše:
sob 25. kvě 2019 08:26
osobne by som mu dal aj viac $ a 2yr, ale aj takto je to v poho :)
Podla mna viac nechcel on. Bud mu daju sancu tento rok. alebo sa potom zbali a pojde tam kde mu ju daju.
Už se nám to blíží pánové, příští pátek proběhne 1. kolo draftu. :scare: Letos je to opravdu pěkně zamotané, v souvislosti s naším výběrem padají v posledních týdnech nejčastěji jména Turcotte, Byram, Zegras, Dach a Caufield... Cozens se mírně propadl. Tak koho vzít? Nebo bude trade down (Byram->DET) ??

Mně by se asi nejvíc líbil Turcotte, to ale pravděpodobně i skautům v Chicagu. V tom případě sáhnout po Byramovi a mít v něm a Makarovi snad za pár let ekvivalent dvojice Jones-Werenski? Nebo po vytouženém budoucím elitním centrovi Zegras/Dach? A co tak přivést k MacKovi na křídlo hobita Caufielda, který letos nasázel 72 golů v 64 zápasech napříč všemi soutěžemi?

Já vážně nevím... :D Pokud by z Byrama opravdu měl být jednou n.1 obránce, tak by asi nemělo být co řešit. Zegras se mi zamlouvá čím dál tím víc. Caufield je tak trochu boom/bust, tomu bych se rád vyhnul. A třeba k nám na 16. pozici doputuje Podkolzin, jehož renomé v posledních měsících utrpělo (U18) a budeme mít Byrama i TOP6 útočníka. :sarcasm:
Ja chcem tiez turcotta... som zmiereny s tym ze ho vezmu hawks... co potom?
Byram by mi nevadil... ak by naplnil potencial tak s parom byram-makar by nasa obrana mohla byt zahojena na pekne dlhu dobu... na druhej strane ak by bol niekto (napr. ten detroit) dostatocne desperate a ponukol by nizsi pick (6.-10.) + nejake pekne plus k tomu, nevadil by mi ani trade down
Idealne by som si to predstavoval napr. 4th + kerfoot za 6.-10 pick + top6 forward lepsi ako kerfoot :D (z wings napr. jeden z dvojice mantha / AA)

Ale to je samozrejme maximalne nepravdepodobne, na 99% si ten #4 pick nechame. Na ostatnych po dvojici turcotte/byram nemam nejaky vyhraneny nazor resp. poradie v akom by som ich tahal, sam som zvedavy ako to nakoniec dopadne... caufielda by som sa ja osobne nebal, ale jedine v tom nepravdepodobnom pripade po trade down. Z #4 by som ho nebral.

Pri picku #16 by som uz sancu ze ho vymenime videl predsa len o nieco vyssie. ale tam uz nie trade down, ale vymena za hotoveho hraca – top6 F. (kerfoota kludne opat pribalim :D)
Ak ho nevymenime, tak sa tam bude ponukat viacero moznosti na vsetky posty – brankar knight, obrancovia york/seider/harley, utocnik by mohol spadnut niekto z “top10“ ako svojho casu napr. barzal... :hmm:

v kazdom pripade ak netrejdneme ani jeden z tych pickov tak by ma velmi prekvapilo keby sme ich oba vyuzili na obrancov (alebo kombinaciu byram + knight). minimalne jeden F tam urcite bude a vobec by ma neprekvapilo keby sme oba picky vyuzili na utocnikov
petrik píše:
stř 12. čer 2019 15:01
(z wings napr. jeden z dvojice mantha / AA)
Ken už tam nesedí tady už snad pšenka nepokvete. :lol2:
Vieme co je vlastne s Timminsom? Aka bude jeho najblizsia buducnost? Je velka skoda, ze mal zdravotne problemy tohto smeru. Mat Timminsa a Makara pripravenych do buducna +sucasnu obranu, bol by to idealny scenar. Takto Sakic pojde po utocnikovi celkom isto a bohuzial, nesledujem zamorske juniorky, tak neviem kto by sa mi pacil v nasom drese. Prehlad mam o europskych hracoch a takeho Podkolzina by som absolutne nechcel. Typicky naladovy hrac s talentom, ale nie s dostatocnym zaujmom sa presadit. Ten hrac podla mna velku dieru do NHL neurobi.
Blíží se draft a tak se na povrch dostalo finální pořadí hráčů. První dva jsou jasní, ale pak už to je hodně vyrovnané. Bude záležet na výběru Chicaga a pak se uvidí, kdo na nás zbyl. Myslím , že Sakic se svými poradci vybere jednoho z trojice Turcotte, Byram, Dach, případně Cozens.
Jinak se Sakic nechal slyšet, že v létě bude při otevření trhu s volnými hráči agresivní. Jsem zvědav, koho se mu povede přivést. Skinner a Heyes nečekali na otevření trhu a podepsali velké smlouvy. Podle mě hrubě přeplacené v obou případech. A myslím si, že Sakic by jim ani takovou dlohou a štědrou smlouvu nenabídl. Co si o tom myslíte vy?
Je ale jasné, že pokud budeme usilovat například o Panarina , tak bude muset Sakic na dolarech ještě více přitlačit , jinak se naší nabídkou nebude ani zabývat, to je zcela jasné. Snad se Sakickovi povede přivést vysněného top6 útočníka :wink2:
Tak Skinner aj Hayes dostali dost dlhe zmluvy. Napriklad ta Hayesova je si myslim az prilis.
Ja sa priznam, ze som si ho celkom prial u nas, ale s takou zmluvou na 7 rokov, hmm, neviem.

Co som cital, tak Hepple (dobre pisem ?), ma pripravene viacero variant, na to koho bude tahat Chicago. Vseobecne sa predpoklada, ze Chicago bude tahat Turcotte-ho, tak som zvedavy na nas krok.
Ak by sme zopakovali zo 4-teho miesta Makara 2.0, vobec by som sa tomu nehneval :)

Inak si pamatam spekulacie ohladne draftu 2013 (Ked sme tahali Macka z prveho miesta), ked sa spehulovalo ci Jones/Mack/alebo Drouin.
Proti Mackovi sa ozyvali hlasy, ze nech netahame centra, ze ich mame dost (mali sme Stastneho, RORa a Duchena) nech radsej zoberieme Drouina, ze kridlo potrebujeme viac.
Jonesa vsetci vseobecne odsuvali, ze je obranca a tí dozrievaju neskor.

Asi nikto z nas nevie, ci Turcotte, Cozens, Byram ci Dach. Prví dvaja su jasní, mne sa velmi pacil Kakko, ja mat volbu 1 tak ho taham pred Hughesom.
Draft je za dverami... v poslednych dnoch zosilneli spekulacie ze Avs planuju z #4 pickovat utocnika, konkretne kirbyho dacha. Inymi slovami ak hawks vezmu turcotta tak by som to videl na 70% dach / 20% zegras / 10% byram alebo niekto iny.

Hayes ktoreho som povazoval za nas primarny letny ciel je off the market. Ten jeho deal u flyers je trosku vyssi aj dlhsi ako by sa mi bolo pacilo, inflacia je holt svina :neviem:
Off-season moves sa nam v lige utesene rozbehli, prakticky kazdy den je oznamena nejaka vymena/podpis/buyout... len u Avs je ako vzdy ticho. Az zacinam mat obavu aby Sakicov masterplan nebol vyckavanie kym sa ostatne teamy vyhadzu z penazi a potom pozbierat na trhu tie zvysky za lacny peniaz :nervozny:
Takto o 2 tyzdne chcem mat v teame minimalne 2 novych solidnych top6 utocnikov :!: bonusom by boli podpisani rantanen+zadorov, ale tam si iluzie nerobim, to sa urcite natiahne do poslednej moznej chvile ako vzdy s nasimi RFA...

Som zvedavy ci sa sakic odhodla opat vyuzit nas cap space na nejaku vymenu ktora by zahrnala aj kratkodoby cap dump. Vlani to vyuzil pri trejde s caps (grubauer+orpik), tento rok sa tiez nukaju nejake moznosti - na forach sa spekuluje ze by sme mohli skusit vymenu napr. kadri + marleau s leafs alebo jeden z dvojice jt miller/johnson + callahan s bolts s tym ze by nas to vdaka tym cap dumpom vyslo lacnejsie tak ako vlani grubauer.
Ja by som rozhodne nebol proti takymto vymenam (pokial ten cap dump bude iba na 1 rok)

Z UFA trhu v momentalnej situacii ocakavam ze u nas skonci dzingel – a z toho teda na zadok padat nebudem (zvlast ak AAV/term budu uletene). To uz by som asi radsej chcel niekoho ako donskoi / connolly ktorych nove zmluvy by predsa len mohli vyzerat “rozumnejsie“ – aj ked to zas nie su established top 6 utocnici.
Wet dream zostava panarin, ale tam su samozrejme sance mizive...
Ideální by pro mě byl asi ten Miller. Ale tak pořád tam jsou slušný jména, Zucc, Nyquist, Lee, Pavelski. Connolly teda nevím no, po jedné lepší sezoně, aby to nebyl další Colborne.. Horší by bylo, kdyby nevyšel nikdo a zas bysme jen čuměli.. No doufám, že se to nestane..
Za poslednych 24h nabrali na obratkach sumy o moznej vymene Barrieho. Najviac sa sklonuje Vancouver...

Asi by som sa zmieril s niecim ako Barrie for Horvat (+/- nejake picky na vybalansovanie)
Horvat by bol prakticky idealny 2C za Mackom a navyse je pod skvelou zmluvou...

Barrie za futures by som urcite nechcel, tieto trejdy by sme uz mali mat za sebou... v tejto faze potrebujeme hotovych hracov
Že by nakonec dostal přednost Byram před útočníky, pokud ho nevezmou Hawks? Byl bych pro, vzít to nejlepší, co je dostupný, přece jen elitní beci mají velkou cenu..
Myslím, že s prvním kolem draftu můžeme být spokojeni. Byram a Newhook jsou :thumbsup: .
Nepotvrdilo se, že pokud ještě bude volný Turcotte tak půjde k nám. Sakic měl pravděpodobně plán buď Dach nebo Byram, nebo na prvním místě byl pouze Byram, pokud bude volný.
Z 16.pozice jsme vybrali Alexe Newhooka a to je přesně hráč, jakého potřebujeme. Před námi z 15. místa byl vybrán Coufield a někteří fanoušci byli zklamaní a chtěli Coufielda vidět v našem dresu. Podle mě i kdyby byl při našem výběru ještě volný, Sakic bych ho stejně nevzal.
Uvidíme jak bude draft pokračovat dnes. Ve druhém a třetím kole máme tři výběry.
Během draftu se také objevily spekulace a zaručené zprávy, že brzy bude vyměněn Tyson Barrie. Sakic se k tomu vyjádřil po prvním kole a podle svých slov nechápe kde se tyto zaručené informace o chystané výměně vzaly. Prý to není pravda. Tak uvidíme...
tak ako som spokojny s prvym kolom tak teda vobec nie som spokojny s druhym dnom... tie picky v druhom a tretom kole sme podla mna uplne presr...

z picku 47 mal ist podla mna utocnik, bolo ich tam v tom case este dostatok zaujimavych k dispozicii... (fagemo :pray: ) naco nam je dalsi RHD?

z picku 63 sme zobrali hraca o ktorom vacsina ludi ani netusila kto to je... to je uz pomaly ale isto nas trademark - robit v 2./3. kole taketo WTF picky... zacal to v 2012 mitchell heard (2nd round), v poslednych rokoch napr. josh anderson (3rd/2016), petr kvaca (4th/2017) alebo justus annunen (3rd/2018). tento rok sa pridal matthew stienburg. (nikto ma nepresvedci ze by nas nebol pockal do nejakeho 6. - 7. kola)

problem s tymito off-the-chart pickmi je ten ze su u nich len 2 moznosti:
a) bud vyzerate ako genius ze ste v nich videli nieco co nevideli ostatni
b) alebo vyzerate ako blbec ze ste v nich videli nieco co nevideli ostatni (lebo tam nic nebolo)

vzhladom na uspesnost tychto nasich pickov z minulych draftov naozaj nechapem preco to stale znovu a znovu skusame? odteraz sa budem modlit aby sakic kazdy rok pri TD vymenil vsetky nase picky v 2., 3., a 4. kole za nejakych rentalov, lebo 20 zapasov na konci ZC a potom v PO od hociakeho lajbosa vo 4th line (hello brassard) je stale lepsich ako nejaky no name traged niekde na hranici AHL a ECHL ktoreho by sme tymi pickmi v drafte vybrali. mimo prveho kola jednoducho draftovat nevieme... :hroza:

k dalsim pickom sa vyjadrovat nejdem, najviac sa mi asi pacil ten brankar zo 7. kola... to je presne bod v drafte kedy mozu skusat tie svoje hokusy-pokusy a hladat noveho lundqvista

dost netradicne sme nevybrali ziadneho europana :hmm:

sakic nakoniec neurobil ziaden trejd... z trhu uz nedzitym zmizol aj JT Miller, Leafs aj Bolts aspon ciastocne poriesili cap space (bolts navyse supnu callahana na LTIR), moznosti na zisk top6 utocnika pomaly ale isto ubudaju a my potrebujeme v idealnom pripade aj dvoch...
asponze Barrieho nevymenil za nejake spare parts, chvilu sa vo velkom spekulovalo o vymene do vancouvru za balik Virtanen + 2020 1st... to by bolo na maslu :slap:
Ja osobne som dost rozpolteny. Byram a Newhook su dobre volby, tu nemam vela co vytknut a budem dufat, ze Newhook bude casom hrac do druhej pätky. Ale volbu v druhom kole uz beriem ako iste pochybenie Sakica, respektive scoutov vzhladom k tomu, kto este bol volny. Tak napriklad Reesa zobrala Carolina, Höglandera uchmiatli Canucks, Leasona maju Caps, Henrikssona Rangers a najviac mrzi ten Fagemo. :cry: Ostava mi len verit a dufat, ze nie nahodou sa dostal Helleson do NTDP a ze v nom nejaky ten potencial skratka je a on ho ukaze. Prial by som si, aby to bol aspon slusny hrac do tretieho paru ale skor to vidim tak, ze bude hrat za Eagles a zavolaju ho, ked sa niekto z prveho timu zrani. :?

Tretie kolo je fail, ako fakt nech sa na mna nikto nehneva, ale co za sutaz je CISSA? A to v tretom kole isli hraci ako Grewe, Alnefelt, Jones, Puistola, Honka ci Kokkonen. Takze v tom druhom a tretom kole sa z mojho pohladu vyberalo zle. Na druhu stranu...nie som scout, nepoznam kriteria podla coho sa vyberal Helleson a Steinburg, takze to samozrejme moze skonci opacne a ziskame a vytrieskame z nich hracov, ktori nepotiahnu tim primarne bodovo ale svoj prinos nakoniec mat budu. Najviac ma mrzi asi ten Grewe...a este ho zoberie Detroit. :x

Inak Carolina a Kings si podla mna velmi pomohli, v podstate vsetky volby su podla mna skvele co tieto dva timy vybrali.
Rantanen píše:
ned 23. čer 2019 13:38
Na druhu stranu...nie som scout, nepoznam kriteria podla coho sa vyberal Helleson a Steinburg, takze to samozrejme moze skonci opacne a ziskame a vytrieskame z nich hracov,
nemyslím si. Čo mám v hlave naše drafty, pamätam si akurát RORa z druhého kola a Barrieho z tretieho kola, a oba boli tusim v roku 2009, co sa udomacnili v NHL.
Osobne nechapem, preco nevolili Fagema, ved je to hrac co bol prevereny uz vo svedskej lige a vobec si tam nepocinal zle...
vcera sa Sakic udajne stretol s Panarinovym agentom... ale kedze je to zaroven aj Varlamovov agent, tazko povedat co spolu preberali :neviem:
v kazdom pripade Sakic to aspon moze predat ze "skusil som to" :D
Tak včera Sakic udělal nabídku na Panarina. Zajímalo by mě, kolik nabídl :) .
Teď už to asi bude jen na Panarinovi s kým a kde bude chtít hrát. Ale moc šancí tomu nedávám, že podepíše u nás. Pokud by nevyšel Panarin, tak druhý na řadě je údajně Zuccarello, což by taky nebyla špatná volba do druhého útoku...
Tak já věřím tomu, že můžeme být někde v jeho top 3-6, ale aby z toho byla reálná šance, to by Florida musela uplavat a Rangers nepochopitelně ztratit zájem :neviem:
Vyměna s Arizonou na spadnutí! Soderberg za Connautona.
Pokud to bude pravda a trade skutečně proběhne, tak už to vypadá , že si Sakic dělá místo pod platovým stropem na něco většího :jn:
Sakic: “This trade allows some of our young centermen to have a chance to play a more prominent role on our team while adding an experienced defenseman to our roster"

Jestli tohle myslel vážně :slap:
Nevěřím, že tohle myslí vážně. Prakticky nemáme druhý útok. A musí přijít minimálně 2 top6 útočníci. Jinak se tým neposune. Navíc říkal, že bude v létě agresivní. A Connaughton je hráč na farmu, u nás nebude ani obránce číslo sedm! Nevěřím, že Sakic něco nechystá...určite si připravuje peníze pod stropem.
Tak nam Sakic odstartoval pre Avs zrejme najdolezitejsiu off-season za poslednych XY rokov. No a prvy move bol pomerne prekvapivy – vo vseobecnostií sa caka ze sa budeme snazit depth do utoku zvysit, Sakic sa vsak napriek tomu na uvod “zbavil“ stvrteho najproduktivnejsieho utocnika timu za obrancu ktory bude v D depth charte niekde na 7.-8. mieste...
Vo vakuu to takmer ziadny velky zmysel nedava, ale dufam ze je to len prvy dielik puzzle ktoreho zmysel a vyznam sa ukaze az ked bude celkovy obrazok viac zlozeny.

Soderbergov odchod uvolnil pod stropom dalsich cca 3,5mil. Celkovo by sme tak mali mat po ocakavanych podpisoch vlastnych RFA hracov (rantanen, zadorov, compher, kerfoot) k dispozicii cca 20mil na posily z UFA trhu alebo pripadnych vymen. S tym uz sa da narobit seriozny vietor...
Stale su timy v cap hell ktore sa chtiac-nechtiac budu musiet nejakych hracov zbavit aby sa vosli pod strop (vegas says hi – mozno navrat stastneho? :hmm: ) a dostatok kvalitnych F by malo byt k dispozicii aj na UFA trhu. Panarin je wet dream, ale realnejsie by mohli byt podpisy hracov ako zuccarello, nyquist, donskoi, dzingel atd.
Sakicovi musi byt jasne ze najvacsiu sancu vyhrat SC budeme mat v najblizsich 4 rokoch kym je MacK pod tou fajnovuckou zmluvickou (de facto mame vdaka nej priestor na jedneho 5mil hraca navyse). Preto verim tomu ze sa pokusime tieto nasledujuce 4 roky “nepremarnit“ a cap space budeme vyuzivat v maximalnej moznej rozumnej miere (s rezervou iba na re-sign vlastnych core hracov ako girard, potom makar atd)

Na druhej strane zase prichod connautona ponuka potencialnu docasnu zaplatu za EJa a Colea, ktori po sezone podstupili operacie a zatial nie je iste ci stihnu uvod sezony. No a eventualne to vytvara aj este vacsi priestor na vymenu jedneho z obrancov prveho timu. Najviac sa samozrejme spekuluje o Barriem, ktoreho vymena by mohla priniest dalsiu zaujimavu protihodnotu (top6 utocnika). Barrieho ice-time by potom prevzal primarne Makar a Connauton by fungoval ako #6-7 D.

V neposlednom rade ziskany 3rd round je ukazkou dobreho asset managementu. Soderberg bude o rok takmer 35 rocny UFA, ak sme s nim uz do buducna nepocitali a ak ho do zaciatku sezony adekvatne nahradime, tak ten 3rd round pick je urcite lepsi ako nechat ho po sezone odist zadarmo. To ze tym pickom o rok v drafte vyberieme nejakeho WTF no-namera z ktoreho nikdy nic nebude je v tejto chvili vedlajsie :giggle:
No a ako sa aj Sakic sam vyjadril, vytvara sa aj vacsi priestor pre vlastnych mladsich hracov (jost, compher, kerfoot atd) – bez ohladu na to koho do timu este pred sezonou privedieme, bez soderberga bude priestoru pre nich viac ako keby bol carl u nas zostal.

Celkovo bola tato vymena len takym prvym zahrmenim v dialke, prvym naznakom burky ktoru snad najblizsie dni a tyzdne v podani Avs prinesu a ktora zrejme velmi vyrazne ovplyvni buducnost timu na najblizsie roky.
In Sakic we trust
Zítra se otevírá trh s volnými hráči. Nějaké info o tom, koho jsme oslovili s nabídkou bylo.
Panarin, Donskoi, Dzingel, Lee, Carpenter...
Osobně si myslím, že Panarin nevýjde. Doufám , že se nepustíme do nějakých nesmyslných bojů o něj. V týmu bych ho samozřejmě chtěl mít, ale ne za 12 mega na 8 let. Takovou hodnotu zase nemá a kdoví, co by to udělalo v kabině. To se raději poohlédnout jinde. Já bych byl spokojen, kdyby vyšel Lee a Dzingel. Vyšlo by to levněji než Panarin a naše top6 by se skvěle posílila. Do Bottom6 podepsat Donskoie a bylo by to super :wink2: . Sakic říkal, že bude agresivní na trhu, tak uvidíme jak se mu to povede.
Jak to vidíte vy? Jaké máte typy? Koho podepíšeme?
Přema píše:
ned 30. čer 2019 20:30
Do Bottom6 podepsat Donskoie a bylo by to super :wink2: . Sakic říkal, že bude agresivní na trhu, tak uvidíme jak se mu to povede.
Jak to vidíte vy? Jaké máte typy? Koho podepíšeme?
Treba nam este do bottom six ?
Nejde tam Burakowsky ? Ci myslis ze s nim rataju do TOP six ?
Ja myslism ze treba urobit offer sheet Marnerovi, taky ako si Maple Leafs nemozu dovolit dorovnat :-D :-D
4804 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS