Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ATLANTA THRASHERS

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

pri vsetkych tych vysokych draftoch mala mat atlanta uz davno team minimalne tak dobry ako ma momentalne chicago. mozno bude chyba aj v slabom skautingu... ? lebo to je podla mna vazne umenie potiahnut v prvej desiatke hraca z ktoreho nic nevyrastie, nieto este z uplne prveho miesta...

normalne by mal rebuilding teamu trvat cca 2-4 roky, v atlante prebudovavaju prakticky od zaciatku a vyzera to tak ze este nejaky ten rok aj budu...
:hroza:
petrik - v podstate zas tých zlých volieb nebolo veľa. "Len" tri - Bourett a Štefan a Valábik. Ostatné boli fajn, ale z nich ostal len Bogosian, Kane (teda posledné dve), Lehtonen a práve Valábik :roll:. Ostatné odišli. Lebo sa stalo to, o čom som hovoril. Vymenili sme ich buď s úmyslom posilniť tím alebo vyhnúť sa tomu, že odídu zadarmo. Nakoniec sme z tých trejdov vyťažili veľké prd. Čiže problémom boli trejdy, nie drafty.

Mimochdoom - veĺmi zaujímavý rozhovor s Waddellom http://bit.ly/aPwR3E

Vystrihol som časť z toho, ktoré je aj na stránke Atlanty na Facebooku. Only thing I can say, this isn’t a knock of Kovy, it’s a knock on all of us, Kovy’s been here eight years and we still haven’t won a playoff game. This team has to take a different identity. We’ve been building around one player for a long time now. We need to build this around a team.

Lenže týchto kecov sme už tu mali. Čiže my sme sa zbavili Kovaľčuka preto, aby sme mohli začať budovať lepší tím. Bože štípnite ma.
A kde je napísané, že "lepšie" ponuky za Kovaľčuka skutočne boli? Jedna vec je agentúra JPP a druhá vec realita. Nemyslím si, že si Waddell mohol vyberať. Skutočne si myslíš, že sa tímy "bili" o hráča, u ktorého niet istoty, že podpíše novú zmluvu? Taktiež jeho plat je dôležitý. Iľja chcel dlhodobú zmluvu. Pritom, napríklad taká Philla, bude musieť podpísať zmluvy či už s Girouxom, prípadne s van Riemsdykom (za Kovaľčuka by museli jedného z nich uvoľniť). Plus má na na krku zmluvu Dannyho Briera (pochybujem, že by ho Atlanta chcela).

Niečo podobné je Los Angeles. Zachvíľu končia zmluvy Doughtymu, Kopitarovi (2023-13), ktorí budú chcieť navýšenie sumy, pritom by Kovaľčukovi prebiehal jeho astronomický plat. Myslíte si, že by na to Lombardi skutočne pristúpil? Bolo by od neho hlúpe zasiahmuť do koncepcie tímu, ktorú buduje už niekoľko rokov.

A tak by sa dalo pokračovať. Podľa môjho názoru nemal Waddell veľmi na výber.

A k samotnému tímu. Myslím si, že to TrasherFan vidí príliš v čiernych farbách. Ako už spomínal, máte taletny ako Kaneho, Littleho a Bogosiana, na ktorých môžete stavať tím. Plus môžete získať kvalitných hráčov pomocou výmien. Keďže prvý výber získaný od New Jersey je príliš vysoko, môžete ho, vymeniť za kvalitného hráča (podobne, ako sme to spravili my pri zisku R.J. Umbergera z Philly). Tímov, ktoré by ho chceli získať, by sa našla kopa, keďźe tento ročník je kvalitný. Čo by ste mohli využiť pri vašom výbere.

Taktieź nemožno zabudnúť na to, že Evander Kane a Brian Little sú centri, ktorí hrajú na krídle len kvôli tomu, že máte pretlak centrov. Nadôvažok, Antropov môže hrať na pravom krídle, takže máte variabilný tím,tým pádom máte viac možností pri získaní posily do útoku. O tom, že môžete meniť útoky v závislosti na situácii ani nevraviac.
mt-svk píše:A kde je napísané, že "lepšie" ponuky za Kovaľčuka skutočne boli?
to ma tiez napadlo Evi, jedna vec je sususu, druha realita...ALE aj tak sa mi nechce verit, ze z toho Waddel nemohol vytazit podstatne viac...hrac na vymenu do 1 lajny bol urcite k mani + nejaki nadejni borci, al. pick...popripade nemohol Waddel pockat na TDL..?....ved tam by sa ponuky hrnuli jedna radost a boli by viac ako zaujimave...toto podla mna Waddel dost pokakal :hroza:
Napsal jsi to velice elegatně " pokakal " :D
Washingtonské presilovky sú ako bývale anše. Všetko na modrú na Ovečkina, ale to, aby sa čakala na neho, to som v živote nevidel. A my ako blbí si ho tam ešte necháme. Síce Valábik sa snažil mu zblokovať strelu, ale dobre to nedopadlo. Škoda, s Bogosianom hral prvú tretinu fajn. Zápas fajn, takúto prehru sme si určite nezaslúži, Neuvirth dobre zachytal, ale aj Pavelec chytil niektoré šance. Skrátka ide to aj bez Kovaľčuka, ale s piatimi obrancami je fakt hrozne ťažké ubrániť Caps. Uvidíme, kto bude hrať proti Floride dnes. Asi Mark Popovic :scare: :hroza:. Enstrom navyše spravil svoju asi prvú chybu v sezóne a ten gól aj rozhodol. Škoda, Caps sme mohli dnes proaziť. Uvidíme ako budú hrať dnes Bergfors a Oduya. Predsa len toto bolo ich prvé stretnutie s tímom na ľade. Ani na rannom rozkorčuľovaní neboli. Včera to nebolo z ich strany zlé, ale dosť málo priestoru, hlavne Bergfors dostal. Asi sa Anderson bál tej nezohratosti.
Cepi, celkom s tebou nesúhlasím. Pri takýchto hráčoch ako Kovaľčuk musia brať tímy do úvahy to, či s nimi v budúcej sezóne dotyčný hráč podpíše zmluvu.

Tímy, ktoré nemávajú play-off isté, sa o Kovaľčuka uchádzať nebudú, viď dôvod vyššie.

Tímy, ako Philla nebudú riskovať zohratosť tímu a dávať za Iľju svojich najlepších hráčov ako Carter, prípadne kvalitných obrancov ako Coburn. Iľja je síce vynikajúci hráč, ale jeden útok na play-off nestačí. Nehovoriac o mladých talentoch, ktoré sí stráźia ako vo vatičke. A keď už spomínam Phillu, nemá výber v prvom kole draftu.

Nadôvažok, kvalitné tímy nepustí platový strop a tímy, ktoré pustí, väčšinou o play-off nehrávajú

Skrátene povedané, pochybujem, že by za Iľju dostal Waddell od iných lepšie ponuky. Podľa môjho názoru by sa to nezmenilo ani pri uzávierke prestupov.
Ako príklad uvediem výmenu Heatleyho do San José. Pritom GM Ottawy nebol v časovej tiesni ako Waddell.
No v časové tísni byl, protože bylo potřeba se tohoto bezcharakterního hráče zbavit do startu ligy !!!!
ENGLAND-PHILLY píše:No v časové tísni byl, protože bylo potřeba se tohoto bezcharakterního hráče zbavit do startu ligy !!!!
Nebol, mohol mu dať dištanc, dokým by ho nevymenil. A Heatley by mohol puknúť od jedu. Ja by som spravila, nech za Heatley naučí poriadku.

A za tento prístup by u mňa v repre skončil.
Skoda ze se Atlanta zbavila Kovalcuka pomerne lacino myslim ze mohla ziskat i vic.
mt-svk: Možno Waddell nedostal lepšie ponuky, ale prečo nevyčkal? Moźno by tie ponuky lepšie prišli.
ThrashersFan píše:mt-svk: Možno Waddell nedostal lepšie ponuky, ale prečo nevyčkal? Moźno by tie ponuky lepšie prišli.
ved o to sa mi jedna...pochybujem, ze Waddel bol v takom casovom strese, pod takym tlakom, ze to musel poriesit este pred TDL... v case TDL by sa mu 100pro hrnula jedna ponuka za druhou a s inymi hracskymi kalibrami...co uz
Ottawa si to akoby mohla dovoliť. Prišiel k nej Kovaľov, majú tam Alfredssona, Spezzu. Všetko sú to hviezdy. Kovaľčuk bol posledný mohykán, takto sa s ním neobchoduje.
cepi píše:
ThrashersFan píše:mt-svk: Možno Waddell nedostal lepšie ponuky, ale prečo nevyčkal? Moźno by tie ponuky lepšie prišli.
ved o to sa mi jedna...pochybujem, ze Waddel bol v takom casovom strese, pod takym tlakom, ze to musel poriesit este pred TDL... v case TDL by sa mu 100pro hrnula jedna ponuka za druhou a s inymi hracskymi kalibrami...co uz
Pochybujem Cepi. Môj názorsa týka situácie tak teraz, ako aj počas TDL. Alebo si myslíte, že Waddell nechcel získať za Kovaľčuka čo najlepších hráčov, prípadne draft picky? Viete, aké si dávali GM podmienky v prípade nepodpísania novej zmluvy s Kovaľčukom? Alebo si myslíte, že sa pred play-off "zázračne" posunie platový strop? A nadôvažok, myslíte si, že je o Kovaľčuka skutočne taký záujem, aby zaň Waddell dosával extra ponuky? GM by boli hlúpi, aby ponúkali superkvalitnú náhradu za rental hráča a nadôvažok nabúrať chémiu tímu. Prípadne sa spoľahnúť na jeden útok a oslabiť buď ďalšie, alebo obranu?
Na to, ako všetko hralo proti nám, je tto úžasné, že sme vyhrali. Bergfors s Oduyom ešte ani netrénovali s tímom a dnes obaja fantastický zápas, pričom Bergfors úplne zaslúžene prvá hviezda a Oduya tretia. Na to, že po včerajšom zápase ich let dva razy odložili, dokonca aj zápas presunuli o hodinu neskôr, na to, že hrali x-krát v oslabení a na to, že prehrávali 0:2 je toto víťazstvo veľmi, veľmi dôležité. Super. Len Valábik do konca sezóny out :roll:. Ako neviem čo si o tom mám myslieť :roll:.
ThrashersFan píše:Len Valábik do konca sezóny out :roll:. Ako neviem čo si o tom mám myslieť :roll:.
Skákat radostí :-D
Hodinu pred zápasom s Floridou sa konal tzv. Town hall meeting, teda stretnutie komunity so zástupcami tímu. Resp. komunita fanúšikov to doslova nebola. Boli tam len majitelia permanentiek. Na stretnutí bol milovaný GM Don Waddell (pričom dokonca nebol vypísakný, čo sa čudoval jeden z aktérov :) ), Bruce Levenson, Ed Peskowitz z Atlanta Spirit, LLC a prezident Philips Areny.

Čo som prelistoval všetky tie vyčerpávajúce postrehy tak:
- Kovaľčukove rokovanie stroskotali fakt len na peniazoch
- Waddell určite bude po 1. júli kontaktovať Kovaľčuka, ak bude teda voľný
- Ownership si priznalo chyby a snažia sa z nich poučiť - celkovo však stoja za Waddellom :beee:
- K tej dôvere sa dostalo k tomu, lebo Levenson dostal mnoho listov a e-mailov, v ktorom boli príspevky, pri ktorých údajne ľudia hovorili, že nebudú chodiť na zápasy pokiaľ tam bude Waddell ako GM.
- Toto nechávam priamo z postrehov pre všetkých tých skeptikov, ktorí hovoria, že hokej v Atlante je blbosť a majitelia to nemyslia vážne:

Levenson said he had no problem firing the Hawks GM and the new guy set about rebuilding the bball team. He wants to do the same with the hockey team and said that if he wasn't serious about hockey making it in Atlanta, he wouldn't have offered Kovalchuk 101 million dollars. With the $48 mil. they already paid him, he'd had made 149 mil. in his years here.

The 101 mil. is more than any of the Hawks contracts are worth. (That is actually impressive considering Bball gets TV money.).

Celkovo však toho je viac, treba pohľadaťn HF Boards a komentároch AJC, dosť sa dozviete.
Kari v prvom tíme. Čas na predanie sa. Uvidíme, či nabranie tukovej hmoty z bigmacov mu pomôže lepšie chytať :).
Lehtonen trejdovany do Dallasu za Visnevskeho a 4nd round pick. Dalo sa to cakat, ale skoda, chcel som viac Ribeira. V pohode by tam mohli prihodit aj pick na prve kolo, ktore ziskali od New Jersey pri Kovalcukovej vymene. Vcelku fajn, Visnevskij je schopny obranca, ale viac som sa tesil, ze Anderson da sancu Kuldovi. Hmm, asi neda. Alebo sa schyluje k vymene obrancu. Teda uricte sa k nej schyluje, lebo teraz tam mame pretlak. Som zvedavy co Waddell vymysli, inak vymena sa nezda byt nejaka katastrofa.
Prospěšný trade pro obě strany
Martin #27 píše:Prospěšný trade pro obě strany
znamena to ze se s Pavelcem pocita jako s budouci jednickou? Zatim mi prijde dost nevyrovnany. a nemuzu se zbavit pocitu ze to byl dalsi spatnej trejd pro atlantu. Nevyhrozoval Visnevsky (nebo jak se to pise) ze odejde do KHL? Mozna se opravdu schyluje k trejdu obrance, ze by Kubina?
megation: Zdá sa, že Kubina odíde. Ale Waddell chcel s ním zmluvu predĺžiť, ale asi sa mu to nepodarí :eek2:. Zlý trejd to určite nie je. A áno, s Pavelcom sa počíta ako jednotkou a Hedberg urČite predĺži. Totiž, Hedberg je fakt populárny v Atlante a aj je obľúbený v tíme. Dokonjca už teraz sa s ním uvažuje ako o potenciálnom trénerovi brankárov.
megatone nevím jestli Višněvsky vyhrožoval odchodem do Ruska ale je to gobrý bek a Atlanta má tedka poměrně kvalitní defenzívu ( apon na papíře)
Co se týče golmanu tak já osobně nepochybuju o tom že Pavelec bude do 2 leto a Atlantně jednotka. Má neskutečný talent a jeho styl je vytříbený !!!! já to už před sezonou říkal že bude už chytat par zapasů a hle on dokonce par zápasů dokonce Atlantě vyhrál!! některé zápasy je nepřekonatelný a chytá jako bůh....někdy mu ale hodně nepomužou beci...každopádně Pavelec je budoucí jendnička Atlanty a českého národaku ( aspon podle mě ) :)
Martin #27 píše:megatone nevím jestli Višněvsky vyhrožoval odchodem do Ruska ale je to gobrý bek a Atlanta má tedka poměrně kvalitní defenzívu ( apon na papíře)
Co se týče golmanu tak já osobně nepochybuju o tom že Pavelec bude do 2 leto a Atlantně jednotka. Má neskutečný talent a jeho styl je vytříbený !!!! já to už před sezonou říkal že bude už chytat par zapasů a hle on dokonce par zápasů dokonce Atlantě vyhrál!! některé zápasy je nepřekonatelný a chytá jako bůh....někdy mu ale hodně nepomužou beci...každopádně Pavelec je budoucí jendnička Atlanty a českého národaku ( aspon podle mě ) :)
nekde na zahranicni strance se nekdo vyjadroval v tom smyslu ze Pavelec ma vic talentu v leve noze nez ma cely Lehtonen. tak snad je to pravda a stalost vykonu se dostavi vekem.
830 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG