Ak už rozšíriť NHL, tak smerom ku kvalite. V Kanade je viacero miest, kde to hokejom žije, majú tam skvelé podmienky aj zázemie. Už som to tu raz písal, v Ontárijskej oblasti je viacero ekonomicky silných miest, kde by mohol fungovať ďalší veľmi kvalitný klub, okrem Toronta a Buffala. Mestá ako Waterloo a Hamilton, či kansas City sú v tomto ohľade spomínané najčastejšie a dlhodobo. V Kansase dokonca už raz pôsobil team hrajúci NHL a to Kansas City Scouts, ale len do r. 1976, keď sa presťahoval do NY a dnes sú z nich NJ Devils. Keď mal pred časom ekonomické problémy Pittsburg, rozmýšľalo sa práve nad týmto mestom v súvislosti s presťahovaním tučniakov. Takže ak už sa bude vedenia NHL uberať cestou rozšírenia NHL, som presvedčený, že jedine týmto smerom, aby z toho nebol cirkus, ale prosperujúci biznis v meste, kde hokej je náboženstvom a nie divadlom.
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
NHL zaujimavosti
Všechno možné ohledně zámořské NHL.
tiež si to myslím, bolo by to len a len o peniazoch (určite poctivo prepraných v kasínach...) Podobalo by sa to skôr varieté, takže
.
Ak už rozšíriť NHL, tak smerom ku kvalite. V Kanade je viacero miest, kde to hokejom žije, majú tam skvelé podmienky aj zázemie. Už som to tu raz písal, v Ontárijskej oblasti je viacero ekonomicky silných miest, kde by mohol fungovať ďalší veľmi kvalitný klub, okrem Toronta a Buffala. Mestá ako Waterloo a Hamilton, či kansas City sú v tomto ohľade spomínané najčastejšie a dlhodobo. V Kansase dokonca už raz pôsobil team hrajúci NHL a to Kansas City Scouts, ale len do r. 1976, keď sa presťahoval do NY a dnes sú z nich NJ Devils. Keď mal pred časom ekonomické problémy Pittsburg, rozmýšľalo sa práve nad týmto mestom v súvislosti s presťahovaním tučniakov. Takže ak už sa bude vedenia NHL uberať cestou rozšírenia NHL, som presvedčený, že jedine týmto smerom, aby z toho nebol cirkus, ale prosperujúci biznis v meste, kde hokej je náboženstvom a nie divadlom.
Som fakt zvedavý proti komu tam "medvede" nastúpia. Ja tipujem, že to bude ...... Washington Capitals
Jim Balsillie učinil Phoenix Coyotes nabídku. Předseda představenstva firmy Research in Motion za klub nabízí 212,5 mil. dolarů. Na tuto koupi se ovšem váže podmínka, že klub přestěhuje do jižního Ontaria. Deník Arizona Republic uvádí, že předseda představenstva Coyotes, Jerry Moyers, řekl, že chce klub udržet ve Phoenixu. Yotes však již vyhlásili bankrot. Balsillie se také nechal slyšet, že ho těší podpora Kanaďanů, kteří již zřídili web http://www.makeitseven.ca nhlpro.cz
Ja to nerieším, tuším sa vrátim k fandeniu môjmu "starému" tímu.painkiller píše:Jim Balsillie učinil Phoenix Coyotes nabídku. Předseda představenstva firmy Research in Motion za klub nabízí 212,5 mil. dolarů. Na tuto koupi se ovšem váže podmínka, že klub přestěhuje do jižního Ontaria. Deník Arizona Republic uvádí, že předseda představenstva Coyotes, Jerry Moyers, řekl, že chce klub udržet ve Phoenixu. Yotes však již vyhlásili bankrot. Balsillie se také nechal slyšet, že ho těší podpora Kanaďanů, kteří již zřídili web http://www.makeitseven.ca nhlpro.cz
a je to tu... presne o možnosti predaja klubu Balsiliemu som kdesi písal pred časom, len už neviem v ktorom topicu. Bolo to troška obšírnejšie s pozadím celého problému vo PHX.ivan23 píše:zaujímavé špekulácie sa vynárajú v súvislosti s dopadom krízy na jednotlivé tímy. Pokles návštevnosti v ATL, FLO a PHX sú dosť markantné. Finančné problémy PHX tu už spomenuté boli. V tejto súvislosti sa objavili dohady, kde by sa eventuálne klub pri pokračujúcich ťažkostiach sťahoval..? Viacero odborníkov preferuje jednu z najsilnejších oblastí v celej NHL a to Ontárijskú oblasť, kde už pôsobia dva kluby a to Toronto Maple Leaf a Buffalo Sabres. Riaditeľ hráčskej asociácie (NHLPA) Paul Kelly sa v tejto otázke vyjadril, že by si to vedel predstaviť, napr. vo Waterloo či Hamiltone. A ďalej dodal : pokiaľ by sa mal nejaký klub sťahovať, bolo by lepšie, ak by to bolo toto teritótium, nakoľko hokejový trh ma v tomto regióne mamutiu silu.
Tak pravdu povediac PHX či FLO mi ako klub k srdcu nikdy neprirástol a ja osobne by som takýto krok iba uvítal. Nehovoriac o tom, že v takejto oblasti by bolo zrejme o niečo hokejovejšie prostredie, pretože v tejto oblasti ľudia hokej vnímajú, ako šport č. 1 a milujú ho.
Atlanta Thrashers môže byť ďalším klubom, ktorý sa presťahuje. Podľa denníka Hamilton Spectator sa o tento klub zaujíma skupina investorov z Vancouveru. Primátor mesta Hamilton Fred Eisenberger sa má s touto skupinou stretnúť v pondelok a prediskutovať prenájom mestskej hokejovej haly Copps Coliseum. „V utorok budeme mať jasnejší obraz o tom, kde sme,“ povedal Eisenberger pre tento denník. “Sme v polovici diskusie s pánom Balsillie a stretneme sa aj s druhou skupinou. Musíme porozumieť ich zámerom. Je férové oznámiť, že sa budem rozprávať s touto druhou skupinou.” Malo by ísť o obchodníka Toma Galardiho, ktorý sa už v roku 2004 pokúšal získať Vancouver Canucks. Vtedy však súd rozhodol, že klub pripadne Francescovi Aquilinimu. (hokejportal.sk)
Zaujímavé :frajer2: .
Zaujímavé :frajer2: .
takže v utorok sa dozvieme viac, to som zvedavý, ako to nakoniec dopadne :
http://www.hokej.sk/nhl/clanok62129-O_k ... ocnost.htm
http://www.hokej.sk/nhl/clanok62129-O_k ... ocnost.htm
Starosta Hamiltonu Fred Eisenberger v rozhovoru pro kanadskou televizní společnost CTV potvrdil, že o možném přesunu do NHL do města debatuje s více organizacemi. Zároveň však důrazně upozornil, že jasným kandidátem číslo jedna je pro něj Jim Balsillie, jenž usiluje o kopui Phoenixu. „V tomto týdnu se osobně setkám pouze s ním,“ uvedl Eisenberger.
dobrékanter píše:NHL Arény - Pengrowth Saddledome
ďalší kvalitný brankár so SWE v NHL na obzore. Som zvedavý kde zakotví a ako sa mu bude dariť..?
http://www.nhlpro.cz/clanek/14950-do-nh ... a-24-klubu
http://www.nhlpro.cz/clanek/14950-do-nh ... a-24-klubu
Prave sa zacal Memorial Cup o najlepsi kanadsky juniorsky tim. Turnaj 4 najlepsich timov sa bude hrat cely tyzden a buducu nedelu bude finale. Na tomto turnaji mozeme vidiet hracov co za kratku dobu budu hravat NHL. Napriklad v roku 2007 bol najlepsim hracom turnaja Milan Lucic. Ja sa urcite na niektore zapasy pozriem lebo tam horuce zeliezko v time Kelowna Rockets.
http://mastercardmemorialcup.com/
a prenosy na myp2p.
http://mastercardmemorialcup.com/
a prenosy na myp2p.
neviem do ktorej temy by sa to patrilo napisat, tak to supnem sem...
stahovanie phoenixu do canady nabera stale realnejsie kontury, ak by sa to vsak nakoniec naozaj uskutocnilo, s urcitostou by to znamenalo reorganizaciu a prerozdelenie teamov do jednotlivych divizii (kanadsky team, ci uz winnipeg alebo hamilton by len tazko zostal v pacifickej divizii
)
takze ake su moznosti?
v pripade presunu coyotes do winnipegu by sa zmena tykala vylucne zapadnej konferencie. winnipeg by sa pravdepodobne zaradil do severozapadnej divizie a z nej by sa pravdepodobne porucalo zo sucasnych teamov najjuznejsie polozene colorado, ktore by pravdepodobne nahradilo phoenix v divizii pacifickej.
takze by to vyzeralo asi takto:
severozapadna div: minnesota, vancouver, calgary, edmonton, winnipeg
pacificka div: san jose, anaheim, los angeles, dallas, colorado
v pripade presunu do hamiltonu by to bolo podstatne komplikovanejsie, ankolko by sa asi jednalo aj o presun zo zapadnej do vychodnej konferencie a niektory zo sucasnych teamov vychodu by sa musel presunut "na zapad", pravdepodobne do centralnej divizie. a mozno by tych presunov nasledovalo viac. mozny scenar:
hamilton by sa zaradil do severovychodnej divizie kde by nahradil boston. ten by sa presunul do atlantickej divizie namiesto pittsburghu. pens by sa presunuli do zapadnej konferencie a v centralnej divizii by nahradili nashville (tradicnu diviznu rivalitu trojlistka detroit-chicago-st.louis by si asi netrufli rozbit). no a predators by potom nahradili v pacifickej divizii phoenix (aj ked od Pacifiku su tisicky kilometrov vzidialeni
vysledok:
severovychodna: ottawa, toronto, montreal, buffalo, hamilton
atlanticka: NYR, NYI, NJ, philadelphia, boston
centralna: detroit, chicago, st.louis, columbus, pittsburgh
pacificka: san jose, anaheim, los angeles, dallas, nashville
co si o tom myslite?
stahovanie phoenixu do canady nabera stale realnejsie kontury, ak by sa to vsak nakoniec naozaj uskutocnilo, s urcitostou by to znamenalo reorganizaciu a prerozdelenie teamov do jednotlivych divizii (kanadsky team, ci uz winnipeg alebo hamilton by len tazko zostal v pacifickej divizii
takze ake su moznosti?
v pripade presunu coyotes do winnipegu by sa zmena tykala vylucne zapadnej konferencie. winnipeg by sa pravdepodobne zaradil do severozapadnej divizie a z nej by sa pravdepodobne porucalo zo sucasnych teamov najjuznejsie polozene colorado, ktore by pravdepodobne nahradilo phoenix v divizii pacifickej.
takze by to vyzeralo asi takto:
severozapadna div: minnesota, vancouver, calgary, edmonton, winnipeg
pacificka div: san jose, anaheim, los angeles, dallas, colorado
v pripade presunu do hamiltonu by to bolo podstatne komplikovanejsie, ankolko by sa asi jednalo aj o presun zo zapadnej do vychodnej konferencie a niektory zo sucasnych teamov vychodu by sa musel presunut "na zapad", pravdepodobne do centralnej divizie. a mozno by tych presunov nasledovalo viac. mozny scenar:
hamilton by sa zaradil do severovychodnej divizie kde by nahradil boston. ten by sa presunul do atlantickej divizie namiesto pittsburghu. pens by sa presunuli do zapadnej konferencie a v centralnej divizii by nahradili nashville (tradicnu diviznu rivalitu trojlistka detroit-chicago-st.louis by si asi netrufli rozbit). no a predators by potom nahradili v pacifickej divizii phoenix (aj ked od Pacifiku su tisicky kilometrov vzidialeni
vysledok:
severovychodna: ottawa, toronto, montreal, buffalo, hamilton
atlanticka: NYR, NYI, NJ, philadelphia, boston
centralna: detroit, chicago, st.louis, columbus, pittsburgh
pacificka: san jose, anaheim, los angeles, dallas, nashville
co si o tom myslite?
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé