Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ATLANTA THRASHERS

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

“I’m going to treat today like I’m going to play and be ready,” he said after the skate. “I’ll see how it feels in warmup. It’s pretty sore, but it’s also the biggest game of the year. ”
To je prístup Bryan! Len mám pocit, že toto najväčší zápas roka nie je. Vyhrávať ste mali predtým, nie teraz to zachraňovať, ale držím palce.
A mohol by Bergfors dať bývalému tímu hetrik :frajer2:,
ThrashersFan píše: It’s pretty sore, but it’s also the biggest game of the year. ”
Kecy.
Použijem asi najtypickejšiu vetu fanúšika Thrashers. Snáď o rok.
Proti Caps a Pens nebudú teda hrať Kubina a Antropov. Najlepší obranca a útoční ksezóny. To budú prídely. Sa teším :).
Dnes vo Washingtone už o nič nejde. Teda nám. Ale vlastne ani Washingtonu ak nepočítame Ovečkina. Jahňací muž si určite bude chcieť vylepšiť gólový účet, ale keď tak rozmýšľam, tak jemu sa proti Atlante nikdy veľmi nedarilo. Veď dokonca v úvodnom zápase sezóny 08/09 nepremenil trestné strieľanie. Schválne som sa pozrel na jeho stats proti Atlante a sú 35Z 26G 30A, čiže je jasné, že som sa hrubo zmýlil. Veď má väčší priemer bodu na zápas proti Atlante ako za celú kariéru. Noo, nič, slabá pamäť.

Kubina, Antropov out, čo určite nie je potešiteľné. Horšie by to však bolo ak by sme stále bojovali o plejaf. Vtedy by to bolo klinická smrť nádejí. Dnes by sa mal vrátiť do akcie Colby Armstrong, ktorý mal 2-zápasový dištanc na údajny faul na Erskina. Známe sú aj lajny. Teda sú to len predpoklady, ale myslím si, že nebude to nejako rozdielne:

Bergfors - Peverley - Afinogenov
Kane - Little - Armstrong
Arťuchin - Slater - MacArthur
Boulton - Reasoner - Thorburn

Oduya - Hainsey
Popovic - Enstrom :hroza:
Kulda - Bogosian :thumbsup:

Pavelec

Čiže Pavelec dnes between the pipes. Jeho posledný zápas sezóny, keďže už je známe, že zajtra si proti Pens zachytá Moose. Neviem, čo týmto rozhodnutím chceme dokázať, myslím si, že Ondra mal odchytať oba zápasy, ale je to už jendo. Sezónu dohrávame v oklieštenej zostave, ale aspoň sa budú môcť noví hráči ukázať. Teda, nový hráč. Jedian Kulda je ten nový, ostatní sú starí známi. Boulton, Thorburn či MacArthur si mohli fakt posedieť na tribúne tak ako napr. dnes White a dať šancu Machacekovi, Holzapfelovi a ďalším. Síce, nebolo by zas príjemné dostať 0:8 v posledných dvoch zápasoch sezóny...
Tohle už není možný. Tradiční obrázek. Ondra v bráně, pochytá co může, ale obrana jako by tam ani nebyla... :x :bitka3: :roll:
To čo tam vyvádzali v tretej tretine? Veď to bola komédia na hokej. Ľutujem najmä Pavelca, ktorý tam pochytával aj nemožné, síce napr. ten piaty a druhý gól mohol chytiť, ale zas chytil tam niekoľko vyložených šancí. Z tímu sa k jeho výkonu fakt nikto nepriblížil. Možno tak Arťuchin a aj nováčik Kulda hral veľmi dobre. Inak to bola fakt katastrofa, najmä tá tretia tretina, tie prvé dve ešte ako tak šli...
akurat sledujem reprizku, zaverecnu tretinu, resp. jej 10 minutovy zaver ta to totalna exibicia Caps a veru, nebyt Pavelca...
Kower píše:

Cooke dostal co si zasluzil a ani to netrvalo dlho od jeho zakerneho zakroku na Savarda :box:
vdaka Thrashers :moj:
cepi píše:vdaka Thrashers :moj:
Dostal jí pěkně kripl :box:
"sopliacik" Evander Kane :poklona: KO ako z ucebnice boxu :box: :good: ten dopad, resp. nositka to uz prijemny pohlad nebol, to beriem, no Savvy sa necitil o nic prijemnejsie.........
Tak toto by som na Evandera nikdy nebol povedal. Fakt parádne K.O. Dokonca mu trafil dve šupky. Tá prvá, čo spôsobila jeho pád a druhú tiež umiestnil parádne, keď Coocot padal. :cool:
Evander má u mňa jedno veľké plus. :thumbsup2:
Ešte keď tu bude hrať Cormier, tak to bude tím zabijakov :D
Posledný zápas víťazný, proti Pens, a to ešte aj na nulu. Proti Pens sme ťahali 8-zápasovú sériu + posledné štyri zápasy v lige sme tieź prehrali. 1:0 je krásny výsledok na rozlúčku so sezónou a aj pre niektorých hráčov v tíme. Kozlov, Armstrong, Hedberg či Boulton. Armstrong zahral slušne, Kozlov ešte lepšie (jeden z jeho najlepších zápasov sezóny, úplne zaslúžene 3rd star), Hedberg shutout (a sa aj pokúšal o gól) a Boulton s poslednou bitkou, a to ešte proti Godardovi. Jednoducho sa obaja postarali o fantastickú bitku, škoda len, že Bolts ju nevyhral. Snáď však minimálne Armstrong a Hedberg ostanú v tíme.

Ešte predtým ako by som sa vrátil k zápasu. Fantastická, naozaj fantastická návštevnosť. 18959 je historicky najvyššie číslo, minimálne od lockoutu, možno aj od začiatku NHL. Veď dokonca prekročilo i oficiálnu kapacitu. Nie, že si budete myslieť, že nikdy v histórii Philips Areny nebolo vypredané... I Bryan Little počas druhej prestávky povedal: "The fans have been great and the least we could do is give them a win tonight for the last game." Príjemné počuť od hráčov niečo takéto. Mimochodom Little dnes opäť dobrý zápas. V závere sezóny sa fakt chytil a hral možno lepšie ako vlani. Škoda, že tento rok dosť času strávil s Kozlovom a Whiteom, ktorí hrali naozaj horzne a vôbec to nevyzeralo, že by mali zopakovať vlaňajšiu sezónu.

No teraz k zápasu. Mužom zápasu bol Evander Kane. Chlapec má po zranení naozaj obrovskú chuť. Tak ako dokázal vycvičovať obrancov, ako bol zanietený do hry, potom výmena názorov s Crosbym, ktorý ho dosť zbabelo krosčekoval a potom aj sekol po chrbte a následne bitka s Cookeom. Ešte nacvičiť strieľanie do prázdnej brány a bude to perfektný hráč. Skutočne škoda, že nevyužil niektoré šance, minimálne dve smrdeli, doslova smrdeli gólom. Kane si ma v tejto sezóne získal. Obrovský prehľad v hre, počína si ako starec a nie ako 18-ročný zasran z Vancouveru. Počul som, že by to mohol byť nástupca Iginlu. Ak to je skutočne pravda, tak sa máme na čo tešiť. Dnes jasne ukázal, že je schopný nahradiť Afinogenova, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou odíde. Predsalen je ho škoda až v tretej lajne, ktorá je skôr tá checking line, i keď aj tá vedela skórovať. Ale zas na druhú stranu MacArthur už hráva našťastie v tretej, takže aj keby Maxim ostal tak by mohol ostať v 2. lajne.

Bryan Little opäť skvelý zápas, tentokrát aj skóroval. Little mal dosť zaujímavú sezónu, spočiatku hrôza, ale teraz sa chytil, tak ako sa na draftovú dvanástku patrí. Dobrý aj v obrane, aj v útoku, čiže využiteľný všade. To je veľké plus. Peverley aj dnes slušný zápas, ale to čo dokáže zahodiť. V tej druhej polovici sezóny sa trápi, hodil by sa mu nejaký hetrik streliť nech sa už konečne chytí. Na to ako mal našliapnuté na začiatku sezóny je 50 bodov (či koľko má) dosť málo. Ešte pár slov k obrane. Popovic dnes, na moje prekvapenie, nesklamal. Najmä ma pobavil ako nasadil tú spin-o-ramu na jedného z forčekujúcich útočníkov. Od neho by som to fakt nečakal. Hainsey opäť katastrofa, ako ho zosmiešnil Staal. No, hrôza. Naopak Bogosian si sadol v dvojici s Kuldom, lebo obaja slušne hrali. Navyše Bogosian zlepšil aj streľbu, ktorá je ďaleko už presnejšia. Enstrom klasický, solidný výkon, len ma už serie, že ako obranca v presilovke dosť dlho váha a potom nakoniec stratí puk. Už keĎ bol tréner Waddell tú jednu sezónu, tak mu vyčítal málu početnosť streľby a očividne sa stále s týmto problémom nevie vyrovnať. No, keď sa pozerám na lajny, tak asi sme chceli dať šancu rozlúčiť sa s niektorými hráčmi, lebo inak mi nejde do hlavy prečo R2 nehral, keď to bol najlepší hráč proti Washingtonu a celkovo podáva veľmi dobré výkony. Ale nešlo už o plejaf, tak sa netreba nad tým zastavovať.

Ešte niečo krátko v výkonu Pens. Slabota. Akoby hráči boli znechutení, že musia hrať na Crosbyho, lebo bolo to dosť vidno ako ho hľadajú. Crosby však dnes nehral nič, teda, dosť toho pozahadzoval, tak asi preto bol na ľade vidno. Za to taký Malkin. Keby nebol vylúčený, tak si možno ani nevšimnem, že hral. Naopak ich tretí center, Staal hral naozaj výborne.

No na záver: ďakujem chlapci za posledný zápas sezóny, ktorý bol takýto krásny, gratulujem Mooseovi k shutoutu (verím, že nie poslednému v drese Thrashers), Littleovi ku gólu a celému tímu sa skvelý výkon.

Kane: “He challenged me, and I wasn’t going to back down from that. “t’s part of the game. He came up to me and asked me to fight, and I wasn’t going to back down. Something like that is part of hockey.”
- No teraz si Cooke už určite rozmyslí koho vyzve :).

Hedberg: “Even though we have been extremely disappointed the last few days here, you have to play for your fans and you have to play for your pride. We did all that tonight. I was happy to see the fans come out. It was a great atmosphere in the building, and it leaves you with a good taste for the summer. Even though we are disappointed, I think we did a lot of things better this year than last year. … You have to keep building. Rome wasn’t built in one day. Hopefully this is a step that will carry us.”

Boulton: “It was just a matter of time before he and I got matched up together. It was a good, spirited fight. It was getting chippy and you have to make sure you stand up for yourselves.”

A ešte odpoveď na otázku, či dával nejaké lekcie Kaneovi: “He doesn’t need any right now. He did a great job.”

Obrázek
Don Waddell odchádza z postu GM, Anderson vyhodený spolu s asistentmi, namiesto Waddella prichádza Rick Dudley, doterajší associate GM. Ako najprv super správa, ale keď sa na to pozriem, tak žiadne čistky, ale presun pozícii, aby sa vyvodila akože nejaká zodpovednosť. Hrozne mi to pripomína situáciu v Dopravnom podniku Bratislava po tom neúspešnom tendri na 240 autobusov.

No Waddell je totiž novým PREZIDENTOM klubu. To ako je super, že si necháme toho Detroitčana v tíme a ešte ho vlastne povýšime. No asi treba, aby na čele klubu stál takýto chu*ko, hovorí to asi o smerovaní tímu. Dudley ako GM. Veľký strach z neho mám. Kým keď bol GM Waddell, tak som nemal obavy o to, že by draftoval Niederreitera, pri Dudleym o to obavy mám. Pripadá mi dosť antieurópsky, čo sa koniec-koncov potvrdilo pri trejde Kovaľčuka, kedy údajne Waddell bol za Tedenbyho, ktorého NJ ponúkalo, ale Dudley za Cormiera, ktorý napokon k nám prišiel. Mám pocit, že je to z blata do kaluže a nič sa nebude meniť. Uvidíme však. Snažil som sa nájsť trejdy Floridy a Tampy počas jeho účinkovania v tíme, našiel som len trejdy Ottawy, kedy bol on v tíme. Nič výnimočné, takže nedokážem hodnotiť.

Obrázek
Tak snáď Rick bude lepší ako predchodca (ale pochybujem, že by sa dalo byť horší).
Všetko vytzerá, že 4 Thrasheri sa objavia v akcii na MS v Nemecku. Za Kanadu pôjdu dvaja, čo je pre mňa obrovský šok. Rich Peverley a Evander Kaen. Nooo, na oboch sa nesmierne teším. Za Rusov dostal pozvánku do kempu Afinogenov, za Čechov Ondra Pavelec. Po roku mal znova USA reprezentovať i Zach Bogosian, ten však je zranený a preto pozvánku odmietol. To isté aj Nik Antropov a Pavel Kubina. Ron Hainsey tentoraz pozvánku ani len nedostal. Asi prečo? :) A ešte som azbudol na Švédov. Tí nepredstavilis voj roster doposiaľ, ale nepredpokladám, že by pohrdli Enstromom, Oduyom či aj Bergforsom.
ked tak pozeram na situaciu s kovym, na vymene ste paradne zarobili. o cormiera by som sa nebala, je to sikovny hrac, len nech si schladi hlavu. ak by sa nasiel trener, ktory ho ukociruje, mate vyhrate.
Trejd splnil svoj účel, ale tvrdiť, že sme ho vyhrali je rpedčasné. Ak podpíše dlhodobý kontrakt s Devils, tak to bude vyrovnaný trejd (určite nie win-win, lebo oba tímy stratili až príliš na to, aby to bol win-win trejd). Zatiaľ však sme v miernom vedení, čo je fajn na to, ako som spočiatku ten trejd "preklínal". Uvidíme ako sa predvedie Cormier, ten možno bude tým jazýčkom na váhe.
Tak nový tréner nebudep redstavený v priebehu draftu. Nuž, dalo sa to čakať a viac-menej je jedno kedy bude predstavený. Len ja somd osť nedočkavý, nesmierne ma to zaujíma, že kto to bude.

Média hovoria o dvoch:
John Stevens - bývalý kouč Flyers
Don Lever - exFlame (hráč Atlanty Flames prirodzene :) ) a tréner Chicaga. Noo, neviem či by bolo vhodné znova vytiahnuť trénera z AHL, ktorý ešte nebol hl. trénerom tímu NHL. Ale skúsený je dosť. Uvidíme.

Ani Ben Wright nemá žiadne inside inforácie, takže všetko sú to len dohady. Ja dúfam, že budú prebiehať aj rokovania s niekym ako je Craig MacTavish, Michael Therrien, možno Bob Hartley (ale tu tomu dávam tak 3%). Uvidíme, všetko sú to len dohady.
Na HF Boards sa objavila zaujímavá špekulácia, podľa ktorej by sme mali dnes predstaviť nového kouča Thrashers. A mal by ním byť Dave Kingm, súčasný asistent Phoenixu. No neviem, veď Dudley chcel predstaviť trénera v období okolo draftu... King je dosť známy tréner, viem, že niekedy trénoval Columbus a na moje počudovanie je dokonca aj v sieni slávy IIHF. Pred pár rokmi dlho trčal v Európe. No, ale tieto fakty nevyhrávajú zápasy.
Carl Klingberg podpísaný :serus:

Ešte nájsť nového trénera a ideme na SC.

Inak k tomu novému majiteľovi. Stephen Rollins. Ja by som spoločnosti s takýmto webom http://www.lightningpicturesllc.com/Exe ... oster.html nechcel veriť. Navyše hrozne veľa nejasností. Chce majoritný podiel v Atlanta Spirit LLC alebo chce odkúpiť klub? Vystupuje sám alebo v nejakej skupine? Podľa posledných informácii to teda chce kúpiť v rámci nejakej skupiny s investormi z LA, New Yorku a neviem ešte čoho. To by sme si práveže vôbec nepomohli oproti terajšiemu stavu. Neviem, tieto skupiny nevnímam pozitívne. Iba to vyúsťuje do sporov, do žalôb a podobne. Fajn je, že nechce presťahovať klub. Ale bohvie ako sú na tom jeho parťáci zo skupiny :). Len škoda, že o dôveryhodnosti Rollinsa pochybujú aj v USA.
ThrashersFan píše:Carl Klingberg podpísaný :serus:

Ešte nájsť nového trénera a ideme na SC.
No nvm nvm....kazdopadne vam moc fandim :arrow: PO :wink:
Heh, dík leo. Nemyslel som s tým SC vážne. Ohľadom šancí vôbec na play-off. Som mierne skeptický, ale uvidíme podľa leta a koniec koncov i pdoľa draftu. Dos´t bude závisieť od obrany. Ak odíde KUbina, tak to bude veľmi zlé. Kubina bol celú sezónu stabilný pilier obrany, výborne bránil, nezapájal sa príliš do útoku (lebo to ani nebolo potrebné), navyše ako jeden z mála neskončil v mínuse (mám pocit, mal EVEN, i keď dlhodobo sa držal v pluse). Celá obrana je strašne ofenzívna - Enstrom, Bogosian, Hainsey, Popovic (tiež svojim spôsobom ofenzívny, lebo zakladá súperové útoky). Príchod Oduyu to ako-tak skonsolidoval, ale stále to je príliš. Navyše Hainsey a Bogosian boli túto sezónu katastrofálni aj v útoku, nehovoriac o obrane, čiže boli úplne zbytoční. U Bogosiana to mohlo byť údajným zranením, s ktorým hral celú sezónu. Neskôr mu nechali týždeň-dva odpočinok a po ňom už hral dobre, presne strielal, nerobil chyby a pod. ale nechce sa mi veriť, že to bolo len tým. Uvidíme, je mladý, dávam mu šancu, ale teraz moje slová spred roka o tom, že je lepší ako Doughty vyznievajú smiešne. Hainsey je stratený prípad. Navyše tento chudák má NTC, má však zoznam 15 tímov kam môže byť vymenený. Ale preboha, načo dával Waddell NTC takémuto nemehlu? Proste, obrana je veľmi dôležitá časť a v lete bude potrebné sa na ňu sústrediť. Nechcem ani tak draftovať obrancu, ako ho skôr v lete ukoristiť - Dan Hamhuis :serus:.

Ohľadom útoku som optimista. Dokonca by potrebovalo preriediť rady. Klingberg síce podpísalz mluvu, ale ešte rok ostáva vo Śvédsku. To však nie je problém. Mne sa veĺmi páčila lajna Bergfors - Antropov - Little. Fantasticky si rozumeli. Little a Bergfors mám pocit nemajú zmluvu, ale sú RFA, takže som viac-menej pokojný. Horšie to bude s Mad Maxom. Podpísať či nie? Bude si pýtať viac, ale my peňazí máme voľných dosť. Každopádne jeho nepodpis by moźno ani takou katastrofou nebol. Potom Armstrong s najväčšou pravdepodobnosťou odíde. Noo, tam je to viac-menej jedno. Odíde - nahradí ho Cormier, zostane - Cormier ostane v AHLke podľa mňa. Arťuchin. Jednoznačne podpísať. Fantastický hráč, skvelý 4th liner, na svoju výšku má fantastické korčuľovanie a je dosť šikovný na to, že je to 4th liner. A ako správny 4th liner má navyše aj veĺmi dobrú hru do tela. Jednoznačne nákup roka. Potom tu ostal ešte RFA MacArthur. Zamávať papa :ahoj:. Hral hrozne, fakt tie dva draftpicky za neho bolo hrozne, hrozne, hrozne veľa. Pomalý, nedokáže premieňať šance. Proste hráč proti mojej srsti.

Brankári. Obaja bez zmluvy. Hedberg, uvidíme či bude pokračovať v kariére. Pavelec - tam to vidím na podpis alebo na arbitráž. 2 milióny by som mu v pohode dal.

Verím však, že ešte zamiešame kartami. Máme 24. pick od New Jersey. Ja tvrdím, že by som od nich zaň chcel Sharpa. Prečo nie? Chicago by si uvoľnilo priestor. Len škoda, že je to za neho málo. V každom prípade, s týmto môžeme riadne zamiešať kartami.

Dudley navyše hovoril, že by v tíme rád videl skúseného hráča (možno, aby mu hneď dali C-čko). Mne by sa opáčil v tíme Holmstrom. Nakoľko je to reálne, to neviem. Ale viem, že boli nejaké špekulácie ohľadom Marleaua. Podľa mňa však Marleau určite nepríde do Atlanty.
ThrashersFan píše:Na HF Boards sa objavila zaujímavá špekulácia, podľa ktorej by sme mali dnes predstaviť nového kouča Thrashers. A mal by ním byť Dave Kingm, súčasný asistent Phoenixu. No neviem, veď Dudley chcel predstaviť trénera v období okolo draftu... King je dosť známy tréner, viem, že niekedy trénoval Columbus a na moje počudovanie je dokonca aj v sieni slávy IIHF. Pred pár rokmi dlho trčal v Európe. No, ale tieto fakty nevyhrávajú zápasy.
no tohle byla snad opravdu jen špekulácia..... náš trenérskej tým byl schválně složen do tohodle složení, aby si všichni členové vyhovovali... King chce dělat s Tippetem (a né jenom s nim, ale i se Samuelssonem) a naopak... takže tady se snad nic měnit nebude....
830 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES