Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

DETROIT RED WINGS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Velká konkurence, věděl, že jeho šance na první tým jsou minimální.
Bohužel je Šulákovi 25 a to rozhodlo. Viděl jsem všechny zápasy loňské pre-season a bylo jednoznačně vidět, že má "raw" atributy na NHL, ale velké nedostatky v taktické a defenzivní hře. Což se ukázalo hned následně na začátku sezóny.
Podobný osud dle mě čeká i Joe Hicketts. Dle mě už nemáme prostor na znovuprokazování, že není NHL kalibr (možná zde přijde prodloužení z hlediska působení v AHL).
Saarijarvi má poslední rok na přesvědčení, ale zde mám obavy, že po sezóně taktéž zamíří do Evropy. Minulý rok měl vynikající přípravu, i přes relativně malý prostor a uvidíme zda dostane nějakou reálnou šanci letos.
Do Severní Ameriky se přesouvá Lindstrom, která je zatím velká neznámá a budu ho bedlivě ten rok v AHL sledovat. Měl mistrovskou sezónu ve Švédsku a je považován za kvalitního defenzivního D.
Lashoff a McIIrath podepsání pro farmu. Zejména podpis druhého jmenovaného je důležitý. Patří k nejobávanějším hráčům v rámci celé AHL a výborně zná svoji roli v ochraně prospektů.
Jared McIsaac měl fantastickou první "post-draft season". Totálně se zvedl v rámci produktivity a udělal obecný pokrok celkově. Vyloženě vyniká tvrdou hrou. Žádný ořezávátko, viděl jsem za tu sezónu spoustu "open ice hits" a mám přesvědčení, že nebude trvat dlouho (myšleno přespříští rok) a bude součástí řad Wings.
Filip Hronek začal sezónu dost vlažně, což bylo způsobeno především velkým tlakem na jeho osobu a nedostatky v jeho defenzivní hře. V AHL udělal obrovský pokrok, který korunoval dominantní hrou v závěrečné fázi regulérní části NHL a na následujícím turnaji MS. Obecně věřím, že může být náš obránce NO.2.
Cholowski je pro mě v tuto chvíli trochu otazník. Start sezóny měl neuvěřitelný a asi každý fanda Wings už ho viděl trochu jinde, než jako hráče, jenž dohraje sezónu v GR a bude se potýkat se závažnými defenzivními chybami. Doufám, že znovu udělá první tým a ke svým přednostem, které jsou nepochybně: "first pass, smooth skating, zone exit, zone entry", přidá kvalitní defenzivní činnost. Zde je nutné podotknout, že bude zásadní, zda Dennis vydrží vysoký standard po celou základní část. Konzistentnost byla kromě defenzívy jeho jízdenka dolů.
Kaski je podpis, který je bez rizika. Finský ofenzivní specialista, který hrál do 18 v útoku (důvod, proč neprošel draftem). Klasický "late bloomer". V minulé sezóně ve Finsku vylítl nevídaným stylem. Byl zvolen MVP ligy, jeho tým ligu vyhrál a následně byl na soupisce Finska, které dokráčelo až na vrchol. Paradoxně se mu MS úplně nevydařilo. Pojetí "defensive urgency" mu nesvědčilo a proto podal matné výkony. Jeho podpis byl už vyjednaný před MS. Měl x nabídek a pro Wings se rozhodl z důvodu, že má šanci zabojovat o první tým a z důvodu: Yzerman (to bylo v tomto případě do očí bijící). Je mu 23 a je zde určitá paralela s Šulákem. Má smlouvu na rok a to bude asi ta doba na "zkoušku". Hodně se na něj těším a očekávám, že bude reálný "contender" o pozici v hlavním týmu hned zkraje sezóny.
Witkowski očekávám podepsán nebude. Pokud jo, tak na rok a plnění stejné úlohy jako letos. Takže nic, co stojí za klepání do klávesnice.
Kronwall už by měl ukončit. Poslední sezóna vydařená byla a neměl bych problém, pokud by si přidal rok navíc. To by ovšem Wings nemohli nést tolik břemen v obranných řadách. Věřím v jeho leadership a pro Wings znamenal hodně, nicméně okolnosti se již naklánějí v jeho neprospěch.
Bowey přišel výměnou za Jensena a 2.kolo. Jsem přesvědčený, že jeho potenciál je výš, než potenciál Jensena. Letos musí dostat prostor, aby toto prokázal či vyvrátil. U Capitals nebylo místo pro jeho "development", takže i v jeho věku (24) je prostor pro růst. Část sezóny, kterou dohrával u Wings měl velice slibnou. Především bruslení a fyzická hra zdobí tohoto Kanaďana. V letošní sezóně očekávám nárůst v produktivitě a lepší vyhodnocování situací v obranném pásmu. Jinými slovy: "break out season".
Daley Trevor měl v minulé sezóně spoustu zranění a už tomuto týmu bohužel moc nepřinese. Všichni ví, že jeho dny u Wings se krátí. Je zde jen otázka, zda ho dokáže Yzi v průběhu sezóny vyměnit (záleží na sezóně) či nemá v plánu "buyout".
Ericsson otevře svoji poslední sezónu jako hráč Red Wings (k úlevě spousty fandů). Po sezóně, ve které se ukázalo, že může zahrát důstojnou roli jako obránce třetího páru, přišla ta loňská protkaná zraněními, resp. chronickými zraněními. Vzhledem ke stavbě těla a jeho věku již není schopný hrát v takovém vytížení, takový hokej. Příběh "Big E" skončí nejpozději po základní části příští sezóny.
Danny DeKeyser je jeden z mála loňských beků, se kterým je spojována budoucnost Red Wings. Tento fakt ve mě vzbuzuje smíšené pocity. Každý můj postřeh o tomto hráči nepadá na úrodnou půdu a třeba věřit, že pokud se mu sníží těžké minuty a role, tak bude platný. V loňské sezóně se ukázalo, že pokud v týmu není, tak je tým defenzivně znatelně horší. Dokonce bodový zisk byl na snížený počet zápasů velice solidní. Uvidíme...
U Greena není co řešit. Možná kvůli játrům ukončí kariéru již před touto sezónou. Pokud ne, pak je náš cíl deadline. Jedná se o hráče, který má stále obrovský vliv na výkony mužstva, nicméně zdravotní stránka už neumožní, aby ten tým nesl na ramenou a především už to není žádoucí. Pokud bude hrát, tak se mu snad bude dařit herně a vybuduje svoji cenu na trhu. Ve věku 33, resp. 34 bude následující sezóna poslední v našem dresu.
Z následujících řádků mělo vyplynout, že se nám začíná v obranných řadách rýsovat reálně budoucnost (konečně). V systému máme ještě pár "sleepers": Regula, Kotkansalo, Setkov, Barton. Nicméně zde pravděpodobně chybí obránce číslo 1. Letošní draft naší situaci jen ztěží vyřeší. Scénář, že by Byram propadl na 6. pozici je nepravděpodobný (LA berou pátí). Broberg je jedno z nejzajímavějších jmen celého draftu, dle mě boom/bust. Obrovské riziko by byl jeho výběr z takto předních příček. Seider ani York dle mě nemohou připadat v úvahu.
V posledních měsících a dnech se nahlas mluví o Troubovi. Rodák z Michiganu již několikrát jednoznačně smetl ze stolu možnost pokračování v Pegu (po příští sezóně UFA). Jets to ví a proto budou pravděpodobně Troubu chtít měnit před dovršením tohoto statusu. Z pohledu Wings by byl nejideálnější scénář, pokud bychom ho podepsali příští rok "zadarmo", právě jako "UFA". Pokud, ale již nyní zesiluje tlak na výměnu, pak bych obětoval Cholowskiho jako základní pilíř trejdu. Nahlas se mluví i o variantě, kde by figuroval v základu AA, což bych osobně rozdýchával se zkousanýma zubama. Faktem je, že bych Troubu považoval výkonnostně i věkově za legitimního lídra zadních řad a myslím, že je to největší prozatimní mise Stevieho.
Doufám, že se nebudeme účastnit honu na EK.
Pouze letmo bych zmínil, že pokud Werenski podepíše letos bridge (ideálně 2 roky), tak bude mít po dokončení tohoto kontraktu pravděpodobně tendenci zakotvit u nás. Je to "homer", velký kamarád Larkina a něco v tom smyslu už i utrousil.
Novis44 píše:
čtv 06. čer 2019 00:42
Finský ofenzivní specialista, který hrál do 18 v útoku (důvod, proč neprošel draftem). Klasický "late bloomer". V minulé sezóně ve Finsku vylítl nevídaným stylem. Byl zvolen MVP ligy, jeho tým ligu vyhrál a následně byl na soupisce Finska, které dokráčelo až na vrchol.
On nehral za Hämennlinu ale za Pelicans Lahti a ti titul nevyhrali. A v utoku hral myslim do 15 rokoch. :)
Rantanen píše:
pát 07. čer 2019 08:51
On nehral za Hämennlinu ale za Pelicans Lahti a ti titul nevyhrali. A v utoku hral myslim do 15 rokoch.
Aha, dík za připomínku. Jsem měl nějak zafixované, že vyhráli i ligu a asi jsem si to i spletl s Gustavem Lindstromem. Tak titul bude až u Red Wings :jupi: . Nicméně ten přechod do obranných řad se prý odehrál až v tom věku okolo 18, což je relativně pozdě. Četl jsem to z více zdrojů, ale samozřejmě možnost, že s tím začal koketovat už v 15 je. Pak by to nebyla až taková zajímavost, protože Finsko a pak především Švédsko jsou známé tím, že hráči do dorosteneckého věku střídají pozice.
Novis44 píše:
pát 07. čer 2019 17:48
Četl jsem to z více zdrojů, ale samozřejmě možnost, že s tím začal koketovat už v 15 je. Pak by to nebyla až taková zajímavost, protože Finsko a pak především Švédsko jsou známé tím, že hráči do dorosteneckého věku střídají pozice.
Vo Svedsku myslim do 12-13 rokoch nemaju hraci pevne ukotvene pozicie tak, ze Nils je utocnik a Mats obranca. Ta selekcia na konkretny post prichadza prave v tomto veku od trenera, ktory po stovkach hodin treningu dokaze odhadnut vlohy konkretneho chlapca na dany post. Samozrejme po diskusii so samotnym chalanom. Co ja napriklad na svedoch obdivujem je to, ze ak hras hokej a vies ze mas vo stvrtok hokejovy trening ale nechce sa ti na neho, tak mozes ist na futbalovy trening alebo florbalovy. Preto nemaju tie deti problem robit viacero sportov a zlepsuju sa tak komplexne po vsetkych strankach a nie su jednostranne zamerane. A uz vobec neexistuje to, aby tvoj hokejovy klub zakazoval robit iny sportovy trening. Samozrejme ze nemozes povedat hokejovemu trenerovi to, ze si si bol zahrat futbal namiesto hokeja ale sedel si doma pri pocitaci. Oni myslim maju knihu, ktora je podobna ziackej knihe a tam ti ten futbalovy trener podpisom potvrdi, ze si bol na futbale a tu knihu potom ukazes trenerovi. Zasa to plati do urciteho veku a potom nechaju na tebe, ktory sport bude tvoja primarna volba. Toto ale plati o Svedsku, ako to je vo Finsku neviem. To striedanie pozicii dava zmysel vo chvilach, ked ta super precisli a v dany moment tvoj utocnik zaskakuje na pozicii beka, ktory prepado v utoku. Jasne, pokial sa ten brejk zahra majstrovsky, tak je jedno kto ten defenzivny post prave zaskakuje. Ale uz som viackrat videl v SHL, ze utocnik zmaril ten brejk ukazkovo ako obranca. A naopak, obranca v utoku moze niekedy rozhodnut zapas. Ako priklad by som pouzil vitazny gol Utunena v QF proti Kanade. Trafil do vika ako skuseny utocnik. Viem ze to s tvojim prispevkom az tolko nesuvisi, ale snad to nebude vadit.
Uvidíme, raději už nic nepředpokládat, tím průtokovým ohřívačem propadává poslední dva tři roky už dost hráčů, tak snad jen doufat, že nějaký skutečný materiál tam dostaneme. Na druhou stranu jak jinak něco ulovit, než to prostě točit. 3-4 roky zpátky měli jako jediné projekty tak XO a Sproula, hůř už to snad ani nešlo. Teď se to otáčí, projekty létají, no bohužel zrovna ten na kterého se čekalo - McIsaac - se zrakvil a na pre-season nebude.

Mluví se o Troubovi (btw chce z Pegu údajně kvůli tomu, že jeho otec nemůže do Kanady skrz nějaké lapálie), je to homer, ale bude mít dost nabídek, nějak tomu nevěřím.

Btw. Hronek dostal promo na MS jak cyp, už mi z té jeho adorizace šla hlava kolem. Je mi jasné, že nemáme pro nároďák dost typů, ale já ho stále nepovažuju za hotového hráče, jak bych to jinak řekl - he´s not there yet.
JKL píše:
pon 17. čer 2019 09:05
Btw. Hronek dostal promo na MS jak cyp, už mi z té jeho adorizace šla hlava kolem. Je mi jasné, že nemáme pro nároďák dost typů, ale já ho stále nepovažuju za hotového hráče, jak bych to jinak řekl - he´s not there yet.
Souhlas. Taky je mi jasný, že čeští novináři musejí být u vytržení z toho, že bek hraje tak aktivně, ale v defenzivě je pořád hodně na čem pracovat a i v ofenzivě se ještě musí zlepšovat. Byl to náš nejlepší bek a jsem rád, že se z jeho strany máme nač těšit jak v nároďáku, tak i v Detroitu. Nicméně už vidím v říjnu titulek na idnes, že Hronek se nevešel do prvního týmu, a pod ním stovky příspěvků od "odborníků" typu, že Detroit kazí mladé naděje.
Sám si myslim, že první tým asi udělá, ale nebyl bych v šoku, kdyby ne - zvlášť pokud budou všichni zdraví a Kronner bude pokračovat.
btw jak jste na tom s podepsáním nějakého rozumného FA? Já myslim, že ten Trouba je tak jediná možnost, která by trochu dávala smysl, pokud bychom ho teda nepřeplatili.Vidím od různých fanoušků reálnou touhu, aby Detroit získal Subbana nebo EK a uplně mě z těch nesmyslů bolí hlava. Sám bych nejradši vzal nějaký relativně krátký a hodně špatný kontrakt od zoufalého týmu ( z hlediska capu - Callahan?) a něco za něj dostal a to by bylo tak všechno, o co bych se v off season snažil. Co myslíte?
Rethon píše:
pon 17. čer 2019 12:25
nebo EK
Podepsal v José. Ani bych ho nechtěl.
Rethon píše:
pon 17. čer 2019 12:25
Sám bych nejradši vzal nějaký relativně krátký a hodně špatný kontrakt
Max do sezony 21-22, ale je to otázka spíš plánu, co se bude do té doby podepisovat a za kolik.
1. Hughes
2. Kakko

3. Turcotte
4. Byram

5. Dach

6. Zegras

7. Cozens

8. Podkolzin
9. Caufield
10. Broberg

11. Boldy
12. Krebs

Hráči v pořadí, jak bych je chtěl pro Detroit. Wright a Draper pick je pravděpodobně Dach, v souvislosti s Yzim byly slyšet jména Podkolzin, Zegras (jeho typ). Určitě nelze vyloučit Cozense. Osobně se velmi bojím té skupiny 8 - 10, všechno boom/bust typy, kterých bychom se měli vyvarovat na pozici 6.
Asi bych se nebránil za určitých okolností trade down a třeba vzít S. Knighta.
Je pro nás velmi přínosné, že máme 3 druhá kola, draft by měl být dostatečně hluboký, abychom vzali potenciální NHLery z těchto pozicí. Je velmi reálná možnost, že nám propadne na pozici 35 někdo z hráčů jako Heinola,Robertson, Bjornfot, Pelletier, Rees či Hoglander. U dalších picků by mohly zaznít jména jako Kniazev, Holmtrom, Sogaard, Čajkovič.
Ok, Seider. Toho jsem měl nejméně nasledovaného. Velký šok. Musíme doufat, že to bude něco jako 2012 draft Lindholm. Na trade down nakonec asi nebyl partner + spekulace, že ještě jeden tým v top 10 ho chtěl brát. Uvidíme - hockey sense, size, skating.
Po dnešku jsem hodně zvědavý, co budeme dělat v 2. kole, především ten 35. pick.
parada, 6 pouzice a tohle :)) a jeste k tomu nemec
Já Stevemu věřím,že má čich na hráče. Tušil jsem,že budeme brát obránce,v útoku máme dost hráčů. Tak teď doufat,že tenhle tah byl správný.
Snad děla Steve dobře :frajer:
Chtěl tradedown, nebyl partner. Brát ho chtěli, nečekali že vydrží do dalšího picku. Za mě draft v pohodě.
Taky spokojenost. Draft z naší strany byl označen za jeden z nejzajímavějších v posledních letech vůbec. Ukázalo se, jak vidí Steve náš D pool.
D Seider (6) - po větším studiu jsem nakonec spokojený, byl náš hráč č. 6, takže BPA. Steve s nim seděl 40 minut. Dle rozhovorů vypadá osobnostně super. Četl jsem toho hodně o jeho developmentu v minulém roce a dle videa vypadá velmi slibně.
D Tuomisto (35) - další RHD with size. Wrightův kůň. Jediný pick, kde mám smíšené pocity. Zde asi šlo počkat a vzít třeba Lavoie. Zdobí ho hlavně tvrdá hra a tvrdá střela.
F Mastrosimone (54) - Steve neustále zdůrazňuje, jak dá na soutěživost, odhodlání a v tomto případě je to namixované se skillem. Zde z mé strany velké nadšení.
D Johansson (60) - Čistý pick Hakana. Měl by být prototyp moderního obránce. Právě Hakan byl z tohoto picku unešený.
F Grewe (66) - měl v únoru otřes mozku a od té doby nehrál, což byl asi důvod, proč se tak propadl. Další pick, se kterým jsem velmi spokojen. Hraje tvrdě, je to provokatér a neumí prohrávat, hodně provokuje. S ním a Bertem by to mohli mít soupeři složitější.
F Phillips (97) - prcek. Zdobí ho rychlost. Dlouhý projekt.
D Moore (128) - moc o něm nevím, dokonce ani Wright nevěděl moc, co říct.
F Soderblom (159) - 200 cm, 100 kg, 17 let. Na Miss to nebude. Docela zajímavý pick.
D Berglund (177) - patrně velký prostor pro další rozvoj
F Tyutyayev (190) - velice malý, ale rychlý a kreativní. Takhle si představuji 7. kolo. Vyloženě boom/bust.
G Gylander (191) - Gólmany jsme letos přehlíželi. Tento má size, víc nevím.

Z draftu je patrné, že jsme se zaměřili především na pravou stranu obrany a obecně na obránce. 7 z 11 hráčů jsou z Evropy. Late picks švédská, Hakanova klasika. Ani 1 hráč není z CHL, kde má tým právo na hráče pouze 2 roky a jsou tam specifické podmínky, například při vstupu do záložního týmu (odehrané 4 sezóny v juniorech nebo věk 20). Z draftu roku 2017 jsme se rozhodli nepodepsat relativně zajímavé prospekty a řekl bych, že Steve i po této zkušenosti minul tuto líheň talentů. Uvidíme zda se změní Scouting tým k obrazu Yzermana nebo je současná situace v pořádu. Obecně mám pouze trochu problém s tím pickem 35, jinak spokojenost.
pomalu nemuzu zastavit zvraceni, ale je mi jasne, ze vy ostatni budete nadseni, jak to Steve zase paradne vymyslel :D
Jsme in. :-D
Posily na boj o nejlepší pozici před loterii nakoupeny. :oslava:
Po těch podpisech mě nejdřív napadlo jestli Holly nenechal na stole seznam hračů, co chtěl letos brát a Steve byl jen línej něco vymýšlet tak to vzal podle toho. :lol2:
Neřeknu,
Rono píše:
pon 15. črc 2019 23:06
Něco pro menší radost
Dostane letos na dres C ?
Creeper píše:
pát 26. črc 2019 09:09
Dostane letos na dres C ?
akoze ci ho vymenia do Calgary? :jn:
získali jsme Erneho z Tampy - Stevie si teda stáhnul hráče, kterého draftoval. A dal za něj 4. kolo, i když byl draftovaný ve 2., takže teoreticky jsme na tom 2 kola vydělali :)
Obecně se mi líbí dávat šanci takovým jako Erne nebo předtím de la Rose, anož by se za to platilo příliš.
Rethon píše:
čtv 15. srp 2019 10:42
Erneho z Tampy - Stevie si teda stáhnul hráče, kterého draftoval. A dal za něj 4. kolo, i když byl draftovaný ve 2., takže teoreticky jsme na tom 2 kola vydělali
Neznám a nevím, ale věřím, že Steve ví co dělá :yes:
13157 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO