Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Ide o to ze utok maju aj bez JD dost kvalitny a dost mlady. IMO nie je v NHL vela timov ktorych by odchod hraca ako Drouin bolel menej ako prave tampu (nehovorim ze to vobec nepocitia, ale ani si nerobia v zostave nejaku megadieru bez nadeje ju niecim zaplatat). Okrem toho mozu teraz pri ED ochranit ineho utocnika a stratit tak nieco “menej hodnotne”. Z hladiska platoveho stropu je to huge win, sergachev je zadarmo a zaplatit ho bude treba az ked uz v time nebude strasit Callahan a spol. teraz vdaka tomu mozu udrzat dvojicu Johnson/Palat.
Ak zo sergacheva vyrastie do roka aspon top4 obranca a v horizonte 2-3 rokov top pairing obranca tak maju bolts v 2020 jeden z top obrannych parov ligy. A drvivu vacsinu core stale pod 30r. na druhej strane pens/caps uz dovtedy budu zrejme na ustupe… ak to vhodne doplnia tak to IMO bolts maju dobre rozohrate na to aby po nich prebrali stafetu “powerhousu vychodu”.
podle mě je to win-win situace pro všechny. Habs získali pořádnýho křídlo, zatímco Bolts můžou ochránit hráče navíc a získali mladyho beka, kterej může dominovat. A ještě ušetřili na platech. A jak už tady bylo řečeno Tampa v posledních letech směrem dopředu problém neměla a oni mají dost hráčů, kteří ho můžou v klidu nahradit. Nedávno tu někdo postoval prospecty Tampy v juniorskejch ligach a ty kluci tam maj skvely čísla.Teď je to podle mě 50:50 ale za 5 let z toho může bejt výhra pro Yzermana.. uvidíme a jsem zvědavej jaké trady budou následovat
Tady každý bere automaticky, že ztráta Drouina nebude tak bolet, protože maj útočníků dost. To sice ano, ale jenom maximálně 2 jsou na jeho úrovni a mají podobný impact na hru jako on. A jeden z nich podruhé za poslední 3 nebo 4 roky zmeškal skoro celou sezonu. Ti prospekti jsou fajn, ale hned ti do toho nepromluví a když už, rozhodně ne všichni. Tak samozřejmě bych jeho nahrazení nebral, moc takových hráčů jako on není a bude dozajista chybět. Už i kdyby jenom díky PP, ale prostě celkově. Podle mě se jeho přínos pořád nějak nedoceňuje.
Rethon píše:Já bych se podepsal pod to, co píše petrik. Pro Tampu to dává právěže veliký smysl, navíc Drouin je trochu zlobivé dítě a vlastně toho taky nedokázal uplně moc, když se to tak vezme. Když se to bude brát čistě jako 1 za 1 (plus ty picky pravděpodobně), tak to nevypadá tak dobře, jako když si k tomu přidáš možnost chránění dalšího hráče, úsporu asi 5M do capu, jestli dobře počítám, a tím i víc šancí na udržení jiných, důležitějších hráčů. Skoro bych řekl, že tím, kdo touto výměnou víc riskuje, je Montreal.
Ou, ou, au, brzdi. Ok, z dlhodobého hľadiska možno nie, ale videl som dosť zápasov Tampy a často bol v nich o parník najlepší hráč a ostatných úplne zatienil. Viditeľný pri každom shifte, rád s pukom na hokejke. Aktuálne win pre Habs, ak by bol zo Sergacheva obranca na top 3 úrovni, potom to bude možno win pre obe strany. Drouin sa však po tej maškaráde s agentom a odmietnutím odchodu na farmu upokojil, potom bol skutočný impact player v prvom tíme Bolts. Tampa musí veriť, že zo Sergacheva vyrastie "great D-man" a nie iba "good d-man", ako hovoria Amíci.
Tak já nepíšu, že je Drouin špatný hráč. Ale v sezoně, kde mu spoluhráči padali kvůli zranění a on tedy měl víc prostoru ukázat, jaká je to hvězda (když tak trucoval), tak udělal průměrných 21+32 v 73 zápasech a s -13 "vyhrál" mezi všemi hráči Tampy a svému týmu do play-off nepomohl. Podle mě i vzhledem k okolnostem trejdu by nad ním fandové Tampy vůbec neměli plakat. A jsem hodně zvědavý na Drouina, co s tím novým dlouhodobým kontraktem bude předvádět v Montrealu. Třeba tam z něj ten top hráč vyroste. Zatím je to ale pořád jen příslib.
Tampa Bay Lightning Give Goalie Peter Budaj A Two Year Extension
najskôr chránime Coburna namiesto Dotchina/Koekkoeka a teraz toto.... :hroza:
D&M píše:
Tampa Bay Lightning Give Goalie Peter Budaj A Two Year Extension
najskôr chránime Coburna namiesto Dotchina/Koekkoeka a teraz toto.... :hroza:
Co je na tom tak hroznýho? Máte v pohodě dvojku za málo peněz, která ještě může pomoct vasymu ve vývoji ... co se ti na tom tak moc nelíbí?
Budaj nie je "v pohode dvojka". 35 rokov, životný 90% G. Neskutočný hype čo sa okolo neho stal pri pôsobení v Sutterovom systéme, a všetci ho vynášali do nebies. A za tých 7zápasov u nás, nepodal ani raz famózny alebo čo i len nadpriemerný výkon. Vychytal jeden spoľahlivý zápas :thumbsup:

Obrázek

už u Kings išiel dole, nedokázal kryť HDSv% , išiel na hrozivých 80% . pokiaľ sa nemýlim (sidney77 ma možno opraví) tak čo som pred rokom sledoval Kings (kôli Vinnymu) tak Sutterov defenzívny systém je založený na vytláčaní súpera do rohov a do čo najmenej nebezpečných miest na strelu, čo Budajovi nesmierne skreslilo stats.

-Vasil ešte nie je úplne vyrovnaný. A dôležitosť kvalitného back-upu ešte jeden rok je tu podstatná. + Budajov vek ma vôbec nenapĺňa dôverou, že sa ešte dvihne...A k tomu ho máme na dva roky. :slap:
Ondrej Palat and Tyler Johnson contracts

Na začiatok hneď spomeniem podpis Killorna 7y/4,5m.

Jedna z najhlavnejších otázok ktorá sa musí vyriešiť sú podpisy RFA Ondreja a Tylera.
Pred pár dňami dostali QO.

Johnson:
14/15 = GP.77 G.29 A.43 P.72
15/16 = GP.69 G14 A.24 P.38
16/17= GP.66 G.19 A.26 P.45

Palat:
14/15= GP.75 G.16 A.47 P.63
15/16= GP.62 G.16 A.24 P.40
16/17= GP75 G.17 A.35 P.52

Faktom je že obaja majú stále 26rokov teda najlepšie roky pred sebou a rovnako majú v priemere 0.7 bodu na zápas. Na druhej strane, obaja majú za sebou nepodarený rok.
-momentálne poberali plat 3.333 ročne.


Najväčšou prednosťou akou Johnson disponuje, je jednoznačne jeho Beast Play-off mod. V oboch našich POrunnoch bol proste neskutočný, to ako dokáže vygradovať svoje výkony, je pre cup-contender team mimoriadne dôležité. Najmä jeho wake up v PO 2016 :slintac:
Čo však je problém, je neskutočný injury prone. Johnson hral posledné dve sezóny často so zraneniami, xy krát počas sezóny bol pred zápasom "questionable".
A práve preto že posledné 2sezóny sa nemohol poriadne ukázať, je naozaj ťažké určiť jeho zmluvu. Faktom ale je že riziko toho že tieto little injuries ho môžu natrvalo poškodiť stúpa.... :?
Mrzí ma ale fakt že veľa fans po zlých výsledok Johnsona úplne odpisuje, už ho nahradzuje Pointom či Howdenom na 2C a zabúda napr. na to ako v PO2016 strápnil Stamkosa....
Odporúčaná zmluva: 5y/27,5m.
Očakávaná zmluva: 7y/40m.


Čo sa týka, Palata máme tu najlepšie two-way krídlo teamu. Čo je najväčší problém?
Vlastne, sú 2. V stats hore vidno že posledné 3roky nepokoril nikdy 20g, jediný krát to bolo v rookie season v lajne Johnson-St.Jidáš. Každopádne nemôžme popierať jeho progress v "defence game" za tieto roky, jeho takeaways či to ako vyspel.
Druhým problémom je fakt že, Ondrej je hrozne nekonzistentný. Prvé polky sezóny je to ako iný hráč, často až invisible.
táto sezóna:
Pre-All Star: 24 points in 45 games.
Post-All Star: 28 points in 29 games.

Každý. Jeden. Rok.
Odporúčaná zmluva: 7y/33,25m.
Očakávaná zmluva: 7y/35m.

-myslím že Killerova zmluva bude čo sa týka rokov odrazový mostík a fakt že obaja začnú vstupovať potencionálne do najlepších rokov, tak to budú long term contracts. U Johnsona by mi nevadilo ani niečo k 6mega, ale stále platí že je to oveľa väčší risk ako Palat. hlavne sa zbaviť teda Callahana :pray: a zapracovať a dať šancu triu Howden, Cirelli, Raddysh.

Total Cap Hit: cca 68
Space: 7mega
Rátal som z capom Palata a Johnsona po 5mega....čo teda ukazuje luxusných 7mega space, a prísľub na to že môžeme podpísať na trhu očakávanú RHD posilu. No a potom sa človek dočíta o Girardim :buch:
pair Coburn-Girardi :v:
#tblightning signs Tyler Johnson to seven year, $35 million deal.
Tak TyJo je z krku, teďka hlavně vydržet zdravej a předvádět PO výkony celou sezónu. Palát zatím v očekávání.
Pět zápasů za námi, 8 bodů na kontě - parádní začátek sezóny. Sice se hrály 4 utkání před domácím publikem, ale o to cennější ty výhry jsou, nikdo si do Amalie pro body jezdit nebude! Zatím jediného přemožitele jsme našli ve Floridě, která nás ovšem trápila v tom úvodním dvojzápase většinu času a využívala naší jakési počáteční nesehranosti. Proti Caps jsme dvakrát dohnali dvoubrankové manko, s Pens pokaždé po inkasování najít odpověď.

Každopádně v bráně se znova můžeme spolehnout na Vasyho. Co ten kluk předvádí, je až neuvěřitelné, posouvá laťku hodně vysoko. Sice jsme dostali celkem dost gólů a zatím neudrželi čisté konto, ale z obrovské části za ta vítězství děkujeme hlavně jemu. Jeho dynamika v brankovišti, přesun ze strany na stranu, pohotové reakce, lahůdka. Akorát mi přijde, že v koncovkách zápasů je trochu nervóznější, začínají mu více vypadávat puky... ale tam mu musí bezpodmínečně pomoci obrana za to, jak jí celou dobu zachraňuje prdel. Defenziva mi přijde ještě dost nesehraná, ale dneska proti St. Louis to bylo zase o kus lepší. Nevím nakolik za to vinit složení obranných dvojic, které se během třetin několikrát mění :neviem: - důkazem tomu budiž obdržené branky: https://imgur.com/zNFJ5I6" onclick="window.open(this.href);return false;

Hedman zažívá klasicky vlažnější nástup do sezóny, ale svých 25+ minut už si odehraje. Stralman je v popředí tabulky +/- (+8 = druhé místo v NHL). Konečně se mimo hru dostal Šustr, naopak jsem rád, že šanci dostává Sergachev a především pak Koekkoek, který ovládl zápas s Pens svými prvními dvěma góly v soutěži. Akorát ten Girardi je mi tam pořád pěstí na oko, nemůžu mu přijít na chuť. Jediný co, tak nahazuje puk po prknech, anebo nahrává v obranném pásmu kolegovi v obraně, žádná přidaná hodnota. Navíc s ním na ledě jsme zatím dostali nejvíc gólů, a to hraje nějakých 17 minut za zápas.

Útok zatím velká paráda, především první lajna hraje fantastický hokej. Cooper dal zpět dohromady Kuche s Vladdym, kterým to se Stammerem parádně šlape. Všichni tři o sobě moc dobře ví, hrají prakticky naslepo, ovšem na jistotu. Tohle spojení, pokud vydrží :pray: , může být jedním z nejlepších útoků NHL. Dalším, kdo mile překvapuje, je Point. Nejen proto, že společně s Kuchem prozatím vede kanadské bodování týmu, ale spolupráce s Palátem jim jednoduše skvěle sedí. A to nejen při hře 5 na 5, taky v oslabení tihle dva hrají důležité role. K tomu všemu zvládá vyhrát více jak polovinu buly (hlavně v DZ).

Co mi vadí, tak to, že Johnson s Killornem k sobě nemají třetího stálého člena do lajny. V dvojzápase s Floridou tuhle pozici suploval Callahan, jenže ten se coby druhý nejlépe placený útočník mužstva posunul do 4. lajny za Kunitzem a Paquettem/Dumontem. Během mačů se jim tam tím pádem střídá spousta hráčů z ostatních formací, ovšem bez toho, aniž by tam někdo zůstal natrvalo. Nevím, proč není povolán někdo ze Syracuse do útoku, pořád si myslím, že Erne, Bournival nebo Conacher by hráli důstojnou roli v A-týmu. Kór, když vidím takového Paquetta, který se snad zhoršuje sezónu od sezóny. Vedle něj hrají stařík Kunitz s Callahanem jako bohové.

Teď nás čeká první trip sezóny, nejprve zápas v Detroitu, potom proti rozjetým Devils (pro nás b2b, pro ně zápas po třídenní pauze) a zakončíme ho na lede Columbusu. Rozhodně nic jednoduchého, ale věřím, že se odpíchneme od výkonů v Amalie, zlepšíme obranu, zredukujeme trestné minuty + zbytečné ztráty a dovezeme více jak půlku možných bodů. :povzbudzovanie:
Stamkos / Kucherov :klobuk: neskutečné :good:
Gólová mašina se lehkým způsobem zasekla a už tu jsou první pořádné změny v sezóně. Navíc útočníci v posledních pěti zápasech dali při hře 5 na 5 pouhé dva góly (Kunitz a povolaný Conacher), takže změny se daly čekat. Rozbruslení vypadalo následovně:

Hedman - Sustr
Sergachev - Stralman
Koekkoek - Girardi

V obraně stále chybí Dotchin a nyní se k němu na marodku připojil i Coburn (day-to-day). S ohledem právě na Coburna byl také povolán McBain z Syracuse, který má v 21 zápasech 3+8; v +/- +6.

Namestnikov-Stamkos-Johnson
Palat-Point-Kucherov
Killorn-Gourde-Conacher
Kunitz-Brown-Callahan

Tady bych nejradši hodil do první lajny Killera a Johnsona nechal centrovat Gourdemu s Conacherem. Na druhou stranu třeba Alexovi sedne, že se Tylera zbaví. Škoda, že nezkusili konečně povolat Pecu místo Coryho, no nevadí. Každopádně už teď se těším, jak to proti Sharks půjde.
:poklona2: Jedno z mnoha potvrzení Vasyho fantastické sezóny. K této metě potřeboval 40 zápasů. Druhými v pořadí jsou v tomto ohledu Bishop, Bobrovsky a Hellebuyck, kteří mají shodně po 4 čistých kontech. I přes jeho poslední slabší 3-4 zápasy je nesmírnou oporou v průběhu celého ročníku. Akorát doufám, že ho Coop nezataví a nechá víc zachytat Dominigua.

Andrei prožívá v 23 letech průlom ve své kariéře. Dostává se mu prostoru, který si za výkony v předešlých letech zaslouží. Jeho pohyb na brankovišti je zkrátka neuvěřitelný, je téměř všude, kde má být. Naučil se puky častěji chytat, protože sám dobře ví, že ty odražené mu dělají docela obtíže v prostoru před ním. Největší problém mu pak dělá práce s hokejkou, ovšem na tom se dá zapracovat.

GP: 40 | W: 28 | GAA: 2.21 | SV%: 92,9 %

... přičemž v LDSv% a HDSv% se pohybuje v TOP 5 mezi gólmany NHL s minimálně 1000 odchytaných minut (98,65 %, resp. 83,69 %).

Jinak jsem hrozně rád, že byli konečně povoláni Peca s Bournivalem. Sice k tomu Coopera donutilo až zranění Paláta (zm*d Spurgeon), ale lepší pozdě než nikdy. A hned to bylo znát v dnešním zápasem s Chicagem. Především spolupráce Peca - Gourde se mi líbila. Alex Killorn jim sice dělal sparinga, ale v poslední době neoplývá zrovna dobrou formou. Bournival nakoukl do 4. lajny po bok Callahana a Paquetta a přidal do ní konečně trochu hokejovosti. Navíc výborně bránil.

Tak doufám, že to Cooperovi otevře oči a případně posadí Paquetta, až se Palát vrátí. Kunitz v první lajně je vtip. To samé naše obrana bez Victora, jak kdyby chyběli tři hráči. :hmm: Dotchin je bez něj úplně v lese.
Beleskey neuniesol tvrdý hit od Černáka. Chalan robí celkovo zatiaľ radosť :good: uvidíme čo bude po návrate Stralamana
https://www.youtube.com/watch?v=fMKdRNKvF3E
Vieme niečo nové s Černákom? Zajtra začína trip o ktorom spieval Cooper.
To neni normalne ako tampa bej dominuje. daleko pred vsetkymi v tabulke a kucherov ma brutalnych 99 bodov v 60 zapasoch to neni normalne. niekde sa to musi zastavit, takyto brutal nemozu davat dlhodobo.
mitch píše:
úte 19. úno 2019 08:09
kucherov ma brutalnych 99 bodov v 60 zapasoch to neni normalne
To teda není normální. :D Je to náběh na 135 bodů a naposledy se přes 130 bodů dostali před 23 lety Mario (161) s Jágrem (149).
No pěkně Tampa. Shattenkirk :-O
http://nhl.cz/nhl-v-cislech-nenapadne-d ... na/5020369

Jsem rád, že se chytil. Jeho příběh v Bez Frází byl super. Tohle si zaslouží.
9521 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG