Posledný zápas víťazný, proti Pens, a to ešte aj na nulu. Proti Pens sme ťahali 8-zápasovú sériu + posledné štyri zápasy v lige sme tieź prehrali. 1:0 je krásny výsledok na rozlúčku so sezónou a aj pre niektorých hráčov v tíme. Kozlov, Armstrong, Hedberg či Boulton. Armstrong zahral slušne, Kozlov ešte lepšie (jeden z jeho najlepších zápasov sezóny, úplne zaslúžene 3rd star), Hedberg shutout (a sa aj pokúšal o gól) a Boulton s poslednou bitkou, a to ešte proti Godardovi. Jednoducho sa obaja postarali o fantastickú bitku, škoda len, že Bolts ju nevyhral. Snáď však minimálne Armstrong a Hedberg ostanú v tíme.
Ešte predtým ako by som sa vrátil k zápasu. Fantastická, naozaj fantastická návštevnosť. 18959 je historicky najvyššie číslo, minimálne od lockoutu, možno aj od začiatku NHL. Veď dokonca prekročilo i oficiálnu kapacitu.
Nie, že si budete myslieť, že nikdy v histórii Philips Areny nebolo vypredané... I Bryan Little počas druhej prestávky povedal: "
The fans have been great and the least we could do is give them a win tonight for the last game." Príjemné počuť od hráčov niečo takéto. Mimochodom Little dnes opäť dobrý zápas. V závere sezóny sa fakt chytil a hral možno lepšie ako vlani. Škoda, že tento rok dosť času strávil s Kozlovom a Whiteom, ktorí hrali naozaj horzne a vôbec to nevyzeralo, že by mali zopakovať vlaňajšiu sezónu.
No teraz k zápasu. Mužom zápasu bol Evander Kane. Chlapec má po zranení naozaj obrovskú chuť. Tak ako dokázal vycvičovať obrancov, ako bol zanietený do hry, potom výmena názorov s Crosbym, ktorý ho dosť zbabelo krosčekoval a potom aj sekol po chrbte a následne bitka s Cookeom. Ešte nacvičiť strieľanie do prázdnej brány a bude to perfektný hráč. Skutočne škoda, že nevyužil niektoré šance, minimálne dve smrdeli, doslova smrdeli gólom. Kane si ma v tejto sezóne získal. Obrovský prehľad v hre, počína si ako starec a nie ako 18-ročný zasran z Vancouveru. Počul som, že by to mohol byť nástupca Iginlu. Ak to je skutočne pravda, tak sa máme na čo tešiť. Dnes jasne ukázal, že je schopný nahradiť Afinogenova, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou odíde. Predsalen je ho škoda až v tretej lajne, ktorá je skôr tá checking line, i keď aj tá vedela skórovať. Ale zas na druhú stranu MacArthur už hráva našťastie v tretej, takže aj keby Maxim ostal tak by mohol ostať v 2. lajne.
Bryan Little opäť skvelý zápas, tentokrát aj skóroval. Little mal dosť zaujímavú sezónu, spočiatku hrôza, ale teraz sa chytil, tak ako sa na draftovú dvanástku patrí. Dobrý aj v obrane, aj v útoku, čiže využiteľný všade. To je veľké plus. Peverley aj dnes slušný zápas, ale to čo dokáže zahodiť. V tej druhej polovici sezóny sa trápi, hodil by sa mu nejaký hetrik streliť nech sa už konečne chytí. Na to ako mal našliapnuté na začiatku sezóny je 50 bodov (či koľko má) dosť málo. Ešte pár slov k obrane. Popovic dnes, na moje prekvapenie, nesklamal. Najmä ma pobavil ako nasadil tú spin-o-ramu na jedného z forčekujúcich útočníkov. Od neho by som to fakt nečakal. Hainsey opäť katastrofa, ako ho zosmiešnil Staal. No, hrôza. Naopak Bogosian si sadol v dvojici s Kuldom, lebo obaja slušne hrali. Navyše Bogosian zlepšil aj streľbu, ktorá je ďaleko už presnejšia. Enstrom klasický, solidný výkon, len ma už serie, že ako obranca v presilovke dosť dlho váha a potom nakoniec stratí puk. Už keĎ bol tréner Waddell tú jednu sezónu, tak mu vyčítal málu početnosť streľby a očividne sa stále s týmto problémom nevie vyrovnať. No, keď sa pozerám na lajny, tak asi sme chceli dať šancu rozlúčiť sa s niektorými hráčmi, lebo inak mi nejde do hlavy prečo R2 nehral, keď to bol najlepší hráč proti Washingtonu a celkovo podáva veľmi dobré výkony. Ale nešlo už o plejaf, tak sa netreba nad tým zastavovať.
Ešte niečo krátko v výkonu Pens. Slabota. Akoby hráči boli znechutení, že musia hrať na Crosbyho, lebo bolo to dosť vidno ako ho hľadajú. Crosby však dnes nehral nič, teda, dosť toho pozahadzoval, tak asi preto bol na ľade vidno. Za to taký Malkin. Keby nebol vylúčený, tak si možno ani nevšimnem, že hral. Naopak ich tretí center, Staal hral naozaj výborne.
No na záver: ďakujem chlapci za posledný zápas sezóny, ktorý bol takýto krásny, gratulujem Mooseovi k shutoutu (verím, že nie poslednému v drese Thrashers), Littleovi ku gólu a celému tímu sa skvelý výkon.
Kane: “He challenged me, and I wasn’t going to back down from that. “t’s part of the game. He came up to me and asked me to fight, and I wasn’t going to back down. Something like that is part of hockey.”
- No teraz si Cooke už určite rozmyslí koho vyzve

.
Hedberg: “Even though we have been extremely disappointed the last few days here, you have to play for your fans and you have to play for your pride. We did all that tonight. I was happy to see the fans come out. It was a great atmosphere in the building, and it leaves you with a good taste for the summer. Even though we are disappointed, I think we did a lot of things better this year than last year. … You have to keep building. Rome wasn’t built in one day. Hopefully this is a step that will carry us.”
Boulton: “It was just a matter of time before he and I got matched up together. It was a good, spirited fight. It was getting chippy and you have to make sure you stand up for yourselves.”
A ešte odpoveď na otázku, či dával nejaké lekcie Kaneovi:
“He doesn’t need any right now. He did a great job.”