Ano! Hraci z prvni lajny co berou 5M na tom asi spatne nebudou. Jde tu o ty 3. a 4. rady, kde neberou ani M a navic jsou tupy jak stoudev a vsechno utratili za devky, chlast a auta.Skorpion píše:Derek Roy prave kupil auto za 400 000 dolarov. Nezda sa, ze by boli hraci prave financne na dne
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
Lockout, áno alebo nie?
Všechno možné ohledně zámořské NHL.
A zase nie je starost majitelov sa zaujimat o hracov, ale o svoj biznis... a hracikovia nech si uvedomia, ze su zamestnanci a nie zamestnavatelia, takze sa lahko moze stat, ze nespokojnych vykopnu a bude, reklama je silna vec, z neznamych hracov dokaze urobit hviezdy, plus je plno mladych talentov, ktori nemaju take vysoke poziadavky. No a ako pozeram na hracov NHL v Europe, zase tak extra nie su.Skorpion píše: Nikde to nie je napisane, ale to je uz riziko majitelov, ze su ochotni byt par rokov v minuse v nadeji, ze sa to otoci. Je to ich boj a hraci s tym nemaju nic spolocne.
Mas to v hlave v poriadku? Kolko zaraba taky Roy a kolko taky Dorsett, Boll, alebo ini hraci trete-stvrtej lajny? Si ujasni pojmy a dojmy, potom pis.Derek Roy prave kupil auto za 400 000 dolarov. Nezda sa, ze by boli hraci prave financne na dne
Pozor, nebagatelizovat. Právě mezi těmi hráči ze spodních pater najdeš ty nejvzdělanější či nejrozumější, viz. Parros, Westgarth, z Kings bych mohl ještě jmenovat Mitchella a Scuderiho, i když ty už jsou někde na rozhraní nadprůměru.AndyF píše:Ano! Hraci z prvni lajny co berou 5M na tom asi spatne nebudou. Jde tu o ty 3. a 4. rady, kde neberou ani M a navic jsou tupy jak stoudev a vsechno utratili za devky, chlast a auta.Skorpion píše:Derek Roy prave kupil auto za 400 000 dolarov. Nezda sa, ze by boli hraci prave financne na dne
Uz som to pisal o par stran dozadu. Ved nech si najdu kluby inych hracov, preco to teda nerobia? Nech spravia hviezdy z tretotriednych hracov. Kludne aj zo mnamt-svk píše:A zase nie je starost majitelov sa zaujimat o hracov, ale o svoj biznis... a hracikovia nech si uvedomia, ze su zamestnanci a nie zamestnavatelia, takze sa lahko moze stat, ze nespokojnych vykopnu a bude, reklama je silna vec, z neznamych hracov dokaze urobit hviezdy, plus je plno mladych talentov, ktori nemaju take vysoke poziadavky. No a ako pozeram na hracov NHL v Europe, zase tak extra nie su.Skorpion píše: Nikde to nie je napisane, ale to je uz riziko majitelov, ze su ochotni byt par rokov v minuse v nadeji, ze sa to otoci. Je to ich boj a hraci s tym nemaju nic spolocne.
U mna vsetko OK, ako u teba?mt-svk píše:Mas to v hlave v poriadku? Kolko zaraba taky Roy a kolko taky Dorsett, Boll, alebo ini hraci trete-stvrtej lajny? Si ujasni pojmy a dojmy, potom pis.Skorpion píše:Derek Roy prave kupil auto za 400 000 dolarov. Nezda sa, ze by boli hraci prave financne na dne
Tuto mi nedá nezareagovať. Nemôžem súhlasiť s tvrdením, že si flek nájdu bottom6eri celkom s prehľadom, to teda ani náhodou. A zatiaľ čo konštatovať, že neumrú problém nie je, je potrebné si uvedomiť, že ak to spriemerujeme, pri počte a type zranení, ktorým podliehajú a fluktuácii tých hráčov celkovo (za 10 rokov sa ich v NHL premelú stovky), pre mnohých znamená tento lockout v ich prime značný finančný výpadok. Na ich smolu, PA jedná hlavne v záujme hviezd, agenti im podsúvajú "big picture" miesto faktov a ich úroveň vzdelanosti v danej oblasti vysoká nie je (viď. rozhovor pre Plus1deň Jurčinom či tweety Bisonettea). Ak by bola, na podmienky ligy, akokoľvek s mnohými aj ja nesúhlasím, by pristúpili omnoho skôr než sa tak stane. Z môjho pohľadu už čoskoro. Dúfajme, že sa nemýlim.Skorpion píše:U mna vsetko OK, ako u teba?Minimalny plat v NHL je 525 000 USD (hrubeho) => 43750 USD mesacne = 875 000 Kc mesacne. Ja myslim, ze najblizsi rok-dva nikto z hracov NHL od hladu nezomrie. Ani ti z 3., ci 4. formacii. Okrem toho, kazdy z nich je schopny najst si solidny flek kdekolvek na svete aby sa uzivil.
Takto povedané to znie ako tvrdenie, že Slnko svieti... samozrejme, že sú na tom omnoho lepšie a niektorí za pár minút vysedávania na lavičke a tréningy, pointa však bola inde.Skorpion píše:Ano, financny vypadok to je, ale ze by mali noz na krku, to urcite nie. Aj tito hraci su na tom lepsie, ako vacsina obycajnych ludi.
Tak teď už opravdu nejspíš nestojí nic v cestě k odpískání celé sezóny. Říká se, dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, ale zaručený recept na novu CBA byl před 7 lety dán a zdá se, že Bettman (v zastoupení NHL) jen opakuje to, co už mu jednou vyšlo. Ať to stojí, co to stojí...
Getzo: Pamatuješ, jak jsi mi před více než měsícem odpovídal, že Winter Classic je dost podstatný důvod, proč se dohodnout včas a sezónu v nějaké formě odehrát? Tak zjevně není.
Tady je alespoň vidět, jak jde celá ekonomická teorie do kopru, když se subjekty nechovají racionálně a ekonomicky, ale v jejich rozhodování hrají roli i další záležitosti.
Getzo: Pamatuješ, jak jsi mi před více než měsícem odpovídal, že Winter Classic je dost podstatný důvod, proč se dohodnout včas a sezónu v nějaké formě odehrát? Tak zjevně není.
Tady je alespoň vidět, jak jde celá ekonomická teorie do kopru, když se subjekty nechovají racionálně a ekonomicky, ale v jejich rozhodování hrají roli i další záležitosti.
Samozrejme, že pamätám. Len chcem podotknúť, že ja osobne (a ani Walsh napr.) nechápem prečo k tomu prikročili tak skoro.
Za všetkým hľadaj politiku a tak je to asi aj v tomto prípade. Každopádne musím povedať, že z čiste technického hľadiska sa event ako WC musí rušiť s riadnym predstihom, kdežto zápasy nie. V stávke je stále príliš veľa, takže s kompletnou sezónou by som sa nelúčil. Samotný fakt, že WC zrušili nemá priamy vplyv na rokovania, len na finančnú stránku. To je už pasé, avšak je potrebné si uvedomiť, že sme zatiaľ stále prišli "len" o jeden mesiac sezóny. Lámať palicu je ešte priskoro, aj keď iskierok nádeje mnoho nevidno.
Za všetkým hľadaj politiku a tak je to asi aj v tomto prípade. Každopádne musím povedať, že z čiste technického hľadiska sa event ako WC musí rušiť s riadnym predstihom, kdežto zápasy nie. V stávke je stále príliš veľa, takže s kompletnou sezónou by som sa nelúčil. Samotný fakt, že WC zrušili nemá priamy vplyv na rokovania, len na finančnú stránku. To je už pasé, avšak je potrebné si uvedomiť, že sme zatiaľ stále prišli "len" o jeden mesiac sezóny. Lámať palicu je ešte priskoro, aj keď iskierok nádeje mnoho nevidno.
Zrusenie WC moze mat aj takticky charakter. Vsade sa totiz pise a hovori, ze je to najdolezitejsia a najvynosnejsia cast sezony. Tym, ze to NHL zrusila, ukazala hracom, ze ak su schopni zrusit najvynosnejsi segment sezony, su schopni zrusit takisto aj sezonu celu. Je to dalsi tlak na hracov. Dalsia CBA bude mat urcite platnost 5-10 rokov, takze ak by im taktika zafungovala a hraci by pristali na dostatocne velke ustupky, financna strata zo zrusenia WC sa im moze rychlo vratit.
Tento lock-out ma dve stranky: financnu a moralnu. Zatial co financna hovori v prospech timov, moralna v prospech hracov. Uvidime, co je silnejsie.
Tento lock-out ma dve stranky: financnu a moralnu. Zatial co financna hovori v prospech timov, moralna v prospech hracov. Uvidime, co je silnejsie.
Ale ty neustale opakujes, ZE to je moralni. Jen jsem se nedozvedel PROC.Skorpion píše:precitaj si poslednych cca 5 stran, nebudem to znovu pisat.
Tvuj argument je, ze dostali smlouvu na penize a ty jim chtej snad podle tebe nejak PROTIPRAVNE vzit.
Ale pokud je napriklad protipravni, ze ted nedostavaj penize zadny, tak uz by to meli davno dat k soudu...
Tak od ceho si najimaj ty agenty a drahy pravniky??
A pak je tu jeste ta moznost, ze byt zamestnanec je nejak moralne na vetsi urovni nez byt majitel, a pak uz nezbyva, nez abys popadl srp a kladivo a vyrazil na barikady..
konecne si to pochopilAndyF píše:Ale ty neustale opakujes, ZE to je moralni. Jen jsem se nedozvedel PROC.
Tvuj argument je, ze dostali smlouvu na penize a ty jim chtej snad podle tebe nejak PROTIPRAVNE vzit.
Neodvadzaju ziadnu pracu = nedostavaju peniaze. Ak zacnu znovu odvadzat svoju pracu = maju dostat to, co im bolo slubene. (tieto dve vety by sa nemali nijak kombinovat - ako si to zelaju majitelia)AndyF píše:Ale pokud je napriklad protipravni, ze ted nedostavaj penize zadny, tak uz by to meli davno dat k soudu...![]()
Tak od ceho si najimaj ty agenty a drahy pravniky??
A pak je tu jeste ta moznost, ze byt zamestnanec je nejak moralne na vetsi urovni nez byt majitel, a pak uz nezbyva, nez abys popadl srp a kladivo a vyrazil na barikady..
Či je toto pravda neviem, ale aj tak to tu hodiť musím:
http://hfboards.hockeysfuture.com/showp ... tcount=126
Hlavne takovej Gomez ten si svejch deset micu naprosto zaslouzil.
Bejt to na me tak dam hracum nezaruceny smlouvu aby se meli proc snazit.Ale je jasny ze to by neproslo protoze pulka hvezd by uz podobnout smlouvu nedostala.
Takze Majitele jsou taky moralne navysi protoze hraci neodvadej praci vzhledem ke svemu platu ha to jsem to vyresil
))
Bejt to na me tak dam hracum nezaruceny smlouvu aby se meli proc snazit.Ale je jasny ze to by neproslo protoze pulka hvezd by uz podobnout smlouvu nedostala.
Takze Majitele jsou taky moralne navysi protoze hraci neodvadej praci vzhledem ke svemu platu ha to jsem to vyresil
Nas na predmete o ekonomike (pozn.: na stojnickej fakulteAnger píše:Hlavne takovej Gomez ten si svejch deset micu naprosto zaslouzil.
Ano, to je riesenie. Ale ako to hodnotit? Niekto tam je na goly, niekto na hity, niekto na branenie,.... Su hraci, ktori "nemaju statistiky", ale bez nich by to neslo. A mimochodom, taketo vyplaty nemozu byt zalozene na "pocitoch", ale na exaktnych cislach. Okrem toho hokej je timova hra. Ak bude hrat kazdy na seba, tak sa na to nebude dat pozerat.Anger píše:Bejt to na me tak dam hracum nezaruceny smlouvu aby se meli proc snazit.Ale je jasny ze to by neproslo protoze pulka hvezd by uz podobnout smlouvu nedostala.
Takze Majitele jsou taky moralne navysi protoze hraci neodvadej praci vzhledem ke svemu platu ha to jsem to vyresil))
--------------
Uplne najtragikomickejsie na tejto saskarni je vec, ze kluby tu presadzuju pravidla, ktore sa potom snazia obist. Platovy strop bol zavedeny kvoli klubom a sami vymysleli, ako s nim vyd*bat. Tak naco potom bola zrusena sezona 04/05? A znova tu trpime stratu (asi) celej sezony, aby si kluby presadili pravidla, ktore znova budu obchadzat. Uz mi fakt pripadaju ako retardi.
To je sice pravda, ale snažil bych se vidět trochu dál. Samozřejmě, že riziko špatných rozhodnutí nese podnikatel, ale problém je v tom, že se s ním potom sveze i ten zaměstnanec/hráč, který přijde o práci i o nevyplacenou mzdu. V tomto ohledu se mi docela kdysi líbil postoj Crosbyho, který při jednání o smlouvě souhlasil s nižším platem, aby nebyl pro klub takovou přítěží a myslel i na to, aby mohl mít vedle sebe odpovídající spoluhráče.Skorpion píše:Nas na predmete o ekonomike (pozn.: na stojnickej fakulte) ucili, ze podnikatelske riziko nesie podnikatel, nie zamestnanec. To, ze mu dali taky plat, bolo riziko, ktore bol klub ochotny podstupit, pretoze veril, ze z toho bude mat zisk. Smola. Toto nie je vina hraca (ak nehra zle umyselne). Klub ma moznosti, ako sa ho zbavit.
Co se týká možnosti ukončit smlouvu, představoval bych si mnohem jednodušší podmínky, než jaké platily v předchozí CBA. Hráč by jako odstupné dostal např. 1 nebo 2 roční platy (podle délky smlouvy), pokud by ovšem ihned podepsal kontrakt v rámci NHL jinde, mohl by dostat např. jen nějaké dorovnání (to by ale mohlo být velmi zneužitelné).
Ona je to asi úplně stejná šaškárna, jako když hráči požadují vyšší ochranu na ledě, bezpečnost, lepší lékařský servis, trestání apod., načež si někteří úmyslně vzájěmně způsobují otřesy mozku, které jim ukončují kariéru. Nemyslím, že si obě strany mají co vyčítat.Uplne najtragikomickejsie na tejto saskarni je vec, ze kluby tu presadzuju pravidla, ktore sa potom snazia obist. Platovy strop bol zavedeny kvoli klubom a sami vymysleli, ako s nim vyd*bat. Tak naco potom bola zrusena sezona 04/05? A znova tu trpime stratu (asi) celej sezony, aby si kluby presadili pravidla, ktore znova budu obchadzat. Uz mi fakt pripadaju ako retardi.
Hrac moze prejavit dobru volu, ako Crosby, ale za chod klubu je zodpovedny jednoznacne majitel. On ma uvazit, kolko je schopny minut, aby udrzal klub pri zivote. A povdzme si, kolko ludi vo svojom okoli poznas, ze by sa dobrovolne vzdali casti svojho platu v prospech firmy. Ja ani jednehosidney77 píše:To je sice pravda, ale snažil bych se vidět trochu dál. Samozřejmě, že riziko špatných rozhodnutí nese podnikatel, ale problém je v tom, že se s ním potom sveze i ten zaměstnanec/hráč, který přijde o práci i o nevyplacenou mzdu. V tomto ohledu se mi docela kdysi líbil postoj Crosbyho, který při jednání o smlouvě souhlasil s nižším platem, aby nebyl pro klub takovou přítěží a myslel i na to, aby mohl mít vedle sebe odpovídající spoluhráče.Skorpion píše:Nas na predmete o ekonomike (pozn.: na stojnickej fakulte) ucili, ze podnikatelske riziko nesie podnikatel, nie zamestnanec. To, ze mu dali taky plat, bolo riziko, ktore bol klub ochotny podstupit, pretoze veril, ze z toho bude mat zisk. Smola. Toto nie je vina hraca (ak nehra zle umyselne). Klub ma moznosti, ako sa ho zbavit.
Co se týká možnosti ukončit smlouvu, představoval bych si mnohem jednodušší podmínky, než jaké platily v předchozí CBA. Hráč by jako odstupné dostal např. 1 nebo 2 roční platy (podle délky smlouvy), pokud by ovšem ihned podepsal kontrakt v rámci NHL jinde, mohl by dostat např. jen nějaké dorovnání (to by ale mohlo být velmi zneužitelné).
Moznost ukoncit zmluvu s hracom by mala byt jednoznacne jednoduchsia. Ale na druhej strane, ake moznosti ma v tomto smere hrac?
Kvoli tomu este asi ziadna vyluka nebolasidney77 píše:Ona je to asi úplně stejná šaškárna, jako když hráči požadují vyšší ochranu na ledě, bezpečnost, lepší lékařský servis, trestání apod., načež si někteří úmyslně vzájěmně způsobují otřesy mozku, které jim ukončují kariéru. Nemyslím, že si obě strany mají co vyčítat.Skorpion píše:Uplne najtragikomickejsie na tejto saskarni je vec, ze kluby tu presadzuju pravidla, ktore sa potom snazia obist. Platovy strop bol zavedeny kvoli klubom a sami vymysleli, ako s nim vyd*bat. Tak naco potom bola zrusena sezona 04/05? A znova tu trpime stratu (asi) celej sezony, aby si kluby presadili pravidla, ktore znova budu obchadzat. Uz mi fakt pripadaju ako retardi.
Hráči neukrojí ani dolar ze svých královských platů, aby chudáčci nenažrané prasátka náhodou neskončili na dlažbe. Přitom z platu průměrného hráče 4 lajny by mohlo královsky žít pomalu 10 rodin. Začínají se mi fakt hnusit sráči jedni vypatlaní a opravdu nevím jak mám takovým lidem fandit. To, že jsou majitelé nenažraní a chamtiví to je jasné, je to jejich bussines, ale hokejistům by aspoň trošku mohlo jít o hokej a o lidi, kteří tento sport milují a obdivují je. Tady už vůbec nejde o zdravý rozum, tady si pár panáčků vyřizuje osobní pohnutky a jasně ukazují jak na nás fans naprosto serou! Pevně doufám, že se najdou i vyjímky, ale proč proboha o nich nejde slyšet? Poprvé v životě uvažuju, že se na aktivnější fandění naprosto vykašlu, ať jdou všichni ti sráči do hajzlu..omlouvám se za svůj slovník, ale slušně se to říct nedá
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 0 registrovaných a 1 skrytý (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé