Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NHL zaujimavosti

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

Tak zrovna o Charu bych strcach nemel, ten odehraje za zapas skoro pul hodinu a na praci toho ma mnohem vic ( braneni, rozehravani PP, strelba, jako kapitan podporovat tym a diskutovat s rozhodcimi... ). Tady jsem mel spis na mysli hrace, kteri odehrajou cca 5, max. 10 min za zapas jako ja napr. u Ducks Parros, ikdyz ten obcas prida i nejaky golik a neunavne napada rozehravku soupere :good:
Selly8 píše:Tak zrovna o Charu bych strcach nemel, ten odehraje za zapas skoro pul hodinu a na praci toho ma mnohem vic ( braneni, rozehravani PP, strelba, jako kapitan podporovat tym a diskutovat s rozhodcimi... ). Tady jsem mel spis na mysli hrace, kteri odehrajou cca 5, max. 10 min za zapas jako ja napr. u Ducks Parros, ikdyz ten obcas prida i nejaky golik a neunavne napada rozehravku soupere :good:
nezabúdajme na Laraqua a Brasheara, vždy je radosť sa dívať na ich bitky :D
sezóna začne v Štokholme a Helsinkách, kde budú zaujímavé zápasy :

http://www.hokej.sk/nhl/clanok59956-Det ... vedsku.htm
ivan23 píše:sezóna začne v Štokholme a Helsinkách, kde budú zaujímavé zápasy :

http://www.hokej.sk/nhl/clanok59956-Det ... vedsku.htm
Škoda, že nedali v jednom meste tímy z Vých.Konf. a v druhom meste tímy zo Záp.Konf.
myslím, že tento článok možno pokojne zaradiť do tohto topicu, mňa celkom zaujal :

http://www.hokejportal.sk/?q=clanok/19404
Lintner: Ako sa mi podarilo vypiecť s rituálmi
pravda.sk

Športovci sú poverčiví. Myslím, že je to všeobecne známy fakt. Niet sa ani čo čudovať, keď napríklad my hokejisti strávime 60 až 90 dní úplne rovnako, keďže za sezónu odohráme práve toľko zápasov. Rituály hráčov bývajú rôzne. Počnúc parkovaním pred štadiónom na tom istom mieste až po zaväzovanie pravej korčule ako prvej v poradí.

Najväčší pacient v tomto obore, na ktorého som v kariére natrafil, bol asi jeden známy český brankár. V deň zápasu sa jeho rituály začali vždy tými istými raňajkami. Potom nasadol vždy do toho istého auta (čo by nebolo až také zvláštne keby ich nemal tri), zastavil sa na tej istej pumpe, kde si kúpil nápoj, fľašku z ktorého potom nechal pohodenú na sedadle spolujazdca, až kým sa nám neskončila nejaká víťazná séria. Niekedy sa stalo, že som si musel ráno sadnúť v jeho aute dozadu, lebo vpredu nebolo kam. V aute vždy hrala rovnaká pesnička a vrcholom bolo, keď ma začal napomínať, že som si neobliekol ten istý oblek, ako som mal na sebe, keď sme ostatný zápas vyhrali, a tak to pokračovalo až do večera.

Pochopiteľne, nedalo sa to už prehliadnuť, a tak som sa mu to snažil nejako rozhovoriť, ale musel som počkať na moment, keď sa mu nebude dariť. Po nejakom čase mi hovorí: Vieš čo, Rišo, ja sa asi fakt budem musieť tých mojich rituálov zbaviť a nechám si len takých päťdesiat percent. Keď som počul začiatok vety, najskôr som sa zľakol, ale číslo päťdesiat ma upokojilo. Uvedomil som si, že to nebude až také dramatické.

Dnes už gólman s rituálmi skoncoval. Zostalo mu ich len pár. Takže dosť bolo ohovárania a mohol by som sa pochváliť aj sám. Môj najčudnejší zvyk bol, že som sa počas zápasu v žiadnom prípade nemohol dotknúť nášho branára. Ak sa to náhodou stalo, vedel som, že je to v riti a dnes to už dobre nedopadne. Dlho som premýšľal, ako sa toho zbaviť. Až som si povedal, že môj rituál bude taký, že žiadny rituál nemám.

Niektorí športovci tvrdia, že nie sú poverčiví. Teraz už vieme, že sú. Akurát sa im nepodarilo s týmto neduhom vypiecť tak ako mne.
Ako vysli drafty v rokoch 1995-2004. Kolko hracov z akych miest sa presadilo do NHL? Najhorsie a najlepsie volby? Zaujimavy clanok na tsn.ca

http://tsn.ca/columnists/scott_cullen/? ... ott_cullen
Rovnako ako v každej inej sezóne NHL, tak aj v tejto sa do popredia dostalo niekoľko nových hráčov, ktorých sme v tej predošlej sezóne ešte nemali možnosť vidieť, prípadne odohrali len limitovaný počet stretnutí. Od čias Ovečkina a Crosbyho sa v NHL neukázal žiadny podobne výrazný „rookie“, no to neznamená, že v tomto ročníku sa v NHL nie je na koho dívať. Zaujímavý sú najmä hráči draftovaní v roku 2008, ktorí sa ihneď dokázali uchytiť vo svojich kluboch a v niektorých prípadoch patria dokonca k oporám.

Hráči sú zoradení podľa abecedy

Patrik Berglund, St.Louis Blues – o tomto nováčikovi sa príliš nehovorí, čo je podľa môjho názoru škoda. 193 cm vysoký a 95 vážiaci center má pred sebou určite zaujímavú budúcnosť. V tíme Bluesmanov sa medzi veteránmi nestratil a sovou kvalitnou defenzívnou hrou určite potešil fanúšikov tohto klubu. V 60 zápasoch nazbieral 39 bodov (17+22) a 15 plusových bodov.

Drew Doughty, Los Angeles Kings – dvojka posledného draftu, 19 ročný Doughty, je jeden z kandidátov na Calderovu Trofej pre najlepšieho nováčika. V defenzíve LA Kings odvádza na svoj vek perfektnú prácu a je najvyťažovanejším hráčom tohto klubu. S priemerom na zápas 23 minút a 49 sekúnd patrí v tejto štatistike vo svojom klube na prvé miesto, rovnako aj medzi nováčikmi. Ani jeho produktivita nie je na zahodenie, v 65 zápasoch nazbieral 4 góly a 17 asistenci

Michael Frolík, Florida Panthers – takisto aj medzi Partermi sa nájde zaujímavý nováčik. Frolíka si Florida vybrala v drafte v roku 2006 z 10. miesta. Do NHL sa však príliš nehrnul, najskôr si odohral svoje v juniorských súťažiach a predtým aj v Českej seniorskej Extralige. Prechod z juniorsky do NHL zatiaľ zvláda celkom dobre o čom svedčí aj jeho 17 gólov a 17 asistencií.

James Neal, Dallas Stars – Neal zaznamenal v tejto sezóne zatiaľ 21 gólov a 11 asistencií, čo znamená, že vytvoril nový rekord nováčika Dallasu Stars v počte gólov. Zaznamenal aj svoj prvý hetrik v NHL, no zaujal aj iným spôsobom. 18. decembra ukončil sezónu pre vtedy najproduktívnejšieho nováčika Dericka Brassarda z Columbusu Blue Jackets. Stalo sa to pri vzájomnej bitke.

Steve Mason, Columbus Blue Jackets – ďalší kandidát na Calder Trophy, tentokrát však spomedzi brankárov. S 8 zápasmi bez inkasovaného gólu s prehľadom vedie túto štatistiku. Gólový priemer 2,24 a úspešnosť zákrokov 91,76 % ho takisto radia na popredné miesta spomedzi brankárov. Rekordér v počte víťazných zápasov v OHL (47) sa môže popýšiť troma zápasmi v rade, kedy neinkasoval ani jeden gól.

Pekka Rinne, Nashville Predators – v percentuálnej úspešnosti zásahov je na tom ešte lepšie ako Mason, no odchytal menej zápasov, menej víťazných zápasov a v boji o Calder Trophy má ešte jednu nezanedbateľnú nevýhodu – svoj vek. Má už totižto 26 rokov.

Bobby Ryan, Anaheim Ducks – druhý najproduktívnejší hráč, no v bodovom priemere je na tom oveľa lepšie ako najproduktívnejší Kris Versteeg. Odohral síce o 12 zápasov menej, no za Versteeegom zaostáva iba o 2 body (23+20).

Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning – Stamkos mal v tejto sezóne dominovať medzi svojimi rovesníkmi, no možno sa s jeho nasadením trošku uponáhľali. Aj keď v tej druhej polovici sezóny sa mu darí omnoho viac, ako v tej prvej. Zatiaľ odohral 63 zápasov s bilanciou 14 gólov a 18 asistencií. V posledných 23 zápasoch nazbieral 18 bodov a 17. februára oslávil svoj prvý hetrik.

Kris Versteeg, Chicago Blackhawks – 22 ročný Versteeg patrí síce do skupiny nováčikov, no už v predošlej sezóne odohral za Jastrabov 13 zápasov v NHL (2+2). V tejto sezóne je to zatiaľ najproduktívnejší nováčik, keď zatiaľ nazbieral v 61 zápasoch 17 gólov a 28 asistencií.

Blake Wheeler, Boston Bruins – Boston má v poslednom čase veľké šťastie na kvalitných mladých hráčov. David Krejči zaujal už v predošlej sezóne, teraz sa o to snaží Wheeler. Pôvodne bol draftovaný ešte v roku 2005 z celkového 5. miesta Phoenixom Coyotes. No s Kojotmi sa rozišiel bez toho, aby tam odohral čo len jediný zápas a v lete podpísal zmluvu s Bostonom Bruins. V 66 zápasoch nazbieral 38 bodov (17+21) a s 232 bodmi je v tabuľke kladných bodov na výbornom 3. mieste. (hokejportalsk)

Zaujímavých nováčikov je však viac, no to by potom musel byť tento článok o pár strán dlhší. Luke Schenn, Mikkel Boedker, Michail Grabovski, Kyle Okposo, Jakub Voráček, či Fabian Brunnström. O všetzkých týchto hráčoch budeme určite ešte počuť.
Lavaci vs. pravaci

Niekde som cital, ze pravaci to maju v hokeji o trochu jednoduchsie vdaka tomu, ze je ich menej. Brankari na nich nie su zvyknuti. Zaujimalo ma, ako to je v NHL. Ake zastupenie v nej maju pravaci a aki uspesni su. Dopracoval som sa k nasledujucim cislam:

808 - tolko hracov nastupilo do dnesneho dna v NHL v tejto sezone
61,5% - zastupenie lavakov
38,5% - zastupenie pravakov

16 450 - zhruba tolko bodov nazbierali hraci v tejto sezone (dopracoval som sa k dvom cislam a uz sa mi nechce hladat kde som spravil chybu. Vyslo mi 16397 a 16511 :ja_neviem: )
65,8% - percentualne body, ktore nazbierali lavaci
34,2% - percentualne body, ktore nazbierali pravaci

Takze ako vidno, lavaci su v zbierani bodov o malo uspesnejsi. Treba vsa spomenut, ze som nerozlysoval obrancov, utocnikov a pod.

Dalsie zaujimave cisla, ktore mi vysli (supisky tymov sa pohybovali od 23 do 36 hracov):
3 - pocet tymov, ktore maju v zostave viac pravakov ako lavakov. Su to Boston Bruins (12L-13P), Los Angeles Kings (12L-15P) a Toronto Maple Leafs (14L-15P)

15 - je najviac pravakov v jednom tyme (Los Angeles Kings a Toronto Maple Leafs). 14 ma Washington a po 13 je v Islanders, Caroline a Bostone
6 - je najmensi pocet pravakov v jednom tyme. Ma ich Calgary a Detroit. O jednoho viac ma Florida

26 - lavaci su oblubeni v Tampe - ma ich 26. O jednoho menej, cize 25, ma Columbus
12 - najmenej lavakov ma Boston, len 12

621 - najviac bodov si pripisali lavaci v Detroite. 20 hracov sa podielalo na 621 bodoch
231 - na opacnom konci tabulky je Anaheim. Tam si 17 lavakov deli iba 231 bodov

380 - pravaci bodovo dominuju v Bostone. Trinasti nazbierali 380 bodov
51 - najhorsi su pravaci z Tampy. To je dane ich malym poctom, je ich 10 a maju 51 bodov

55,6% - je najvyssie percentualne zastupenie pravakov v jednom tyme (Los Angeles Kings)
21,4% - je najnizsie percentualne zastupenie pravakov v jednom tyme (Calgary Flames)

Top 10 kanadskeho bodovania
L - Malkin
L - Crosby
P - Oveckin
L - Parise
L - Dacjuk
P - Iginla
P - Kovalcuk
L - Thornton
L - Savard
L - Elias

Top 10 strelci
P - Oveckin
L - Parise
P - Carter
P - Kovalcuk
L - Marleau
L - Hossa
P - Vanek
L - Cammalleri
L - Nash
L - Heatley

Na zaver 3 bodovo najuspesnejsie tymy:
:winner1: Detroit Red Wings (728 bodov)
:winner2: Boston Bruins (706 bodov)
:winner3: Calgary Flames (660 bodov)

:hanba: posledny su Tampa Bay Lightnings (409 bodov)
:arrow: Skorpion: nenašiel si aj brankárov :?: Koľko je brankárov, čo držia hokejku napravo a koľko takých, čo držia hokejku naľavo :?:

Napadlo ma či neviete o nejakom hokejistovi, ktorý je ľavák aj pravák. Ja som takého ešte nevidel (vlastne videl, Ovečkina na All-Star Game 2009 :) ).

P.S. Skorpion :good:
Brankarov je 87 a z toho 9 je pravakov, resp. maju lapacku na pravej ruke:

Josh Hardig - Minnesota
Mathieu Garon - Pittsburgh
Jose Theodore - Washington
Steve Mason - Columbus
Tomas Vokoun - Florida
Marek Schwarz - St.Louis
Jeff Drouin-Deslauriers - Edmonton
Jonas Hiller - Anaheim
Rick Dipietro - Islanders
Skorpion píše:Brankarov je 87 a z toho 9 je pravakov, resp. maju lapacku na pravej ruke:

Josh Hardig - Minnesota
Mathieu Garon - Pittsburgh
Jose Theodore - Washington
Steve Mason - Columbus
Tomas Vokoun - Florida
Marek Schwarz - St.Louis
Jeff Drouin-Deslauriers - Edmonton
Jonas Hiller - Anaheim
Rick Dipietro - Islanders
To je približne 10 % (ak sa nemýlim :) ) z celkového počtu brankárov, ktorí nastupujú v NHL. Ak sa nemýlim tak najviac brankárov, ktorí držia lapačku v pravej ruke bolo v tejto sezóne v Edmontone, keďže tam hrával aj Mathieu Garon. Zaujímavé je, že lapačku v pravej ruke držia dvaja českí brankári (Vokoun a Schwarz).

P.S. Skorpion :good:
Čo sa týka brankárov, tak za posledné roky hralo veľa pravákov v Montreale. Čo z hlavy si spomeniem tak Theodore, Garon a aj Jablonski boli praváci.
Góly 5 on 5, 5 on 4, 5 on 3 ... (k 30.3.2009)

5 on 5: 4038 (najviac: Detroit - 167, najmenej: Los Angeles - 101)
5 on 4: 1505 (najviac: Detroit - 74, najmenej: NY Rangers - 35)
5 on 3: 173 (najviac: Los Angeles, Montreal, Buffalo - 10, najmenej: Phoenix - 0)
4 on 4: 48 (najviac: St.Louis - 5 , najmenej: Phoenix, Ottawa, Carolina, Florida, Colorado, Calgary, Chicago - 0)
3 on 3: 3 (najviac: Anaheim - 2, najmenej: 28 tímov - 0)
3 on 4: 0
3 on 5: 1 (najviac: Philadelhpia - 1, najmenej: 29 tímov - 0)
4 on 5: 19 (najviac: Philadelphia - 14, najmenej: Dallas - 2)
Góly do prázdnej bránky: 210 (najviac: Chicago, Washington - 13, najmenej: Colorado - 0)
Góly z trestných strieľaní: 19 (najviac: Florida - 3, najmenej: 18 tímov - 0)

(štatistiky nemusia byť presné !!!)

Gól Philadelphie 3 on 5 :good:
Tak to je extrém, ale trafil to veľmi pekne. Mňa zaujala hlavne tá štatistika 4 na 4, kde vedú naši Bluesmani a na druhej strane ma neprekvapuje skutočnosť, že sa COL za celú sezónu nedostali k tomu, aby strelili gól do prázdnej brány ... :(
painkiller píše:K tomuto není co dodat
Ale k tomuto hej :!: :!: :!:

fg

Tak tento gól je najkraší, ktorý som kedy videl :!: :!: :!:

P.S. Do tejto témy som ho dal preto, lebo v hlavnej úlohe je talent Edmontonu Oilers Linus Omark
JJ pěknej lob :cool:
hlasujte za NAJ gol sezony 08/09 :arrow: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=416929
ako inak, Blake to odo mna kupil :D ale Oshie to zrejme trhne :yes:
cepi píše:hlasujte za NAJ gol sezony 08/09 :arrow: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=416929
tezke rozhodovani... jelikoz Ovechkinuv gol uz jsem videl snad 20x tak jsem ho vyskrtl a ze zbytku bylo tezke vybrat :) Nakonec jsem dal Wheelera a to proto ze ukazal nejen skvelou techniku a prubojnost ale navic i duraz kdy dokazal vyrazeny puk doklepnout za golmana :yes:
cepi píše:hlasujte za NAJ gol sezony 08/09 :arrow: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=416929
T.J. Oshie :good:
Tak já sem normálně zvlhnul u toho golu Niklase Hagmana :super:
ThrashersFan píše:Čo sa týka brankárov, tak za posledné roky hralo veľa pravákov v Montreale. Čo z hlavy si spomeniem tak Theodore, Garon a aj Jablonski boli praváci.
:) Ano,to je pravda.Měl jsem pocit,že je to takový módní trend.
Ale budu upřímný.Nikdy mě obrácený gard u brankářů neučaroval a neoslovil.Ani v době ,kdy u nás Theodore získal Vezinu.To věčné jeho vyrážení puku levým ramenem a časté chytání přes ruku na mě působilo zvláštně a depresivně.
Sice akrobatické zásahy,včetně jeho vyrážení puku koncem hole se dostalo do televize,ale na mě to působilo dojmem,že měl pouze štěstí a je vlastně nejistý.Vůbec jsem nelitoval,že odešel!!!V tom jsem se s fanoušky HABS vůbec neschodl.Ti ho tady měli rádi a dlouho nepřipustili,že by mohl odejít.Nevim, teď jsem ho dlouho neviděl,ale nepředpokládám,že předvádí něco světoborného..
Garon/za Theodore/a Jablonski/za Moogem,Hacketem/ byli v Montrealu náhradní brankáři.Nic ořechové,mnoho toho za Montreal neodchytali!!!! :?

Nadruhou stranu letos Steve Mason v Columbusu chytá ve své první sezóně v NHL skvěle.Opravdu zírám,jak mu to jde a je samá chvála!!!!!Snad mu to vydrží - uvidíme!!!!! :yes:
Tak jako uznávám rozehrávku brankářskou hokejkou zdravého DiPietra.To je opravdu senzační pohled,to se málokdy vidí!!!!Škoda,že je dosud zraněn!!!

No a Vokoun?Nejsem sice jeho obdivovatel,ale uznávám,že pro reprezentaci lepšího golmana nemáme!!!!! :? Takže jsem rád,že na Floridě celkem pravidelně chytá i když mu roste v Andersonovi konkurence!!!!! :yes:
V reprezentaci jsem obdivoval hlavně golmanyJirku Holečka,Vlado Dzurilu,Jirku Králíka a samozřejmě Dominika Haška.
A to jsou všechno práváci a i další golmani reprezentace byli praváci.
Namátkou/Nadrchal,Sakač,Svitana,Karel Lang,Čechmánek,Bříza,Hnilička,Málek,Adam Svoboda,Pinc,Trvaj/i ti současní Kopřiva,Salák a Prusek.
Bettman odmitl rozsireni NHL o tym z Las Vegas
No bylo by to zajímavé kdyby to vyšlo :D
http://www.nhl.cz/CZ/18986/bettman_odmi ... vegas.html
1493 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS