Ak existuje jeden hráč, ktorý môže dokonale porovnávať
Detroit a
Chicago, tak je to
Chris Chelios. 47-ročný veterán sa v Chicagu narodil a v drese Blackhawks strávil deväť sezón. Teraz ale žije v Detroite a desiatu sezónu robí všetko pre úspechy Red Wings. Okrem toho je synom majiteľa reštaurácie v Chicagu a on sám vlastní reštaurácie v Detroite a Dearborne.
Je teda pochopiteľné, že finálová séria Západnej konferencie medzi Detroitom a Chicagom je pre Cheliosa špeciálnou. Pri tejto príležitosti sa odhodlal porovnať viaceré aspekty života v oboch mestách...
Lepšia pizza: "V tejto oblasti by som dal prednosť Chicagu. Milujem tenkú pizzu u Giordana. Škoda len, že tam zatvárajú už o 16-tej hodine a nezaujíma ich pritom, že ste hokejista, ktorý končí zápasy oveľa neskôr. Aby som ostal politicky korektný, na druhé miesto umiestním s tesnou stratou Little Caesars.
Grécke jedlá: "Oooh, tak v tomto smere je na tom lepšie Detroit. Grécka štvrť v Detroite je podľa mňa najlepšou v Spojených štátoch."
Doprava: "Víťazí Detroit. V Chicagu je premávka desaťkrát horšia."
Parkovanie: "Aj tu vyhráva Detroit. V Chicagu je parkovanie nočnou morou."
Športové bary: "Vybral by som si Chicago. Výnimkou je samozrejme môj Cheli´s Chili Bar v centre Detroitu. Inak je ale na tom lepšie Chicago, kde nájdete športové bary na každom rohu."
Lojálnejší športoví fanúšikovia: "Ľudia v Detroite dokážu lepšie zabúdať. Ak sa nedarí v Chicagu, tak je to zo strany fanúšikov veľmi zlé."
Bejzbalový štadión: "Miloval som starý štadión Detroitu Tigers. Teraz by som ale uprednostnil Wrigley Field v Chicagu."
Nočné bary a hudba: "Ak máte radi blues, tak Chicago. V oblasti inej hudby ale kraľuje Detroit."
Bývalí hráči: "Na tom sú oba kluby podobne. Chicago malo Bobbyho Hulla a Esposita. V Detroite to boli Ted Lindsay, Gordie Howe, Alex Delvecchio. Ťažko teda vybrať."
Ťažšie zimy: "Chicago. Jazero Michigan, vietor, počasie. Detroit ale veľa nestráca."
(hokejsk)
co ty na to Majo?
_ _ _
Chara,
Crosby,
Iginla named finalists for Mark Messier NHL Leadership Award presented by Bridgestone
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=424648