Atlanta Thrashers @
Ottawa Senators
Zatiaľ sme spolu s Nashvillom jediný tím, ktorý ešte neprehral a je tak stopercentný, ale je trochu naivné si myslieť, že to odráža realitu. Skrátka v dvoch zápasoch sme hrali slušne. Po nudnom zápase s Tampou sme dobre hrali v St. Louis, kde nám však dobre zachytal Pavelec. I tak na druhú stranu sme napriek streleckej pasivite mohli dať viac gólov. Najmä Peverley by si ho zaslúžil. Ono Peverley je zatiaľ spolu s Pavelcom najlepším rháčom sezóny. Mám pocit, že proti St. Louis hral ešte lepšie a pozícia centra mu viac sedí. Dokonca proti St. Louis bol úspešný na buly (11/13

). Fantázia. Ondra zatiaľ má formu, ale sám dobre viíem, že jeho výkony sú sakramentsky nevyrovnané, a tak len tŕpnem, kedy príde ten výbuch. Snáď dnes nie

. Ešte trochu by mohol popracovať, aby mu nevypadávali toľko puky, lebo to sa mu dosť často stáva.
V oboch zápasoch hral veľmi dobre Eric Boulton. Jeden z top bitkárov ligy hrá fantasticky zrazu v útoku. Proti Tampe krásne, ale skutočne krásne nahral na gól Salmelovi, proti St. Louis pridal gól po fantastickej Thorburnovej zadovke. Celkovo 4. lajna hrá veľmi dobre. Nestačím sa čudovať.
Kovaľčuk odohráva svoj štandard, trochu je neviditeľný, ale za to pri presilovkách nenahraditeľný. Síce dosť často sa tam hrá na neho, ale tie jeho bomby z pozície falošného obrancu sú skvelé

. Ale inak zatiaľ svoj štandard.
V obrane sa skvelo ukazuje Salmela. Najlepší obranca. Proti St. Louis debutoval i Schubert a ani ten určite nesklamal, ba naopak potešil. Kubina hrá svoj štandard, Enstrom tiež, Bogosian a Hainsey nič moc, Popovic našťastie už nehrá po zápase s Tampou, Valábik je "našťastie" zranený.
V útoku sa dosť stráca Kozlov. Neviem, má nízky ice-time, nie je ho vidieť, nejaká kríza alebo čo, ale snáď nadviaže na vlaňajšiu skvelú sezónu. Afinogenov hrá na moej prekvapenie v obrane dobre, i keď ten prvý gól proti St. Louis ide na jeho vrub. Síce tam dosť pochybil i Antropov. A práve Antropov je najväčšia katastrofa. Ten chlapec má vcelku dobrú postavu, ale je úplne nemotorný, neschopný, nevie využiť svoje parametre, stráca jednoduché puky, nevie prihrať a čo je najhoršie, katastrofálne číta hru. Myslel som si všeličo po jeho príchode, nebol som nadšený, ale toto som teda nečakal. Hrôza.
No a teraz k ďalšiemu zápasu. Atlanta nikdy v histórii organizácie nevyhrala prvé tri zápasy sezóny. Dokonca vyhrala len dva razy prvé dva. Túto sezónu a ešte v 2003/04. Tak snáď je tu čas prelomiť rekord, lebo zatiaľ bilancia 2-0-0 je dosť zavádzajúca, a i keď poteší, netreba ju brať vážne.