cepi píše:Tomas Kopecky
Co je hlavny bod svaru, pre ktory hrozi vyluka?
[li]Peniaze. Vysvetlim to na prklade. Ak ma hrac zmluvu na milionov dolarov, tak by mal podla novych pravidiel automaticky vratil 24%, co je v tomto pripade takmer stvrt miliona, navyse okrem toho este musi platit aj dane. Gary Bettman vyhlasil, ze je ochotny spustit hranicu na 19%, ale aj to je len na smiech.[/li]
Existuje nejaka hranica, s ktorou bude väcsina hracov suhlasit?
[li]Cele mi to ani nepride ako boj hracov a majitelov klubov, ale spor bohatych a chudobnejsich timov ligy. NY Rangers, Vancouver ci Chicago su na tom ekonomicky dobre, ale potom su tu aj slabsie timy. Snaha bohatych je, aby sa mensie kluby az prílis nerozvyjali.[/li]
Tak tohle ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je hodně neobjektivní článek, protože ty odpovědi jsou úplně mimo.
1) To mi nikdo nenamluví, že tyhle hráčí bojujou za ty, kteří mají malý plat. Když vidím ty fotky a jmené seznamy z jednání, tak tam většinou nechodí hráči ze 4. útoků nebo obránci číslo 6. Zvlášť, když tam vidím DiPietra, tomu tak věřím, že bojuje za ostatní.

Tak mi příjde směšné, když hráči s dobrou smlouvou argumentují, že hráči s nízkou smluvou, kterých je menšina, dopadnou zle.
2) Tady je úplně mimo. Právě rostoucí strop znovu rozděluje týmy na bohatší a chudší. Ty týmy, které vyjmenoval + další (Philla, Boston, atd.) díky jejich dobrému finančnímu zázemí by spíš chtěly, aby se strop zvedl, protože oni ty hráče můžou zaplatit a tím si vylepšit pozici, před chudšími týmy.
Jak se můžou bohaté týmy snažit, aby se menší kluby nerozvíjely, když bude nízký strop, který si můžou dovolit všichni nebo aspoň většina? Vždyť to nedává smysl.
Jsme zas u toho. Hráči by nejraději chtěli podle jejich návrhu, aby platová podlaha zůstala na 53 mil a když třeba Phoenix na ni nebude mít, tak se třeba Rangers a Chicago spojí a doplatí jim to asi ze solidárnosti a aby se Phoenix rozvíjel. Důvod je vlatně fuk, hlavně že hráči dostanou prachy.