Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Individuální trofeje

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

debil píše:Pri vsetkej ucte k bostonu, dostali 3 hlavne ceny a napriklad po San Jose ani pes nestekol.
a ktoru spochybnujes..?.. :hmm: :box: :modrina: :D

Pretože Las Vegas nie je hokejové mesto a do určitej miery aj preto, lebo obranca Detroitu Nicklas Lidström je stelesnením pokory, nespôsobil tento skvelý hráč, keď jeho auto zastalo pred hotelom, ani len náznak vzrušenia a pozornosti. Ale predsa! V rohu hotelovej vstupnej haly stál dlháň z Bostonu a keď Nicklasa zbadal, sledoval ho obdivným pohĺadom. Kým Švéd išiel k recepcii ubytovať sa, nikto ho takým nepočastoval.

„Tam je,“ povedal 32-ročný Zdeno Chára, ktorý si práve vychutnával studený drink z fanúšikom z Bostonu. „Najlepší obranca... Nick... A okrem toho skvelý chlapík. Je obdivuhodné, aký je skromný. A pritom jeho hra sa blíži... k dokonalosti
„Keď vyhrám, bude to pre mňa obrovská česť. Najmä preto, že Nick je ešte stále tu a hrá. Ja neviem... Nájdite si ma večer, buď budem smutný alebo veselý,“ vravel ešte pred ceremóniou Chára.

To, že náš hokejista zdolal Kanaďana Greena, ktorý v základnej časti získal o 23 bodov viac, svedčí o tom, že hokejoví novinári dali prednosť dvojcestnosti našej výšavy. Chára hral excelentne nielen dopredu, ale hlavne dozadu. A to sa mimoriadne cení. „Naozaj body nie sú všetko,“ komentoval to Zdeno. „Na papieri tie čísla vyzerajú síce veľmi príťažlivo, ale ja sa predovšetkým snažím a budem snažiť, aby som bol pre mužstvo čo najprospešnejší v každom aspekte hry. Ak to budem robiť dobre, potom je možné získať šesťdesiat či sedemdesiat bodov.“ Mimochodom, Chára ich v uplynulom ročníku v základnej časti získal 50. No k tomu pridal 23 plusových. „Hovoril som to mnoho ráz predtým a vravím to aj teraz - Zdeno je, čo sa týka defenzívnych činností, lepší bek v NHL, než ktorýkoľvek iný,“ nechal sa počuť generálny manažér Bruins Peter Chiarelli. „Chcem sa poďakovať spoluhráčom z Bostonu, pretože sme vytvorili jednu veľkú rodinu,“

HLASY
1. ZDENO CHÁRA 68 - 36 - 18 - 4 - 0 - 1034
2. MIKE GREEN 50 - 53 - 19 - 4 - 4 - 982
3. NICKLAS LIDSTRÖM 14 - 34 - 58 - 19 - 8 - 733

*za menom je počet umiestnení od prvého do piateho miesta, na konci počet bodov, hlasovali členovia asociácie novinárov píšúcich o hokeji.

btw: nikto nespochybnuje kvalitu na zapade, ale pride mi scestne spominat veci, ako keby hral Ovechkin, Cindy, Malkin na Zapade tak si ani nepipnu...Detroit mal tu prilezitost..
Zetta alebo Lidstroma na Hart? :-O To snad nie..
Dacjuk tam ovšem bol opravnene a pre mna bol no2. po Ovečkinovi.

Hlasovania:
Hlasování 2008-2009 Hart Trophy

Body. 1.- 2. - 3. - 4. – 5.
1. Alex Ovečkin, WSH 1264 (115-14-2-2-0)
2. Jevgenij Malkin, PIT 787 (12-71-27-9-8)
3. Pavel Datsyuk, DET 404 (4-14-38-19-19)
4. Steve Mason, CBJ 266 (0-13-21-18-16)
5. Zach Parise, N.J. 257 (0-5-20-31-29)
6. Sidney Crosby, PIT 103 (0-3-5-13-18)
7. Tim Thomas, BOS 100 (0-3-9-7-13)
8. Zdeno Chára, BOS 79 (2-3-2-8-4)
9. Joe Thornton, S.J. 27 (0-2-1-2-2)
10. Roberto Luongo, VAN 19 (0-2-0-1-2)

1. Zdeno Chára, BOS 1034 (68-36-18-4-0)
2. Mike Green, WSH 982 (50-53-19-4-4)
3. Nicklas Lidstrom, DET 733 (14-34-58-19-8)
4. Shea Weber, NSH 186 (0-4-11-25-28)
5. Dan Boyle, S.J. 173 (0-2-4-38-25)
6. Duncan Keith, CHI 95 (0-2-4-14-19)

7. Andrej Markov, MTL 95 (0-1-9-10-13)
8. Mark Streit, NYI 29 (0-0-1-5-9)
9. Brian Rafalski, DET 27 (1-0-0-4-5)
10. Scott Niedermayer, ANA 27 (0-0-3-2-6)

Nemyslim si ze na zapad sa zabuda.
cepi píše:
debil píše:Pri vsetkej ucte k bostonu, dostali 3 hlavne ceny a napriklad po San Jose ani pes nestekol.
a ktoru spochybnujes..?.. :hmm:
Toto by zaujímalo aj mňa. Snad nemyslis ze Vezinu mal dostat Backstrom a Chara je nezasluzeny vitaz... Osobne by som ale miesto Juliena hlasoval za Murraya zo St.L. - lebo varil hustu polievku z vody najma v druhej polovici. To sa musi nechat cepi.
debil píše:Zase Oveckin? Zase samy vychod? ked uz tak tam mali dat toho malkina.
Hmm, ak mu aj sami hráći udelili Lester B. Pearson Trophy, to už nieo znamená, takže o nezaslúženosti nemôže byť ani reči. Som fanúšikom Západu, ale ty to už debil preháňaš. A poriadne. Niekedy mám pri tvojich príspevkoch taký pocit, źe na Východe hrajú samé nemehlá, kým na Západe by mohol byť aj náhradník kandidátom na Hart Trophy. :D
begbeee píše:Zetta alebo Lidstroma na Hart? :-O To snad nie..
Dacjuk tam ovšem bol opravnene a pre mna bol no2. po Ovečkinovi.

Hlasovania:
Hlasování 2008-2009 Hart Trophy

1. Alex Ovečkin, WSH 1264 (115-14-2-2-0)
2. Jevgenij Malkin, PIT 787 (12-71-27-9-8)
3. Pavel Datsyuk, DET 404 (4-14-38-19-19)
4. Steve Mason, CBJ 266 (0-13-21-18-16)
5. Zach Parise, N.J. 257 (0-5-20-31-29)
6. Sidney Crosby, PIT 103 (0-3-5-13-18)
7. Tim Thomas, BOS 100 (0-3-9-7-13)
8. Zdeno Chára, BOS 79 (2-3-2-8-4)
9. Joe Thornton, S.J. 27 (0-2-1-2-2)
10. Roberto Luongo, VAN 19 (0-2-0-1-2)

1. Zdeno Chára, BOS 1034 (68-36-18-4-0)
2. Mike Green, WSH 982 (50-53-19-4-4)
3. Nicklas Lidstrom, DET 733 (14-34-58-19-8)
4. Shea Weber, NSH 186 (0-4-11-25-28)
5. Dan Boyle, S.J. 173 (0-2-4-38-25)
6. Duncan Keith, CHI 95 (0-2-4-14-19)

7. Andrej Markov, MTL 95 (0-1-9-10-13)
8. Mark Streit, NYI 29 (0-0-1-5-9)
9. Brian Rafalski, DET 27 (1-0-0-4-5)
10. Scott Niedermayer, ANA 27 (0-0-3-2-6)

Nemyslim si ze na zapad sa zabuda.
cepi píše:
a ktoru spochybnujes..?.. :hmm:
Toto by zaujímalo aj mňa. Snad nemyslis ze Vezinu mal dostat Backstrom a Chara je nezasluzeny vitaz... Osobne by som ale miesto Juliena hlasoval za Murraya zo St.L. - lebo varil hustu polievku z vody najma v druhej polovici. To sa musi nechat cepi.
chapes co je vyvazenost? Boston bol najlepsi tim na vychode , San Jose na zapade. Boston ma x cien, San Jose nula. Detroit horko tazko jednu aby sa nepovedalo jednu (lady bing ma absolutne nezaujima). Cisla na vychode u najlepsich individualnych hracov su dlhodobo na vychode vyssie zatialco vysledky timov vychod vs zapad nie, skor naopak.
mt-svk píše:
debil píše:Zase Oveckin? Zase samy vychod? ked uz tak tam mali dat toho malkina.
Hmm, ak mu aj sami hráći udelili Lester B. Pearson Trophy, to už nieo znamená, takže o nezaslúženosti nemôže byť ani reči. Som fanúšikom Západu, ale ty to už debil preháňaš. A poriadne. Niekedy mám pri tvojich príspevkoch taký pocit, źe na Východe hrajú samé nemehlá, kým na Západe by mohol byť aj náhradník kandidátom na Hart Trophy. :D
takze vychod pravidlne dostava jednoznacne viac cien ale ja to prehanam ked na to upozornim.
debil píše:
mt-svk píše:
takze vychod pravidlne dostava jednoznacne viac cien ale ja to prehanam ked na to upozornim.
Ja narážam na Ovečkina a jeho Hart Trophy.
dodam ze NIcklas Lidstrom jeden z najlepsich obrancov v celej historii, 4-nasobny vitaz SC, nema ani jednu Hart Trophy a nejake ucho Oveckin 0-nasobny vitaz SC ma uz dve Hart trophy. To ze Lidstrom doteraz nedostal Hart je pre mna jeden z najvecsich omylov tychto individualnych trofeji. zhodou okolnosti je lidstrom zo zapadu. samozrejme ma to do cinenia aj s tym ze je obranca a nesaskuje.
debil píše:dodam ze NIcklas Lidstrom jeden z najlepsich obrancov v celej historii, 4-nasobny vitaz SC, nema ani jednu Hart Trophy a nejake ucho Oveckin 0-nasobny vitaz SC ma uz dve Hart trophy. To ze Lidstrom doteraz nedostal Hart je pre mna jeden z najvecsich omylov tychto individualnych trofeji. zhodou okolnosti je lidstrom zo zapadu. samozrejme ma to do cinenia aj s tym ze je obranca a nesaskuje.
Tak ako mi potom vysvetlíš, že Ovečkin dostal 2x po sebe Lester B. Pearson Trophy, za ktorú hlasujú aj hráči zo Západu. Západ je stavaný skôr na kolektíve, kým Východ na individualitách. Samozrejme myslím vo všeobecnosti.
mt-svk píše:
debil píše:dodam ze NIcklas Lidstrom jeden z najlepsich obrancov v celej historii, 4-nasobny vitaz SC, nema ani jednu Hart Trophy a nejake ucho Oveckin 0-nasobny vitaz SC ma uz dve Hart trophy. To ze Lidstrom doteraz nedostal Hart je pre mna jeden z najvecsich omylov tychto individualnych trofeji. zhodou okolnosti je lidstrom zo zapadu. samozrejme ma to do cinenia aj s tym ze je obranca a nesaskuje.
Tak ako mi potom vysvetlíš, že Ovečkin dostal 2x po sebe Lester B. Pearson Trophy, za ktorú hlasujú aj hráči zo Západu. Západ je stavaný skôr na kolektíve, kým Východ na individualitách. Samozrejme myslím vo všeobecnosti.

hraci zo zapadu sa takisto rozhoduju skor na zaklade statistik, medialneho rozruchu, o kom sa hovori, a kto na seba upozornuje pretoze hrat proti oveckinovi hraju za sezonu tak jeden zapas v priemere a pochybujem ze vo volnom case sleduju zapasy ostatnych timov.

a inak ja neviem ja netvrdim ze oveckin si to nezasluzi alebo nieco podobne. ja tvrdim ze je to uzka skupina hracov z vychodu aj zo zapadu co by si to zasluzila a dostavaju to vecsinou hraci z vychodu
begbeee píše:Osobne by som ale miesto Juliena hlasoval za Murraya zo St.L. - lebo varil hustu polievku z vody najma v druhej polovici. To sa musi nechat cepi.
jasne, Murraya respect to ako dokazal vytiahnut bluesmanov..pre Juliena hralo rolu to, ze ked do Bostonu prisiel, varil taky tak uplne z novo nalozenej polievky a vysledky bolo hned poznat, ale taketo prave orechove prislo z jeho strany az v nedavno skoncenej sezone..a tu jeho pracu rozhodne poznat, Kessy ci Savvy by o tom vedeli rozpravat :D
debil píše:Cisla na vychode u najlepsich individualnych hracov su dlhodobo na vychode vyssie zatialco vysledky timov vychod vs zapad nie, skor naopak.
no bolo by zaujimave ak by sme si spravili taky vysledkovy prieskum vychod. vs. zapad :) to co supnem ja nie je urcite smerodatne, ale tak v ramci zaujimavosti; t.j. vysledky Bruins proti zapadu: 6 - 5 - 7 (V - R - P - prehry ci vyhry po pp som neriesil, remizky som supol ako R)
Za poslednych 10 rokov vysledky SC:
Východ: Penguins, Carolina, Tampa, New Jersey (2x) = 5 pohárov, 4 teamy
Zapad: Detroit (2x), Anaheim, Colorado = 4 poháre, 3 teamy

Nezdá sa mi, že by západné mužstvá boli až také dominantné v porovnaní s východnými.
//: Vlastne ked odpocitas lock-out a pridas Dallas, tak to vyjde uplne nastejno, tak? :frajer2:
cepi píše:
begbeee píše:Osobne by som ale miesto Juliena hlasoval za Murraya zo St.L. - lebo varil hustu polievku z vody najma v druhej polovici. To sa musi nechat cepi.

ak to v budúcej sezóne Murray potvrdí a dokáže STL posúnuť ešte troška ďalej, tak ho to ocenenie na rok neminie... :frajer2:
Obrázek
Hart Trophy sa stáva pomaly druhou Art Ross Trophy a cenou len pre útočníkov. Veď koľko defenzívnych hráčov vyhrali za posledných 20 rokov Harta? Mne napadá teraz len Pronger, Hašek a Theodore (čo doteraz neviem pochopiť ani :-) ).
Ale to máš všude, že se upřednostňují ofenzivní hráči. Třeba v anketě o nejlepšího fotbalistu na světě vyhlašované od roku 1991 vyhráli jen 2 obránci (Cannavaro, Matthaus) a žádný brankář. Jinak ostatní byli útočníci nebo ofenzivní záložníci.
Paráda ! Zaslúžený hartík pre Henrika ! Škoda že Keslerovi ušla Selke o 1 hlas :-( .
Obrázek
Sedin berie domov Harta a je to výsmech Crosbymu a celej NHL....Celá NHL je divná v poslednej dobe. Som si myslel, že Crosby je jasná páka, ale ako vidím všetkým drbe. Ušlo sa mu nejaké čudné ocenenie Mark Messier Award, to si môžu strčiť.

Ovečkin berie 3x v rade Ted Lindsay a z toho je jasné, koho sa hráči boja najviac :frajer2: Pred ním sa to podarilo len Gretzkému a Lafleurovi.

Norris Trophy je v správnych rukách a Keith si ju absolútne zaslúži. O 265 bodov pred Greenom. Podľa mňa Green musí byť nasratý, keby hral okolo 1990 už má tie trofeje aspoň 2 :D

Myers takisto zaslúžené a neprekvapivé.

Vezina prekvapujúco tesne o 47 bodov Miller pred Bryzgalovom. Je v dobrých rukách a Miller zaslúžene bral, ale nepovedal by som to, že tak tesne pred Bryzgalovom.

Datsyuk bral tretiu Selke v rade ale len o 33 bodov pred Keslerom...

St. Luis...no má svoju Lady Byng :D

Najlepší tréner z Phoenixu... môže byť. Asi im to potrebovali dať aj s Doanom aby podporili market v púšti.
preboha snad si len najlepsi hrac najlepsej konferencie zasluzi hart trophy.
Tak udílení cen máme za sebou. Já osobně jsem spokojen a to převelice.

Všichni hráči, kteří byly oceněni si ji plně zaslouží.

Hart Memorial Trophy - Henrik Sedin (Vancouver)
Celkem jsem si oddychl. Henrik si ji 100% více zaslouží než Ovečkin. Už za jeho výstupy a nebo chování na ledě bych mu ji nedal. Zkrátka týmu byl více užitnější Sedin. Táhl Vancouver a byl tím správným lídrem. Zde spokojenost.

Ted Lindsay Award - Alexandr Ovečkin (Washington)

No zde jediné zklamání. Ti hráči jsou z toho přiblblého Rusa tak podělaní nebo co? Nebo je Ovečkin za to píchá do prdele? Tento ročník Alexandr neměl dostat žádnou cenu. Za to co předváděl si ji nezaslouží a to mi nikdo nevymluví. Měla být v držení Crosbyho nebo Sedina jako Hart trophy. Opravdu nechápu. Zde nesouhlasím.

James Norris Memorial Trophy - Duncan Keith (Chicago)

Naprosto správné rozhodnutí. Keith tento rok měl perfektní sezónu a Norrise měl získat jedině on. Doughty sice též odehrál dobrý ročník, ale je to ještě zelenáč a přeci jen to chce na sobě trochu ještě zapracovat. O Greenovi snad nemohl nikdo ani uvažovat. To je převlečený útočník za obránce. Sice už se v defenzivě zlepšil, ale Keith je prostě opravdu úžasný ve všem. Zde spokojenost.

Vezina Trophy - Ryan Miller (Buffalo)

I kdyby to byl Bryzgalov tak by to bylo správné rozhodnutí. Miller je konečně oceněn za své výkony. Zde také spokojenost.

Calder Memorial Trophy - Tyler Myers (Buffalo)

Myslím si, že tady to bylo jasné už dopředu. Howard dle mého neměl být vůbec nominován. Je to jen nevýrazný a místy i průměrný gólman. Duchene měl velice dobrý vstup do NHL, ale Myers předvedl přeci jen o něco více a tak zde spokojenost.

Ostatní trofeje více či méně o ničem. Nemají žádnou hodnotu. Jen na Selke jsem zapomněl a tam také nikdo nemůže říci ani Ň. Takže hráče jsme ocenili a tím jsme tedy uzavřeli letošní sezónu. Teď už je na řadě nová a už zítra nás čeká draft. O Zábavu bude tedy postaráno i nadále.
GrAtulace Henriku Sedinovi a celému týmu Canucks k prvnímu držiteli Hart trophy v klubové historii. I když byl raději videl jiného hráče na stupni nejvyšším, musím říct, že Henrik si ji za to jak odehrál celou sezonu plně zasluhuje.Navíc v sezoně po podpisu lukrativní smlouvy, což se nestává tak často, aspon ukázal, že neusnul na vavřínech..........ale ruku na srdce: Ktery tým z tria Washington, Vancouver a Pittsburgh byl letos zavislejší na vykonech Ovečkina, H.Sedina a Crosbyho????
Sidney si odnáší cenu Marka Messiera za dá se říct nejlepší vůdcovství. Je to o to cennější, že o ceně rozhoduje sám Messier, jehož jméno je pro mě v tomto sportu synonymem lídra a vůdce týmu.
begbeee píše: Najlepší tréner z Phoenixu... môže byť. Asi im to potrebovali dať aj s Doanom aby podporili market v púšti.
:D :D ... logiku by to dávalo... přesto nevim jestli tohle byl zrovna rozhodující faktor při jejich rozhodování :D
Dawe, prepáč, ale pripomienky na Ovečkina sú trápne. Nepopiera, že Saša urobil nejaké tie hlúposti, ale aby som z toho robila také rodeo?

Inak, gratuálcia víťazom. :)
mt-svk píše:Dawe, prepáč, ale pripomienky na Ovečkina sú trápne. Nepopiera, že Saša urobil nejaké tie hlúposti, ale aby som z toho robila také rodeo?

Inak, gratuálcia víťazom. :)
Já naprosto souhlasím s Dawem, že letos si žádnou cenu nezasloužil.
Sice je pravda ze si Alex letos hodne dovoloval a byl za to taky trestanej ale nikdo mu nesebere ze odehral svou nejlepsi sezonu :wink: Ale bude fajn kdyz jednou za cas Alex se Sidem nevyhrajou vsechno :-P Doufam ze pristi sezonu uz do tretice Kes Dacjukovi Selke Trophy vezme :x Bylo by na case!
tak ma napadlo ze ked sa dava cena najlepsie braniacemu utocnikovi, preco nie je samostatna cena aj pre najlepsie utociaceho obrancu? :eek2: :D
pri rozhodovani o norris trophy by podla mna mali zavazit v prvom rade ine kriteria, aj ked realne sa zrejme pri nominaciach produktivita zohladnuje dost podstatne :-P
326 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2021 TAMPA BAY LIGHTNING