Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ATLANTA THRASHERS

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

Toto je veĺmi zlé. Sme bez trénera, bez vízie na drafte, negoušjejšns s Afinogenovom stroskotali, s Arťuchinom a Kubinom pre istotu ani nezčali, Kozlov je v pasé, Hedberg otázny. Jedine sme podpísali Slatera, čo je, vzhľadom na to ako dlhodobo hrá, žiadna výhra. Síce vlani bol istý čas naším hrdinom, keď rozhodol dva zápasy. Aspoň si užil pár dní slávy chlapec. Ale tie jeho priblbé vylúčenia nás dosť stáli. Fakt mám strahc, že prídeme o všetkých UFA. Takisto ani jedného RFAka sme nepodpísali. To je choré. Takto to nejde.

Rokovania s trénermi - asi sa čakalo, kedy Chicago dovolí rokovania s Torchettim, ktorý sa javí najväčším favoritom na zisk miesta. A draft? Ten je o týždeň a vôbec neviem ani, či Atlanta vie koho drafotvať. Jednoducho hrôza ako funguje táto organizácia.
ThrashersFan píše: Jednoducho hrôza ako funguje táto organizácia.
Berte si príklad z Detroitu :box: :good: :smile03:
Waddell je rodákom z Detroitu, pracoval v organizácii Detroitu. Človek by si myslel, že tam videl ako tá organizácia funguje, ale keď je niekto vrchovatý debil, tak mu nič nepomôže. Ale tak brať príklad z Detroitu? Ehm, veď Atlanta a Detroit sú v úplne inej situácii, takže ak by si Atlanta brala príklad z Detroitu, tak k nej nikto nepríde, resp. enostane.
Byfuglien, Sopel, Eager to Atl for 1st & 2nd rnd picks (NJ's), Reasoner, Morin
Zajímavá výměna. Mě se celkem líbí :)
Fakt som nečakal, že Morin bude súčasťou výmeny. V podstate z tohto trejdu mi bude ľúto, a to veľmi ľúto za Reasonerom :(. No, musí ísť preč z podpisu. Tak, Reasoner preč, tak potom R2 musíme podpísať.
No tak pozooor, Craig Ramsay novy trener Thrashers! Toto je podstatnejsia informacia ako Byfuglien. Atlanta bude hrat defenzivu buduci rok a velmi dobru defenzivu.
Ešte otn iej isté. Ramsay je kandidátom a všetko tomu nasvedčuje, že bude trénerom. A spolu s ním ním bude i John Torchetti, doterajší asistent v Chicagu. U nás by mal byť ako associate head coach. Ak to teda vyjde, tak na toho Ramsaya som dosť zvedavý.
Gratulujem k ziskaniu nasich hracov,urcite budete spokojny..Zacalo to Dudleym,ktory mal obrovsku zasluhu na poskladani Hawks spolu s Talonom a teraz ste stiahli kvalitu a skusenosti.. :good:

Oficialne sa stavam fanusikom Trashers a urcite vas budem sledovat,cakam len dobre veci vo vasej organizacii :wink:
Ramsay má vraj výrazný podiel na tom, že Boston mal túto sezónu najnižší GA spomedzi všetkých tímov NHL. Hmmm, že by som sa dočkal toho, po čom som tak volal? Nechcem si, ale predstaviť, ěz by obrana hrala pri takomto zložení prvé husle...
ThrashersFan píše:Waddell je rodákom z Detroitu, pracoval v organizácii Detroitu. Človek by si myslel, že tam videl ako tá organizácia funguje, ale keď je niekto vrchovatý debil, tak mu nič nepomôže. Ale tak brať príklad z Detroitu? Ehm, veď Atlanta a Detroit sú v úplne inej situácii, takže ak by si Atlanta brala príklad z Detroitu, tak k nej nikto nepríde, resp. enostane.
:lol3: :lol3: :lol3:
Špekuluje sa, že chceme vymeniť svoj 8. pick. Rád by som však ním draftoval Nina, ale Dudley sa sám vyjadril, že chce získať ďalší pick, keďže ich máme len 5 a po tom 8. by sme ťahali až okolo 90. miesta. Noo, uvidíme ako to vyrieši Rick, ale nerád by som zajtra sa dozvedel, že sme si takto premrhali šancu získať Nina...
Atlanta Thrashers 1st Round Pickl -> ALEXANDER BURMISTROV
Ak Dudley, ktorý nemá v láske Európanov, draftuje Rusa, tak to svedčí o tom, že má Burmistrov nielen eminentný záujem hrať v Severnej Amerike, ale taktiež bude spĺňať nároky na hru, ktorú Dudley preferuje. Prípadne si ho vyžiadal Ramsay.
1st Round, 8th overall- C Alexander Burmistov
3rd Round, 87th overall- D Julian Melchiori
4th Round 101st overall- LW Ivan Telegin
5th Round, 128th overall- G Fredrik Pettersson-Wentzel
5th Round, 150th overall- RW Yasin Cisse
6th Round, 155th overall- D Kendall McFaull
6th Round, 160th overall- F Tanner Lane
6th Round, 169th overall- D Sebastian Owuya
7th Round, 199th overall- D Peter Stoykewych
Burmistrov naznačil, že do KHL nikdy v živote nepôjde. Chce ostať v Amerike. Super, napokon ešte budeme "víťazmi" tohto draftu :thumbsup:
Celý deň som virutálne prefackával Dudleyho, ale napokon sám spravil dva uspokojivé ťahy.

Chris Mason - spoľahlivý to brankár, s Pavelcom sa budú skvele dopĺňať, čiže spokojnosť. Pravda, viac by som uprednostnil Ellisa, ktorý práve Masona vytlačil z Nashvillu. Ale ani Mason nie je zlá voľba, navyše ten cap hit je viac ako slušný. :thumbsup:

Andrew Ladd - jeho zisku som sa nesmierne tešil, ale ten return? :arrow: Višňevskij a 2. kolo je sakra veľa. Višňevskij je jeden z top prospektov našej organizácie. Na druhej strane je pravda, že je tu riziko odchodu do KHL, ale to vykompenzevoať to 2nd rounderom je trochu premrštené. Trochu mi to pripomína Waddellove rozdávanie draftpickov v 06/07, ktoré nás koniec-koncov dosť aj stálo. Samotného Višňevského mi však ľúto nie je - jednak je tu to riziko odchodu do KHL a potom je tu to, že je to ofenzívny obranca a tých máme habadej - Bogosian, Hainsey, Enstrom (i keď ten fakt asi najlepšie z nich zvláda obranu), Postma...
sympaticke prospekty Jakube :yes:
Kubina :ahoj: :cry:
ThrashersFan píše:Celý deň som virutálne prefackával Dudleyho, ale napokon sám spravil dva uspokojivé ťahy.

Chris Mason - spoľahlivý to brankár, s Pavelcom sa budú skvele dopĺňať, čiže spokojnosť. Pravda, viac by som uprednostnil Ellisa, ktorý práve Masona vytlačil z Nashvillu. Ale ani Mason nie je zlá voľba, navyše ten cap hit je viac ako slušný. :thumbsup:

Andrew Ladd - jeho zisku som sa nesmierne tešil, ale ten return? :arrow: Višňevskij a 2. kolo je sakra veľa. Višňevskij je jeden z top prospektov našej organizácie. Na druhej strane je pravda, že je tu riziko odchodu do KHL, ale to vykompenzevoať to 2nd rounderom je trochu premrštené. Trochu mi to pripomína Waddellove rozdávanie draftpickov v 06/07, ktoré nás koniec-koncov dosť aj stálo. Samotného Višňevského mi však ľúto nie je - jednak je tu to riziko odchodu do KHL a potom je tu to, že je to ofenzívny obranca a tých máme habadej - Bogosian, Hainsey, Enstrom (i keď ten fakt asi najlepšie z nich zvláda obranu), Postma...
Visnievsky sa u nas dlho neohreje ,to si bud isty,ide do KHL na 99%
Pro vás je největší posila to, že pan "17-0-0" (Niittymaki) podepsal v SJS a tím pádem už to skoro nepotkáte :wink:
I keď 17-0-0 je už na zamyslenie, ja stále neverím na povery :P.
Tím sa už prakticky narysoval. Vyzerá, dajme tomu, že zaujímavo. Ono fakt to niej e nejaká úžasná sila, zväčša je poskladaný z hráčov vyššieho priemeru, ale žiadna megastar. Svojim spôsobom to nemusí byť zlé, lebo sú prípady, keď sú tie megastar rakovinou v kabíne. Nuž, uvidíme ako to bude fungovať. Každopádne útok by mal byť viac-menej hotový. Ja by som si zloženie útokov vedel predstaviť takto:

1. Little - Antropov - Bergfors
alebo vymenené krídla. Každopádne, hrali ku koncu sezóny v takomto zložení a lajna fungovala skutočne skvele. Little doslova ožil, hral dokonca lepšie ako rok dozadu v rámci Little White Russian line. Myslím si, že tu niet čo riešiť. Sú zohratí (o čom ma presvedčila predchádzajúca sezóna), navyše Bergfors a aj Little sú solidní v defenzíve. Jedine, čo by som vytkol je hra do tela. Na tú má najväčšie predpoklady Antropov, má skvelé parametre, ale žiaľ, jeho už asi nikto nenaučí hrať trochu fyzickejšie. Škoda...

2. Kane - Peverley - Byfuglien
Noo, táto lajna by mohla byť bars nebezpečná. Byfuglien so skevlou hrou do tela, veľmi rýchly Peverley, mladý Kane. Zaujímavo skĺbená lajna. Kane s Peverleym hrali v jednej lajne na MS a keby dostávali viac času na ľade tak budú aj určite produktívnejší. Byfuglien je trochu neznáma. Predsalen mu vyšlo jedno play-off, kde bol za Toewsom asi 2. MVP, základná časť nič moc. Uvidíme, Byfuglien je trochu risk, ale nemám dôvod ho zatracovať. Trochu sa však obávam o obranu. Byfuglien ako jediný z Chicaga mal v ZČ záproné číslo v +/-. Peverley a obrana v poslednej sezóne tiež nič moc (i keď v 08-09 to šlo, čudný paradox - pekne to aj vidno na +/-). Žeby Kane? Ten predvádzal obstojnú obrannú činnosť.

3. Ladd - White - MacArthur
Z núdze cnosť. Ramsay chce mať 3 scoring line, ale sorry, toto na scoring line sa v žiadnom prípade nepodobá :). Ladd max. tak spĺňa kritéria. White je už starý, pomalý, poslednú sezónu hral hrozne, ale dajme tomu, tie buly a defenzívna činnosť sú ešte obstojné. Za MacArthura sme dali 3. a 4. pick, ale hral veľmi zle a najradšej by som s ním nepredĺžil zmluvu (je RFA). Je však ešte mladý, tak bohvie, možno ešte sa cyhtí. Ale...

4. Eager - Slater - Thorburn
Slater bol tiež slabota celú minulú sezónu. Nič moc nehral, i keď istú chvíľu si užil svojich pár dní slávy, keď dal v dvoch zápasoch za sebou dva GWG. Chris Thorburn predčil moje očakávania a spolu s Arťuchinom a Boultonom patrili medzi prekvapenia sezóny. Najmä od Boultona som to nečakal, že takýto bitkár dokáže hrať aj dobrý hokej. Thorburn hlavne bol platný na PK, ale aj v 5 na 5 zo 4. lajny sa nestratil ani v útoku. Eager je pre mňa neznáma.

Teraz aby som to zosumarizoval, tak nie som moc spokojný s treťou a štvrtou lajnou. Ja by som si vedel predstaviť, že by sme pustili k vode Whitea (vykupovať však Dudley nechce a zoberie si ho niekto? Waiver?) a MacArthura (sorry, ale hral hrozne, nedalo sa na to pozerať). S MacArthurom by to aj šlo nejaký ten trejdík spraviť, síce je RFA, ale aj Meszároša s týmto statusom vymenili. Ja by som potom skúsil kúpiť Demitru alebo Kariyu, dať ho na ĽK namiesto Kanea, toho dať ešte na jeden rok do tretej lajny (sorry Evander) na centra (je rodený center, takže to by šlo) a namiesto MacArthura re-signúť Arťuchina, ktorý hral parádne. Otázka však je, že dokáže hrať aj vyššie ako v tretej lajne? Predsalen na štvrtú lajnu je to parádny hráč, veľmi dobre korčuľuje, vie aj vystreliť, technika tiež slušná. Lenže to všetko platí pre štvrtú lajnu. Bude to platiť aj pre tú lajnu tretiu? Ťažko povedať. Každopádne toho Demitru alebo Kariyu by som chcel. Stratili sme budúceho kapitána (Reasonera), tak by som rád videl nejakého nového, skúseného adepta na c-čko v tíme (i keď v obrane je napr. Sopel, tiež slušný kandidát). Ak by som si mal vybrať medzi Demitrom a Kariyom, tak rpedsalen toho Demitru asi. I keď Kariya má údajen lepší ten leadership, Demitra by bol platnejší. Je podľa mňa na tom v tomto veku lepšie ako Kariya, navyše, čo je dosť podstatné, vie hrať na modrej čiare počas presilovky. Po odchode Kovaľčuka nám citeľne chýbal na modrej na presilovke a práve ziskom Demitru by sme tam dostali dobrého hráča. Enstrom tam bez Kovaľčuka sa cítil na modrej dosť bezbranný, Bogosian predsalen nie je taký strelec ako Iľja, navyše narozdiel od Kovaľčuka má Zach tú strelu dosť nepresnú. Každopádne Demitra by tam bol dosť platný...

Obranné dvojice by som zložil približne takto:

Oduya - Enström
švédska dvojica, klapalo im to počas vlaňajšej sezóny po príchode Johnnyho. Síce Oduya mal dosť veľké výkyvy formy, údajne hral stále lepšie ako v Devils, čo je potešujúce :).

Hainsey - Sopel
Hainsey je dosť ofenzívny obranca (slovo obranca možno spochybniť) a pravdupovediac, neviem či by tam sa viac hodil Kulda alebo Sopel. Dal som tam však Sopela. Na neho sa vcelku teším. Údajne je dosť už pomalý, ale to mi viac-menej nevadí. Podstatné bude, aby tam bol defentzívny obranca vedľa Hainseyho, ktorého defenzívne schopnosti sú dosť zlé.

Bogosian - Kulda
Dvaja mladíci, Bogosian hral síce dosť zle vlani (prekliatie druhej sezóny? :scare: ), ale verím, že tento rok už konečne naplní svoj potenciál a potvrdí moje slová, že je lepší ako Doughty. Do Kuldu vkladám veľké nádeje. Má perfektný prehľad v hre, skvele číta hru, síce na škodu nezapája do hry až tak svoje telo a pomalšie korčuľuje, ale tieto negatíva pozitíva prevýšili. Respektíve aspoň tak tomu bolo počas pár zápasov, ktoré vlani odohral. Verím mu, že bude príjemným prekvapením sezóny ako svojho času Enström pred tromi rokmi (fúha, ten čas ale letí :roll: ).

Obranu by som viac-menej nemenil. Tam je spokonosť, i keď dosť ma štve, že sme Kubinu neudržali a hlavne, že prestúpil k divíznemu rivalovi :hroza:

Čo sa brankárov týka. Tak tam som spokojný. Máme veľmi vyrovnanú dvojicu, možno jednu z tých najlepších v lige. Mason si udržuje svoj priemer a za tie peniaze je luxusný. Ondrovi môže prítomnosť Chrisa len a len pomôcť, keďže nemám pocit, že je ešte schopný robiť jednotku v NHL tíme. Každopádne očakávam približne vyrovnaný pomer stretnutí, možno mierne viac ich bude mať Mason, ale to uvidíme počas sezóny, že kto sa viac chytí. Ale je isté však to, že ak jednému odíde forma, tak druhý ho môže v pohode zaskočiť. A to je super.
Pekne Kubo ;).
Kubik, vidím že sa v Atlante vyznáš nejak tak ako ja v Detroite :cinka:
830 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS