Ted nevim, jestli se na neco ptas, nebo jen potvrzujes to, co jsem napsal..Skorpion píše:Chces povedat, ze mali v zmluve, ze ked bude nova CBA, ich plat klesne o niekolko percent? Jedine, co tam urcite maju je, ze zmluva sa riadi platnymi pravidlami CBA, co je logicke. CBA je nadradena vsetkym hracskym zmluva, t.j. vsetko, co je v CBA nemusi byt v hracskej zmluve.
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
Lockout, áno alebo nie?
Všechno možné ohledně zámořské NHL.
jedno je iste, zmluva, v ktorej je pevny platovy strop a zaroven sa podpisuju dlhorocne kontrakty, nie je udrzatelna tak, aby sa vyluky neopakovali
imo v NBA to pri ich platovom strope funguje tak, ze si timy môzu priplatit danou z luxusu, ktoru platia po prekroceni dohodnuteho stropu; v NBA sa môzu podpisovat maximalne 5 rocne kontrakty
imo v NBA to pri ich platovom strope funguje tak, ze si timy môzu priplatit danou z luxusu, ktoru platia po prekroceni dohodnuteho stropu; v NBA sa môzu podpisovat maximalne 5 rocne kontrakty
liga ustupovala zo svojich povodnych (absolutne nerealnych) poziadaviek, s ktorymi vstupovali na rokovania. samozrejme ze este stale neustupili z toho co chcu od zaciatku realne dosiahnut, ten ich posledny navrh je uz ale podla mna tomu tak blizko ako su ochotni zajst (co sa financii tyka). ak hraci ocakavaju ze im liga da dlhodobo viac ako 50% tak to nech sa pripravia na dlhu vyluku. nehrozi. hraci od zaciatku vyhlasuju ze chcu "ferovu dohodu" - nuz ferovejsiu ako delenie 50/50 si je dost tazko predstavit...Skorpion píše:Ako a kedy NHL ustupovala? Prosim konkretne (dajme tomu, ze byvala CBA je bod nula). Logicky teda, ak NHL ustupila, museli ziskat hraci. Aj v tomto pripade prosim konkretne info, ake vyhody plynu hracom z navrhov NHL.petrik píše:NHL doteraz zo svojich poziadaviek ustupovala v snahe zachranit komplet sezonu.
to sa da vyriesit mnohymi sposobmi, keby len o tom boli ochotni hraci rokovat. liga je.Skorpion píše:Ako chcel NHL zabezpecit pri poklese platoveho stropu zachovanie hracskych zmluv (o to vsak aj tak nema zaujem)? To by znamenalo, ze 2/3 timov budu hrat len na 3 formacie, pretoze nevojdu pod novy platovy strop.petrik píše:ten krik okolo "dodrzania" sucasnych zmluv sa vobec netyka ich dlzky, tyka sa to penazi... lebo podla navrhu NHL na okamzity skok na delenie 50/50 by sa platovy strop musel znizit o peknych par milionov (tusim niekde k hranici 60mil?) a kvantum timov by sa ocitlo nad stropom... hraci sa boja ze to majitelia budu chciet riesit plosnou redukciou platov o XY percent ako pri poslednom podpise CBA ked sa zavadzali stropy (vtedy im platy skresali az o 24%). buttmann tvrdi ze by vedeli nieco vymysliet aby sa platy z uz podpisanych zmluv znizovat nemuseli, takze verim ze keby NHLPA bola ochotna o tom poslednom navrhu ligy rokovat, na niecom by sa nakoniec dohodli...
napr. by mohli na tych 50% klesnut postupne v priebehu 2-3 rokov ako som pisal v prispevku vyssie. alebo by sa dohodli ze zo sucasne podpisanych zmluv by sa pod platovy strop v najblizsej sezone pocitalo z platov iba 80-90%, alebo by mohli dat na jeden rok amnestiu a povolit byt XY milionov nad stropom, alebo povoliť jeden rok nepočítať pod strop 1 hráča s najvyšším cap hitom alebo...
možností je kvantum a liga je ochotná o nich rokovať, za predpokladu že sa za základ vezme ich posledný návrh. hráči o ňom rokovať ochotní nie sú.
AndyF píše:Museli to mit ve smlouve, takze to vedeli. Akorat si treba rikali, ze na to nedojde. Jejich chyba
Treba: "Plat bude vyplacen v teto vysi, pokud CBA neurci jinak" (mozna tam dokonce bylo "pokud nova CBA neurci jinak")Skorpion píše:Chcem vediet, co podla teba mali v zmluve:
Urcite tam je napriklad neco jako: V pripade, ze po vyprseni CBA nebude nova uzavrena, nebude hrac pripusten ke hre a plat nebude vyplacen vubec. see: Lockout
Takze ak by hraci na zaciatku rokovani ziadali 90% z prijmov a potom to zmenili na 80%, tak ustupili? Potom by si pisal, ze NHLPA robi same ustupky a NHL je ta zla?petrik píše:liga ustupovala zo svojich povodnych (absolutne nerealnych) poziadaviek, s ktorymi vstupovali na rokovania. samozrejme ze este stale neustupili z toho co chcu od zaciatku realne dosiahnut, ten ich posledny navrh je uz ale podla mna tomu tak blizko ako su ochotni zajst (co sa financii tyka). ak hraci ocakavaju ze im liga da dlhodobo viac ako 50% tak to nech sa pripravia na dlhu vyluku. nehrozi. hraci od zaciatku vyhlasuju ze chcu "ferovu dohodu" - nuz ferovejsiu ako delenie 50/50 si je dost tazko predstavit...Skorpion píše:Ako a kedy NHL ustupovala? Prosim konkretne (dajme tomu, ze byvala CBA je bod nula). Logicky teda, ak NHL ustupila, museli ziskat hraci. Aj v tomto pripade prosim konkretne info, ake vyhody plynu hracom z navrhov NHL.petrik píše:NHL doteraz zo svojich poziadaviek ustupovala v snahe zachranit komplet sezonu.
Neviem o tom, ze by bola liga ochotna o niecom rokovat. Co som cital, tak liga neberie ziaden iny navrh ako ten svoj.petrik píše:to sa da vyriesit mnohymi sposobmi, keby len o tom boli ochotni hraci rokovat. liga je.Skorpion píše:Ako chcel NHL zabezpecit pri poklese platoveho stropu zachovanie hracskych zmluv (o to vsak aj tak nema zaujem)? To by znamenalo, ze 2/3 timov budu hrat len na 3 formacie, pretoze nevojdu pod novy platovy strop.petrik píše:ten krik okolo "dodrzania" sucasnych zmluv sa vobec netyka ich dlzky, tyka sa to penazi... lebo podla navrhu NHL na okamzity skok na delenie 50/50 by sa platovy strop musel znizit o peknych par milionov (tusim niekde k hranici 60mil?) a kvantum timov by sa ocitlo nad stropom... hraci sa boja ze to majitelia budu chciet riesit plosnou redukciou platov o XY percent ako pri poslednom podpise CBA ked sa zavadzali stropy (vtedy im platy skresali az o 24%). buttmann tvrdi ze by vedeli nieco vymysliet aby sa platy z uz podpisanych zmluv znizovat nemuseli, takze verim ze keby NHLPA bola ochotna o tom poslednom navrhu ligy rokovat, na niecom by sa nakoniec dohodli...
napr. by mohli na tych 50% klesnut postupne v priebehu 2-3 rokov ako som pisal v prispevku vyssie. alebo by sa dohodli ze zo sucasne podpisanych zmluv by sa pod platovy strop v najblizsej sezone pocitalo z platov iba 80-90%, alebo by mohli dat na jeden rok amnestiu a povolit byt XY milionov nad stropom, alebo povoliť jeden rok nepočítať pod strop 1 hráča s najvyšším cap hitom alebo...
možností je kvantum a liga je ochotná o nich rokovať, za predpokladu že sa za základ vezme ich posledný návrh. hráči o ňom rokovať ochotní nie sú.
Standardna hracska zmluva, vid. Collective Bargain Agreement, strany 244 az 254. Jedine, co som k tomu nasiel je bod 18. Neda sa mi skopirovat text, ale v strucnosti to hovori, ze hrac aj klub sa riadia vsetkymi podmienkami uvedenymi v CBA. Cela CBA ma 457 stran a vazne nemam moralku to cele citat. No nez vyluka skonci, mozno sa do toho vrhnemAndyF píše:AndyF píše:Museli to mit ve smlouve, takze to vedeli. Akorat si treba rikali, ze na to nedojde. Jejich chybaTreba: "Plat bude vyplacen v teto vysi, pokud CBA neurci jinak" (mozna tam dokonce bylo "pokud nova CBA neurci jinak")Skorpion píše:Chcem vediet, co podla teba mali v zmluve:
Urcite tam je napriklad neco jako: V pripade, ze po vyprseni CBA nebude nova uzavrena, nebude hrac pripusten ke hre a plat nebude vyplacen vubec. see: Lockout
Ak s tým nemala problém NBA, nemala by mať ani NHL.AndyF píše:Tak me vubec napada. Kdyz si NHLPA mysli, ze je tak snadne provozovat tuhle ligu, mohli by treba zacit tim, ze by dali dohromady rozpis sezony. Jako treba zajistit tech 1230 zapasu. Aby byly vsechny haly k dispozici..
Asi jsi spatne rozumel. Prijde mi, ze hraci si zrejme mysli, ze zorganizovat takovou ligu je jak nic, a divi se, ze jim NHL dava furt nejaky ultimata. Ze se do tohohle terminu musi tohle, do jineho tamhleto. Ale proste organizace takovyho kvanta lidi, to neni jako bouchat do stolu a rict ze chci tolik a tolik penez.Getzo5 píše:Ak s tým nemala problém NBA, nemala by mať ani NHL.AndyF píše:Tak me vubec napada. Kdyz si NHLPA mysli, ze je tak snadne provozovat tuhle ligu, mohli by treba zacit tim, ze by dali dohromady rozpis sezony. Jako treba zajistit tech 1230 zapasu. Aby byly vsechny haly k dispozici..
Takze sem to myslel tak, ze by me zajimalo, jestli by hraci dokazali treba jen zesynchronizovat vsech tech 1230 zapasu... Najit terminy, zvlast kdyz se musi vejit do jeste nadupanejsiho rozpisu.
Ale nic, bylo to jen takove moje placnuti do vody..
Souboj s větrnými mlýny
Liga o tomhle s hráči vůbec nemusí vyjednávat. Stačí, když je poukáže na osmnáctý odstavec právě vypršivší kolektivní smlouvy.
Doslova: „18) Klub a hráč současně a navzájem slibují a souhlasí, že budou zákonně vázáni pravidly ligy i jakoukoliv kolektivní smlouvou, která mohla být nebo může být sjednána mezi členskými kluby ligy a NHLPA, a všemi jejími podmínkami a ustanoveními, jejichž kopie budou přístupné a dostupné k posouzení klubem, jeho řediteli a funkcionáři, a hráčem, v hlavní kanceláři ligy, hlavní kanceláři klubu a hlavní kanceláři NHLPA. Tato standardní hráčská smlouva je sjednána na základě kolektivní smlouvy mezi NHL a NHLPA, a ustanovení kolektivní smlouvy nahrazují všechna ustanovení této standardní hráčské smlouvy, která nejsou v souladu s kolektivní smlouvou.”
Že je to nefér? Proč? Protože hráči nedovedou ve svých vlastních smlouvách číst nic jiného než číslice, které vyznačují jejich základní mzdu a prémie? Čí je tohle chyba?
Kromě toho: on je snad někdo nutil s hlavní koltu u hlavy, že se bezpodmínečně musí stát hokejisty v NHL?
...
V Donaldu Fehrovi má liga ohromně ideologického odpůrce. Tenhle chlapík dokázal hráče přesvědčit, že právo dívat se do účetních knih ligy a jejich mužstev znamená, že mají právo spolurozhodovat o všem, co se v lize děje. Samozřejmě, že žádné takové právo nemají. Jenže to by se hráči museli alespoň na chvilku zamyslet. A na to nemají při veškerém tom protestování čas.
Žeru Adlera, jeho články nemají chybu
Liga o tomhle s hráči vůbec nemusí vyjednávat. Stačí, když je poukáže na osmnáctý odstavec právě vypršivší kolektivní smlouvy.
Doslova: „18) Klub a hráč současně a navzájem slibují a souhlasí, že budou zákonně vázáni pravidly ligy i jakoukoliv kolektivní smlouvou, která mohla být nebo může být sjednána mezi členskými kluby ligy a NHLPA, a všemi jejími podmínkami a ustanoveními, jejichž kopie budou přístupné a dostupné k posouzení klubem, jeho řediteli a funkcionáři, a hráčem, v hlavní kanceláři ligy, hlavní kanceláři klubu a hlavní kanceláři NHLPA. Tato standardní hráčská smlouva je sjednána na základě kolektivní smlouvy mezi NHL a NHLPA, a ustanovení kolektivní smlouvy nahrazují všechna ustanovení této standardní hráčské smlouvy, která nejsou v souladu s kolektivní smlouvou.”
Že je to nefér? Proč? Protože hráči nedovedou ve svých vlastních smlouvách číst nic jiného než číslice, které vyznačují jejich základní mzdu a prémie? Čí je tohle chyba?
Kromě toho: on je snad někdo nutil s hlavní koltu u hlavy, že se bezpodmínečně musí stát hokejisty v NHL?
...
V Donaldu Fehrovi má liga ohromně ideologického odpůrce. Tenhle chlapík dokázal hráče přesvědčit, že právo dívat se do účetních knih ligy a jejich mužstev znamená, že mají právo spolurozhodovat o všem, co se v lize děje. Samozřejmě, že žádné takové právo nemají. Jenže to by se hráči museli alespoň na chvilku zamyslet. A na to nemají při veškerém tom protestování čas.
1. Nemyslim to vazne, 2. Nerozumim terminu "platit NHL"adrislovakia píše:Andy , to myslis vazne ? To zaco by si chcel platit NHL ? Ked uz hracom chces dat na starost zorganizovanie sezony . Aj ked na druhej strane by som chcela vidiet ako acionari hraju
Mozno to bolo myslene nasledovne: fansAndyF píše:1. Nemyslim to vazne, 2. Nerozumim terminu "platit NHL"adrislovakia píše:Andy , to myslis vazne ? To zaco by si chcel platit NHL ? Ked uz hracom chces dat na starost zorganizovanie sezony . Aj ked na druhej strane by som chcela vidiet ako acionari hrajuChces snad uz naznacit, ze celej ten cirkus jakoby vlastni hraci a tu ligu si plati???
ked je dnes uz jasne ze 82 zapasova sezona nam nehrozi, som vazne zvedavy ako ovplyvni vysku platoveho stropu (nech uz sa percenta nakoniec podelia akokolvek) skratena sezona. cim menej zapasov sa odohra, tym mensie budu celkove vynosy ligy z ktorych sa platovy strop sucasne pocita. ak by napr. HRR klesli kvoli skratenej sezone + znizenej priazni fanusikov o stvrtinu a platovy strop by sa pocital z 50%, vychadza mi to na strop vo vyske okolo 45 mil. ak by sa pocitalo podla sucasnych 57% (co sa urcite nebude) tak mi to vychadza na nejakych 52-53 mil. (samozrejme mozem byt v tych vypoctoch mimo) a to ak by ligove prijmy klesli LEN o stvrtinu!
tieto cifry by samozrejme neboli realne dosiahnutelne, takze strop pre szonu 13/14 sa zrejme bude musiet prepocitavat nejako inak... a to moze byt dalsi krasny bod na hadanie sa ked sa uz na vsetkom ostatnom dohodnu - sposob vypoctu platoveho stropu 13/14 z vynosov skratenej sezony
tieto cifry by samozrejme neboli realne dosiahnutelne, takze strop pre szonu 13/14 sa zrejme bude musiet prepocitavat nejako inak... a to moze byt dalsi krasny bod na hadanie sa ked sa uz na vsetkom ostatnom dohodnu - sposob vypoctu platoveho stropu 13/14 z vynosov skratenej sezony
IMO robia fehr aj bettman pri celych tychto rokovaniach 2 zasadne chyby:
1) su tvrdohlavi a jesitni. ja budem rokovat len o tomto. ja zase o tomto rokovat nechcem. bud bude po mojom alebo nic. atd clovek ma pocit ze viac ako na obsahoch vzajomnych navrhov im zalezi na tom kto ten navrh podava. kazdy chce rokovat iba o tom svojom navrhu, aj ked obsahovo si mozno nie su ani tak velmi vzdialene. pripada mi to akoby akceptovanie vychadzat pri dalsich rokovaniach z navrhu opacnej strany pre nich znamenalo priznanie porazky... takto sa daleko nedostanu
2) vo vsetkych svojich kalkulaciach pocitaju s tym, ze ti nasprostasti fanusikovia z ktorych penazi vsetci ziju sa okamzite po dohode vsetci s radostou vratia, pripadne aj vo vyssich poctoch a budu sa trhat o to aby na ten ich cirkus minuli este viac penazi ako doteraz. skratka a dobre, vo vsetkych kalkulaciach pocitaju s pokracovanim rastu vynosov. ak by sme pristupili na tento navrh tak by sme za 6 rokov prisli o XY mil/mld. tymto navrhom zvysujeme ich podiel v priebehu X rokov o XY mil/mld. atd, atd. nech uz pri tych vypoctoch pocitaju 5, 9 ci 13% rast vynosov v nasledujucich rokov, realita moze byt uplne ale uplne ina - a sice take ze tie vynosy budu minimalne stagnovat, ak nie klesat. a cim dlhsie tie rokovania kvoli vlastnej jesitnosti natahuju, tym viac fanusikov nasieraju a tym viac potencialny rast tych svojich milovanych vynosov ohrozuju. velmi lahko sa teda moze stat ze napr. 52% vyjednanych v januari bude v realnych peniazoch nizsia suma ako by bolo byvalo 50% vyjednanych v oktobri. realne teda hrozi ze bez ohladu na konecne percenta nakoniec financne stratia obe strany - ak tie rokovania budu aj nadalej nezmyselne natahovat. ak by sa na to divali z tejto stranky, ich motivacia dospiet k dohode cim skor mozno aj za cenu obetovania nejakeho percenta by sa urcite zvysila
1) su tvrdohlavi a jesitni. ja budem rokovat len o tomto. ja zase o tomto rokovat nechcem. bud bude po mojom alebo nic. atd clovek ma pocit ze viac ako na obsahoch vzajomnych navrhov im zalezi na tom kto ten navrh podava. kazdy chce rokovat iba o tom svojom navrhu, aj ked obsahovo si mozno nie su ani tak velmi vzdialene. pripada mi to akoby akceptovanie vychadzat pri dalsich rokovaniach z navrhu opacnej strany pre nich znamenalo priznanie porazky... takto sa daleko nedostanu
2) vo vsetkych svojich kalkulaciach pocitaju s tym, ze ti nasprostasti fanusikovia z ktorych penazi vsetci ziju sa okamzite po dohode vsetci s radostou vratia, pripadne aj vo vyssich poctoch a budu sa trhat o to aby na ten ich cirkus minuli este viac penazi ako doteraz. skratka a dobre, vo vsetkych kalkulaciach pocitaju s pokracovanim rastu vynosov. ak by sme pristupili na tento navrh tak by sme za 6 rokov prisli o XY mil/mld. tymto navrhom zvysujeme ich podiel v priebehu X rokov o XY mil/mld. atd, atd. nech uz pri tych vypoctoch pocitaju 5, 9 ci 13% rast vynosov v nasledujucich rokov, realita moze byt uplne ale uplne ina - a sice take ze tie vynosy budu minimalne stagnovat, ak nie klesat. a cim dlhsie tie rokovania kvoli vlastnej jesitnosti natahuju, tym viac fanusikov nasieraju a tym viac potencialny rast tych svojich milovanych vynosov ohrozuju. velmi lahko sa teda moze stat ze napr. 52% vyjednanych v januari bude v realnych peniazoch nizsia suma ako by bolo byvalo 50% vyjednanych v oktobri. realne teda hrozi ze bez ohladu na konecne percenta nakoniec financne stratia obe strany - ak tie rokovania budu aj nadalej nezmyselne natahovat. ak by sa na to divali z tejto stranky, ich motivacia dospiet k dohode cim skor mozno aj za cenu obetovania nejakeho percenta by sa urcite zvysila
LOL, prave som cital perfektnu analogiu na to akos a rokovania natahuju a ako prakticky obe strany suhlasia s delenim HRR 50/50, akurat sa nevedia dohodnut co vlastne to 50/50 v praxi znamena resp. co vsetko by sa do tych HRR malo pocitat...
pripomina to scenu z Lord of the Rings, ked sa Merry s Pipinom snazili presvedcit Entov aby im pomohli v boji proti Sarumanovi. po siahodlhych "rokovaniach" nakoniec Enti dospeli k rozhodnutiu: “We have decided… you are not Orcs”
pripomina to scenu z Lord of the Rings, ked sa Merry s Pipinom snazili presvedcit Entov aby im pomohli v boji proti Sarumanovi. po siahodlhych "rokovaniach" nakoniec Enti dospeli k rozhodnutiu: “We have decided… you are not Orcs”
Skoro bych prisahal, ze uz jsem to jednou psal, ale mozna to nebylo tady...adrislovakia píše:Andy . Keby to nebolo o hracoch tak stadiony na KHL by neboli vypredane a NHL by sa uz davno hrala . Vsak urcite by naslich "zamestnancov " na hranie aj za 20% zisku , len preco to nespravia , hmmmm ?
1. Dokud budou mit majitele pocit, ze se jim jeste porad vyplati, nebo chce, cekat nez to hracum docvakne, budou v tomhle pokracovat.
2. V nasledujici vterine to udelaji presne tak jak rikas, pokud tomu navic nebudou branit nejake zakony, tykajici se odboru..
Bohuzial Adler si myli pojmy s dojmami. V prvom rade bod 1 SPC hovori o sume, ktoru sa zavazuje klub hracovi platit. Nikde nie je napisane (ani v CBA - predpokladam, nenasiel som nic take), ze z tejto sumy moze hracovi vyplacat pomernu sumu, ktoru klub sam urci za vhodnu. Dalej, zmluva SPC neriesi zisky ligy a CBA neriesi konkretne platy. CBA hovori(la) o tom, ze klub musi prerozdelit urcite percento na platy hracov. Takze toto percento sa vztahuje na cely balik platov, nie na jeden konkretny plat. NHLPA suhlasila, ze toto percento klesne na 50%, ale uz nesuhlasila, aby sa toto prenieslo aj na uz platne zmluvy! A prave toto chce NHL dosiahnut, aby sa zredukovali platne zmluvy. To je samozrejme a logicky neprijatelne.PainKiller píše:Souboj s větrnými mlýny
Nuti niekto s koltom pri hlave majitelov, aby vlastnili klub NHL? Nesuhlasis? Nezarabas? Goodbye a ahoj. Chod predavat susienky.PainKiller píše:Kromě toho: on je snad někdo nutil s hlavní koltu u hlavy, že se bezpodmínečně musí stát hokejisty v NHL?
Hraci o nicom rozhodovat nechcu. Chcu adekvatny plat za odvedene sluzby. Chcu, aby boli dodrzane sluby a zmluvy. That's all. Ak toto niekto nedokaze pochopit, tak uz potom neviem.PainKiller píše:V Donaldu Fehrovi má liga ohromně ideologického odpůrce. Tenhle chlapík dokázal hráče přesvědčit, že právo dívat se do účetních knih ligy a jejich mužstev znamená, že mají právo spolurozhodovat o všem, co se v lize děje. Samozřejmě, že žádné takové právo nemají. Jenže to by se hráči museli alespoň na chvilku zamyslet. A na to nemají při veškerém tom protestování čas.
A akym smerom ano? Chces povedat, ze sa divaci chodia pozerat na stadion a rolbarov? Hraci su nenahraditelni, nie majitelia. Mne je uplne jedno, kto vlastni klub. Chodim na hokej kvoli hracom. Moze sa vymenit 10 majitelov a je mi to jedno. Ak ale nebudem vidiet hrat (oblubenych/najlepsich) hracov, tak na stadion nepridem.AndyF píše:Zamestnavatele maji prachy kvuli zamestnancum, kteri jim vydelavaji...adrislovakia píše:...NHL ma prachy koli hracom na ktorych chodia fans ...
Tak timhle smerem snad ne
Ze se porad rodej novi a novi lide, kteri maj pocit ze tahle ideologie je k necemu...
Bolo by logicke, ak by sa vynosy pocitali pomerne. Skolsky priklad: za celu sezonu je vynos 100 milionov. Odohra sa polovica a vynos bude 50 milionov. V tom pripade by sa strop menit nemal. Paradoxna situacia: kluby tvrdia, ze prve mesiace su menej ziskove. Dajme tomu, ze v prvej polovici je vynos 40 milionov a v druhej 60 milionov. Ak by sa odohrala len druha polovica ligy, hraci na tom este mozu zarobit, pretoze 60x2=120 milionov. Ale toto je len cista utopia, bohvie ako to bude...petrik píše:ked je dnes uz jasne ze 82 zapasova sezona nam nehrozi, som vazne zvedavy ako ovplyvni vysku platoveho stropu (nech uz sa percenta nakoniec podelia akokolvek) skratena sezona. cim menej zapasov sa odohra, tym mensie budu celkove vynosy ligy z ktorych sa platovy strop sucasne pocita. ak by napr. HRR klesli kvoli skratenej sezone + znizenej priazni fanusikov o stvrtinu a platovy strop by sa pocital z 50%, vychadza mi to na strop vo vyske okolo 45 mil. ak by sa pocitalo podla sucasnych 57% (co sa urcite nebude) tak mi to vychadza na nejakych 52-53 mil. (samozrejme mozem byt v tych vypoctoch mimo) a to ak by ligove prijmy klesli LEN o stvrtinu!
skusim zhrnut co sa podla mna za poslednych 10-12 dni stalo.
bettman sa pokusil s hracmi zase vydrbat. ponukol moznost zachranit komplet sezonu, zabalil to do krasneho obalu delenia vynosov 50/50, ale okrem toho tam nebolo prakticky nic co by s hracmi nevydrbavalo. hraci sa tym ale dostali pod velky tlak, verejnosti, vsetci cakali ze to prijmu alebo sa od toho aspon odrazia do dalsich rokovani. liga tvrdila ze je to najlepsia ponuka aku su schopny hracom dat, ale to je blbost pre media, fehr velmi dobre vie ze to tak ani zdaleka nie je. toto bola ponuka na zachranu komplet sezony. komplet sezona vsak pre majitelov ani zdaleka nie je tou najvyssou prioritou. tou je podla mna pre sezonu 2012/13 winter classic. v tom su obrovske peniaze, zachrana tejto akcie je pre majitelov IMO dolezitejsia ako prve dva mesiace sezony. fehr si to vykalkuloval tiez (oznamil to aj hracom v liste, ze ked vydrzia dlhsie, dosiahnu lepsie podmienky) a tak tuto ponuku ligy odmietol v ocakavani ze pre zachranu winter clasicc ponuknu v blizkej buducnosti aj nieco lepsie. nie nevyhnutne lepsie ako 50/50, ale napr. postupny prechod na tuto hranicu a podstatne lepsie podmienky podpisovania zmluv, na ktorych lige IMO az tak velmi nezalezi.
bettman navyse urobil chybu ked verejne vyhlasil ze bude s hracmi rokovat iba o svojom navrhu alebo nejakom ich novom. hraci z toho vytlkli nejake plusove body vo verejnej mienke tym ze sa snazili dohodnut s ligou stretnutia za inych podmienok, co liga odmietla. zrazu uz opat liga vyzera ze nebola ochotna rokovat, tlak na hracov sa o nieco znizil.
co sa bude diat dalej? kriticka hranica je podla mna termin dokedy musi byt potvrdeny resp. zruseny winter classic. az dovtedy moze fehr pocitat s tym ze liga v snahe toto podujatie zachranit ponukne este nejake ustupky. musi to vsak hrat opatrne, lebo ak to prezenie a liga bude nutena WC zrusit, situacia sa vymeni - liga strati motivaciu zachranovat este polovicnu sezonu a prejde do zakopovej vojny s tym ze nebudu robit nic len cakat kedy zacnu hracom vyplaty chybat natolko ze zacnu robit ustupky aj oni.
podla mna sa dockame jedneho z nasledujucich scenarov:
1) bettman sa zmieri s tym ze s fehrom len tak nevydrbe a na zachrane WC mu naozaj bude zalezat tak ze kvoli tomu potlaci vlastne ego a naozaj v dohladnej dobe (do cca 2-3 tyzdnov) pride s novym navrhom vyhodnejsim pre hracov. tymto navrhom by sa uz fehr mal uz potom seriozne zaoberat, lebo ako som pisal, ak sa zrusi winter classic tak z ligy uz ziadne dalsie ustupky nevytlcie a sezona a teda aj celorocny plat pre jeho zverencov bude pravdepodobne v prdeli. liga a bettman by to uz asi vazne vzali osobne a uz by im islo aj o "pomstu".
2) fehr uz bettmana nasral natolko ze pre ligu uz nebude proritou zachrana WC ci sezony, ale zdrvujuca porazka fehra a celej NHLPA. winter classic zrusia bez akychkolvek dalsich ustupkov z ich strany, s cim fehr urcite nepocita a ziadnu dalsiu iniciativu k dohode by uz liga nevyvijala. nechali by to vsetko na hracov - chcete hrat? pridte s niecim co nas zaujme. nechali by hracov podusit vo vlastnej stave bez vyplat tak ako pred 7 rokmi a skor ci neskor by sa hraci zlomili. v toto pripade, ak dojde k zruseniu WC, ocakavam ze sa zrusi cela sezona a nova CBA ktora sa nakoniec o rok ci kedy podpise bude pre hracov mozno este nevyhodnejsia ako bol tento posledny navrh ligy. ak sa zrusi WC, hraci to uz nevyhraju, liga sa im "pomsti" - majitelia totiz na nejake zisky par milionov ci dokonca straty mozu hadzat bobek, oni z toho neziju. oni mozu cakat donekonecna, hraci nie.
bettman sa pokusil s hracmi zase vydrbat. ponukol moznost zachranit komplet sezonu, zabalil to do krasneho obalu delenia vynosov 50/50, ale okrem toho tam nebolo prakticky nic co by s hracmi nevydrbavalo. hraci sa tym ale dostali pod velky tlak, verejnosti, vsetci cakali ze to prijmu alebo sa od toho aspon odrazia do dalsich rokovani. liga tvrdila ze je to najlepsia ponuka aku su schopny hracom dat, ale to je blbost pre media, fehr velmi dobre vie ze to tak ani zdaleka nie je. toto bola ponuka na zachranu komplet sezony. komplet sezona vsak pre majitelov ani zdaleka nie je tou najvyssou prioritou. tou je podla mna pre sezonu 2012/13 winter classic. v tom su obrovske peniaze, zachrana tejto akcie je pre majitelov IMO dolezitejsia ako prve dva mesiace sezony. fehr si to vykalkuloval tiez (oznamil to aj hracom v liste, ze ked vydrzia dlhsie, dosiahnu lepsie podmienky) a tak tuto ponuku ligy odmietol v ocakavani ze pre zachranu winter clasicc ponuknu v blizkej buducnosti aj nieco lepsie. nie nevyhnutne lepsie ako 50/50, ale napr. postupny prechod na tuto hranicu a podstatne lepsie podmienky podpisovania zmluv, na ktorych lige IMO az tak velmi nezalezi.
bettman navyse urobil chybu ked verejne vyhlasil ze bude s hracmi rokovat iba o svojom navrhu alebo nejakom ich novom. hraci z toho vytlkli nejake plusove body vo verejnej mienke tym ze sa snazili dohodnut s ligou stretnutia za inych podmienok, co liga odmietla. zrazu uz opat liga vyzera ze nebola ochotna rokovat, tlak na hracov sa o nieco znizil.
co sa bude diat dalej? kriticka hranica je podla mna termin dokedy musi byt potvrdeny resp. zruseny winter classic. az dovtedy moze fehr pocitat s tym ze liga v snahe toto podujatie zachranit ponukne este nejake ustupky. musi to vsak hrat opatrne, lebo ak to prezenie a liga bude nutena WC zrusit, situacia sa vymeni - liga strati motivaciu zachranovat este polovicnu sezonu a prejde do zakopovej vojny s tym ze nebudu robit nic len cakat kedy zacnu hracom vyplaty chybat natolko ze zacnu robit ustupky aj oni.
podla mna sa dockame jedneho z nasledujucich scenarov:
1) bettman sa zmieri s tym ze s fehrom len tak nevydrbe a na zachrane WC mu naozaj bude zalezat tak ze kvoli tomu potlaci vlastne ego a naozaj v dohladnej dobe (do cca 2-3 tyzdnov) pride s novym navrhom vyhodnejsim pre hracov. tymto navrhom by sa uz fehr mal uz potom seriozne zaoberat, lebo ako som pisal, ak sa zrusi winter classic tak z ligy uz ziadne dalsie ustupky nevytlcie a sezona a teda aj celorocny plat pre jeho zverencov bude pravdepodobne v prdeli. liga a bettman by to uz asi vazne vzali osobne a uz by im islo aj o "pomstu".
2) fehr uz bettmana nasral natolko ze pre ligu uz nebude proritou zachrana WC ci sezony, ale zdrvujuca porazka fehra a celej NHLPA. winter classic zrusia bez akychkolvek dalsich ustupkov z ich strany, s cim fehr urcite nepocita a ziadnu dalsiu iniciativu k dohode by uz liga nevyvijala. nechali by to vsetko na hracov - chcete hrat? pridte s niecim co nas zaujme. nechali by hracov podusit vo vlastnej stave bez vyplat tak ako pred 7 rokmi a skor ci neskor by sa hraci zlomili. v toto pripade, ak dojde k zruseniu WC, ocakavam ze sa zrusi cela sezona a nova CBA ktora sa nakoniec o rok ci kedy podpise bude pre hracov mozno este nevyhodnejsia ako bol tento posledny navrh ligy. ak sa zrusi WC, hraci to uz nevyhraju, liga sa im "pomsti" - majitelia totiz na nejake zisky par milionov ci dokonca straty mozu hadzat bobek, oni z toho neziju. oni mozu cakat donekonecna, hraci nie.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé