a ktoru spochybnujes..?..debil píše:Pri vsetkej ucte k bostonu, dostali 3 hlavne ceny a napriklad po San Jose ani pes nestekol.
Pretože Las Vegas nie je hokejové mesto a do určitej miery aj preto, lebo obranca Detroitu Nicklas Lidström je stelesnením pokory, nespôsobil tento skvelý hráč, keď jeho auto zastalo pred hotelom, ani len náznak vzrušenia a pozornosti. Ale predsa! V rohu hotelovej vstupnej haly stál dlháň z Bostonu a keď Nicklasa zbadal, sledoval ho obdivným pohĺadom. Kým Švéd išiel k recepcii ubytovať sa, nikto ho takým nepočastoval.
„Tam je,“ povedal 32-ročný Zdeno Chára, ktorý si práve vychutnával studený drink z fanúšikom z Bostonu. „Najlepší obranca... Nick... A okrem toho skvelý chlapík. Je obdivuhodné, aký je skromný. A pritom jeho hra sa blíži... k dokonalosti
„Keď vyhrám, bude to pre mňa obrovská česť. Najmä preto, že Nick je ešte stále tu a hrá. Ja neviem... Nájdite si ma večer, buď budem smutný alebo veselý,“ vravel ešte pred ceremóniou Chára.
To, že náš hokejista zdolal Kanaďana Greena, ktorý v základnej časti získal o 23 bodov viac, svedčí o tom, že hokejoví novinári dali prednosť dvojcestnosti našej výšavy. Chára hral excelentne nielen dopredu, ale hlavne dozadu. A to sa mimoriadne cení. „Naozaj body nie sú všetko,“ komentoval to Zdeno. „Na papieri tie čísla vyzerajú síce veľmi príťažlivo, ale ja sa predovšetkým snažím a budem snažiť, aby som bol pre mužstvo čo najprospešnejší v každom aspekte hry. Ak to budem robiť dobre, potom je možné získať šesťdesiat či sedemdesiat bodov.“ Mimochodom, Chára ich v uplynulom ročníku v základnej časti získal 50. No k tomu pridal 23 plusových. „Hovoril som to mnoho ráz predtým a vravím to aj teraz - Zdeno je, čo sa týka defenzívnych činností, lepší bek v NHL, než ktorýkoľvek iný,“ nechal sa počuť generálny manažér Bruins Peter Chiarelli. „Chcem sa poďakovať spoluhráčom z Bostonu, pretože sme vytvorili jednu veľkú rodinu,“
HLASY
1. ZDENO CHÁRA 68 - 36 - 18 - 4 - 0 - 1034
2. MIKE GREEN 50 - 53 - 19 - 4 - 4 - 982
3. NICKLAS LIDSTRÖM 14 - 34 - 58 - 19 - 8 - 733
*za menom je počet umiestnení od prvého do piateho miesta, na konci počet bodov, hlasovali členovia asociácie novinárov píšúcich o hokeji.
btw: nikto nespochybnuje kvalitu na zapade, ale pride mi scestne spominat veci, ako keby hral Ovechkin, Cindy, Malkin na Zapade tak si ani nepipnu...Detroit mal tu prilezitost..