Lavaci vs. pravaci
Niekde som cital, ze pravaci to maju v hokeji o trochu jednoduchsie vdaka tomu, ze je ich menej. Brankari na nich nie su zvyknuti. Zaujimalo ma, ako to je v NHL. Ake zastupenie v nej maju pravaci a aki uspesni su. Dopracoval som sa k nasledujucim cislam:
808 - tolko hracov nastupilo do dnesneho dna v NHL v tejto sezone
61,5% - zastupenie lavakov
38,5% - zastupenie pravakov
16 450 - zhruba tolko bodov nazbierali hraci v tejto sezone (dopracoval som sa k dvom cislam a uz sa mi nechce hladat kde som spravil chybu. Vyslo mi 16397 a 16511 :ja_neviem: )
65,8% - percentualne body, ktore nazbierali lavaci
34,2% - percentualne body, ktore nazbierali pravaci
Takze ako vidno, lavaci su v zbierani bodov o malo uspesnejsi. Treba vsa spomenut, ze som nerozlysoval obrancov, utocnikov a pod.
Dalsie zaujimave cisla, ktore mi vysli (supisky tymov sa pohybovali od 23 do 36 hracov):
3 - pocet tymov, ktore maju v zostave viac pravakov ako lavakov. Su to Boston Bruins (12L-13P), Los Angeles Kings (12L-15P) a Toronto Maple Leafs (14L-15P)
15 - je najviac pravakov v jednom tyme (Los Angeles Kings a Toronto Maple Leafs). 14 ma Washington a po 13 je v Islanders, Caroline a Bostone
6 - je najmensi pocet pravakov v jednom tyme. Ma ich Calgary a Detroit. O jednoho viac ma Florida
26 - lavaci su oblubeni v Tampe - ma ich 26. O jednoho menej, cize 25, ma Columbus
12 - najmenej lavakov ma Boston, len 12
621 - najviac bodov si pripisali lavaci v Detroite. 20 hracov sa podielalo na 621 bodoch
231 - na opacnom konci tabulky je Anaheim. Tam si 17 lavakov deli iba 231 bodov
380 - pravaci bodovo dominuju v Bostone. Trinasti nazbierali 380 bodov
51 - najhorsi su pravaci z Tampy. To je dane ich malym poctom, je ich 10 a maju 51 bodov
55,6% - je najvyssie percentualne zastupenie pravakov v jednom tyme (Los Angeles Kings)
21,4% - je najnizsie percentualne zastupenie pravakov v jednom tyme (Calgary Flames)
Top 10 kanadskeho bodovania
L - Malkin
L - Crosby
P - Oveckin
L - Parise
L - Dacjuk
P - Iginla
P - Kovalcuk
L - Thornton
L - Savard
L - Elias
Top 10 strelci
P - Oveckin
L - Parise
P - Carter
P - Kovalcuk
L - Marleau
L - Hossa
P - Vanek
L - Cammalleri
L - Nash
L - Heatley
Na zaver 3 bodovo najuspesnejsie tymy:

Detroit Red Wings (728 bodov)

Boston Bruins (706 bodov)

Calgary Flames (660 bodov)

posledny su Tampa Bay Lightnings (409 bodov)