S Torontom veľká nuda, ale našťastie, našťastie sme to vyhrali. 3:2. Druhé zakopnutie s Torontom by sa vážne trestalo. V podstate už aj to prvé, kde sme stratili bod nás môže stáť play-off, ale takto by sa dalo špekulovať donekonečna, že kde a s kým sme stratili body. Ku koncu to museli byť infarktové stavy. Ako už tradične sa nechá Jim Slater hlúpo vylúčiť a to v tom najvhodnejšom čase - 58:00. Samozrejme, vyhrávame len o gól. Toronto hralo teda do konca presilovku, vlastne aj o dvoch hráčov, keďže odvolalo brankára, ale Thrashers to aj vďaka Pavelcovi (ktorý chytal veľmi dobre) ustrážili. Uvidíme kto proti Washingtonu nastúpi, v podstate mi je to srdečne jedno, obaja brankári sú vo forme, i keď Moose proti Caroline včera nehviezdil.
Inak zápas rozhodli dvaja Rusi - Arťuchin a Afinogenov. Obom končí po sezóne zmluva a hlavne Jevgenijho by som veľmi, veľmi rád videl v tíme aj budúcu sezónu. Vynikajúci hráč do checking line, ktorý vie dať aj gól, čo vlastne ukázal i v tom prvom zápase za Atlantu proti Islanders tým je ho end-to-end gólom. Afinogenov odohral jedno z najlepších stretnutí sezóny. Enstrom, Peverley. Nuž, hrajú ho*no. A to doslova. Najmä Enstrom ma sklamal, nie je to tak dávno, čo bol najlepším obrancom tímu, teraz kiksuje, váha pri streľbe, nerozumne sa zapája do útoku. Peverley hrá od začiatku roka nejako slabo. Neviem čím to bude. Snáď, ale teraz jeho chvíle prídu. Teraz keď to budeme najviac potrebovať.
Celkovo ten výkon mám pocit bol poznačený únavou. Najmä ku koncu tretej tretiny to vyzeralo, že sú unavenejší ako obvykle. Predsa len hrali včera zápas s Carolinou, ale toto by mali ako profesionáli zvládať. Ale naozaj podstatná je tá výhra. Tá však je aj možno zbytočná, Boston vyhral, a tak Atlanta stále drží (no mám pocit, že falošnú) nádej na play-off.
Prečo falošnú? Začnem trochu inak. Atlanta je s Edmontonom asi jediný tím, ktorý nemá v tíem žiadnu hviezdu. Anaheim má Niedermayera, Selänneho, Boston Cháru či Savarda, Buffalo Roya, Millera, Calgary Iginlu, Carolina Staala, Colorado Stastneho, Columbus Nasha, Chicago Toewsa, Kanea, Dallas Modana, Ribeira, Detroit Zetterberga, Franzena, Lidstroma, Daciuka, Florida Vokouna, Los Angeles Kopitara. A tak by som mohol pokračovať až do scvoknutia. Už len to je zázrak, že tak slabý tím na papieri, akým je Atlanta má blízko k play-off. Ako blízko bodovo, inak je to straaašne ďaleko. 2 body, jeden zápas na viac a navyše len Boston môže mať rovnaký počet víťazstiev, ktorý pri rovnosti rozhoduje. Ostatné musíme preskočiť minimálne o ten bod. A to máme o jeden zápas viac. Navyše posledných 5 zápasov - 2x Pittsburgh, 2x Washington, 1x New Jersey. Nuž, to by som bol strašný blbec, ak by som veril postupu do play-off. Reálne kontúry by mal postup, ak by sme získali 10 bodov, čo je nechcem povedať, že nemožné, ale úplne nepravdepodobné. Najideálnejšia situácia - Vyhrali by sme len jeden zápas, Boston by prehral všetky a mali by sme lepšie skóre. Nooo, šanca nulová. Ako nulová dokopy, lebo to, že Atlanta vyhrá len jeden zápas nie je nereálne

. To, že Boston prehrá všetky, to už nereálne je.
Potom sa aj vynára otázka, že aj keby sme náhodou postúpili (lebo pri takomto rozpise a kvalite Atlanty by postup musel byť náhodný, kvalitu na tieto tímy Atlanta jednoznačne nemá), že či má zmysel si predlžovať sezónu kvôli 5-6 zápasom. Iba by to boli zbytočné nervy pre mňa, že ako to tá banda zase hrá. Navyše takto aj keď skončíme 9. v konferencii, tak budeme na drafte ťahať okolo 10. miesta, čo je na skutočnosť, že sme 9. dosť dobré. V prípade postupu do play-off by sme razom ťahali ako 14., či 15. Na durhú stranu, tam až taký výkonnostný rozdiel v budúcnosti medzi hráčmi byť nemusí.
Skrátka - tento tím nemá na play-off a už mal byť podľa mňa aj dávno mimo hry. Máme však dve veľké šťastia - východ je tento rok neuveriteľne slabý a Philadelphia, Montreal a Boston nás svojou neschopnosťou stále držia v hre. Ale aj tak my túto šancu odmietame. Mali sme pred touto päticou zápasov dobrú šancu na dotiahnutie straty. 2x Toronto a 2x Carolina. Zo zápasov máme len 5 bodov z 8 možných. To nie je vôbec, ale vôbec dobré ak hráme o play-off. Či sa nebodaj spoliehame na to, že budeme mať zdrvujúci finiš a porazíme 2x Pittsburgh, 2x Washington a New Jersey?!