Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLORADO AVALANCHE

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Obávám se, že to srovnání v poslední minutě s ARI nás bude ještě hodně mrzet. Sice jsme zápas nakonec dotáhli do vítězného konce, ale situaci to změnilo zásadně. Teď je tiebreaker na straně Arizony. Díky tomu se po tom vzájemném zápase z čtyřbodového náskoku stal náskok pouze dvoubodový. Co všechno může způsobit jeden gól a jeden rozdaný bod navíc... :scare:

V posledních dnech se vášnivě spekuluje o podpisu Makara pro PO. Snad měly proběhnout i nějaké náznaky ze strany klubu. Nevím co si o tom myslet. Z toho co se v poslední době píše, člověk musí nabýt dojmu, že je to snad nejlepší hokejista současnosti mimo NHL, druhý Karlsson. Skutečně by ale už teď, bez jediného zápasu mezi dospělými, hozený rovnou do PO, mohl mít nějaký zásadnější přínos? Navíc by kvůli těm pár zápasům ztratil ochranu pro příští expansion draft, což by při Johnsonově NMC mohla být pořádná komplikace. Já bych radši počkal, každopádně se ho už ale nemůžu dočkat!

Na závěř ještě doplním, že v minulém týdnu podepsal ELC Shane Bowers, který byl součástí výměny za Duchenea. Draftován byl v prvním kole 2017 (celkově 28.), rychlý 2-way centr s potenciálem do 3. útoku. Začne v AHL.
staci "len" uhrat 3W z poslednych 4 zapasov a ziadne dalsie vysledky nas trapit nemusia... zacat mozeme uz dnes v st.louis
zajtra hned B2B s oilers, ale aj oni maju dnes zapas, takze na tom budeme rovnako

idealny scenar - vyhrat dnes aj zajtra a vyhra kings nad arizonou by nam clinchla PO a zaroven aj sens na poslednom mieste (najlepsie sance do loterie)

make it happen!
petrik píše:
pon 01. dub 2019 14:10
idealny scenar - vyhrat dnes aj zajtra a vyhra kings nad arizonou by nam clinchla PO a zaroven aj sens na poslednom mieste (najlepsie sance do loterie)

make it happen!
:jn:

sice ten bod zo st.louis nam este chyba, ale ak este toto preserieme tak si to PO nezasluzime...
staci nam ziskat 1b alebo aby yotes 1b stratili... dokonca by stacilo aj keby yotes oba svoje zapasy vyhrali az na najazdy (nedobehli by nas v ROW)

a Sens pick bude naisto top4 :!: :petrik:
Vypada to dost jasne :)
Proli lames sa nam v poslednej dobe vobec nedari, ale cert to ber, playoffs baby!!! :yahoo: (teda este nie uplne naisto, ale snad to uz dame)

Tieto necakane cinderella stories ake tento rok predviedli flames si doslova pytaju upset v prvom kole PO... :jn: nieco ako my proti wild v 2014
dufam ze po dnesnej noci to uz bude clinched nech mozeme mat aspon posledny zapas ZC kludnejsi a mozeme sa zacat tesit na PO a este predtym na draft lottery... :petrik:
13. februar
Přema píše:
stř 13. úno 2019 16:32
Budeme atakovat úplné dno západní konference.
8. marec
Přema píše:
pát 08. bře 2019 19:38
Tak myslím, že poslední zápasy nám jasně ukázali na co Colorado momentálně má! Na co nemá určitě je Playoff!!!
13. marec
Přema píše:
stř 13. bře 2019 13:43
Tento tým na playoff letos nemá.
17. marec
Přema píše:
ned 17. bře 2019 11:42
Toto je konec nadějí na playoff, definitivně! To co hrajou je naprostá ubohost! Znovu to tady napíšu, v tomto složení Colorado nebude konkurence schopné.
5. april
Colorado Avalanche makes the playoffs for the 2nd straight year :ciga:
This season in a nutshell thanks to Sakic:
- Playoff hockey
- 2 1st round picks
- Guaranteed top 4 pick
- Best drafted prospect in the world
- 8 picks (5 within the first 3 rounds)
- $33 million in cap space in the upcoming season

povedal by som ze "massive success" by mohol byt ten spravny vyraz :) a este sa mozu pridat nejake tie ceresnicky na tortu (loteria a PO :jn: )
JSME TAM :!: :oslava:

15.3. ANA - COL 5:3 :arrow: Ztráta 4 body na ARI, 3 body na MIN a dělba o 10. místo s CHI, nejen Přema zaběhl do sklepa pro golfové hole...

V dalších 10 zápasech jsme ale získali 18 bodů z 20 možných s bilancí 8-0-2 a to ve většině zápasů bez Rantanena s Landeskogem. Neuvěřitelné, smekám před tímhle týmem. :klobuk: Především Grubauer, Barrie, ale i Kerfoot přepli do naprostého beast módu.

Teď už jen vyhrát tu loterii a pro příští sezónu tým tedy doplnit o největší talent mezi obránci (Makar) i útočníky (Hughes). :slintac:

Možná vlastně i mezi golmány. (Knight) :D
Redy píše:
pát 05. dub 2019 09:09
Především Grubauer, Barrie, ale i Kerfoot přepli do naprostého beast módu
THIS, tito traja boli v tom playoff push najvyraznejsi...
ale aj tak by mozno ani ta bilancia 8-0-2 nebola stacila ak by yotes neboli v poslednych 2 tyzdnoch poprehravali aj nejake "papierovo lahsie" zapasy. no ale na to sa historia pytat nebude (konieckoncov my sme takych zapasov tiez poprehravali dost)
Jsem rad, ze jste to nakonec zvladli. Colorado ma pro me sympaticky a mlady tym. Posledni zapasy jste se fakt rozjeli a bojovali jak lvi. Sem zvedav, jestli v PO sveho soupere potrapite.

Jinak, jak je na tom Rantanen? Stihne PO?
Guddy.44 píše:
pát 05. dub 2019 12:35
Jinak, jak je na tom Rantanen? Stihne PO?
Rantanen bol uz vcera na lade v non-contact jersey, robil len nejake jednoduchsie veci...
IMO bude do PO pripraveny nastupit (aspon dufam)
No super, konečně to vypadá, že ten tým nabírá vítěznou mentalitu a nechce být mimo playoff. Playoff 2x za sebou, to tu dlouho nebylo :lol2:. Po těch prohrách s Carolinou a Ducks jsem už moc nevěřil a hele, dokonce i bez dvou hráčů první lajny.. Tak teď už si jen užít playoff.. a loterii :nervozny:
V prvé řadě musím před hráčema, celým trenérským štábem a Sakickem smeknout :klobuk: .
Po výsledcích, které předváděli po dlouhou dobu, jsem jim už nevěřil a sezonu odpískal.
Ale oni to nevzdali, bojovali a neskutečnou bodovou šnůrou se do playoff nakonec dostali. Omlouvám se za nedůvěru , kterou jsem v tento tým měl.
Do Premy si kopnut nechcem, len som si spomenul na to, ako pisal ze ten tim potrebuje trejdov a ja pisal, ze je hlupost do toho timu vyraznejsie zasiahnut. Maximalne obetovat Josta alebo Comphera za nejaky pick v prvom alebo druhom kole...ale oni taku protihnodnotu nemaju. A dost mozno ten zaciatok roku 2019 a vlastne aj december 2018 bola len zalezitost psychiky. Pretoze v dlhodobej sutazi je z mojho pohladu nemozne, aby tim ktory dva mesiace valcuje ligu, hra top hokej a sbiera zasluzene vyhry, tak sa predsa nemoze kvoli dvom alebo trom mesiacom natolko polozit, aby si to PO neuhral.

Tento postup je z mojho pohladu cennejsi ako ten minuly rok. A to prave kvoli tomu, ze tri tyzdne chybal Landeskog, teraz chyba nejaky cas Rantanen a ten tim by tak zakonite mal padnut do problemov. Chybaju mu rozdielovi hraci do ofenzivy, ale ono sa to otocilo a ten vypadok tychto hracov nebol poznat. A otocilo sa to z mojho pohladu naviac v tom, ze sa chytil brankar. Pretoze ta nahanacka za osmickou takmer vzdy zacina u brankara a Grubauer aj Varlamov sa nastastie chytili v pravy cas. No a samozrejme nam nahrali ostatne vysledky. Uplny darcek bola vyhra v tej dobe uz o nic nehrajucich Kings v Arizone. To nasim hracom muselo dodat velku silu a naopak, supera obrazne povedane zaslapat do zeme. Loni sme museli vyhrat v priamom suboji s Blues, letos sme sa tomu vyhli a uhrali si to z velkej casti sami.

Vyseknut poklonu musim Bednarovi. Ten isty tim to pod jeho vedenim nakoniec zvladol a zvladol to aj preto, lebo Bednar roztrhol svoj top utok a dal sancu slabsim hracom po boku tych lepsich. Niekto tento tah moze vidiet ako zufaly cin a tapanie, ked trener sam nevie ako sa z toho vymotat. Lenze ti slabsi hraci svojimi v uvodzovkach nehokejovymi kvalitami ako su obetavost, prikladna praca v defenzive a padnutie do kazdej strely strhli aj tych hokejovo lepsich. A ked mas tim v takom stave a v takom laufe, tak je uplne jedno ze proti tebe stoji papierovo lepsi tim s lepsimi hracmi. Stretnut teraz Tampu, tak verim ze by to bol vyrovnany zapas a Tampa by mala velky problem nas porazit. Takze teraz som pochvalil Bednara za niektore tahy ale mohlo to samozrejme dopadnut presne opacne. Miesal by s tym viac a viac, vysledkov by nemal, sanca na PO v trape a zasa by sa rozjela kritika na Sakica o tom, ako nechce adekvatne zaplatit rozdielovych hracov a ze s jednou lajnou to nikdy nemoze vyjst.

A prave cas a trpezlivost nas podla mna doviedla k postupu. Som rad, ze na TD sa Sakic nezblaznil a nemal ani v plane ziadny väcsi trejd. Urcite do toho timu vidi asi 1000x viac ako ja alebo ostatni ludia na fore. Takze vidi, v akom rozpolozeniu ten mancaft je, ake vztahy a väzby na seba hraci maju, ako velmi respektuju trenera a naopak, aky vztah ma trener s hracmi. Jedno bez druheho skratka fungovat nikdy nebude a v NH uz vobec nie. Takze teraz sme v pohode, mentalne sme dobre nastaveni a proti Calgary sme my ten tim, co moze ziskat a postavit na hlavu papierove predpoklady. A ja nam verim proti Calgary dost a nizsie napisem preco.

Za prve...Flames maju dvojicu Rittich-Smith. A tu je podla mna dost velka sanca, ze sa oni dvaja zoseru z toho, ze povedu v prvom kole vitaza zapadu proti osmemu timu konferencie. Rittich v PO NHL nikdy nenastupil, nevie o com to je a navyse Calgary nie je stabilny ucastnik PO. Smith ma sice skusenosti, ale v PO odchytal za karieru len 19 zapasov...to nie je ziadne obrovske cislo a nie je tak v tomto smere ostrielany harcovnik. (krasne slovo...) :-D

Varlamov ma v PO 26 startov, Grubauer len styri. Samozrejme ze vyhoriet mozu obaja a Flames to prave v branke ovladnu. Ale startovaciu poziciu maju podla mna lepsi Grubauer a Varlamov, pretoze chytaju za tim, ktory si istotu PO uhral az v samom zavere, ma formu a pozicia outsidera mu vyhovuje ovela viac, ako pozicia favorita.

Za druhe...cely tlak bude lezat na Gadreauovi, on bude mat najväcsiu zodpovednost za vykony timu v ofenzive. Lenze historia uz velakrat ukazala, ze PO je diametralne odlisna sutaz ako zakladna cast. A na styl hry v PO, ma podla mna Colorado lepsie zlozeny tim. A ten tim ten PO hokej musel hrat poslednych 10-12 zapasov preto, aby mohol o SC vobec hrat. To super mal svoje iste uz davno jasne, preto na zaciatku serie ocakavam, ze Colorado si aj nadalej pojde svoju hru.

Na druhu stranu ma trochu strasi bilancia s Flames v Kanade. Za poslednych desat zapasov tam to s nimi mame 2-8. A ak chceme postupit, minimalne jeden zapas im zobrat musime. No a urcite si hraci spomenu na to, ako stratili uz vyhraty zapas po dvoch tretinach a vedeniu 4-1. Doma to mame s nimi mierne lepsie, ale urcite to nie je dobra bilancia. Aj tak nam verim, myslim si, ze rozseknut to v nas prospech mozu brankari. To by mal byt nas najväcsi trumf.

Cely cias tu pisem o Calgary ale my mozme skoncit na siedmom mieste a odsunut tak Dallas. :lol2: Ale nieco mi vravi, ze bude bitka s Calgary. A tu vyhrame 4-3 na zapasy. :frajer:
Zajtra v noci loteria... reku ze vyskusam si simulator... chybaaaaa... ta svina vie cloveku pokazit naladu :D

Z 10 pokusov 7x 4. miesto :slap: okrem toho 2x 1. a 1x 2.
Tak dnešní loterie určí pořadí na draftu do 15. místa. Nechci mít přehnané očekávání a pak být zklamaný. Přeci jen percentuální rozestupy nejsou až tak veliké a může to dopadnout jakkoliv. Už jednou jsme si to vyzkoušeli a z nejlepší pozice jsme spadli na 4. místo ( Makar :thumbsup: ). Přál bych si, aby se na nás štěstěna usmála a byl by to první nebo druhý vyběr (což chtějí asi všichni :yes: ). Pokud se nepovede, tak pak už je to celkem jedno, protože na dalších pozicích jsou hráči hodně vyrovnaní. Každopádně nejhůře budeme mít čtvrtý výběr, což je super :wink2:
Kedy presne to zacina? nemozem si tu zabavu nechat ujst. Drzim palce oilers.
mitch píše:
úte 09. dub 2019 17:51
Kedy presne to zacina? nemozem si tu zabavu nechat ujst. Drzim palce oilers.
o 2 v noci. Tiez drzim palce Oilers 😄
petrik píše:
pon 08. dub 2019 07:48
Z 10 pokusov 7x 4. miesto :slap: okrem toho 2x 1. a 1x 2.
on sa mi zm*d snazil nieco naznacit... :D
Krása loterie vynikla letos teda pořádně. Pro Sens fans trochu úleva.
Suckující týmy spadly dost na držku, však jsem nepochopil plačky zdejších fans týmů jako Ducks nebo Wings nad tím jak jejich týmy vyhrávají, když ani prohry očividně nic neřeší.
Bez mucenia priznam ze tento rok ma to mrzi trosku viac ako v 2017, kedy som z dua patrick-hishier na zadok teda nepadal... vtedy bol ten pad na #4 “blessing in disguise“, aj ked makar este v NHL neodohral ani minutu, vsetko nasvedcuje tomu ze by to mohol byt specialny hrac (mozno aj lepsi ako patrick/hishier ktori isli top2)

Tento rok som naozaj chcel zostat v top2 a dostat jedneho z dvojice hughes/kakko... :( nepodarilo sa, co uz. Zo stvorky cakam jedneho zo stvorice cozens/dach/byram/podkolzin, co by tiez mohla byt fajn consolation prize ... uvidime :) v kazdom pripade na tychto hracov budeme musiet minimalne 1-2 roky cakat (hughes/kakko by mali byt schopni naskocit do NHL okamzite) – co zrejme sposobi ze Sakic bude v juli agresivnejsie nahanat UFA posily do 2nd line (tipujem to na hayesa)
Parda píše:
stř 10. dub 2019 08:21
však jsem nepochopil plačky zdejších fans týmů jako Ducks nebo Wings nad tím jak jejich týmy vyhrávají, když ani prohry očividně nic neřeší.
Sorry za OT, Avs fans, bude to chvilka. Rád vysvětlím. Kdybychom suckovali víc, vybíráme čtvrtí. Teď vybíráme šestí. Podle mě rozdíl. Na loterii **** pes, tankovat kvůli 2% navíc je nesmysl. Btw tato odpověď se dá najít v našem topicu pár dnů zpět, konkrétně:
Rethon píše: ↑
pon dub 01, 2019 11:11 am
Chápu, že hráči chtějí vyhrávat pokaždé a je to tak správně. I pro fandy na stadionu asi dobře. Ale pro mě to je teda dost blbá zpráva. Je dost možné, že budeme v draftu vybírat později, než vloni, což bych opravdu nečekal. Čert vem těch pár procent v loterii, ale těch pár míst by mohlo mrzet.
Btw nemohl jsem Avs přát výhru v loterii, to historicky nejde, ale chtěl jsem, abyste byli 3. Škoda.
No jak psal petrik, tohle už docela na**re.. Tak holt, jak se Sakic do teď řídil tím, kdo nic nedělá, nic nezkazí, teď už bude muset něco dělat :).. Na jednu lajnu další rok už prostě hrát nemůžeme, musí se ten tým někam posunout..
Loterie dopadla přesně tak, jak jsme nechtěli. Opět se ukázalo, že brát top pick se může i z daleko nižších pozic a ty procentuální rozestupy jsou tak malé, že to v podstatě nehraje roli a je to jen a jen o štěstí. My ho neměli už podruhé za poslední 3 roky. Propad z prvního na čtvrté místo...No co už. Sny o Hughesovi a Kakkoovi se nám rozplynuly. Nedá se nic dělat. Tito dva hráči jsou trošku někde jinde od zbytku. Dalších 5-6 hráčů je hodně vyrovnaných, takže uvidíme koho Sakic se svým týmem vybere.
4804 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS