Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NHL zaujimavosti

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

ako kto.

hamilton uprednostnuje potencialny kupca phoenixu Balsillie.
NHL uprednostnuje zotrvanie vo phoenixe a ked uz stahovanie do kanady tak do winnipegu

uvidime ako to nakoniec dopadne...
petrik píše:atlanticka: NYR, NYI, NJ, philadelphia, boston
fihafuha :roll:
ale neviem, podobne zoskupenie podla mna v blizkej buducnosti nehrozi
k Hamiltonu, urcite silne fanusikovske zazemie, no ktovie, akoby to pak dopadlo s Leafs..2 kohuti na 1 smetisku..?.. :) ale pri takom pocte nadsenych fanusikov by sa to zmaknut dalo
kazdopadne, ja by som opät mile rad privital
Obrázek
som zastancom navratu "oldies" klubov, takze tento krok by som rozhodne kvitoval..ale ked to mam povedat tak na rovinu, ten Hamilton beriem taky tak, len nech sa hokej z tej puste pakuje cim skôr :D (sorky Wanic :angel:
cepi píše:
petrik píše:atlanticka: NYR, NYI, NJ, philadelphia, boston
fihafuha :roll:
ale neviem, podobne zoskupenie podla mna v blizkej buducnosti nehrozi
k Hamiltonu, urcite silne fanusikovske zazemie, no ktovie, akoby to pak dopadlo s Leafs..2 kohuti na 1 smetisku..?.. :) ale pri takom pocte nadsenych fanusikov by sa to zmaknut dalo
kazdopadne, ja by som opät mile rad privital
Obrázek
som zastancom navratu "oldies" klubov, takze tento krok by som rozhodne kvitoval..ale ked to mam povedat tak na rovinu, ten Hamilton beriem taky tak, len nech sa hokej z tej puste pakuje cim skôr :D (sorky Wanic :angel:
:-( V studené Kanadě je určitě zájem o hokej vyšší než ve vyprahlé Arizoně.Uvítal bych další klub v Kanadě,ačko-li se to fandům z Phoenixu nebude asi líbit.
Mě se pouze nelíbí místo kam to miliardář Jim Balsillie chce nasměrovat.Hamilton.Hraje tam pod obrovskou diváckou podporou náš záložní klub Hamilton Bulldogs a s příchodem klubu NHL by asi částečně o svoji podporu přišel.Možná by se musel stěhovat úplně jinam.
Z tohoto důvodu mi to příliš nevoní i když uznávám,že klub NHL má zákonitě přednost a Hamiltonu by NHL slušela.
Raději budu,když se klub přestěhuje do Manitoby po vzoru Winnipeg Jets.Ale to je asi utopie,protože zdejší trh není tolik silný,aby klub mohl uživit.I když jsem četl,že vedení NHL by tomuto kroku bylo vstřícné.
Také já souhlasim s návratem tradičních klubů do NHL,to je super myšlenka.
V sobotu sa stretli fanúšikovia klubu zámorskej NHL Phoenix Coyotes, aby sa pokúsili zachrániť svoj obľúbený hokejový tím pred sťahovaním z Arizony. Zaplnili reštauráciu Native New Yorker. Médiá sa rozchádzajú v ich počte (50 - 500). Priaznivci "kojotov" zbierali podpisy na petíciu proti sťahovaniu klubu, jeden z nich nakreslil veľkého supa s hlavou miliardára Jima Balsillia, ktorý chce kúpiť hokejový tím z Phoenixu za 212 mil. USD a presťahovať ho do kanadského Hamiltonu. "Jemu nejde vôbec o hokej, chce vlastniť tím NHL a urobí všetko pre to, aby ho mal," sťažoval sa pre Phoenix New Times jeden z fanúšikov Bill Morrison.
"Hamilton sa nedokáže postarať ani o svoj tím amerického futbalu v CFL. Po dvoch biednych sezónach v NHL to tam majitelia zabalia a tím aj tak presunú inde," vyjadril sa pre CTV ďalší z fanúšikov.
"Som zbláznený do hokeja," povedal pre East Valley Tribune držiteľ permanentky Scott Busby a dodal: "Vždy, keď sa s manželkou rozhodujeme, ako stráviť voľný čas, ideme na zápas kojotov."
"Ak odídu, zničí ma to," pridal sa pre Tribune priaznivec Bob Epstein. "Viem, že je to všetko o obchode, ale toto je môj šport."
Na stretnutí fanúšikov sa neobjavil žiadny zamestnanec klubu. Osud "kojotov" je teraz v rukách súdu, na ktorý vlastníci podali návrh na bankrot. (hokejportalsk)
hh... většina příspěvků k přestěhování Kojotů vypadá stejně a to né jenom na tomhle fóru ;))) "Přestěhujte tým do Kanady, tam je větší fanouškovská základna, větší výdělky, v poušti se hokej nemůže chytnout, etc. ..." ;))) Vypadá to jako jasná věc, ale plno z vás zapomíná na pár zásadních faktů:

1. NHL neni žádnej pouliční bar, kterej může bejt přestěhovanej ze dne na den. NHL je nejprestižnější hokejová soutěž a tak každé stěhování je až tou poslední volbou
2. NHL se v Kanadě daří, bylo tomu tak ale vždycky? Připomenu nedávnou minulost, kdy byla ve finančí krizi Ottawa. Mluvilo se snad o přestěhování klubu jinam? Nemluvilo... Nemožné. Ale jak se jedná o tým z pouště...... Kanadě se zejména teď daří díky ekonomické situaci (sílení Kanadské měny a naopak pokles Americké... Bude tomu tak i za 10 let? Nebo za 10 let chcete znova stěhovat kluby? zpátky do Ameriky? ......)

Je pravda, že Phoenix je v mnohem hlubší krizi než byla Ottawa, což však na věci moc nemění. Tým NHL je v krizi... co s tim? Samozřejmě nejjednodušší řešení vypadá stěhování... proč se namáhat, když můžeme tým přestěhovat... Ale vy opravdu chcete NHL, kde se týmy budou střídat každých 5 let?.... Nebo snad chcete z mapy NHL vymazat pouze Phoenix?

A proč že se vlastně ve Phoenixu hokej nemůže chytit? Je to v poušti? A co třeba Dallas. Ten nemá o moc jiné podmínky, ba naopak. Phoenix je mnohem větší město, takže teoreticky perspektivnější. Jaktože tedy Dallas může zůstat a Phoenix ne? Co kdyby se dostal do podobné krize Dallas, taky byste byly pro přestěhování?

Třeba jo, třeba ne.. nicméně nyní je v této pozici Phoenix a je nutné si tedy říct, proč je Phoenix v takové krizi?

Odpověď je vcelku jednoduchá. Tým postrádá úspěch. Od svého založení, Phoenix ještě nikdy nevyhrál sérii play off. Krásná statistika. Dá se na tom budovat fanouškovská základna v nehokejové oblasti? Nedá.

Jednoduchá otázka, jednoduché vysvětlení. Chcete li aby tým neprodělával a vytvořil si svojí historii a fanouškovskou základnu, dejte týmu úspěchy. Kdyby se tým chytil a 4 - 5 let podával dobré výkony, jsem si jistý, že by se finančně vyrovnal ostatním klubům NHL a pokud ne, tak pak už je opravdu stěhováni nejspíš jediná volba.... proč tedy stěhovaní? Kor v době, kdy má tým nejnadějnější tým? Co kdyby se podobná krize stala Vancouveru? Chtěli byste ho přestěhovat? né já zapomněl.... jedná se o Phoenix....
_________
hmm hezky a docela rozumne napisane :yes: c.
Mimochodem, dneska bude soud.... takže bude jasno..... tušim od 1 hodiny odpolední západního času.... což je tušim 23 hodin našeho?? je to možný? já se teď v těch časech moc nevyznam....
wanic - nemam nic proti phoenixu ani ako mestu ani ako klubu, ale jeho prestahovanie do kanady by mi vobec nevadilo.

v kanade je hokej sportom c.1 ludia nim doslova ziju
v USA je hokej mozno tak sportom c.5-6, blbi amici maju holt radsej "inteligentnejsie" sporty ako americky futbal, baseball alebo dokonca preteky NASCAR. to podla mna mnohe vypoveda napr. aj o IQ priemerneho americana, tie sporty su pre mna jednoducho nepochopitelne (nie ze by som nechapal pravidla, len nechapem co tych blbeckov na tej nude tak bavi. mal som tu "cest" byt na jednom zapase MLB a tych 20$ sa teda urcite dalo investovat aj lepsie :thumbsdown: )
narocky nespominam dalsi v USA popularny sport basketbal, ten sa podla mna co sa "sportovej kvality" tyka da s hokejom porovnat (na rozdiel od vyssie menovanych).

maly chlapec v kanade dostane na vianoce korcule a hokejku, maly chlapec v USA dostane basebalovu rukavicu a futbalovu sisku, pripadne cernoskovia basketbalovu loptu. zvlast v oblastiach kde teploty ani na vianoce neklesaju pod 20°C

ano, mierim prave do phoenixu.
na jednej strane ocenujem snahu vedenia NHL expandovat a rozsirovat hokej aj do oblasti kde je pre vacsinu ludi skor raritou, na druhej strane to vsak prinasa velke rizika neuspechu. neuspechu ze ludi dlhodobo zvyknutych na uplne ine sporty jednoducho hokej dostatocne neoslovi a tym nemyslim len divakov ale aj sponzorov atd. toto riziko sa ciastocne da obmedzit sportovymi uspechmi (ako napr. v tebou spomenutom dallase, kde vdaka uspesnym sezonam vznikla dostatocna fanusikovska zakladna s ktorou uz jedna-dve neuspesne sezony len tak nezamavaju), ale bohuzial pri phoenixe sa pocas tych X-rokov ziadne uspechy nedostavili. co ma teda priemernych ludi od malicka zvyknutych na americky futbal, baseball, basketbal atd presvedcit aby "presli" na hokej, sport ktory pre nich nie je prirodzeny a v ktorom ich team dlhodobo nedosahuje ani ziadne uspechy?

na druhej strane su tu velke kanadske mesta plne ludi co hokej od malicka miluju, vyrastali s nim, zvadzali v zime na zamrznutych rybnikoch jednu hokejovu bitku za druhou, citaju o nom dennodenne v novinach - a co ho mozu na najvyssej urovni sledovat akurat tak v telke. hovorim o mestach ako je winnipeg alebo quebec, ktore by si podla mna team NHL rozhodne zasluzili.

teamy ako phoenix, nashville alebo atlanta (sorry vsetkym fans spominanych klubov) na mna posobia ako nieco umelo a nasilu vytvorene na miestach kde to nema prirodzene podmienky na uspech. asi ako keby do winnipegu, edmontonu, quebecu atd nasilu umiestnili basebalove profiteamy alebo teamy americkeho futbalu. spravil by sa sice velky "humbug", marketingove tahy atd, chvilu by to ludi mozno aj bavilo lebo by to bolo nieco nove, ale po case by podla mna zaujem opadol, zvlast ak by sa nedostavili ziadne uspechy, a ludia by sa vratili k hokeju na ktorom vyrastali.

a presne nieco take sa stalo vo phoenixe s hokejom

aby som to zhrnul - podla mna nie je "normalne" umelo udrzovat stratovy vrcholovy hokejovy klub v nehokejovom prostredi, ked existuje X-dalsich miest plnych oddanych hokejovych fanusikov marne snivajucich o vlastnom klube NHL. hokej by este stale mal byt pre ludi, tak preco ho nehrat tam kde by sa nan ludia velmi radi divat chodili?
to petrik:

Na tohle se mělo myslet dřív, když se klub zakládal.... jenomže se základal práve díky špatné finanční situaci v Kanadě a doteď za to fanoušci ve Winnipegu musí trpět... Takže se má historie opakovat? Dřív to byl Winnipeg, dneska to je Phoenix, za dvacet let to bude třeba Detroit.... a za chvíli tu máme komerční ligu, kde se rok co rok budou stěhovat týmy tam, kde za to někdo zaplatí víc peněz......

I hope, that it'll never happened...

Stop doing the same mistake again and again. Just learn from it and let's rule our league the right way out now and whenever in future......

Pokud rozšíření do kanady... tak jedině expanzí.... NHL se stejně bude rozšiřovat. Možná né hned, ale v budoucnu určitě. První na seznamu, by tedy měli být právě týmy Kanady....
a špekulácie pokračujú.., http://www.nhlpro.cz/clanek/15005-muze- ... -winnipegu

Mali by to už rozhodnúť, ak mám povedať za seba, tak by som bol tiež za presťahovanie klubu. Hráčov sa to v podstate nedotkne a to prostredie vo Winipegu by bolo asi fakt hokejovejšie, nech už to berú fans Coyotes ako chcú. No hlavne by sa tento klub vrátil tam, kam kedysi patril a to je dosť zaujímavý paradox...
Tak já jsem pro přestěhování. NHL by to je prospělo, protože Phoenix už jí nemá co dát.
Ja nie som za presťahovanie. Skôr za vznik ďalšieho tímu v Kanade.
hh... tohle je moc hezky napsaný článek.... :good:

kdokoliv z vás, kdo se tu hlásí k přestěhování Phoenixu, neni jenom proti týmu z pouště, ale proti celé NHL a její podstatě... Zaplať pánbůh že Garry Battman tuto podstatu zná a udělá všechno proto, aby zůstala taková, jaká je
Možno by bol z neho najlepší brankár v NHL. Možno by raz koučoval rodné Švédsko na majstrovstvách sveta či zimnej olympiáde. Možno by mu na päťdesiatku nachystali v nedeľu nádhernú oslavu. Lenže Pelle Lindbergh miloval okrem hokeja aj rýchle autá...

Obrázek

Göran Per-Eric Lindbergh dostal na Vianoce roku 1964 svoj prvý hokejový výstroj. Päťročný chlapec mal z neho veľkú radosť. Keď o pár mesiacov neskôr zbadali jeho rodičia v novinách malý inzerát o tom, že klub Hammarby hľadá deti do hokejovej prípravky, neváhali.

"Bol veľmi živý, plný energie," zaspomínal si po rokoch Curt Lindström, ktorý mal v Hammarby na starosti mládež a neskôr koučoval reprezentáciu Švédska i Fínska. Z drobného chlapca vyrastal nádejný brankár. "Bol som medzi rovesníkmi najmenší a viete ako to chodí. Chlapci vždy povedali - nech ide do bránky ten malý. Ale mne sa to od začiatku páčilo," povedal v roku 1985 v rozhovore pre Philadelphia Inquier.

Vo vysnívanej Philadelphii mu oholili hlavu

Tínedžer Pelle Lindbergh si vysníval, že raz bude chytať za Philadelphiu. Prezradil to v slohovej práci svojim učiteľom a dal najavo aj spoluhráčom z Hammarby. Keď sa mladí Švédi dostali na turnaj do Montrealu, všetci si kupovali suveníry kanadských tímov NHL. Iba Lindbergh si na seba obliekol dres Flyers. Logo amerického klubu nosil nalepené aj na maske, v ktorej nastúpil za Švédsko na troch juniorských majstrovstvách sveta. V roku 1979 sa posunul v kariére o krok ďalej. Pelle Lindbergh dovtedy neodchytal v najvyššej švédskej súťaži ani zápas, no vzali ho na MS v Moskve. Švédi vybojovali bronz.

V montrealskom hoteli Queen Elizabeth sa 9. augusta 1979 konal vstupný draft NHL. V treťom kole sa Philadelphia odhodlala k prekvapujúcemu ťahu, keď si vybrala mladého švédskeho brankára. Keď to Lindbergh v telefóne počul (navyše od šéfa skautov Flyers Jerryho Melnyka), nemohol uveriť. Vysnívaná Philadelphia, za ktorú chytal jeho veľký idol Bernie Parent!

Do Ameriky sa vybral Lindbergh v roku 1980 dvakrát. Najskôr získal so Švédskom bronz na ZOH v Lake Placid a v septembri sa objavil v nováčikovskom kempe Philadelphie. Flyers poslali mladého Švéda na farmu do Mainu. S Mariners sa hneď v prvej sezóne prebojoval až do finále Calder Cupu. Lenže do prvého tímu sa nedostal ani na druhý pokus a sklamaný požiadal generálneho manažéra Keitha Allena, aby ho Philadelphia vymenila do iného mužstva. Namiesto toho sa Lindbergh ocitol v nominácii na zápas proti Buffalu.

Premiéru v NHL si určite predstavoval inak. Flyers prehrali a dehydrovaný brankár skončil po zápase v nemocnici. V sezóne 1982/83 už bol Lindbergh členom kádra Flyers a prešiel aj rituálom prijímania nováčikov, keď mu starší hráči proti jeho vôli oholili hlavu. Švéd sa veľmi hanbil a istý čas nosil čiapku. V NHL podával nevyrovnané výkony, na pár zápasov ho poslali na farmu. Pomohlo to. Vrátil sa vo výbornej forme.

Porsche a alkohol

Na svoj hokejový Everest sa vyštveral v roku 1985. Philadelphia postúpila až do finále Stanleyho pohára proti Edmontonu. Švédsky brankár, v snahe vyhnúť sa problémom s dehydratáciou, si položil fľašu s nápojom na bránku a popíjal počas zápasu. Tento zvyk odpozoroval od gólmanov v univerzitnej súťaži. V NHL to bola novinka, ktorá po prvom zápase finále rozčúlila kouča Oilers Glena Sathera: "Čo si tam vezme nabudúce? Pečené kura? Hamburger?"

Philadelphia síce sériu proti Edmontonom prehrala, ale Lindbergh dostal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL. A žiaril aj v úvode ďalšej sezóny. Flyers vyhrali desať zápasov za sebou, kouč Mike Keenan odmenil hráčov dňom voľna. Hokejisti vyrazili za zábavou do ulíc, bavil sa aj Lindbergh. Na večierku so spoluhráčmi vypil pár pív, no nevyzeral opitý. Aj preto mnohých prekvapilo, že mu o pár hodín namerali v krvi 1,7 promile alkoholu.

Nadránom nasadol Lindbergh s dvoma známymi do svojho červeného Porsche a vydal sa domov. V pravotočivej zákrute však stratil kontrolu nad vozidlom a v rýchlosti 140 kilometrov za hodinu narazil na predmestí New Yorku do školského múru. V beznádejnom stave ho previezli do nemocnice. O dva dni neskôr pricestoval zo Švédska do Ameriky brankárov otec Sigge a povolil lekárom, aby jeho syna odpojili od prístrojov.

Pelle Lindbergh zomrel 11. novembra 1985. O tri dni neskôr zdolala Philadelphia Edmonton 5:3 a vyhrala jedenásty zápas v rade. V kabíne sa však nik netešil. (pravdask)

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/pPzsG ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/pPzsG ... hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Prečo im jeho otec dovolil odpojiť ho z prístrojov :?: :?: :?:
Dnes, 22.30, Finale Memorial Cupu:

Kelowna Rockets (WHL) - Windsor Spitfires (OHL)

Cakame na stream. Uvidime niekolko hracov co by mohli nastupit v nhl uz buducu sezonu (Tyler Myers-Buffalo, Mikael Backlund-Calgary,...)
Pánik mal ísť do Windsoru. Hral by finále Memorial Cupu. :roll:
Uvažuje sa, že Winter Classic 2010 bude Fenway Park, ktorý sa nachádza v Bostone.
kanter píše:Uvažuje sa, že Winter Classic 2010 bude Fenway Park, ktorý sa nachádza v Bostone.
Uvazuje? Je to v podstate hotova vec. Oficialne ohlasenie sa ocakava okolo 13. jula. Superom by mali byt bud Flyers, alebo Capitals.

Obrázek
jj je to hotova vec :good: tesime, tesime :yes: obaja spominani superi su viac ako atraktivni :thumbsup: aj ked taky Montreal by tiez nebol od veci :D
aktualizujte si udaje u tymu....GM place-18630,vyrazena cisla + 16 Linden a slovaci Demo a Bliznak
leo píše:
aktualizujte si udaje u tymu....GM place-18630,vyrazena cisla + 16 Linden a slovaci Demo a Bliznak
OK, napíšem Hymymu :), ale až zajtra.
1493 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS